Băsescu spune de 30 % români-basarabeni proUnire. Încă în 2008, procentul, conform unui sondaj IRI, era de 29%

1Reproduc aici articolul partenerului nostru, al CU, din Acțiunea-2012, Marius Dorin Lulea, de pe vox.publika.md

Însă, înainte de aceasta, remarc, încă o dată, rezultatele unui sondaj închis, făcut de Institutul Republican Internațional (IRI) al SUA în 2008, când, în plin regim comunist, procentul de cetățeni proUnire în cel de-al doilea stat românesc era de 29%, articolul de pe blogul meu referitor la aceasta fiind reprodus aici, urmat de o comunicare a mea, în 2008, în baza rezultatelor sondajului menționat, la al XVIII-lea Forum economic de la Krynica. Acolo spuneam că, „In R.Moldova, creste numarul adeptilor Unirii cu Romania, ca unica solutie pentru a iesi din zona de influenta rusa si a ajunge, prin modelul romanesc de transfomari europene, intr-un spatiu de normalitate”.

Ar fi de mentionat ca dintre cele 10 procente care nu stiu ce sa raspunda (FR – fara raspuns), cum arata Tabelul, pot fi inca vreo 5, daca nu si mai mult la suta, proUnire, si-atunci procentul e de peste 30, adica de cel putin 35 la suta, in anul 2008.

Asemenea sondaje sunt închise și sunt făcute pentru partide, fiecare având dreptul și la două întrebări speciale. PNL a formulat atunci două întrebări – ”Câți doresc Unirea” și ”Câți doresc aderarea RM la NATO” (aici au fost 17%). Elementul legat de autorul întrebărilor, PNL, este ”uitat” mereu de cei care invocă rezultatul, de analiști și lideri de opinie de pe ambele maluri ale Prutului. Menționăm, încă o dată, că anul 2008 era unul ”de culme” al dezmățului comunist antiromânesc. Tot atunci, în 2008, PNL a marcat, pentru prima oară, cu oameni veniți din toate raioanele, dansându-se, la sfârșit, Hora Unirii în Scuarul Operei Naționale, fiind invitate și participând și alte formațiuni, cum au fost PLDM, AMN și MAE.

Nu exclud că procentajul invocat acum de Băsescu este exact cel din 2008, care poate ieși azi, în sondaje deschise, dacă nu ar avea rezultate ”la comandă politică” ale patronilor proruși.

Plus toate acțiunile unioniste și declarațiile proUnire ale politicienilor onești și curajoși de pe ambele maluri de Prut. Vitalia Pavlicenco

http://vox.publika.md/politica/informatii-din-sursa-siguratraian-basescu-deja-30-din-moldoveni-vor-unirea-509732.html

”Informații din sursă Sigură (Traian Băsescu): deja 30% din moldoveni Vor Unirea

Iată că astăzi a venit una din informațiile pe care o cunoșteam, dar pentru care mulți români aveau nevoie și de confirmare.

Președintele Traian Băsescu a afirmat astăzi, în cadrul unui interviu acordat www.evz.ro și B1Tv, că 30% dintre moldoveni sunt de acord cu Unirea Republicii Moldova cu România.

Valoarea reflectă o creștere spectaculoasă după anul 2009, moment din care a început procesulde liberalizare a informației în Republica Moldova. În acele moment se vorbea de procente de sub 10%. Creșterea este una spectaculoasă și față de anul trecut când aproximativ 20% se manifestau în favoarea acestui proiect, marea majoritate fiind dezinteresați de subiect.

În acest ritm sfârșitul de an ne va prinde cu un procent unionist extrem de important, dacă nu cumva o corectă informare va duce la o majoritate.

Cu siguranță că președintele Traian Băsescu știe ce spune din documente oficiale, cum ar fi de exemplu rapoartele periodice ale serviciilor române de informații.

Cel mai probabil că aceste informări stau și la baza schimbării de strategie în abordarea strategiei pentru soluționarea problemelor românilor basarabeni.

Astăzi s-a reiterat faptul că varianta Unirii este una mai scurtă și mai sigură deoarece nimeni nu garantează că pe parcursul procesului de integrare europeană, la care el este sceptic că va avea finalitate, comuniștii nu vor reveni la putere.

Președintele României are însă mari temeri și în legătură cu actuala conducere a Republicii Moldova, el afirmând despre Iurie Leancă, actualul premier, că a fost agent al Uniunii Sovietice în cadrul delegației de la București.”

Optiunea “Unirea cu Romania” isi confirma cota de 29 la suta

 http://www.pavlicenco.md/2008/12/19/29-din-populatia-rmoldova-este-pentru-unirea-cu-romania/

In decembrie 2008 s-a postat pe http://pnl.mdmoldova_2008-11_nlp_ro-69/index.php?option=com_content&task=view&id=249&Itemid=48 si pe http://www.pavlicenco.md/2008/12/19/29-din-populatia-rmoldova-este-pentru-unirea-cu-romania/ ca Institutul Republican International al SUA (IRI) lansase traditionalul Sondaj National, elaborat de Baltic Surveys/The Gallup Organization (dr.Ralisa Alisauskiene) in noiembrie 2008. Au chestionat pe teren operatori IMAS Inc., pe un esantion de 1,251 rezidenţi din Moldova cu drept de vot, declarat reprezentativ pentru intreaga populaţie dupa virsta, gen si educatie. Datele au fost colectate fata-in-fata, marja de eroare fiind de 3%. Inainte de sondaj, realizatorii au discutat cu reprezentanti ai partidelor, solicitindu-le intrebari suplimentare si doleante mai speciale. PNL a formulat intrebari vizind atitudinea fata de aderarea la NATO si de unirea cu Romania.

Tabelul „Aţi susţine sau v-aţi opune unificării Moldovei cu Romania?” indica 29% din chestionati optind pentru unirea cu Romania si 10% neavind un raspuns clar. Rezulta ca, daca 5% din cei indecisi, ce nu au spus “nu”, se adauga celor 29%, obtinem un 34-35% din cetateni prounire. PNL a avut dreptate cind a constatat cresterea numarului adeptilor Unirii cu Romania – http://pnl.md/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=48

De ce am revenit la subiect? Zilele trecute, urmind linkuri de pe forumurile de discutii, am vazut pe http://www.moldovanova.md/ru/referendum/ un sondaj despre caile de depasire a impasului politic moldovenesc.

Inserez copia paginii, care e in schimbare. Optiunea „unirea cu Romania”, drept cale de depasire a crizei din RM, inregistreaza 29-35%, cu tendinte constante de crestere. Comunistii ne-au tot umflat capul ca in RM (al doilea stat romanesc) “sint numai 2% romani”, ca populatia “uraste” Romania”, care e si “dusmanul nostru traditional”, ca “daca Basescu avea sa il roage mai binisor”, Voronin avea sa ii mai arunce colea ceva procente in recensamintul comunist.

Sa remarcam – portalul “Moldova Nova” – “Novaia Moldavia” pare a fi unul mai prorusesc. E cu atit mai curios ca si acolo procentajul adeptilor unirii cu Romania e ca si cel indicat de IMAS Inc. si creste continuu.

Ce sa adaugam? Ma gindesc, atunci cind erau comunistii la guvernare, era firesc oamenii sa isi ia lumea in cap, sa priveasca deja cu alti ochi Romania, in pofida romanofobiei instigate, alimentate si promovate metodic. Dupa venirea democratilor, cind comunistii parca se cufunda, fara sansa de revenire in forta, cind in societate exista mai multa libertate, ar parea ca optiunea unirii cu Romania va trece pe un plan secund. Poate vor apare locuri de munca, se vor stringe relatiile cu Romania, se va securiza frontiera cu Ucraina si se va permeabiliza frontiera cu UE, implicit cu Romania, poate va avea loc un reviriment si o infrastructurizare in Lunca Prutului. Poate. Dar nu se exclude nici faptul ca situatia sa evolueze mai greu, asteptarile legate de deciziile si actiunile noii guvernari sa nu fie onorate, situatia externa sa se complice si, atunci, mai stii, intr-adevar, lucrurile sa mearga spre realizarea dezideratului celor 29% din cetatenii RM, care, cred, sint cu mult mai multi.

romania-beautifulPrintre caile de depasire a impasului politic moldovenesc figureaza: 1. MapRegionsRomaniaUnirea cu Romania. 2. Alegeri parlamentare anticipate. 3. Modificarea modului de alegere a Presedintelui. 4.Adoptarea Legii lustratiei si interzicerea Partidului Comunistilor. 5. Readucerea la putere a lui Voronin. 6. Adoptarea unei noi Constitutii. 7. „Imi e totuna – Moldova e cu viata sa si eu – cu a mea”. 8. Impasul nu e cea mai proasta stare pentru “politica moldoveneasca”.

Vitalia Pavlicenco

Comunicarea prezentat, în 2008, la al XVIII-lea Forum economic de la Krynica

„In R.Moldova creste numarul adeptilor unirii cu Romania, ca unica solutie pentru a iesi din zona de influenta rusa si a ajunge, prin modelul romanesc de transfomari europene, intr-un spatiu de normalitate

Comunicare prezentata de deputatul Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal, in cadrul panelului „Transformarea Spatiului Post-Sovietic. Rolul Rusiei” la cel de-al XVIII-lea Forum economic de la Krynica (10-13 septembrie 2008)

Republica Moldova este situata in sud-estul Europei si are frontiera comuna cu spatiul euratlantic. Avind in vedere ca, istoric, teritoriul R.Moldova este teritoriu romanesc si statul este un al doilea stat romanesc, aceasta pozitie geografica ar fi trebuit sa favorizeze reformele si realizarea aspiratiei, declarate la nivel oficial de la proclamarea Independentei, de integrare in UE.

Evolutiile de dupa destramarea URSS nu au permis, insa, R.Moldova sa-si aleaga limpede si ferm drumul, clasa politica 281-2006-04-30_DSC_1965_grass_smfiind mereu influentata puternic de decidentii de la Kremlin. Strategia rusa a recurs, inca inainte de puciul din 1991, la metode de impiedicare a desprinderii fostelor republici sovietice din URSS. O metoda a fost aparitia zonelor separatiste pe teritoriul lor, menite sa impiedice edificarea noilor state dupa alte principii si modele decit cele impuse sau controlate de Rusia. In acest sens, influenta Rusiei a fost si continua sa fie nefasta, schimbindu-se doar tacticile.
Situatia a fost mereu complicata si prin faptul ca, spre deosebire de statele baltice, care au incetat sa fie victime ale Pactului Hitler-Stalin, avind si traditii de statalitate, R.Moldova trebuia sa-si faureasca un stat in conditiile in care a ramas victima acestui Pact criminal, iar Romania nu a fost Germania de Vest, sa convinga tarile cu democratii liberale consacrate ca poate oferi o sansa de refacere a natiunii romane prin asimilarea teritoriului din stinga Prutului.

Problema gagauza si cea transnistreana, inspirate si aparute cu sprijinul Rusiei, pentru a impiedica lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop, in sensul reunirii R.Moldova cu Romania, o pastreaza pe prima drept ostatic al intereselor geostrategice ruse, sprijinite de un stat ce furnizeaza lumii hidrocarburi si reprezinta o mare putere nucleara.

Acesti factori au facut din statele occidentale actori prudenti in relatiile cu Rusia, situatie exploatata la maximum de Kremlin in relatiile internationale. Recent, in cadrul unei conferinte internationale la Chisinau, participanti din sfera puterii si a societatii civile ruse au declarat deschis ca Moscova va persista pe refacerea spatiului sovietic, iar aspiratia R.Moldova de integrare in UE ar putea anula reglementarea transnistreana. Ceea ce inseamna ca Rusia nu doreste nici astazi ca R.Moldova, Ucraina sau Georgia sa devina miembre ale UE. Adica, nu accepta transformari profunde de esenta sistemica, pentru a face aceste state eligibile pentru UE si NATO.

Dorinta de accedere a statelor ex-sovietice in NATO dicteaza si politicile aplicate acestora atit de Rusia, cit si de guvernele-marioneta instalate in zonele separatiste. Sint absolut de acord cu Mihail Saakasvili care spunea ca aceasta confruntare din Caucaz nu e intre Georgia si Rusia, ci intre Rusia si Occident. O situatie similara in cazul R.Moldova, care nu se poate rupe de una singura de zona nedemocratica de influenta rusa si obtine retragerea imediata si neconditionata a trupelor ruse din Transnistria, pentru a reintegra statul si a desfasura alegeri libere si democratice pe intreg teritoriul sau.

Retragerea trupelor ruse, stationate ilegal in zona transnistreana sau definirea statutului zonei transnistrene separatiste este dilema si esenta luptei diplomatice de aproape doua decenii intre Vest si Rusia. Clasa politica din R.Moldova pledeaza, in marea sa parte, pentru primatul retragerii trupelor si schimbarea formatului fortelor de pace din zona de securitate, insa Moscova aplica neobosit santajul economic in scopul permanentizarii sale militare in Europa de sud-est, pentru a impiedica avansarea NATO si pentru a controla Balcanii.

Rolul Rusiei in spatiul ex-sovietic a impus o lupta pentru supravietuire in confruntarea dintre realitate si aspiratie, 297-2006-06-11_DSC_4695_vine_curl_smintre aspiratia de reformare si piedicile impuse prin forte de la putere controlate de purtatorii fideli ai intereselor rusesti. Situatia izbucnita in Caucaz demonstreza elocvent ce a mocnit mereu in CSI, falsitatea aspiratiei de a avansa impreuna spre democratie si prosperitate.

Rolul Rusiei in spatiul post-sovietic a fost monitorizat mereu de UE, de SUA, de Consiliul Europei, de OSCE. Asteptarile occidentalilor ca lucrurile se vor rezolva de la sine s-au dovedit a fi desarte. Mai multi analisti independenti au aratat, repetat, ca statele ex-sovietice avind conflicte inghetate sau potentiale pe teritoriul lor, urmare a implicarii Rusiei, trebuie ajutate – intr-o forma sau alta – mai substantial de catre UE, pentru a nu ramine suspendate intre Est si Vest, dar, de fapt, vulnerabile in fata unei Rusii dispuse sa-si demonstreze rolul de centru al unei lumi bipolare. Dovada sint si analizele ce constata tendinta si calculele Rusiei de a forma o Uniune a Europei de Est, ca forta in spatele Kremlinului, doritor sa apara drept o contrapondere Vestului, UE, sperind sa joace si pe lupta de interese dintre SUA-NATO, pe de o parte, si UE, pe de alta parte.

R.Moldova este in pragul unor alegeri de importanta cruciala. Rezolvarea problemei transnistrene dupa un scenariu de federalizare gen Memorandum Kozak-2 si excluderea de catre Rusia si Tiraspol a celorlalti participanti la formatul de negocieri 5 plus 2, in favoarea unui format trilateral Moscova-Tiraspol-Chisinau, ar insemna defaultul independentei si al suveranitatii R.Moldova, un mare pericol pentru securitatea din toata Europa. Este extrem de necesara o pozitie consolidata UE-NATO-SUA-OSCE-CE in fata unor pericole tot mai evidente de destabilizare in Georgia, Ucraina, Moldova. Este adevarat – nici Guvernul comunist de la Chisinau si nici majoritatea parlamentara controlata integral de Presedintele comunist Vladimir Voronin nu s-au mulat pe polticile europene, nefiind alaturi de reformatorii de la Kiev si Tbilisi, neelaboarind pozitii comune in fata Rusiei, ce sprijina autoritatile separatiste. Asta ingreuiaza asistenta UE si a SUA pentru Chisinaul care mai spera, prin actuala conducere, in clementa din partea Rusiei, in ideea de a se mentine cu orice pret la putere. Moldova intra intr-o perioada extrem de grea, de aceea dialogul si sprijinul UE, in primul rind, ar insemna acum o speranta data populatiei-victime a rolului nefast al Rusiei care se implica, la toate nivelurile, in viata politica si publica in R.Moldova. In pofida Conceptiei de securitate nationala, votata de Parlamentul comunist, pentru a face moftul Rusiei, in speranta desarta ca va inceta sa sprijine regimul de la Tiraspol, NATO si SUA trebuie sa ajute Moldova in modernizarea domeniilor vitale ale societatii, modernizare in care s-a angajat partidul de guvernamint, in pofida politicii duplicitare promovate. Alegerile compromise deja, de pe acum, prin deficitul enorm de democratie in societatea moldoveneasca, a carei conducere comunista copie modelul nedemocratic rus, ar putea fi ultimul test pentru puterea de la Chisinau, dar si un test de adevar pentru structurile paneuropene in aprecierea gradului de democratie din R.Moldova.

Sprijinul din partea unor occidentali pentru realegerea lui Vladimir Voronin la 4 aprilie 2005 in functia de Presedinte al R.Moldova nu a ajutat la europenizarea si democratizarea Moldovei. Nu mai putem permite o asemenea greseala – alegerea Presedintelui in R.Moldova trebuie sa urmareasca scopuri pozitive (democratizare, integrare in UE si NATO etc.), nu scopuri agreate de Kremlinul ce opteaza pentru refacerea URSS.

299-2006-09-20_DSC_9071_birds_smRepublica Moldova, la frontiera cu UE si NATO, ar trebui sa fie in spatiul democratic euratlantic. Satisfacerea numarului enorm de solicitari de cetatenie romana din partea cetatenilor R.Moldova, lipsiti de aceasta cetatenie abuziv de regimul comunist sovietic, ar face posibila transformarea R.Moldova intr-o parte a spatiului UE si NATO. In R.Moldova creste numarul adeptilor unirii cu Romania, ca unica solutie pentru a iesi din zona de influenta rusa si a ajunge, prin modelul romanesc de transfomari europene, intr-un spatiu de normalitate. Pentru aceasta, R.Moldova si Romania au nevoie de sprijinul cancelariilor occidentale, care trebuie sa analizeze tot mai serios aceasta solutie, prin care un spatiu, aproape pierdut din calculale occidentalilor, aproape cazut din geografie si istorie, ce risca sa fie nu numai orfanul razboiului rece, dar si orfanul Europei, dar care ridica – tocmai din acest motiv – intrebari tot mai serioase, privind existenta unui stat-problema, ar putea fi asimilat de un spatiu ce isi consolideaza, pe an ce trece, democratia si sistemul de economie capitalist de un stat european Romania. Ar fi si un act de reparatie istorica, si o urmare fericita a exemplului caderii Zidului de la Berlin, prin care a inceput refacerea Europei.

Krynica, septembrie 2008″

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Este de inteles si sunt perfect de acord cu dorinta de a fi Moldova cu Romania in UE, dar cred ca sunteti constienti de ce i s-a intimplat Romaniei, ca urmare a aderarii.
  Din pacate, asa este cind trebuie de ales intre doua rele.

  România, după căderea regimului lui Ceaușescu și-a stabilit clar opțiunile, alegind o integrare în spațiul economic comun vital la acea vreme pentru economia românească distrusa din interior și integrare în NATO. Cu scopul de a se desprinde definitiv de influența Moscovei si de avea un parteneriat strategic cu SUA.
  România, singura, a căutat un sprijin și un suport din partea statelor Occidentale civilizate și democratice.
  Rezultatul însă s-a lăsat așteptat, cultura europeană și lumea europeană a devenit ostila pentru românii dornici de relații armonioase cu Vestul.
  Din păcate România a devenit o victimă a politicienilor dornici de-a integra statul cedînd în fața propunerilor măgulitoare parvenite de la Washington și Bruxelles. Dupa cum se vede, aderînd la EU și NATO, România și-a pierdut independența, statut pe care l-a obținut cu prețul a mii de victime în timp.
  Odată cu aderarea României la aceste două Organizații s-a deschis și vînătoarea de bogății, privatizări, achiziții, vînzări la aceasta adăugîndu-se noi rigori și condiții impuse de catre Parlamentul European.
  Aderarea la UE a însemnat o trecere a capitalului din proprietatea statului în mîna unor firme private, aceasta fiind una din condițiile de bază care viza aderarea statelor la UE, practic statul începe a vinde ceea ce i-a aparținut. Liberalizarea forțată a economiei a creat premise de vînzarea a pachetelor majoritare deținute de stat în favoarea unor firme private, în consecință aceasta a costat bugetul țării miliarde de dolari.
  România a pierdut controlul asupra principalelor firme autohtone, transmițîndu-le de facto statelor străine. Aşa s-a întâmplat cu Petrom, care a fost preluat de statul austriac, cu Romtelecom, care a fost dat statului grec; trei reţele de distribuţie a energiei electrice, în frunte cu Muntenia Sud, care era şi cea mai prosperă, au ajuns pe mâinile statului italian; Electrica Oltenia – la statul ceh; Distrigaz Sud – aparține actualmente francezilor și lista poate fi continuata.
  Nici in acest moment Romania nu este primita in Schengen, gasiindu-se fel de fel de motive, unele inventate. Revoltator deoarece Romania a investit enorm pentru a le face pe plac…..

 2. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  un mesaj pentru jurnalistul Nichitus Victor:
  ––––––––––––––––––––-
  bacauan stabilit la Chisinau:
  autor de doi bani = 2 capici filateliste.

  Esti un anti-unionist si anti-român,
  filatelist cu solda in sliujba tradatorilor si ocupantilor moscali !
  Esti un mutant mancurt neo-comunist.
  Ne vorbesti despre „plusurile” si „avantajele ” rusificarii noastre fortate
  timp de 200 de ani ?
  Ne dai exemplul Gagauziei mutante
  si Transnistriei teroriste unde limba româna este interzisa ?
  Rusine sa-ti fie !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 3. Doamna Pavlicenco,
  Fiti sigura ca tot ce ati postat aici va onoreaza si va face o deosebita cinste. Fiti sigura ca sunteti invidiata pentru aceasta clarviziune consecventa de crez romanesc neabatut!! In Romania insa , deja multa lume tacuta ,dar cu „capul pe umeri” , va cunoaste pozitia consecventa si incepe sa va aprecieze tot mai mult contributia esentiala la clarificarea celei mai spinoase probleme pe care o are de rezolvat Romania contemporana: REINTREGIREA PATRIEI. Am testat Banatul (Timisoara) si intruniti mari aprecieri. Ceea ce a fost o mare surpriza si pentru mine e ca se cunoaste atat de bine batalia pe care o duceti!

 4. NENE „grossule”.
  Vorbesti, adica scrii , niste ineptii de te apuca durerea de cap, daca-l ai, daca nu-l ai, te gadila placut … la ureche. Ce-ai intentionat la urma urmei?

 5. Unde mai pui, BURUNDUCULE UNIONIST DE LA TIGHINA, ca ipochimenul borfas NICHITUS ot Bacau e luat cu articulusul lui cu tot si reprodus pe VOCEA BASARABIEI, post de radio functionand pe bani romanesti bugetari. Ziare ro. este un (astro)net finantat de onorabilul prof. Vasile Voiculescu, viitor puscariabil si el alaturi de alt mult onorabil al neonorabilei coruptii romanesti :ADRIAN NASTASE.Vezi cum se intalneste TANDA cu MANDA ?

 6. Va rog sa ma scuzati dna Pavlicenco ,dar trebuie sa-i raspun mirlanetului!

  Dl Titirez,

  Cu ce drept jignesti, esti cumva mitica de Bucuresti? De ce te dai rotund, atotstiutor? Daca nu esti in stare sa citesti si sa intelegi, de ce comentezi…. ca sa te afli in treaba!?
  Se vede ca te comporti si actionezi conform gradului tau de evolutie si cit iti permite nivelul tau de dezvoltare.

  Unde-i argumentatia, unde-i raspunsul civilizat!?
  In locul unui raspuns la obiect, la tema articolului, vii cu aere de vedeta!

  Decât sa ne dam ,,vijeliosi” ca le stim pe toate si sa postam aerul de atotcunoscător in toate, decât sa ne dam drept model etic, mai bine venim cu niste solutii concrete…dar si mai bine te-ai gindi cum ai putea sa devii civilizat! …

  Eu îti doresc asta, nu cum procedezi tu! Atit am avut de spus, fiecare are drept la opinie…

  Sa auzim numai de bine si multa sanatate !

 7. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  =================================
  P.S.
  „Ciudateniile” unui premier ratat Victor Poanta
  de la Bucuresti:
  /in tandem cu alt premier agent pro-moscal
  Iurie Leanca de la Chisinau/
  – in viziunea lui, a vorbi despre Re-Unirea Basarabiei
  cu tara-mama România Mare europeana si despre Pactul secret fascisto-comunist Ribbentrop-Molotov
  din 23 August 1939 = sunt Mitocanii !

 8. Nene grosule,
  o faci groasa de tot . Daca ar fi sa-ti raspund cu argumente, cu logica , cu …tot dichisul dezbaterii civilizate, ar trebui sa am in fata opinii si nu IDIOTENII!! Sa mai repet ? Uite, mai repet:IDIOTENII!! Nu esti purtator de argumente cu portofoliu, esti un ciufut oarecare care-si da cu presupusa. Informatia dumitale este minima , iar cata e, e strabatuta cap -coada de invective gratuite la adresa pe axa Bruxelles -Washington si alte capitale. Inclusiv a Romaniei Independenta Romaniei? Stii cu se mananca asa ceva la ora de fata? Emiti lucruri extrem de daunatoare , fara nicio acoperire logica , informationala, morala . Si care prind foarte usor la …”pulime” prin greutate la cantar. Probabil ca ai usoare urme de discernamant prin cotloanele constientei(Nu constiintei !), dar nu sunt eu de vina ca nu ti le-ai perfectionat si imbunatatit mereu.
  Si ca sa inchei, as putea sa- ti iau la purecat fraza cu fraza si ti-as pune in fata oglinda reala a ceea ce te pretinzi ca esti. Daca ai avea puterea de a recunoste erorile. NU LE AI!!De altfel te reprezinta fara echivoc modul de interpretare si de gandire comunist si limitat al realitatii. Eu nu sut politician ca sa-ti cersesc voturi, ori sa-ti acord circumstante atenuante in fata bazaconiilor pe care le propovaduiesti.Pareri ca si ale mataluta nu ma influenteaza cu nimic.Le constat si le combat. ATAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *