Consiliul Unirii vă urează unitate și speranță în anul 2014!

DSC_0864Suntem la trecerea dintre ani.

Pentru Consiliul Unirii, creat în februarie 2012, în anul împlinirii a 200 de ani de ocupație ruso-sovietică, ultimii doi ani au fost plini de acțiuni de demnitate, de atitudine curajoasă față de evenimentele, desfășurate, în special, în Basarabia, unde se dă lupta pentru un viitor european, românesc, un viitor comun cu românii din dreapta Prutului.

IMG_0601Platforma unionistă ”Consiliul Unirii” are menirea și de a coagula forțele unioniste pentru acțiuni publice de impact și pentru promovarea eficientă a mesajului. Asemenea acțiuni, în special marșuri proUnire cu România, au avut loc, în anii 2012 și 2013, cu participarea, de fiece dată, a peste zece mii de oameni, în mai multe orașe din spațiul românesc de pe ambele maluri ale Prutului, prin contribuția mai multor forte unioniste. Din păcate, manifestările s-au desfășurat în condiții de ostilitate din partea Puterii și a Opoziției parlamentare. Totodată, anul 2012 a însemnat și recunoașterea, drept constituțională, a opțiunii politice unionist, iar anul 2013 a impus subiectul Unirii opiniei publice.

Astfel, Platforma unionistă ”Consiliul Unirii”, împreună cu Platforma civică ”Acțiunea-2012”, au reușit – și în anul 2013 – să promoveze cel mai energic poziția proUnire, să impună respect și demnitate, organizând manifestări publice cu mai puține piedici din partea Puterii decît în anul 2012.

Manifestările de anvergură ale acestor două Platforme unioniste au impus ridicarea tabu-ului de pe subiectul Unirii – drept cea mai scurtă cale de desprindere a Basarabiei de orbita rusească și de integrare în NATO și UE. Au avut loc dezbateri la televiziuni, mai mulți lideri de opinie, cercetători și politicieni de la Putere, inclusiv Președintele României, invocând imperativul refacerii unității naționale prin reunirea celor două state românești. Consiliul Unirii a salutat – în anul 2013 – declarațiile menite să ”Readucă Basarabia Acasă” ale unor înalți demnitari români, inclusiv parlamentari. Reunificarea ar însemna salvarea teritoriului multpătimit și a populației lui zbuciumate și nedreptățite din stânga Prutului.

Consiliu Unirii dorește ca Republica Moldova, prin greutăți, dar, totuși, să avanseze spre Vest și a salutat că UE a acceptat parafarea acordurilor asociative cu cel de-al doilea stat românesc, printr-un sprijin major și din partea României. CU speră că populația proeuropeană majoritară din stânga Prutului nu va permite abaterea societății de la opțiunea europeană, care înseamnă și opțiune proromânească, în pofida unor încercări ale Puterii de la Chișinău de a trasa o linie inadecvată de demarcație între opțiunea/demersul european și opțiunea proromânească/demersul unionist.

În anul 2013, o realizare incontestabilă pentru recunoașterea și restatuarea adevărului privind limba română ca limbă oficială a fost Hotărârea istorică a Curții Constituționale, potrivit căreia textul Declaraţiei de Independenţă prevalează în raport cu textul Constituţiei, astfel încât limba de stat a Republicii Moldova este univoc limba română. Declaraţia de Independenţă constituie fundamentul juridic şi politic al Constituţiei, încât nicio prevedere a acesteia nu-i poate depăşi cadrul. Decizia de demnitate națională a Curții Constituționale deschide calea pentru revenirea la reexaminarea obiectivă a actului de ocupație din 1940, a statutului de ocupație în prezent al celui de-al doilea stat românesc și la identificarea soluției pentru ca nulitatea Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, calificat obiectiv și în Declarația de Independență, să conducă la lichidarea consecințelor acestuia pentru teritoriul rupt din trupul Patriei-mamă, România.

Acesta este obiectivul pentru care Consiliul Unirii îi cheamă în continuare pe unioniști pe o platformă de activitate comună în următorii ani. Consiliul Unirii speră că anul 2018, când se va marca centenarul de la Unirea Basarabiei cu România, va însemna și reunificarea celor două state românești, realizându-se refacerea unității noastre naționale, care trebuie să fie ideea națională a românilor.

Consiliul Unirii urează din tot sufletul românilor și prietenilor alogeni, integrați în spatial românesc, – tuturor celor care ne respectă limba, istoria, tradițiile, obiceiurile, cultura, dar și dreptul la un viitor comun într-o Românie unificată și puternică, într-o Europă prosperă, în baza Declarației de Independență, în baza Constituției și a CvEDO, – rezistență și încrederea că România, împreună cu toată Europa, și Statele Unite ale Americii ne sunt prieteni adevărați și că putem reuși ca poporul german, care s-a reunit și a devenit un popor întreg și prosper.

Chișinău, 31 Decembrie 2013

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. LA MULTI ANI! La cat mai multi moldoveni, rusi, gagauzi si alti ce vor vrea UNIREA celor doua tari surori. Anul 2014 sa fie unul in care procentul de 15-20% care vor UNIRE sa creasca si in cel mult 10 ani sa ajunga la 40% sa putem face referendum. Sau sa ne unim simplu.

 2. Din localitățile Corni (Botoșani) și Fundu Moldovei (Suceava), vă transmitem stimată doamnă Vitalia Pavlicenco câteva din minunatele tradiții românești pentru a vă delecta cu ocazia sărbătorilor de iarnă. La Mulți Ani! tuturor basarabenilor băștinași!

  http://www.youtube.com/watch?v=c1wsKncfma0‎

  http://www.youtube.com/watch?v=OTGQ4Z0tSTw‎

  http://www.youtube.com/watch?v=BUfJ6QKV64U‎

  http://www.youtube.com/watch?v=ydJazn0NNlI‎

  La Mulți Ani cu Sănătate!

 3. LA MULTI ANI!!

 4. …LA MULTI ANI…ROMANI !!!!

 5. =Burunducul Unionist =

  CRONICA UNIONISTA:
  ———————————————————————
  Tânara cântăreaţa chisinauiana de 11 ani, Cleopatra Stratan la Chicago:
  Duminică, 5 ianuarie 2014, orele 8 pm,
  restaurantul lui Branko “Little Bucharest”, 3661, North Elston Avenue
  ———————————————————————–
  N.B.
  O nouă „Asociaţie a Moldovenilor UNIONIŞTI„ din Chicago:
  – Preşedinte: Lilian Gaibu /31 de ani/, antreprenor – tel. 1. 773. 272. 2514
  – Vice-Preşedinte: tânarul Andrieş Căldare
  – Secretar: Ionică Alexandreanu, fost primar de Cimişlia
  – Voluntar Unionist – Iorgu Tonu dela Bardar
  – Consilier special: Dl Steven Bonică,
  directorul ziarului “Tribuna Româneasca Chicago”, tel. 1-847.477.3498.
  adresa e-mail:
  MoldoveniChicago@gmail.com
  RomanianTribune@gmail.com

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 6. Multumim! La Multi Ani!

 7. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  DECLARATIA
  Președintelui României Traian Băsescu
  cu ocazia Revelionului:
  ———————————————————-
  „2014 trebuie sa fie Anul
  în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc
  şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară,
  ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român”.

  Notă Specială:
  Pactul de Alianţă germano-fascist şi rusesc-comunist Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939
  a divizat Europa de Est în sfere de influenţe şi dus la OCUPAREA de armatele sovietice a proviniciei Basarabiei din cadrul României Mari, a Ţărilor Baltice,
  a Galiţiei de Est din cadrul Poloniei, şi a unui teritoriu finlandez de lângă Leningrad.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 8. Stimata d-na Pavlicenco,

  Va rog sa cititi atent ceea ce voi scrie.M-am gandit sa va intreb daca dvs doriti sa candidati din partea PNTCD (Romania) in alianta cu Partidul dvs,la alegerile EURO-PARLAMENTARE.Campania electorala incepe in aceasta luna.

  2014 an electoral.Basescu promite UNIREA cu Basarabia,pentru ca sa ia voturile basarabenilor in aceste alegeri,dar in acelasi timp mai tare il ajuta pe VORONIN decat pe dvs cu asemenea declaratii.Pentru ca intarata spiritele rusesti,iar Voronin are doar de castigat!

  Basescu vrea pentru eugen tomac,sa faca campanie electorala pentru partidul marioneta,sau fantoma ,,forta civica,, si ,,partidul miscarea populara,,

  EUGEN TOMAC castiga bani si FUNCTII la Bucuresti,iar dvs o sa ramaneti pe dinafara ca de obicei.

  Ma refer la TOTI basarabenii care chiar cred in promisiunile mincinoase ale lui Basescu(care stie ca unirea nu se poate face in 2014,scenariul din 1989 de la MALTA inca e in viguare).

  Daca nu doriti sa candidati la Parlamentul European( ca cetatean roman)pe lista PNTCD,atunci incercati cu PPDD<cu Partidul poporului dan diaconescu.

  La aceste alegeri vor fi candidati pe colegii, pe cele 8 EURO-REGIUNI ale Romaniei.

  Moldova ,cat o euro-regiune ca marime.

  In Moldova cei 800.000 de cetateni romani basarabeni sunt atractivi pentru eugen tomac si BASESCU(care minte si promite Unirea,de vreo 10 ani)

  De asemenea va informez ca dvs ca CETATEAN ROMAN,si prietenii dvs basarabeni,puteti candida in POLONIA pe lista la socialisti ,crestin-democrati,etc,sau in SLOVACIA sau in CEHIA(Va ajuta limba rusa,care e identica cu limba ceha aproape).

  Puteti candida ORIUNE in Uniuniea Europeana pentru Bruxelles ca cetatean roman*european.

  Pe lista ORICARUI PARTID din toata Europa.

  Incercati sa vorbiti cu Pavelescu.

  Incercati sa vorbiti cu crestin democratii din Germania,cu CDU.Dupa parerea mea ajunge atata suferinta,saracie,foamete,cat a suferit BASARABIA cred ca nu a suferit nimeni,intr-un timp atat de scurt,de dupa cel de-al doilrea razboi mondial incoace.

  Cred ca e un bun prilej sa incercati o alianta electorala,si sa se treaca la treaba si la fapte.Din Parlamentul european se pot face minuni!

  Doar daca tinem cont de SALARIU,8000 euro,plus 30.000 euro bani primiti lunar pentru diurne,avion,birotica,birouri,secretare,etc.

  Va doresc succes,si chiar imi doresc sa va vad la Bruxelles!! pentru ca in ritmul actual al minciunii si al actiunilor din Chisinau,Moldova nu va ajunge bine!Probabil ca stiti unele lucruri pe care vi le-am scris,insa tare mi-as dori sa vad pe basarabeni,ca fiind de succes in Parlamentul European.

  Ca alminteri ajunge EUGEN TOMAC si gasca lui Basescu,doar pe naivitatea basarabeanului,si NU VOR FACE NIMIC PENTRU BASARABIA!ci se vor imbogati ei la Bruxelles.

 9. Pt Vlad Puscasu

  1. Il cunosc pe Pavelescu. As vrea sa stiu ca este independent, impreuna cu partidul sau in decizii. L-am cunoscut si pe Sirbu, si pe Milut, personal. Am participat si la conferinte organizate, de exemplu, de dl Milut. Ajutati-ma sa reluam legatura, daca puteti.
  2. Ca sa participi la europarlamentare in Romania, fiind basarabean, nu stiu daca e nevoie sa ai domiciliu in Romania, ca eu nu am.
  3. Pe noi ne intereseaza o cooperare cu PNL.ro, dar daca ei sunt mai reticenti si se indreapta spre un partid (inca) parlamentar, de exemplu, PLR, e dreptul PNL, dar eu cred ca ei gresesc. Acum vrem sa vedem cum se aranjeaza si treaba cu USL si cu Prezidentialele. Dar este adevarat – si eu nu salut acest lucru – ca PNL este indiferent simtitor fata de simpatizantii lui PNL-isti din Basarabia, vrind sa devina o filiala a PNL.ro, cred ca regretul lor va veni mai tirziu.
  4. De acord legat de Tomac, Miscarea Populara etc. Ei sunt cu Ghimpu si Chirtoaca. Pe de alta parte, se simte in Romania o apropiere intre PNL si PDL, poate si Miscarea Populara, Forta Civica ale lui Basescu, sa vedem ce rezulta de aici.
  5. Putem discuta orice, numai dupa 22 februarie, ca sunt peste hotare pina atunci. Va scriu si pe e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *