M-am cam amuzat, la drept vorbind…

Pavlicenco la NTV

Filmul NTV de la TV7 arata impotenta si santajabilitatea actualilor conducatori

Am tot citit fugitiv diferite stiri despre galagia si scandalul provocate de filmul politic despre Transnistria, dar abia intr-un tirziu, fiind acum si mai departe de casa, m-am gindit sa il descarc. Dupa care, incepind sa il privesc, l-am vazut pe reporterul rus si mi-am amintit ca i-am acordat si eu nu chiar demult echipei TV respective un interviu. Am decis sa vad daca nu cumva m-au bagat si pe mine in film. Si – cind colo – am avut dreptate! Desigur, eu le-am spus multe, vreo jumatate de ora, dar realizatorii au luat putin, 18 secunde, insa lucrurile emise de mine sunt la obiect si foarte corecte. Este, de fapt, singurul adevar spus in acest film.

Dincolo de regretul privind greseala din numele meu de familie, ma intreb daca pe actualii guvernanti “vigilenti-nevoie mare” (reactionind, mai curind, la presiunea unor ziaristi), i-a enervat intr-adevar continutul si spiritul filmului, pe care il merita pentru impotenta si frica lor in fata Rusiei si a cozii de topor a acesteia, cuplul Sevciuk-Stanski, ori i-a enervat mai curind ca, in acest documentar, numai pe Pavlicenco au intervievat-o (plasind doar 18 secunde! – repet!) din cei ce le pot spune in fata adevarul gol-golut intr-un film de esenta ANTIROMANEASCA… Eu banuiesc raspunsul.

Acum, legat de proiectarea filmului. Desigur, cind vezi atita demagogie, manipulare si ancorare in trecut, ai impresia ca nu ai iesit inca din URSS. Rusia, care isi bate joc de noi, dind bani criminalilor de la Tiraspol, care au facut averi si de pe spinarea poporului rus, nu doar a romanilor din R.Moldova, isi poate permite sa faca asemenea filme ofensatoare la adresa adevarului, incercind sa ne tina in loc, in mizerie, dar la cheremul sau. Si asta pentru ca stie ca are de a face cu niste conducatori pe care ii are in mina si la mina.

Dar iata Romania nu isi poate permite sa faca un film despre durerea noastra, nationala. Pentru ca, probabil, stie si ea, la rindu-i, ca nu ar fi agreat de Chisinau, unde, asa cum zicea cineva obiectiv zilele astea – conducatorii falsi proeuropeni vor sa se strecoare in Europa ducind in spate un regim sovietic antiromanesc, invelit in albastru. Pe mine filmul acesta m-a amuzat, dar este adevarat ca miza nu au fost oameni pregatiti si stiind cum stau lucrurile, ci cei pe care ii vrea manipulati in continuare Rusia, la fel cum si-i doresc manipulati, macar inca in anul electoral 2014, guvernantii nostri nedemocrati, fara bun-simt si fara sira spinarii.

Scurta mea interventie este intre minutele si secundele 42’12 si 42’30.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. =Vinarul Unionist dela Saharna=

  CRONICA UNIONISTA:
  ———————————————————————
  Tânara cântăreaţa chisinauiana de 11 ani, Cleopatra Stratan la Chicago:
  Duminică, 5 ianuarie 2014, orele 8 pm,
  restaurantul lui Branko “Little Bucharest”, 3661, North Elston Avenue
  ———————————————————————–
  N.B.
  O nouă „Asociaţie a Moldovenilor UNIONIŞTI„ din Chicago:
  – Preşedinte: Lilian Gaibu /31 de ani/, antreprenor – tel. 1. 773. 272. 2514
  – Vice-Preşedinte: tânarul Andrieş Căldare
  – Secretar: Ionică Alexandreanu, fost primar de Cimişlia
  – Voluntar Unionist – Iorgu Tonu dela Bardar
  – Consilier special: Dl Steven Bonică,
  directorul ziarului “Tribuna Româneasca Chicago”, tel. 1-847.477.3498.
  adresa e-mail:
  MoldoveniChicago@gmail.com
  RomanianTribune@gmail.com
  ————————————————————————
  P.S.
  O CRONICA tendentioasa ne-unionista:
  – Vineri, 24 mai 2013 la restaurantul prea scump rusesc pretentios “Versailles’
  din Buffalo Grove de lânga Chicago
  s-a incercat organizarea unei prime Serate a Moldovenilor
  / români ? sau rusificati ? unionisti ? /
  Informatia ulterioara lipseste.

  – Se pare ca restaurantele rusesti sunt in “voga” si la Consulatul României din Chicago.
  De mai muli ani deja, la receptia de 1 Decembrie de Ziua României /Marea Unire din 1918/
  organizata de acest Consulat la Centrul Cultural din Chicago, mâncarea este pregatita de un alt restaurant rusesc “LaMirage” din Rolling Meadows.
  Ati ghicit: nici pomina de bucate traditionale românesti !
  – Sa fie oare o aluzie” fina” ne-gustativa, ca Basarabia româneasca
  este mereu sub ocupatia armatei rusesti, dar oricum mâncarea si bauturile nu au hotare ?
  – Oare care ar fi aceste subterfugii pro-rusesti ne-comerciale ?
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

 2. M-am dus la minutele indicate de Dvs. si, surpriza, Dvs. care militati pentru Unire, care va declarati cu mandrie ca sunteti romanca, vorbeati in… ruseste. Halal demnitate!!!

 3. Iata si „realizarile” actualilor diriguitori ai tarii,R.Moldova. „Republica Moldova s-a împrumutat în ultimii ani foarte mult, ajungând în acest moment la o datorie externă de 6,22 miliarde de dolari. Aceasta este aproape cât PIB-ul celui de-al doilea stat românesc. 72% din această datorie a fost realizată de către sectorul privat, în timp ce 28% revine celui guvernamental. Situaţia este una catastrofală în condiţiile în care bugetul Republicii Moldova are la bază taxele vamale, iar PIB-ul acestui stat se bazează într-un procent important pe exportul de forţă de muncă, adică pe banii trimişi acasă de către cei plecaţi. Bugetul Republicii Moldova pentru anul 2014 este de aproximativ 3 miliarde de dolari, adică mai mic decât bugetul capitalei României. Suma este aproximativ egală cu datoria publică externă, lucru care face ca situaţia să fie una mai grea decât în Grecia, cu atât mai mult cu cât nu se poate prognoza o îmbunătăţire a situaţiei economice. Lucrurile stau în realitate şi mai rău deoarece mare parte din banii din care este format PIB-ul Republicii Moldova vor dispărea treptat din economia celui de-al doilea stat românesc. Acest fenomen s-a resimţit şi în România, dar e vorba de un efect întâlnit la nivel global în interiorul statelor ce exportă forţă de muncă. Cei care pleacă trimit bani acasă aproximativ 6-7 ani, până când ei conştientizează că de fapt nu se vor mai întoarce înapoi, şi atunci renunţă la a mai investi. În acest moment aproximativ 30% din PIB este format din banii trimişi acasă de cei plecaţi în afara graniţelor. Pentru exemplificare în România această valoare nu a depăşit niciodată 7%. În momentul în care aceşti bani se vor reduce, economia se va prăbuşi. Automat acest lucru va fi generat de scăderea consumului şi va avea efecte majore asupra mediului privat ,care nu va mai fi capabil să îşi plătească datoria. Acest din urmă lucru oricum se va întâmpla datorită faptului că valoarea este mult prea mare şi nesusţinută de o dinamică favorabilă a PIB-ului. Căderea băncilor va atrage după sine o megacriză financiară şi va arunca statul în faliment. Privatul s-a împrumutat prea mult faţă de capacitatea economiei de a creşte. Când se va întâmpla acest lucru? Maxim în 2017. România a trecut deja prin acest proces, deşi situaţia era procentual cu mult mai bună. De ce spun acest lucru? Deoarece Germania Democrată era în faliment în momentul în care politicienii au decis să nu se mai opună unirii cu Germania Federală. De fapt pentru ei a fost singura posibilitate de a scăpa de datoria unui stat eşuat.” No comment!

 4. interesant dar nu am prea inteles,fiind in rusa.
  http://tv-patriot.blogspot.ro/

 5. Pt visarion

  Da nu mai spune! Pai daca e post de televiziune rusesc, din Rusia, de ce sa te traduca anapoda si sa nu le spui tu exact ce crezi, daca stii limba? Vai, ce „patrioti” trasi de par!

 6. Este foarte bine ca ati vorbit in limba rusa. In acest fel au inteles mai bine rusi de peste tot ce ati vrut sa spuneti. HAI UNIRE!! CU ROMANIA.

 7. Stimata doamna Pavlicenco,

  nu eu am scris comentariul Visarion,insa si eu am spus ca nu inteleg limba rusa,pentru ca nu stiu nici macar 2 fraze in rusa.N-am trait la Chisinau sa cunosc limba rusa,si nici in Rusia sau alte tari ex-URSS.

  Eu nu v-am criticat ca ati vorbit in limba rusa,eu doar am spus ca nu am inteles despre ce anume este vorba in video,fiind in limba baletului si al gimnasticii: limba rusa.

  Cred ca Basarabia e musai sa stii limba rusa,ca sa te descurci,de aceea eu nu condamn pe nimeni ca o vorbeste,sau o cunoaste,la fel cum e musai sa stii ungureste in Harghita si Covasna,alminteri acolo nu-ti gasesti niciodata loc de munca.

  E bine sa cunosti cat mai multe limbi straine,evident 🙂 Deci mesajul meu de mai sus sa il interpretati ca fiind unul naiv si sincer,nu rau-intentionat.

  http://tv-patriot.blogspot.ro/

  Cu multa stima,

  Puscasu Vlad

 8. Pt Vlad Puscasu

  Eu nu v-am replicat nimic. Replica mea a fost pt acest mesaj: ”M-am dus la minutele indicate de Dvs. si, surpriza, Dvs. care militati pentru Unire, care va declarati cu mandrie ca sunteti romanca, vorbeati in… ruseste. Halal demnitate!!!”

 9. Stiu de la tata:

  Moldovenii au fost masacrati in luptele pentru ocuparea Europei si raspandirea comunismului. Au fost aruncati in lupta fara instruire si fara arme; erau folositi pe terenuri minate pentru detonarea teritoriului fiind sfirtecati si aruncati in aier cu tot cu minele gasite, etc. URSS nu avea dreptul sa mobilizeze militari din teritoriile eliberate.

  Nimeni nu-si mai aminteste de aceasta lege?

 10. =Un Gringo Unionist=

  Un prieten al Românilor:
  ––––––––––––––
  Larry L. Watts
  este un istoric american, stabilit la Bucuresti,
  s-a ocupat în mod special de istoria României
  în perioada comunistă.

  Este finul lui Ioan Talpeș
  /un general si om politic român /
  și nașul unui alt istoric american, Kurt Treptow.

  video:
  http://www.pavlicenco.md/2013/12/30/larry-watts-si-razboiul-clandestin-impotriva-romaniei-trei-video/comment-page-1/#comment-52311

  Publicatii:
  1.
  “Ferește-mă, Doamne, de prieteni”
  Războiul clandestin al blocului sovietic cu România, prefață de Ioan Talpeș,
  traducere Alex Cosmescu din Chisinau,
  Editura RAO, București, 2011
  2.
  “Cei dintâi vor fi cei din urmă”.
  România și sfârșitul Războiului Rece, 2013

  Nota Speciala:
  Prima carte a fost lansata chiar de autor si la Chisinau
  la 2 iunie 2011 in “Aula Magnifica” de la Universitatea Libera Internationala.

  O dezvaluire:
  “Dacă vezi, însă, documentele din interiorul Pactului de la Varşovia, vei constata că România a fost considerată inamic; chiar de la sfârşitul anilor 1970, KGB-ul a trecut România de la ţările partenere, în aceeaşi gaşcă cu ţările NATO, la fel ca Albania, de altfel.

  Larry Watts spune că, deşi a scris cartea pentru publicul american, a sperat că ea va suscita interes în România, în primul rând pentru că oferă dovezi scrise ale unor adevăruri până acum doar bănuite.
  Tocmai de aceea, a postat documentele folosite
  pe Internet, cu scopul ca ele să prilejuiască discuţii, dezbateri şi noi abordări.

  Expert în sovietologie şi cadru didactic universitar,
  Larry Watts susţine că, deşi a lucrat pe contracte ale Guvernului american,
  nu a fost niciodată angajat al vreunui serviciu special din SUA sau România.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==================================================

 11. „… la fel cum si-i doresc manipulati,”.
  Dezbinarea continuă! Vin Alegerile!Toţi sunt răi, eu sunt bun. Nu mai există nici o morală. Cum e Filat,Ghimpu,Plohotniuc etc. – aşa-i şi Pavlicenco.
  Toţi vin pe capul nostru! Toţi pun piedici unul altuia. Ei se ibesc pe Ei.
  La urma urmei, parcă Pavlicenco nu putea să-şi mai potolească poftele pînă nu se hotărăşte problema cu UE? Nu vrea! Aşa cum nu vor nici ceilalţi. Toţi sunt pe-o măsură. Nimeni nu cedează,fiindcă toţi vor să fie mari!
  Iar noi suntem poporul…un atribut al statului. Pînă cînd!?

 12. S-a cuibărit în noi indeferenţa
  Nu mai reacţionăm la tâlhării,
  Iar guvernanţii cu mai multă insistenţă
  Fură ţara de ultimile bogăţii.
  **********************
  Stavilă corupţiei, jefuirii…
  Poate fi doar actul REUNIRII.

 13. gresit,doamna Pavlicenco are ceva special pentru care merita votul.

  GHIMPU s-a compromis singur,si-a dat cu stangul in dreptul,e istorie.

  Filat conduce azi Moldova,prin Iurie Leanca,barbatul femeie.Sa fim seriosi,Moldova in acest moment teoretic este pe un drum bun european,insa in realitatea pragmatica merge intr-o directie gresita!

  In Moldova lipseste un partid democrat puternic,ca in America,si lipseste un partid CRESTIN DEMOCRAT solid pro-european.PPCD-ul alias PCRM nu mai e credibil nici in Moldova nici in Europa.

  De altfel PCRM si voronin nu mai reprezinta nici macar opinia Moscovei in Moldova.Si nici a vreunui electorat,pentru ca si Rusia si America si UE si orice alt stat,nu mai crede in comunism,nici macar ca ideologie.Pana si China,conduce planeta prin investitii CAPITALISTE! toti sunt capitalisti,toti sunt banditi si mafioti in sfera europei de est.

  Tocmai de aceea e bine sa votati pe doamna PAvlicenco,pentru ca vine din afara sistemului mafiot corupt!

 14. Pt toti

  Va sugerez insistent sa priviti aceste filme. E nevoie de putin timp, dar e cazul, veti intelege multe lucruri poate altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *