Un savant german susține că Tăblițele de la Tărtăria sunt cele mai vechi scrieri de pe Planetă!

Harald HaarmannȘi nu este singurul istoric recunoscând acest adevăr, ignorat de o mare parte dintre “istorici”! Tăblițele de la Tărtăria sunt, în mod clar, datate dintr-o perioadă în care sumerienii nici măcar nu știau că aveau să devină sumerieni. Un mare savant german, Harald Haarmann, specialist în istorie culturală, arheomitologie, istoria scrisului, evoluția limbii și istoria religiilor, autor a 40 de cărți traduse în diverse limbi de circulație internațională, editor și coeditor a 20 de antologii, face o declarație de mare importanță pentru noi, românii, ca rezultat al cercetărilor sale. El spune că cea mai veche scriere din lume e cea de la Tărtăria, România, și că Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie, cu mii de ani mai veche decât cea sumeriană (considerată, încă, leagănul civilizației).

Rezultatul cercetărilor sale sunt prezentate într-un film documentar numit Civilizația Danubiană (Danube Civilization). Fără îndoială, această perspectivă dată de un savant german, premiat de instituțiile europene pentru contribuțiile sale științifice, membru al Centrului de Cercetare pentru Multiligvism de la Bruxelles, poate răvăși totul ce se credea ca fiind bine stabilit în legătură cu istoria străveche a umanității. Desigur, el nu este primul ce susține că spațiul carpato-danubiano-pontic este locul primelor mari culturi europene. Astfel, savanta americană de origine lituaniană, Marija Gimbutas, a afirmat ceva asemănător mai înainte: “România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6.500 – 3.500 Î.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, pașnică, iubitoare și creatoare de artă, care a precedat societățile indo-europene patriarhale de luptători din epocile bronzului și fierului.

http://www.rbnpress.info/wp/un-savant-german-sustine-ca-tablitele-de-la-tartaria-sint-cele-mai-vechi-scrieri-de-pe-planeta-nu-este-singurul-istoric-care-recunoaste-acest-adevar-ignorat-de-o-mare-parte-din-istorici/#ixzz2nlRA5TyK

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. Asa este dna,dar ca posibil ca cineva sa „conteste” aceste adevaruri si dumneata le stii,iar daca nu,apoi le intuiesti,cu siguranta.Si atunci ce folos din aceea ca roamnii au invatat de la daci scrisul,limba,cultura dar nu invers cum afirma cei cu „cutitul in mana”Va dati seama ca ar trebui de schimbat totul,inclusiv si existentele religii de astazi,care probabil tot au fost o mai degraba o „inventie” decat un adevar.Nu,sa nu credeti ca sunt ateista,caci stramosii nostri aveau credinta in Zamolxe,adica un Dumnezeu al dacilor,cum este scris in istoria noastra zbuciumata,dar ca „smecherii au realizat ceea ce avem azi”.

 2. =Iancu Unionistu dela Chilia=

  Lichelele Anti-Unioniste de la Chisianu:
  Premierul Iurie Leanka:
  –––––––––––––––––––––––
  – provenit dintr-o familie bulgareasca,
  – cu studii la Scoala Superioara Diplomatica de la Moscova in perioada ocupatiei sovietice din anii “80
  – si trimis la Budapesta pentru a studia limba maghiara
  – il regasim finalmente “Secretar II diplomatic” in 1989 la Ambasada URSS de la Bucuresti cu misiuni speciale KGB fara acoperire

  Va mai mira ?
  – declaratiile lui anti-românesti
  contra trimiterii studentilor basarabeni in România
  sau “spusele” lui Anti-Unioniste si Anti-Basescu ?

  – sau vânzarea mafiotica pe ascuns a Aeroportului Chisinau unei companii rusesti din Vladivostok
  si a Bancii Moldovei unei alte companii rusesti ?
  – chiar credeti naiv ca el doreste sincer Asocierea noastra la Uniunea Europeana, prin Siberia ?

  -Apele se limpezesc: “Who is Who” de la Chisinau:
  anti-românii si anti-unionistii moscalo-fili:
  deputatii Marian Lupu, Dumitru Diacov, Vlad Filat, Igor Corman, Iurie Leanka, etc. ghidati din spate de clanurile mafiotice moscalesti Lucinski si fiii lui, Snegur- fiica si ginerele Gherman, anti-românul evreu Ilan Shor, comunistul Voronin, dar si de tradatorii infiltrati falsi patrioti deputat Ion Gadârka, Arkasha Suczeweanski / Presedintele Uniunii Scriitorilor/, ratatul Iura Roshka, etc.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

 3. UN MESAJ UNIONIST PT. LUNA DECEMBRIE:
  de Victor Bostan, director Vinăria Purcari

  http://blog.galbur.md/2013/11/mesajul-lui-victor-bostan-ceo-vinaria.html

  O istorie recentă a României, pictată în nisip,
  cu mare inspirație, de Anca Munteanu,
  care ne poartă prin cei 95 de ani, de la 1 Decembrie 1918.
  O istorie plină de bucurii, tulburări și speranțe:
  de la Marea Unire, prin drama din 1940, podurile de flori din 1991
  și apropierea extraordinară din acest an.

  Embargoul dureros la care a fost expusă Moldova
  în septembrie 2013 ne-a unit și mai mult.
  Îi mulțumim României că a fost și ramâne alături de noi.
  Ne bucurăm că românii, care se pot mândri cu podgoriile sublime de acasă,
  au căutat și au apreciat vinurile din Basarabia.
  De altfel, tot de acasă. Vorba campaniei, vinul apă nu se face.

  In Decembrie vom ridica o cupă de vin pentru a celebra împreună.
  Vom păstra un cuvânt de mulțumire pentru toți prietenii noștri,
  de pe ambele maluri ale Prutului.
  Vom celebra un an în care ne-am apropiat și mai mult.
  La mulți ani România!
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DE LA NISTRU LA TISA !
  ==================================================

 4. La multi dintre citetori le este rusine sa se numeasca Roman!
  Inteleg „opacitatea”lor,e mai usor sa traiesti in minciuna,decit in adevar!
  Chiar si Vasilisa e cu un picior in adevar si cu unul in „inventie”(minciuna).
  Zamolxe, la poporul nostru se asocia cu Soarele! Este Soare-Lumina,este viata.Fitosinteza nu se produce in intuneric! Stramosii nostri au inteles si deaceia au fost pasnici si nu cu „cutitul”in mina.Au creat pe parcursul existentei si, urmasii lor trebuie sa creieze.Este Lumina este viata si punctum! Acum referitor la spaima Vasilisei de a nu fi numita ateista!
  Stimata Doamna! Crestinismul „inventat” si strein spiritului nostru.Credinta suprema a unui individ ce face parte dintr’un grup etnic,este credinta in neam si Tara,Patrie!Nu poti crede in ce a fost inventat de strein!Nu poti sa-ti gertvesti viata pentru ce-i strein! Omul cind pleaca in intuneric,la cei apropiati se gindeste si isi ia ramas bun si nu de la un strein!
  Chiar si M.Eliade,in lucrarea sa,scrie,ca Dacii sunt Marele mister al Umanitatii! si ca aproape o miie de ani nu sa scris nimic despre ei.De ce?
  Fiind-ca am uitat datoria suprema a fiecarui dintre noi ce ne numim urmasii Dacilor,sa ne iubim neamul si Patria cu cutitul,arma si nu cu lasitate si tradare.Decebal sa siniucis,in fata imperatorului Troian! Si daca omul cel mai apropiat si de incredere ii urma exemplu,nu mai construia Traian columna sa! Sa nu uitam nici odata,ca sfirsitul Imperiului Roman si-a inceput declinul si sa prabusit,dupa razboaiele purtate cu Dacii! Un mic excurs in istorie: Insulile Britanice au fost cucerite in decurs de aproape 40ani,dupa britanici le-a venit rindul popoarelor germanice.Cele mai rusinoase infringeri legiunile romane le-au suferit de la Daci!Dupa cucerirea Daciei,Imperiul a dislocat in Dacia 13 legiuni! De ce oare? http://www.youtube.com/watch?v=8qGCadrIDaU
  http://www.youtube.com/watch?v=1v0FixZP8P4 http://www.youtube.com/watch?v=pxwjlTlE_5c
  http://www.youtube.com/watch?v=ehyU_uDRNeQ
  Va rog Doamna Vasilisa,sa vizionati Executarea lui Antonescu si sa luati atentie,ca calaul trage doua focuri de control.
  Va rog Doamna Vasilisa sa priviti si executarea lui N.Ceausescu in ziua de craciun! Nu vi se pare ceva simbolic!
  Dupa mine inceputul executiei natiunii romane,incepe cu executia maresalului Ion Antonescu,Nicolaie Ceausescu si continua si azi prin intermediul asa zisilor Liderasi de partide Proeuropene!
  Am cetit o inscriptie pe o biserica di Galati,Romania! Am inteles care este crezul adevarat in Dumnezeu:
  Credinta in Dumnezeu,este credinta si dragostea fata de neam si Tara!
  Acum referitor la tablitile de la Tartaria! Am cetit despre ele in muzeul militar-national din Bucuresti.Sunt de acord cu Neamtul!
  Drumul spre credinta in Dumnezeu este drumul anevoias sspre Adevarul,adevarat al neamului Romanesc!

 5. CATRE LUCEAFAR !!!
  Dar de ce uitati de majoritatea DOMNUTORILOR RONANI care au fost trdati si executati ??? cati din ei au murit de moarte naturala !!

 6. Da Doamnă ! Cultura Cucuteni a dat naștere civilizației de la Tartaria…La noi se știe despre acest lucru…Nemțiii spun acuma adevărul, însă în sec. 20 tot academicienii germani au luptat contra academicienilor români ca să înnăbușe acest adevăr…Nichita Smochină, moșul meu a mărturisit acest lucru…Dar adevărul după cum se știe tste atotbiruitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *