Loading Facebook Comments ...

16 Comments

Add a Comment
  1. D-na Pavlicenco, personal va stimez. Dar observam cu stupoare ca d-nul Antonesc NU doresti UNIREA. Si acest fapt e regretabil. Cred ca decat sa promovati PNL-ul Romaniei care nu are nici un interes p/u Moldova, ar fi mai corect sa il sprijinit pe Basescu care a declarat cu mult CURAJ ca proiectul viitor al Romaniei este Reintregirea tarii!

  2. PNL din Romania va vedea care este reactia basarabenilor la declaratiile sale. Noi, PNL din Republica, suntem unionisti si consideram ca si PNL.ro va fi unionist, fiind partidul istoric al Unirilor.

  3. Partidul National Liberal din Romania, mai ales sub conducerea acestui nemernic numit CRIN ANTONESCU a tradat demult idealurile liberale ale marilor inaintasi. Este contestat puternic chiar si din interior si pana la urma va zbura din postul in care l-au impus niste nemernici ca el.,ahtiati dupa putere, dar mai mult decat venali si incompetenti. PNL(Romania) infiltrat cu fosti securisti de teapa lui Sorin Rosca Sanescu a ajuns pur si simplu o remorca a PSD, cel mai securistic partid”socialist” din fostele tari comuniste. Cine are urechi de ascultat sa asculte, cine are ochi de vazut sa vada pulsul efectiv al parerilor publicului romanesc despre acest partid. PNL (Basarabia) ar fi tocmai bine daca si-ar schimba denumirea in Partidul Unitatii( Romanesti) dat fiind programul sau unic si original in peisajul politic romanesc per ansamblu.Am mai spus-o nu odata si o mai spun in deplina cunostinta de …vorbe!! Iar acum , pentru ca sansele realizarii RE- UNIFICARII ROMANIEI s-au dublat prin internationalizarea de NECONTESTAT a problemei la cele mai inalte nivele europene si internationale, TERENUL SUFLETESC , MORAL SI IDEATIC TREBUIE SI EL SA AVANSEZE fara intarziere, Fiecare clipa pierduta inseamna o clipa pierduta din ceasurile unirii. A sosit momentul curajului,al luciditatii si al debarasarii de orice frica de Rusia si putinismul rusesc pe cale sa ajunga foarte nociv.Rusia nu mai poate avansa niciun pas de la complicatia erorii comise cu Ukraina. Costurile pe care le va suporta PUTIN si acolitii , in caz de escaladare a provocarilor vor f f f mari pentru ea. Ea nici nu va mai ajunge sa comita violente militare. UE a inteles deja ce are de facut de aici incolo si a luat deja o prima masura de interdictie pentru constructia conductei SOUTH STREAM in care s-au” incalcit” multi sustinatori ai marelui”prieten” din EST.
    O surpriza f f f mare se pare ca a produs si va produce si pe mai departe , presedintele TIMOFTI, care l-a intuit exact pe Basescu si cu care se pare ca este de acord in dinamica jocului strategic si geopolitic al zonei… Cred ca ar fi un pas uluitor si zdrobitor al PNL(Basarabia) [sau cum se va numi el pe viitor] ca in urmatoarea sa campanie electorala sa-l aiba partener, mentor si chiar candidat la …prezidentiale.O candidatura a lui Timofti detine f multe avantaje legate de reforma in justitie, cea mai grea reforma la care r. moldova va trebui sa faca fata in vedera adevaratei si deplinei integrari in UE.
    Caile spre Re-unificarea Romaniei s-au deblocat si bresa se va largi tot mai mult. Depinde de noi toti cum reactionam, cum evaluam si deliberam. Istoria este istorie si nu sta pe loc dupa fiecare vorbarie de etapa in van, cere actiune inteligenta si energica, bine cumpanita.
    Niste proverbe roamnesti spun asa:1) bate fierul pan-i cald2) Fala stramoseasca, pe stramosi cinsteste.

  4. sunt de acord, numai ca atata timp cat Presedintele de partid considera in alt mod, PNL-ul va fi mereu retras la declaratii si fapte. Noua insa ne trebuie declaratii mai ferme din partea autoritatilor romane, fara frica ce se vor gandi rasurile politicii moldovenesti ca Corman,Lupu,Diacov,Filat si altii. TOtodata vreau sa apreciez curajul d-lui Timofti in anumite chestiuni si astfel sa il socot cel mai bun Presedinte

  5. Andrei,
    ma declar f. satisfacut de intelegerea ta. S-ar mai putea discuta si dezbate multe idei legate de subiect si tema. Mai ales ca a intervenit intre timp si recunoasterea de jure si de facto a limbii romane.Un succes inimaginabil inca in urma cu cateva zile.Tocmai si in ciuda faptului ca se face scrupulos trimiteri la textul si litera Constitutiei.
    Nu avem cadrul si timpul necesar , din pacate.
    Am citit opinii ale unor constitutionalisti de la voi si am fos neplacut surprins sa constat ca interpertarile „constitutionalismului” lor este, fara niciun dubiu, de sorginte sovietica. Nimic modern si contemporan nu a fost asimilat . Va fi si este o problema. Se poate depasi, fireste,dar cere efort de toate felurile . Sper ca se vor face.
    Nu vreau sa ma mai lungesc. Inutil. Util ar fi sa se purceada inca de acum la contacte cat mai largi, din cat mai multe directii propice, inclusiv ukrainofone si chiar rusofone compatibile cu UE si problematica aferenta.Societatea civila, tineretul, studentimea, cei de la sate sigur au resurse nebanuite care trebuie incurajate., In fond , viitorul este al lor si ei vor constitui viitoarea clasa politica romaneasca: mai demna , mai pregatita,mai clarificata cu sine si mult mai patriotica. romaneasca.

  6. sa fiu sincer,nu-mi place nici un politician!(dintre actualii)

    Tare as vrea sa-l vad pe MIRCEA DRUC presedintele Romaniei(Mari) in interiorul Uniunii Europene,ca sunt atat de scarbit si satul de acesti paraziti de politicieni.

    CRIN ANTONESCU este un clown,care se DISCREDITEAZA in Romania prin fiecare aparitie publica.Pur si simplu adversarii lui nu trebuie sa faca nimic,ca peste un an,in 2014 la presidentiale,ANTONESCU e total compromis!!

    NU ASA ARATA VIITORUL PRESEDINTE AL ROMANIEI!!

    Ma tare tem ca va iesi MIHAI RAZVAN UNGUR-EANU,dupa esecul lui ANTONESCU.O sa joace la mascarada UNGUR-EANU(gojdu),cu DAN DIACONESCU in turul doi,asa cum a jucat VADIM cu ILIESCU in anul 2000,tot la mascarada..

    VADIM Si-a jucat rolul,speriand populatia cu mitraliera,si executii sumare pe stadion,pentru a nu fi votat,iar ILIESCU si-a jucat rolul de ,,salvator,, impotriva dictaturii VADIM PRM>

    Ei bine,in 2014 SANSE la presidentiale o sa aiba doar DAN DIACONESCU(elodia,circ fara paine),cu acest UNGUR-EANU.

    Pentru ca ANTONESCU se compromite total, fiind foarte slobod la gura,iar PONTA pana in 2014 are sanse sa isi distruga imaginea,Guvernand tara,cu atatea probleme sociale.

    BASESCU practic incheie mandatul presidential, lasandu-si in urma mostenitorul politic,pe UNGUR-EANU…..

    ACUM l-a pus pe EUGEN TOMAC sa stranga voturile basarabenilor naivi,prin partidul fantoma PMP,tocmai de aceea ar trebui sa-l sabotati.Scopul fiind ALEGERILE EURO-PARLAMENTARE din vara lui 2014.

    Ei bine,iata cum se face circul.In 2014 avem toate sansele sa avem pe UNGUR-EANU presedintele Romaniei,cu un guvern de dreapta PNL-PDL-UDMR impotriva PSD si lui Ponta.

    Atunci atat voi spune: SA NE FEREASCA DUMNEZEU!! ca oricum UNGUR-EANU nu este unionist,si nici roman nu este,chiar numele ii sugereaza ceva,dupa ce a dat mostenirea GOJDU la unguri!!

  7. D-na Pavlicenco, felicitari pt. comentariile D-voastra! Apreciez ceea ce faceti si daca asi avea cetatenie ”moldoveneasca”,sincer v-asi vota la urmatoarele alegeri.Sa-mi scuzati indrazneala de-a va da un sfat: Indepartati-va politic de Crin Antonescu cat mai mult, ca va pateaza imaginea pe care o aveti.Eu liberal fiind, am incetat sa mai votez PNL-ul de cand acest ”CAMELEON ADORMIT” e sef al PNL. A facut alianta cu ”ciuma rosie”-psd,numai sa roada din ciolan.Comunistii au ucis liberalii adevarati,iar Antonescu de dragul de-a ajunge la Cotroceni,a tradat orice era sfant.El nu va ajunge niciodata presedinte al Romaniei,romanii nu dau doi bani pe el,dupa parerea mea. S-auzim numai de bine si: SPRE UNIRE ROMANI DIN BASARABIA,PATRIA MAMA VA SUSTINE !

  8. Pt geo

    Noi dam toate pozitiile politicienilor romani, care sunt si ai nostri, ca avem cetatenie. Dar nu avem acord sau vreo intelegere cu PNL.ro.

  9. CONCERTELE RE-UNIRII NOASTRE APROPIATE:

    trupa româneasca de hip-hop “SubCarpati”
    – Vineri, 6 decembrie, ora 21.00, barul modernist “Tipografia- 5″,
    strada Vlaicu Pârcălab 45, Chisinau
    ———————————————————————————————————————-
    Formația “SubCarpați” vine a patra oara la noi să aducă
    un nou suflu de folclor autentic pe note contemporane.
    În cadrul concertului, Mc Bean, Vali Umbră, Dj Power Pe Vinil & Vj Andri
    vă vor prezenta noul lor album „Pielea de găină”.
    În warm-up vor mixa RomaN, Frezzu și Groparul Liric,
    iar cheful de după concert va fi încălzit de dj Gonzo Deliriumovici.

    Formația “SubCarpați” s-a format în 2010, odată cu lansarea primului album,
    ce poartă același nume. În iunie 2011, “SubCarpați” a lansat Compilația „Culese din Cartier”. Bean, liderul trupei, dar și compozitorul și textierul majorității pieselor a spus că folclorul pentru “SuBcarpați” este o sursă de energie.
    „Ne bucurăm mult să vedem că avem de-a face cu infuzia de folclor din viețile noastre.
    Se pare că undeva am făcut o treabă bună”, a adăugat acesta.
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
    —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
    DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
    ====================================

  10. Căzut din pat lu’ Căcărău
    Trezitu-mi-s-a’n Chişinău.

  11. Va pris valul cu declaratiile Basesciene,nu va intindeti deocamdata mai mult decat ii plapuma .
    Avem de a face cu un imperiu care garanteaza neutralitatea Moldovei ,care ocupa 1/4 din teritoriu si voi vreti unire.
    Fara 70% din populatia Moldovei sa vrea unire ii imposibil .
    Basescu isi face jocul de clovn din nou pt voturi ,mai stiu eu state euforice care au sfarsit rau.
    Inca Rusia are dreptate ,15% vor unirea maxim iar 60% nu vor .
    Avem 1-10% declarati romani ,UE nu-i sfantul gral, UE ii un pas inainte ,daca veti produce euforie in randul populatie ,veti fi crunt dezamagiti ,fiindca lupta nu s-a sfarsit ,iar UE inseamna multe frustrari,multe sacrificii si 0 avantaje daca nu sunteti in stare sa le obtineti.
    Inca nu ati facut nimic concret in Moldova , inca nici nu ati semnat un acord de aderare ,astea is prosti.
    Daca vroiati ca Antonescu sa va minta,va poate ,dar asta ii adevarul.
    Sunteti departe de UE ,sunteti departe de unire ,nici macar inca nu o vreti ,si voi deja bagati propaganda basesciana in loc sa munciti .
    Doar prostu’ se lauda ,desteptii tac si fac,mai lasati petardele unioniste ,cand 70% vor spune ca-s romani ,veti fi in NATO si in UE atunci se poate vorbi de unire.
    Si ce vor unionistii ,sa trecem Prutul ?Vreti sa va cucerim ?Sa deportam 70% din populatie care ne cred „tigani” fascisti” si-s spalati pe creier ?
    Mai bine inainte de a vorbi ,prima data incercati sa intrati macar in UE ,NATO,declarativa 70% romani ,aveti un sondaj in care 60% vrea unire ,si atunci putem vorbi.
    Pana atunci ii o prostie ,prima data fiti demni ,ati facut un pas cu limba romana oficiala ,urmeaza Transnistria .
    Fiti prima data stapani in tara voastra nu sa trebuiasca sa fugiti spre Romania in fundul gol .Si fiti cumpatati nu fiti mioritici ,Ardealului ia trebuit 80 de ani sa se elibereze ,dar nu a zis niciodata ca vor unire cu Romania ,nu a zis ca vor sa cedeze Crisana sa fie mai usor.Nici un politician din Transilvania nu a pomenit de unire pana era imposibil de impiedicat de catre cineva .
    Daca veti fi clovni ,veti sfarsi rau ,daca va veti mentine luciditatea ,in 40 de ani Molddova va fi cu Transnistria cu tot in UE ,80% se vor declara romani si ne vom putea uni sigur .
    Duceti in derizoriu conceptul de unire .
    Mai multe lucruri concrete pt a creste noua generatie ,si mai putin zgomot ,asta daca sunteti lucizi si obiectivul vostru ii unirea nu sa ajungeti la TV ca eroi martirizati pe frontul unirii .

  12. @Andrei
    Antonescu nu a spus ca nu doreste unirea ma ,Antonescu a spus ca ii irelevant ce vrea Romania daca Moldova nu vrea.Moldova trebuie sa faca si ea multi pasi .A idiliza si a ne minti ,asta faceam prin perioada interbelica ,cat de tare am fost noi pana in 1940-1942 cand au dat rusii de pamant cu noi.
    Apoi Romania ii in UE si inca nu-i fascista ca Ungaria ,nu putem face planuri ca idolul tau exFSN Basescu ,fiindca ne place sau nu, Moldova ii alt stat si au si ei capul lor cu care pot decide .
    Nu suntem in timpul lui Stefan cel Mare sa ardem tot nici macar in 1942 sa ardem Odesa .
    Poate rusii is inca in evul mediu dar daca ne dam civilizati si europeni ,sa actionam ca atare nu ca rusii .
    Cred ca Moldova trebuie ajutata maxim din cat se poate ,dar nu dadacita .
    Daca ai fantasme cu Romania Mare ,avem destule tari unde putem recupera cu forta si face propaganda ,de ce Basescu nu vrea unire cu Maramuresul Buceagul si Bucovina Pocutia,daca ii asa viteaz is mult mai mari ca Basarabia si-s toate la Ucraina.
    Moldova inseamna poporul roman numai ei pot decide ce fac sau ce sunt.Stie toata lumea ce vrea Romania ,inca nu am auzit politician roman sa spuna NU VREM UNIRE ,nici UDMR :)),asa ca mai incet cu propaganda.

  13. Eu il sustin pe MIRCEA DRUC fara nici o rezerva!

    Consider ca NICOLAE TIMOFTI este o victima a politicii internationale,si o sa vedeti de ce peste un an de zile.

    In rest,restul politicienilor: GO TO HELL,sa-i ia dracul pe toti,niste coruptie,securisti si agramati.

    http://tv-patriot.blogspot.ro/

  14. PS: mesajul este pentru politicienii din Romania.

    Romania a ajuns stat bananier in interiorul European,CORUPTIA a macinat tara,pana la disparitia statului roman.

    http://tv-patriot.blogspot.ro/

    PS: daca iese MIHAI RAZVAN UNGUR-EANU in 2014(tradatorul mostenirii GOJDU),eu cer azil politic in Republica Moldova!

  15. Buna Doamna Pavlicenco va respect din tot sufletul pentru ce sunteti si pentru felul cum incercati sa constientizati opinia publica si nu numai de radacinile moldovenilor de dincolo de prut . Va urmaresc cu mare interes si drag atunci cand apareti la Publika tv sunteti atat de visatoare in ideea de reunificare a romanilor de pe cele doua maluri , sincer imi doresc si eu acest lucru desi eu unu nu am nimic de castigat din tot acest lucru poate doar faptul ca simt romaneste si cu fratii mei de dincolo de prut .Sunt un Roman autentic traiesc la Madrid de 12 ani am mai locuit 2 ani in Germania in ani 90 dar implinirea idealului de reunificare mi se pare totusi destul de departe ,toti avem dreptul sa visam si chiar sa visam frumos dar cred ca mai e mult pana departe, lucrurile concrete cred ca pana la urma va face diferenta.Cred in acest deziderat dar va fi greu, cred deasemenea in ceia ce spunea Bunica ca odata Romania era altfel ea avind radacinile dincolo de prut ,ca dealtfel si bunica sotiei mele. Va respect doamna Pavlicenco si doresc poporului moldovean de dincolo tot binele din lume integrare europena sa ne uitam doar inainte cale de intoarcere nu exista si poate odata intr-o Romanie mare frumoasa si prospera

  16. Pt vasy

    Va multumesc, dar o sa vedeti ca nu sunt o visatoare. Ceea in ce credem noi s eva realiza cit de curind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *