Unități militare ale Armatelor României, SUA, Franței și Poloniei la grandioasa paradă de 1 Decembrie a.c. – 95 de ani de la formarea României Mari

parada-militara-fasole-si-huiduieli-3235121Grandioasa paradă militară va avea loc pe 1 Decembrie 2013, cu ocazia aniversării a 95 de ani de la formarea României Mari, la care vor participa în premieră la defilare, alături de Unități ale Armatei Române, și Unități ale Armatelor SUA, Franței și Poloniei.

Anul 1859 este anul constituirii României moderne și, totodată, anul în care s-a semnat certificatul de naștere al Armatei Române. În noiembrie 1859, printr-un Înalt Ordin al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, se înființează Secția a II-a Informații a Marelui Cartier General – predecesoarea actualei Direcții de Informații Militare. Dar abia la I Decembrie 1918 are loc constituirea definitivă a României Mari. Anul acesta se împlinesc 95 de ani de la istoricul eveniment.

La parada militară din București din acest an vor defila pe sub Arcul de Triumf, alături de unitățile Armatei Române, și unități ale armatelor SUA, Franței și Poloniei.

SUA este actualul partener strategic al României, iar Franța este sora mai mare de gintă latină, care a sprijinit activ formarea României armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-34Mari atât în perioada 1859-1918, cât și la Congresele de Pace de la Paris și Versailles din 1919-1920, dar și un susținător puternic al aderării la NATO a României din anul 1998 pentru primul val de aderare. Polonia este vechiul vecin de frontiera al României Mari din perioada 1918-1940 și singurul vecin cu care România nu a avut litigii teritoriale sau alt gen de conflicte și a întreținut relații de prietenie chiar în momentul de grea încercare a poporului Polonez, când a fost ocupată de armata germană și sovietică, elita poloneză, dar și oamenii simpli, găsind refugiu și adăpost în România, la fel și tezaurul Polonez, care a fost dat spre pastrare României, pentru a fi salvat.

În perioada 6-7 noiembrie 2013, Armata Română a desfășurat manevre navale și aeriene pe Marea Neargă concomitent cu manevrele NATO, derulate în Polonia și Statele Baltice, din perioada 2-9 noiembrie 2013.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-20armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-19În ciuda dificultăților de tot felul generate de subfinanțarea cronică, Armata Română a reușit să rămână la standarde decente atât ca nivel de înarmare, cât și ca nivel de pregătire a celor 90.000 de militari activi pe timp de pace. Spre comparație – Ungaria menține sub arme pe timp de pace un efectiv de 25 de mii de militari și cu o înzestrare tehnică modestă. Polonia, cu 38 de milioane de locuitori, are efective militare pe timp de pace cifrate la 100 de mii de oameni.

Ucraina, cu o populație de aproximativ 50 milioane de locuitori, are o armată de 200 de mii de militari activi, iar înzestrarea lasă mult de dorit.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-17Începând cu 2014, odată cu mărirea bugetului Armatei Române, Ministerul Apărării armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-8-1024x736Naționale va demara un program amplu, de durată, privind modernizarea și înzestrarea armatei cu tehnică nouă și modernă. Astfel, va continua înzestrarea trupelor terestre cu blindatele elvețiene Piranha Mowag, românești – Saur II -, și cu tancuri fabricate în România, sub licență germană. Marina Militară va repara și va repune în funcțiune Nava-Școala Bricul Mircea – Nava Simbol a Marinei Militare. Totodată, va fi reparat și repus în funcțiune submarinul „Delfinul”, care va începe să patruleze pe Marea Neagra.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-14Aviația Militară va primi 12 avioane F16, precum și un număr de avioane I.A.R. 99 și armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-13Elicoptere I.A.R. Puma-Socat. În acest scop, va fi reamenajat și reconstruit Aeoportul Militar de la Fetești în care NATO va investi zeci de milioane de dolari.

Totodată, vor intra în înzestrarea Armatei Române noi modele de rachete sol-aer, sol-sol, aer-sol și aer-aer. Din 2015 va deveni operativ și scutul Anti-Rachetă de la Deveselu, prin finanțare NATO.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-12În prezent, Armata Română are unități operative în teatrele de operații din Afganistan,armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-11 Irak, Kosovo și Mali.

Dumnezeu să apere România, Națiunea Română și Armata Română.

Dacian Dumitrescu

*Acest articol poate fi preluat de presa română de pretutindeni .

http://www.rbnpress.info/wp/grandioasa-parada-militara-de-1-decembrie-2013-cu-ocazia-aniversarii-a-95-de-ani-de-la-formarea-romaniei-mari-la-care-vor-participa-in-premiera-la-defilare-alaturi-de-unitati-ale-armatei-romane-si-un/#ixzz2kGTYMTMBarmata-romana-forte-terestre-si-aeriene-4armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-3armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-2armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-1armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-6armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-9armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-32armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-27armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-22armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-21

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-33

 

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Pt ion

  Mersi pentru observație, am corectat întreg articolul, dar am șters mesajul prin care m-ați atenționat, din motive înțelese…

 2. Păcat că nu vom fi şi noi acolo la 1 Decembrie…
  Felicitări Armatei Române pentru succese, posibilităţi, înzestrare tehnică. Doamne, ocroteşte-i pe români! Ocroteşte şi întăreşte Ţara!

 3. Liceana Lara Stegarescu:
  “O Scrisoare Unionista de peste Prut”
  —————————————————––––
  adresata elevilor si profesorilor
  de la Colegiul “Mircea cel Bătrân“ din Constanţa
  la data de 27 martie 2013,
  la Aniversarea de 95 de ani
  de la “Actul Unirii” pentru Totdeauna
  a Basarabiei cu Patria-Mama România !

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/lara-pentruromania-cu-dragoste-1_527c9776c7b855ff56ceceee/index.html

  MEDALION UNIONIST:
  – Lara Stegarescu, 18 ani,
  membra recenta a Miscarii Unioniste “Actiunea-2012″
  este elevă în clasa a XII-a la Liceul româno-german „Mihai Kogălniceanu“ din Chişinău, ca si sora ei Veta,
  face parte dintr-o familie veche de români,
  care îşi are originea de pe timpul domnitorului Ştefan cel Mare.
  „Cel care ducea steagul în războaiele lui Ştefan ar fi strămoşul tuturor Stegareştilor.
  După un război câştigat, Ştefan cel Mare i-a dat stegarului său un lot de pământ
  în regiunea raionului Teleneşti de astăzi şi i-a zis Stegarescu.
  Aşa a rămas numele neamului nostru. Suntem sânge curat, românesc“,
  povesteşte urmaşa Stegareştilor, în costum popular românesc şi cu bentiţă tricoloră,
  la Constanţa / foto: Sânziana Ionescu,
  in memoria poetei deputate martire iradiate-asasinate Unionista Leonida Lari, dec. 2011 /
  si cu dragoste pentru România !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 4. Mi s-ar parea foarte important ca si unitati moldovene sa fie invitate sa defileze in Romania.

 5. Unirea ar insemna împlinirea unui ideal şi a unei datorii faţă de cei care în trecut s-au jertfit pentru această cauză, pentru noi care ne-am privi mai uşor în oglindă, dar şi faţă de urmaşii noştri. Incon-testabil este o datorie faţă de nişte fraţi vânduţi sau pierduţi totuşi cu asentimentul nostru de câte-va ori doar în ultimul secol.
  Un spor de 4 milioane de români şi un teritoriu important înseamnă un plus de vitalitate a neamului şi de speranţă de dăinuire a limbii. Un astfel de moment dă o mare mobilizare a energiilor creatoa-re ale societăţii.
  Înlesnirea contactelor României cu minoritatea română din regiunile ucrainene Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia cu care basarabenii au relaţii privilegiate şi mare influenţă. Cel puţin sudul Basarabiei ar fi înconjurat de frontierele României şi ar gravita cultural şi economic spre noi.
  Oportunităţi nebănuite pe plan economic fiindcă Moldova este racordată la cea mai mare potenţială piaţă şi la un spaţiu cu cele mai mari resurse naturale care înseamnă spaţiul ex-sovietic, egalul câtorva continente. O astfel de reţea o ţară o construieşte într-un secol, iar noi o putem primi deo-dată.
  Îmbogăţirea culturii şi civilizaţiei româneşti cu tot bagajul de experienţe acumulat şi preluat de două secole de racordare a elitelor şi instituţiilor basarabene la un vast spaţiu cultural şi material eurasiatic.
  La o populaţie mai mare înseamnă mandate în plus în parlamentul european şi un rol mai mare al României în Europa.

 6. CĂTRE ALEGĂTORI

  Să n-o facem pe timidul,
  Căci unica-i ieşirea:
  Să votăm partidul
  Care vrea UNIREA.

 7. Cum credeti, Doamna Pavlicenco, daca curvele borate de tigani romani ataca Republica Moldova si daca Federatia Rusa intra in razboi, va da D-zeu sa zdohneasca vre-o 7 milioane de javre romane sau mai mult?

 8. =Cântaretul Durlestean Unionist Asasinat=

  CANTECELE RE-UNIRII NOASTRE
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA !
  Chisinau, 13-15 Nov. 2013
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Cea de-a XI-a ediție a Festivalului-concurs internațional de muzică ușoară
  ”Două inimi gemene”, în memoria interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici
  se va desfășura la Chișinău în perioada 13-15 noiembrie.

  Vor participa reprezentanți din peste 12 țări: Japonia, Argentina, Slovenia, China,,
  Estonia, Letonia, Lituania, Ucraina, Belorusia, Rusia, etc.

  – „Va fi o ediție care va avea tangențe cu celelalte.
  Vom avea mai multe talente, dar și surprize pentru cei care vor fi prezenți la eveniment”,
  spune Cristofor Aldea -Teodorovici,
  președintele concursului „Două inimi gemene”.

  – „Dacă nu ar fi un eveniment special, nu ar veni la Chișinău reprezentanți din toate colțurile lumii care cântă cu plăcere în limba română. Potrivit regulamentului, ar trebui să avem câte un concurent din fiecare țară, dar R. Moldova este reprezentată de câte nouă participanți la fiecare secțiune”,
  explică Eugenia Marin, directorul executiv al festivalului,
  dar și mama Doinei Aldea-Teodorovici.
  – „Un vis al meu a fost să organizez, în premieră, o seară de muzică orchestrală
  semnată de tatăl meu. La fel în premieră, pregătim un concert cu muzică orchestrală semnată de tata, care va avea loc în primăvară”,
  spune Cristian Traistariu din România.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  N.B.
  IN MEMORIAM:
  Doina și Ion Aldea-Teodorovici, cântăreții șlagărelor Mișcării de eliberare și renaștere națională, s-au stins din viață acum 21 de ani,in oct.1992 în urma unui tragic accident rutier, care a avut loc în comuna Coșereni, județul Ilfov, România.
  Accident organizat la comanda unor forte teroriste ocupante voroniste comuniste anti-românesti si anti-unioniste,
  forte care lichideaza toate marile personalitati unioniste in ultimii 25 de ani,
  prin accidente la comanda, iriadieri si otraviri prin medicamente:
  poetul Grigore Vieru, ian.2009, poeta Leonida Lari, dec.2011, poetul dacolog Andrei Vartic, iunie 2009, studentul Andrei Savciuc, Nov.2009, cântaretul Vadim Gheorghelas, martie 2011 si lista este lunga.

  P.S.
  1.
  Amenintari directe:
  Atunci prin 1993, când mama Doinei, doamna Eugenia Marin, a incercat sa afle de la Guvern mai multe date despre investigatiile referitor la accidentul criminal, ea a fost sunata ulterior si o voce „misterioasa” i-a spus sa se „potoleasca”, caci nepotul ei Cristofor mai este inca in viata !
  2.
  “În 1997, fratele lui Ion, Petre Teodorovici, i-a povestit scriitorului Traianus, ca unchiul sau din Bucuresti, Chiril, pusese mâna pe niste documente ale Securitatii române, care argumentau cu lux de amanunte ca moartea celor doi – ION SI DOINA –

  a fost un accident intentionat,

  provocat de structurile Securitatii de la Chisinau,
  la comanda unor forte politice de atunci.”

  SI, ATENTIE – iarasi “concidente”:
  Petre moare in acelasi an – 1997- imediat dupa ce face dezvaluirile despre asasinatul fratelui sau Ion si al Doinei /
  Petre s-a stins “SUBIT “din viata la 6 iulie 1997, la numai 47 de ani, fiind bolnav de diabet zaharat /ciroza /
  = altfel zis iradiat si otravit prin medicamente /

  ========================================
  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ========================================

 9. @ Andrei

  Ai uitat să-ți iei tratamentul?

  Felicitări pentru articol!

 10. Andrei,
  Cita ura si dusmanie ai impotriva RO!? Esti un dusman pe fata…

  Romania a fost atat de mult agresata din toate directiile, ciuntita si siluita in 200 de ani incat doar spiritul tare, milenar, conservator, nedispus sa faca experimente, a reusit sa tina la un loc acest popor. Romanii din Romania, au inca foarte multe prejudecati si au o repulsie instinctiva fata de rusi, care au fost totdeauna un pericol si au facut atata amar de rau. Ei au impus comunismul cu tancurile, ei au omorat elita tarii, au deportat lumea, au jefuit tara si au siluit femeile in grup si in general pe pe toti romanii. Lucrurile astea nu se vor uita prea usor, nici in 5-6 generatii de acum.
  Dupa cum se procedeaza si acum cu ura, pentru tot ce-i romanesc, atitutinea nu se va schimba asa usor.
  Este nevoie ca Rusia sa-si schimbe politica, sa vina cu o altfel de politica, o politica de intelegere fata de suferintele pricinuite vecinilor si de facut dreptate, lasaind aroganta de mare putere…

 11. Saptamanalul New Europe, Bruxelles

  Băsescu, ultimul autocrat al Europei

  La aproape un sfert de secol de la caderea Cortinei de Fier, strigatele dureroase pentru „libertate” pot fi inca auzite de cei care protesteaza in Europa. In Romania, membra a Uniunii Europene din anul 2007, oamenii continua sa caute valorile democratice care au fost ingropate sub regimul despotic al controversatului presedinte al tarii, Traian Basescu.

  Exact cu un an inainte de alegerile prezidentiale din Romania, Traian Basescu isi recapata regulile lui autocratice, slabite la referendumul de anul trecut, in care 87% din populatie a votat in favoarea suspendarii sale.

  Angajat intr-un razboi intern impotriva noului guvern si a majoritatii politice, Basescu si-a indreptat atentia spre atractiile din afara Romaniei – poate din Europa, poate chiar peste Oceanul Atlantic. Exista zvonuri ca va incerca sa isi asigure viitorul politic cu ajutorul conexiunilor sale vechi, care l-au ajutat in urma cu un an sa ramana la putere, in ciuda rezultatului referendumului. Aceasta este poate, cea mai ciudata poveste de revenire in Europa si una care este mult mai probabila intr-o tara ca Belarus, (ultima dictatura comunista nereformata din Europa), decat intr-un stat membru al Uniunii Europene. Doar un tiran poate sfida deschis vointa poporului (7,4 milioane de romani din 8,4 milioane care au votat pentru demiterea lui) si sa se intoarca in biroul sau. Acesta este modul in care Basescu a reusit sa se intoarca la Palatul Prezidential la trei saptamani dupa suspendarea de la Parlament.

  Construirea unui regim autocratic

  Nu a fost intamplator faptul ca Traian Basescu a reusit sa recastige puterea dupa ce poporul i-a spus sa plece. A fost o atenta construirea a sistemului de autoservire care l-a salvat.

  Regimul lui Basescu este caracterizat printr-o retea de institutii, care sunt toate sub comanda lui personala. Prin numirea sustinatorilor lui loiali in pozitii cheie si prin mentinerea celor care isi arata recunostinta, Traian Basescu a reusit chiar sa preia controlul total al serviciilor secrete din Romania si a de a urmari propriile prerogative in calitate de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

  Folosind informatii furnizate direct de serviciile secrete si de sistemul de monitorizare bine pus la punct, se spune ca Basescu a reusit sa cedeze presiunii subversive pe cei mai multi dintre sedii institutiilor de stat cheie.

  Pas cu pas, prin mai multe intalniri si mandate, el a reusit sa prelungeasca controlul sau personal si sa il extinda peste capetele procurorilor sefi, precum si peste conducerea Curtii Supreme de Justitie, Consiliului Superior al Magistraturii, Curtii Constitutionale a Romaniei si Agentiei Nationale de Integritate. Folosind toate aceste institutii, inclusiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Consiliul National al Audiovizualului, Traian Basescu a resuit sa isi compromita si sa isi elimine adversarii sai politici, fosti aliati, voci ale miscarilor sindicale si ale societatii civile. De asemenea, el a atacat in mod deschis institutiile de presa independente ale tarii.

  In esenta, au existat doua incalcari ale Constitutiei, care au condus la decizia Parlamentului de a-l suspenda pe Basescu – nu doar o data, ci de doua ori, dupa care sa fie organizat un referendum in acest sens. Ceea ce s-a intamplat in vara anului trecut a fost un caz tipic de servitute voluntara a institutiilor statului fata de un singur om – Presedintele.

  De asemenea, Basescu s-a bazat si pe sprijinul aliatilor sai de peste Atlantic. Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, de exemplu, este privat ca fiind un sustinator fara echivoc al lui Basescu. Intr-o interventie fara precedent din partea unui diplomat american in ultimul deceniu, ambasadoul Gitenstein s-a exprimat impotriva referendumului. Acesta a spus ca este „profund preocupat de orice incercare de a ameninta independenta institutiilor democratice”. Ar mai trebui de altfel remarcat faptul ca ambasadoul Gitenstein, destul de ciudat, se afla in board-ul Fondului Proprietatea din Romania.

  In ceea ce ii priveste pe emisarii trimisi de la Washington pentru a-l sprijini in mod public pe Basescu, acestia au imbratisat si prezentat fara nicio ezitare cifrele umflate prezentate in legatura cu o imaginara frauda electorala. Acestia au prezentat ca sigure aceste rezultate, desi a trecut mai bine de un an de la referendum si nimeni nu a fost in stare sa gaseasca dovezi puternice pentru cele doua milioane de voturi impotriva suspendarii lui Basescu.

  Acest lucru poate fi descris doar ca o incercare deliberata din partea Washington-ului si Bruxelles-ului de a dezinforma publicul. In privinta noului guvern, a fost inventata o teorie scandaloasa… de a aresta unii judecatori ai Curtii Constitutionale. Adevarul a fost ascuns de elita politicii europene sau realitatea a fost distorsionata: Basescu si sustinatorii lui au transmis la Bruxelles si Washington informatii false la care Constitutia nu face nicio mentiune si au acreditat ideea de lovitura de stat.

  Mai mult, confuzia a fost mentinuta in mod deliberat in ceea ce priveste independenta membrilor Curtii Constitutionale, care sunt, de fapt, numiti pe criterii politice.

  Anul trecut, mii de romani au iesit in strada, cerand „Libertate, Libertate” – la 23 de ani de la caderea comunismului. Multi dintre ei simt ca Romania lui Basescu seamana din ce in ce mai mult cu Republica Socialista Romania a lui Nicolae Ceausescu, conform sondajelor de opinie si a rapoartelor din mass-media locala.

  O statistica oficiala care vorbeste despre regimul actual din Romania ar trebui sa ingrijoreze pe toata lumea. Potrivit cifrelor oficiale, au existat mai mult de 3.000 de comenzi (doar intr-un an) pentru interceptarea convorbirilor telefonice din Romania pe motiv de securitate nationala. De asemenea, in Romania, presa este considerata o „vulnerabilitate” pentru securitatea nationala a tarii, asa cum scrie in documentul de strategie nationala.

  Dupa noua ani sub mandatul lui Basescu, oamenii au ajuns sa sopteasca, in loc sa vorbeasca. Ei se tem ca telefonul lor este exploatat si ca un singur cuvant sau fraza ar putea deveni proba intr-o cauza penala, constituita exclusiv pe compilatii si transcrieri incomplete ale interceptarilor convorbirilor telefonice. Aceasta este o concluzie trasa din rapoartele independente cu privire la sistemul judiciar din Romania, care arata ca cele mai multe cazuri impotriva liderilor politici si afaceristilor sunt construite exclusiv pe inregistrari ale convorbirilor telefonice, fara nicio alta dovada.

  Intre timp, arestul preventiv pentru mai mult de un an inainte de audierea in fata unor judecatori a devenit o metoda comuna care aminteste de romanii din regimul opresiv al lui Stalin. Dar, dincolo de sentimentele tot mai pronuntate de frica si anxietate, romanii se simt frustrati si tradati pentru votul pe care l-au exprimat la referendumul de anul trecut – vot care a fost ignorat.

  Ca presedine, incercarile lui Basescu de a ramane la puterea au creat un paradox: votul a mai mult de sapte milioane de oameni nu conteaza la fel de mult ca votul celor care au absentat. Acest rezultat va afecta, probabil, alegerile viitoare si, in plus, democratia din Romania.

  De fapt, acesta este visul oricarui conducator autocrat: sa inlocuiasca dorinta poporului cu dorinta sa si sa sporeasca nedumerirea populatiei, facandu-i sa creada ca nu are rost sa isi manifeste opiniile pentru ca votul lor nu va conta iar opinia lor, precum si libertatea nu exista in realitate.

  Monopol asupra mesajelor externe

  Inainte referendumului, mass-media a transmis mesaje din Romania catre alte state membre ale Uniunii Europene si catre Statele Unite, care au fost controlate de persoane apropiate lui Basescu. De fapt, nenumarati mesageri pro Basescu au batut pe la usa membrilor Parlamentului European, a guvernelor si a instituiilor din afara tarii.

  Criticii au sustinut ca acest demers a reprezentat o incercare de a transmite doar informatii „adecvate”, aprobate de presedinte si de regimul sau. Ei au venit in forma unor institutii culturale – in principal concepute pentru a promova cultura romana in lume – sau organizatii non-guvernamentale, apropiate regimului prezidential (cum ar fi Freedom House Romania). Scopul lor a fost de a oferi o mai mare credibilitate asa numitei lovituri de stat, despre care s-a spus ca a fost organizata de catre Parlamentul din Romania, Guvern si o majoritate de 90% din romani. Toate eforturilor de a furnza informatii false in restul UE si a Statelor Unite a avut ca scop obtinerea unui sprijin extern pentru presedintele suspendat, compensand in acest fel lipsa sprijinului intern.

  Care este viitorul?

  In 13 luni, Romania va avea cel mai probabil un nou presedinte, deoarece Basescu nu va mai putea candida pentru un al treilea mandat. Dar el nu renunta. Basescu a landat recent o idee hilara, cum ca el ar putea prelungi termenul sau constitutional cu cel putin inca doua luni. Modul sau de gandire combinat cu metodele folosite pana acum si cu reteaua de institutii aflate sub comanda sa ne face pe toti sa credem ca orice este posibil sa se intample. Cel mai rau scenariu: sa schimbe scaunul prezidential cu unul de presedinte oficial intr-un for european sau NATO.

 12. Pt Gross

  De exact aceasta se tem politicienii corupți din RM.

 13. Un roman din Romania

  Pentru postarea in leg cu articolul despre presedintele Basescu: s-a descoperit ca publicatia care a postat articolul respectiv este una de foarte mic si foarte dubios tiraj si ca defapt este o „sageata” a marelui tradator nemernic securist corupt si foarte probabil turnator scolit si angajat de mama moscova DAN VOICULESCU! Ce a fost condamnat la 5 ani de inchisoare si inca se judeca deoarece a facut apel…dar i se termina si apelul si intra IN SFARSIT LA PUSCARIE! FRATI MOLDOVENI CEI CE INCA MAI VA PRETUITI SANGELE ROMANESC deoarece suntem cu totii aceeasi doar o granita impusa din exterior cu forta ne „deosebeste”, NU va lasati manipulati de asemenea reportaje, in Romania se da o lupta crancena intre neocomunistii mascati in democrati de duminica numiti USL mai nou si Traian Basescu….. presedintele decand este in functie absolut toti sunt impotriva lui….toata presa e impotriva lui cu foarte mici exceptii…toate aliantele monstruase politice sunt impotriva lui si totusi A FOST ALES DE POPOR DE DOUA ORI! Oare de ce? Pentru ca a dat cu barda in toti puscariabilii daia si in marea lor caracatita!

 14. Stimata Vitalia Pavlicenco,

  Ce parere sa mai avem de Andrei (cel ce a scris mai sus cu ura)…. unul din mankurtili din Moldova!?
  Pai ce vreti sa faca un rosofon? Doar face spume la gura…este un paralitic. Poate da de prosti si de fricosi! Credeti ca un mankurt ca el, la o adica, tine cu adevarat la statalitate? El si altii ca el (cuibariti in Moldova) nu fac jocul Moscovei, ca intotdeauna? Dobon si Voronin, profita din plin de incultura poporului. Oamenii, saracii, au fost si sunt amagiti de sute de ani de rusi si comunisti. Cine are curajul sa le deschida capetele ametite? Se stie ca nu vor sa citeasca o carte despre istoria tinutului in care traeiesc!
  Vai și-amar de poporul ăsta îndobitocit, care nu știe unde-i stânga și unde-i dreapta!

  …..Tatuca Stalin a fortat molovenii sa-si renege limba si neamul.
  25 ani moldovenii n-au avut voie sa scrie o scrisoare la neamurile plecate fortat in Romania sau in alta parte! Au murit parinti, farti si surori, si ei n-au stiut!
  Oamenii acestia sunt indoctrinati, mai bine spus, le-au spalat creerii si acuma, in clipa de fata, sunt fideli Rusiei si iubesc cu toata inima lor pe rusi si intinesele stepe ale Rusiei… si etc.

  E Groaznic!!!

 15. Pentru echipamente de protectia munci vizitati magazinul nostru http://www.a-z.com.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *