Dan Dungaciu repetă ce spune mereu PNL: RM se va întâlni, mai întâi, cu România și apoi va ajunge în UE…

În mai multe articole și cărți editate cercetătorul român Dan Dungaciu, ex-consilier al liderului (fals) liberal Ghimpu, spune, privind Republica Moldova, exact ce spune PNL de la fondare – mai întâi, Unirea Republicii Moldova cu România și, pe această cale, integrare în Uniunea Europeană. Numai că nu preferă să amintească cine pledează pentru asta în Republica Moldova – PNL, membru al Consiliului Unirii, adică unioniștii. Pentru Dungaciu, mai știi, poate că aceștia nu contează, indiferent de ce promovează.

Îmi spunea un prieten, analist politic mai obiectiv, acum ceva vreme: ”Dacă ați ști ce gândește Dan Dungaciu despre Dvs. …” Adică, în sens negativ. I-am zis că nu mă interesează deloc asta. Eu, dacă republic sau invoc ceva, nu uit să nu plagiez, să invoc sau să reproduc linkul, să aduc sursa, chiar dacă am antipatie, de exemplu, față de acel om. Contează ce spune. În regimul comunist, am cunoscut din plin ce înseamnă să te plagieze legislativ comuniștii, a scris și presa. Alții, uită, cel puțin, să facă o vagă referință, pentru că … Pentru că, în cazul lui Dungaciu, probabil îi este tângă pe suflet că cei pe care i-a consiliat, falșii liberali, au pus Unirea în sicriu, nu au putut fi convinși, după cum se vede, că doar Unirea cu România este calea cea mai scurtă de integrare în NATO și UE.  Ei au vrut și mai vor Putere, pe care o au în Municipiu, ce numai european și românesc nu e…

Reproducem ce zice Dan Dungaciu, printr-un articol al lui Marius Lulea.

http://vox.publika.md/chisinau-2/dan-dungaciu-a-oferit-cheia-unificarii-celor-doua-romanii-e-posibil-chiar-maine-507388.html

dan-dungaciu1Dan Dungaciu a oferit cheia reunificării celor două Românii – e posibil chiar mâine

“Pentru o abordare strict teoretică, lăsând la o parte marșurile prin care se cere unirea:

Prima extindere a Europei și a NATO s-a întâmplat la 3 octombrie 1990 când s-a reunificat Germania. În mod real, aceea este prima extindere a Uniunii Europene și prima extindere a NATO.

Pentru că ce s-a întâmplat, s-a expandat frontiera euro-atlantică și a fost încorporată Germania Democrată. Unirea Germaniei a fost prima exctindere europeană sau prima extindere europeană s-a făcut prin unificarea celor două Germanii. Depinde cum doriți să  priviți. Unirea a fost o decizie acceptată de Uniunea Europeană și nimeni nu s-a opus, prețul plătit de Germania a fost trecerea la euro. Nici Rusia nu s-a opus.

Prețul pentru unificare nu a fost plătit doar de Germania Federală. Aceasta din urmă a înțeles că RDG-ul devine ea mai săracă zonă din Uniunea Europeană, s-a aplicat la fondurile europene, toate fondurile structurale s-au dus spre RDG. RFG a dat niște legi care au generat următoare situație: un director de spital din Germania Democrată a fost acuzat penal  pentru că a cumpărat salvări Citroen. Tot ce s-a cumpărat în RDG a fost de fapt din RFG și s-a făcut un rulaj al mărcii adevărate, al mărcii rfg-iste, la scară uriașă.

Din punct de vedere teoretic există un precedent în istoria recentă a Uniunii Europene care spune că acest tip de extindere se poate face și poate fi acceptat.

Discuția este următoarea: Republica Moldova se va întâlni cu România în Uniunea Europeană sau dacă procesul acesta firesc de integrare eșuează sau se întârzie foarte mult, se va întâlni prima dată cu România ca să ajungă în Uniunea Europeană?

Ce va fi la început: integrarea în Uniunea Europeană și apoi reunificarea sau se va întâlni mai întâi cu România și apoi va ajunge în Uniunea Europeană?

Ideea pentru reunificare are două aspecte. Din punct de vedere sociologic cele mai ridicate procente pentru reunificare au existat când în 2007 președintele Băsescu avea relații amicale cu președintele Voronin. Datele de sondaj de la Chișinău arătau o creștere de trei ori a celor care doreau reunificarea dintre România și Republica Moldova. Știți de ce? Pentru că ei au înțeles politic că se poate gândi și în termenii aceștia. Semnalele pe care le dă clasa guvernamentală sunt foarte importante acolo. Înainte ca Voronin să ajungă la putere în 2005, sondajele cu cei care doreau integrarea europeană erau undeva pe la 30%. Când Voronin a luat puterea și a spus : mergem spre Uniunea Europeană, sondajele au crescut brusc peste 50%. Nu că s-a întâmplat ceva fundamental ci pentru că liderul conducător a spus : mergem către Uniunea Europeană. Ce se întâmplă cu NATO, făcând o paralelă, sunt undeva la 23-24% pentru că nimeni nu vorbește de asta. Dacă se face o campanie procentele vor crește peste 50%. Când președintele Voronin era amic cu președintele Băsescu și schimbau vinuri între domniile lor, sondajele arătau că crește brusc apetența pentru unire. Ce se întâmplă astăzi în condițiile în care nimeni nu zice nimic, nici de o parte și nici de alta, decât vorbe scăpate și apoi contrazise prin alte declarații, populația este reticientă la acest aspect deoarece nu este plauzibilă. De aceea în sondaje întâlnim procente nesemnificative, dar de fapt nu sunt chiar nesemnificative, depinde de cine face sondajul: între 10 și 15%.” a declarat geopoliticianul Dan Dungaciu în cadrul unei dezbateri online.

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Acest Dan Dungagiu este un veritabil demagog. Are o colosală capacitatea de a spune vrute şi nevrute şi nici un gînd lucid.

 2. Romania sa dea cetatenia romana la minoritari sa fie mai putini si sa fie mai multi cei care vor UNIREA SI INTEGRAREA EUROPEANA.

 3. Romania, Polonia si alte tari sa recunoasca TRANSNISTRIa INDEPENDENTA daca Republica Moldova cu PCRM la putere intra in UNIUNEA VAMALA.

 4. La fel face rusia daca tara vrea sa intre in UNIUNEA EUROPEANA.

 5. Vitalia,
  La Multi Ani!
  Ai o varsta cu adevarat rotunda si cu destule impliniri. Ca roman, iti multumesc pentru tot ce-ai intreprins in directia Reintregirii tarii.
  Sa te ajute si sa ne ajute Dumnezeu sa ne vedem visul implinit.
  Mircea Popescu
  29 Octombrie 2013

 6. =Dan Capitan Unionist=

  CANTECELE RE-UNIRII NOASTRE APROPIATE
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA !
  —————————————–
  1.
  Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chișinău organizează,
  în colaborare cu Asociația Obștescă “Arată-ți inima” din Chișinău,
  seria de spectacole de muzică folk
  „Și de-ar fi…» susținute de îndrăgitul interpret din România Ducu Bertzi.
  Repertoriul prezentat de artist în cadrul concertelor va conține o selecție din cele mai apreciate hit-uri ale genului, melodii pop-folk sau rock — majoritatea cunoscute și foarte apreciate de publicul din Republica Moldova.

  Programul spectacolelor:
  ————————————

  – 31 octombrie, ora 18.00 — Casa de Cultură din orașul Orhei

  – 1 noiembrie, ora 18.00 – Teatrul «Vasile Alexandri» din orașul Bălți
  – 2 noiembrie, ora 18.00 – Palatul de Cultură din orașul Soroca
  – 3 noiembrie, ora 18.00 – Casa de Cultură din orașul Călărași
  – 4 noiembrie, ora 18.00 – Filarmonica Națională «Serghei Lunchievici» din Chișinău

  Ducu Bertzi s-a născut la 21 septembrie 1955 la Sighetu Marmației. Prima înregistrare radiofonică este realizată în noiembrie 1979 cu piesa «Când s-o împărțit norocul».
  Este prezent permanent pe scenele din țară și din străinătate, numărul spectacolelor realizate depășește 4000. Albumul «Dor de ducă», apărut în 1997, a depășit ca vânzări toate așteptările, revista «Actualitatea Muzicală» conferind autorului în 1998 premiul popularității pentru tirajul de excepție.
  Ultimii 3 ani au însemnat aproximativ 200 de concerte în tări precum Franța, Germania, Belgia etc, interviuri și recitaluri pe frecvențele a peste 25 de posturi de radio, 15 posturi de televiziune și realizarea a 8 videoclipuri.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================
  2.
  Gigi Căciuleanu “România Dance Company”
  va susține pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău,
  pe 2 și 3 noiembrie,
  spectacolul „D’ale noastre”,
  în coregrafia lui Gigi Căciuleanu,
  pornind de la textele marelui prozator român Ion Luca Caragiale.

  Gigi Căciuleanu este unul dintre cei mai importanți coregrafi români,
  de anvergură și recunoaștere internațională.
  Mai mult,
  puțini știu că artistul își are rădăcinile în satul Mășcăuți, Criuleni,
  printre înaintașii lui fiind Ion Sârbu, poet moldovean care a scris fabule în limba româna, cu caractere chirilice.
  Cartea de vizită a lui Căciuleanu este impresionantă.
  Absolvent al Școlii Naționale Superioare de Coregrafie din București, și-a șlefuit talentul la marea școală de balet a Teatrului Balșoi din Moscova. A fost solistul baletului Operei Române,
  a colaborat cu Pina Bausch și Maya Plisetskaya.
  A avut propria companie în Franța și a fost, până de curând,
  directorul Companiei Naționale de Balet „El Banch” din Chile.
  ——————————————————————————–

 7. Sunt lipsiţi de viitor,
  Dar nu şi de durere
  Acea ţară, acel popor,
  Cu mafioţii la putere.

 8. Imi pare rau ca asa babe bolnave la cap au ajuns sa lupte pentru unire(facind-o intr-un mod nechibzuit).Mai mult ca atit, d-stra sunteti foarte rancoroasa,nu aveti prieteni pe esichierul politic de dreapta.Sunteti in cearta cu toata lumea.Nu inteleg ce lupta faceti,care-i scopul?.Cred ca mai mult doriti destabilizare decit unire.SUCES(pre limba lui filat)

 9. Pentru Tira. Tu,Tira,esti adevarat veritabil demagog si nu Dan Dungaciu.El e cu adevarat un om foarte destept,iar tu nu esti nici la nivelul degetului cel mic de la piciorul lui,daca nu intelegi ceia ce spune el. De ar avea Moldova in rindurile politicienilor macar un om asa de destept ca el ,am putea spune ca suntem fericiti. Iar daca tu nu poti intelege ce spune el ,atunci asta e problema ta.Insemna, ca inca nu ti sa dezvoltat creerul destul,baiete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *