La Publika TV – despre parodia „Ad.pop” (ca in Gagauzia, nu?)… Cine o va binecuvânta – Mitropolia Basarabiei sau Biserica rusă?

1383950_215110045330870_1607709722_n

Iata unele idei spuse si nespuse despre „o noua manipulare pentru aceeasi guvernare…”

Ion Tabirta de la Politicon a scris primul despre necesitatea unei Mari Adunari Nationale, care pare sa fie ideea lui Anatol Taranu si a ”analistilor” ce il vor din nou pe Filat ”lider national”. E vorba de propunerea ideologilor Rezidentului Moscovei aici, Piotr Lucinschi, privind restartarea politica a lui Filat, nu stim daca ideea place si Europei.

Capcana oamenilor este ca actuala putere vrea sa induca faptul ca cine nu e cu o guvernare corupta, dar autoproclamata proeuropeana, inseamna ca este impotriva integrarii europene.

Dreapta noastra e cam strimba, adica e cam stingita. Dar, de fapt, lipseste cu desavirsire. Alo, liberal-nereformatorilor, lasati-i in pace pe national-liberalii din teritoriu, nu-i ademeniti cu promisiuni false, ca semanati cu liberalii si liberal-democratii, si-apoi nu sunteti unionisti, ci falsi proeuropeni. Lasati-ne in pace, ca o sa va para foarte rau… 

Doua idei nationale pot exista acum, nu cea a integrarii europene, compromisa si de actualii  guvernanti si dorita relansata ca mascota a lui Filat – 1) ideea refacerii unitatii nationale romanesti si 2) lichidarea coruptiei, a contrabandei si a injustitiei.

Iar parodia si farsa cu Marea Adunare Nationala a coruptilor are menirea  relansarii cuplului Filat-Lupu, in special a lui Filat, pentru care lucreaza un grup ideologic sa il faca iarasi ”lider national”. Oare a fost el cu adevarat lider national sau a fost numai in inchipuirea sa ”number one”? Apropo, am adormit cind am vazut deunazi aceasta ”sladkaia parocika”, o pereche de papagali plictisitori, – Lupu si Filat – la Publika TV.

Constantin Tanase a scris in Timpul: „Carevasăzică, suntem invitați să „ne expunem punctul de vedere privind viitorul țării”? Dar ce, nu-l știți?! Păi, când v-am votat nu ne-am exprimat punctul de vedere? Credeți că am uitat?! Sau ne-am răzgândit?”

Daca vreti in UE, de ce nu iesiti din CSI? – intrebam noi, cei de la PNL, si de la Consiliul Unirii.

Cine va binecuvânta aduna(tu)ra – Mitropolia Basarabiei sau Biserica rusă?

Constantin Tanase a scris in Timpul:  ”Dar de ce nu ne-ați chemat timp de patru ani ca să ne întrebați ce credem noi despre felul cum guvernați? De ce nu ne-ați invitat pentru a ne expune punctul de vedere despre hoțiile, privatizările, scandalurile și cârdășiile voastre cu comuniștii? Vă răspund eu: pentru că ne considerați de tâmpiți. Acești bani, pe care voi o s-i cheltuiți cu organizarea „marii adunări” , trebuiau să meargă la salarii și pensii, la susținerea culturii, agriculturii, modernizarea satelor… Se duc în pământ sate întregi, lumea fuge pe un cap în alte țări, iar voi ne chemați să venim „cu zâmbete” și să ne spunem punctul de vedere asupra… viitorului acestei țări? Bre, voi chiar ne socotiți idioți terminați?”

E o mare dezamagire – unde mergem? Cine are nevoie de o asemenea ”integrarea europeana”, insotita de coruptie, contrabanda si injustitie?

”Adunarea Populara” a fost initiata de grupul liberal-reformator (nu am mai inteles ce mai reformeaza, dupa ce nu au reformat PL-ul)…Insa nu-si pot permite Filat si Lupu sa vina EI la actiunea altora si au initiat-o pe a lor. Iar ”PLR” nu pot ramine de caruta coruptilor, cum asa?

Daca se vrea o actiune nationala, cu toate fortele politice proeuropene, in ce masura este unita intreaga societate? Noua ne pare rau ca nu au venit ”proeuropenii” la actiunile unioniste. Daca sunt europeni, trebuie sa fie si proromani, ei, insa, dimpotriva, au avut mereu o atitudine ostila fata de unionisti. Noi, partidele extraparlamentare si Consiliul Uniri, nu am fost chemati la adunarea lor populara de la 3 noiembrie, nu am auzit sa faca un grup organizator comun, dar nu credem ca acest Clan Lucinschi poate tolera vreodata romanismul si unionismul, fiind timp de doua decenii contra unionistilor si facindu-ne, in ultimii doi ani, „extremisti”, „marginali”, „antistatalisti”… Sa mentionam ca, de cind unionistii activeaza intens si fac marsuri de informare, contagiere si afirmare a curentului unionist, numai de abordare europeana fata de pluralismul politic si de idei nu au dat dovada pretinsii eurointegristi, cu frica de Rusia, fiind santajabili si vinzind totul Moscovei. Si asta in timp ce numai unionismul este garantul vectorului european, numai unionistii sunt adevaratii promotori ai integrarii europene, precum recunosc si liderii de opinie obiectivi.

Deci, e vorba de o manipulare pura, in scopuri electorale, pentru a se perpetua actualii hoti la putere, a fura din averea publica si a impiedica, de fapt, integrarea europeana. Nu mai spun de Unirea cu Romania… La ”Vocea Basarabiei, postul reintregirii neamului” se cinta osanale lui Filat cu o noua idee nationala – a aderarii la UE, este la fel de noua ca ”Moldova fara Voronin” si ”Moldova fara comunisti”. S-a mimat integrarea europeana 22 de ani, inclusiv cei care se declara proeuropeni au mimat-o, asa va si continua dupa Vilnius.

Manifestarea nu are, in general, nimic absolut cu Vilniusul, este decis acolo totul, e o actiune de PR si de manipulare, cu oameni adusi, si nu care vin spontan. Vilniusul este decis, dar grupul ideologic lucreaza pt Clanul Lucinschi. Se doreste a le arata europenilor ca guvernantii au sprijin popular, rusilor – ca, uite, nu avem incotro – ”vrea populatia” integrare europeana, comunistilor – ”ca si noi, cica, scoatem oameni in strada”, ca si unionistilor – ”ca nu numai voi puteti avea 10 mii de oameni la actiune publica”. Cind se stie ca, spontan, acum pot scoate oameni azi in strada doar sentimentele religioase, cele nationale si saracia extrema. Cum sa faca miting Puterea? Contra cui? A opozitiei sau a propriei frici?

Integrarea europeana este mimata si mai mult fortata de UE decit de Chisinau, caci la o intrebare simpla nu ne pot raspunde guvernantii – care e perspectiva de aderare europeana cu asemenea coruptie?

Numai cazul de la vami din ultimele zile cit inseamna?

Se apropie alegerile si nu au cu ce iesi guvernantii, cu parafarea – in timp ce Ucraina semneaza – e o rusine, pina si ucraineanul Ianukovici, perceput ca vadit prorus, merge ferm spre Europa, speriat de ruperea Ucrainei, in timp ce ai nostri au reusit sa ne insele 22 de ani. Polonia ajuta Ucraina, iar ai nostri se tem de Romania…, pentru ca se tem de Rusia. Continuind sa aiba identitate moldoveneasca si mentalitatea bolsevica. Deci, toate acestea sunt manifestari camuflat antiromanesti, de aceea nu sunt credibile.

O sa fie adusi oamenii cu bani si va fi o adunare de doliu ca cea de dupa 7 aprilie,  cind actualii lideri stateau unii- linga Voronin, iar altii pliostiti in fata lui.

Unii lideri de opinie obiectivi, ca si populatia insaracita, nu vad in continuare diferenta dintre comunisti si cei de la guvernare, care manipuleaza, fiecare, in felul sau.

Bine ca au inceput guvernantii sa coopereze cu Romania, iata, si situatia cu vamile, numai ca in Romania se numesc si invinuitii, la noi e totul secret, chiar daca actiunea e urmare a semnarii Acordului de frontiera. Nu mai spunem ca, inainte de descinderea moldo-romana la vami, moldovenii ”au avut grija” sa faca o rotatie si sa ii scoata pe cei care au tolerat contrabanda pina acum.

Si mai unt multe- multe de spus… Va veni Consiliul Unirii la putere si va face ordine si in RM…

Constantin TANASE:

Bre, voi chiar ne aveți de tâmpiți terminați?!

După ce liderii Alianței PLDM-PD au anunțat că vor organza pe 3 noiembrie o amplă acțiune în Piața Marii Adunări Naționale, unele voci sponsorizate de guvernare au început o campania de manipulare, prezentând manifestarea anunțată de cele două partide drept o MARE ADUNARE NAȚIONALĂ, care ar trebui, chipurile, ca statut și valoare, să fie a patra după cele trei Mari Adunări Naționale istorice.

Astfel se încearcă a se prelua simbolistică Mișcării de Renaștere Națională din anii „90, , pentru a da greutate unei acțiuni organizate de două partide, încercare reprobabilă din punct de vedere politic și moral. Nu contest dreptul celor două partide de a-și convoca simpatizanții în Piața Marii Adunări Naționale, dar mitingul lor nu poate fi declarat Mare Adunare Națională.

1.
… Să vedem, totuși, ce ne propun autorii inițiative. Năvalnicul proeuropean Vlad Filat, de exemplu, ne explică, dulce: „Vom organiza pe 3 noiembrie o acţiune pentru o Moldovă europeană, unde vor veni oamenii să-şi expună punctul de vedere privind viitorul ţării. Nu vor veni cu tobe, cu injurii sau cu agresivitate, ci cu zâmbete. Această manifestare este necesară. Vom fi mulţi. Foarte mulţi. Am experienţa necesară şi, în comunicare cu colegii, am ajuns să organizăm această acţiune”! Alt autor al inițiativei, Marian Lupu, ca lider al unui partid cu străvechi tradiții centriste, ne calmează: „Nu va fi o acţiune îndreptată împotriva cuiva sau a ceva…”. Dar ce va fi, mă întreb? Lupu răspunde: „Va fi o acţiune în susţinerea viitorului acestei ţări, a progresului, a modernizării”. Aha, asta va fi. Dacă-i așa, nu pot să nu întreb: asta din punct de vedere politic sau științific? Dar n-o să vă răzgândiți?

2.
Carevasăzică, Filat e convins că vom veni „foarte mulți” și toți „cu zâmbete”. Aș dori să știu, dar cam ce bucurii istorice ne înfoaie în ultimii ani de credeți că vom veni „foarte mulți” și toți „cu zâmbete” pe buze?

3.
Carevasăzică, suntem invitați să „ne expunem punctul de vedere privind viitorul țării”? Dar ce, nu-l știți?! Păi, când v-am votat nu ne-am exprimat punctul de vedere? Credeți că am uitat?! Sau ne-am răzgândit?

4.
Dar de ce nu ne-ați chemat timp de patru ani ca să ne întrebați ce credem noi despre felul cum guvernați? De ce nu ne-ați invitat pentru a ne expune punctul de vedere despre hoțiile, privatizările, scandalurile și cârdășiile voastre cu comuniștii?

5.

Vă răspund eu: pentru că ne considerați de tâmpiți.

6.
Noi putem să venim „mulți, foarte mulți”, „cu zâmbete”, dar să vă întrebăm noi pe voi, nu voi pe noi. De exemplu: cât va costa această „mare adunare”? Și de unde vor fi luați banii? Din bugetele sărace ale primăriilor sau din rezervele voastre agonisite „prin trudă cinstită”?

7. 
Nu ne prostiți, noi știm cât costă organizarea unei asemenea manifestări.
Și mai știm că acești foarte mulți bani vor fi luați din gura copiilor, a bătrânilor, a celor care mai muncesc cinstit în țara asta!

8.
Acești bani, pe care voi o s-i cheltuiți cu organizarea „marii adunări” , trebuiau să meargă la salarii și pensii, la susținerea culturii, agriculturii, modernizarea satelor… Se duc în pământ sate întregi, lumea fuge pe un cap în alte țări, iar voi ne chemați să venim „cu zâmbete” și să ne spunem punctul de vedere asupra… viitorului acestei țări?

9. 
Bre, voi chiar ne socotiți idioți terminați?

10.
Dar dacă, totuși, veți organiza această „amplă manifestare”, pe care, de altfel, repet, aveți tot dreptul să o convocați, și dacă ne chemați să ne spunem „punctul nostru de vedere asupra viitorului țării”, vă rog respectuos să mă înscrieți și pe mine la cuvânt.

http://www.timpul.md/articol/bre-voi-chiar-ne-avei-de-tampii-terminai-50191.html

 

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. Dupa ce Filat si compania au pupat maina KGBistului POP kiril, sigur ca Ad Pop va fi binecuvintata debiserica rusa .

 2. =Cronicarul Unionist=

  CANTECELE RE-UNIRII NOASTRE APROPIATE:
  CENACLUL FLACARA
  SI TOTUSI IUBIREA LA CHISINAU de 1 decembrie 1995!
  ––––––––––––––––––––––––-
  Martirul iradiat Adrian Paunescu si echipa sa:
  Andrei Paunescu, regretata cântareata otravita Tatiana Stepa, etc.
  de 1 decembrie 1995 la Chisinau
  – o echipa româneasca care a fost retinuta la frontiera la Leuseni
  de catre SIS-temul KGB neo-comunist si neo-imperial,
  o echipa cercetata minutios, controlata, insultata,
  tinuta in frig câteva ore,
  / si care in intârziat la inceputul spectacolului cu câteva ore/
  si cu sechestrarea cartilor si casetelor românesti
  si toate astea sub “auspiciile” lui Mircea Snegur,
  Presedinte de CSI ocupant !
  /in timp ce teroristii moscali criminali intra liber de peste Nistru in RM /

  Cuvânt introductiv: poetul martir Grigore Vieru,
  asasinat de teroristii ocupanti in ianuarie 2009,
  ca si toate marile personalitati Unioniste est-moldovene.

  http://www.youtube.com/watch?v=OdLEb0GRwJI

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 3. SĂ PARTICIPĂM LA MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ ŞI SĂ CEREM REUNIREA CU ROMÂNIA, ESTE O ŞANSĂ A POPORULUI BASARABEAN PROFITABILĂ. EI VOR FOTOLII, NOI VOM REINTEGRA BASARABIA.

 4. Steht auf und singt! Ein neues Lied beginnt.
  Ein neuer Kampf die Zukunft uns gewinnt.
  Doch nur vereint besiegen wir den Feind.
  Kaempft mit uns, Freund, dass morgen wir die Sieger sind!
  In unserem Lied der neue Morgen glueht,
  wie unsre Fahne glueht im wilden Wind.

  Und Chile kaempft! Sein Kampf waechst mit dem Schmerz
  und lodert aus den Minen himmelwaerts
  Von Nord nach Sued das Volksfrontbanner zieht.
  Die Einheit glueht: Wir schmieden sie aus Chiles Erz.
  Der Weg ist klar: Unidad Popular!
  Das Volk es kaempf mit Hand und Hirn und Herz.

  Und jetzt wird das Volk sich erheben
  im Kampfe und singen,
  und singen mit maechtiger Stimme:

  El pueblo unido jamas sera vencido!
  El pueblo unido jamas sera vencido!

  Und Chile singt das Lied vom neuen Licht,
  vom neuen Tag, der freundlicher anbricht,
  noch rot vom Blut, doch hell und klar und gut!
  Genossen, Mut! Das Volk mit einer Stimmer spricht.
  In unsrem Schritt Millionen ziehen mit.
  Das Volk vereint weicht den Faschisten nicht.

  Und Chile tanzt, wenn es den Kampf gefuehrt.
  Es tanzt vereint, wie es vereint marschiert.
  Faschistenpack! Es kommt, es kommt der Tag,
  der Siegestag. Dann wird die Rechnung praesentiert.
  Voran! Nach vorn! Fuer uns geht nichts verlorn.
  Nur Ketten sind es, die das Volk verliert.

  Und jetzt wird das Volk sich erheben
  im Kampfe und singen,
  und singen mit maechtiger Stimme:

  El pueblo unido jamas sera vencido!
  El pueblo unido jamas sera vencido!

 5. =Cronicarul Unionist dela Chilia=

  MARȘUL ANUAL UNIONIST
  PENTRU BASARABIA ACASA ! LA BUCURESTI:
  – Duminica, 20 octombrie 2013
  –––––––––––––––––––––––––––––––
  – Manifestantii români est-moldoveni
  au cusut și un URIAS STEAG TRICOLOR
  cu o mărime de 1200 de metri pătrați si lung de 400 de metri.

  – RE-UNIREA Basarabiei cu România este cerută prin grafitti.
  În ultimii ani, aproape toate oraşele din România si din teritoriile ocupate la est de Prut au fost împânzite cu mesajul
  „Basarabia e România”.
  – Fie că sunt scrise pe garduri, pe poduri sau de multe ori,
  direct pe clădirile importante din oraş, mesajele sunt scrise în acelelaşi culori şi acelaşi format. Este, cel mai probabil, amprenta cuiva
  care crede cu putere că mesajul de unificare va avea cândva
  finalitatea aşteptată.
  ——————————————————————————
  Mesaje UNIONISTE de pe Internet:
  1.
  Carolina Bors: / Works at – Judecatoria Centru Chisinau /
  – “Privind aceste poze imi dau lacrimile!
  Totusi sângele apa nu se face !!!!!!!!!!
  / jurnal md /
  2.
  Nichifor din Sârma:
  – Unire!
  Numai Unirea ne scapa de tradatorii astea lacomi de la conducere.
  Unirea e singura sansa sa supravetuim si sa avem un viitor !
  / unimedia info /
  3.
  Presedintele României Traian Basescu,
  aflat in vizita oficiala la Chisinau in iulie 2013 catre est-moldoveni:
  “Cereți RE-Unirea si o vom face-o ! Dar cereți-o !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  N.B.
  Un cântec cu Oana Bujor:
  http://adevarul.ro/moldova/politica/video-bucuresti-inceput-marsul-unirii-basarabia-romania-1_5263ba9ac7b855ff565a9646/index.html#tab-comentarii

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ======================================

 6. =Cronicarul Unionist dela Chilia=

  MARȘUL ANUAL UNIONIST
  PENTRU BASARABIA ACASA ! LA BUCURESTI:
  – Duminica, 20 octombrie 2013
  –––––––––––––––––––––––––––––––
  – Manifestantii români est-moldoveni
  au cusut și un URIAS STEAG TRICOLOR
  cu o mărime de 1200 de metri pătrați si lung de 400 de metri.

  – RE-UNIREA Basarabiei cu România este cerută prin grafitti.
  În ultimii ani, aproape toate oraşele din România si din teritoriile ocupate la est de Prut au fost împânzite cu mesajul
  „Basarabia e România”.
  – Fie că sunt scrise pe garduri, pe poduri sau de multe ori,
  direct pe clădirile importante din oraş, mesajele sunt scrise în acelelaşi culori şi acelaşi format. Este, cel mai probabil, amprenta cuiva
  care crede cu putere că mesajul de unificare va avea cândva
  finalitatea aşteptată.
  ——————————————————————————
  Mesaje UNIONISTE de pe Internet:
  1.
  Carolina Bors: / Works at – Judecatoria Centru Chisinau /
  – “Privind aceste poze imi dau lacrimile!
  Totusi sângele apa nu se face !!!!!!!!!!
  / jurnal md /
  2.
  Nichifor din Sârma:
  – Unire!
  Numai Unirea ne scapa de tradatorii astea lacomi de la conducere.
  Unirea e singura sansa sa supravetuim si sa avem un viitor !
  / unimedia info /
  3.
  Presedintele României Traian Basescu,
  aflat in vizita oficiala la Chisinau in iulie 2013 catre est-moldoveni:
  “Cereți RE-Unirea si o vom face-o ! Dar cereți-o !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ======================================

 7. Integrarea Europeana nu poate fi compromisa,pot fi compromisi doar oamenii care se
  compromit.Integrarea Europeana trebuie sa fie inteleasa ca mersul la baie,acolo unde
  toti merg ca sa devina curati.Daca nu ne vom integra in Europa,apoi niciodata nu
  vom scapa de contrabanda,coruptie,injustitie,care sunt urmari a mentalitatii
  sovietice.Scopul-Integrarea Europeana,nu trebuie separat de oamenii care il
  promoveaza,ci trebuie ca oamenii sa se adune cat mai multi la Marea Adunare
  Nationala pentru a le arata tuturor ca s-au saturat de raiul comunist si dorim
  o adevarata schimbare in societate si in sufletul fiecarui om.Ne va scoate Rusia
  din aceasta groapa morala,politica,sociala?Ea nu are nici un interes in asta,
  inafara de interesele sale geopolitice.Vom putea noi singuri sa iesim din acest
  impas? E imposibil,daca privim cu cata insistenta ni se pun piedici in
  dezvoltarea noastra.Ne ramane,deci,doar sperantain Integrarea Europeana.Cei ce au
  inceput sa dezbine,sa separe scopul de oamenii care il promoveaza si dezorienteaza
  populatia,acestea fac jocuri

 8. le celor care niciodata nu ne-au dorit binele.

 9. Una dintre trăsăturile de…unire, care adaugă încă o demonstraţie a existenţei aceleiaşi gene de la Nistru pân’ la Tisa, este naivitatea voioasă în receptarea şi reacţia la manifestările de ordin politic, sau adiacente, care ne privesc la un moment dat. 1. Marota europeană: Europa şi-a dat jos, de ceva vreme, costumaţia de jună veselă, plină de nuri şi optimism alergând fără griji, într-o cămaşă lungă, imaculată într-un peisaj bucolic şi îşi arată adevărata faţă, cea a unei precupeţe, fostă matroană, mereu îmbrăcată la un deux pieces cam lălîi – marca şi linia…Wurst – mereu acră şi făcând-şi socotelile pe spinarea celorlalţi. Ca atare intrarea R.Moldova în UE, dacă va fi să fie, se va face prin faţa…soacrei, după ce i se va fi puricat bine, bine…zestrea. Aceasta înseamnă „tainul” (apud Băse) pe de o parte iar, pe de altă parte, presiuni conjugate (UE-Rusia) pentru a rezolva problema graniţei de est a…UE, adică a Transnistriei, într-o modalitate impusă de…Europa. Pe alt plan, intrarea în Europa va cimenta, la fel ca şi în România, adunătura de borfaşi mediocri, care îşi spun „clasa politică”, aceasta devenind plastilina şantajabilă din mâna păpuşarilor externi (europeni dar nu numai) cu care vor îndrepta R.Moldova împotriva intereselor sale. 2. Atât de o parte cât şi de cealaltă a Prutului efortul imens dar esenţial care trebuie făcut, pentru un viitor demn, pe care să-l făurim împreună, este acela al stârpirii clasei politice incompetente, iresponsabile, trădătoare. Şi de o parte şi de alta a Prutului..”nasc oameni”. 3.Chiar dacă avem în spate amintiri dureroase sau extrem de dureroase legate de Rusia şi URSS vor trebui găsite punctele şi punţile pozitive – nu puţine – pentru o apropiere cât mai grabnică şi mai largă cu Moscova. Nu doar pragmatismul (însemnând chiar să-ţi muşti mâinile la un moment dat) cerut de orice construcţie politică reclamă acest lucru dar şi – poate mai mult – compexul de crize în care se zbate omenirea în această perioadă, cu tendinţa de adâncire, mai ales în…”lumea liberă”, de care ne legăm.

 10. =Cronicarul Unionist dela Chilia=

  CANTECELE RE-UNIRII NOASTRE
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA !
  Chisinau, 13-15 Nov. 2013
  –––––––––––––––––––––
  Cea de-a XI-a ediție a Festivalului-concurs internațional de muzică ușoară
  ”Două inimi gemene”, în memoria interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici
  se va desfășura la Chișinău în perioada 13-15 noiembrie.

  Vor participa reprezentanți din peste 12 țări: Belarus, China, Ucraina, țările Baltice,
  Slovenia, Japonia, Letonia și Argentina, Rusia, etc.
  – „Va fi o ediție care va avea tangențe cu celelalte.
  Vom avea mai multe talente, dar și surprize pentru cei care vor fi prezenți la eveniment”,
  spune Cristofor Aldea -Teodorovici,
  președintele concursului „Două inimi gemene”.

  – „Dacă nu ar fi un eveniment special, nu ar veni la Chișinău reprezentanți din toate colțurile lumii care cântă cu plăcere în limba română. Potrivit regulamentului, ar trebui să avem câte un concurent din fiecare țară, dar R. Moldova este reprezentată de câte nouă participanți la fiecare secțiune”,
  explică Eugenia Marin, directorul executiv al festivalului,
  dar și mama Doinei Aldea-Teodorovici.
  – „Un vis al meu a fost să organizez, în premieră, o seară de muzică orchestrală
  semnată de tatăl meu. La fel în premieră, pregătim un concert cu muzică orchestrală semnată de tata, care va avea loc în primăvară”,
  spune Cristian Traistariu din România.

  N.B.
  IN MEMORIAM:
  Doina și Ion Aldea-Teodorovici, cântăreții șlagărelor Mișcării de eliberare și renaștere națională, s-au stins din viață acum 21 de ani,in oct.1992 în urma unui tragic accident rutier, care a avut loc în comuna Coșereni, județul Ilfov, România.
  Accident organizat la comanda unor forte teroriste ocupante anti-românesti si anti-unioniste,
  forte care lichideaza toate marile personalitati unioniste in ultimii 25 de ani,
  prin accidente la comanda, iriadieri si otraviri prin medicamente:
  poetul Grigore Vieru, ian.2009, poeta Leonida Lari, dec.2011, poetul dacolog Andrei Vartic, iunie 2009, studentul Andrei Savciuc, Nov.2009, cântaretul Vadim Gheorghelas, martie 2011 si lista este lunga.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ======================================

 11. Constat ca, pentru unele „vedete”, e greu sa treaca peste istorie si sa priveasca inainte cum fac germanii. In zilele astea, nimic nu este mai nociv si mai jignitor decat iudeala degajata de gurile unor naparci proaste, ingrate si complice la bani negri, acele naparci vendeta, impinse de la spate, care s-au dezvoltat, incalzite, la pieptul oligarhului nr.1. Sa fie ei, linge-blide si vantura-tara, cinstiti 100%…Vorba din batrani lasata: din betie te trezesti, din prostie niciodata.

 12. Cat priveste gadele Tanase… Vezi-doamne, este vorba, cica, de menire critica. Sa-si inchida botul de cartita, fiindca nu este in opozitie cu tot si toate, de dragul de a fi „altfel”. Si asta pentru ca face parte din tagma ziaristilor rasuflati, ciorditori, manipulatori. Profesionisiti? Pe dracu! Niste zbantuiti si clocitori ai posomarelii,. Stupizi ordinari si cautatori avizi ai discordiei si proastei dispozitii (personale!) si de tot ce este cenusiu la dusmanii familionului sau de pizmasi si de pungasi. Daca pretul acestui „altfel” este angajamentul la pachet cu furia lor bolnavicioasa, atuni LIPSA, doamna Pavlicenco…

 13. Adevarul si Dreptatea costa foarte mult. Constantin Tanase a platit cu Viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *