Mircea Popescu: „Cam greu pentru Romania sa refuze semnarea, cat politicienii romani…”

Amintim ca PNL, in anul 2008, a adresat doua scrisori, in germana, Cancelarului german Angela Merkel, ca sa fie avocatul Republicii Moldova nu numai in problema transnistreana, care ne tine pe loc, pentru a nu adera la UE si a nu ne uni cu Romania, dar si pentru a convinge Rusia ca, impreuna cu Germania, au o datorie fata de Romania si de Basarabia, in sensul lichidarii consecintelor Pactului criminal Stalin-Hitler si ca trebuie sa isi ceara scuze pentru aceasta intelegere si sa permita, sa incurajeze si sa ajute in reunificarea celor doua state romanesti. Iata acum si cum evolueaza lucrurile in triunghiul Europa-Rusia-Romania (Republica Moldova)… Vitalia PAVLICENCO

8332931649_8545012d96Primul articol pe pagina Romanian Global News este „Germania si Rusia someaza Romania-sa recunoasc Pactul Ribbentrop Molotov”

Redactia, pe buna dreptate, se arata revoltata ca un oficial german cere imperativ Romaniei sa semneze Tratatul cu Republica Moldova privind recunoasterea granitelor. Cam greu pentru Romania sa refuze semnarea, atata timp cat politicienii romani recunosc prin declaratii oficiale aceasta situatie. Nu mai departe de saptamana trecuta, aratam cat de antinationala este teoria lui Eugen Tomac, pe care a preluat-o de la Presedintele Romaniei: „un popor, doua state”, iar reactia presei, dar si a societatii civile, au fost nule. N-ar fi inteles gravitatea conceptului, le-o fi fost frica, ar avea niscaiva interese?
Abia acum cand strainii folosesc aceasta pozitie exprimata oficial, incep jurnalistii sa murmure, fara insa sa aiba curajul sa critice si cauza, „un popor, doua state” pe care un roman de-al lor a aratat-o cu degetul http://mipopescu.wordpress.com
Mircea Popescu, 9 Octombrie

Ruşine: Germania şi Rusia somează România să recunoască Pactul Ribbentrop-Molotov

Urmaşul Angelei Merkel a venit la Bucureşti cu un mesaj special: români, vă rugăm să faceţi pe plac prietenei noastre comerciale Rusia, şi să semnaţi Tratatul de frontieră cu Republica Moldova – scrie Marius Lulea în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Iată ce înseamnă solidaritatea europeană şi tot sacrificiul făcut de poporul român pentru a sta de pază în faţa expansiunii hoardelor ce tot au venit din Est; iată mulţumirea primită pentru cedarea resurselor naturale ale României către marea familie europeană:

În vizită la Bucureşti, Philipp Missfelder, preşedintele organizaţiei de tineret al CDU din Germania, a ţinut să ceară Imperativ României semnarea Tratatului de frontieră cu Republica Moldova. A ţinut să sublinieze că Germania are legături puternice comerciale cu Rusia.

Practic, în cel mai perfid mod cu putinţă, tinerii liderii germani vin şi ne cer să recunoaştem Pactul semnat de ei cu ruşii în 1939 şi care prevedea ruperea României în două (în condiţiile în care acest tratat a fost declarat nul de către toate puterile lumii, inclusiv de Rusia post-sovietică).

Drept dovadă că cei care nu îşi cunosc istoria tind să o repete, politicienii români sunt puşi acum în faţa unui nou Dictat. Este ruşinos ca în secolul XXI astfel de abordări să mai fie permise.

Tinerii germani, uitând moştenirea trecutului, aşa cum de multe ori şi noi facem, repetă ceea ce au tot criticat până acum. Am încrederea că un astfel de mesaj nu poate fi unul oficial, ci doar punctul de vedere al unui tânăr ce a absentat la lecţia de istorie. Ironic este că chiar Germania s-a aflat într-o situaţie similară mai bine de jumătate de secol, şi a adoptat exact aceeaşi strategie.

Este momentul să vedem dacă românii vor fi la fel de slabi ca în 1940 şi dacă vor accepta acest lucru.

De mai bine de jumătate de secol am fost buni la criticat: adică am considerat că am cedat prea uşor atunci. Iată că acum suntem practic puşi în aceeaşi situaţie, suntem somaţi să alegem.

Sper să dovedim că am învăţat din greşelile trecutului.

Aş pune aceste lucruri pe necunoaşterea realităţilor istorice şi nu pe asentimentul negativ pe care politicienii nemţi îl au faţă de români, asetiment ce mi-a fost confirmat de către cei care locuiesc în Germania. Un jurnalist român stabilit în Germania îmi spunea că nemţii şi acum consideră că noi i-am trădat în al Doilea Război Mondial şi că, astfel, au pierdut războiul. Se pare că ei nu ştiau de faptul că Hitler a rupt şi el o bucată din România tot aşa cum a făcut şi Rusia, nu ştiau că petrolul românesc era luat la preţuri mici şi impuse, nu ştiau că sute de mii de români au fost trimişi dezbrăcaţi şi flămânzi să moară pe frontul din Est… Ei ştiau doar ce pentru ei contează.

Pe 20 octombrie 2013, începând cu ora 14.00, românii vor ieşi în stradă şi vor cere ca Unirea dintre Republica Moldova şi România să devină o prioritate pentru politicienii români.

Afirmaţia de astăzi ne arată încă o dată că Europa nu se poate dovedi decât o soluţie temporară şi că doar Unirea este soluţia. Eu aş vrea o Uniune Europeană funcţională, dar nu e suficient ca noi să credem în ea, este nevoie ca şi Franţa şi Germania să creadă în ea.

Este nevoie ca românii să iasă în stradă şi să arate Europei că Sunt Uniţi şi să transmitem mesajul Basarabia e România şi dincolo de graniţa de Vest. În lipsa unei activităţi directe de loby unionist, purtat la nivel înalt, poate că este nevoie ca noi românii să trimitem un mesaj de solidaritate şi de unitate către Europa. Nu este vina lor că nu dispun de informaţii corecte, este vina noastră că nu le furnizăm. Nu am pretenţia ca un neamţ să nu ştie regiunile istorice ale României tot aşa cum nici eu nu le ştiu pe cele ale Germaniei-, dar am pretenţia ca noi să le punem informaţia la dispoziţie,.

Atitudinea Germaniei ne spune un singur lucru: Franţa şi SUA sunt singurii parteneri reali ai României (bineinţeles că vorbim de interese comune, şi nu de iubiri adolescentine nefundamentate) şi asta, mai ales, pentru că resursele Rusiei sunt mai de interes decât cele ale României. Important este ca şi noi să înţelegem că între naţiuni există numai interese, nu şi sentimente.

Cel mai probabil România nu va ţine cont de recomandările nemţilor şi sincer am speranţa ca tânărul să îşi ia o bună mustrare când se va întoarce acasă. Nu poate reprezenta semnarea acestui tratat o condiţie pentru intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deoarece nici pentru România nu a reprezentat. Ţara noastră a intrat în blocul comunitar fără a avea tratat de frontieră semnat cu Republica Moldova. Deci se poate.

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. aceeasi frontiera recunoscuta pe PRUT care se va desfiinta in interiorul spatiului european SCHENGEN!!

 2. Nu mai pot germanii de Romania…Romania ar trebui ridicata de romani,de propria clasa politica si dupa cum se observa exact clasa politica formata din aceiasi romani este principala cauza a dezastrului prin care Romania a trebuit sa treaca in ultimii 20 de ani…

 3. =Navetistul Unionist=

  CALEA VICTORIEI NOASTRE APROPIATE:
  RE-UNIREA
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA !
  ––––––––––––––––––––––————————————–

  – UN MARȘ UNIONIST PENTRU BASARABIA LA BUCURESTI:
  – DUMINICA, 20 OCTOMBRIE 2013, ORELE 14.OO
  – DIN PIATA VICTORIEI, IN FATA SEDIULUI GUVERNULUI
  ——————————————————————————

  O CALATORIE UNIONISTA CHISINAU- BUCURESTI
  18-19-20 Octombrie 2013

  Platforma Civică “Acțiunea 2012″
  te invită să descoperi capitala tuturor românilor: Bucureștiul.
  În weekend-ul 19-20 octombrie 2013 ești invitatul nostru
  în a descoperi clădirile, străzile și oamenii Micului Paris.

  Vom fi cazați de frații și surorile lor din București
  (cei care vor să doarmă la alți prieteni, o pot face fără probleme).
  Prețul excursiei este de 350 de lei MD,
  care reprezintă costul dus-întors într-un autocar
  care pleacă vineri seară (18 octombrie)
  și se întoarce luni la prima oră (21 octombrie) în Chișinău.

  Programul și-l face fiecare participant în parte,
  din partea organizatorilor urmând să vină propuneri de trasee turistice,
  locuri de vizitat și localuri specifice.
  În cadrul programului va avea loc o conferință
  privind identitatea națională,
  organizată de Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.
  –––––––––
  * Înscrierile se fac până în data de 10 octombrie
  la email-ul:
  basarabia@actiunea2012.ro
  – sau la telefonul 069647699 .
  Înregistrați-vă până la această dată pentru a reuși
  să perfectăm viza de intrare în România
  pentru cei care au nevoie de ea.
  În caz că numărul solicitărilor depășește 50 de persoane,
  sunt selectate persoanele care s-au înscris primele.

  http actiunea2012 ro

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 4. Pe parcursul istoriei,Tara a avut parte de prea putine personalitati cu coloana verticala,cu unele exceptii.De aici ni se trag toate tragediile.

 5. nemti imputiti, pacat ca a cazut zidul berlinului, mai trebuia sa-i tina in lanturi inca vreo 100 de ani.

 6. Rusii nici nu pot cere altceva!Nemtii au interesele lor…, însà problema este ce voim NOI, românii dezbinati în mai multe state?! România este putetrea, care azi prin pârghii democratice, de drept international…, sà-si consolideze eforturile în directia întregirii Neamului, de cotropitori ràzletit! Nu se poate copiilor de interzis sà se gàseascà, sà se dezvolte… sub aceeasi flamurà cu pàrintii, buneii…, în aceeasi Patrie-Mamà, ca garant de viitorul lor! Hai, copii, veniti acasà, cà Patria-Mamà và va avea în grija ei!

 7. De ce sa ne miram? Germanii, sau nemtii (de la rusescul „nem-nemoi”, valabil pentru toti nevorbitorii de rusa) si muscalii mereu s-au cuplat. Ba in pat, ba campul de lupta, ba la rapturi. Nemtoaicele: Ecaterina I, o rufa,o nespalata, o alcoalica, Ecaterina a 2-a) au spurcat sangele „albastru” al Romanovilor, iar Ecaterina cea Mare a pus capac. Astazi, Germania investeste din plin in mostenitoarea defunctei URSS. Cui pe cui se scoate. Corb la corb nu-si scoate ochii. Iar noi…Cine suntem noi. Ia, un bot cu ochi.

 8. pactul Molotov-Ribbentrop este valabil si azi.

  http://tv-patriot.blogspot.ro/

  Europa are aceeasi forma azi cu europa anului 1940.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *