Decizia CCR privind câinii ignoră apelul Comisiei Europene de a ţine cont de tratatele internaţionale

10202012991zegrean_63194000Fundaţia Vier Pfoten condamnă decizia Curţii Constituţionale de a declara constituţională noua lege privind gestionarea populaţiei de câini fără stăpân în România. Hotărârea ignoră apelul Comisiei Europene către România de a ţine cont de tratatele internaţionale referitoare la protecţia animalelor, precum şi voinţa politică exprimată de membrii Parlamentului European.

„Nu există cuvinte pentru a exprima dezamăgirea legată de această atitudine demnă de Epoca de piatră. În această fază putem renunţa la visul că Preşedintele va refuza semnarea legii, chiar el fiind cel care a cerut naţiunii să susțină varianta uciderii. Trebuie să îndemnăm primarii şi medicii veterinari să se folosească de puterea lor decizională pentru a nu aplica uciderea în masă. Facem totodată apel către toți cei care au posibilitatea şi cărora le pasă să salveze cât mai mulţi câini de pe străzi prin adopţie”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii, Vier Pfoten International.

Fundaţia transmite că decizia Curţii nu respectă spiritul recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ale Organizaţiei Internaţionale Pentru Sănătatea Animalelor (OIE), şi se află în contradicţie cu propria sa poziţie de acum aproape doi ani: „Soluţia eutanasierii câinilor fără stăpân poate fi aplicată DOAR în ultimă instanţă, respectiv numai atunci când toate celelalte soluţii au fost aplicate corespunzător de către autorităţile locale, dar nu şi-au atins scopul de a limita sau de a eradica acest fenomen”(Decizia nr.1/11 ianuarie 2012 a CCR).

„Este un lucru bine cunoscut ca guvernul a refuzat orice cooperare cu organizaţiile non-guvernamentale pentru a rezolva problema printr-un plan de acţiune la nivel naţional, dar şi că majoritatea primăriilor au ignorat soluţia pe termen lung pentru problema câinilor fără stăpân. Dimpotrivă: avem condiţii foarte proaste în adăposturile publice, animale neglijate şi suferinde, campanii publice de adopţie inexistente, o utilizare cel puţin discutabila a bugetelor alocate pentru această problemă şi un refuz sistematic al cooperării cu ONG-urile. Nu este de mirare că multe adăposturi sunt în prezent puse sub investigaţie pentru nereguli. Ne vine greu să credem că cel mai înalt for juridic a României îndrăzneşte să ignore nu numai dorinţa exprimată foarte clar de cetăţeni din întreaga Europă, dar mai ales tratatele internaţionale şi apelul instituţiilor europene, care au cerut României să dea dovadă de rațiune  şi de o abordare umană a problemei câinilor fără stăpân”, a mai spus Păun după pronunţarea deciziei Curţii Constituţionale.

Vier Pfoten subliniază şi cu această ocazie faptul că problema câinilor fără stăpân poate fi rezolvată prin strategii pe termen lung, inclusiv printr-un pachet de măsuri bazat pe controlul sistematic al reproducţiei. Acest lucru este posibil prin unirea forţelor cu organizaţiile non-guvernamentale şi cu medicii veterinari. Soluţiile de rezolvare „peste noapte” nu pot fi luate în calcul. Eutanasia, ca termen definit de profesie, este un act medical menit să pună capăt suferinţelor unui animal bolnav incurabil. Acesta contrazice măsura de ucidere în masă a unor animale sănătoase, ilegală în majoritatea ţărilor europene. Tocmai de aceea organizaţia noastră susţine rezistența medicilor veterinari împotriva uciderii în masă a câinilor.

Vier Pfoten susţine principiul deţinerii responsabile a animalelor. Aceasta implica lansarea unui program guvernamental la nivel naţional, o campanie integrată de informare şi educare a cetăţenilor, promovând programe de adopţie, sterilizare sistematică a populaţiei canine, identificare prin microcipare, înregistrare obligatorie şi mai ales de pedepsire a abandonului, ca act de cruzime. „Rămânem în continuare deschişi la colaborarea cu primarii care doresc să rezolve situaţia câinilor fără stăpân într-un mod eficient şi uman”, a mai spus Gabriel Păun.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/vier-pfoten-decizia-ccr-ignora-apelul-comisiei-europene-de-a-tine-cont-de-tratatele-internationale_99707.html#ixzz2fuTxbRW6

CTP îl critică dur pe şeful CCR: Ce s-ar putea spune despre un om care face glume cum că l-a muşcat o oaie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu taxează dur gluma neinspirată a preşedintelui Curţii Constituţionale. Augustin Zegrean a spus că a fost muşcat de o oaie, ducând în derizoriu tragedia petrecută în urmă cu trei săptămâni. Jurnalistul l-a criticat şi pe europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor care i-a blestemat pe cei care sunt pentru eutanasierea câinilor fără stăpân.

„Nu ştiu ce s-ar putea spune despre atitudinea lui Zegrean, o persoană care găseşte de cuviinţă să facă glume cum că l-a muşcat o oaie, că e câinele lui în grevă, în condiţiile în care ne aflăm la 2-3 săptămâni de la uciderea lui Ionuţ de către câini şi în faţa unei decizii care nu trezeşte bucuria niciunui om, necesitatea eutansierii unor câini sălbatici, aflaţi pe străzi şi pentru care nu mai există altă soluţie. Să vii să faci bancuri în calitate de preşedinte al Curţii Consituţionale, să decidă telespectatorii cum trebuie calificat acest lucru. Dacă ar fi să avem o Curte Constituţională care să fie aşa cum sună, Curtea Constituţională, cea mai înaltă instanţă din statul român, dacă ar fi să fie aşa, ar trebui să tacă. Oamenii aştia judecă şi ne comunică hotărârea, nu ar trebui să facă astfel de comentarii de televizor, de colţul mesei, de analişti şi politicieni”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la România TV.

Cât priveşte protestul opozanţilor eutanasierii câinilor maidanezi, CTP a delarat că este uimit de „capacitatea de ura a celor care pretind că se află acolo din iubire faţă de animale”.

„Au fost proferate ameninţări, injurii, blesteme la adresa unor oameni care sunt de altă părere decât a lor şi care au dreptul să îşi explice poziţia şi sentimentele. Traian Băsescu a fost mereu pentru eutanasierea madainezilor. Nu întâmplător şi eu sunt pentru această soluţie în cazul în care toate celelalte sunt epuizate. Anul trecut, cam tot pe vremea asta, Traian Băsescu era tot pentru eutanasirea maidanezi. Unde erau manifestanţii când au fost eutanasiaţi aproape 7,5 milioane de români în calitate de cetăţeni? Tot CCR a stabilit ca 7,5 milioane de români să fie eutanasiaţi din calitatea de cetăţeni, să fie scoşi din existenţă. Nu-mi amintesc să-i fi văzut în stradă. Rămâne de meditat la conştiinţa civică a românilor”, a adăugat jurnalistul.

Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Întrebat dacă susţine eutanasierea şi dacă are câine, preşedintele CC Augustin Zegrean a răspuns ironic:” Am câine lup, este în grevă de trei zile, a aflat ce se întâmplă şi mă ameninţă”.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ctp-despre-zegrean-o-persoana-care-gaseste-de-cuviinta-sa-faca-glume-cum-ca-l-a-muscat-o-oaie_99686.html#ixzz2fuV35BSU

Loading Facebook Comments ...

26 Comments

Add a Comment
 1. Doamna Pavlicenco,
  Dupa cate stiu locuiti la Durlesti, strada Tudor Vladimirescu. Grija D-stra pentru caini poate fi doar respectata. Aveti grija si de oameni. Ajutati sa se construiasca la Durlesti o linie de troleibuze care ar circula barem pana in centrul oraselului. Nu lasati oamenii la cheremul lui Chirtoaca, cel care imparte venitul cu cei cu maxi-taxi si lasa ca oamenii din Durlesti sa fie transportati ca vitele la abator or eutanasie. Manifestati-va ca o iubitoare si de caini dar si de… oameni.

 2. Probabil nu mam exprimat destul de bine.Nu am avut nici o intentie sa va critic.Fara nici o indoiala dragostea de animale ati deprinso din copilarie.La fel si eu iubesc cinii,mai putin pisicilei.Sint doar frustrat de numarul mare de maidanezi din ultimii ani.Pot sa va spun doar ca cinii au intelejenta lor specifica.Un cine care a servit gospodariei multi ani plinjea aproape ca un Om inainte de a inceta din viata cu lacrimi.am vazut cu ochii proprii.Nu am inima de cine sa bat sau sa omor vreun cine.Rezolvarea acestei probleme nu tine de competenta mea.Desigurca oamenii sint de vina ca au dat voe sa se inmulteasca cinii in numar asa de mare.Problema este mare si trebue rezolvata.Dar in Republica MOLDOVA SINT ALTE PROBLEME mai grave,noi toti le stim coruptiia,cumatrizmul,mafiaorganizata,teriitoriile ocupate etcetera.Aproape toata majoritatea moldovenilor duc in ultimile doua decenii o viata nu omeneasca ci o viata asemanatoare in expresii populare o viata de cine,probabil de aceea ne am inrait ca niste cini

 3. Pt Mihai

  Oamenii au gura si sunt institutii ale statului care au in grija oamenii, eu nu sunt stat, dar am ajutat si ajut pe oameni mult, nu ii pot ajuta cu bani, ca nu sunt om de afaceri.

  Nu pot rezolva probleme gen linii de troleibuze. Si nu-mi propun sa ma dau cu capul de perete. Nici gind. Primarul Chirtoaca, pe care ENORM nu-l respect, nu discuta cu PNL, este un nesuferit arogant.

  Nu m-ati ales primar si nu=mi puteti CERE NIMIC. Chirtoaca gestioneaza – numai el si mosu stiu cum – banii publici. Eu am o pensie de deputat mica, nici ca toti ceilalti. Cu pensia nu rezolvi probleme publice. Nu promovati primitivisme si populisme, eu nu ma aseaman populistului ieftin Chirtoaca, cel care isi sterge picioarele de liberalism.

 4. Pt Neculai

  Aveti dreptate despre viata de ciine a oamenilor, dar e o pedeapsa pentru ca au votat mereu anapoda.

 5. d-na Vitalia are dreptate aci,cand vorbeste despre drumuri,pasarele,poduri,canalizare,igina orasului,a cartierului.

  Daca NU ATI VOTAT-O NU AVETI DREPTUL SA-I CERETI NIMIC! d-na Vitalia nu e nici macar consilier local in Primarie la Chisinau,deci e ABSURD sa-i ceri sa faca drumuri,sau mai stiu eu ce!

 6. Nici nu va cerem nimic mai mult multrespectata Doamna. Aveti dreptate, una ca D-stra nu poate rezolva nimic. Iertati-ne de deranj, nu trebuie sa va dati nici intr-un caz cu capul de perete. Va dorim multa sanatate.

 7. Pt Mihai

  Pai cum nu cereti daca cereti? Una ca mine poate face foarte multe daca are si pirghii, dar pirghiile le-ati dat hotilor, cereti de la ei. Numai ca inzadar. Nu contati pentru ei.

 8. Intrebari si raspunsuri, gen Catavencu !
  Foarte hazliu si lamuritor !

 9. MIHAI

  cu mentalitatea dumitale,iti meriti soarta.Oameni ca tine ajung manipulabili,dusi de nas,si in final ajung sa lucreze sclavi pentru straini,pentru un salar de mizerie.

  Astepti de la altii sa -ti rezolve,ce poate poti si tu face.Astepti de la doamna Pavlicenco sa iti aduca luna de pe cer,nu realizezi cat de PENIBIL esti!!

  sa faci o pasarela,sa faci o linie de tramvai,costa BANI SERIOSI,si nu cred ca doamna Pavlicenco are!!!

  iar coruptii pe care i-ai votat,au inghitit 300 milioane euro FONDURI EUROPENE din anul 2009 pana azi,si nu i-au investit in nimic!!

  UE a dat fonduri nerambursabile,momind Basarabia cu niste vrajeli. 300 milioane e floare la ureche,insa si acesti bani NU SE REGASESC NICAIERI INVESTITI…..

  asa ca fa bine si felicita-l pe Chirtoaca,pe GHIMPU,pe LEANCA,pe VLAD PILAT(IUDA),si pe TIMOFTI!!!

  va meritati soarta!!!! la asa coruptie in Basarabia,o sa ajungeti SCLAVI in Uniunea europeana,ca si Romania,nicidecum o tara prospera.Nu veti fi in stare nici sa accesati un cent fonduri europene,daca va plangeti si asteptati ca altcineva sa va faca,sa va dreaga!!!

  in loc sa iei un avocat sa-l dai in judecata pe CHIRTOACA si pe VLAD PILAT,tu o injuri pe doamna PAVLICENCO care e in afara Paralmentului!!! si pe deasupra nici nu vezi cat de penibil esti!!

 10. betivul de VORONIN care a fost cica ,,comunist,, a REFUZAT pe chinezi sa vina in Basarabia.Chinezii veneau pe loc cu 10 miliarde de dolari,si faceau AUTOSTRAZI ,locuri de munca,fabrici………si nu 300 milioane euro fonduri europene,cum fac astia de la Bruxelles,cu vrajelile lor si promisiunile lor.

  GHIMPU asta s-a intalnit cu toti ambasadorii,si rezultatul a fost ZERO,s-a ales cu promisiuni,si vad ca acum e tot ,,europenist,, E penibil si jenant!!

  CHINA are si avea bani multi CASH,a imprumutat pana si guvernul federal american,pe Obama!!! pentru CHINA,MOLDOVA nu este nici macar cat HONG KONG,si puteau face UN PORT, o poarta de intrare in EUROPA ,prin MOLDOVA………..

  si atunci bine-mersi puteati sa va DEZVOLTATI,ca dupa ce vine UN INVESTITOR MARE,vin si altii dupa el!!!!! vin si alte firme,veneau indienii,MITALL STEEL,veneau si rusii cu investitii,veneau si arabii,cu lumea petrolifera,sa investeasca in imobiliare,si BAsarabia SE MISCA pe directie capitalista…

  VORONIN a avut MONOPOL,doar el si numai el sa detina totul,terenuri,farmacii,imobiliare,tot ce misca si ce zbara!

  VLAD FILAT a avut MONOPOL,doar el sa fie KGB-istul EUROPENIST sef,restul sa crape de foame!!

  LEANCA e marioneta lui VLAD FILAT,iar TIMOFTI e presedintele de paie,care asteapta si el salvarea de la Basescu,ca si acest MIHAI comentator

  Asteapta americanii sa vina,ca si romanii in anii 50,prin munti,sa ii scape de rusi.Au venit dupa 60 de ani,cand toti partizanii anticomunisti erau morti,impuscati,sau deportati,stramutati!! asta a fost ROMANIA!!!

  si voi vreti in STATELE UNITE ALE EUROPEI,sa fiti piata de desfacere,ca nici cu ROMANIA va uniti,ci cu Belgia,Olanda,Germania.
  Sa legalizati casatoriile homosexuale GAY,prostitutia.

  Va fi VAI DE VOI!!! habar nu aveti ce faceti.

  Si apropos de ,,ochi oblici,, in FRANTA AUSTRIA GERMANIA ANGLIA sunt mai multi asiatici decat in RUSIA,care e stat ortodox.

  Ati fost slugi la URSS,acum vreti sa fiti slugi la UE,in loc ce sa fi profitat de capitalism,si sa aduceti chinezii,indienii,si tigrii asiatici-Japonia Korea,etc…..

  ODATA ce vine un investitor mare,e urmat de altul!! asa e in capitalism,vede ca MOLDOVA e piata de afaceri infloritoare,vine si el.Si altul,si tot asa.

  DAR in EUROPA ce soarta vreti sa aveti? daca asteptati mereu altii sa va faca,NU VETI FACE IN VECI un proiect european,CORUPTIA va va sufoca,nu aveti bani sa dati nici spaga lui VLAD FILAT,sa accesati fonduri europene!!! atunci cand ele vor veni si pentru IMM-uri.

  Aduceti voi investitori,din CHINA INDIA QATAR JAPONIA KOREA,si dati dracului vrajeala asta europenista,pentru ca CORUPTIA va va macina,si veti ramane sa primiti ajutoare europene in faina,zahar ulei,de la CARITAS,si de la alte institutii europene

  http://www.vcgate.com/

 11. Domnule Ion din Romania,
  parca ati fi Ion Gura de Aur sau Tiberius Grachus sau Joseph Goebels. Ma refer la diareia verbala de care suferiti si pe care o imortalizati in scrieri nu mai putin nemuritoare. Si toate le stiti si la tot lucrul aveti un sfat… Sfatosule bunic din Humulesti!!! Saptamana trecuta, unul Deportatul, care scrie exact ce scrieti D-stra, zbera aceleasi lozinci numai ca in folosul lui Chirtoaca si Ghimpu. De unde va luati atat de guralivi si… sfatuitori?

 12. Da, domnule Ion, poate ca nu va place „diareea verbala”? Sunt gata sa o inlocuiesc cu „menstruatia gandirii”. Va salut.

 13. Ieri am fost ieri la demonstratia din fata parlamentului contra acestei legi, devenita in sfarsit, prin moartea lui Ionut, europeana. Majoritatea “aparatorilor drepturilor animalelor” purtau posete din piele de animale, pantofi din piele de animale, haine din piele de animale, curele de pantaloni si de ceas din piele de animale iar animalele insotitoare erau tinute in lese din piele de animale. Ba unii mancau cate un sandvis cu carne de animal si dadeau si animalelor sa manance tot carne de animal. Pentru mine a fost o dovada in plus a ipocriziei nemarginite a celor care pretind ca iubesc animalele. Banuiesc ca, din consecventa, acasa aveau cu totii fotolii din piele iar la demonstratie venisera pe scaunele masinii, tot din piele de animal. Probabil ca unii venisera direct de la vanatoarea de animale la care se sprijinisera pe cozile de topor, cainii de vanatoare. Probabil ca tocmai dadusera in lucru jupuirea victimei ucise, pentru a o atarna ca trofeu. Apoi au hapait cate o friptura, au impartit cainelui de vanatoare organele victimei si au plecat impreuna, ghiftuiti de carne de animale, sa demonstreze pentru drepturile animalelor…

 14. Pt toti

  Am spus ce am avut de spus. Cine are suflet si minte – intelege, cine nu – sa va ierte Dumnezeu.

 15. Stimata doamna,
  doua dintre cele trei chestii la care va referiti nu exista sau inca nu s-a putut demonstra ca exista. Pe a treia nu o aveti, cel putin in privinta cainilor fara stapan.

 16. d-na Pavlicenco,eu nu cred ca cei care hranesc cainii comunitari vor ajunte in rai,si cei care vor sa scape de purici,rahat pe strada,boli(peste 30000 conform specialistilor)de la acesti caini maidanezi,vor ajunge in iad.

  Insa SUNT SIGUR ca cine ignora copilul FLAMAND,batrana flamanda,sau fara medicamente,va ajunge in iad,sau cel putin va fi blestemat,in viata asta sau cea viitoare.Ar fi bine sa iubim mai mult copii,sa RENUNTAM sa crestem jegodii multe,iar in locurile lor,sa avem mai multi copii in casa!!

  banii aruncati pentru jegodii si maidanezi,ar putea sa mearga pentru COPII!! Basarabia ca si ROMANIA duc lipsa mare de COPII nu de maidanezi javre bolnave,care sunt un subiect,ce putea fi abordat in timpul CIUMEI BUBONICE,ce are legatura cu secolul 12,si cu evul mediu primitiv,mizerie,boli,rahati pe strada,infectii,lipsa igienei.

 17. noi numaram la cate jegodii le-am dat de mancare,iar tigancile la noi,fac 4,5,6 puradei fara numar,iar romanca in caz fericit abia un copilas!! poporul ROMAN SE STINGE,si noi vorbim de unire,cand de fapt suntem ocupati de UE NATO SOROS,si cei care zbiara cu ,,discriminarea,, poponarilor si a tiganilor.

  Adica poporul roman sa fie homosexual,iar tiganii sa faca copii,sa ne intreaca numeric peste nici 30 de ani!! probabil nu va pasa,ca urmasii vostri sunt in America,in Germania,in Franta,si nu va pasa de tiganizarea Romaniei,analfabetizarea ei,manelizarea ei,INFRACTIONALIZAREA ei, INFECTIZARII ei cu fecale de la maidanezi,raspandirii de boli,virusi chiar.

  Asta sa intelegem, ROMANIA noastra e formata din nazisti criminali,comunisti,vinovati de holocaust,natiunea romana e cersetoare,corupta,tiganizata, CA ASA ZIC AMERICANII si ziarele din Occident.Noi suntem barbari,ucidem cainii,si barbari ca CEAUSESCU a interzis avortul.

  Adica sa faci o crima,sa-ti ucizi copilul in pantece e in regula,si democratic,dar sa ucizi un maidanez jegodie,care a sfasiat un copil de 4 ani e o crima!! homosexuali,democratie,tiganizare.IATA UNDE A AJUNS ROMANIA NOASTRA!!!

  Si mai vreti ,,UNIUNE EUROPEANA,, !!!!o sa va fie dor de IVAN,si VORONIN!dar va fi prea tarziu dupa summit-ul de la Vilnius din Noembrie.VA MERITATI SOARTA,sclavi in jug,daca ganditi asa ,,europeniceste,, !!!

 18. Imi amintesc ca candva, scria pe acest forum domnisoara Berenice Gorodetski, de la Paris. Am ras mult atunci de ce scria acea domnisoara. Acum imi pare rau ca am ras pentru ca Ion-Gura de Aur scrie lucruri mult mai hazlii. Diaree de ganduri, sentimente, idei…

 19. @Mihai sincer,oricine vede clar ca te macina frustrarea,prin ceea ce scrii,atacuri la persoana,bagatelizarea adevarului.Nu vii cu nici un argument-contra,ci doar te balacaresti in hohote de ras,facandu-l pe inteligentul.Nu te ia nimeni in seama,asa ca poti sa razi in continuare,ca si zambaretii de la Socola Iasi.Rasul face bine la sanatate!

 20. pentru toti ,,iubitorii de animale,,

  BASARABIA are nevoie de mancare pentru copii orfani,ori pentru copii cu dizabilitati,ABANDONATI,si nu pentru cainii de pe strada.Cainii maidanezi nu produc nimic bun societatii.Uitam de copii,mai ales in BASARABIA care arata ca si Auschwitz-ul la orfelinatele de stat,dar avem pretentia ca suntem ,,iubitori de animale,, PRIORITATEA sunt copii! indiferent ca sunt orfani,ca sunt abandonati,ori ca au dizabilitati. WAKE UP PEOPLE!!! WAKE UP MOLDOVA!!

  http://www.outreachmoldova.org/ORM/what-we-do

 21. Domnule Ion sa vin cu argumente la toata diareea D-stra de idei bizare inseamna sa recunosc ca acele idei ar avea sens. De cand in R.Moldova s-a inceput lupta pe „frontul invizibil”, adica pe internet, nu mai dau nici o para chioara pe toate prostiie scrise de „politruci platiti”. Insa sa nu credeti ca va acuz si pe D-stra de asemenea „pacat copilaresc”. Gogomaniile pe care le insirati aici, ca margaritarele, sunt scrise de unul, care actioneaza pe net binevol, dar cu un singur scop: de a oscila vazduhul. Bafta si aplitudini tot mai mari la oscilatii.

 22. MIHAI

  i-ati rudotelul si viziteaza Socola Iasi.Tu esti batut in cap,nu intelegi limba romana,si scrii sa te afli in treaba,fara un argument.

 23. Cat de simplu este la unii romanasi sa declare ca nu cunoastem limba romana in caz cand le spunem verde in ochi ca rag vacile in staul dupa ei.

 24. Faci bani usor, citind mail-uri!
  Nu iti vine sa crezi? Ei bine, sa stii ca este complet adevarat! MailDirect te plateste sa iti citesti mail-urile si sa vezi diferite campanii publicitare. In fiecare zi cei de la MailDirect trimit mii de newsletter-e catre abonati, iar tu trebuie doar sa le accesezi.
  Iata cum castigi bani:
  – Primesti 6$ la inscriere;
  – Primesti bani daca accesezi newsletter-ele;
  – Pentru fiecare mail citit din partea MailDirect primesti 0,5 centi;
  – Pentru fiecare click in interiorul newsletter-ului primesti 1 cent;
  – Primesti 10 centi pentru fiecare prieten care se inscrie din partea ta (pentru primi 200 de prieteni, apoi suma scade la 2 centi/prieten);
  – Primesti bonusuri in functie de cumparaturile facute la partenerii MailDirect (doar atunci cand se specifica in mail).
  Vezi si tu cat este de simplu, accesand:
  http://www.maildirect.ro/inregistrare/38a79d16e9a28a227b060fb2ff08a36b

 25. nu e mesajul meu cel de mai sus.IGNORATI prostiile si tampeniile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *