Ce-ar mai trebui sa se intimple ca sa ne trezim?

476

De o buna perioada de timp suntem martorii unui marasm politic inimaginabil. Nimic nu poate justifica ceea ce se intimpla in privinta iresponsabilitatii politicienilor votati ca alternativa a comunistilor. Sa ajunga oamenii sa spuna ca sunt total dezamagiti, ca nu mai inteleg nimic, precum si ca nu mai voteaza si ca vor sa plece de pe aceasta bucata de pamint romanesc incotro ii duc ochii, numai sa nu mai vada atita prapad…! Asta sa fie rezultatul guvernarii postcomuniste?!

Evenimentele de la 9 Mai din centrul capitalei, cu lambada ruseasca si sovietica nu au nicio scuza pentru conducerea fariseica a Chisinaului, mai ales daca ne uitam ce face Ucraina, care i-a bagat pe cintaretii de curte ai Kremlinului intr-un tarc inchis, nu sa se lateasca peste durerile ucrainenilor. Insa la Chisinau ei s-au latit peste durerile basarabenilor si ne-au jucat tananica antiromaneasca in suflet, pe inima si in cap… Primarul ne spune ce va face de 9 Mai la anul, dar in 6 ani – ce a facut? S-a uitat – cu partidul sau ticsit de FSB-isti, precum a spus si presedintele-i, mosul albastru, la cum PNL a facut Ziua Europei in 2008, in plin regim comunist, si a invitat toate partidele democratice la manifestare, dar exemplu nu a luat? Iar noi – tot ca oitele raminem, cu al nostru cap plecat in fata satrapilor care ne-au ucis parintii si bunicii?

Zilele acestea am fost si la „nord”, si la „centrul” R.Moldova, unde domneste aceeasi stare. Ei, cum sa le spui acum la fiecare cita dreptate am avut atunci cind nu am avut incredere in falsii liberal-democrati, care nu sunt nici democrati, nici liberali, nici proeuropeni, nici macar „statalisti”. Sunt niste exponenti ai unor interese antiromanesti, imbinate cu interese meschine de inavutire ilegala, pentru a se putea mentine in continuare la cirma gestionarii banului public, spre a-l fura. „Hoti”, „tilhari”, „banditi” – asa le spune lumea la toti.

Nu au in cine sa mai creada ca autoritate in numele statului.

Noi, PNL, care am chemat sa fie sprijinite partidele necomuniste cu sansa, in 29 iulie 2009, acum ne pomenim cu pragul ridicat intr-o societate fara libertati si drepturi de orice gen, fara reguli democratice, fara presa libera, fara justitie si fara stat de drept in general.

Zilele trecute, la mormintul mamei mele, un preot de la Mitropolia Basarabiei mi-a vorbit extrem de sincer si revoltat. Si a spus ca este sigur ca Unirea cu Romania este aproape, mai ales ca a invocat si niste carti pe care nu oricine le are si le citeste. Si ne-a binecuvintat in mesajul nostru unionist, dar adevarat. Am auzit ca si unii fosti national-liberali, deveniti brusc simpatizanti si servitori ai verzilor falsi liberali si democrati, deja recunosc public adevarul ca doar Unirea ne-ar salva de pacostea ruseasca, pe care o servesc fariseii din Parlament, fara exceptie. Lucrurile sunt regretabile mai ales in privinta celor care se dau aparatori albastri ai valorilor nationale, dar  care strica drumurile prin interesul murdar de imbogatire, circulind fara noima, cu masini de tonaj mare, carind pietris si prundis de la cariera de linga Puhaceni, de exemplu, unde am fost la mormintul soacrei mele si nu stiam cum sa mai circul cu masina.

Si oamenii din sat imi spun ca le este ofensator pentru toti, dar cind unii vorbesc de limba romana si de valori nationale, dar pe de ata parte se pricopsesc si cu apartamente, si cu vile, stricind drumurile pentru ca se imbogatesc acum, cit mai pot, chiar ii apuca nabadaile.

Multe avem de sus. Cred ca niciun om treaz la minte si cu experienta politica nu-si imagina la ce mizerie pot produce cei care se bateau in piept ca vor o Moldova fara Voronin si o Moldova fara comunisti, dar care au avut, de fapt, misiunea sa ii readuca la putere sau sa le ia locul, ca sa serveasca ei Kremlinul. Oare exista un Dumnezeu si pentru ei sau ne-a lasat si domnul din brate?…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. Очень понравилось выступление Антона Карамана. Видно, что болит душа у человека от того, что происходит на его земле.
  Какая национальная гордость может быть у таких, как Филат, Лупу, Дьяков?!
  Вряд ли они понимают значение этого слова, деньги заменили им все остальные человеческие эмоции.

  P.S. Из высказываний выступающих я так и не смогла понять: во главе ЛП стоят два деревенских дурачка или два предателя? Или то и другое?

 2. „Site-ul pavlicenco.md contine malware” (Google Chrome)
  Va rog rezolvati problema asta

 3. Doamna Pavlicenco, chiar nu va sperie recrudescenta atat de violenta si de bovina a extremei stangi bolsevice si a extremei drepte legionare in spatiul pruto-nistrean. Sincer, cred ca societatea civila ( care societate civila? ) basarabeana cam doarme in papuci. Cand se va trezi va fi mult prea tarziu. Statul asta vorba domnului Dungaciu care a cazut deja de pe harta se indreapta cu pasi fermi spre un dezastru. Si in timpul asta politrucii natangi de serviciu isi exerseaza stilul dandu-si replici idioate si lovindu-se reciproc la „gioale”. Va spune ceva proverbul romanesc “tara arde si baba se piaptana”? Eu in locul dumneavoastra as avea tot timpul pregatit in buzunar biletul de avion.

 4. Pt Stefan si altii

  Ginerele meu, care e specialist in IT, a gasit virusul infiltrat de cei cuacces la server – asa spune el, cei de la unimedia parca au rezolvat ieri, insa aseara totul a reinceput, probabil cineva „are”grija sa nu acceada lumea blogul, ca sa nu-si viruseze computerul. „Lucreaza” baietii, ce mai!

 5. Numai Unirea cu Ţara, ne mai pote salva de aceşti, hoţi, minciunoşi, bandiţi, mancurţi şi trădători de neam

 6. Pt cretu

  Asta o stie si Rusia, o stiu si banditii de la putere.

 7. Cred ca situatia poate fi schimbata numai daca toata lumea de buna credinta va „impinge” in ungher toata pusderia ieftina dar periculoasa din esalonul politic din tara, care sunt „maestri” la promisiuni minciunoase electoratului. Ei stiu bine ce vor. Vor sa fie mereu la putere intr-o tara fara popor. Nici macar de robi nu au nevoie. Robii robesc inafara granitelor si trimit bani de acolo pentru cei, care nu pot exista aici, fara ajutorul celor plecati din tara, si pot fi usor pacaliti. Pacalesc cei de dreapta, centru si stinga. Pacales ca dreapta la stinga, in toate partile.

  Mai pacalesc si europenii, institutiile financiare internationale, care ofera granturi nerambursabile si credite, care ne subjuga pina dupa moarte in datorii enorma. Resursele financiare ale politicanilor actuali le permite sa acopere toata tara cu lozinci si foi volante, sa corupa, sa cumpere si sa vinda orice credinta a poporului. Ei voteaza legi si le anuleaza la bunul lor plac si dorinta, fara argumente. Numai daca le convine lor sau nu.
  E foarte grav ce se intimpla ani de zile.
  Nucio persoana importanta nu a raspuns pentru diferite crime comise.
  Cine poate da jos, in mod democratic, acesti afaceristi politici? Ei si-au asigurat decapitarea concurentei – au ridicat pregul electoral.
  De ce tace societatea civila? Oamenii, care inteleg ce se intimpla, au incercat sa protesteze impotriva facaturilor pentru vesnica aflare la putere a celor, care nu au tinut cont de promisiunile electorale. Noi, partidele extraparlamentare, de ce suntem „cuminti” peste masura ?

 8. De mafia rusească
  De cea moldovenească,
  De crimă, umilire…
  Scăpăm doar prin UNIRE.

 9. Luana Unionista

  Atentie Mare la tradatori si provocatori:
  primarul “european” Dorin Chirtoaca
  cu “studii” de surprize la Bucuresti si Paris:
  —————————————————-
  la 16 Septembrie 2012, el a interzis Marsul Re-Unirii noastre
  cu România pe Piata Mare din Chisinau,
  oferindu-le unionistilor un traseu laturalnic,
  dosit si jalnic de la Piata Academiei la Teatrul Verde.

  Acum la 9 Mai 2013, acelasi Chirtoaca,
  referindu-se bucuros la Suprematia Legii,
  le face cadou ocupantilor moscali toata Marea Piata
  din Chisinau la cheremul Ambasadei Rusesti teroriste
  si ii ingradeste si pazeste
  de populatia majoritara unionista est-moldoveana
  cu sârma ghimpata europeana !
  ———————————————-
  Va imaginati ca drapelul oficial RM, tricolorul nostru
  a fost interzis de ocupantii moscoviti
  pe Piata Mare din Chisinau la 9 mai 2013 ?

  Este deja Chisinaul o suburbie a Tiraspolului KGB-ist
  in frunte cu miliardarul de Israel Ilan Shor,
  care conduce RM filatelista ti-moftista din umbra
  si cu teroristul mafiot tzipalau ruso-israelit Iosif Kobzon,
  caruia i s-a interzis intrarea in SUA ?

 10. Pt Cartal

  Imi baga virusi, de aceea ii si am…

 11. In sfirsit,am reusit sa ajung pe blogul DVS.Credeam ca ordinatorul meu este virusat,dar mai citesc si pe altii ca vorbesc de virusi.

 12. Interesting topic! Thanks for sharing this information! Two things I like about the post, one it is straight forward and two it does not attempt to promote anyone’s position particularly. I appreciate you sharing this with the rest of us Vitalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *