Pe 9 mai 2008, PNL a organizat in Scuarul Operei, Ziua Europei si a incins o Hora a Unirii

Asta am republicat acum un timp si este foarte actual si cu referire la ziua de 9 mai din 2013, cind Primaria capitalei nu a demonstrat ca o duce capul cum sa actioneze de 9 mai si sa organizeze Ziua Europei, mai ales cind capitala pretinde ca e condusa de un Primar albastru… VP

HPIM3395

De 9 mai 2008, in plin regim comunist, PNL a marcat Ziua Europei si a incins Hora Unirii, cintata de excelenta noastra Maria Sarabas. Notificam faptul ca UE a aprobat Ziua Europei abia din octombrie 2008. A fost sarbatorita atunci ziua de 9 Mai intr-o manifestare ampla, Ziua Europei, la care au participat, la invitatia PNL, alte trei partide – AMN, PLDM si MAE. PNL nu a alungat niciodata pe nimeni de la alte partide de la manifestarile organizate de national-liberali. Dimpotriva, a invitat pe toti, fara a manifesta egoism. Din pacate, au facut asa, constant, alte partide, tot liberale, mai putin nationale.

CIMG7871

CIMG7868

HPIM3407

HPIM3387

HPIM3385HPIM3403

CIMG7869CIMG7866CIMG7867HPIM3397CIMG7873

CIMG7872

Convingerea noastra este ca atita timp cit nu vom sti cine sintem si incotro trebuie sa mergem, nu vom avea nici realizari economice.

Este regretabil ca formatiunile politice spun una in campanie electorala si isi „corecteaza” repejor mesajul cind ajung la guvernare. Numai atunci cind va trece aceasta frica de Rusia si de alogeni – care nu au nici un drept sa decida soarta celor 80 la suta de romani, nici in planul limbii romane, nici in planul caracterului romanesc al statului R.Moldova, nici in planul cine sintem noi, nici in planul apropierii de, pina la unire cu Romania – noi ne vom putea uni in interior, pentru a ne uni si in sensul directiei romano-euratlantice, spre care trebuie sa mergem. Iar pentru asta trebuie reforme, ca sa ne descurcam singuri cu toate, inclusiv sa avem si gaze alternative, nu doar rusesti.

Din fericire, creste constant numarul celor care vad unica salvar e a R.Moldova, ca destin european al unui pamint napastuit, doar in unirea cu Romania. Nimic din ce e artificial nu rezista. Pactul Molotov-Ribbentrop ramine unul criminal pentru R.Moldova, iar aceasta palma de pamint si teritoriile istorice romanesti din Ucraina sint unicele care inca ramin victima a intelegerii Hitler-Stalin. Dar va veni o zi cind si aceasta consecinta a Pactului va fi lichidata… Totul depinde de noi. VP

Loading Facebook Comments ...

16 Comments

Add a Comment
 1. Despre ce unire poate fi vorba cand Rogozin marsaluieste prin PMAN si nimeni nu-l trage de maneca?,despre ce unire poate fi vorba cand cel mai mare unionist a ajuns John Onoje si moldovenii bastinasi,in loc sa vina la statuia lui Stefan,fac frigarui si fripturi la iarba verde?…nici macar integrarea in UE nu mai apare la orizont,in conditiile in care toti cei activi cauta sa plece din RM si in tara vor ramane numai babalacii sovietici si cei cu creierii spalati,RM se va reorienta spre Rusia,deci cum sa mai faci unirea si cu cine s-o faci?,cu Rogozin?,cu Voronin?…sper ca UE sa inchida conducta cu bani spre Chisinau,sa chitaie toti,probabil ca atunci isi vor redescoperi brusc spiritul pro-european…

 2. Nicoara Unionistul

  Atentie Mare la tradatori si provocatori:
  primarul “european” Dorin Chirtoaca
  cu “studii” de surprize la Bucuresti si Paris:
  —————————————————-
  la 16 Septembrie 2012, el a interzis Marsul Re-Unirii noastre cu România pe Piata Mare din Chisinau,
  oferindu-le unionistilor un traseu laturalnic,
  dosit si jalnic de la Piata Academiei la Teatrul Verde.

  Acum la 9 Mai 2013, acelasi Chirtoaca,
  referindu-se bucuros la Suprematia Legii,
  le face cadou ocupantilor moscali toata Marea Piata
  din Chisinau la cheremul Ambasadei Rusesti teroriste
  si ii ingradeste si pazeste
  de populatia majoritara unionista est-moldoveana
  cu sârma ghimpata europeana !
  ———————————————-
  Va imaginati ca drapelul oficial RM, tricolorul nostru
  a fost interzis de ocupantii moscoviti
  pe Piata Mare din Chisinau la 9 mai 2013 ?

  Este deja Chisinaul o suburbie a Tiraspolului KGB-ist
  in frunte cu miliardarul de Israel Ilan Shor,
  care conduce RM filatelista ti-moftista din umbra ?

 3. Germania a semnat la Berlin capitularea la 8 mai 1945, ora 23,00, ora ora Europei centrale ( ora Berlinului ). Datorita diferentei de fus orar si a faptului ca pe teritoriul URSS timpul era decalat cu o ora, 8 mai 1945, ora 23,00 a devenit 9 mai 1945, ora 1,00, ora Moscovei. Acesta este motivul pentru care, la indicatia Moscovei, tarile membre ale Tratatului de la Varsovia indiferent de fus orar sarbatoreau Ziua Victoriei pe 9 mai iar Europa occidentala pe 8 mai. Astazi tarile membre UE sarbatoresc Ziua Victoriei pe 8 mai si Ziua Europei ( ziua Shumann ) pe 9 mai iar Federatia Rusa si tarile acolite foste republici sovietice sarbatoresc Ziua Victoriei pe 9 mai iar Ziua Europei, ziua tarilor membre ale UE dar si ale tarilor membre ale Consililui Europei, nu este sarbatorita de loc. Restul concluziilor tragetile singuri…

 4. Dar in 2013 de ce nu ati organizat?

 5. Pt Luminita

  Suntem in criza financiara. Nu se face nimic fara bani, totul costa.

 6. Moscalii şi-au trimis gonaşi

  Moscalii şi-au trimis gonaşi,
  Dar de-astă dată nu ţintaşi,
  Ci câţiva trepăduşi fruntaşi
  Să proslăveasc-a lor ostaşi.

  În cânt nu răi meseriaşi
  Şi nici la limbă nu codaşi,
  Ei au menirea de la Iaşi
  Să rupă moldovenii laşi.

  Şi iarăşi piaţa s-a-nroşit
  De parc-ar fi un vis sau mit,
  Geme poporul necăjit,
  De toţi furat şi amăgit.

  Tovarăşii au prins la glas
  Când ţara este în impas,
  E greu, dar înc-au mai rămas
  Feciori să le dea peste nas.

  Moscalii şi-au trimis gonaşi,
  De vină-s moldovenii laşi
  Mascaţi în patrioţi fruntaşi,
  De fapt fiind nişte pungaşi.

  09 mai 2013

 7. venirea obraznica a gangsterului fascist rus Rogozin , cel care mai ieri anunta noi ajutoare “umanitare” pentru regimul separatist de la Tiraspol si fuga de responsabilitate a tuturor “liderasilor” moldoveni , indica cel mai bine degradarea la cele mai inalte culmi a povestii cu independenta , suveranitatea si integritatea tarii … intregul esafodaj statal s-a prabusit pentru 24 de ore doar din cauza unui singur om … reprezentantul imperialismului muscalesc , fascistul cu acte in regula Rogozin . nu vorbim doamne-fereste de nesfirsite divizii de tancuri care s-ar fi abatut asupra bietei tarisoare , ci doar de un singur om . liderasi care fac pe leii in luptele pentru putere , au devenit in cel mai penibil si jalnic mod , niste bieti mitisori traumatizati care miauna speriati de sub un pat de tara … in lipsa granzilor Moldovei , 24 de ore raspunderea pentru tara a trecut la nea Ion si baba Sofica … acum nu ne ramine decit sa dam un anunt la ziar cu speranta rezolvarii incurcatei enigme : ” cautam liderasii de tara fugiti in mod rusinos de la datorie . aducatorului buna recompensa ” .

 8. Mihai Eminescu despre Basarabia

  „Rusia nu se mulţumeşte de a fi luat o parte mare şi frumoasă din vatra Moldovei, nu se mulţumeşte de a fi călcat peste graniţa firească a pământului românesc, ci voieşte să-şi ia şi sufletele ce se află pe acest pământ şi să mistuiască o parte din poporul român. Rusia nu a luat această parte din Moldova pentru ca să-şi asigure graniţele, ci pentru ca să înainteze cu ele, şi nu voieşte să înainteze decât spre a putea stăpâni mai multe suflete. Tocmai puşi faţă în faţă cu viaţa rusească românii au început a fi cu atât mai vârtos pătrunşi de farmecul vieţii lor proprii, de bogăţia şi superioritatea individualităţii lor naţionale; tocmai fiind puşi în contact cu ruşii, românii erau mândri de românitatea lor. E nobil răsadul din care s-a prăsit acest mic popor românesc, şi, deşi planta nu e mare, rodul e frumos şi îmbelşugat; cele două milioane de români au adunat în curgerea veacurilor mai multe şi mai frumoase comori decât nouăzeci de milioane de ruşi vor putea să adune cândva.

  De câte ori ruşii se vor pune în atingere cu noi, vor trebui să simtă superioritatea individualităţii noastre, să fie supăraţi de acest simţământ şi să ne urască mai mult şi tot mai mult. Fără îndoială această ură a fost întemeiată pe timpul când între Moldova şi aşa-numita Basarabia comunicaţia era liberă. Ruşii s-au încredinţat că această libertate este primejdioasă numai pentru dânşii şi pentru aceasta au închis graniţele ermeticeşte şi au curmat atingerea între românii de peste Prut şi restul poporului român.

  De atunci şi până acum măsurile silnice pentru stârpirea românismului se iau fără de curmare. Administraţia, biserica şi şcoala sunt cu desăvârşire ruseşti, încât este oprit a cânta în ziua de Paşti „Hristos a înviat” în româneşte.

  Nimic în limba românească nu se poate scrie; nimic ce e scris în limba românească, nu poate să treacă graniţa fără de a da loc la presupusuri şi persecuţiuni; ba oamenii de condiţie se feresc de a vorbi în casă româneşte, pentru ca nu cumva o slugă să-i denunţe; într-un cuvânt, orice manifestaţie de viaţă românească e oprită, rău privită şi chiar pedepsită.

  Sute de ani, românii au fost cel puţin indirect stăpâniţi de turci: niciodată însă în curgerea veacurilor, turcii nu au pus în discuţie limba şi naţionalitatea română. Oriunde însă românii au căzut sub stăpânirea directă ori indirectă a slavilor, dezvoltarea lor firească s-a curmat prin mijloace silnice.” Mihai Eminescu – Timpul, iunie 1878

 9. În locul care e sfinţit de noi
  Ruşii fac un fel de clacă
  Şi cîntă despre a lor război
  Cu permisiunea lui Chirtoacă.

 10. Sper ca dna Pavlicenco sa se fi convins- inca odata si pentru totdeauna – ca PL nu pledeaza pentru UNIRE. Si ca pe edil- pueril l-a durut in fund de grohaiala din Piata Sf. Stefan cel Mare.

 11. Alexandru Grosu

  Cel care semneaza ca Europeanul este Bantus Doru, omul care uraste romanii din R.Moldova. Traieste la Botosani, se crede buricul pamantului, afirma ca locuitoarii R.Moldova sunt criminali prin nastere si bastarzi ai unui stat stalinist. Cand cititi comentariile acestui ticalos tineti cont de toate acestea!!!

 12. p-tru A. Grosu
  Aşa este.
  Mai semneaza si „romanul”, „xyz” etc.
  Un basinos-batran-bigot-bolsevic din botoşeni.

 13. Mihai Moreteanu

  ce-am ales , aceia am cules.
  PNL în 2008 pe timpul guvernării comuniste a încins HORA UNIRII în centrul Chişinăului, însă la alegerile parlamentare electoratul şi-a dat votul pentru alte formaţiuni politice, cică de dreapta, care în 2013 să ne cînte ” Catiuşa” în centrul Chişinăului. Bravo moldoveni. Dacă mai continuăm aşa, atunci următoarea guvernare ne vor scoate cu forţa la 9 mai să ieşim la demonstraţie, ca pe timpuri, defapt cum s-a procedat la Fălşeti, pedagogii fiind scoşi la demonstraţie cu forţa la indicaţia probabil a ministrului învăţămîntului. Ei da anul acesta cine nu a ieşit la demonstraţie pe 9 mai încă nu i-au dus în Siberia.
  Dar dacă mai votăm aşa şi la alegerile viitoare precis că dacă nu vom ieşi la demonstraţie ne vor duce în Siberia.
  Rămîne de ales, Siberia sau România şi Europa , ” Catiuşa” sau “Hora Unirii”

 14. Mihai Moreteanu

  Şi vreau să mai adaug, că nici pe timpul guvernării comuniste la 9 mai pedagogii nu erau cu forţa scoşi la demonstraţie.
  Faceţi concluzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *