De ce l-as revota pe Filat ca premier?

487x292_aie2Cunoaste toata lumea ca eu am o suparare mare pe Filat si nu imi schimb opinia despre el ca despre al treilea fiu politic adoptiv al aitolahului centristilor antiromani Petru Lucinschi. De unde si toata politica antiromaneaca mascata cu europenism fals, a la Leanca. Cu toti jujucii latratori, care ii ridica pe piscuri nemaivazute chiar si dupa ce au trintit, cu zgomot si cu insemne diabolice, AIE-2.

Totusi, eu l-as revota pe Filat mai curind decit sa fie alegeri si sa revina comunistii la putere. Si asta nu pentru ca ar fi Filat carecumva mai bun decit satrapii bolsevici. Nu, ca mare diferenta, in fond, intre ei nu exista. Si se intrevede o alianta PLDM-PCRM, intr-un viitor previzibil daca…

De aceea, pentru a nu avea alegeri anticipate catastrofale ca specific (in care compromatul va fi unul superscirbos) si surprize cu alternativa rosie la Putere, consider ca PL si PD trebuie sa il voteze pe Filat prim-ministru.  Mai ales ca si UE asteapta o resetare a AIE, nu alegeri anticipate. Sau, poate, cele trei partide au furat atita ca le e totuna daca se baga in alegeri? Au suficienti bani deturnati, ca sa cumpere scump voturile dezamagitilor, adusi acum la conditia sa le fie paralel deja pe cine mai voteaza – un ban sa iasa pentru vot. S-a saturat si sarmanul Dirk Schuebel si pleaca nesatisfacut in Uniunea sa Europeana, trintita si asta jos la Chisinau de Filat pe 13 februarie, 2013, la ora 13.

In ce conditii, totusi, ar trebui votat Filat, ca sa se pastreze Alianta? Sigur, trecem peste specificul moldovenesc care inseamna ca se poate prabusi totul numai sa nu ramina Filat fara scaun important lipit de fund. Filat ar trebui votat ca sa nu voteze neafiliatii, ca sa fie debarcate sperantele comunistilor ca revin la Putere, ca sa se incerce o noua situatie, in care trebuie trase niste lectii din perioada anterioara si din cele intimplate. Insa asta o pot face oameni puternici si eu cred, din pacate, ca nu avem asemenea oameni politici. Ce ar inseamna oameni puternici, adica, de fapt, caractere? Ar insemna ca celelalte doua componente – PD si PL – sa puna o presiune groaznica pe Filat si circacii lui fara personalitate. Sa ii spuna – ai vrut, te-am votat, sa vedem ce nebunii mai faci acum. Sa il denunte public si sa il demaste la tot pasul, cu tot ce face murdar si smecher. Cu toata coruptia, traficul de influenta si contrabanda.

De fapt, acest sfat il sugerez si lui Filat. Sa spuna mereu transparent toti cum stau lucrurile, dar dupa asta nu sa va suparati si sa va razbunati, ci sa inghititi galustile si sa va corectati.

Cunoastem ca exista mari temeri ca, vazindu-se votat, Filat s-ar putea apuca din nou ca, impreuna cu PCRM, sa faca debarcari mai departe. Asta e – clanul Voronin si clanul Lucinschi, avind in spate Moscova, lucreaza. Aici este sansa PL si PD sa preia ele, aceste partide, initiativa proeuropeana, calarita suficient si fara rezultat, de Filat si Leanca si sa ii dezavueze ca prorusi, ca asa este. Iar lumea va judeca si va vedea cine e cu piatra in sin si cine e cu un obiectiv sincer european.

Vitalia Pavlicenco

 

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. Sunt intrutotul de acord cu dumneavoastra doamna Vitalia Pavlicenco. Daca tot isi doreste functia de prim ministru domnul Vlad Filat mai departe, sa fie deschi,corect, cinstit. Sa se intilneasca si in mez de noapte AIE daca este nevoie, tot spune ca-si doreste sa fim cit de curind in UE. Sa nu uite de toti noi cei care le-am fost alaturi atunci cind au avut nevoie de voturile noastre.Sa ne fereasca Dumnezeu de Reintoarcerea PCRM.

 2. „Ion Sturza şi-a vândut pachetul de acţiuni de la Rompetrol Moldova”

  „….Cele 20% din acţiuni au fost vândute către The Rompetrol Group, deţinută de către compania kazahă, KazMunaiGaz.”

  Această ştire a trecut aproape neobservată.
  Ştie ce ştie domnul ex Prim-Ministru.

 3. coană VITALAIA, fiindcă nu vă razbitiţi în politică, nici o iotă, Filat este unicul (ţineţi minte) om cu MINTE în toat ă cacaraia asta, deilalţi sînt GHIMPI, aderi la GHIMPI? Ai să te ridici la 0.89 de procente la alegeri

 4. Adevaratii Patrioti n-au de ce sa se teama de alegerI anticipate, mai devreme s-au mai tirziu tradatorii Neamului trebue sa stie, ca numele lor este pronuntat foarte simplu: I U D A !!!

 5. da ce d-na PAVLICENCO ti-a facut d. Leanca? te-a stuchit in ochi, ori nu te invitat la rande? chit de matura iesti, dar pina la dinsul ai de mincat maliga…

 6. Stimata doamna, chiar nu va dati seama cine si cat face pe piata politica? Aici!!!Sau sunteti mai priceputa decat toti oficialii europeni! Decat SUA! Care vad si simt mult mai bine, cine si cat a facut pentru binele Basarabiei! Mult, putin, nu conteaza! Va plac cumva manifestarile de abil psihic ale lui Ghimpu? Apreciati cumva comportamentul scabros lupist? Si cei din PD, si cei din PL sunt implicati in scheme de trafic de influenta, in tot felul de spalatorii de bani. „Nationalismul” ghimpulist e doar de „zile mari”. Pentru un „bif”, pentru prosti. Pentru un rating (la alegeri) de nici doua zambile (%). Si asta pentru ca a castigat (anterior), fiind lipit ca marca de PLDM. Acum, insa, e lipit de oligarh. De sacosa de eurasi. Un lucru nu inteleg, de ce, daca e atat de anti-rus, i s-a plans batiuskai? Pai, nu s-a facut el, neica’prostul, de rusine si ocara? Asta asa, ca fapt divers. Nu ne place ca semanati cu un oarecare Ostalep. Ca dvs. ganditi si va comportati ca acest individ. In rest…Vom trai si vom vedea, cine si cat face. Cine va fi omorat cu votul cetatenilor…Perceptia conteaza. Perceptia care trebuie perceputa…

 7. totul a pornit de la acel incident nefericit dintr-o pădurice basarabeană uitată de lume!.Cineva a aprins fitilul ştiind că are şanse mari să amorseze bomba de la capătul fitilului.Au trecut câteva luni bune de la eveniment şi aprinzătorul şef a rămas incognito.Mai mult observ că toţi din politica moldovenească de la est de Prut s-au resemnat cu situaţia,acum altele sunt problemele arzătoare la ordinea zilei.E păcat că s-a ajuns la o situaţie ilară când scopul iniţial al acestei alianţe era unul nobil.Dacă se vrea continuitate,Filat nu e musai să ţină cu mâinile de scaun,iar dacă o face concluzia ar fi că ştie cine a pus fitilul şi este pe aceiaşi lungime de undă cu el.

 8. Solii celor trei partide
  Negociază –n multe ture,
  Prin acţiuni deloc timide
  Cum ar putea mai mult să…fure

  Actualul parlament
  Nu-i al ţării salvator,
  Căci cei vârstnici n-au prezent,
  Iar copiii – viitor.

 9. Un alt martir disident anti-comunist asasinat:
  inginerul Gheorghe David /1943-2007/ din Chisinau
  ————————————–––––––––––-
  – trimis in anul 1987 la o inchisoare-psihiatrica din Dnepropetrovsk din Ucraina de catre Marele Judecator-Presedinte filatelist Nicolae Timofte

  – iar apoi omorât de fortele teroriste comuniste voroniste la 21 iulie 2007 când avea doar 64 de ani, pentru faptul ca s-a adresat la CEDO l
  a Strasbourg, care ulterior in 2008 i-a facut dreptate.
  AMINTIRE VESNICA LUI!
  —————————————–––––
  Cititi mai multe aici:
  http://cerulalbastru.com/2013/04/21008/#comment-2875

 10. Toate partidele parlamentare/prin membrii lor „marcanti”/ sunt implicate pina peste „urechi” in acte de coruptie, trafic de influienta, crime economice organizate, achizitii publice cu parandarat si multe alte apucaturi indreptate impotriva poporului saracit.
  Sunt obraznici si needucati, se comporta badaraneste, altfel, cum nu-i sta bine unui parlamentar, ministru sau, in final, unui simplu cetatean.
  Majoritatea dintre ei s-au deprins cu functia publica platita din bugetul statului, acumulat din buzunarul contribuabilului, si nu cred ca ar putea asigura corecta si autogestiunea unei firme, fara ca sa „mulga” bani publici.
  Toti sunt la fel de implicai, doar poate in masura diferita.
  Nu doresc sa compar trei belele. Unde mai pui ca exista si infloreste de bucurie si a patra- comunista.
  Cum o dai, cum o intorci, tot acolo este.
  Alegeri anticipate sau resetarea AIE – nu cred ca va schimba situatia.
  Doar Unirea cu Romania, doar in UE situatia se va schimba in una mai buna. Incontestabil si din toate punctele de vedere.
  Catastrofal va fi numai pentru cei, care au jefuit aceasta tara. Nu vor mai putea in continuare sa domineze cadrul legal si sa condamne oamenii la saracie in continuare.
  In acest sens, nu cred ca avem nevoie de alegeri anticipate, chear daca alegerile sunt un exercitiu democratic. Daca in urma unui exercitiu democratic, practic totul ramine fara schimbare, mai e nevoie de 40-50 de milioane cheltuieli bugetare?
  Si daca plus la aceasta ne vom trezi cu un nou regim comunist dictatorial la Guvernare? Exista riscul sau nu ?
  Cred ca Filat va fi votat din nou ca si primministru. Vom avea „Eroi” , noi vom fi „fericiti”, ei – „buni politicieni”……
  In final, de toate relele, care urmeaza, vom fi tot noi invinovatiti.
  Vom fi blamati ca am insistat sa fie resetata AIE si nu am acceptat alegerile anticipate.
  „Perfect ! „. Nu ? Raspunsul lor va fi urmatorul : „Asta v-ati dorit – asta aveti ! „. Ei vor fi calare pe….electorat, electoratul – in… vesnic exercitiu democratic.

 11. Sunt de acord ucele enuntate de dna Can. .. Vreau doar sa mentionez un lucru: populatia nu se lasa inselata de mizeriile si blestematiile zavragiilor (Lupu, Ghimpu), care paseaza raspunderea, ca Pontiu, pe seama dlui Filat. In fond, Lupu, Ghimpu &cartelul mafiotului, sunt politicieni de lumea a 3-a, presurile „celui-de pe-comoara” (la propriu si la figurat). Or, votul e un exercitiu constitutional. Ghimpu, in seta, s-a deconspirat urat. Caci urmareste pas cu pas spre dezordine. Sa distruga, apoi sa minta. Cineva ar trebui sa-l tina la respect,in caz contrar, vom da de belele, ciocane si secere. Consider, ca fost votant pl-ist, ca dl Filat este printre putinii Oameni cu caracter in asta tara. Bineinteles, a comis si greseli. Dar cine oare e scutit de pacat? Si cum oare sa reusesti, cand ai peste tot bombe cu ceas, capre raioase si porci cu gesturi ce tin de ospiciu?

 12. Vitalia Pavlicenco: Dirk Schuebel si pleaca nesatisfacut in Uniunea sa Europeana, trintita si asta jos la Chisinau de Filat pe 13 martie, 2013, la ora 13.
  ––––-
  .
  de corectat, evenimentul s-a produs pe 13 februarie, 2013, la ora 13.

 13. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, a vândut cele 20% din acțiuni deținute în compania „Rompetrol Moldova”. Anunțul a fost postat pe pagina de facebook iPetrol.md, notează UNIMEDIA.

  Potrivit sursei, acțiunile au fost vândute către The Rompetrol Group, deținută de către compania Kazahă, KazMunaiGaz. Nu se știe cu exactitate valoarea tranzacției, dar aceasta este estimată de autorii la 1,5 milioane de dolari.

  UNIMEDIA precizează că potrivit ratingului întocmit de publicațiile „Forbes România” și Capital, cel mai bogat originar din Moldova, conform ratingului, s-a dovedit a fi fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza. Potrivit Forbes-500, averea lui este estimată la aproximativ 90-95 de milioane de euro, iar potrivit Capital-300 – 84 de milioane de euro.

 14. Nu considerati ca PNL di Moldova este partidul, care cu adevarat lupta pentru valorile roanesti? Poate nu stiti, dar PNL a obtinut in instantele judecatoresti dreptul legal de a include in statutul Partidului optiunea Unirii cu Romania pentru unirea neamului romanesc si in consecinta drept cea mai scurta si sigira cale de integrare europeana. Credeti ca cei care „pun” Unirea in sicriu, in cazul in care asa le cade „cartea” si „asul” bun, vor cu adevarat binele acestei tari ? Ce timpuri am ajuns si ce clasa politica badaraneasca am ales? In schimb notiunea de partide cu sanse tot in societate se lanseaza. De catre cine? De cei care vad clar unionusmul prin deserviciu Moldovei, Romaniei si intregului neam romanesc.

 15. Pt Brander

  Mersi. Am corectat.

 16. In aceste momente se discuta la Antena 3 despre regionaizarea Romaniei.In cateva secvente ,,s-a scapat” harta Romaniei Mari cu regiunea Basarabia colorata in roz.

 17. dNĂ cAN, ce vîrstă aveţi de nu vă puteţi dezbrăca de naivitate? spune:
  6 aprilie 2013, la 14:02

  Nu am inteles ideea….Mi se pare ca acest alineat este repostat de DVS de pe un alt blog, la o tema asemanatoare, dar nu absolut identica. Acolo acest alineat are un anumit sens, aici – nu orea se leaga.
  Sunt de acord ca nu ma pot dezbraca de naivitate in totalitate. Poate cu aceasta doza de naivitate ma regasesc intre multi alti naivi cu o daza mai mare, dar pot sa ma ridic la inaltimea gindirii lor si sa inteleg ce se intimpla si ce mod de gindire are majoritatea populatiei.
  Ce tine de virsta……nu neaparat virsta dezbraca de pe om naivitatea. Unii oameni cu virsta nu devin mai putin naivi.
  Am 60 pe 61 de ani de la ultima mea nastere. Unii nu ajung pina la aceasta virsta. Altii o depasesc.

 18. bogdan spune:
  7 aprilie 2013, la 20:08

  Am cumparat duminica un Glob pamintesc ca si cadou util pentru persoane de la virsta de 5 ani si pina la infinitul virstei. E ceva deosebit de util.
  Pe acest glob Moldova este ca o mica pata verde intre Ucraina si Moldova, dar nu are indicata acolo si capitata, cum este indicat la celelalte tari….Globul este produs in Germania si vocea comentatorului este germana…..
  Probabil nemtii au produs acest glob pentru a fi comercializat multi ani inainte. Stiu ei ce stiu. Cum nu mai exista doua Germanii, nu vor exista in viitor nici doua tari cu acelasi popor romanesc.
  Sper sa ajungem sa traim in Romania Mare cu o singura capitala in componenta EU….
  Pare naiv, inteleg, dar va veni timpul si asa va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *