Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Papa de la Roma Francisco a renuntat, din start, la orice lux pentru el.
  Bine, ai nostri mai trebuie sa ajunga la inaltimea Papei…..

 2. Aprilie 2013 în Moldova de Est:
  „Acţiunea-2012”
  Fii mesager al Re-Unirii cu România în școala ta!
  Poartă TRICOLORUL!
  Lansarea campaniei „Tricolor pentru școala ta”
  ––––––––––––––––––––––––
  Fii mesager al Unirii în școala ta!

  Marea Unire de la 1918 rămâne a fi evenimentul de o profundă anvergură
  a neamului românesc, indiferent de numărul de ani ce s-au perindat de atunci.
  Cu părere de rău, martorii oculari ai unificării tuturor teritoriilor românești
  într-un singur stat nu mai sunt printre noi pentru a aduce la urechile tinerei generații
  gloria trecutului, iar programa școlară
  nu permite strecurarea conținuturilor de adevăr și izbândă națională.

  Pe această cale, anunțăm lansarea campaniei
  „Tricolor pentru școala ta” ce se va desfășura în perioada 2 – 27 aprilie 2013 în Basarabia
  timp în care voluntarii platformei vor distribui panglică tricolor
  în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.
  Prin intermediul acestei campanii ne propunem ca subiectul Unirii
  să fie tot mai actual nu numai pe arena politică,
  ci și în instituțiile de învățământ, acolo unde se formează „vârful de lance” al schimbării.

  Fii și tu un mesager al Unirii:
  distribuie panglică tricolor și vorbește despre Unire în școala ta!

  Pentru a te implica în această campanie,
  trimite-ne un mesaj cu datele tale de contact
  (nume, instituția de învățământ, adresa poştală completă şi număr de telefon)
  la adresa de email:
  basarabia@actiunea2012.ro
  – iar în cel mai scurt timp noi te vom contacta.
  ––––––––––––––––––––
  N.B.
  La această oră, liceul teoretic „Mihai Sadoveanu” din orăşelul nordic Ocniţa
  / de lângă martira Bucovina de Nord ocupată /
  se clasează în cap de listă la numărul de panglici tricolore distribuite !
  Felicitări ! Cine îl va întrece ?

 3. ăi frâncumoldoBOU, sadoveanu, spre deosebire de tine şi de vitalia a fost moldovan, şi a semnat MI-HA-IL dintotdeauna, DAR dacă voi vreţi să vă ROMizaţi, n-aveţi decît, dar nu-l insultaţi pe cel mai mare scriitor care a existat pe acest pămînt; sper că voi nu aţi citit nici nimic din el; aţi aflat doar că cineva l o beţie a zis şi PUNCTUM…

 4. • Alexandra Can spune:
  4 aprilie 2013, la 11:11
  Papa de la Roma Francisco a renuntat, din start, la orice lux pentru el.
  Bine, ai nostri mai trebuie sa ajunga la inaltimea Papei…..

  Нашей деревенской «элите» до inaltimea Papei…..как до Китая пешком. Настоящая элита была уничтожена во время Советской оккупации. «Кухаркины дети» не способны управлять государством, они могут только воровать.
  Весь наш Парламент не что иное, как колхоз «Viață nou» с бестолковым Председателем и вороватыми бригадирами. Советский колхоз – это их интеллектуальный потолок.
  Только в составе другого государственного формирования народ Молдовы со временем сможет иметь достойную жизнь.

 5. Toată discuția a pornit de la articolul publicat de ziarul rus Nezavisimaia Gazeta, cu denumirea „Vorbești rusește – achită amendă”, în care este criticat proiectul de lege al deputatei PL. Potrivit publicației citate, dacă legea va fi adoptată, limba rusă și-ar pierde statutul de limbă de comunicare interetnică, va interzice studiile în limba rusă, iar persoanele care o vor vorbi în public vor fi amendați.

 6. Uite ce scrie Wikipedia despre marele MANCURT Miron Costin: “in the weitings of the Moldavian chronicler Miron Costin Michael the Brave appears in the role of conquerer of Transylvania and Moldavia”. Să vă traduc? Că Mihail cel Viteaz nu e decît un simplu cuceritor (ocupant) de teritorii străine, pe la 1600. Vedeţi, că Ştefan ar fi putut ocupa Valakia de 100 de ori (el doar că se ducea, le făcea nişte uciganii bune şi revenea acasă, neuitînd să le ieie nevestele domnitorilor valaki, pentru propria zăbavă, cum a făcuzt cu fetele şi femeie lui Radu cel frumos, dar urît), dar s-a gîndit ş-a cîntărit că dă-le pace românilor să vieţuiască cu ţiganii lor. Şi probabil mai ştia (ceea ce nu ştiu unioniştii noştri bĂsĂrĂbĂni: nişte teritorii se unesc sau se dezunesc după ce întrebi poporul, dacă vrea un ca asta.

 7. Uau! Uite ce cretinisme debitezi, analfabetule, semidoctule! Cele trei teritorii au un singur corp, un singur nerv si un singur suflet. Nu au nimic in comun cu asiatismul, mai bine-zis cu salbaticia corciturilor tataro-mongole, pe care tu, protipendado limitata, ca o scursoare plodita pe mosia comuna a tuturor Romanilor, le inghiti in nestire. Pesemne inca nu ai coborat din copaci. D’aia nu-ti poti aminti ca, oricand si oriunde in asta lume fratii aflati la domnie s-au luptat intre ei, s-au pangarit, s-au impacat si iar si air…Asta e legea firii. Si grecii, si galii, si germanii, si celtii, si slavii. Si Mihai, si Stefan samd au radacini comune. Iar visul lor comun a fost Unirea. Mica Unire s-a facut tocmai „la sfat”. Iar daca nu ar fi avut loc Unirea din 1918, Basarabia ar fi fost trasnformata intr-un Izrael European. Plan diabolic sustinut de evreime si de catre SUA.

 8. Uăi tu, spune-i lui Miron Costin, nu-mi spune mie că eu tot vreu unire cu ţigănimea de dincolo, vreau să zic MIŞTO, GAGICĂ, MAXITAXI, PIF(u(TIE, păpănă-VĂRDĂ HaIOS, cu „u”, şi alte ţigănisme, eu iubesc baragladinele. Da tu ai mai pune mîna pe carte că puţi de incuklt ce eşti, spui şi tu ce auzi că se grăeşte pe la Glavpocitamt, pe la monumentul lui ştefan…

 9. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a susţinut astăzi un briefing la care a făcut bilanţul consultărilor cu fracţiunile parlamentare privind desemnarea unei candidaturi pentru funcţia de prim-ministru”. EU NU CRED că timofte e mai breaz decît ghimpu, Prostul se cunoaşte chiar şi cînd tace: PREŞul (de şters picioarele) face o mutră grijulie, deşteaptă,îngîndurată, încît vezi ce tonţi servesc jurisprudenţa noastră. Aşa ne e dat, deştepţii nu vor să se implice în politică şi uite vin lupkii, ghimpii, tiimofutii, plahatniucii…Vai de capul nostrum!

 10. Haorde, boaita haita! Spune-i lu’ ma-ta ca esti o gramada de Lewy la creieri. Caz patologic, daca n-ai priceput. Un fel de martoaga alienata cu carcinoame care nu se vindeca pentru ca nu il lasa specialistii. Este evident ca nu ai nici o treaba cu gandirea. Numai un mega-postac jalnic, imbecil, paranoic poate sa faca show-uri de fabricatie cretinoida. Oxigeneaza-te ca puti!!

 11. Very Nice! You efforts putting this blog together was worth the while. Congratulations again on a good job Vitalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *