Grupul coordonator al Consiliului Unirii si-a reluat activitatea

IMG_0002Joi, 14 martie, si-a reluat activitatea grupul coordonator al Consiliului Unirii, cu sediul la Chisinau. Perioada de intrerupere a fost cauzata de lipsa de mijloace pentru a achita mentinerea unui sediu incalzit in perioada de iarna.

Sedinta s-a axat pe doua specte – situatia politica din R.Moldova si consemnarea aniversarii a 95-a de la proclamarea Unirii de catre Sfatul Tarii in 1918.

In privinta situatiei politice din R.Moldova s-a convenit ca reperele in expunerea Pozitiei Consiliului Unirii sa includa un apel catre componentele Aliantei pentru Integrarea Europeana sa nu permita compromiterea obiectivului european, asumat la cistigarea alegerilor, formarea AIE si a Guvernului, al carui Program a fost votat. Comunistii si stinga socialista nu sunt o alternativa pentru guvernare in cel de-al doilea stat romanesc. R.Moldova are nevoie de semnarea Acordului de Asociere cu UE, pentru a fixa parcursul si demersul european, Consiliul Unirii raminind ferm convins ca Unirea este calea cea mai scurta de integrare euroatlantica pentru acest pamint romanesc, rupt, acum aproape 201 ani, de la spatiul sau national firesc. Guvernantii sunt obligati sa identifice o majoritate parlamentara si un Guvern functional, format din profesionisti necorupti si, daca e nevoie, sa accepte ideea unui Executiv din tehnocrati, care sa conduca statul pina la semnarea Acordului definitoriu cu UE, dupa care se pot organiza si alegeri anticipate. Persoane care au fost si premieri sau ministri necomunisti de succes si necorupti in R.Moldova exista, membrii activi ai CU au nominalizat si persoane, dar s-a decis sa nu anunte acest lucru public, pentru a nu fi invinuit membrii Consiliului Unirii de partialitate.

In acest sens, membri ai grupului coordonator al CU au decis sa ofere o conferinta de presa in care sa prezinte un Memorandum ce va evoca aniversarea a 95-a de la Unirea Basarabiei cu Romania, in 1918, si va aduce argumentele necesare si evidente pentru reinfaptuirea acestui act de catre politicienii de la Chisinau in prezent, cind se constata, tot mai clar, ca Republica Moldova este un stat falit, falimentat, esuat si incapabil sa intreprinda reforme, pentru a iesi de sub influenta cercurilor imperiale de la Kremlin, care au si generat crizele politice de la noi in anul 1999, si acum, in anul 2013, cind suntem mai aproape de asigurarea ireversibilitatii parcursului european.

Astfel, membrii  Consiliului Unirii au convenit, in prima etapa, ca programul actiunilor dedicate zilei de 27 martie sa include urmatoarele: o conferinta de presa la 27 martie la ora 11.00, un flash-mob la ora 12.00 pentru o perioada scurta in fata Ambasadei Ungariei la Chisinau in semn de protest fata de sfidarea limbii de stat a Republicii Moldova de catre functionarii misiunii diplomatice, depunere de flori la or 12.30 la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfint si deplasare pe trotuar spre cladirea Sfatului Tarii, unde s-a votat Unirea Basarabiei cu Romania, in 1918.

De asemenea, membri ai Consiliului Unirii vor fi prezenti la festivitatea dedicata acestei date majore de catre Forul Democrat al Romanilor, membru al Consiliului Unirii, ce va avea loc la ora 18.00 pe 26 martie, la Teatrul “Ginta Latina”.

La ora 14.00, pe data de 30 martie, va avea loc un spectacol de lupte daco-romane in centrul Chisinaului, in organizarea membrilor Platformei civice „Actiunea-2012”, la care sunt invitati cei ce doresc sa participe la suita de manifestari nationale romanesti si din luna martie. Componentele Consiliului Unirii vor anunta si mobiliza cetatenii moldo-romani sa participe la acest spectacol unic.

De asemenea, membri ai Consiliului Unirii vor participa la actiuni consacrate Unirii in orase din cele doua state romanesti, precum si la Strasbourg, despre care Biroul de presa al CU va anunta ulterior.

Au fost discutate si alte initiative formulate de cei prezenti la sedinta, cum ar fi un apel cu propuneri pentru modificarea Constitutiei Romaniei, care sa prevada clauza reintregirii nationale, dupa modelul german, desi membri i CU au mai avansat asemenea sugestii, precum si o sesizare ce ar trebui semnata de un deputat de la Chisinau catre Curtea Constitutionala privind constitutionalitatea denumirii limbii romane in Constitutia celui de-al doilea stat romanesc, ca si lansarea procesului de inregistrare a Consiliului Unirii cu obiectivul Unirii, dupa ce PNL a reusit sa obtina trecerea acestui obiectiv, prin proces de judecata, in Statut.

Biroul de presa al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
 1. Da ce, murise, grupul?

 2. Se tot vorbeşte de incompatilitatea românilor şi moldovenilor şi de faptul că românilor li-i în cot de moldoveni. Şi că în România vor unire tot 3-4 procente, cit şi aici. Deci, scoateţi grupul la plantat copaci…Oată ce scrie o gazetă pretins unionistă de la noi…Circa 85% dintre români consideră Republica Moldova drept o țară prietenă a României, 7% consideră că este mai degrabă dușman, iar celelalte 3% spun că țara noastră nu este nici prieten, nici dușman. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), informează UNIMEDIA.

  Cu cât respondenții sunt mai în vârstă, cu atât mai mulți consideră că Republica Moldova ar fi mai degrabă prietenă decât duşman al României.

  Potrivit studiului, țara pe care românii o consideră cea mai mare prietenă a României este Spania (88%), pe locul doi se află Republica Moldova (84,5%), aceasta fiind urmată de Italia (84%), Austria (82%) şi SUA (80%).

  Țările văzute drept mai puţin prietenoase la adresa României sunt Franţa (13% o consideră mai degrabă duşman, asta deşi 78% o văd ca prieten), aceasta este urmată de Marea Britanie (11% duşman și 75% prieten), Rusia (27% duşman și 50% prieten) şi Ungaria (41% duşman și 43% prieten).

 3. Te uiţi la fotaua de mai sus, – parcă-s bătrîori toţi, – chei-cărunţi-boşorogiţi, da judecă ca cum ghimpu, nivel de clasa şasea

 4. IDEOLOGILOR ANTIUNIONIŞTI

  Pierdeţi eforturile în van
  Zicându-mi că sunt moldovan,
  Mama m-a născut român
  Şi-n veci acesta-m să rămân

 5. Doamnă, au moldovenii o expresie, . a bate din doage, românii nu o au (vedeţi DEXul; şi chiar dacă ar avea-o…). Nici nun e-aţi spus, – cine face parte din grupuleţul unirii? Chiar vreţi să ajungeţi în parlament cu încălcarea constituţiei şi a leginlor acestei ţări? Comparaţia cu LENDURILE germane e de-a dreptul aberantă, – noi nun e putem compara cu NIMĂRUIA. Istoric noi ne-am constituiot ca 2 ţări cu numiri DI-FE-RI-TE. Poate aţi citit ceva Istorie şi aţi văcut că 5 (repet – CINCI) secole ne-am afirmat ca Moldoveni şi ei ca Români. 6 secole – 1359-1859. Apoi a fost huiala ceea cu 1859, gălăgie am în vedere. După care noi am continuat să ne afirmăn ca Moldoveni, mai amestecîndu-ne cu ruşi, ucraineni, armeni, găgăuŢi, iar ei – în temei cu ţigani…Deci ca moldoveni noi sînte, de la bun început, – ei trecînd prin Valahi, apoi – Munteni. Nu duceţi lumea în eroare. Nu falsificaţi istoria. Ceea că am coborît din Maramureş, chiar dacă nu e numai legendă, – asta a fost cîndva, – şi brazilienii au scoborît din portocali…Sper că nu aveţi răspunsuri clare la aceste nedumeriri istorice şi foarte argumentate. Daţi-I zor!

 6. cu poezi, ePAHOANE, stai bine, da cu gramatica – rău, ACEST-AM, bată-i vinul! Şi maică-ta chiar ţi-a spus aşa – măi, cînd te-am făcut, te-am făcut rĂmîn? Şi ea tot rĂmîncă-ţi zice? Voi demult vă autoporecliţi rĂmînă, sau, ca şi dna Vitalia, – de la 90 încoace? Ian întreabă-o pe dna Vitalia, – ea nici pionercă n-a fost, nici comsomolistă, nici comunistă, nici kaghebistă? Şi să-mi spui şi mie. Şi părinţii ei,. ca şi ai tăi tot rĂmîni şi-au zis? Întreabă-o, şi petrenco, şi moşanu cînd scriau disertaţi pe tema, – cu ne-au ocupat bandele române burghezo.moşiereşri, – tot rĂmîni se numeau? Hai şi să-mi spui, te rog…

 7. Toata lumea care suntem unionisti (vrem unirea celor doua tari surori cu capitala la Bucuresti) avem de muncit foarte mult pentru a convinge cat mai multi moldoveni si chiar rusi ca acest obiectiv este o tinta pe care trebuie sa o atingem peste catva ani (cel mult 10 ani). Aceasta UNIRE ne va aduce noua tuturor o tara de 269.000 kilometri patrati, 22 milioane de oamenii, vom avea muntii, Marea Neagra.

 8. ridicolul e la cel mai inalt nivel

 9. Da este bine ca se reporneste !
  Dar daca am face sa functioneze in clar PARTIDUL UNIRII ?
  Sa vedem in clar cine si cum !

 10. Ma bucur ca ati reluat activitatea de fond a gruparii. Sper sa va concentrati mai mult pe apropierea celor doua romanii si mai putin pe sustinerea cu zel chior al unor declaratii absurde facute la academia romana. E si aia populata totusi de … pamanteni … si ca atare, ca orice lucru pamantean, este imperfecta. Acea declaratie cred ca este dovada cea mai limpede. Sper sa nu va mai murdariti numele d-ra bun si idealul d-ra pur si perfect cu asemenea scapari.

 11. „Ridicol” e cel care nu stie macar putina istorie! Cel care nu stie cum Basarabia a fost „smulsa” Romaniei si astfel ambele teritorii sunt urmarite de un handicap! Eu cred in Unire si cred ca in viitor se va si realiza!

 12. Sa inteleg ca „grupul” a fost in coma ori chiar „moarte clinica”? Desgust si dezastru cu „politica” asta!

 13. RALUCA, VEI IFI FIIND TÎNĂRĂ, PROBEBIL, ŞI-ţi dau voie să judeci anapoda de naiv, uite colo sus la masă nişte oameni suri la cap, dar cu judecata loigică sudă şui. Îţi spun şi repet, – citeşte Istoria Românilor, oricare autor doreşti şi să vezi, CĂ: nici o unire nju a fost legitimă, precum nelegitime au fost şi ocupările ruseşti. Pînă şi Sudanul a înţeles, că – dacă te uneşti, ori te dezuneşti, o faci oficial, printr-un referendum, adică întrebi PROSTIMEA, cum o fi numind cîrtiţele demoliberale poporul. DECI, chiar nici la 1859 nu s-a făcut acest lucru. Ci poporului i-a fost impusă dorinţa unui grup de intelectuali, români şi moldoveni, de fapt poţi spune că Unirea au dorit-o şi atunci, ca şi acum tot moldovenii. Deci fii atentă:emoţiile nu trebuie să depăşească raţiunea, or, cei de sus ce stau la masă, grupuleţul, anume pe asta mizează – să vă ieie cu amoţiile, vai, patria -mamă, pentru părinţii tăi patria-mamă era rusia, pentru tine – cea de peste prut. Adică. hai să fim măcar la nivelul Sudanului, – dacă vă topiţi de dorunl unirii, faceţi-o legal, obţineţi de la parlament referendum. Cum? Eu nu ştiu. Şi atunci, dacă la referendumul moldav se adună procentul de trecere, şi la referendumul român – la fel, eu ridic mîinile şi mă predau. Fiindcă văd că domnii de mai sus cred naiv, că se poate face unire cu un marş-două, cu nişte ţipete isterice. Ceia ce fac aceşti domni e crimă, încălcarea legii şi a constituţiei…Mi-i jale că sînteţi manipulaţi şi manipulate în aşa mod copilăresc…

 14. uitaţi-vă mai atent la fotografie, – un membru al grupului este atîe de pornit spre europa şi patria.mamă, că stă în încăpere, în prezenţa a două femei, la o adunare dacă nu festivă, – de grupare, stă cu căciula în cap. Văhăhăă, aceşti unionişti needucaţi vor să vă facă unire? Cu cuşmele în cap vreţi să intraţi în europa? Ca ţigara în dinţi? Cu bările umflate de pivă? Cu blin şi blea în gură? Sau cu unghiile tăiate şi frumos bărbieriţi? Halal!

 15. Ata e tot talentul lui gligirii vieru , – să samene vrajbă şi ură, să facă intrigi, de care această dabijavra se bucura, fuundcă şi el, slinosul, era la fel, frate la intrigi, se întrecea cu vieru. uite mai jos un fragment din gazeta pe care dabijavra a furat-o de la uniune scrritorilor. sulac şi borgros – doi coloşi, spre deosebire de aceşti păduchei – dabijavra şi vieru: „Un ţigan şi-un moldovean
  Văd pe drum un bolovan
  Şi se uită lung la el,
  Amândoi gândind la fel.
  Hai, hai şi iar hai,
  Niculai cu Niculai!
  Iau şi-apucă piatra grea,
  Nu pentru-a lovi cu ea,
  Dar să vadă-ntr-un noroc
  Dac-o pot urni din loc,
  Că piatra din drumul lor
  Era cântecul de dor.

  Sus, sus, sus cu piatra sus,
  Au tot mers precum Iisus,
  Ca Iisus cu crucea Sa,
  Că nu-i lesne a cânta.
  Hai, hai, hai şi iară hai,
  Niculai cu Niculai!
  Vremea, cât ar fi de grea,
  Tot pare mai uşurea,
  Veacul, cât ar fi de greu,
  Tot mi-i drag şi-i tot al meu,
  Tot îmi pare mai frumos
  Cu Sulac şi cu Botgros.
  Vieru îmi spune:
  – Urma ca la un concert să le-o citesc de pe scena Palatului Naţional. Mă gândeam la un moment dat ca nu cumva să se supere. Mai ales Botgros. Îl sun pe Nicolae Sulac, i-o citesc şi el zice că-i place, dar vezi ce-o zice Botgros, mă atenţionează Sulac.
  Îi telefonez imediat lui Nicolae Botgros. Îi spun de una, de alta, îl iau de departe, cum se zice. Subliniez cât de talentaţi sunt cei de-un neam cu el. Eu vorbesc, iar dânsul mai mult tace. Apoi, când consider că a venit momentul, îi citesc poezia. El ascultă şi tace în continuare.
  – De ce taci, Nicolae? Nu-ţi place poezia? Îl întreb.
  – Ba îmi place. Dar mă tem că o să se supere găgăuzul cela de Sulac…

 16. S-a adunat floarea țării 🙂 ! Noroc de ei- că de altfel nici nuștim ce ne făceam ! iaca acu se va ieftini gazâli și se va mări indicul bugătului 🙂
  Nu o vâd pe baba Jănea Ostapciuc 🙂 !

 17. @decusara sa sara

  E chiar ciudat cum in cea mai frumoasa romana, mie (unui ardelean din Sibiu) vi sa-mi spui ca romania e o tara nelegitima. Romania este o tara care s-a unit prin dorinta poporului acolo locuitor, pe cale legala sau nelegala. Un „raison de vivre” mai legitim nu exista. Legitimitatea consta in faptul ca s-a facut prin dorinta vastei majoritati ale poporului. Ca au fost unii in moldova care s-au impotrivit cumva era normal, dar este clar din sursele istorice ca acestia au fost in minoritate. Daca il intrebi pe un moldovean din moldova romaneasca de astazi daca-i pare rau ca se afla in romania, ca s-a unit moldova cu tara romanesca, nu cred ca ar intelege intrebarea. Fara tara romaneasca si Bucurestiul, astazi in toate moldovele si tot ardealaul s-ar vorbi ruseste si ungureste. Romani care-si neaga radacina si sangele, ca tine, fac parte dintr-un curent care din pacate va mai dainui prin r.moldova inca o mana de anisori, dar mai mult de o generatie (20 de ani) existenta nu va este in prognoza. Sunteti impotriva propriului neam, impotriva propriei istorii, impotriva curentului europenist (Europa, cea din care si Rusia face parte) si prin toate aceseta, impotriva vointei lui D-zeu – daca exista asa ceva. Deci sunteti impotriva realitatii. Rusia este aproape. Romania insa e asa de aproapa incat se afla chiar in carnea voastra.

  Deci te rog daca vrei sa ma scuipi in fata si sa-mi negi existenta ca etnic roman, fa-o macar in alta limba, pentru ca de limba romana in care scri asa de frumos (cu accente cu tot) si pe care o vorbesti, nu esti inca demn.

 18. Da de cand drapelul tricolor il folositi ca fata de masa?Urmand logica ,apoi drapelul il putei folosi si asternandu-l la podele?

 19. Asta e, Ileană, democraţie unionistă, – încotoşmănaţi în paltoane, cu cuşme în cap, pe alocuri bărbieriţi şi cahi cu capetele spălate…Eu altceva voii să-i întreb pe LOCATARII FOTOGRAFIEI: dacă le plcae cele de mai jos, spicuite din nişte puiblicaţii de l.rusă; ei fac acelaşi lucRE acum: NUMAI CĂ SE REFERĂ LA ALTE REGIUNI ŞI ŢĂRI DE PE GLOB: ce, nu au dreptate? Vor şi ei cu Patria-mamă, fiindcă se ştie, că aceste pămînturi au aparţinut de-a lungul vrecurilor la o mulţime de imperii, ţări şi amu află ale cui sînt…
  Din ziare: Когда Лондон сделался городом с огромным уровнем преступности и полиция была бессильна с этим справиться, из тюрьмы выпустили матерого преступника, который возглавил тайную полицию. Он быстро навел в городе порядок, так как знал всю подноготную преступного мира.Это так, для размышления…Трансильванские венгры вновь потребовали автономии Секейского края, где компактно проживает венгерское национальное меньшинство. В воскресном митинге в румынском городе Тыргу-Муреш приняли участие около 5 тысяч человек. Как сообщает румынский телеканал Antena3, участники акции несли венгерские флаги и вымпелы. Среди митингующих были лидер Венгерского национального совета Трансильвании Ласло Токеш, лидер секейского национального совета Исак Балаш, а также представитель партии Каталонской конвергенции Марк Монхо. Участники митинга обратились к румынскому правительству с требованием о предоставлении Секейскому краю территориальной автономии. Одновременно акции с поддержкой требований секеев прошли перед посольствами Румынии в разных европейских городах. Свою солидарность с трансильванскими венграми выразили представители европейских автономных регионов – Южного Тироля в Италии, Страны Басков и Каталонии в Испании. Венгры, компактно проживающие в исторической области Румынии – Трансильвании, – добиваются автономии на территории уездов Муреш, Харгита и Ковасна. Они также настаивают на признании венгерского языка официальным языком в регионе наряду с румынским. Венгры-секеи требуют автономии с тех пор, как в 2008 году была провозглашена независимость сербского края Косово, в котором компактно проживают албанцы. Они расценивают его отделение от Сербии как прецедент. Официальный Бухарест отказывается идти на уступки венграм.

 20. tzutz, o să mă stărui să îţi răspund, ce mă costă, vreau să aflu şi eu adevărul: de ce condamnaţi Rusia (adineaori Iugoslavia, Cehia), că sînt ţări artificiale, iar de România puneţi mîna în foc? Doar se ştie,că pînă în 1859 se spunea Ţara Moldovei, Ţara Valahia,muntenia, – deci erau ţări, totuşi. Sper să revin, dar mai citeşte-mi încă o dată RĂTĂCIRILE mele şi mai reciteşte Istoria celo 2 Ţări-Principate-Voievodate DU-NĂ-RE-NE, cum s-au numit dintotdeauna…Şi să-mi spui CÎTE uciganii le-o organizat Ştefan muntenilor…

 21. tzutz, o să mă stărui să îţi răspund, ce mă costă, vreau să aflu şi eu adevărul: de ce condamnaţi Rusia (adineaori Iugoslavia, Cehia), că sînt ţări artificiale, iar de România puneţi mîna în foc? Doar se ştie,că pînă în 1859 se spunea Ţara Moldovei, Ţara Valahia,muntenia, – deci erau ţări, totuşi. Sper să revin, dar mai citeşte-mi încă o dată RĂTĂCIRILE mele şi mai reciteşte Istoria celo 2 Ţări-Principate-Voievodate DU-NĂ-RE-NE, cum s-au numit dintotdeauna…Şi să-mi spui CÎTE uciganii le-o organizat Ştefan muntenilor…Pe curînd!

 22. Cum de ce sa condamn rusia si nu romania? Pe ce lume traiesti? Ce e moldova pt rusi? Pamant strain. Iar pt romani? Pamant national locuita de aceasi populatie (limba/religie). Inteleg ca traiesti in Basarabia unde sunteti propagandizati de mici si crescuti practic inca ruseste, multi. Romania e o tara mare cu 3 mari provincii istorice, care au apartinut in diferente forme mai multor imperii, si care in ciuda diferentelor culturale mostenite de la acele imperii, au ALES sa se uneasca. Voi nu ati ALES sa fiti transformati inr-un pasalac rusesc, iar daca asa de mult tineti la limba si cultura rusa, puteti sa va mutati direct la Moscova. V-am dat mai putin de 20 de ani. Mai departe de aia, rusofonii din basarabia o vor duce asa cum o duc ungurii din ardeal, ca MINORITATE.

 23. Pt antisistem

  Mai ridicol decit cei care vad ca Moldova se prabuseste si ei continua sa strige ca traiesc in rai si nu vor Unirea nu xista, ca in bancul cu Eva cu fundul gol in rai

 24. Pt ileana

  De cind nu dorim sa sifonam acest tricolor, care e foarte mare.

 25. Pt HANS

  Pe Eugenia Ostapciuc cautati-o in gasca voastra antiunionista.

 26. DOAMNĂ, da chiar hai spune-ne, zău, eu nu ştiu CUM era în aşa-zisul RAI (Dvs veţi fi find cu PAPA Dvs, căreia toţi moldovenii îi zic TATĂ, – de la RUMA, PAPA, Dvs, ce aţi uitat?) , – zău, da chiar CUM era fundul ei curic în rai? – Poate cu frunze de salcîm? Dacă zici A , zi şi B, zic ruşii Dvs pe care din pionierat i-aţi îndrăgit?

 27. Pt decusară să sară. 15 martie 2013, la 14:02

  Mai baieti, da de ci tu pui intrebari atat de greli, mai?
  Chiar nu mai poati gasi nime raspuns la eli, mai…

  Acuma pentru cei destepti si sanatosi:
  Toti moldovenii sunt romani!
  Oamenii normali din orice etnie cauta sa traiasca impreuna, intr-o singura tara, intr-o singura PATRIE!

  Ian priviti la rusii din asa zisa ”Rep.Moldova”!
  Unde trag ei cu ochiul si cu inima lor rusofona?
  Adevarat – in Rusia!
  Dar bulgarii din Tara-Clia incortro se uita?
  Peste Dunare, desigur!
  Dar evreii?
  Ei, pana si gagauzii stiu ca-s turci si tot il cheama incoace pe fratele lor Demirel…

  Dar uite un maladavanet de felul lui ”decusară să sară” s-a ratacit cu totul!
  Si-a pierdut ”orientirovka”!

  Numai un astfel de lovit la caputul lui patrat nu stie cine-i si de unde-i.

  Eh, Stalin, Stalin!
  De ce ai dat in moldovaneTi mai tare ca in gagauTi?
  Pana acum romanasii nostri mai umbla cu pantalonii uzi intr-un loc si nu stiu cine-s prieteni si cine-s dusmani…

  Vai de neamul maldavanTilor..!

 28. Unii maldavaneTi pana intr-atat de ametiti sunt (de bataia lui Stalin in cap) ca mai degraba l-ar pupa pe rusul din carca, decat sa-i dea buna ziua fratelui sau…

  Basarabia si Romania sunt pamanturi romanesti! Sunt o Patrie! Un intreg!

  Dar sa vedem cine este Basarabia fara Romania…
  – In 1940 – furata si ocupata de Stalin.
  – Dupa 1940 (1944) – dezradacinata de intelectualitate, intelectualitatea schimbata cu rasuri enkavediste si komuniste,
  iar rasurile komuniste si enkavediste si-au facut urmasi – maldavaneTii.
  – MoldavaneTii iubesc mai mult rasurile komunisto-enkavediste si urasc tot ce-i romanesc.
  – In 1991 rasurile komunisto-enkavediste s-au tupilat oarecum si au anuntat ”independenta” stalinista.
  – Aceasta ”independenta” rasurile komunisto-enkavediste au facut-o ca sa poata fura din ”tarisoricuta” lui Stalin.
  – Din acel august ”istoric” 1991 rasurile komunisto-enkavediste, peste timp intinerind in ”liberali si democrati” fura si tot fura din aceasta biata ”tarisoricuta”.
  – Tarisoricuta geme de hotie, dar rasurile komunisto-enkavediste, care intre timp au devenit ”liberali si democrati” tot striga si striga: ”Noi suntem maldavaneTi” si ”Noi frem independenTi”…

  Adevarat – intr-o tara inventata, dar mai ales saraca – cei ce fura nu doresc UNIREA cu ROMANIA…
  UNIREA cu ROMANIA – inseamna legi si ordine europene.
  (Adica – hotii vor sta in puscarie…)
  Salarii si pensii mai mari.
  Investitii si drumuri normale.
  Scoli si spitale moderne.
  Civilizatie adevarat romaneasca..!

  Dar tocmai de UNIRE se tem hotii.
  Si atunci ei, cum facea pe timpuri Stalin, continua sa bata in capetele (patrate) ale celor ca ”decusară să sară”, ca acestia nici sa nu se gandeasca la UNIRE!

  Cred ca inca putin si moldovenii basarabeni, care TOTI SUNT ROMANI, se vor trezi in valuri si vor cere UNIRE CU ROMANIA – ca sa scape de rasurile komunisto-enkavediste si de urmasii acestora.

  Asa zisii ”liberali si democrati” care conduc Basrabia astazi, adica cei care inca mai fura si mai fura –
  ce vor face, daca poporul va face UNIREA?

 29. Toate popoarele isi cauta identitatea. Iata de ce Germania s-a reunit! Iata de ce Basarabia, daca nu s-ar fi re-unit cu Patria Naturala, risca sa devina (prin planul diabolic al SUA) un stat Israelean. Vad, insa, ca borfasii de porci care-si manifesta grijile oligofrenice pentru viitorul nostru, pentru Istoria si Adevarul Roamnilor, inca mai stau spanzurati in copaci. De unde sa inteleaga avortonii, anemici si caraghiosi, adunati in veirmuiala, ca unionismul este un sentiment profund. Fenomen demonstrat la Alegerile pentru Parlamentul si Senatul Romaniei, cand romanii basarabeni au infruntat frigul ore in sir, ca sa voteze. Iar numarul acestora creste, in ciuda corciturilor tataro-mongole cu oribile diformitati morale si a zombatilor cu mintea constipata. In definitiv, Unirea in cuget si simtire nu poate fi starpta nici cu tancul. Unirea este inveitabila. Ideea Uniriri celor doua Principate apartine Moldovenilor mandri de obarsia lor roamneasca:Cuza, Alecsandri (autorul Hora Unirii) , Kogalniceanu (basarabean de origine). Caci Unirea face neamul tare. Puterea si Viitorul stau in Unire – singura stare poltica ce poate sa ne permita a da neamului organizarea ce il asteaptade atat de mult timp.

 30. la o lecţie de licbez, Moldova, 1950-1955

 31. amu, tu, cela de sus, Stâncu, du-te şi îţi spală gura, că ai împuţit forumul

 32. Pt Alecu Dante

  Inca nu ai obosit de atitea porecle noi?

 33. În lumea asta nebună, în ţara asta cu (era să zic CÎINI demoLIBERALI, dar aş fi insultat cîinii) 75 de multimilionari şi cu un popor rupt în fund, cu ţipete de unire pe fundalul de copii şi bătrîni – flămînzi şi rufoşi, cu bandiţi la putere de 23 de ani, – zic AICI ŞI ACUM, – pe Dvs nu vă interesează altceva decît pseudonimele mele? Vezi, că un filolog ca dumitale confundă un psreudonim literar cu o poreclă, gen…ei nu mai rostesc, că o să ziceţi vai şi amar…Nu-i un BAI (ce o fi însemnănd BAIUL, nu mai ştiu, o să descifrez în DEX ţigănismul), că nu vă plac PORECLELE mele, dar îl mai probozeaţi adineaori pe un forumist, că nu LUCREAZĂ cu un singur pseudonim. Era cîndva unul eminescu, care asemenea avea O MULŢIME DE PSEUDONIME, şi nu numai el. Dar o să ştiu, de azi nainte o să semnez Vitalia (sau Vitaliu) Pavlicenco, îmi plac ucrainenii, ba chiar vorbesc de bine (nu de rău) ucraineşte. Do pobacinnea, garna divca…Aufiderzein

 34. Pt Doamna Vitalia (falsa)

  Mie imi este totuna, dar sunt prea multe, totusi, miroase a bataie de joc la adresa blogului meu si asta nu imi prea place.

 35. Haorde, Dante pro-muscale din infernul Hydrei bicefale! Perversule cu mentalitate de sluga inepta, cu minte constipata sub cusma muscaleasca si pofta patologica de-a te mentine in marasmul pan-slavist scurs dinspre stepele asiatice! Un lucru este, ce este. Adevarul este, in toate, unul. Adevarul propriei origini, de la Nistru pan’la Tisa!!! Totul se va rezolva de la sine, in final, pentru ca politica de dominatie a corciturilor tataro-mongoleva fi sortita esecului, pentru ca-i „o idioteniei” – cum spunea Tolstoi, Soljenitan s.a.). Unirea Basarabiei -pentru totdeauna!!!- cu Romania a fost si ramane un obiectiv permanent si INEVITABIL!!!

 36. „ca in bancul cu Eva cu fundul gol in rai”
  foarte simbolic si revelator exemplu doamna, ispita tenebrelor asupra …
  eu nu sint impotriva unirii, insa ceea la ce se ispiteste mi se pare o provocatie si o distrugere a romanitatii de astazi. Stiti mai bine decit mine despre ce e vorba

 37. pt antisistem

  Fiecare cu obsesiile lui.

 38. „Fiecare cu obsesiile lui”
  corect, insa obsesia egoista (si ispititoare) impusa unei natiuni intregi e mult mai periculoasa decit aceea a mea din tufari

 39. Pentru bestia KGB-ista care raspunde la pseudonimul „de cu sara sa sara”
  Nu mai are rost sa-ti dau informatii istorice despre Romania si Tarile Romane- Moldova, Valachia, Transilvania.
  ITI DAU INSA URMATOAREA INFORMATIE CU SURSA SIGURA DE IDENTIFICARE CONCRETA, UNDE POTI GASI LUCRURI CARE TU CREZI CA ROMANII NU LE STIU!!

 40. in februarie 1989 , consilierul pe probleme de politica externa al tov. GORBACIOV, tov Alexander Yakovlev,i-a inmanat acestuia RAPORTUL COMISIEI BOGOMOLOV unde se arata in mod expres ca Romania este gata sa paraseasca Trataul de la Varsovia si sa treaca de partea tarilor NATO!! Raportul cerea ca Romania sa fie pedepsita urgent ca „tara tradatoare” aflata in randul tarilor „dusmane” (NATO, China, Egipt etc) pentru ca a facut Pactul de la Varsovia total inaplicabil.Astfel,dupa ce RO a trecut inca mai inainte cu cativa ani, de la biroul 11 al Directiei Generale I a KGB(tarile socialiste) , la biroul 5 insarcinat cu urmarirea KGB a tarilor NATO, China, Egipt ,Jugoslavia si Albania si s-a pomenit dintr-odata cu toate belelele rusesti pe capul ei, culminand cu …decapitarea lui Ceausescu cateva luni mai tarziu .Majoritatea agentilor KGB(+colaboratori, informatori) ai acestei sectii erau vorbitori buni de limba romana!! Cu alte cuvite erau …basaabeni.Ca si tine , un tradator ordinar al neamului din care faci parte, un agent KGB-bist sadea !!

 41. Informatii mai amanuntite poti gasi intr-o serie de documente declasificate din arhivele USA in toamna/iarna anului 2001 , cat si din altele declasificate abia in 2008 .
  Asa a debutat in „folclorul popoarelor” creatia „anonima” ruso/sovietica LEGENDA NEAGRA A ROMANIEI si la care esti partas si tu, alaturi de altii multi si cu buna stiinta alaturi de FSB-ul actual rus. Scenariul este vechi, noi sunt ocaziile urmarite diabolic de toti dusmanii Romaniei.

 42. Daca n-ar fi oameni „obsedati” de idealurile mari, ne-am ocupa numai de maruntisuri si n-am ajunge niciodata sa putem implini… idealurile mari.

  Multumesc D-na Pavlicenco !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *