Loading Facebook Comments ...

41 Comments

Add a Comment
 1. SA MERGEM CU INCREDERE SPRE UNIRE POLITICA SI ADMINISTRATIVA INTRE CELE DOUA REPUBLICI ROMANESTI !

 2. Sunteți salariata televiziunii PUBLICA, cumva ?
  Domnă, se înmulțesc neverosimil papagalii păpușarului, ajunge 🙂 !

 3. Filat – a pierdut încrederea nemaipomenită

  Cercetătoarea de la Berlin Anneli Ute Gabanyi în dialog cu Vasile Botnaru

  Merkel a investit foarte multă încredere în cel care (cazul premierului Filat) aparţine aceleiaşi familii politice ca şi domnia sa. Şi atunci vă daţi seama că s-a pierdut – prin acest comportament al guvernului şi hai să spunem, în cazul acesta, bilateral şi al primului ministru Filat – a pierdut încrederea .

  Republica Moldova a pierdut o şansă extraordinară. Cred că fiecare popor în istoria lui are momente, în care uitându-ne, după 20-30 de ani înapoi, să spunem: „Ei, acesta a fost momentul în care s-a decis soarta sau cum spune Bismarck, „când trece pe lângă tine mantia istoriei” şi, dacă nu îi prinzi un colţ şi te orientezi în această direcţie, momentul a trecut. Tare mă tem, chiar dacă mai există şanse să se salveze ceva, prin faptul că, hai să spunem, să nu se ajungă la alegeri anticipate, totuşi ceva s-a pierdut. Şi cred că acum rămâne pentru Republica Moldova, pentru cei care o conduc în momentul de faţă, să salveze cât se mai poate salva.”

  Cert este că scenariul, într-o atmosferă după revenirea lui Vladimir Putin la preşedinţia Rusiei, că Rusia era tot mai nemulţumită de aparenta sau eventuala uşoara liberalizare şi schimbarea în bine a relaţiilor atât între Rusia şi Moldova, cât şi în acest triunghi şi Rusia, Moldova-Germania-Uniunea Europeană .

  „Cui foloseşte?” Şi dacă punem întrebarea în momentul de faţă: „Cui foloseşte?”, atunci, politic vorbind, foloseşte numai Rusiei.

  Dar tare mă tem că cel care, după umila mea părere, a acţionat cel mai de neînţeles, adică domnul premier Filat, nu poate să iasă prea glorios din această încercare pentru Moldova.

  Nu poţi să faci reforme pe calapodul economiei ruseşti . ”Este un nonsens. Este absurd.”

  http://www.europalibera.org/content/article/24921139.html

 4. Dungaciu: Prin denunţarea acordului AIE şi interceptările telefonice Filat a dezamăgit oficialii europeni şi americani

  Prim-ministru Vlad Filat a dezamăgit oficialii europeni şi americani, iaroccidentalii nu pot trece peste asemenea lucruri. Cel puţin aşa crede directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru ziare.com.

  Potrivit lui Dungaciu, decizia PLDM de a denunţa acordul de constituire a AIE şi interceptările telefonice apărute în presă reprezintă motivele de bază pentru dezamăgirea europenilor.

  „Sigur, statele UE, inclusiv România, vor menţinerea AIE şi a parcursului european. S-a şi transmis oficial acest mesaj. Dar să adăugăm aici că a mai intervenit un lucru – stenogramele care au ieşit pe piaţă la Chişinău. Aceste stenograme se centrează pe premierul Filat”, susţine Dan Dungaciu.

  Sociologul roman menţionează că Filat nu s-a comportat la fel ca europenii. „Daca până mai ieri Vlad Filat şi ministrul Iurie Leancă erau principalii parteneri de dialog în Republica Moldova ai oficialilor europeni şi americani, de data aceasta lucrurile se schimbă, pentru că occidentalii nu pot trece peste asemenea lucruri, au alte valori, norme, proceduri, or Vlad Filat nu s-a comportat ca ei. E o dezamagire indiscutabilă. Şi care îl costă acum la nivelul imaginii, iar mai târziu, nu se ştie…”, a punctat acesta.

 5. Jerzy Buzek: Alegerile anticipate sunt periculoase.

  Pentru o țară în tranziție alegerile anticipate sunt o alegere periculoasă, iar Republica Moldova ar putea pierde fruntea plutonului (n.red. – Parteneriatului Estic). Declarația aparține lui Jerzy Buzek, ex președinte al Parlamentului European, transmite UNIMEDIA.

 6. SUA îi invită pe liderii politici de la Chişinău să găsească o cale de a continua reformele SUA îi invită pe liderii politici din Republica Moldova să găsească o cale de a merge înainte în baza principiilor democratice şi ale statului de drept.

  Statele Unite ale Americii a luat act de votul din 5 martie al Parlamentului R. Moldova, prin care a fost demis guvernul condus de Alianța pentru Integrare Europeană, și invită toți liderii din Moldova să găsească calea de mişcare înainte în baza principiilor democratice și a statului de drept, se spune într-un comunicat de presă remis de Ambasada SUA la Chişinău.

  Washingtonul aminteşti importanţa concentrării pe agenda ambiţioasă de reforme, pe obiectivul de integrare europeană spre beneficiul Republicii Moldova, al poporului şi viitorului ei.

 7. nu la publikatv ci la fabrika de bulbuci.si inca una ,nu va aduce tot mai mult de faimosul nit?.chiar asa e.

 8. Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton, şi comisarul european pentru extindere, Štefan Füle, cer grupurilor politice din Parlamentul de la Chişinău angajarea „fără întârziere” în dialog pentru realizarea unei majorităţi stabile.

  Am luat act de votul de neîncredere de astăzi al Parlmentului Republicii Moldova care produce demiterea guvernului de la Chişinău.

  Cei doi înalţi oficiali UE solicită grupurilor politice şi parlamentarilor neafiliaţi din legislativul de la Chişinău „să demareze fără întârziere într-un dialog politic autentic, care să ducă la realizarea unei majorităţi puternice, stabile şi angajată în promovarea valorilor democratice şi a statului de drept”.

 9. Filat este agentul Rusiei.

 10. nu la publikatv ci la fabrika de bulbuci.nu va aduce aminte de” faimosul ” nit?asa si este.apropo s,si daca vor fi anticipate pldm va lua peste 50%,iar astea ce au dat jos propriu govern si satelitii sai pd-0,001% si pl 2-3%.majoritatea lumii il sustine pe dl filat si nu papusar si slugoii lui–hamaies,pavlicenco, ghimpu,si toata gasca leprelor.

 11. Leancă admite că Filat a greşit atunci când a denunţat acordul de constitire a AIE

  Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Iurie Leancă, admite că liderul formaţiunii, Vlad Filat, a greşit atunci când a denunţat acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentruEuropa Liberă.

 12. Deputat PLDM: Denunţarea Acordului AIE a fost o greşeală. Situaţia ne impune să identificăm soluţii cât mai grabnic

  „Denunţarea Acordului AIE a fost o greşeală, dar imediat am subliniat faptul că această greşeală este una care poate fi reparată. Situaţia ne impune să identificăm soluţii cât mai grabnic”, a declarat deputatul PLDM Valeriu Ghileţchi.

 13. Scrisoarea săptămânii: „Filat a distrus viitorul copiilor mei!”Cu speranțe în ziua de mâine, Nina Gorincioi-Cadoppi,Reggio Emilia, Italia, 7 martie 2013…Iată aşa aiureală a publicat gazeta beţivă a lui Teleleu-Tanasă. Cum se vede baba Gorincioi e după o porţie de marihunî italiană, sărmana. Şi vă spun de ce. DA; Filat e un mare bandit. Dar nu el e tot răul, pe care BABA GORINCIOI-Cadoppi (o, gospodi!) baba cadoppi nu îl înţelege. Precum nu VOR SĂ îl înţeleagă atîţia şi atîţia moldoboi! DECI unul filat e răul tuturor răutăţilor. Nu snegur, lucinski, ciubuc, muravski, sturza, mîndăcALA, tarlev, moşanu, voronin, greceanii, pavlicenco, dabija, tănase, tkaciuk, timoFTE, plahotniuc, lupu, gadîrcă, ghimpu, – precum şi alte şi alte sute-mii de neghiobi, care s-au perindat în Guverne,parlamente,preşedinţii. NU! Numai contrabandistul filat. Iată cu ce mentalitatea băbească a la gorincioi va merge veacuri la rînd la vot moldoboii. Cînd au plecat copiii babei gorincioi peste hotare? De cînd e filat premier? Repet, merită puşcărie toţi cei enumeraţi şi neenumeraţi mai sus. Da baba se keaptănă! Moldova arde da ea se keaptănă în vestibulul gazetei beţive. Mai scrie baba: Cum credeți că te pot susține acei moldoveni necăjiți care pe timp de arșiță, în timpul zilei de muncă, veneau de la 400 km să-și dea votul pentru democrație, libertate și integrare europeană, dar dumneata ieși pe 13 februarie și dai foc la Alianță? Babusea, ce, nu ai văzut, că la 7 aprilie a fost lovitură de stat? Oare şa vârsta ce o ai nu mai ai şi ceva gărgăuni în cap? Cine naiba te-aa pus să votezi robespierii moldavi? Cine, babenţia? Tănase, care papă din fundul acestei Alianţe? El cu odrasla lui CONSTITUŢIONALĂ? La alegerile (ş)ANTICIPATE tot PD şi PL, vei vota? Haimanaua LUPICĂ şi tîmpenia GHIMPICĂ? O, popor îndobitocit, – mai adineaori de bolşevici amu de hoituri demoliberale! CARE SÎNT DE FAPT unii şi aceeaşi, numai că deghizaţi. Ce, babenţia, nu ai ştiut vă snegur e SECRETAR DE ŢEKA MALDAVII, de l-ai votat? N-ai ştiut că DEŞERTAŢIA lui moşanu e despre ocuparea Basarabiei de către Reomânia burghezo-moşierească? Că “opera” lui gadîrcă este RUSOFILĂ şi comsomolistă? Că dabija îl proslăvea pe lenin, că vieru cînta În april? Dacă nu ştii, stai acasă pe cuptor şi caută-ţi de păduchi, da nu te duce la votare…(Va urma)

 14. Privatizăm tot ce-I PRIVATIZABIL
  Publicaţiile: “L.A.”, şi celelalte, toate, plus Un. Jurnal., au fost privatizate; a încercat Cimpoi să priv. U.S., da n-a reuşit.

  Păcătuii cu-o epigramă-aici,
  dar sper c-o să ajungă şi la voi:
  va sta în post Mihai Ilici Cimpoi
  cam tot atît cît Brejnev L. Ilici. (scrisă la 26-12-02)

  Toţi noi ne revoltăm pe bună dreptate contra PRIhVATIZATORILOR, – bandiţi de drumul mare – liderii AIE, majoritatea cello ce îi enumerai mai sus, în celîălalt mesaj, dar de ce oare trecem cu vederea ce s-a făcut în presa noastră, în UNELEA uniuni de creaţie: acer tip – saharneanu – cu şcoală de partid pe aiutea, prin URSS şi-a privatizat UJtoţi redactorii de publicaţii – mai întîi şi-ntîi LA furată de dabija de la US – celelalte gazette, inclusive cele pentru copii, – la toate din ele de 20 de ani au rămas aceeaşi redactori. Este strigător la cer. Uite şi acest criticaci cornorat, cimpoi, a încercat să puie lab ape US, dar n a reuşit, căi prost, – i-au dat peste labă; suceveanu va asigur, o să reuşească, ista e jidan hîtru, de prin ciornăuţi…Revin la aceeaşi baba gorincioi- se pare că nu numai filat e bandit, babusea!…Ai văzut ce case de milioane au PRiCUR-orii? Şi nu numai? Da mata tragi în plug prin Italia, eu – prin Patagonia (este o astfel de regiune geografică în Argentina-Chile), alţii – prin portokalia, şpania, etc)…Eu nu zic de nişte tinerele care-s cumpărate pentru prostituţie, şi se duc, de ce să se culce pe BĂNUŢI în Moldova şi să nu se dedeie plăcerilor pentru dolari? Dar tu, tu eşti bătrînă şi judecă ca un ghimpu, sucit, – dar poate teleleu-tănasă o să-ţi deie un GONOR(eie)RAR pentru că ţii cu banditul lui plahatniuc. Şi lupu…bravo, dă-I înainte! (va urma)

 15. Politicenii îs în război…
  Pentru ei suntem gunoi.
  Dar ce putem să facem noi?
  Câte-un picor în fund la toţi
  Să scăpăm ţara de hoţi
  Şi de falşii patrioţi.
  Care este acum ieşirea?
  Să fim sănătoşi cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA…

 16. Anneli Ute Gabanyi: „Este o mare decepţie şi cred că R. Moldova a pierdut o şansă extraordinară.”

  Cercetătoarea de la Berlin Anneli Ute Gabanyi în dialog cu Vasile Botnaru.

  Va avea sau nu actuala criza politică un efect asupra ambiţiilor europene ale Moldovei? Ar putea periclita încheierea acordului de asociere şi a celui de liber schimb cu Uniunea Europeană? Vasile Botnaru a stat de vorbă cu analista politică de la Berlin, Anneli Ute Gabanyi:

  Europa Liberă: Se mai ceartă şi alţii. Am văzut guverne care se schimbă sezonier, aş zice. De ce ar trebui moldovenii să fie alţii decât se obişnuieşte în lumea politică? Constat aceasta, pentru că înţeleg că europenii, birocraţii europeni, s-au arătat îngrijoraţi că tocmai acuma guvernul, care a înregistrat progrese, a fost trimis pe banca de rezervă, dacă nu chiar în neant. Credeţi că această posibilă rocadă politică poate periclita parcursul european al Moldovei?

  Anneli Ute Gabanyi: „Haideţi să începem de la început, domnule Botnaru. În primul rând, spuneaţi că se ceartă şi alţii. După părerea mea, este important să privim momentul în care te cerţi, momentul în care se destramă anumite alianţe şi guverne. După părerea mea, Republica Moldova se ceartă într-un moment fatidic pentru soarta acestei ţări. Republica Moldova s-a bucurat de un sprijin de care şi eu m-am bucurat că l-a primit, în sfârşit, după 2009. Un sprijin, care a fost nu numai din partea tehnocraţilor de la Bruxelles sau hai să spunem şi de la Berlin, dar a fost un sprijin dat direct de către politicieni, politicieni care au ajuns să înţeleagă faptul că nu Ucraina, să nu mai vorbim de Georgia sau de Armenia, sau de Azerbaidjan sau… bineînţeles, nu de Belarus, dar Republica Moldova este singura ţară din acest grup al statelor din vecinătate sau după aceea din Parteneriatul Estic care ar putea să devină realmente o poveste de succes. Hai să spunem că acesta era interesul propriu al ţărilor din Uniunea Europeană, dar mai este şi altceva: s-a văzut, poate cel mai clar în cazul Germaniei, că aicea Germania şi guvernul german sau, dacă doriţi, chiar cancelara Merkel a investit foarte multă încredere în cel care (cazul premierului Filat) aparţine aceleiaşi familii politice ca şi domnia sa. Şi atunci vă daţi seama că s-a pierdut – prin acest comportament al guvernului şi hai să spunem, în cazul acesta, bilateral şi al primului ministru Filat – s-a pierdut ceva dintr-o încredere nemaipomenită, aproape necondiţionată, nesperată pentru mine, pentru guvern, pentru primul ministru şi prin aceasta extins, pentru întreaga Republică Moldova.”

  Europa Liberă: Deci, după ce Germania şi Europa s-au oferit să fie naşi de cununie, iată tinerii însurăţei au decis să divorţeze?

  Anneli Ute Gabanyi: „Aşa este, aşa este. Şi este o mare decepţie şi cred că Republica Moldova a pierdut o şansă extraordinară. Cred că fiecare popor în istoria lui are momente, în care uitându-ne, după 20-30 de ani înapoi, să spunem: „Ei, acesta a fost momentul în care s-a decis soarta sau cum spune Bismarck, „când trece pe lângă tine mantia istoriei” şi, dacă nu îi prinzi un colţ şi te orientezi în această direcţie, momentul a trecut. Tare mă tem, chiar dacă mai există şanse să se salveze ceva, prin faptul că, hai să spunem, să nu se ajungă la alegeri anticipate, totuşi ceva s-a pierdut. Şi cred că acum rămâne pentru Republica Moldova, pentru cei care o conduc în momentul de faţă, să salveze cât se mai poate salva.”

  Europa Liberă: În discursul pe care Mihai Ghimpu l-a rostit oficial, de la microfonul Parlamentului, a sugerat, nu neapărat în premieră, că, de fapt, e mâna Moscovei, că e o lucrătură. Aceleaşi idei le sugerau şi oponenţii săi. Adică mai multă lume caută să vadă, să întrevadă scenarii venite din Răsărit, dar nu se opun. Dumneavoastră credeţi că într-adevăr e şi coada cuiva băgată în acest scenariu?

  Anneli Ute Gabanyi: „Bine, eu am renumele foarte prost că văd deseori scenarii şi deseori scenariile apar numai dacă spui că doi cu doi fac patru. Dar în acest caz scenariul şi influenţa, şi băgatul cozii mi se pare foarte evident şi, cum a spus şi într-un interviu pentru în România Liberă, din România, fostul ministru de externe, domnul Diaconescu zice: „Prea multe coincidente”. Cert este că scenariul, într-o atmosferă după revenirea lui Vladimir Putin la preşedinţia Rusiei, că Rusia era tot mai nemulţumită de aparenta sau eventuala uşoara liberalizare şi schimbarea în bine a relaţiilor atât între Rusia şi Moldova, cât şi în acest triunghi şi Rusia, Moldova-Germania-Uniunea Europeană, prin ştiţi dumneavoastră, procesul Meseberg. Cert este că modelul destabilizării ţării, fostei republici sovietice, prin oligarhi, a funcţionat foarte bine în Georgia, a funcţionat foarte bine în Ucraina şi aproape că este pe punctul de a funcţiona şi în Republica Moldova. Nu este singurul scenariu şi cred că în ştiinţele politice putem, eu personal fac acest lucru, urmări şi să găsim şi să găsim un răspuns la întrebarea: „Cui foloseşte?” Şi dacă punem întrebarea în momentul de faţă: „Cui foloseşte?”, atunci, politic vorbind, foloseşte numai Rusiei. Poate individual vorbind, mai foloseşte unuia sau altuia dintre politicieni. Dar tare mă tem că cel care, după umila mea părere, a acţionat cel mai de neînţeles, adică domnul premier Filat, nu poate să iasă prea glorios din această încercare pentru Moldova. Bineînţeles că nici ceilalţi actori politici, inclusiv chiar, hai să spunem de la toate partidele, nu au acţionat spre binele ţării, aş spune.”

  Europa Liberă: Doamnă Gabanyi, chiar dacă politicienii ar fi parte a acestor scenarii, există o forţă care se poate opune, poporul, convins că doar el este suveranul care poate alege soarta, dovadă este reunificarea Germaniei. Moldovenii s-ar putea opune unor scenarii oculte?

  Anneli Ute Gabanyi: „Cred că domnul preşedinte al Moldovei, Timofti, a şi sugerat o astfel de posibilitate. Sigur, dacă luăm exemplul Germaniei, poporul trebuie mobilizat, pentru a-şi exprima voinţa prin metode paşnice, bineînţeles, care îi stau la îndemână. Întrebarea este: dacă într-adevăr poporul, cel puţin, o parte din popor, este de această părere. Eu cred că ar trebui să se facă simţită vocea poporului, cum spuneam, în forme civilizate, paşnice. Şi, de altfel, şi presa poate să spună foarte răspicat şi clar ce se întâmplă, care sunt mizele momentului. Şi cum vă spuneam, sunt foarte mari. Nu este încă totul pierdut. Însă trebuie salvat, în momentul de faţă, ceea ce încă nu a fost pierdut.”

  Europa Liberă: Pe final, v-aş ruga să traduceţi mesajele pe care le-am auzit ieri, citate de presă, care vin de la doamna Ashton, de la Ştefan Füle, ce ar trebui să însemne aceste mesaje?

  Anneli Ute Gabanyi: „Bănuiesc că mesajele publice nu sunt unicele mesaje. De aceea mă şi întreb: este un comportament atât de contraproductiv, chiar şi pentru cariera unor oameni politici. Adică cine îşi închipuie că, după aceste evenimente, să mai aibă încrederea nu numai a celor din exterior? Până la urmă, Republica Moldova este o ţară independentă. Dar şi la alegeri cu ce capital electoral vor mai putea apare oamenii politici în faţa alegătorilor, bineînţeles, a unor alegători deştepţi, care au jucat soarta ţării la ruleta internă. Adică eu văd momentul, sigur comparaţia s-a făcut cu 1999, dar momentul este mult mai grav. Pentru că atuncea, spre deosebire de astăzi, a lipsit acest imens capital extern. Şi ne amintim şi ce s-a întâmplat şi cu aceia care, din partea dreaptă a spectrului politic, au susţinut atunci Partidul Comuniştilor. Până la urmă, nu a fost în folosul carierei lor.”

  Europa Liberă: Nediplomatic vorbind, i-a făcut Uniunea Europeană din batistă Chişinăului sau mai există o speranţă?

  Anneli Ute Gabanyi: „Speranţa nu este pierdută, cum spuneam eu, ceea ce, probabil, va lipsi, cel puţin, din partea politicienilor care s-au angajat, pe unii i-aţi numit, domnul Füle (nu-i aşa?), care primul a spus la Berlin anul trecut că Moldova are şansa la Vilnius să semneze Parteneriatul Estic. Dar sunt şi alţii, cum spuneam, probabil, şi cancelara ţării mele, care au investit în faţa opiniei publice foarte mult. Dacă numai mă gândesc la numărul invitaţilor, frecvenţelor, şi mă gândesc că vor rămâne, cel puţin, câteva persoane foarte decepţionate în Republica Moldova şi, de exemplu, din aparatul Ministerului de Externe şi al Ministerului Integrării care s-au angajat trup şi suflet, pentru această cale europeană. Sigur, nu totul a fost jucat şi cred că va depinde de comportamentul guvernanţilor de acum înainte cât se va mai putea salva.”

  Europa Liberă: Şi mai puţin reformele, ca atare?

  Anneli Ute Gabanyi: „Sigur că trebuie să vină. Dar ştiţi dumneavoastră, reformele Republica Moldova trebuie să le facă oricum. Şi au învăţat lecţia, şi au învăţat şi retorica, o retorică exprimând şi un adevăr politic: „În Republica Moldova noi nu facem aşa, spunea în ultima vreme, pe bună dreptate, nu le facem pentru a intra în Uniunea Europeană. Le facem pentru noi şi pentru că dorim să intrăm în Uniunea Europeană şi, în general, în spaţiul democraţiei occidentale, desigur că vom face reformele pe calapodul şi în felul în care democraţia şi economia de piaţă, socială funcţionează în Occident”. Nu poţi să faci reforme pe calapodul economiei ruseşti şi pentru a intra a intra în spaţiul euroasiatic. Este un nonsens. Este absurd.”

 17. epigon, nu te mai căzni de să-i expui trăsnăile, aceleaşi mereu, pe toate forumurile posibile şi imposibile; aşa e, sînteţi gunoi, cum te exprimi. Sînteţi! Ce, credeţi că pentru români o să fiţi tortă? Tot gunoi, sau mai rău – rahat, românii ştiu e ne eticheta. Davai dasvidanea!

 18. Acum ar fi momentul să vă lustuiţi imaginea: toţi oamenii de bună credinţă, care cum poate LUPTĂ pentru instaurarea unui regim NEcorupt în fund, NEmafiot,NEcontrabandist, NEplahotnicesc, NEghimpizat, NEfilatelizat (Dvs sînteţi relativ CURATĂ (poate doar trecutul-VĂ communist vă face mai palidă) la aceste capitole, şi poate mulţi ar putea să vă voteze la viitoarele alegeri, FIINDCĂ: eu bunăoară în afară de sîngură, Roşca sau Mocanu, nu văd alte formaţiuni care ar merita să intre în viitorul Parlament. TOŢI s-au compromis, TOŢI s-au banditizat. Dacă nu se deşteaptă nici acum moldovenii, nu mai au altă şansă. Aşa că lăsa-i-o mai domol cu unirea, nu ASTA să vă fie scopul principal, ci ieşirea din toaleta în care a fost împinsă ţara. Doar ştiţi ce procent infim vor Unire, iar acum nici aceea pe care vă bazaţi nu vor, fiinedcă se duce lupta pentru a supravieţui, iar cu Epigon (un copleş dintr-a şasea) cu ajungeţi nicăieri. Mie aşa mi se vede de la o parte, şi nu numai fiindcă sînt neunionist, ci fiindcă nu s-au copt careva premise. L-aţi studiat pe Ilici Lenin, nu mai era el chiar Ghimpu la cap, un sifilitic, sau cum îl numiţi acum, nu dărîma un regim putred în frunte cu un mămăligar de Neculai II , un fel de Timofte de-al nostru, total inhibiţionat, total dus cu apa, care moţăie de luni bune în fotoliul lui. Îmi aduc aminte de cumătriile noastre. Cîte un cumătru grăbea de cu sară cu paharele şi pe la mijlocul cumătriei de-amu era cu capul într-o farfurie de răcituri (românii zic piftie); dormea. Cîte uneori ridica capul, îl bălăbănea o habă, lansa nişte sughiţuri împreună cu bîlbîieli, trăgea o juma de pahar de vin, şi iar scăpa capul în răcituri; exact aşa e şi timofte al nostrum, sărmanul!Dacă vreţi, ţineţi cont de cele spuse, dacă nu – vă priveşte. Eu o singură dată am votat, de cînd ne-am DEŞTEPTAT, pardon, – dădăori, prima-ş dată pe această boaită făţarnică, vorba lui Creangă, – Buburuz a doua oară – un partid, care mi se păru mai breaz, că a lui Kirtoacă, nu mai ţin minte, se pare că avea emblema Soarele, avea un program ,cel mai acătării. Cucoşi-mucoşi, sau mai care acolo, sneguri, moşani, – nici prin al 7-lea gînd…Pe curînd, din cînd în cînd…9-03-13

 19. Dacii la Chisinau – August 2013 ?

  Mesaj primit prin email:

  http://cerulalbastru.com/2013/03/chisinau-este-necesara-reinvierea-daciei-si-in-acest-spatiu-de-tara/#comment-2379
  ––––––––––––
  Fundatia pentru cercetarea Istoriei Dacilor a facut demersuri la toate forurile competente din Republica Moldova in sprijinirea logistica a celui de-al XIV-lea Congres de Dacologie, cu tema PERIT-AU DACII? (B.P. HASDEU), de la care nu s-a primit niciun raspuns.

  Mai mult decat atat, fundatia sus-numita a trimis timp de un an de zile cate 20 de bucati din revista DACIA MAGAZIN urmatoarelor institutii ale statului moldovean:
  – presedintelui Uniunii Scriitorilor,
  – Primariei Chisinau,

  – Consiliului Unirii cu sediul la Chisinau.

  Reprezentantii acestora nu au avut nici macar bunul simt sa raspunda la telefoanele pe care le-am dat pentru confirmarea primirii acestor colete. Mai mult decat atat, la telefoane se raspunde intr-o limba pe care noi nu o cunoastem.

  In aceste conditiuni, nu putem periclita desfasurarea celui de-al XIV-lea Congres International de Dacologie.
  ––––––––––––––-
  istoric NICOLAE NICOLAE,

  presedinte DRIS-GM Tulcea

 20. Ostalep: SUA este îngrijorată de comportamentul lui Vlad Filat

  Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău către liderii din fosta AIE de a găsi cale eficientă pentru a merge înainte în baza principiilor democratice ale unui stat de drept îndeamnă Parlamentul să înainteze cît mai repede o candidatură la funcția de prim-ministru și să hotărască problema Guvernului”, de această părere este fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep.

  Atît Ambasadorul SUA,cît și alții, văd că prim-ministrul Vlad Filat nu vrea să lase funcția și are de gînd să perpetueze criza politică. Ambasada SUA cheamă forțele politice să identifice un prim-ministru”, a declarat Ostalep

 21. Vedeţi cum e viaţa, doamnă Vitalia Pavlicenco. Eu, care nu am fost comunist, blin partret, trebuie să-I iau apărarea lui valoghea (numai valogbhi – filat, plahatniuc, lenin, varonea) Lenin în faţa domniilor voastre care aţi purtat la sîni carnetul cu chipul marelui conducător, care DESIGUR a fost mare. Acum toţi îl plefturiţi-derveliţi-mînjiţi (liberalii – cu fecalii, democraţii – cu rahaţii), dar – cătaţi! – nu a fost el genial, cînd a apreciat situaţia revoluţionară de atunci – Verhi – ne mogut, nizi – ne hoteat.Sper că aţi fost o studentă stăruitoare, spre deosebire de amica Dvs care era o agramată – alea-mîndîcalea (doamnă, eu cum aşa, nu e o ironie a soartei?Cel mai mare grămătic al Moldovei din timpurile de după Corlăteanu – Mîndîcanu avea un băiet şi o noră – cai mai mari agramatici ai timpurilor din epoca Ghimpu? Nu e cazul să-şi tragă pumni în ptrezenţa lui ghimpu?) şi aţi văzut, că poporul a reuşit să cîştige lupta. Aşşşşşşiiii, vorba românului. Ian cătaţi amu la situaţia de la noi! Nu e clar şi pentru ghimpii naţionali – moldoboi şi moldovaci, că CEI DE SUS NU MAI POT? Chiar nu mai pot! Şi impotenţa lor s-a evidenţiat chiar ieri-azi. Nu pot şi s-au luat la bătaie. La direct, nu aşa. Reieşind din înţelepciunea leninistă – CE situaţie avem acum? RE-VO-LU-ŢI-O-NA-RĂ! Nu-I ala, doamnă Pavlicenco? Aşa. Logica ce vă dictează? Să rezolvăm starea revoluţionară de acum prin măsuri revoluţionară. Ce, nu-I logic? Nu-I po-leninski? Dar pentru asta ne întrebăm – Şto ghelati? (cum rosteşte în ruseşte doctorul în ştiinţe agramate melniciuc, – şto GHElati?). Desuigu – vzeati vlasti! A banditov – v tiureagu! Da pentru ca poporul să le zmulgă PUTErea – ce se cere? UN conducător. Avem noi un astfel de conducător? NU! Kto vinovat? Poporul moldobou! Aşa-zişii conducători pe care îi avem (preşedinţi de partide-partiduţe-mişcăruţe-liguţe-alte UŢE) sînt nişte laşi. TI-CĂ-LOŞI! Ei se bagă în politică doar ca să ajungă SUS şi să fure ce a mai rămas. Nu ca să ajute poporul. Aţi auzit de Robespier and Co? Erau aşa de democraţi-liberali-umanişti, încît, dacă nu mă înşel Guilotine cam pe timpul lor a făcut geniala şi umana sa invenţie – o, ce înseamnă să spînzuri cu cruzime un om şi ce înseamnă să-l decapitezi uman-momentan, cu ceva pierderi de sînge…Mai mult ca atît – nu că să suzi strigăte, gen: Allons enfants de la Patrie, le jour de gloie est arrive…Nu a fost tiranie tot ce s-a făcut timp de peste 20 de ani în Moldova? Nu a fost poporul alungat din ţară, deci acestea nu deportări staliniste au fost? Nu mănîncă la ciuperci proştii emeriţi ai ţării – ghimpii naţionali, – că să ridicăm monumente DEPORTAŢILOR stalinişti? Da cine vor ridica monumente deportaţilor sneguro-lucinski-voronin-timofutiştilor? Cine? Nepoţii şi strănepoţii ghimpilor? Nu a fost supus ghilotinărilor poporul? Prin sărăcie, mizerie, furturi. Nu scria Eminescu în Împărat şi Proletar despre zubCOII, fiLAŢII, lupulii, plahotniucii, ketrîii de astăzi – Ei în palate nante, luxoase şi haioase, noi în colibe joase, mizere, păduchioase…Sper să revin. Mă duc să-mi iau cafeaua cu tartine cu icre negre şi cu salam…10-03-13

 22. Dna Pavlicenco! Vad ca ati amintit de numele fostului premier Ion Sturdza.Eu cred ca odata ce omul a plecat din politica,nu este normal sa-l mai aduceti din nou in”altar”.V-am mai scris cu o alta ocazie,clasa politica de la noi este in esenta toata comunista,inclusiv PNL.R.Moldova are necesitate de o „curetenie generala” in domeniul politic,iar locul trebuie sa-l ia o forta politica,in mare majoritate alcatuita din tineri scoliti in occident,altfel R.Moldova se va prabusi si va disparea de pe harta politica a lumii.De cine oare a fost promovat in functie de Premier cel pe care l-ati „pomenit”? Nu oare din „clanurile” pe care le-ati descris in articolul precedent?

 23. Foştii comunişti, care în paralel erau şi atei, că aşa li se cerea la partiaceică, mai apoi, brusc, au devenuit mari creştini: vă amintiţi CUM, cu lumînări enorme, care semănau mai mult a ghioage bolşevice, ceatlăie, ciomege, hadarage, au luat cu asalt bisericile acum vreo 22 de ani foştii secretari de partid – snegurii-diacovii-moşanii-gadîrcele-năpîrcele-dabijii-tanaşii şi tot gunoiul de atunci, care se cuibărise în fruntea ţării – tot ei, cei care au mai fost. (Iar creştinii nu mai aveau loc în cadrul bisericii, că acolo erau mulţi secretari de partid, lor li s-a alăturat lucinski venit din Tagicia, voronin, iudeul tkaciuc, etc, etc) şi au rămas în afara bisericii, pe trepte, aşteptînd să intre şi ei pe o clipă în biserică, mai apoi au rămas pentru totdeauna pe treptele bisericii, dar de acum – cu mina întinsă, a cerşire.) Aşa le-a dictat (in)conştiiţa, aşa au procedat. Le era convenabil şi au prostit poporul încă o dată…Eu, chiar dacă nu am fost comunist, nu m-am făcut mai creştin decît am fost, că nu putea fiinţa mea, gîndirea să fiu mai creştin; în linii mari nu m-am avîntat să fiu mai creştin decît tat-miu, care, spre deosebire de mine, îşi făcea cruce, dar aşa, ca o datorie, ca o tradiţie…Niciodată nu mă voi pronunţa cu păreri-acuzări-încuviinţări-dezaprobări – nu, în privinţa Atotputernicului, nu îl voi judeca; vom dialoga acolo sus, cînd îmi va suna ceasul, şi mă voi prezenta la judecata de apoi. Nu am comis crime împotriva unor anumiţi oameni, cu atît mai mult împotriva poporului (nu am kaghebit, nu am dat în puşcării, deşi nici nu am avut putere să scot din puşcării), a omenirii, precum CEI CARE au interzis Secera şi Ciocanul, ei, care au slujit acestor sfinte instrumente, le-au promovat simbolulb parteinic, cei care au fost cot la cot cu celebrii satrapi bolşevici pe care îi ştiţi; şi acum, cînd se pare că ar trebui traşi la răspundere penală pentru complicitate la crimele bolşevice, inclusiv războaie-deportări-foame-gulaguri, ei, complicii, iau prăjina înainte şi declară că vor să deie în judecată NU PE EI ÎNŞIŞI, ci pe PCUS; păi nu e o aberaţie, domnilor-tovarăşi, cum să daţi o noţiune abstractă în judecată şi să nu vă daţi pe voi înşivă; ba mai mult, ei vor monumente – pentru deportaţi, căzuţi prin germanii, afganistane, cehoslovacii, – deci aestea fiind victimele lor, ei TOT LOR ÎŞI VOR ÎNĂLŢA, astfel, MONUMENTE: iată monumental deportatului, rodul muncii mele, îşi va zice fiecare din ei. Uite pînă unde ajunge obrăznicia – moşanului-cojocarului-snegurului-diacovului, a mii şi mii de satrapi bolşevici…Fiindcă tot pomeneam de Religii. Poate am păcat, dar mai degrabă – nu, părerea mea e ca fiecare, conducîndu-se de nişte coduri morale, repet, FIECARE să-şi aibă religia-credinţa sa. Deci, cîţi oameni, atîtea credinţe. Unul vrea să se prostitueze, – asta să fie credinţa sa. Unul vrea să facă acte de caritate – asta să-i fie credinţa. Unul vrea să facă numai bine – mă rog. Altul vrea să scoată ţara din rahatul demoliberal, – bravo lui! Ei! Lor!..Religiile, să am iertare, sînt nişte partide. Comuniste. Toate religile sînt partide. Fiindcă toate religiile comit crime în numele – da, al Religiei, Credinţei, ai Domnului. Crime în numele Domnului! Nu vă sună a sfîrşitului lumii? Nu vă e a trece la idolatrie? Nu credeţi că meteoritul din Celeabinsc trebuia să cadă peste maestoasa clădire a Guvernului? Ba pe unul, ba pe altul îl auzi, – vai, numai nu anticipate! Dar CE dar? Iar bandiţii demoliberali? Mă rog…Repet, religiile sînt exact nişte Partide. Cel mai descreierat partid e cel Musulman. Apoi – cel Catolic. După care venim noi, ortodocşii, care am fost cu catolicii pînă acum vreo 5, era să zic Centnere, – 5 secole, pînă la marea schismă. În Manifestul Partidului Musulman scrie exact ca şi în Manifestul Partidului Comunist, ca în cărţile lui Stalin – kto ne s nami, tot protiv nas. În Manifestul Partidului Musulman scrie şi se şi execută – dacă nu respecţi cu stricteţe cele scrise acolo – eşti dedat focului, ca cum cîndva – dacă eşti contra PCUS, adică antisovietcic – la Kolîma. Gihadul muslimic e pe cale să se dezlănţuiască în orice clipă, – pentru ca să rămână doar muslimii pe terra. Partidul Catolic nu mai e cu mult mai breaz – ţineţi minte cruciadele în care mureau oamenii ca muştele? ..Vă expun ceva date istorice: la 27 noiembrie 1095 în oraşul francez Clermone Tăticul (în ruseşte – Papa) de la Roma, preşedintele Partidului Catolic – Urban al Doilea îi cheamă pe creştini (pe atunci noi ortodocşii eram una cu catolicii), deci îi cheamă pe membrii Partidului Creştin (şi nedemocrat) să pornească la prima cruciadă, cu săbiile scoase din teacă, spre eliberarea Ierusalimului şi a întregului pămînt sfînt de sub copita musulmană. Toţi membri Partidului Catolic au strigat Alah acbar, pe înţelesul gheaurilor, şi s-au înrolat cu DRAG în detaşamente şi în anul următor au luat direcţia Orientul Apropiat, – cu numele lui Hristos pe buze şi cu cruci cusute pe hainele lor şi cruci pictate pe scuturi. Ei erau primii purtători de Cruci – Cruciaţi. (Pentru o mai amplă ilustrare a evenimentelor, a războaielor, care au fost duse de cruciaţi, trudiţi-vă de citiţi o genială carte a polonezului Senkevici, Henrih, nobelistul – “Cruciaţii.) Iar prima criuciadă se bucură de victorie, creştinii au cucerit în 1099 Ierusalimul, mai mult ca atît, în Oricentul Apropiat ia naştere, deşi nu pentru mult timp Regatul Ierusalim, precum şi alte stătuleţe mici creştine. Cauzele acestei prime cruciade au fost că musulmanii cu cîţiva ani mai devreme au cucerit Asia MIcă (azi teritoriul Turciei), parte din Imperiul Bizantin creştin. Să ridici popoarele întru apărarea Bizanţului parcă n-ar fi tocmai uşor, asta vine că ar fi problema Bizanţului, iar la eliberarea Ierusalimului şi a Pîmîntului Sfînt era cu mult mai simplu, că asta de acum era problema Religiei, lucru sfînt. În paralel şi Bizanţul s-a bucurat de ajutor. (Cînd e vorba de căsăpire, de exterminarea Omului, Omul e gata oricînd. Asta am văzut-o acum vreo 60 de ani, cînd ROMÂNUL (Omul), dacă i s-a spus FAS!, a pornit cu Hail Adolf Hitlerovici, cot la cot şi umăr la umăr (şi a tot căsăpit lume, dar s-a şi autocăsăpit, – la Odesa mai puţin de 1 mln de autocăsăpiţi, la Cotul Dinului – apa plină de singe roman), iar cînd i s-a spus, Românul (Omul) s-a întors cu curul (cum se exprimă el, românul) la Adolf Hitlerovici şi a mers cot la cot şi umăr la umăr cu Upereod , Iosif Visarionovici)…Iar Tăticu (ruseşte Papa) Urban încuraja Omul:”Cine aici este sărac şi umilit, acolo (în Ceruri, probabil) va fi vesel şi bogat”. Cu alte cuvinte, ca Lenin: Ucideţi, ucideţi şi încă o dată ucideţi!Cea mai importantă dintre atre e cea de a ucide. (Vajneişee iz isskustv- eto kino.)…Vă spun: acum nu este exclus, CĂ acum la noi premier să rămînă Filat, la externe – Leancă, la interne – Recean şi tot aşa- şi Parlamentul să voteze vechiul Guvern, ca pe Filat, fără nici un nou ministru. Ca să nu-şi piardă influenţa. Puterea! Ce vreţi, fără AIE nu mai vedem noi în aceasta toaletă modernă – Uniunea Europeană. Întreabă pe orice moldoboi ce e asta şi ce dă UE şi o să spună ca femeia – dă bine, dă mult, dă des, dă cînd vrei, – fiindcă vă întreb – aţi văzut scris, rostit sau arătat la TV ce înseamnă şi cu ce se mănîncă acest PLOV, acest harcio de preparaţie neautohtonă – UE? Unei tinere un hoţ de chiloţi i-a spus; – Dacă ai să te porţi frumos, o să te duc să-ţi arăt falosul meu, am un faloooooooooos de mare foloooooos, şi ai să te joci cu el cît o să vrei tu, sau cît o să vreau eu. Şi de atunci fata îl tot cicălea: _ Vreau falosul tău” Vreau să mă joc cu el!..Pînă omul a pătulit-o (a PĂTuli e de la PAT)…PĂTulit popor moldav!

 24. Ileană, avînd în vedere, că în Moldova nu avem oameni politici cu creierul întreg, sînt un ghimpu şi-un pămînt, altefl zis – un ghimpu ş-o prostie, normal ar fi ca ei să recunoască şi să ia hotărîrea CA: 1. primii şefi în stat să îi aducem din afara ţării (acest Nazarbaev, care e deştept al dracului, cică îl adusese pe Toni Blair-fosul premier anglican de l-a pus îm kazahstan un fel de MANAGER-SUPREM, cum i-o fi zicînd, ca CELA să dirijeze-manageze situaţia economică şi probabil nu numa; vă mai amintesc de Transnistria kazahă – Karaganga – uite aşa cum ne par ei asiaţi inculţi, dar nu se compară cu DEBILIA moldavă; cînd acelaşi Lukianov le spunea că o să facă şi lor o Transnistrie, Nazarbai aista cu ai lui s-a gîndit şi şi-au ziâs: – La noapte, pe întuneric mutăm capitala ALma-Ata-Măr-Cop în Astana; şi Lukianov nu a putut ocupa op parte din ţară cu tot cu capitală; să vă spun CINE era atunci în fruntea moldovei? Nişte descreieraţi. Care nici măcar kazahi nu pot fi nu,miţi.), sau măcar prim-ministrul, procurorul şi mai care acolo. Iar cei mai de jos – să fie doar oameni din diasporă, – dintre cei care au văzut greul şi răul. Eu nu cred că pe filat l-o făcut mă-sa premier sau cu 4 ouă, de nu mai el ştie a CORUPE un guvern…Asta ar fi soluţia…Dacă punem hoţi-miliardari ca sturza (amicul lui Vitalia) – ce, te întreb, pe el o să-l usture în fund de popor? Sau de hoţi o să-l usture fundul? Dar aestea sînt poveşti de adormit Mitzura!

 25. Vitaliusha, ar fi bine sa nu-l uiti niciodata pe Sturza care te-a facut cu cel de-al trelea (sau al patrulea?) apartamemen in plin centrul Chisinaului… Tu, pina acum crezi ca binele ti-l-a facut Piotr shmeKirilovici? Nu! El, doar l-a presat pe Sturza sa-ti dea ORDER, ca sa scape de tine… Voi reveni cu amanunte de la Tziganesti.

 26. Pt Cancelarist1999

  Al zecelea… Daca nu stiti cum stau lucrurile, mai bine linistiti-va.

 27. Pt Ileana

  Visul de a avea straini la conducere nu e real. Tinerii care fac scoala in Occident ori nu vin acasa, ori vin si se strica, asa cum a facut Filat si Serebrian care l-au votat pe Voronin. Peste tot, intr-o societate care s-a aflat intr-un regim comunist, apar niste oameni din interior cu alte viziuni. Sturza e unul dintre ei, chiar daca a fost promovat de centru-stinga, de gruparea care a fost cu Lucisnchi, dar pe urma nu a mai fost cu el. Iata pe Filat Lucinschi i l-a bagat pe git si si-a facut prin el mendrele. Cazuri despre care spun sunt asemanatoare cu cel al lui Saakasvili.

 28. Pt Codin Unionistul

  Legat de Congresul de Dacologie.

  Noi, cei care am coordonat anul trecut Consiliul Unirii, nu ne-am intrunit in ultimele trei luni. Asta pentru ca noi ne intruneam in sediul PNL; care isi reia activitatea abia de luni, 11 martie. Asta pentru ca nu avem bani sa platim iarna incalzirea cu electricitate, care este foarte scumpa. I-am spus personal asta istoricului Nicolae Nicolae, care m-a sunat in Germania si caruia i-am propus sa imi trimita un e-mail cu ce au nevoie sa ii ajutam. Nu am primit e-mailul. Despre bun-simt nu putem vorbi in cazul nostru, pentru motivele explicate mai sus. Noi nu tocam bani publici, nu tocam alti bani si nu datoram nimanui nimic, pentru ca facem cu efortul nostru personal. Consiliul Unirii a organizat, impreuna cu partide componente si ONG, impreuna cu Actiunea 2012, mai multe manifestari unioniste la Chisinau, Balti, Cahul, Bucuresti, Alba Iulia, insa nu e un ONG inregistrat, ci o platforma pe care s eintrunesc doritorii. dar ca sa functionezein regim minim, trebuie cautati mereu bani pt sprijin. Asta e situatia. Daca anul trecut nu faceam noi actiuni, nu vad cine le facea. Pretentii pot fi la institutiile care au niste obligatii, noi suntem ca vai de noi.Puteti transmite acest mesaj mai departe.

 29. şi cîinii demoliberali au grijă de părînţii lor: le cumpără castele. îi bucşesc cu bani furaţi. Cu bani furaţi. De la mine, dela tine, de la Nicu Cimpoieş…Din JDC:
  La 27 ani, Nicu Cimpoieşu este un erou pentru cei care îl cunosc, în special pentru familia sa. Tânărul şi-a pus în pericol viaţa ca să o salveze pe cea care l-a adus pe lume. Mama lui, Ecaterina Cimpoieşu, 52 ani, suferea de ciroză hepatică în stare terminală, avea nevoie urgent de transplant, iar fiul ei s-a oferit să-i doneze o parte din ficatul său.

 30. Lui Traian Vasilcau:

  Imi amintesc un dialog din renumitul film sovietic Ceapaev. Acolo Ceapaev este intrebat: Vasilii Ivanovici, da tu cu cine esti? Cu bolsevicii ori cu comunistii? Tot asa il intreb pe Traian Vasilcau: – Maestre, da tu cu cine esti? Cu Plahotniuc ori cu Ulnici?

 31. Atac cybernetic asupra „Cerului Albastru”

  http://cerulalbastru.com/2013/03/atac-cybernetic-asupra-cerului-albastru/
  ––––––––––––––––––––
  Mesaj către toți prietenii cărora le-am trimis link-urule cu articolele mele despre Congresul dacologilor… Îmi cer iertare pentru eventuale probleme, însă nu este vina mea absolut deloc. De fiecare dată când public un articol mai îndrăzneț nu știu cine îmi creează probleme, eu neștiind nimic, până prietenii nu-mi trimit înapoi aceste replici. Am antivirus în computer, verific si nu se găsește nimic. În plus, celelalte articole din blogul Cerul Albastru pot fi accesate fără probleme de acest gen. Deci este clar că anume articolele cu un conținut mai îndrăzneț sunt supuse atacurilor.

  De fapt, Blogul Cerul Albastru nu are nimic. La linkurile trimise, nu știu cum și de cine, apar aceste „avertizări” pentru a compromite Cerul Albastru și pentru a-mi crea și mie o reputație rea. Nu știu cum să mă apăr. Nu știu cui să mă adresez. Caut în internet să găsesc explicații. Iată ce am găsit:
  Cyber warfare refers to politically motivated hacking to conduct sabotage… It is a form of information warfare sometimes seen as analogous to conventional warfare[1]although this analogy is controversialfor both its accuracy and its political motivation Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Cyberwarfare
  Deci, exista așa ceva, eu fiind una din aceste victime a unui atac cybernetic cu scopul de a boicota articolele publicate. Dacă cineva din Dumneavoastră știe cum și poate să mă ajute, fie și cu un sfat, eu voi fi foarte recunoascătoare.

  Cu to respectul și consideratie, Valentina Gălușcă

 32. Viva Cuba si-un soldat!

  Privet de la „Спутник”

 33. Ileană, nu visa la STRĂNI să ne conducă…Îl avem pe AI NOŞTREA – dungaciu, zis şi dungaciguc, şi care s-a infiltrat în Partidul Proştilor condus de prostul EMERIT, ghimpu, – pe dungaciguc – îl alegem preşedinte, o avem pre Vitalia – premier, pe stepaniuc – speaker, şi tot aşe. Pute locul de talente politice , dacă trebuie o aducem din EXTERIOR pe ala Motelică-Bîndîcanu, – la EXTERNE, la organele INTERNE – stomac-maţe – traian vasilcău, – bravo MIHAI, ai fost ingenios cu basilcău-plahatniuc-ulinici…Iaca!

 34. Ileano, uite că ne-au citit gîndurile: Vedeți mai jos declarația premierului în exercițiu: „Discuții foarte multe despre Vamă și Fisc. Eu sunt departe de a spune că lucrurile stau bine. Dar, totodată, trebuie să recunoaștem că aceste instituții au asigurat veniturile necesare pentru ca să nu avem nicio restanță la plata pensiilor, salariilor, fondurilor de dezvoltare în R. Moldova. Or, vizavi de aceste instituții, deschiderea noastră este totală. Eu consider că pentru o perioadă de tranziție cea mai bună soluție ar fi schimbarea legislației, astfel ca în administrarea acestor instituții să poată veni și cetățeni străni, de ce nu – un concurs internațional. Oameni care sunt departe de rude, nași, cumetri, colegi de partid, etc., astfel ca ei să asigure o abordare absolut echidistantă a veniturilor la buget, de care depindem fiecare”.

 35. Mari jăli, mari jăli/: A picat „stejarul țării”!/ Plânge-un jurnalist în tindă,/ Că rămâne fără „ghindă”./ Mari jăli, jăli mari!/ A picat Vlăduț și-l doari./ Dacă-l bagă-n pușcărie,/ Ce-o să fie, ce-o să fie? (Din gazătul beţiv – tÂmpul).
  Da eu aş zice aşe:
  Mari jăli, mari jăli/:
  A picat „stejarul țării”!/
  Mari jăli şi păcat –
  Aşa hoţ ş-aşa filat
  Într-o bortă cu…kk…, pardon – PASSAT!

 36. Chirtoacă: Sunt gata să-mi tai o mână doar să știu că RM va ajunge în UE (Unim. 12-03-13).
  Măi, tu char eşti bou
  ca moş-tu, mănînci gogonele:
  mai bine îţi taie v-on ou,
  că tot n-ai nevoie de ele.
  VARIA 2:
  Că nafig îţi trebuie ele.
  VARIA 3:
  N-ai nici un folos din ele.

 37. Dorin e-al politici noastre mire:
  Fii deci ferice, popor-miu măhnit, –
  Uite, chirTROCUL e-n devenire
  Un Mişa Ghimpu, prost emerit.

 38. Pt Antonella

  Eu la Sputnik nu am lucrat, nu e nevoie de aluzii. A lucrat Seva Cernei, intrebati-l, si Viorel Ciubotaru credinciosul.

 39. Cancelarist1999 spune: Vitaliusha, ar fi bine sa nu-l uiti niciodata pe Sturza care te-a facut cu cel de-al trelea (sau al patrulea?) apartamement in plin centrul Chisinaului… Tu, pina acum crezi ca binele ti-l-a facut Piotr shmeKirilovici? Nu! El, doar l-a presat pe Sturza sa-ti dea ORDER, ca sa scape de tine… Voi reveni cu amanunte de la Tziganesti.

  Vitalia Pavlicenco spune:
  Pt Cancelarist1999: Al zecelea… Daca nu stiti cum stau lucrurile, mai bine linistiti-va.
  Pt Antonella: Eu la Sputnik nu am lucrat, nu e nevoie de aluzii. A lucrat Seva Cernei, intrebati-l, si Viorel Ciubotaru credinciosul.

  – Vitaliusha, Noi stim cum a fost cu apartamentul nr.3(sau 4!) si pentru ce merite anti-Snegur l-ati primit de la Lucinschi-Sturza… Numai ca, a le recunoaste inseamna ati face harakiri carierei de afaceri banoase de rusofob, antisemit si unionist inversunat…
  Cat priveste colaborarea cu SPUTNIK-ul… Mult mai putina importantza are fatza de colaborarea secreta cu revista Moldovei sovietice, KOMUNIST(ar fi bine sa lichidati urmele din fosta Arhiva a pcm), sau mai tarziu cu ziarul agrokomunistilor moldoveni PAMANT si OAMENI…
  Dar cel mai important: Ca sa va creada unionistii ca nu jucati rolul de unionist rusofob si antisemit, ar fi bine sa explicati/argumentati de ce ati refuzat in 1988 sa semnati scrisoarea celor 66 de patrioti curajosi, care au initiat marea batalie pentru Limba Romana si Alfabetul Latin? Punkt!

 40. Pt Cancelarist1999

  Prima data aud ca as fi refuzat sa semnez scrisoarea celor 66. Dimpotriva, m-am suparat ca nu mi-au spus cind au scris-o si difuzat-o. Lucrurile stau total invers. Cine spune ca mi-a propus si am refuzat vreau sa il vad si aud.

  Prima data aud si de „merite antiSnegur”. Care merite? In blocul in care am locuit, unde am primit apartamentul de care scrieti, eram unica familie cu trei doctori in stiinte, cu un apartament de 39,9 metri patrati locuibili, total de 71 metri patrati, pentru ca atunci cind am primit departamental de la ATEM, nu ne-au dat la ambii pt grad stiintific si, in plus, comisia care a fost a stabilit ce mucegai al peretilor pe dinafara distrugea biblioteca sotului. Si-apoi atunci cind s-au depus cereri pt apartament, puteau sa nu le satisfaca, ca eu nu am facut lobby sau presiuni, nu inteleg care e problema? Mai mult – ceilalti doi deputati – Stirbu si Vlad.Ciobanu, care au primit si ei, – pt ce merite au primit, cind unul era de la Diacov si altul de la Snegur? Eu fiind de la matei. Mai mult- ei, nefiind cu grad stiintific sau membri ai Uniunii Scriitorilor ori a Jurnalistilor, au primit apartamente de doua ori mai mari decit mine, chiar nu inteleg ce aluzii faceti, pentru ca e totul demonstrabil, nu e nimic de ascuns. Iar sfatul de a depune cerere pt apartament mi l-a dat – neasteptat – Valeriu Frumusachi, noi fiind prieteni, pt ca sotia lui e verisoara de a doua cu mine si a vazut cum se peirdea biblioteca sotului. Totul ce spuneti e inventie, plus ca in Guvern s-a opus si Paduraru Ion, omul lui Lucinschi, la indicatia lui Lucinchi, nu ca Lucinschi sa imi fi favorizat ceva, dimpotriva – el a fost tocmai contra.

  Si legat de colaborarea presupusa cu ziare. Scoateti ce vreti din arhiva, pt ca eu nu am colaborat cu niciun Komunist si nicio Moldova Sovietica. Si chiar scoateti – insist – ce aveti in arhiva, pt ca eu nu am colaborat. Legat de Pamint si oameni, nepotul meu, dat afara de regretatul Vasile Vatamanu de la lucru – el era un foarte bun imprimatorist – a lucrat ca dactilograf la Pamint si oameni, ca sa isi hraneasca familia, iar telefon acasa nu avea si l-a dat pe al meu. Lasati-o mai moale, plus ca eu nu mai am cariera. sau va temeti ca PNL sa nu acceada in Parlament?

  Poate ati uitat altceva? Bunaoara, ca, in 1989, sau cind a fost votata limba de stat romana si grafia latina, am scris o serie de articole in toata presa – scoateti-le din arhiva!, o parte le-am publicat pe Arena sau Tribuna, nu mai tin minte ca mi le-au cerut, apoi am fost secretarul de presa al grupului care a facut conferinta internationala pt aprecierea politica a Pactlui Ribbentrop-Molotov, cu Mosanu, matei, Nedelciuc, apoi am colaborat cu grupul care a lucrat pt Comisia interdepartamentala de stabilire a statutului limbii noastre, apoi am tradus in romana si, respectiv, rusa, fiind la ATEM, cu Viorel Ciubotaru religiosul toate materialele sesiunii a XIII-a care a votat aceste doua lucruri istorice, apoi, cu doua zile inainte de votare, a aparut cartulia lui Pohila si a mea „Sa citim, sa scriem cu litere latine”, pentru care ni s-a propus sa o mutam la alta tipografie cu alt onorariu si am refuzat. Cind s-a votat pe scena, eu eram in culise si cartea deja aparuse sia fost un prim-manual, cind am mers la Pelinia, Riscani, unde am dus 100 de carti, apoi la Grinauti, satul de bastina, si am dus alte 100 de cartie, in doua scoli in care am invatat, ca acesta ne-a fost onorariul – cite 200 de cartulii – ei, invatatorii, invatau dupa aceasta brosura.

  Toate acestea nu le stiati? Nu umblati cu minciuni.

  Nu sunt rusofoba, sunt impotriva imperialismului rus. Nu sunt antisemita, sunt pentru a se recunoaste holocaustul antiromanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *