Anatomia Clanurilor Lucinschi si Voronin. Noi scenarii. Si Unirea cu Romania…

Miercuri am participat la o editie a emisiunii “Deni za dniom”, cu Ludmila Muntean, dupa oabsenta de aproape trei luni din R.Moldova. Am spus acolo niste lucruri pe care le tot doreeam sa le expun pe blog.

Se spune ca intelegerea privind alegeri anticipate e ca si facuta intre PLDM si PCRM. Sperindu-se ca, la banii furati anterior de comunisti, fapt pentru care nu au fost trasi la raspundere, si la banii verzi, izvoriti din atita contrabanda, de care s-au saturat si romanii, ce controleaza azi de zor unitatile de transport care merg prin vama – ca sa nu spunem de alti bani pe miinile tinerilor obraznici – nu e nimic de-a mirarii ca aceste clanuri sa fie gata de alegeri. Si viseaza sa nu mai nimereasca in Parlament PL, PD, nu mai spun de PNL.

In felul acesta, Clanurile Lucinschi si Voronin destabilizeaza situatia si ne fac pe noi, anticomunisti, de risul bolsevicilor.

Azi in R.Moldova sunt trei clanuri mafiote – clanul Lucinschi-Filat, clanul Voronin, clanul Lupu-Diacov-Plahotniuc. Insa, toate aceste clanuri sunt – direct sau indirect – produsul lui Lucinschi. El l-a invins pe Snegur (nici acela inger!…) cu ajutorul lui Voronin, in 1996, dupa ce, in 1993, a restabilit, inclusiv prin naivitatea unor romani moldoveni, Partidul Comunist. Voronin “i-a multumit” si l-a sprijinit in 1996, in prezidentiale, cind i-a pus conditie lui Lucinschi sa semneze un Memorandum antinational cu Tiraspolul, alias cu Moscova. Apoi Lucinschi a vrut sa ii plateasca lui Voronin cu o alianta intre PD-Rindunica al lui Diacov cu PCRM, in 1998-1999. Diacov nu a acceptat si Lucisnchi i-a smuls niste deputati, dezafiliindu-I, si rupind majoritatea parlamentara. Apoi, impreuna cu Rosca si comunistii, au dat jos Guvernul Sturza. Tineti minte, aiureala cu “miinile curate”… Asa Lucinschi s-a razbunat pe Diacov pentru ca s-a aliat cu Snegur, Matei, si nu cu Voronin, caruia el ii era obligat.

Apoi Lucinschi si-a pus premier un „copil adoptiv”, pe nume Braghis, al doilea dupa Diacov, care, cica, il “tradase”. Iar la plecarea din functia de Presedinte, Lucinschi s-a ales cu o frumoasa halca de spatiu din centrul capitalei.

In Guvernul Sturza, acelasi Lucinschi l-a bagat la privatizare pe Filat, ramas dator pe viata “aiatolahului centristilor”. In scurt timp Filat ajunge adjunctul lui Sturza, adica sef-adjunct pe Guvern. Ce au vindut si cum au cumparat nu mai spunem, se cunosc dosarele respective.

Dupa care Diacov se razbuna si modifica, impreuna cu intreg Parlamentul (inclusiv cu PCRM, aliat temporar in aceasta trebusoara) Constitutia, ca sa il debarce pe Lucinschi. Insa nu se alege nici Presedinte, nici prim-ministru nu se desemneaza si Lucinschi dizolva, in 2000, Parlamentul. Atunci s-a ratat, premeditat, prima oara, „dream-ul european”…

In alegerile anticipate cistiga pritenii lui Lucinschi, cei rosii comunisti, care ne-au distrus zece ani, insa in 2005 Lucinschi si Moscova ii baga lui Urecheanu – care, impreuna cu liberalii (nu ai lui Ghimpu!, ci cei rezultati din Unificarea Dreptei cu Matei, Snegur, Muravschi, Rusu, Untila si altii) si cu social-democratii lui Braghis (citeste Lucinschi) – pe Diacov (Filat), Braghis si Serebrian, incercind sa debarce national-liberalii. Nu a reusit atunci, au facut-o in 2006 si PNL s-a reconstituit in 2006, desi PNL fusese primul partid autodizolvat si care a inceput unificarea Dreptei liberale, in 2001, ajungindu-se la Alianta Moldova Noastra si la Blocul Moldova Democrata.

In 2005, gasca lui Lucinshi, inclusiv Diacov si Filat, dar si Serebrian cu Rosca, pe 4 aprilie, dar mai ales Filat, caruia ii “era rusine” – in fata lui Mark Evghenievici Tkaciuk, prin care, probabil, isi proteja businessul – sa nu-l voteze pt Voronin, votat inclusiv prin contributia lui Iuscenco, Saakasvili si Basescu, precum si printr-o mediere americana „scumpa” a unui impostor.

Clanul Lucinschi si Voronin iarasi au ramas la putere.

Alegerile locale din 2007 au fost folosite de clanul Lucinschi prin Filat, care deja stia ca se va rupe din PD, pentru ca Lucinschi, nici chiar luindu-se in consideratie 4 aprilie 2005, nu i-a iertat lui Diacov „tradarea“ cu formarea ADR, pe care el nu a dorit-o, vroind o cooperare PD-PCRM (poate si Rosca, cine stie!).

Filat este lansat in locale, isi face echipa pentru Consiliul municipal, apoi formeaza partid, inclusiv am discutat sa facem impreuna, dar, la sigur, Lucinschi a spus ca nu trebuie “sa ne incurcam”, doamne freeste, cu nationalistii de la PNL. Si bine au facut. Avea sa regretam acum, dar stiau ei ca nu era de glumit cu noi.

Apoi Filat a facut strutocamila PLDM, contind sa il inghesuie pe Chirtoaca, impreuna cu PL-ul, care si-a luat denumirea noastra de partid, dupa unificarea din 2001 si formarea Aliantei Moldova Noastra. Dar sa o „termine” si cu Diacov, „vesnicul neiertat” de catre Lucinschi.

Printr-o manevra, Lucinschi il baga pe Kiril mai intii la Diacov, acesta nu trece pragul in 2009, iar apoi “il muta” pe Kiril la PLDM. Filat este al treilea copil al lui Lucinshi, impreuna cu acesta punindu-se la cale PLDM, care ta-a-a-re bine se mai intelege cu Sevciuk de la Tiraspol, adica, desigur, cu Moscova.

Clanului Lucinschi-Filat nu i-a placut trecerea lui Lupu la PD, cind vazusera PD-ul cazut. De atunci confruntarea clanului Lucinshi-Filat si Diacov-Lupu, acesta fiind sprijinit de Plahotniuc, a capatat alte turatii.

Ce a fost dupa 2009 nu mai spun. Ca stiti. Ca unii erau gata sa il voteze pe Lupu Presedinte se stie, dar au fost persecutati, li s-a spus sa dispara, sa se dea la fund, si, astfel, a fost impiedicata destramarea PCRM, chiar daca incepuse.

In concluzie, asta vroiam sa spun – R.Moldova este sfisiata de trei clanuri, in special de cel al lui Filat, inebunnit ca nu poate rapune PD-ul, asa cum isi doreste clanul Lucinschi-Filat. Plahotniuc a aparut din sinul comunistilor, l-a adus pe Lupu de la comunisti si a ajuns si el persoana publica, din om de afaceri. Dar nu stiu daca era mai bine sa mearga in 29 iulie 2009 sau dupa 28 noiembrie 2010 in alianta cu Voronin, si nu cu PL si PLDM. Acesta a fost poate unicul moment de ruptura si tensiune intre clanul Voronin si clanul Lucinschi-Filat. Insa lucrurile s-au aranjat, Plahotniuc a invins prin partajarile importante, ceea ce nu a permis clanului Lucinschi-Filat sa preia controlul asupra intregului sistem statal pe nume ”R.Moldova”, buna de muls si de rasmuls de catre cele trei clanuri, toate avind la baza spiritul diabolic nesabuit al lui Lucinschi – de la restabilirea Partidului Comunist pina in ziua de azi, cind se da lupta sa se puna mina „definitiv” – a cita oara!? – pe al doilea stat romanesc, pentru a nu ajunge in UE.

Povestile lui Filat cu integrarea europeana sun demagogie pura. El asta nu vrea – lui ii place “procesul in sine”, „sam protess”, prin care mulge Europa, asa cum au facut, desigur mai putin, comunistii. Si Filat se temea ( ceea ce s-a intimplat) ca doar Plahotniuc, venit si el de unde a venit si pripasit in PD, care a evitat coalizarea cu PCRM, poate opri clanul Lucinschi-Filat de la acapararea totala a puterii, lucru pe care Filat si latratorii lui spun ca il face clanul PD.

Mai departe depinde cine din nou va fi cu PCRM? Ori PD face Guvern cu PCRM, care spune ca nu accepta, ori acestia nu accepta pentru ca exista intelegerea dintre Lucinschi si Voronin sa dea peste cap integrarea europeana deja ratata si deturnata constient de Filat si Leanca, cei care acum se bucura de debarcarea Guvernului, pentru ca – ei cred – vor pune raspunderea pentru esecul eurointegrationist pe seama PD.

Am facut aceasta anatomie, pentru ca la noi toate se discuta, dar in jurul degetului, fara a-l pune pe “i”.
Iata acesta e tabloul intimplat in Moldova de la Independenta incoace si atita timp cit exista si se regenereaza mereu clanul Lucinschi si Clanul Voronin, ambele antiromanesti, nu mai vede R.Moldova integrare europeana.

Numai ca, fratilor, stati putin. Toata lumea spune ca e rau si ca va fi si mai rau. Dar stiti spre ce conduceti voi lucrurile si societatea, furind intruna acest stat si deturnind visul european al societatii?

Va spun eu – spre Unirea cu Romania. Nu inzadar cei de la Stratfor spun clar ca R.Moldova e unicul stat carui natiune locuieste pe teritoriul altui stat si ca o solutie pentru acest „stat-problema” este Unirea cu Romania.

Nimic din ce e artificial nu rezista, ce e artificial – crapa. Nimic din ce a fost lipit cu forta nu rezista si nimic din ce a fost dezlipit cu forta nu ramine asa. Iar voi demonstrati zilnic acest lucru.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. Dna Pavlicenco, daca ati fi fost unionista dintotdeauna, atunci mai credeam in cele ce spuneti, dar asa v-ati trezit si dvs abia acum cu solutia la toate problemele noastre. Avem nevoie de consecventa in actiunile noastre.

 2. Politicenii îs în război…
  Pentru ei suntem gunoi.
  Dar ce putem să facem noi?
  Câte-un picor în fund la toţi
  Să scăpăm ţara de hoţi
  Şi de falşii patrioţi.
  Care este acum ieşirea?
  Să fim sănătoşi cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA…

 3. Dna Pavlicenco, nu mai „murdariti” atita conceptul de Unire : nu sinteti, nici o iota, credibila.

 4. D-na Vitalia!
  Pentru realizarea Reântregirii este binevenit de unificat într-o forţă toate forţele sănătoase: Unioniştii,Mişcarea Antimafie, Acţiunea Democratică,etc. Fără o unitate,a acestor forţe ne va fi greu.
  În caz de alegeri aceste forţe trebuie de coagulat în una singură. La o discuţie cu băieţii (cunoscuţi,băieţi de treabă de ai noştri) au spus că în caz de aceste forţe sănătoase nu se unesc în una, vor face apel unde pot să nu se participe la alegeri. Aşa că, la părerea mea trebuie de pregătit de pe acum unificarea forţelor sănătoase în una.

 5. Interzicerea simbolicii comuniste, votată anul trecut de Parlament, este în contradicție cu standardele europene. Acest lucru se menționează în raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, realizat la solicitarea președintelui Curții Constiuționale.Comisia menționează că legea privind interzicerea secerii și ciocanului contravine câtorva articole ale Convenției Europene pentru Drepturile Omului, notează kommersant.md.DOAMNĂ VITALIA, cum vă pare tîmpenia noastră naţională? La noi se luptă nu cu oamenii, ci cu obiectele. În caztul dat cu secera şi ciocanul. Ştiţi de ce? Fiindcă oamenii, care au susţinut PCUSul cu secerile şi ciocanele sale, adică foştii comunişti (Dvs se pare că aţi fost meambră PCUS, dacă nu – scuze) sînt plasaţi în posturi mari şi decide acum soarta S ărăciei Noastre Naţionale. Deci, luptăm cu greblele, furcile, secerile, da nu concret – cu foştii PARTAIGHENOSSE (aţi fost Doamnă în Ghermania şi aţi ŞPRIHUIT acolo, nu? ) ai lui Beria ,stalin, bodiul, brejnev, gadîrcă, snegut, sabgheli, Lucinski şi Voronin (“îndrăgiţii” Dvs politicieni). Cum aşa, Doamnă, Doamne mă iartă? Nu e timpul, ca aceste LEPRE să steie la mititica?

 6. ianca ce scriam acum v-o 3 ani: Citiţi, vă rog ,despre Revoluţia Franceză din 1792. sau amintiţi-vă de ea şi să vedeţi că Lovitura de stat din 7 aprilie este exact acelasi scenariu, numaI că în loc de Paris puneţi Chişinău, în loc de Clădirile guvernamentale – palatul Tiuilri. Numai că voronin cu tcaciucii lui nu a fost ghilotinat, dar poate încă lua calea spre Pruncul, unde probabil şi merită…Numai că teroriştii chişinăueni nu au convocat Conventul şi îNCĂ nu au pornit în MASŞTAB arestările, dar urmează. Sînt cercetaţi poliţiştii în care se aruncau cu bucăţi de asfalt…Sînt aruncaţi din posturi Neliberalii. Este acealaşi clogan – kto ne s nami, tot protiv nas…Teroarea ROBESPERIANĂ îmboboceşte în Moldova, Vladimir Robespier-Filat încă urmează să fie şi el ghilotinat, dacă e să urmăm logica evenimentelor…Măcar şi pentru furturile comise avcum 20 de ani…Cine va fi Napoleonul nostru care va veni peste 9 ani la conducere, la tron, şi va anula şi el toate tîmpeniile Liberale, vom vedea…Se vorbea adineaori la întrunirile liberale, că voronin va încerca a fugi din ţară ca şi Ludovic cu Maria-Antuaneta, dar poate că încă urmează să o facă…Reveniţi vă rog la evenimetele din Franţa de acum 2 secole si jum..

 7. „Fermentul Unirii in noi ceilalţi de dincolo nu mai lucrează…
  E o lipsă de perspectivă şi de viitor” (Nicolae Prelipceanu, scriitor român, LA, nr.2, 09)
  Doamne fereste, daca se producea dupa 1990 Unirea, amu-ai miii si rasmii de moldoveni (nu de rusofoni) ar fi iesit in PMAN cu topoare si coase si cu strigate Carati-va acasa, tigani romani, ar fi devastate Cladirile , cele 2 din Centru, in care s-ar fi oplosit zeci de roman ice accent tiganesc, veniti sa ne conduca sis a isi bata joc de LIMBA noastra AGRAMATA, – ei insisi nestiind si nedindu-si sama ca la baza LIMBII noastre care are doua numiri si ambele sint corecte – Romana si Moldava – deci la baza lor sta LIMBA scrireilor a trei mari MAMALIGARI moldoveni – Eminescu, Alecsandri si Creanga, – ci nu sta limba strabunilor lui Dinescu Nirshea, care e insurat cu o RUSCA ( ca o cheama Tamara, ca Larisa, ca Halea)…Ei bina, va dau citeva fragmentute dintr-o scrisoare de dragoste fata de moldoveni publicata de DELOC NETALENTATUL poet roman prin august, 2009, intr-un gazat din Romania, intitulat Cotidianul, uite ce zice nacealnicul gazatului Academia Catavencu – ‘’…sora noastra mai mica (are in vedere Basarabia) fugita de acasa…’’ (Deci nu romanii tivcalosi ne-au tradat inca si inca o data, cedindu-ne rusilor fara a slobozi un foc de arma, ci NOI am fugit DE ACASA…Curat om nebun. Ai nostril, basarabenii anume ca ACASA fugeau, citi din ei s-au refugiat in FUNDUL Romaniei, tucma la granite cu Ungaria…Ca, mai apoi, daca e s ail credem peAvrel Busuioc, care scrie in Jurnal de Chisinau, acum vreo 2-3 ani, – CAN asa scrie elu – prin 1947 in Romania incepuse vanatoarea de basarabeni, tat-miu cu nepusa in masa ne lua de cite o aripa sip e aici mi ti-I drumul…Mai concret intrebati-l pe Basaioc…Despre cum au fost insa prigoniti acolo moldovenii, intrebati-I pe cei ade au locuit acolo…Mai departe, delocnetalentatul Poet scrie – “Limba dulce, cur viclean, caracret de Moldovan”, – deci ati priceput, comentariile sint de prisos, – sintem NOI niste cururi viclene, nu ei…Sau – “Romania Mare, obligate sa poarte o insula rusofona (insula e Basarabia) in spinare, de 1000 de ori mai batrina ca Insula Serpilor”…Deci noi, moldovenii nu ne vom fi alipit, ca un Voevodat, sau Principat egal in drepturi cu cellalte doua Voevodate – Muntenia si Transilvania, sau Ardealul, ci am fi fost ca o insula.povara…Fiindca, sa vezi la ce ajunge boritul de dinescu – Moldova “in loc de Republica s-ar fi numit judets”…Iar Valoghea Varonea ar fi fost un ghet “Presedinte al Consiliului Judetean”, dupa cum scrie talentatul netrebnic dinescu…Ma voi adresa cu vreo alta ocazie cacanarilor-unionist, – care vor la tsitsa patriei-muma…Va mai intreb inca si inca o data, – noi, daca ferit-a sfintul ne uneam, nu ne uneam, ca un principat egal in drepturi cu cele doua? Care, CELE DOUA, daca rasfoim Istoria mai veche, erau cu mult mai slabe decit Moldova, SI din punct de vedere economic, SI cultural, SI lingvistic, dacca vreti…Si acum, ca un refren suna BALIGOASA LIMBA MOLDAVA IN urechile nesoalatului talentat de pe dimboVITSICA – Bati vintu di la un capat la altu al Republishii”…Adica NOI asa schimonosim limba ROMANA, si lui ii arde obrazul coshuros de rusine…Amu inchipuiti-va fiecare din voi, ca eram uniti, si voi vorbeati fara a va screme in DULCEA LIMBA MOLDAVA, – iar de colo va pocneau romanii Vorbeste, berbnec-moldovan, omeneste (cum ar fi in ruseste – Gavari pa Celoveceski, Baran-Maldavan)…Deci am scapat de dracu si am dat peste tat-su…Voi reveni si cu alte CUVINTE FRATESTI, de DRAGOSTE la adresa noastra, a moldovenilor, precum si a Basarabiei, rostite si scrise de intelectuali romani…Traiasca Romania Mica! Si Moldova Mare!

 8. Pt antisistem

  Nu mai spuneti, sunteti voi credibili, care stati in tufari, nu? De ce nu iesiti voi, cei „credibili”, la vedere?

 9. Pt ION

  Cititi blogul meu de patru ani si vedeti daca aveti dreptate. Nu cunoasteti istoria mea politica, de aceea debitati minciuni.

 10. Pt Patriciu

  Joi ne vom convoca in sedinta Consiliului Unirii. Le discutam pe toate, numai ca nu putem actiona sub amenintari. Cei de care spui sa reziste sase ani, s aparticipe la alegeri si sa obtina macar ceva rezultate, dupa care sa ameninte – pe cine? Pe noi? Pentru ce? Am fost noi la putere si am deturnat fonduri? sau cei care vor chema sa nu se iasa la vot, nu cumva vor favoriza comunistii, ca alegatorii lor – se stie – ies binisor la vot? Si-apoi ce forta au acestia ca sa fie ascultati si s ali se urmeze indemnurile? Nu ti se pare ca lumea si fara ei nu va mai iesi la votare?

 11. Va cunosc istoria destul de bine, fiti pe pace. La inceput aveati niste idei fanteziste de uniune-interstatala cu Romania la care chiar si cei de peste Prut faceau din sprincene. De ce ati renuntat la acea idee sau de ce nu ati pledat din start pentru unire?

 12. ROMANTIC- ROM ANTIC
  ROMaNTIC-ROMâNTIC
  “Circa 640 de mii de moldoveni vor primi pensii mai mari cu 15 la sută de la
  1 aprilie. Guvernul a decis astăzi să majoreze pensiile mai mici de nivelul de existență”.
  Să ne bucurăm, urlaţi urale
  Pensile-au izbucnit în sus, –
  slavă javrei demoliberale, –
  ne-au dat UN BATON pe lună-n plus.

 13. Doamnă, aveţi o vîrstă onorabilă, dar vă ocupaţi de copilării, ca mare utopistă ce sînteţi…Duceţi lucrul de aghitaţiune printre români, unde scuipă cînd aud de unire, – cu bolşovicii ĂIA să ne unim, în cur pĂ mă-sa! Acolo există 0,5 procente de unionişti , e procentul Dvs la viitoarele alegeri

 14. propun ca în scolile noastre să se renunţe la cifrele matematica, să se treacă la literele matematice, de exepmplu, la artimetică să le dăm copiilor exerciţiie cam de aestea: lupu+ghimpu+filat=bandiţi. Sau: Moldova-lupu-filat-ghimpu=o mică speranţă. Sau: planatniuc x lupu x voronin=bandă democomunistă. Sau: plahatniuc : tănaşii-telelei + ghimpu + zubco + gadîrcă = bunătate criminală. Sau: lupu + ghimpu= tîmpenie prosto-parlamentară. Sau: O SĂ VĂ MAI DAU şi alte exemple din manualul meu de „Aritmetică lexicală”…Angajez coautori.

 15. Scuzati dna Pavlicenco,dar ceea ce scrieti dv.este adevarat? Eu am mari indoieli de sinceritatea cu care insistati pe „…anatomia Clanurilor Lucinschi si Voronin.” Lucrurile sunt cu mult mai intunecate,daca e sa luam in consideratie pe cei ce controleaza economia tenebra din R.Moldova. Mafia economica si-a subordonat in totalitate politcul si pe „politicieni” de la noi,asa ca Parlamentul seamana mai mult cu un circ,decat cu oameni ce sunt patrunsi de interesele cetatenilor pe care-i reprezinta. Felicitari dna cu ziua de 8 Martie!O zi buna in continuare!

 16. Bănuielile dumitale coincid cu ale mele. Doamna Pavla. sustrage ataniţia cititoriolor de la bandiţii nr. 1,2,3 şi varsă ligheanul pecteb Lucinski, care poate e pe jumătate PLECAT, Voronin, care e în opoziţie, şi acum nu are rost să-i răscolim hoţiile, că sînt hoţi mai graşi şi care e şi el mai mult încolo decît încoace şi 2. cum a fost el, cum n-a fost, dar pe timpul lui nu au fost tâmpenii din aestea. Ori Doamna Pavl-co nu se prea descurcă, ori interesul ei poartă fesul tot al ei. Da, filat este mare hoţ, dar el, lucrînd pentru sine, mai făcea şi pentru ţară CÎTE CEVA, în afară de cei trei TONŢI. Naivitatea doamnei se vede cu ochiul neînarmat, – ţara de fapt se află în răîzboi, iar ea n-a uitat azi în interviu să spună cît de aproape sîntem de unire. Rusul zice – kak do kitaia peşcom. Doamnă aveţi consilieri? Dacă da, apoi sînt la fel de naivi, că nu se poate ca BĂRBATUL SĂ INSISTE CA FEMEIA SĂ_I OFERE O PARTIDĂ DE SX, DE VREME CE EA VREA MAI ÎNTÎI PIPI. PaRDON!

 17. mESAJUL DE MAI SUS – PENTRU iLEANA ŞI vITALIA

 18. Mareșalul Senatului Republicii Polone, Bogdan Borusewicz, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova. Vizita va dura două zile, în perioada 10-11 martie curent……CE CAUTĂ AISTA prin lume? Noi avem mort pe laiţă, nu ne arde amu de poleci…Trebuie dus cadavrul la groapă. Pregătiţi marşurile funebre!

 19. Doamna Pavlicenco,spuneti-mi va rog ce cautati la o emisiune in limba rusa si vorbiti in aceasta limba cind optati pentru unirea cu Romania si sustineti ca limba de stat este romana si nu moldoveneasa(nicidecum rusa)…e oare corect???mie nu mi se pare chiar crestinesc…

 20. Ghimpu nici nu vrea să audă de legalizarea secerei și ciocanului……Păi dacă Prostul emerit Ghimp se pişă pe deciziile europene, nafig integrări europene, nafig aşa Emeriţi proşti ca ghimp, nahren s pleaja…Idiotul ista emerit gîndeşte că toată moldova şi tot globul se învîrteşte îm jurul penisului lui…UIte aşa e cînd Prostul are noroc de moldoboi care îl votează..

 21. Sigur că anticipate; nu importă — acum sau peste 1 an, dar ar trebuie să vedem care e situaţia: poate vin forţe noi în parlament, eu nu cred că în afară de moldoboi o să mai voteze cineva vreun partid AIEist, e cvlar că sînt cei mai mari bandiţi, în 3 ani s-au căpătuit toţi…Dar — nu credeţi că ar trebui să cerem ca juma din deputaţi să fie pe circumscripţii, cu un procent minim de voturi? Să vedem, dacă ar 2 mercedesuri şi 2 case cu cîte 3 etaje — nafig s pleaja!Etc, etc…

 22. Păcat.
  Păcat că în fruntea așa numitor unioniști se află o persoană cu viziuni atât de limitate.
  Țin bine minte cum în 1998 valeruș mateiciuc se da viitorul președinte al țării, după mandatul lucinski, țin minte cum valerică se îndreptățea cu numirea cetățeanului rus kalev ca ministru al transporturilor, că a fost rugat de lucinski, atunci dvs, dna Pavlicenco erați cocoțată în echipa Lucinschi – ați uitat unele amănunte foarte importante 🙂 !
  Acum sunteți, se vede, în echipa lukilor flămânzi ?

 23. Dna Pavlicenco,
  stind in „tufarii” mei cred ca mult mai mult beneficiu aduc tarii decit sa ma dau in spectacol cu o ideie/mesaj impartasit „elitei” de la Chisinau de cei de la Bruxelles – soarta Moldovei e hotarita de acum, si o stiti foarte bine

 24. Pt antisistem

  Faceti ce credeti ca e mai bine, care e problema? Nu va cer sfatul, nici aprecierea. Nici nu ma grabesc sa va taxez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *