Despre lista latratorilor verzi, tot ei killeri ai PNL

Comemorare_anexarea_Basarabiei_111Mi-au postat si mie cititorii in comentarii la articolele de pe Servitoriiblog listele celor care, se presupune, lustruiesc imaginea lui Filat. Il intrebam pe cineva dintre ei daca e adevarat ce se spune despre el, pentru ca nu pot crede asta despre toti. Si veti vedea in lista reprodusa mai jos pe cine nu as include.

Totodata, am ajuns la concluzia, ca, la fel ca si in cazul “Listei Sandrovschi”, inventate in laboratoare “cre( )tin-democrate”, turnatorii sau agentii adevarati au fost amestecati, in mod cinic si premeditat, cu cei care habar nu au avut de structuri de securitate, cum e si cazul meu, cred si al lui Vasile Nedelciuc, al multor altor oameni murdariti de niste jegosi, lipsiti de orice scrupule.

As vrea sa ma refer, insa, iata la ce aspecte. Cine nu s-a convins de lipsa de impartialitate a pretinsilor comentatori, analisti, sondajisti sau sociologi in anii de la urma? Am si scris de atitea ori si despre JurnalTV, si despre Publika, si despre PRO TV. Ceea ce nu inseamna ca vizez toate emisiunile sau pe toti angajatii acestor TV si posturi Radio. Nu mai spun de resursele media aflate sub controlul fortelor univoc proruse. A scris si Constantin Tanase, au scris si altii. Citi nervi am consumat ca sa le dau in obraz si sa-i fortez sa accepte corectari de stiri si imagini in legatura cu marsurile unioniste din anul trecut – pentru ca, in realitate, se bateau antiromanii cu politia, dar presa nelibera baga “violente intre unionisti si statalisti”. Astfel, numai noi stim cit am suferit ca “s-au scremut” – si ma puteti ierta pentru acest cuvint urit, dar nu-l voi inlocui, – sa ne egaleze pe noi, unionistii, PNL, si pe alte componente ale Consiliul Unirii cu risurile garbuziste si seliniste, formuzaliste si comuniste, primele trei categorii avindu-i in spate si pe potentialii “harbugi”, in proces de coacere. Si nu doar acestia, ci si celelalte doua componente ale AIE – fiecare din motivul sau, cei mai albastriori, care au bagat Unirea in sicriu, desigur, din invidie si concurenta, iar astazi mai ca redevenind unionisti.

Ma uit si ma n´inun´ez cum s-a apucat Ghimpu de capul presei cind a l-a ajuns pe el cutitul la os, dar cind scriam eu despre aceasta presa – vinduta din saracie, nu doar din placerea de a se prostitua – el ridea pe sub mustati, ca si ceilalalti, fara sa ia atitudine fata de manipularile, inclusiv in mediile pe care Ghimpu nu se poate plinge, fiind invitat chiar si cind nu prea are ce spune. Cind am scris si spus de atitea ori despre pachetele cu orez, sapun (fara fringhie, asta e lasata pentru alte campanii electorale, dupa prabusirea BEM), ma criticau ciracii lui Filat, inclusiv Tanase, acum, iata, aparat de Tanase, plagiindu-ne din nou si rabufnind, liderul lib(e)ral scrie: „De ce, statule, te fură în continuare anume cei care au datoria să te apere, să te întărească? Doar au promis oamenilor că ei vor fi mai buni. Sau pentru ei binele statului şi al cetăţenilor înseamnă să aduni milioane, miliarde şi, din când în când, să le arunci celor săraci lipiţi pământului câte un pachet de orez, câte unu sau două kilograme de grâu şi, obligatoriu, un săpunel sovietic, „hozeaistvennoe-sobacee mîlo”.

Se mai rasteste Ghimpu contra lui Filat, dar cind e vorba de obiectivitate privind PNL, Ghmpu tot cu PLDM se asociaza – vom aminti doar interzicerea publicitatii unioniste in Chisinau si anularea unicului minut de publicitate electorala gratis prin Parlament, in baza unei intiative legislative comune PL-PLDM.

Si mai e ceva la care ma voi referi. Spunea cineva in Romania – ce sa mai zicem de orfana R.Moldova -, care numai stat nu vrea si, la sigur, nu poate fi, – ca acolo este extrem de greu sa razbata un alt partid, o “forta a treia” in spatiul public. Pentru ca – de ce sa ne ascundem dupa deget? – daca nu apari in presa care trebuie sa informeze obiectiv si impartial, complet si netendentios, cine crede ca poti fi o forta, ca poti reprezenta o alternativa politica? Pai si aceasta misiune o au spiridusii lui Filat, dar si ai lui Lupu si Ghimpu – ale caror liste de adulatori inca nu le-am vazut – tocmai sa ucida si orice mugur sau incercare sa razbata vreun alt partid politic in vizorul publicului.

Noi, PNL, nu am fost niciodata partid mort. De la formare si pina in prezent am tot facut conferinte de presa peste conferinte de presa, actiuni, luari de pozitie, atitudini, declaratii, am publicat pe site si bloguri sedintele Delegatiei Politice Nationale, ceea ce nu face niciun partid, ca nu avem ce ascunde, transparenta fiind cuvintul nostru de ordine, datorita carui fapt e liniste, solidaritate si unitate in PNL. Nu, ca presa asta nu vede, nu este interesata, pentru ca latratorii “potentatilor zilei” o fi fiind platiti nu doar sa lustruiasca imaginea patronilor, dar si sa nu scrie despre altii.

Abia prin actiunile unioniste din 2012 – cind s-au implinit 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica – am reusit sa spargem zidul muteniei falsilor analisti, comentatori, bloggeri afiliati (astia sa ma ierte, nu-i cunosc si putin ii citesc) sociologi si sondajisti-“oprosnici”. Nu va faceti probleme, am discutat cu persoane din chiar interiorul gastilor ce fac pretinsele sondaje si mi-au spus despre cinismul si bataia de joc a nerusinatilor. Numai ca, in loc sa ne faceti rau cu incercarea de a ne calca pe noi, PNL, pe unionisti, in picioare, pina la urma ne-ati scos din anonimatul in care ne tineti pe nedrept, pentru ca se investeste in ignorarea noastra. Asa e regula vietii – nu sapa groapa altuia ca vei cadea primul in ea, asta le-o spun si celor cu topurile celor 50 sau 100 de “maldaveni” influenti…

Sigur, prin aceasta situatie, se prejudiciaza ideea, conceptul si necesitatea de pluralism politic, indispensabil notiunii de democratie. Eu cred ca Dumnezeu e peste “potentatii jalnici ai zilei” – iertata sa imi fie oximora – si groapa care va asteapta nu se va acoperi cu buruiene. Numai ca pacatul vine peste toti basarabenii, daca vor continua sa voteze pentru orez si sapun, patrunjel si efecte ale deturnarilor de bani din fonduri publice si europene, inclusiv pentru ecologie.

Si, referitor la lista latratorilor verzi. Cei pe care nu-i consider inclusi adecvat in liste sunt marcati cu alta culoare. Desigur, pot si sa gresesc. Insa, in privinta lui Sergiu Afanasiu, ma chiar mir – domnilor, e vicepresedinte al PNL, luati-o mai incet…

Ceilalti, sper, nu se vor supara ca i-am lasat, dar daca se supara nu e mare nevoie, caci totuna se comporta cu PNL neobiectiv si urit – nu doar spunind ceva, ci si respectind indicatia patronilor de a nu spune nimic despre noi, de parca nu am exista. Mai temeti-va de Dumnezeu!

Si un Post-Scriptum in contextul fricii de Dumnezeu si al adevarului care iese la suprafata…

Dragos Galbur a publicat niste documente despre deputatul-clown Gheorghii Brega, prietenul lui Ghimpu. Acest individ a fost medicul mamei mele, care a decedat la spital in anul 1987, din vina medicilor sau a asistentelor medicale. Oficial – din cauza unui cheag format dupa o interventie chirurgicala, la care mama, cu inima problematica, totusi a rezistat. Acest individ mi-a cerut sa aduc heparina pe ultima suta de metri cind aproape era clar ca mama ne paraseste si eu asta ii tot spuneam, dar el nu ma prea intelegea, pentru ca era aproape mereu in ceata. Am adus peste doua ore, m-a ajutat o foarte buna prietena, desi puteam aduce cu patru zile mai devreme. Consider ca mama mea s-a dus cu zile, pentru ca, dupa ce am inmormintat-o, am mers, fara un interes special, in salonul unde a stat, ca sa revad locul unde a murit. Probabil ca Domnul mi-a indreptat pasii. Pentru ca o pacienta din salon mi-a spus un lucru ingrozitor – ca a surprins cum doua asistente au discutat si una si-a pus miinile in cap cind cealalta i s-a „confesat” profesional despre doza de nu stiu ce medicament pe care l-a administrat mamei mele. Pe acest individ Brega, pe nume profesional “medic”, mai mult l-am vazut atunci cherchelit decit treaz, cred ca acest lucru se poate deduce usor si azi, daca te uiti mai atent la el, nu inzadar il numesc un clown jalnic. Am scris atunci la Ministerul Sanatatii, dar pe mama nu o puteam intoarce, iar medicii sunt solidari si in cirdasie in cazurile medicale cu sfirsit letal. Nu l-am cunoscut pe tatal meu, fiind ucis cu patru luni inainte de nasterea mea, am pierdut-o, cind aveam doar 33 de ani, pe mama, tot din cauza regimului sovietic ucigas… Acum s-a vazut cine a fost si mai e Gheorghii Brega…

Vitalia Pavlicenco

I. Lista activistilor de presa si comentatorilor platiti de Grupul Viorel/Victor Topa

1. Tirdea Bogdan, comentator si blogger, platit si de Filat, si de PCRM
2. Dolganiuc Valentin, comentator
3. Mocanu Sergiu, politician

4. Cozer Alex, angajat trustul Jurnal
5. BOGATU Petru, editorialist al ziarului „Jurnal de Chișinău”
6. Negru Nicolae, angajat trustul Jurnal
7. Butnaru Val, jurnalist
8. Vasile Nastase, jurnalist
9. Batereanu Andrei, lider ong
10. Dendiu Doru, jurnalist
11. Nastase Andrei, avocat

12. Cheianu Constantin, jurnalist
13. Albot Nata, director Jurnaltv
14. Dron Ion, avocat

15. Durbală Anatol, actor
16. Gavrilov Pavel, omul PCRM la Jurnal
17. Valentyn, un fricos ce-si ascunde identitatea
18. Afanasiu Sergiu, ziarist, antreprenor
19. Anatol Plugaru, ex-sef SIS, antreprenor

II. Lista analiștilor și comentatorilor platiți de Vladimir Filat

Șeful și coordonatorul listei este ȚĂRANU Anatol,
Director al centrului de Cercetări Strategice și Consultanță Politică „Politicon”.

1.BĂRBAROȘIE Arcadie
Director executiv al Institutului de Politici Publice

2. Alexandru Solcan, lector
3. CĂLUGĂREANU Vitalie, Prezentator al talk-show-lui de la TV7
4. CAȘU Igor, Conf.univ.dr, Director al Centrului de studiere a totalitarismului, Facultatea de Istorie și Filozofie, USM
5. CERNENCU Mihai, Șef-catedră Relații Internaționale, ULIM
6. CHIRTOACĂ Nicolae, fost ofiter KGB, fost ambasador in SUA pe timpul lui Voronin
7. CIBOTARU Viorel, Director al Institutului European de Studii Politice
8. Andrievski Vitalii, director ava.md
9. GOLEA Anatol, Director general, TV7
10. Nantoi Oazu, expert IPP
11. ȚESLIUC Vladimir, Director al agenției de presă NICA-press
12. Gherasim Arcadie, ziarist Vocea Basarabiei
13. Morari Natalia, ziarist, Europa Libera
14. Tabirta Ion, lector
15. Botan Igor, director ADEPT
16. Croitoru Vasile, comentator

17.Alina Turcanu, ziarul Adevarul

18. Valeriu Vasilica, Info-Prim-Neo
19.Vasile Botnaru, Radio Europa Libera
20.Viorel Mihail
21.Mihai Contiu
22. Ion Berlinski

III.Blogerii lui Filat
Seful diviziei bloggeri este fostul consilier a Premierului Tudor Darie, care mai este si coproprietar al site-lui Unimedia. Special pentru a promova imaginea PLDm si a Premierului Filat a fost creata platforma pentru blogerihttp://voxreport.unimedia.info/, la care au acces sa posteze doar blogerii loiali lui Filat si grupului Viorel /Victor Topa. Darie se ocupa cu recrutarea si cu dirijarea blogerilor, si decide perioada si nivelul de remunerare.

1. Marian Cepoi
2. Dan Caranfil
3. Gabriel Calin
4.
Tudor Cojocariu
5. Eugeniu Luchianiuc

6. Nichitus Victor
7. Elena Panus
8. Pasa Valeriu
9. Spinceana Vitalie
10. Ursenco Igor
11. Radu Voda
12. Gavrilita Adrian

13. Roman Cernelea
14. Dumitru Alaiba
15. Fornea Andrei
16. Denis Cenusa
17. Dumitru Ciorici
18. Ion Grosu
19. Vasile Galusca
20. Vlada Ciobanu
21. Gheorghe Costandachi, IDIS Viitorul

22. Victor Ciobanu
23. Lina Griu
24.Viorel Mardare
25. Dragos Galbur

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
 1. PNL Moldova are vreo legatura cu PNL Romania ,adica sigla ii la fel ,desi discursul ii un pic mai radical.
  Moldovenii ca si romanii is foarte greu de urnit si nu au in sine simtul de cetatan simtul de om independent si mandru de el.
  Romanii aici si din Moldova privesc tara lor ca pe o mosie pe care ei is tolerati.
  Discursul dv radical nu va va aduce nici un vot,un discurs mai moderat insa cu masuri radicale luate odata ajunsa la putere ar fi o idee mai buna.
  Romanul dupa o mie si ceva de ani de robie a ajuns un om temator rezervat si obedient ,discursul dvs doar il sperie desi poate simte la fel.
  Romanul ii si foarte prost ,crezand puterea un stapan ,iar vorbele ei un adevar absolut sinonim cu statul.
  De multe ori a ataca puterea ii sinonima la romani cu tradator.
  Poporul nostru trebuie unit si apoi schimbat radical ,nu mai suntem asupriti ,trebuie sa ne comportam ca o natie demna si mandra .

 2. Pt vasile

  S-a incercat ceea ce spuneti timp de 21 de ani, nu ajuta, trebuie claritate, chiar cu riscul speriatului. Nu vedeti ca lucrurile intr-acolo merg?

 3. Caand zic prost ,zic prost cu toate consecintele de a ma include si pe mine.
  Basescu a prostit si distrus Romania 6 ani pana aceasta sa se prinda de acest lucru desi era un comunist de al casei ,nu un nou venit,adica a fost ministru de vreo 4-5 ori ,ministru al transporturilor in timpul mineriadelor ,a vandut flota ,devalizat proiecte gen Canalul Capitalei ,Siret-Baragan,Cfr,a spalat banii in drumuri nationale docedite ineficiente in loc de autostrazi ,etc

  Deci a ma astepta de la Moldova la alceva ii prostie.
  Iar cand zic prostie ,ma refer la prostia civica ,romanul nu stie ca el detine puterea spre deosebbire de un francez sau englez ,romanul voteaza o data la patru ani iar de la vot doarme ,nepasandu-i ce se intampla ,de parca votul ar insemna ceva daca nu-i urmat de constrangere si sanctionare a derapajelor.
  Apoi romanul nu are memorie ,caul Basescu si nici nu voteaza oameni cat de cat normali la cap.
  In Romania ,glumele si bascalia au deveit criteriu de competenta.
  Deci a te comporta cu romanul ca si cu un englez,doar il confunzi cand el ca mental ii inca in evul mediu ,speria temator si obedient,revoltandu-se doar cand cutitul ii ajunge nu la os ci in maduva oaselor ca in 89 ca in 2012 in Romania (Cazul Arafat),romanul nu stie preveni el ii in acelasi ciclu care duce la rascoale gen Bobalna in evul mediu.

 4. Pt Vasile

  Ei, pornind de la ce spuneti, aflati ca aici, in Basarabia, au fost votati oamenii lui Basescu, prin efortul lui Ghimpu si Chirtoaca, atunci ma intreb – cine sunt acestia, domnule, si cit vor mai prosti romanii?

 5. Motivul pentru care suntem asa din pacate ,ii unul simplu.
  Francezul si-a castigat dreptul si format spiritul de cetatean in revolutii sangeroase,si il pretuieste stiind ce inseamna si cine ii el .
  La fel si Englezul ,la noi in schimb revolutiile doctrinare au fost zdrobite crunt(1821),(1848) ,iar drepturile au fost OFERITE nu CASTIGATE treptat de politic.
  Din pacate revolutia din 89 nu a fost doctrinare ci mai mult o revolta a infometarii atatata de armata si cativa spioni .
  De asta discursul dvs nu are nici un ecou .

 6. Votarea lui Basescu in Moldova si castigarea alegerilor prin furtul de la Paris + votul masiv pro Basescu la Chisinau ,a starnit o mare nemultumire.
  Moldova nu ar trebui sa se implice in luptele interne a Romaniei ,fiindca nu si le poate gestiona pe ale ei ,si asta poate aduce doar resentimente ca in 2009.
  Romania priveste Moldova ca minim un frate si ca pe o parte a ei ,indiferent de presedinte,iar Basescu nu insemna romanism in nici un caz.
  De ce Moldova nu s-a abtinut ii ciudat ,dar a avut efecte negative.
  Ghimpu si Chirtoaca ,nu stiu cine sunt ,ii optiunea lor ca s-au pus cu Basescu pe baricade dar asta nu ajuta deloc ci chiar din contra.
  De Georghe Ghimpu am auzit in rest conducatorii Moldovei ,nu s-au remarcat deloc pe plan extern cu absolut nimic.
  De la independenta Moldova ii tot acolo poate mai rau ,avand in vedere ca limba poarta un nume fabricat de Biroul Politic al URSS in 1918

 7. Discursul ar putea avea efect ,daca ajungeti la putere undeva oriunde ,intr-un oras mai mare a Moldovei ca primar ,aratand sau dand exemplu ,punand in practica discursul .Totodata avand si o masa de la care puteti vorbi ,fiindca Puterea are toate microfoanele pe ea.
  Pt a putea urni ceva trebuie sa va puteti sprijini de un punct,un blog sau manifestatiile ii prea putin ,trebuie sa preluati puterea treptat si sa castigati increderea oferind un exemplu de urmat care sa contrasteze practicilor bolsevico-mioritice,chiar daca incepand din functii mici de conducere.

 8. Domnii mei, este ceva strigător la cer. Dar CE E cu lista lui PLOHIItniuc, eu de fapt nu fac deosebire între un bandit BUN şi unul RĂU. Toţi bandiţii sînt răi. Inclusiv timof…te, pardon, nimicnicia sa de Prisdate, un DEZGROPAT recent, speriat, un cirtiţoi inutil, mîncător de bani, de milioane, cu tot cu banda lui de SUPTalterni

 9. 21.Mihai Contiu
  22. Ion Berlinski
  Doamna Pavlicenco, cum comentati ca a ajuns Filat sa fie laudat de likelele antiromanesti de la Moldova Suverana?
  Contiu se imbata in fiecare seara la barul de la Casa Presei si se lauda ca e platit de Filat.
  Acest Filat e tip mizerabil fara scrupule, Contiu la murdarit si pe el si familia lui in stil rusinos.

 10. Pt marcel

  Reprobabil, deci cum poti nega niste lucruri evidente? Filat nu are scrupule deloc, este facatura lui Lucinshci, este un prorus mascat, numai ca, la un moment dat, asta incepe sa se vada, mai ales la cotituri.

 11. http://cerulalbastru.com/2013/02/16501/

  A fost publicata partea a IV-a a Interviului cu Ilie Bratu despre diversionisti, tradatori si idoli falsi…

 12. Valenta numai postati aici aberatiile unui om ratacit.

 13. “Replica lui Ghimpu: Filat să se lămurească cu ministerele lui, eu cu ale mele” . (Unim., 5-03-13).
  Mi-au lăsat, e evident, părinţii o mare-avere: ia, vreo şapte ministere şi Prostia, – supliment…

 14. Stmata Valenta,
  Am incercat sa deschid pagina de la Cerul Albastru
  cu interviul lui Ilie Bratu, dar in zadar: e blocata iarasi !

  SIS-temul KGB e mereu in actiune contra unionistilor adevarati !
  Felicitari si Curaj mai departe !

  Re-Unirea noastra cu România se apropie !

 15. adevaratul pericol pentru republica moldova pe care nimeni nu il ia in consideratie .

  Liderii ai cinci formaţiuni de stânga din Republica Moldova au format un consiliu comun, din care ar urma să facă parte şi reprezentanţi ai societăţii civile.

  Este vorba despre Partidul Socialiştilor, Partidul Popular Socialist, Patrioții Moldovei, Renaștere și Moldova Unită.

  Consiliul a fost constituit în cadrul unui forum desfăşurat la 5 februarie, participanţii apreciind că acesta ar putea fi startul unei posibile unificări a forţelor de stânga.

  Forumul a avut genericul “Moldova: Alternativa de stânga”.

  in timp ce dreapta se da de ceasul mortii sa aibe suprematie ,stanga isi vede de treaba si se omogenizeaza impotriva limbii romane ,natiunii romane si celor 2 state romanesti .

  puntea dintre slavii de la nord si cei de la sud nu a fost facuta datorita natiunii romane si jertfei sutelor de mii de tineri in razboiaie .

  acest msj se vrea a fi un semnal de alarma .
  cine il intelege va sti cum proceda in continuare , cine nu ,va ramane in continuare sa critice alianta si greselile ei in timp ce aripa de stanga rusificatoare isi face de cap .
  cand 2 se bat al 3 lea castiga .
  ramane sa vedem cine este acest al 3 lea in rep moldova .

 16. Cititi aici un interviu in 4 parti
  cu eroul deputat unionist Ilie Bratu
  despre procesul Re-Unirii noastre cu România
  si tradatorii ei de la Chisinau
  care ne sapa din interior.

  / falsii unionisti tradatori:
  – scriitorul Nikolae Dabija,
  – poetul Valeriu Matei,
  – afaceristul Vasile Nedelciuk,
  – spionul Ion Hadârka,
  – spionul Andrei Turkanu,
  – juristul Mihai Ghimpu,
  – istoricul Anatol Petrenko, etc. /

  /caci adevaratii unionisti martiri au fost omorâti:
  – poetul Grigore Vieru,
  – scriitoarea deputata Lidia Istrati,
  – poetul deputat Ion Vatamanu,
  – poeta deputata Leonida Lari
  – primarul deputat Nicolae Costin,
  – cineastul Ion Mija
  – regizorul Emil Loteanu
  – actorul Grigore Grigoriu
  – cântaretii Doina Marin si Ion Aldea-Teodorovici,
  etc. /
  –––––––––––––

  Un interviu realizat de jurnalista independenta
  Valenta Galusca:
  http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php/2163-Schimbarile-mari-in-istorie-incep-Unirea-este-un-imperativ!

  http cerulalbastru com

 17. TRUBADUR: Revoluția de la 7 aprilie continuă!

  Citiți partea a IV-a (actualizată) a Interviului cu Ilie Bratu

  despre DIVERSIONIȘTI, IMPOSTORI ȘI IDOLI FALSI…

  http://cerulalbastru.com/2013/02/16501/

  Interviul integral este aici>

  http://cerulalbastru.com/2013/01/ilie-bratu-unire-este-un-imperativ/

 18. Luana, eşti dusă cu apa, am în vedere mintea ţi-i dusă de vînt, prima listă, cea cu Dabija poate fi continuată cu Moşan, Tanasă, şi încă şi încă – duzine…Cea de a doua e o născoceal inreponsabilă – /caci adevaratii unionisti martiri au fost omorâti:
  – poetul Grigore Vieru,
  – scriitoarea deputata Lidia Istrati,
  – poetul deputat Ion Vatamanu,
  – poeta deputata Leonida Lari
  – primarul deputat Nicolae Costin,
  – cineastul Ion Mija
  – regizorul Emil Loteanu
  – actorul Grigore Grigoriu
  – cântaretii Doina Marin si Ion Aldea-Teodorovici,…..Doar Costin pare să fi fost RADIAT, ceişaşţi încă……Cel mai slab poet al nostru – folcloristul vieru – ce, nu se ştie CUM a dat kelea pokii? Da Lari? Marea patrioată şi aproape unice? Nu rak avea?……….În această listă alţi DEŞTEPŢI îl puneau pe Ion Gheorghiţă, Gh.Ghimpu, etc……Aşa se ţin la noi lecţiile de patriotism local. Păcat! Nu mai duce, FATO; lumea în eroare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *