Mircea Popescu: „Nu renunța!”

popescuCind Mircea Popescu, ex-presedinte al Consiliului Mondial Roman, cu sediul in SUA, cel 8332931649_8545012d96care a contribuit cu declaratii, articole, pozitii, atitudini, sugestii, obiectii si critici prompte la miscarea unionista, care este si unul dintre fondatorii Consiliului Unirii, a anuntat nu demult, pe blogul sau, ca se retrage din activitatile publice. Eu i-am scris ca se poate supara pe mine, dar nu public pe blogul meu aceasta decizie de adio, pentru ca nu doresc sa o accept. Desi eu am republicat marea majoritate a articolelor sale. Ma bucura ca nu am fost singura care l-am incurajat sa nu faca acest pas definitiv. Acum, dupa articolul ce a urmat celui amintit, il republic, mai jos si pe acela. Felicitari, Mircea! Sa stii ca te cunosc de peste 10 ani si te apreciez extrem de mult! Vitalia Pavlicenco

http://mipopescu.wordpress.com

Nu renunta!

In urma anuntului publicat in articolul “Timpul retragerii” (http://mipopescu.wordpress.com), exprimand intentia de a ma retrage din activitatile publice, am primit indemnuri de a regandi aceasta decizie, numitorul comun fiind: “Nu renunta!

Basarabeni si persoane care sunt implicate in lupta acestora pentru implinirea idealului national si-au aratat uimirea si dezamagirea fata de aceasta intentie meu, rugandu-ma si ei sa revin asupra deciziei.

Tocmai de aceea, simt nevoia sa le multumesc celor care prin mesaje, fie publice, fie pe adresa personala m-au incurajat sa continui incercarile pe care le-am facut pentru a fi folositor Romaniei si romanismului.

Cu aceasta ocazie, am descoperit ca si alte persoane, chiar lideri de asociatii isi exprima profunda deceptie ca multe dintre actiunile lor complet dezinteresate in slujba neamului se izbesc de un zid de indiferenta care-i face sa-si puna intrebarea: “Oare pentru ce toata aceasta zbatere?

In acest fel, se ridica cortina descoperind o realitate cruda: subminarea actiunilor societatii civile nu vine doar din partea politicului, ci vine chiar din sanul societatii civile. Iar aceasta forma de subminare se manifesta prin indiferenta, prin pasivitatea celor din randul carora venim si cu care incercam sa corectam. Este subminarea provocata de cei care folosesc paravanul idealurilor comune pentru obtinerea de avantaje si care apoi, din invidie sau din oportunism, isi parasesc prietenii si cauza lasandu-i singuri in furtuna.
Ca si acestia, dupa ani in care am suferit lovituri nemeritate si m-am izbit de indiferenta celor cu care am pornit la drum pentru realizarea ideilor care ne-au animat odata, dupa zeci de implicari in spatiul civic ramase fara ecou, am ajuns sa nu-mi mai vad utilitatea in spatiul romanesc.

Cei obisnuiti sa citeasca analizele si solutiile pe care le-am propus pentru diverse situatii din spatiul romanesc, imi atrag atentia, cu un nedisimulat repros, ca renuntarea echivaleaza cu abdicarea, cu dezertarea de la o indatorire pe care mi-am asumat-o singur ca un contract cu poporul meu.
Vreau sa fie clar, nu am abdicat si nu voi abdica de la principiile mele care se confunda cu promovarea interesului national si care sunt scrise negru pe alb pe respectivul spatiu public.

Pentru promovarea acestor interese nationale am cautat portite si resurse, inclusiv in mediile politice. Si, cu toata onestitatea, trebuie sa spun ca in intreaga mea activitate, principalele realizari la nivel legislativ se datoreaza cooperarii cu trei personalitati politice care au venit in intampinarea societatii civile preluand idei pe care le-au transpus in proiecte legislative sau acte de guvernare. Ma refer la: Sandra Pralong, consiliera Presedintelui Emil Constantinescu, Titus Corlatean, actualul Ministru de Externe si senatoarea Elena Mitrea.

In pofida esecurilor, continui sa cred ca exista speranta renasterii nationale prin actiunile tineretului care preia stindardul romanismului si reintregirii Romaniei. Desigur, acest tineret are nevoie de o indrumare discreta, asa cum imi sugera cu delicatete, George Simion, lider al Actiunii 2012“Sa vedem oamenii care mai gandesc ca noi ca renunta este descurajant, astfel incat imi permit sa va cer sa ne fiti in continuare un sfetnic, chiar daca nu public.”

In aceeasi nota a necesitatii suportului pentru tinerii nostri este si mesajul Lt. Col. Dumitru Rinciog: “Articolele de pe pagina dumneavoastra de Internet sunt un bun national, sunt calauze de urmat atat de catre tineri … Cu deosebit respect pentru munca dumneavoastra, pentru ceea ce ati realizat, si cu speranta ca nu veti abandona lupta.”

Ce pot sa spun? Sunt argumente care ma pun intr-o situatie publica extrem de dificila deoarece ar insemna sa ma intorc dintr-un drum care m-ar duce spre o zona mai confortabila si ar insemna incalcarea, nu tocmai demna, a unei hotarari, chiar personale.

Singurul compromis pe care-l pot face cu mine insumi, este acela de a ramane un simplu observator, pana in momentul pe care-l voi considera ca reprezinta speranta de trezire a societatii civile. Iar, in ceeace ma priveste, acest moment va fi acela in care organizatiile societatii civile vor prelua, vor analiza si vor promova, propunerile aflate pe site-ul meu,  propuneri, pe care le-am elaborat si a caror responsabilitate mi-o asum, deoarece, oricare ar fi pretul “de imagine”, ca roman imi iubesc tara si natia deasupra oricaror precepte internationaliste si voi lupta pentru suveranitatea, independenta si integritatea Romaniei.

Un individ poate sa vorbeasca la nesfarsit, poate lansa idei si propuneri, dar pana la urma ii piere si vocea, si elanul, si energia, iar toate incercarile sale singulare ajung sa se piarda. Vorbele si propunerile de pe hartie trebuie sa se transforme in actiuni avand ca finalitate modificari legislative sau actiuni guvernamentale. De aceea, consider ca organizatiile societatii civile trebuie sa valorifice potentialul fiecarei persoane, sa intreprinda actiuni concrete dincolo de posibilitatile unui simplu individ care, spre deosebire de o organizatie, nu poate avea nici autoritatea reprezentativa si nici puterea de a influenta, in numele acestei reprezentativitati, niste hotarari la nivel national.

Cum actualul Parlament intentioneaza ca in luna Mai sa inceapa elaborarea si dezbaterea publica asupra modificarii Constitutiei si Legii Electorale, in scurtul timp ramas, societatea civila trebuie sa-si pregateasca propriul set de propuneri.

Indemnul de mai sus este o ultima incercare personala de a “misca” societatea civila romaneasca, de a o scoate din letargia care a cuprins-o, dar este si raspunsul pe care-l datorez prietenilor care mi-au intins mana trimitandu-mi indemnuri de imbarbatare.

Mircea Popescu
31 Ianuarie 2013

Timpul retragerii

De circa un an si jumatate am inaugurat spatiul public “Diaspora si Reintregirea” in care am facut o serie de consideratii personale, am lansat propuneri societatii civile si factorilor politici avand ca scop apararea valorilor nationale, imbunatatirea vietii sociale si politice din Romania, propuneri pentru integrarea romanilor de pretutindeni la viata tarii si, nu in cele din urma, indemnuri pentru reintregirea tarii. Cu toate ca blogul a fost vizitat pana acum de peste 20.000 de ori, reactia generala, cu putine exceptii, a fost una de inertie, de lipsa de interes din partea societatii sau chiar de admonestare ca fara bani nimeni nu se incumeta sa initieze sau sa participe la actiuni concrete. Acest fapt m-a facut sa revin cu picioarele pe pamant, sa inteleg ca idealismul este ceva desuet in ziua de astazi, ceva care nu poate exista fara a ceda puterii banului devenit idolul aurit al actualei societati.

Nu este exclus ca cele expuse sa nu fie solutii realiste, nici din punctul de vedere al asteptarilor societatii civile, nici al pragmatismului politic sau al asa zisei politici corecte. Intr-un cuvant, sa fie lipsite de valoare in ochii contemporanilor mei romani atat din societatea civila, cat si din cea politica.

Desi, mediul acesta de comunicare a reprezentat modul de a-mi exprima gandurile si sentimentele, modul de a-mi manifesta dragostea pentru tara mea si pentru conationalii mei, se pare ca acestea vor ramane doar niste relicve de gandire anacronica, pentru multi romani.

Toate aceste considerente ma determina sa renunt la implicarile mele afectiv-active in spatiul public, indiferent daca voi mai exista situatii care sa afecteze patria mea de suflet, Romania. In consecinta, consider ca un minim de decenta imi impune sa incetez orice fel de activitate publica, inclusiv activitatea publicistica de pe “Diaspora si Reintregirea” (http://mipopescu.wordpress.com).

In viata publica, si nu numai, vine un moment cand, constatand ca esti singur, ca iti lipseste sustinerea si ca nu poti fi o voce singulara in cadrul societatii, este mai bine sa stii sa te retragi pentru a nu mai sta in calea noului val. Dupa ani, in care am incercat sa-mi fac datoria de roman, a venit si pentru mine timpul sa fac pasul inapoi in fata noii generatii inzestrata cu mai multa energie, cu alte ambitii, cu alte preocupari, cu alte idealuri, cu un alt fel de a gandi si a simti patriotismul, o generatie care isi doreste o altfel de Romanie, poate mai ancorata in realitatile vietii de astazi, decat cea pe care am visat-o si care mi-a fost mie inoculata prin educatie, prin traditie, prin spirit.

Desigur, exista si tineri, in care vad continuarea idealurilor mele, asa cum sunt cei care au cladit miscarea nationala pentru Reintregire, Actiunea 2012. Acestia sunt tineri pentru care Romania este mai mult decat cea cuprinsa intre actualele granite, este Romania inaintasilor, este Romania care, chiar daca printr-un accident al istoriei este astazi rupta si sfasiata din cauza neprietenilor, ramane Romania unei natiuni complete si unite odata pentru totdeauna.

Nu stiu daca aceste doua tendinte vin in coliziune sau, asa cum sper, se vor contopi la un moment dat intr-un singur filon national.

In orice caz, tinerei generatii de romani din intreg spatiul de simtire romaneasca, ii urez succes in opera de cladire a unei Romanii viitoare care sa nu fie mai prejos de cea a inaintasilor care au realizat Romania intregita, nationala, suverana si independenta.

Mircea Popescu
25 Ianuarie 2013

Loading Facebook Comments ...

32 Comments

Add a Comment
  1. Domnule Mircea Popescu te rog nu renunta.A renunta inseamna capitulare,dr Dacii si urmasii lor nu capituleaza niciodata,te mai gandeste.

  2. Adevarul pe care eu il stiu e foarte dureros.
    Efoarte dureros pentru noi toti, in special cei care suntem adevarati ROMANI – nu numai cu pasapoarte – care dorim din toata inima UNIREA…

    Dupa ce la 24 ianuarie 2013 a fost publicat interviul cu Ilie Bratu pe „Cerul Albastru” (ma refer in specail partea a III-ea), iata ca la 25 ianuarie 2013 Dl Mircea Popescu anunta pe blogil sau ca se RETRAGE.
    Il respect foarte mult, pentru decizia onesta. Dar aflati mai mult din acest interviu despre AFACERISTIi, DIVERSIONISTII… care l-au dezamagit pe Dl Mircea Popescu:

    http://cerulalbastru.com/2013/01/ilie-bratu-unire-este-un-imperativ/

  3. Acum, aflu de acest interviu. Nici vorba de asa ceva. In primul rand, nu ma pot retrage din politica deoarece nu am fost implicat in politica nefiind membru al niciunui partid, nici inainte, nici dupa 1989.
    Singura politica cu care ma identific este politica nationala, care n-are culoare partinica.
    In al doilea rand, n-am citit articolul in care se vorbeste despre afaceristi, diversionisti, etc. Pur si simplu nu ma intereseaza barfele sau diferitele teorii ale conspiratiei de care este plina societatea romaneasca, teorii care constituie pretexte pentru a nu actiona, pentru a nu se implica. Vorba aia: „Tot nu putem face nimic din cauza papusarilor. Mai bine ne lamentam.”
    Despre actiunile basarabenilor pentru reintregire, aceia care sunt in prima linie, am toata admiratia. Dar, consider ca generatia veche, mai ales din orgolii personale, se complace in lupte interne care aduc prejudicii miscarii unioniste, deci aceasta generatie veche trebuie sa lase locul intai, tinerei generatii, cum ar fi Actiunea 2012. „Batranii” ar trebui sa dea dovada de mai multa intelepciune si sa incerce sa aplaneze conflictele dintre ei pentru a deveni adevarate modele si sfatuitori pentru tineri. Si asta cu atat mai mult cu cat acesti „batrani” mai poarta, nealterat de microbul internationalist, sentimentul national si traditia neamului.
    Dezamagirea mea pleaca de la faptul ca organizatiile romanesti, oriunde s-ar afla, din oportunism, din populism, Dumnezeu stie de unde aceasta inertie, protesteaza doar verbal, se plang, dar atunci cand au solutii mura’n gura le ignora. Pe blogul meu am oferit astfel de solutii legate de modificarea Constitutiei si a Legii Electorale care ar aduce societatea civila (inclusiv basarabeana) in Parlament pentru a-si sustine in mod institutionalizat interesele, dincolo de interesele partidelor.
    Nu-i nimeni interesat, dar, diversi membri ai societatii civile se gudura fara rusine pe langa partide pentru a fi strecurati pe listele lor electorale.

  4. Cred ca noi nu am inteles un lucru : pana ce nu se va pune granita pe Nistru nu vom putea uni cele doua tari. Chiar si in acel caz cei care se opun unirii ne vor bloca demersul nostru de ani.

  5. @laur
    Din punct de vedere politic, interesul pentru reintregire este scazut.
    Politicul are in mana toate parghiile influentarii opiniei publice, deci al maselor.
    Prin poiectul pe care l-am propus (http://mipopescu.wordpress.com/6-legea-electorala/proiect-legislativ/) de a permite oricaror organizatii ale societatii civile romanesti din tara si din afara, nu numai a minoritatilor cum este acum (UDMR), se va (putea) crea un grup unionist in Parlamentul Romaniei, care va avea un impact formidabil asupra gandirii politice si al influentei generale in societate.
    Dar proiectul trebuie sustinut oficial de organizatii, cum ar fi Consiliul Unirii, Actiunea 2012, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, etc. Nu poate veni din partea unui individ care nu are sustinerea unei organizatii in spate. Nici macar mass-media nu-l asculta, cu atat mai mult institutiile statului.
    Organizatiile, ca cele enuntate mai sus, ar trebui sa aiba intalniri, discutii pentru sustinere reciproca si pentru actiuni si initiative comune.

    Transnistria este o cauza pierduta. Chiar daca, prin absurd, s-ar gasi o formula federativa, abia atunci ar incepe dezmembrarea prin diverse pretentii de federalizare din partea gagutilor, rusofililor din zona Balti, etc. In acest fel instabilitatea politica va fi permanenta.

  6. Domnule POPESCU,

    Ati pus punctul pe cel mai sensibil I al zilelor prezentului. „In acest fel instabilitatea politica va fi permanenta”. Cred ca este diagnosticarea corecta a situatiei tuturor romanilor si mai cred ca cineva / undeva tocmai are grija sa se mentina,ba si sa sporeasca acesta stare. Lupta impotriva cauzelor inca suficient de bine camuflate , inca suficient de productive intr-ale falsei credibilitati este/va fi de lunga durata. Asa ca… sunt motive sa depuneti armele? De o deslusire, de un crampei de dezvaluire a directiilor,a solutiilor este nevoie oricand si din partea tuturor…generatiilor.

  7. ALERTA TERORISTA ANTI-UNIONISTA:
    ————————————————————–
    Jurnalista independenta unionista Valentina Gălușcă de la Ciocana
    este hartuita si urmarita de teroristii sis-temului kgb
    “maldafnist statalist” pentru interviul realizat cu eroul patriot unionist Ilie Brat
    despre procesul nostru ireversibil de Re-Unire cu Patria-mama România, care ia o amploare nebanuita !
    – articol publicat pe site-il sau:

    http://cerulalbastru.com

    Electricitatea, telefonul si accesul Internet i-au fost blocate,
    ca si in cazul dr. Iacob Căpăţină /oficial: Golovca, nume rusificat / de la Botanica,
    presedintele Asociatiei Anti-Pact Ribbentrop-Molotov,
    un alt erou mucenic unionist decedat recent in ianuarie.
    ————————————————————————————–
    Sa salvam viata acestei noi martire unioniste,
    din lunga lista a altor eroine nationale unioniste omorâte, iradiate, otravite:
    – cântareata Doina Marin Aldea-Teodorovici,
    – deputata Lidia Istrati,
    – poeta Leonida Lari,
    etc.!
    ————————————————————————-
    HALAL orientare europeana democratica filat-elista AIE !
    HALAL un asemenea Presedinte adormit Nicolae Timofte !
    HALAL justitie mafiotica ifrim-ica infirma din RM !

  8. Un adevarat luptator
    pentru Re-Intregirea Neamului nostru Românesc,
    pentru Re-Venirea Basarabiei la sânul mamei – Patrii România,

    NICIODATA NU DEPUNE ARMELE !

    Multi eroi au stat in inchisorile comuniste
    si nu s-au dezis de lupta pentru Dreptate si Adevar !
    Doar Orgoliul Personal ne mai este dusmanul !

  9. Cu tot respectul pentru domnul respectiv M.P. pe care nu-l cunosc:
    dumnealui procedeaza ca un copil-
    daca nu-mi urmati sfaturile si documentele mele,
    atunci va pedepsesc si ma retrag !
    Voi sta in urma si daca veti prelua in viitior documentele mele,
    atunce poate ca voi mai reveni !

    Si cui ii folosesc toate aceste declaratii pesimiste si negative
    pe toate siturile ?
    Un Barbat adevarat al neamului nu procedeaza asa !
    Lupta continua in orice conditii, de asta se numeste lupta !

    Stramosii nostri au stat o suta de ani sub ocupatia ruseasca,
    dar la 27 martie 1918 au realizat un miracol:
    „Actul Unirii” votat de Sfatul Tarii !

  10. Dle Popescu, am tot respectul pentru Dvs. si ma bucur sa aflu ca nu anume acest interviu este cauza retragerii Dvs. Scrisesem mai sus asta, reiesind din ceea ce mi se comunicase.

    E o coincidenta de timp?! – aparitia interviului si retragerea Dvs? Posibil. Si nu acesta este scopul interviului ca sa demolam pe ADEVARATII ROMANI PATRIOTI. Ba chiar doresc POCAINTA PUBLICA a tuturor celor care ne-au redirectionat pe o linie moarta.

    Eu personal, nu atac pe nimeni, dar vreau sa am un raspuns clar:

    De ce inca nu putem realiza UNIREA??? Ce se intampla dupa culise?

    Ma refer mai intai la unirea fortelor pro-romanesti de aici, din RM si de pretutindeni.

    Ma refer la Re-Unirea cu Patria mea scumpa si frumoasa – ROMANIA!

    Voi publica partea a IV-a a interviului, unde vor fi prezentate si alte argumente.

  11. Padre Pio,

    Multumesc. Intr-adevar de mai multi ani, nu e prima data, cand sunt efectiv urmarita, persecutata… am si dovezi. Dar asta este o alta tema despre care voi scrie in Cerul Albastru.

    Va spun: nu toti martirii sunt cunoscuti. Multi au murit nestiuti ca au fost victimele unor structuri teroriste, care distrug tot ce este pro-romanesc.

    Nu ma refer la conducerea RM. Ci la acele structuri teroriste straine secrete existente in RM, conduse dinafara pentru a distruge inclusiv pe pro-romanii din conducerea actuala a RM.

    Daca noi nu ne UNIM asa cum eram toti in FRONTUL POPULAR… si daca amanam Re-Unirea…

  12. Va intreb pe toti: De ce un PATRIOT ca Ilie Bratu, care toata viata lui a luptat pentru adevarul istoric… de ce ESTE SI ACUM MARGINALIZAT???

    De ce au fost incurajati, sustinuti si mentinuti diversionistii?
    D ce unul ROMAN ca Ilie Bratu a fost marginalizat, hartuit si chiar calomniat MISELESTE de unul care se da patriot – Nicolae Dabija?

    Raspundeti care stie!

  13. Corectez: De ce un ROMAN…

  14. @HARA-KIRI

    O lupta nu se duce de unul singur. De aceea, o parte vine cu toate resursele si cu tot potentialul de care este capabil, alta parte vine si ea tot cu asa ceva.
    Este si aici vorba de un exemplu de unirea fortelor. Daca nu ai un partener cu care sa-ti aduni fortele pentru a face drumul impreuna, la un moment dat, ti se irosesc puterile si capotezi.
    Deci, nu-i vorba ca cineva isi ia jucariile si pleaca, ci de faptul ca negasinsdu-si partenerul de drum, oboseste si nu mai este capabil sa mearga mai departe. Iar cei pe care i-a considerat posibili parteneri, nu sunt interesati sa mearga alaturi de el.
    Acesta sensul este : hai sa ne dam mainile pentru a face ceva, altfel …

  15. Valenta,
    suntem cu totii mândri de Curajul Dumitale !
    Sa ne traiesti !

    atentie: situl unionist

    http://cerulalbastru.com

    est in continuare bombardat de terorismul cibernetic de la Kremlin,
    asa cum a fost atacata Estonia acum câtiva ani !
    Si alte ziare si site-uri din RM sunt atacate cibernetic !
    / Ziarul de Garda , etc /

    Actualmente in Estonia este creat un Centru NATO de lupta
    contra terorismului cibernetic al Marelui URS de la Rasarit !

  16. Pt Valenta

    Mie imi repugna sa ma bag in aceasta discutie inutila. Nimeni pe nimeni nu marginalizeaza, decit cind ai Puterea si nu ii dai cuiva un ciolan. De aceea nu vad cine il „marginalizeaza” pe Bratu, cind loc de a activa este cit vrei, numai ca trebuie sa vrei, nu sa te ocupi doar de hulirea tuturor. Si, de aceea, a ramas singur, s-a automarginalizat, pt ca in viata asta nimeni nu iti este dator cu nimic. Nu mai spun ca propagati niste minciuni enorme spuse de Bratu. Aveam alta opinie despre dumneata. Este lume vie care stie cum stau lucrurle si este ingrozita de ce scrie el, de aceea nimeni nu-i acorda atentie, doar cei care inca nu-l cunosc. Dece nu luati interviuri si de la cei vizati urit de el? Mircea Popescu are dreptate, trebuie sa stii a copera, or, el asta nu stie, nu vrea si nu poate, probabil. Daca v-as spune eu cum stau altfel lucrurile, dar nu ma bag in troaca. A vrut, s-a inscris in Consiliul Unirii, nu a mai vrut – a plecat. Sa faca ce vrea daca nu stie cum sa adune si sa mentina oameni in jurul lui. Dar pentru hule trebuie sa raspunda.

    Nici mie, nici altora, nimeni nu ne este dator cu nimic, dar nici noi nu suntem datori nimanui, pentru ca facem cit putem, cit ne duce capul etc. Nu tocam bani publici, bani romanesti, bani europeni, cine trebuie sa vrea ceva de la noi cind noi existam cum putem? Crezi ca e degeaba e liniste in PNL? Oamenii vad cum se fac la noi lucrurile si sunt mutumiti, dar activitati trebuie facute intotdeauna mai multe, insa trebuie sa ai cu ce. Noi facem cu ce avem noi si ce mai gasim de la unii oameni patrioti. De aceea nu este deloc adecvat cuvintul „marginalizat”, asta putea fi daca el era in PLDM, a muncit, a adus voturi si, iata Filat nu l-a promovat, nu l-a ascultat, nu i-a dat un ciolan de ros. Dar cu oamenii care activeaza cu mijloacele lor – ce pretentii poate avea cineva? E chiar nostim si total paradoxal sa pledati aici niste lucruri care trebuie privite total altfel. Veniti si discutati cu membrii activi ai PNL, ai Consiliului Unirii, ca, de exemplu, Bratu ma face cu ou si otet, insa va spun raspicat – eu nu iau nicio deciyie singura, noi discutam si ne punem la cale cu toti colegii – Revenco, Can, Severovan, care e primul ce a propus Unirea pt PNL ca mesaj, si nu Bratu, Afanasiu, Margine, Triboi, Bolboceanu, Deleu, Druta si multi altii. In Consliul Unirii sunt Maimescu, Caraman, Turcanu, Vita, Dendiu, Codreanu, altii. Frustrarle unora nu pot servi drept motiv de hula si ponegrire, mai trebuie sa te uiti si in oglinda uneori, si sa te intrebi de ce lumea nu e linga tine. Mai ginditi-va ce faceti. Si previn – eu tolerez aici toate postarile, dar daca va incepe aici Bratu sa erupa sau el cu un nickname, il voi ruga frumos sa se mute pe blogul lui.

  17. Ligia alui Mandache

    Miscarea noastra istorica de Re-Unire cu România
    are nevoie mare de UNIREA noastra intre noi mai intâi de toate !
    Nimeni nu e sfânt, deci sa fim mai loiali, toleranti si ingaduitori
    unul cu altul si atunci vom izbândi !

    Cum se zice pe la noi din mosi-stramosi
    ca sa se auda pâna in Piscul lui Cârlig dar si cel al lui Topor
    ca Flacaii de lânga celebra Fântâna la rascruce de drumuri:

    ma rog de ma iarta…

  18. Lida lui Mandache,
    cred că știu cine ești și mă bucur să te salut și să-ți spun că mi-e dor de tine. Vreau să te întâlnesc și să vorbim.

    Da, UNIREA e înca o mare problema… sper să ne lepădăm fiecare de angoasele ce le avem și să ne unim între noi, așa cum era pe timpul Frontului Popular…
    Cu această ocazie am să vă spun și o parabolă despre doi arici care când era tare frig nu se puteau apropia unul de atul ca să se încăzească, deaorece tineau acele zburlite, deaorece țineau acele sus.
    Când au înteșes, au dat ambii acele în jos, și numai așa s-au puutu apropia.

  19. Dna Vitalia,

    eu nu v-am dat nici un motiv nici să aveți, nici să nu aveți păreri bune sau rele. Eu îmi fac datoria de a spune adevărul.

    Dacă aveți ARGUMENTE atunci sunt gata să le iau în considerație. Dacă nu aveți ARGUMENTE, atunci ce SCOP au denigrarile la care recurgeți în continuare?
    Cum să ne unim, dacă îi denigrați pe toți cei care au și alte păreri?? Despre ce fel de democrație vorbiți, dacă nu tolerați pe cei de-alde mine care scriu adevărul?
    Până acum încă nu ați argumentat că ar fi fost ceva greșit ăn interviul cu Ilie Bratu.
    Va rog, ARGUMENTE, dar nu doar demolări de persoane care vă sunt inconveniente.

    Un Ilie Bratu este inconvenabil pentru ca are verticalitate și nu face business din ”unionism”. O spun la general, nu mă refer exact la o anumită persoană. Să fie clar! Deși fiecare ar trebui sî-și dea seama de adevăr!

  20. Unirea încă nu s-a produs, dar câte victime a făcut între timp. Asa că chiar și dacă mai glumim ca să degajăm atmosfera, totuși, vă spun: ADEVARUL strigă în gura mare, căci nu se mai poate de tolerat…

    Cred ar trebui să existe o solidaritate și să-l chemăm înapoi acasă pe Mircea Druc, să insităm să-i fie redată cetățenia;

    să refacem Frontul Popular si să rechemăm Marea Adunare Națională ca să votăm toți pentru Re-unirea imediată…

    Aceasta este soluția cea mai directă. Apoi de cerut conducerii de la București și de la Chișinău să semneze Actul Unirii.

    Oare nu vă miră faptul că noi, cu așa aferiști diversioniști, nici la o Adunare Națională nu am adoptat nici o rezoluție prin care să cerem UNIREA?

    Ne mișcăm cam așa: tot pe loc, pe loc și deloc!

    Și acum unii vor să iasă basma curată că au manipulat poporul! Cum așa, domnilor tovarăși și tovărășițe?

  21. Mircea Popescu daca doreste sa ne ajute, atuci sa ajute. Dar mofturile sa le lase acasa.

  22. Pt Valenta

    Raspund punctual, pentru ca in polemica bazata pe articolul lui Bratu – care el ponegreste, nu eu – nu ma bag.

    Parerea avuta despre dumneata pornea de la postarile pla comentarii pe blogul meu.

    Nimeni nu stie daca ceea ce spui e adevar sau nu. Totul este relativ, numai Cel de Sus stie adevarul

    Am foarte multe ARGUMENTE, dar tocmai ca nu vreau sa fiu ca Bratu. La care „denigrari” am recurs? Exemple concrete.

    Cu cine sa ne unim? Cu Romania sau cu denigratorii? Ce are democratia cu minciunile propagate?

    De ce nu tolerez pe cineva, nu am inteles. Nu poti posta pe blogul meu sau am inchis eu vreun blog al cuiva? Repet – de ce esti sigura ca spui adevărul? Poate ceea ce se spune nu e adevar, de ce nu admiti asta?

    Nu polemizez cu articolul lui Bratu ca nu cred ca are rost. De cind activeaza numai critica, precum se vede, cu asta nu a ajuns nicaieri.

    Pe cine am demolat? Pe care persoane inconveniente? Pentru ce? Ce am avut eu cu ele? Eu nu am puterea sa demoleze pe nimeni, sincer, ramin uluita de asemenea abordari.

    Mai usurel cu verticalitatea sterila si cu „businessul din ”unionism”, ca noi nu am facut niciodata business, au facut business portalurile care l-au publicat prin Moldova. Nu noi, PNL-istii si Consiliul Unirii suntem businessunionisti sau patrioti romani cu bani romanesti, noi asta nu avem, nu tocam si nu vom toca niciodata.

  23. RE-UNIRE !
    –––––––
    atentie la toata lumea:
    o subtilitate mica dar FOARTE IMPORTANTA:
    NU UNIREA ,

    ci RE-UNIREA !

    Sa re-facem, sa re-stabilim ceea ce a distrus ocupatia ruseasca
    in 1940, caci noi deja ne-am UNIT cu România la 27 Martie 1918 !
    ––––––––
    RE-UNIRE !

  24. O noua Forta Unionista, a treia:

    viitorul B.U.N. – BLOCUL UNIONIST NATIONAL,

    lider: general Ion Costas

    o coalitie de partide, organizatii, miscari unioniste !
    ————––––––
    B.U.N. !

  25. Valenta,
    Tu esti autoare interviului cu ILIE BRATU pe care l-am citit recent? Nu-mi vine sa cred!! Parca e un alt nume specificat acolo.(!!??)

  26. Pt luva

    Nu stiu ce ati inteles din ce a spus Bratu. In toate materialele Consiliului Unirii se spune ca au intrat in componenta sa membrii Consiliului National al Unirii, format in 1991, cu Druc in frunte, persoana cu care am vorbit eu, dupa ce au venit cu aceasta initiativa Maimescu si Revenco, inainte de a reporni Consiliul Unirii, cind de Bratu nu auzisem de nu stiu citi ani. Toata lumea asta traieste, eu nu am citit interviul lui Bratu, ca nu am timp, dar am auzit frinturi si ramin uluita sa aud cum un om, care nu a inchegat nimic, isi asuma totul, dar absolut totul. Intrebati oamenii ce parere au de Bratu, noi tacem. Nu este persoana nemurdarita de Bratu si cum a fost, asa a ramas – neglijat, pentru ca nimeni nu-l mai baga in seama. dar intrebarea eterna ramine – daca noi suntem rai, nu ne reuseste nimic, e totul urit, nu am facut nimic in anul 2012 – de ce nu face el ceva extrem de bun, de reusit, de rasunator, de rezultativ? Raspundeti-mi la aceasta intrebare, eu in viata mea am vorbit cu el de vreo trei ori, rugata prima oara de Mircea Rusu, si nu inteleg in ce l-am impiedicat vreodata.

  27. Iuva,
    eu sunt Valentina Galusca, nu ma ascund, pur si simplu am folosit acest pseudonim Valenta mult timp aici. Iata de ce iar ma prezint aici asa, caci multi ma cunosc anume de Valenta.

    Ma mir cum un politician ca Dna Pavlicenco nu cunoaste cine este Ilie BRATU.
    Si nici nu are timp sa CITEASCA interviul sa afle… foarte interesant, nu?

    Nu stie ca Ilie BRATU a fost DEPUTAT in primul Parlament,

    ca a activat in Frontul Popular,

    ca a fost primul in tot spatiul ex-sovietic care a deposedat comunistii de un edificiu…la Straseni despre care a scris toata presa…

    nu stie nici zecile de articole pe care le-a scris Ilie BRATU in presa nationala de aici si de peste Prut…

    nu stie ca anume Ilie BRATU a avit cea mai radicala cuvantare pro-UNIRE la 7 aprilie 2009,

    nu stie ca anume Ilie BRATU cu activistii sai din Miscarea Unionista a adus si au afisat Harta Romaniei pe frontispiciul cladirii Presedentiei…

    Nu-l stie dna Pavlicenco pe Ilie BRATU, chiar si daca s-a intalnit cu el si a discutat…

    E vreo problema cu memoria???

  28. Pt Valenta

    Draga mea, este de ajuns ca stii dumneata totul. Eu nu studiez biografii, imi caut de nevoile si activitatea mea. Iar Bratu sa faca ce vrea, de ce trebuie sa se raporteze la mine si eu – la el? Eu nu am timp pt minciunile lui Bratu. Cind vei conduce o data un partid extraparlamentar dumneata sau chiar Bratu, care vorbeste mult, dar nimeni nu-l vede si aude, atunci veti intelege atfel lucrurile. Sau sa faceti macar 10 la suta din actiunile noastre de sacrificiu din anul trecut. In rest, poate o mai rog pe doamna Can sa va dea raspunsuri la ponegririle plasate si ma tot intreb daca nu va temeti de Dumnezeu…

    Si, poate, imi explicati, totusi, ce v datoram noi, PNL, sau eu, Vitalia Pavlicenco. Ce aveti cu Dabija e altceva, el nici nu a activat in grupul coordonator dupa 13 mai in cadrul Consiliului Unirii si nu inteleg ce tot spune Bratu de Dabija si Pavlicenco.

  29. Dna Pavlicenco,
    eu personal nu am cu dvs. si nici cu PNL nimic. In ce priveste UNIREA eu intotdeauna am sustinut PNL. Am fost la Marsurile de la Chisinau, pentru ca UNIREA nu poate apartine cuiva sau anume unui partid.

    Si este si normal ca in unele privinte sa avem si viziuni sau pareri diferite. Nu atac persoana dvs. ci discut cu un politician.

    Aici polemizam in jurul intrebarilor (vezi mai sus) de ce timp de 23 de ani nu puteam realiza Re-unirea, cine-i de vina etc.

    Deci, daca Dvs. aveti dorinta si acceptati un interviu amplu, analitic (chiar biografic) pe parcursul acestor perioade, eu as fi foarte bucuroasa sa va ofer tot spatiul necesar pentru a va expune pe deplin.

    Putem face si video, cum doriti. pregatiti fotografii, le vom insera in cadrul articolului.

    La urma urmei care-i scopul nostru? Oare nu sa clarificam tot ce ne framanta, sa stim ce gandesc si cine sunt liderill nostri politici?

    Desigur ca si eu am intrebarile mele si cred ca si dvs. aveti ce raspunde.
    Aceasta discutie nu este cu o persoana privata, ci cu un lider politic.

    Cerul Albastru are spatiu destul pentru toti. Eu sunt disponibila. Dar sa stiti ca nu ne rezumam doar la declaratii la suprafata, ci operam argumentat si concret.

    Fiindca ma orientez la un interviu amplu, posibil ca vom lucra in etape si va promit ca voi publica doar cu acceptul dvs., am in vedere declaratiile dvs. nu vor fi trunchiate sau modificate si va voi da posibilitatea ca sa le revedeti si chiar corecta, daca va fi necesar.

    Eu respect interlocutorii.

    Ba chiar prevad o buna colaborare. Deci, iata, va invit la un interviu, cam peste zece zile. Intre timp pregatiti-va bine pentru Cerul Albastru!

    Toate cele bune, Valentina Galusca

  30. Pt Valenta

    Inca nu am refuzat nimanui sa dau interviu, formulati intrebarile si va raspund, in ultimul timp chiar am oferit foarte multe interviuri. Si nimanui nici nu i-a trecut prin cap sa trunchieze ceva din raspunsurile mele. Insa nu prea inteleg „precizarea” „nu ne rezumam doar la declaratii la suprafata, ci operam argumentat si concret”. Si cine e persoana care isi aroga dreptul de a aprecia obiectiv daca cineva opereaza sau nu „argumentat si concret”? Cititorii citesc si isi fac impresia daca omul care raspunde vorbeste argumentat sau nu, moderatorul sau intervieverul, dupa capacitatea sa, gradul de informare si inteligenta, doar ofera oportunitatea si pune intrebari ca sa afle cititorul cit mai mult.

  31. unirea cu Transnistria va insemna unirea cu Euro-asia lui Putin la Moscova a intregii ,,republici Moldova,,

  32. public si aici apelul lansat basarabenilor tineri(tinerii vor face unirea,precum spunea Timofti):

    NICADOR TALPES spus

    februarie 1, 2013 la 12:10 am
    stimate Popescu,

    va trimit un link(doua),pentru tineret,si mai ales pentru tineretul basarabean romanesc cu pasaport romanesc care e interesat:

    http://www.tinact.ro/candidatura

    http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_list_from_query.cfm

    TINERII din Basarabia cu pasaport romanesc sa isi faca ONG Asociatii fundatii,sa candideze pentru proiecte europene viabile,sa acceseze fonduri europene sa dezvolte IASI Chisinau,Vaslui Cahul.

    Totul porneste de la TINERET!! cum zicea Nicolae Timofti care e actual presedinte in Basarabia: TINERII vor face Unirea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *