Dezvaluiri socante despre anul 1989 din Romania

Mi-a venit acest interviu pe cercurile de discutii. Prezinta interes. VP

revolutie-1989Col (r.) Paulian Păsărin a fost şeful Serviciului de Contraspionaj. El a condus serviciul de la înfiinţarea sa, în anul 1974, până la dizolvare, în decembrie 1989. Acesta declara că, în decembrie 1989, nu a fost revoluţie, iar evenimentele care au dus la înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu şi chiar împuşcarea lui şi a Elenei Ceauşescu, au fost planificate cu mult timp înainte, de Uniunea Sovietică şi Statele Unite. Paulian Păsărin a murit în anul 2007, iar apropiaţi ai săi au declarat că ultimele sale cuvinte ar fi fost: „Mi-au făcut-o şi ei mie.”.

Reporter: Domnule colonel, a ştiut Nicolae Ceauşescu ce i se pregăteşte, sau a fost luat prin surprindere de Revoluţia din Decembrie 1989 ?

macelaritiPaulian Păsărin: Despre evenimentele din 1989 pot să spun adevărul, pentru că am cunoscut faţa nevăzută a lucrurilor, dar nu voi folosi termenul de revoluţie, pentru că nu împărtăşesc această variantă şi vă voi argumenta în continuare de ce.S-a ştiut cu mult timp înainte ce va urma. Au existat informaţii în mediul oamenilor de informaţii şi nu de genul că s-ar putea, ci au fost informaţii certe. Totul a plecat de la o greşeală a lui Nicolae Ceauşescu. La sfârşitul anilor 70, după moartea lui Brejnev, s-a pus problema cine să fie succesorul lui la conducerea Partidului Comunist din Uniunea Sovietică. Printre posibilii succesori a apărut şi Andropov, care era şeful KGB-ului în Uniunea Sovietică. Atunci Ceauşescu a făcut greşeala (nu ştiu dacă sfătuit, sau din proprie iniţiativă, dar cred că a fost o iniţiativă personală), de a ieşi pe postul naţional de televiziune cu părerea că nu este Andropov cel mai potrivit să-l urmeze pe Brejnev la conducerea partidului. De aici au sărit scântei şi de o parte şi de alta, dar mai ales din partea lui Andropov, care a ajuns în poziţia de preşedinte al Uniunii Sovietice. Deci înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu a fost pusă la cale la Moscova. În plan informativ, un subordonat de-al meu a venit şi mi-a spus că, în fiecare zi de marţi şi de vineri ale săptămânii, la blocul din Piaţa Aviatorilor, bloc care era al sovieticilor şi era un cămin-hotel, vin un autocar sau două cu turişti, care a două zi nu făceau altceva decât să împânzească Bucureştiul. În urma verificării informaţiilor am constatat că turiştii verificau pieţele, magazinele, dar mai ales se familiarizau cu dispozitivele de pe traseele pe care circula Ceauşescu. Dacă bărbaţii aveau ca sarcină să monitorizeze intersecţiile şi să vadă lipsurile cu care se confruntă populaţia, femeile au mers până acolo încât îi identificau pe băieţii noştri aflaţi în dispozitiv şi încercau să le facă „ochi dulci”, în ideea de a intra în vorbă cu ei. Am mers mai departe cu verificarea şi am aflat că aceste grupuri făceau parte dintr-o divizie amplasată în Basarabia.Unii dintre ei îşi căutau anumite poziţii, din care să poată acţiona cu arme de foc. Eu îmi întăresc afirmaţia prin faptul că toţi care s-au aflat în mulţime şi asupra cărora s-a tras, au fost împuşcaţi de la înălţime, după traiectoria gloanţelor.

R: Coincid clădirile în jurul cărora au stat mai mult presupuşii turişti cu cele din care s-a tras în timpul evenimentelor din Decembrie 1989?

P. P.: Da, cele mai studiate clădiri de către respectivele persoane au fost chiar cele din care sau de pe care s-a tras în mulţime. De exemplu, în jurul Televiziunii au fost instalate acele simulatoare, iar eu cunosc un caz concret, al unui anume Popescu, de pe Zambaccian, care a mânuit tot timpul simulatorul şi a recunoscut ulterior acest lucru. Este un fost agent KGB, care a povestit că a folosit simulatorul, iar pe masă avea un pahar cu apă şi o pastilă, pe care trebuia să o ia, ca să moară, dacă acţiunea ar fi eşuat, iar el ar fi fost prins.

R: Ce se făcea, concret, cu acele simulatoare?

P. P.: Simulatoarele erau de mai multe categorii: de zgomot care imitau trecerea unui tanc, o rafală de mitralieră, o explozie, dar şi simulatoare cu efecte luminoase, cu trasoare.Deci, revenind la întrebarea iniţială, dacă s-a cunoscut sau nu ce urmează, este cert că Ceauşescu a fost informat despre faptul că urma să fie înlăturat. Astfel, pentru că ştia că i se pregăteşte ceva, nu a rămas niciodată pe timp de noapte în URSS, de câte ori s-a dus în vizită, n-a acceptat niciodată să se facă aplicaţii pe teritoriul României, împreună cu celelalte state din Tratatul de la Varşovia şi nici măcar să treacă trupele pe teritoriul ţării, singurul lucru pe care l-a acceptat fiind aplicaţiile pe hartă. Mulţi spun că ar fi fost vorba despre o trădare a Securităţii, dar Securitatea şi-a făcut datoria, aceea de a culege informaţii, de a le verifica şi de a informa pe preşedinte despre ce se întâmplă, ori noi asta am făcut. Trebuie precizat că eu şi cu oamenii mei ne ocupam strict de securitatea preşedintelui şi nu aveam nici o legătură cu trupele de securitate, care se ocupau de securitatea naţională. Poate am fost acuzaţi că nu am acţionat în timpul evenimentelor din 1989, dar trebuia să te gândeşti întâi la ţară şi apoi dacă e bine sau nu să-l aperi pe Ceauşescu. Dacă ar fi acţionat Securitatea, ar fi însemnat măcel naţional. Trebuie spus că s-a afirmat că în România a fost genocid şi că sunt 62.000 de morţi, o cifră lansată dinainte de sistemul de dezinformare sovietic, ca să justifice intervenţia militară, o altă variantă pusă la cale de sovietici, dacă varianta începută ar fi eşuat. S-a acţionat cu planuri de dezinformare, s-a acţionat cu zvonuri, propagandă defăimătoare, prin Europa Liberă şi cu mobilizare de oameni, ceea ce s-a întâmplat la Timişoara şi la Bucureşti. Asta pentru că lumea era nemulţumită şi era uşor de scos în stradă. Iar la acţiune n-au participat numai sovieticii, au participat şi americanii, aceştia din urmă în partea aeriană.

R: Deci, concret, cine şi ce a hotărât în legătură cu soarta soţilor Ceauşescu?

P. P.: Bush cu Gorbaciov s-au întâlnit în vara lui 89 la Malta şi au hotărât înlăturarea lui Ceauşescu de la conducerea României, dar s-a hotărât ca treaba să fie executată pe cale terestră de Uniunea Sovietică şi pe cale aeriană de Statele Unite. Reţeaua informativă, însă, a fost îmbunătăţită, pentru că, pe lângă serviciile secrete ruse şi americane ce au acţionat în plan informaţional, s-a colaborat şi cu serviciile de informaţii ale evreilor, sârbilor.De altfel, vreau să-i informez pe cititori căprimul partid comunist care a rupt legăturile cu Nicolae Ceauşescu a fost Uniunea Comuniştilor Iugoslavi, în frunte cu Miloşevici, iar principala poartă de intrare a trupelor de comando în România, care au declanşat evenimentele de la Timişoara, a fost graniţa sârbească.

R: Am înţeles cine au fost actorii acestor scene, dar care era scopul, ce voiau, de fapt, să facă ?

P. P.: Gorbaciov voia înlăturarea luiCeauşescu şi o Perestroika, adică schimbarea şi destinderea, care să ducă la un grad mai mare de libertate, dar tot într-un socialism cu un singur partid. De ce? Pentru că Gorbaciovera finul lui Andropov şi a fost şeful direcţiei de dezinformare din KGB, deci acţiona ca un profesionist. De altfel, la întâlnirea şefilor de state şi de guverne din Tratatul de la Varşovia, care a avut loc la Moscova, Gorbaciov s-a întâlnit separat cu fiecare şef de stat, iar când s-a întâlnit cu Ceauşescu i-a spus că trebuie făcută o schimbare, iar aşa cum s-au retras alţii (Honeker a plecat, Brejnev a plecat,Jivcov a plecat), e cazul să se retragă şi el, la al XIV-lea congres. Răspunsul lui Ceauşescu a fost destul de categoric, cum că e treaba partidului şi a poporului său, iar atunci Gorbaciov l-a ameninţat, că-l şterge de pe faţa pământului, la care Ceauşescu a trecut şi el la ameninţări, spunând: „Dacă te mai amesteci în ţara mea îţi fac din Europa un Vietnam cum n-ai mai văzut niciodată şi-ţi cer Tezaurul, Insula Şerpilor şi Basarabia! … Efectul discuţiei lor s-a văzut şi în întâlnirea generală, pentru că Ceauşescu a anunţat că s-a înţeles cu şefii de state şi cu primii miniştrii, ca următoarea întâlnire a primilor miniştrii să aibă loc la Bucureşti şi Gorbaciov din prezidiu i-a zis: „Să vedem dacă mai apuci!…”

R: A fost acea întâlnire de la Moscova semnalul de începere a evenimentelor din decembrie 1989?

P. P.: Categoric ! La cererea lui Gorbaciov,a pornit ofensiva şi trebuie să clarificăm ce s-a întâmplat la Timişoara . Se tot vorbeşte de cei 42 de morţi, care au fost împuşcaţi la Timişoara şi arşi în crematoriu la Bucureşti. Nu au fost oameni din Timişoara , ci oameni din trupele de comando, care trăgeau de aproape în oamenii care manifestau. Au fost depistaţi, împuşcaţi şi duşi la Morgă. Din toţi, n-a venit până acum vreo rudă să spună că le-a fost ars cineva la crematoriu. Ei erau oameni recrutaţi cu ani în urmă din străinătate, e drept români, dar despre care nu se mai ştia nimic. Ei au fost recrutaţi şi pregătiţi în Ungaria şi au fost pregătiţi special. Ei au fost cei care i-au scos pe studenţi afară cu forţa. Mulţi se tem să spună, dar eu ştiu, pentru că am cules informaţii.

R: Pe aceşti oameni din trupele de comando cine i-a împuşcat?

P. P.: Oamenii generalului Nuţă Constantin, şeful Inspectoratului General al Miliţiei i-au împuşcat, iar el a fost trimis la Timişoara deElena Ceauşescu, pentru că Ceauşescu era înIran . Iar ca o dovadă că aşa a fost, ungurii au făcut deja monument celor 42 de morţi în Ungaria. Când a plecat din Timişoara, Nuţă a luat cu el toate documentele şi probele pe care le avea de la acţiunea care a avut loc, inclusiv probe video. Ruşii au ştiut, însă, că acesta are probe împotriva lor, aşa că l-au interceptat în tren la Alba Iulia şi l-au urcat într-un elicopter,care a pierit într-o explozie, iar Nuţă, echipajulşi dovezile au ars. Deci, după cum vedeţi, totul a fost pus la punct, spontane fiind doar manifestaţiile oamenilor în stradă, dar şi ieşirea lor a fost provocată de cei care au organizat totul. Asta pentru ca o simulare de revoluţie a poporului să mascheze intervenţia externă.

Loading Facebook Comments ...

34 Comments

Add a Comment
 1. Istoria s-a repetat in aprilie 2009 la Chisinau
  cu o femeiusca Natalia Morariu cu pasaport de Israel,
  care l-a adus la putere pe ruso-lingaul Filat si C,
  o mafie care ne desfiinteaza demnitatea umana si identitatea nationala,
  daca nu realizam mai repede Re-Unirea cu România !

 2. In decembrie 1993, la Tiraspol,
  când in celula condamnatilor la moarte,
  astepta sa fie dus la executie,

  Ilie Ilascu isi scria testamentul:
  ————————————————–——————————–
  “In incheiere, vreau sa va descânt de speriat
  pe toti cei care fluturati sperietoarea

  Unirii cu Patria-mama România.

  Dragii mei basarabeni, oare se va gasi macar unul
  dintre voi care ar spune ca mama voastra
  care v-a dat viata e saraca si urâta?

  Oare nu mama fiecaruia e cea mai frumoasa si cea mai bogata?! Nu in bani e fericirea, banii vin si se duc, iar mama ramâne. Atunci cum puteti afirma ca maica noastra România e urâta si saraca?

  Mi-e rusine sa scriu aceste rânduri.
  Mama nu ne trage astazi de mâneca.
  Am fost orfani in imbratisarile fariseice
  ale “fratelui mai mare”.
  Vreti sa traim mai departe in orfelinat?
  Ori poate ne luam inima in dinti si ne ducem la ea
  sa ne incalzim, sa ne ierte ca am fost atâta timp straini si s-o iertam ca n-a putut la vremuri triste sa-si apere fiica Basararbia?!

  Eu unul mi-am indoit genunchiul.
  Imi pare rau ca n-o sa am posibilitatea
  sa va vad pe toti de mana lânga mama România.
  Dar acolo, sus, eu ma voi ruga pentru voi,
  pentru Tara noastra România.

  Ramâneti cu bine, Români basarabeni.
  Tara-mama va asteapta!”
  —————————————————————————————

 3. Ilie Ilascu:
  adevarul md
  ––––––––
  „Nu înţeleg ce se întâmplă, dar toate acestea îi bucură doar pe ruşi“,
  a remarcat marele patriot român.

  Fostul senator a mai anunţat că se retrage din Consiliul Unirii,
  o organizaţie fondată anul trecut
  pentru a promova ideea unităţii naţionale româneşti.

 4. Pt Raluca

  Fiecare e liber sa procedeze cum doreste. Insa Guvernul Roman nu trebuie sa il dea afara din casa pe Ilascu, este o rusine sa se procedeze asa.

 5. Povestea despre integrarea R.Moldova în UE ca ,,stat independent” este cea mai mare minciună şi păcăleală pe care au promovat-o vreodată guvernanţii de pe malul Bîcului, evident, pentru a induce lumea în eroare şi pentru a se menţine la putere, urmărindu-şi propriile interese… N-am să înşir toate argumentele care demonstrează că R.Moldova nu are nici o şansă să devină parte a UE de una singură, ca stat independent şi că unica soluţie este calea germană, în cazul nostru, prin revenirea la trupul Ţării,
  vezi mai mult:

  http://cerulalbastru.com/2013/01/ilie-bratu-un-unionist/

 6. Valentina, ai perfecă dreptate. Întreabă pe orice om (nu numaidecît ţăran, ) Ce e de capul acestei UE, ce ne dă şi ce ne ia şi dacă din două-zece mii îţi va spune unul, socoate că e mult. E ca şi cum i-ai spune unui copil că am să-ţi cumpăr o papară, numai să fii cuminte, şi copilul va aştepta cu berăbdare şi nici nu va întreba CE E ASTA papară…

 7. Este o singura sansa sa o ducem si noi bine economic : sa ne putem uni cu Romania.

 8. Numai Unirea cu Patria-Muma – Romania ne va scapa de toate rautatile si neghiobiile facute in detrimentul romanilor basarabeni de o haita de vinitici, mancurti, necarturari,tradatori, care comporta o ura cronica fata de tot ce este romanesc si, care urmareste doar scopuri meschine de inavutire ilicita, prin contrabanada reider, pauperizind si indobitocind in continuare populatiea basarabeana ramasa!!! O tempora! O moris! La noi fac politica toti netotii, sarlatanii, smecherii, care ar trebui sa stea la zdup!

 9. Serviciile speciale cele mai importante au participat la evenimentele din ’89. E adevarat ca KGB-ul s-a implicat cel mai tare, dar mai erau si altii CIA, Mosad, CESID, etc. aveau oameni pe teren si chiar erau infiltrati in puterea nou creeata in Romania (FSN).

 10. Unirea cu Ţara e unica scăpare a noastră de calvarul care a dat peste acest pământ chinuit. E nevoie ca economiştii şi politicenii să demonstreze avantagele Unirii astfel ca să înţeleagă acest lucru toţi cetăţenii, chiar şi antiunioniştii.

 11. Republica Moldova şi Federaţia Rusă
  au fost obligate să-şi “răscumpere” vina prin euro.

  http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=1057
  ––––––––––––––––––
  În vara lui 2004, după patru ani de judecată, grupul Ilaşcu a obţinut cîştig de cauză la CEDO în procesul împotriva Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse.

  Prin decizia sa, CEDO a obligat Moldova să plătească lui – Alexandru Leşco, – Tudor Petrov-Popa
  – şi Andrei Ivanţoc
  cîte 60 mii euro pentru fiecare,

  iar Federaţia Rusă – celor trei cîte 120 mii euro,

  -iar lui Ilie Ilaşcu – 180 mii euro.

  Decizia este irevocabilă, deoarece a fost adoptată de Marea Cameră a CEDO.
  Dar, pierzînd acest proces la CEDO, Republica Moldova pînă la urmă a avut de cîştigat,
  consideră Vitalie Pîrlog, reprezentantul ţării noastre la CEDO.

 12. comuniştii din RM iar sunt pe val,trendul lor este pozitiv.Dacă până în 2014 nu se întâmplă,pe scena politică şi-n viaţa oamenilor,ceva esenţial de luat în seama,vor reveni la putere,este o certitudine.Consecinţele pe plan extern nu sunt greu de sesizat.Trebuie să recunoască şi guvernanţii actuali că moldovean altceva decât român,vorbitor de limbă moldovenească are sens doar în graniţele refăcute ale URSS.

 13. Sa inteleg de la d-na NP ca Ilie Ilascu a fost dat afara din casa, lucru ce constituie o rusine? Nu credeti ca ar trebui sa retractati informatia neverificata si neadevarata? A fost pur si simplu pe o lista a persoanelor ce beneficiau de apartamente din fondul unei regii de stat. In niciun caz insa nu a primit vreo instiintare de evacuare fortata si nici nu va primi. Deci atentie cu propagarea informatiilor „rusificate”…

 14. Pt Petrus

  Cine e doamna NP, careia ia-ti adresat postarea?

 15. Despre faptul ca a fost o lovitura de stat eu am inteles inca din a.1989,dna Pvlicenco…

 16. Foarte frumos si exact a clarificat atitudinea dintre… copiii orfani si Mamà! Cine insinuazà, motiveazà… ineficienta RE-UNIRII cu Patria-Mamà, lipirii de pieptul ei, deoarece este sàracà, urâtà, murdarà…, pur si simplu sunt pe un „drum” fàrà VIITOR, deoarece nu vor putea rodi, fàrà alimentarea prin „ràdàcinile” proprii, deci de la stràmosii si pàrintii nostri!!! Stràinii, da – nici în ruptul capului nu vor, nu au nevoie…, însà bàstinasii avem nevoie ca de aer, de altfel continuarea îndepàrtàrii de la ràdàcinile NEAMULUI, bàtàile inimii Mamei, … ne sàpàm groapa ca natiune, vom dispàrea ca NEAM!!!

 17. Pt Ileana
  De ce nu mi-ati spus, ca eu, ca sa vedeti, ”nu stiam”… Nu este articolul meu, este o preluare scris de altcineva. Si-acum intrebarea – daca stiati – de ce nu ati scris?

 18. Am observat ca pe acest forum sunt adeseori plasate diferite versuri. Doamna Gorodetski a promis sa ne fericeasca cu creatia ei, asteptam cu nerabdare aparitia „margaritarelor” poetice. Pana una-alta va doresc lectura placuta citind versurile prim-vice-speekerului PM Vlad Plahotniuc. Lectura placuta:

  IEPURAŞUL VESEL

  Iepuraşul cel voios,
  Care este şi fricos,
  Se temea de umbra sa
  Chiar şi atunci când o călca.

  Dimineaţa se trezea,
  Fuga pân-la râu dădea.
  Mai întâi că se spăla,
  Morcovi roşiori mânca,
  Doar avea rezerva sa.

  După asta se plimba
  Prin florile de lalea
  Şi pe rând le mirosea –
  Căci el singur le creştea.

  Când acasă se-ntorcea,
  Somnul bun îl aştepta,
  Şi de cum mi se culca –
  Tot visa, visa, visa.

  Dar ştiţi oare ce visa? –
  Că mereu se veselea.

  Vladimir Plohotniuc, 16 ani,
  s. Grozeşti, raionul Nisporeni

 19. Pt Mihai

  E frumusica poezia, tocmai o voi citi nepoticai mele…

 20. Ca roman si deci ca european sunt adeptul aplicarii legii in orice situatie,indiferent de cine ar fi vorba,fiindca intr-o societate europeana,intr-o democratie,legea trebuie sa dicteze,legea trenuie sa fie respectata…daca domnul Ilascu nu are ce sa caute in acea casa pai atunci trebuie s-o paraseasca,indiferent de cine este dansul,indiferent de ce reprezinta si asta ar trebui s-o faca oricine,fie ca e vorba de Basescu sau Ponta,fara nici o exceptie…daca legea spune altceva,pai atunci sa ramana in acea casa,e simplu…ce nu inteleg este modul in care a reactionat domnul Ilascu,a dat niste declaratii care ar putea jigni orice roman,a spus cum ca a fost obligat de serviciile secrete sa vina in Romania,deci dansul n-ar fi vrut sa vina in Romania,ar fi fost fortat,asa se intelege,acum am aflat ca a plecat si din Consiliul Unirii si asta in conditiile in care nimeni nu l-a dat afara din nici o casa,a fost doar pe o lista si inteleg ca are dreptul sa stea in acea casa…si modul asta de a reactiona al domnului Ilascu pune pe ganduri,mai ales ca in Romania a fost primit ca un erou,a fost decorat,a fost ales parlamentar,i s-a dat casa de la RAPPS,a fost tratat cu foarte mult respect,nimeni in Romania n-a vorbit urat de dansul si atunci pentru ce aceasta reactie urata fata de un popor care ti-a facut bine?…si sunt absolut sigur ca in R.Moldova n-ar fi avut parte nici pe departe de acelasi tratament findca la putere au fost si sunt numai fatarnici,se dau mari patrioti,in schimb danseaza cu rusofonii…

 21. A avut partial dreptate domnul tovaras sef de contraspionaj,a spus putin adevar pentru a camufla ceea ce este mai important.Oricum securitatea si militia sia facut treaba sinistra dar au pierdut,voi scrie simbata viitoare adevarul,este foarte mult de scris.Dar cum ramine cu circularele antiteroriste de la inceputul anului 1983.Aceste 43 de persoane sint identificate pina la unul si toti sint cetateni romani de diferite etnii,majoritatea din Timisoara.Oricum URSS era gata sa intervina armat,va voi povesti..

 22. Acest articol scris de un personaj de care nu am auzit ,si care pretinde ca este informat afirma ca planul a fost convenit ontre Bush si Gorbaciov in VARA LUI 1989 co ocazia intalnirii de la Malta.Ei bine stimata Pavlicenco in vara lui 89 nu a avut loc nicio intalnire intre cei doi la Malta! asa de bine e informata sursa lu matale!

 23. Propaganda ceauşistă trece Prutul. Chestii vechi.
  Dezinformarea Paulian Păsărin, din nou la modă în blogosferă: http://mariusmioc.wordpress.com/2011/03/08/dezinformarea-paulian-pasarin-din-nou-la-moda-in-blogosfera/

 24. Tot pentru cititorii dv. ar fi interesant de citit:
  Teoria basarabenilor criminali în istoriografia românească: http://mariusmioc.wordpress.com/2012/12/05/teoria-basarabenilor-criminali-in-istoriografia-romaneasca/

 25. Daca vorbim de intalnirea din 2-3 Decembrie 1989 e cu totul si cu totul altceva…

 26. Ceausescu a fost omorit pentru ca s-a opus Perestroicei.
  Scopul Perestroicei a fost acela de a falimenta U.R.S.S., cu scopul de a demonstra ca comunismul este prost si, respectiv, de a „prihvatiza” in consecinta toata averea Soiuzului. (nu vom intra in detalii).

  Ce e cu Ceausescu? Cu o luna inainte de decembrie 1989, prin octombrie-noiembrie, Gorbaciov i-a chemat pe toti liderii socialismului la Moskova unde le-a prezentat rezultatele nemaipomenite ale Perestroikai si le-a sugerat, pe post de frate mai mare, sa inceapa si ei perestroika. Toti au tacut, dar Ceausecsu s-a sculat si a inceput sa critice vehement Perestroika, sa spuna ca va duce la faliment etc.

  prin asta, el de fapt si-a semnat sentina, pentru ca in joc erau interese de sute de miliarde de dolari: mai marii sovietcii erau interesati sa puna mana pe uzini, pe fabrici etc., iar SUA urmarea distrugerea URSS, cu mainele celor din Guvernul sovietic, pentru ca ei isi dadeau seama ca totul va decurge in stil tipic sovietic, adica „ca in jungla”.

  Tocmai de aceea, pentru a nu le strica jocul, dar si pentru ca ceilalti lideri comunisti sa se supuna, caci nu era vorba doar de URSS si Romania, s-a decis ca Ceausecsu sa fie executat cu titlu de exemplu pentru ceilalti.

  Ceausescu avea dusmani mari si in Romania: el era contra Perestroikai, dar foarte multi sus-pusi abia au asteptat „perestroika romaneasca” pentru a putea pune mana pe uzinele, fabricile romanesti. Tocmai de aceea, Ceausescu a ramas singur atat in exterior, cat si in interior, in fata unor interese de trilioane de dolari.

  Consider ca daca el nu se opunea lui Gorbaciov, asa cum nimeni nu a facut-o, rusii erau sa il lase in pace.

  A mai existat unul care a mers pe calea lui Ceausecu: Milosevici.

 27. aşteptaţi noul sondaj de opinie efectuat după episodul vânătorii;sunt absolut convins că peste 55% din populaţie va dori integrarea în ipotetica uniune vamală euroasiatică,iar circa 70% vor considera Rusia ca principalul prieten extern.Pe plan intern PCRM ,PLDM şi PSM vor întruni peste65% din preferinţele electoratului.Limba oficială va rămâne limba de stat,nenominalizată,iar cetăţenii majoritari vor fi moldovenii de conştiinţă sovietică.Prin urmare,mi-e foarte greu să-mi dau seama de ce toată tevatura actuală cu UE,când totul nu e decât o mare,mare păcăleală.

 28. La intalnirea de la Malta, Bush – Gorbaciov, 2-3 XII 1989, a fost facuta intelegerea privind soarta RO.
  Probabil N.C. presimtea apropierea sfirsitului, lucru care s-a facut vazut si la ultima sa vizita la Moscova pe 4 XII 1989 la sedinta conducatorilor din tarile socialiste membre a pactului de la Varsovia, convocata de Gorbaciov dupa intrevederea sa cu Presedintele SUA G.Bush de pe Malta.
  In ianurie 1988 Nicolae Ceausescu implinea 70 de ani si cu acest si “pentru merite deosebite in consolidarea prieteniei si edificarea socialismului” a fost decorat de Gorbaciov cu al doilea ordin „Lenin”, ca dupa aproape 2 ani sa dea acordul la lichidare.

 29. hai, DOAMNĂ, fii doamnă, ia atitudine, ţara e în fierbere, neata te dai de CELA în lătUri. UNirea n-o să ne scape de plahotniuci, ACOLO în ŢEARĂ e şi mai groaznic, e mocirlă BĂŞEASCĂ şi nu nimai…Trezire!

 30. Academia Catavenca

  mafiotii putinisti:
  ––––––––––
  Victor Ponta şi Vlad Filat se întâlnesc la Iaşi pe 24 ianuarie
  fără „nicio legătură cu Ziua Unirii”

 31. VOTATI ION COJA PRESEDINTE IN 2014 http://www.youtube.com/watch?v=ccjR922mRW8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *