Cind va inceta PRO TV-ul „moldovenesc” sa dezinformeze?

M-am saturat sa scriu si despre PRO TV-ul de la Chisinau. Am mai scris, fara vreun rezultat. Mie imi este rusine pentru acest post, pe care l-au aparat oamenii de buna credinta, dar care, dupa 2009, si-a facut dusman – ca si gastile liberala si liberal-democrata – din PNL. 

Cind nimeni nu a avut curajul sa mearga, sub regim comunist, sa vorbeasca la PRO TV impotriva rusilor care calcau cu buldozerele vinul produs din sudoarea moldovenilor, m-au gasit pe mine, Vitalia Pavlicenco, sa ii inlocuiesc pe toti „barbatii neamului”, ascunsi prin tufisuri, de frica lui Putin si a serviciilor secrete rusesti care, la sigur, stiu totul despre trecutul neonorabil si santajabilitatea lor.

Dupa 2009, PRO TV nu a prea luat vreo declaratie de la PNL, decit cind mai nimerim noi, national-liberalii, in vreun accident rutier… Exact asa faceau posturile comuniste…

Nu mai spun ca s-ar topi nasurile cuiva sa invite, la vreo editie „In Profunzime”, vreun partid extraparlamentar – cu demnitate nationala si activ, care a marcat in 2012, cu adeptii, membrii, simpatizantii si structurile unioniste cooperante, cei 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. Nu, ca ii tot cheama pe altii sa ne calomnieze si denigreze, fara a da si a doua parere. Ma refer la aparitiile la PRO TV dinaintea Marsului de la 16 septembrie, cind unionistul de ocazie Ghimpu ne facea pe toti cum ii venea la socoteala. Ca sa vina apoi nepotelul primar general si sa ne fotografieze in Rascrucea rusinii de la Ismail–Bd. Stefan cel Mare, fortindu-i pe unionisti, cu Alexandru Mosanu in frunte, sa mearga la Teatrul de Vara prin hudite, pe linga puscarie, solidarizindu-se cu pozitia lui Selin si Garbuz – „unionistii nu trebuie sa intre in PMAN”…

Comportamentul PRO TV a fost si ramine acesta, deoarece – sa vezi! – se poate supara, in caz contrar, vreun aiatolah centrist prorus sau vreun copilas filat al aiatolahului Lucinschi – nu? – fiind vorba de al treilea copil (dupa Diacov si Braghis) sau niste prietenii liberali (Ghimpi si Hadarca), amici, si ei, cu Lucinschi…

Dupa Marsul de la Cahul, stind in arsita cu un autocar stricat, noi, unionistii lapidati si huiduiti de satelitii prorusi ai lui Filat, scosi de politia lui Roibu pe un drum mai putin solicitat, inrtorcindu-ne spre Chisinau, am fost sunati de o reportera de la PRO TV. Dupa ce i-am spus amanuntit ce a fost la Cahul, papusa (sau papusarii?) au dat o stire mincinoasa, spunind despre noi, unionistii, ca ne-am incaierat cu garbujii, ceea ce nu a fost nici pe departe si chiar deloc. I-am reprosat responsabilului de stiri si – din dezgust profund – nu am revenit sa reprosez de ce nu am fost sunata sa mi se explice ce s-a intimplat sau de ce nu s-a dat o dezmintire. Am zis – Dumnezeu cu ei…

Noi stim prea bine ca Puterea, folosind si instrumentele mediatice care ii stau la indemina – iar PRO TV nu pare o exceptie – s-a scremut din raspunteri sa ne arate pe noi, national-liberalii, violenti si egali cu fortele agresive prorusesti. Asta raspunzind, impreuna cu executorii politici si mediatici, la comenzile Kremlinului, puse la cale de forte proruse de la Putere, in cirdasie cu misiuni diplomatice ostile noua. Scenariul prevazind, apoi, a cere in justitie radierea PNL din Registrul organizatiilor noncomerciale.

Intelegem bine jocurile Aliantei pentru “Integrarea Europeana” care, de fapt, e una prorusa, avind conducatori santajabili, corupti, hoti ordinari si vinzatori de interese nationale romanesti. Nu le-a reusit si nu le va reusi sa ne lichideze politic, decit fizic, ceea ce nu ne va mai mira… Si ne bucuram ca justitia nationala are abordari tot mai ferme prin prisma Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

Miercuri, stirea PRO TV despre PNL si MJ include “reportajul” unei june, filmat in fata Curtii Supreme de Justitie, care, ori nu a inteles nimic, ori s-a dedat unui fals, pentru ca nu am vazut-o la proces. Ea spune, in finalul “reportajului”: “Curtea Constitutionala nu a examinat inca Sesizarea” (Ministrului Justitiei. – N.n.).

Straniu. L-am intrebat pe responsabilul de la Stirile PRO TV: “Cind o sa incetati dezinformarea?” Si urmeaza intrebarea pentru a doua fatuca, dupa cea care a dezinformat premeditat despre Cahul. ”De ce ma pot suna Publika TV, Vocea Basarabiei, Jurnal TV, diferiti ziaristi, dar nu ma suna reporterul de la PRO TV?” Bine, asta nu era o garantie ca intelegea mai mult fatuca. Dar exista un comunicat de presa al PNL, nu?

Problema e ca la Sesizarea, depusa de ministrul justitiei Oleg Efrim la Curtea Constitutionala, aceasta i-a dat un raspuns INCA pe 23 iulie 2012, prin care – asa cum a inteles toata lumea din cele citite in proces de un membru al completului de judecata, – pretinsului ministru i s-a dat cu tifla, adica i s-a aplicat o palma profesionala, aratindu-i-se ca nu stie a interpreta Legea cu privire la partidele politica si nici Constitutia, ca isi aroga dreptul de a le interpreta cum doreste,  fara a tine cont de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, de precedentele CEDO, care spun ca nu pot fi constrinse si nu poate fi restrictionata activitatea partidelor daca nu e vorba de manifestari violente, deoarece libertatea de exprimare, pluralismul politic si pluralismul de opinii sunt fundamente democratice.

Practic, CC l-a facut de rusine pe ministrul, care trebuia, imediat dupa 23 iulie 2012, sa revina la raspunsul sau de la 29 februarie, dat presedintelui PNL, in care se obliga sa ne informeze asupra raspunsului Curtii Constitutionale si sa ne dea un raspuns definitiv – adica de inregistrare a Statutului PNL. Insa ministrul spune ca a asteptat decizia Curtii Supreme de Justitie, in timp ce reprezentantul MJ in proces a spus ca raspunsul CC la Sesizare nu ar fi definitiv, de parca in acel raspuns CC ii mai promite lui Efrim unul… Fiti siguri ca, daca raspunsul CC ii convenea, ministrul justitiei avea sa il trimbiteze, dar pentru ca nu s-a potrivit cu aspiratiile si viziunile sale antiromanesti (care ii plac si lui Filat, si lui Sevciuk, si lui Formuzal), l-a tainuit, ceea ce putea influenta inadecvat decizia justitiei. Rusine!

Deci, ii spunem fatucai de la PRO TV ca trebuia sa vina la proces, daca a fost si, poate, nu am observat-o sau nu a inteles bine situatia, trebuia sa ne fi intrebat si sa nu spuna ca, cica, „CC inca nu a examinat Sesizarea” lui Efrim. Chipurile “inca va examina si se va pronunta, ceea ce ar insemna ca inca nu se stie ce va fi cu PNL”… Stati pe pace – cu PNL nu va fi nimic, dar e grav cu profesionalismul, informarea obiectiva si nerespectarea de catre fatuci a deontologiei profesionale. Decizia CSJ este irevocabila sau fatuca nu cunoaste acest cuvint?

Si inca ceva. Aceasta decizie a Curtii Supreme de Justitie a pus capat demagogiei si retoricii moldoveniste, pseudostataliste, formuzaliste, sevciukiste, nikolakirtociste si altor minciuni, promovate de toti securistii angajati ai servicicilor oculte rusesti. Este o decizie istorica in cei 21 de ani de guvernari antiromanesti si adresam felicitari Justitiei Nationale, care devine tot mai Europeana. Spre deosebire de presa “fals a noastra”, care devine tot mai antiromaneasca.

Invitam si PRO TV la conferinta de presa a PNL de vineri, ora 10.00, la sediul formatiunii – calea Iesilor nr.6, etaj 4. Nu o sa va cada, cred, motul, daca veti veni. Si cind ma gindesc de anii inca v-am aparat in fata persecutarilor comuniste – ca acum, dupa 2009, sa ne tot persecutati voi, mediatic, pe noi. Pacat… Mare pacat.

Vitalia PAVLICENCO

 

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Sunt sigur, doamna Pavlienco, de perseverenta care veti dovedi-o si in acest caz. Este , categoric, inadmisibil cum a procedat Pro tv !! O fi el Protv romanesc suta la suta , dar nu i se poate tolera abaterile de la deontologia media.

 2. Nu le-a reusit si nu le va reusi sa ne lichideze politic, decit fizic, ceea ce nu ne va mai mira…

  Даже так?!

 3. Am de toate, dar nimic…

  Am de toate, dar nimic,
  Că de când mă ştiu, de mic,
  Huiduit am fost mereu
  Eu, sora şi frate-meu
  De moscalii ocupanţi
  Pretinşi că ar fi garanţi
  În raport cu alte state,
  Cică, antidemocrate.

  Am de toate, dar nimic,
  Că am fost minţit de mic
  Şi minţit sunt până azi
  De duşmani şi camarazi,
  De moscalii camuflaţi
  În compatrioţi mascaţi,
  De cel prost şi eminent,
  De Guvern şi Parlament.

  Am de toate, dar nimic,
  Că de când mă ştiu, de mic,
  Am avut un neam blajin,
  Dar mereu a fost străin
  Pe pământul strămoşesc,
  În imperiul rusesc,
  Volnici, dar că în ocol,
  Flămânzi şi cu fundul gol.

  Am de toate, dar nimic,
  Nu am ţară chiar de mic,
  Astăzi parcă…, dar păzea
  Că Rusia iar ne vrea,
  Ţinându-ne în suspans
  Cu vorbe goale-n avans,
  Gaz, lumină şi cărbuni,
  Toate fiind doar minciuni.

  Am de toate, dar nimic,
  Vreau de când mă ştiu, de mic,
  Să fiu cu Moldova mea,
  Cum la străbunic era,
  Cu Suceava, Iaşi, Galaţi,
  Codri şi munţii Carpaţi,
  Ismail şi Cernăuţi,
  Chişinău şi Rădăuţi.

  Am de toate, dar nimic
  Dacă n-am ţară de mic,
  Dacă graiul e blamat,
  Stâlcit şi rusificat,
  Dacă neamul e-mpărţit
  Şi vorbeşte diferit,
  Dacă Prutul e hotar
  Iar Transnistria focar.

  Am de toate, dar nimic…

  24 octombrie 2012

 4. Felictări pentru PNL. Este un mare succes.

 5. NUNAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA !

 6. Un cântecel de petrecere
  pentru doamna ne-infricata Thalia (Vi-) Vangheli
  in ziua de 29 octombrie, o zi speciala !
  ———————————————–––––––––
  La Multi Ani cu sanatate,
  Sa Va dea Domnul tot ce doriti,
  Zile senine si Fericire,
  La Multi Ani, sa traiti !

  Multi Ani traisca,
  Multi Ani traiasca,
  La Multi Ani !

  Dar cine sa traiasca ?
  Dar cine sa traiasca ?
  Moldovenii sa traiasca !
  La Multi Ani traiasca !

  Dar cine sa traiasca ?
  Dar cine sa traiasca ?
  Toti Românii sa traiasca !
  La Multi Ani traiasca !

 7. Sunt lipsiţi de viitor,
  Dar nu şi de durere
  Acea ţară, acel popor
  Cu mafiotii la putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *