Consiliul Unirii a fost la Marsul de la Bucuresti

Si de data aceasta, Platforma unionista „Consiliul Unirii” a fost alaturi de Platforma civica „Actiunea-2012”, ca si in celelalte manifestari, in special Marsuri pentru Unirea celor doua state romanesti. La fel cum Actiunea-2012 a fost mereu alaturi  de  manifestarile organizate de Consiliul Unirii. 

Grupul din Basarabia a plecat organizat cu un autocar, prin contributia partiala a participantilor. Grupul coordonator multumeste celor care au facut sacrificiul din sentimenul de obligatie si datorie civica, puse in serviciul Demnitatii nationale. Delegatia a cuprins reprezentanti din Briceni, Ribnita, Balti, Telenesti, Orhei, Ungheni, Leova, Hincesti, Chisinau. In Romania s-au alaturat cei plecati mai inainte, cu alte mijloace de transport. De asemenea, s-au alaturat la Bucuresti membri ai Consiliului Unirii din Romania si veniti din comunitati romanesti de peste hotare, cum a fost dl Dumitru Ilinca, din Italia.Au fost si reprezentanti ai partidelor din cele doua state romanesti, membre ale Consiliului Unirii.  Grupul CU a purtat veste galbene. 

 

Au vorbit si au dat declaratii de presa, au acordat interviuri din partea CU mai multi membri, politicieni, pentru diferite institutii de presa – Vitalia Pavlicenco, Anatol Caraman, Gheorghe Vita, Gheorghe Maxian, Asea Scorpan, Eugen MIhalache, Ion Munteanu (Leova), alti participanti la Mars.

A fost prezent si ansablul de folclor „Stefan-Voda”. Toti au semnat Pactul pentru Basarabia. Pozele vorbesc de la sine si sunt in proces de completare. Serviciul de presa al CU

 

 

 

Un imens tricolor viu, format din aproximativ 3000 de omeni, a fluturat la Marsul Unirii Basarabiei cu Romania, pe traseul Piata Victoriei, Calea Victoriei,  Piata Operei. Participanţii la Marş au propus spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Unionistii mai tineri sau mai varstnici s-au adunat in fata Guvernului Romaniei (P-ta Victoriei), la chemarea Platformei „Actiunea 2012”. Ca oameni de presa, dar si ca unionisti convinsi, nu aveam cum sa ratam un asemenea eveniment. De fapt, ne-am intalnit acolo cu toata lumea buna din presa unionista: dl Popescu Eugen, de la RGN PRESS, dna Iulia Modiga de la INFOPRUT, dl Vasile Tarateanu de la ”ARCASUL” din Cernauti, dna Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL din R.Moldova, unul dintre coordonatorii Consiliului Unirii, din partea caruia au raspuns  ”prezent” numerosi  membri – atat din Romania, cat si din R.Moldova.

Au fost prezenti reprezentanti de la o multime  de ONG-uri: ”Piata Universitatii”, ”Burebista–Flacara Sacra”. Au participat si persoane neafiliate ONG-urilor – de la VIP-uri  arhicunoscute ca Doru Braia sau Liviu  Petrina – fost diplomat  roman si fost vicepresedinte PNT- CD, pana la unionisti simpli romani de pe ambele maluri ale Prutului si cu Inima Romana. Organizatorii au impartit veste albastre, galbene si rosii. Participantii au plecat incolonati în  trei  grupuri – albastru, galben si  rosu de-a lungul Caii Victoriei spre Cercul Militar Naţional, flancati  de  cordoanele de jandarm,i dar si de politisti in masini si pe motociclete. S-au  strigat permanent multe lozinci unioniste: ”Chisinau si  Bucuresti/Doua inimi romanesti!”, ”Unire/Unir/Unire!”, ”Basarabia e Romania”, dar si lozinci gen: ”Rusia, NU uita/Basarabia NU-i a ta!” sau ”Jos  cisma / Din  Transnistria!“ etc .

In fata Cercului Militar National s-a facut o  scurta oprire si s-a strigat puternic ”Unire” de mai multe ori. Apoi s-a cantat Imnul National ”Desteapta-te, Romane”. Dupa acest moment emotionant, a continuat Marsul  pe  Bd.Regina Elisabeta pana in fata Operei Romane. Pe tot parcursul s-au scanda  lozinci  unioniste. Traseul de peste patru kilometri a fost parcurs in  circa  doua ore si fara nici un fel de incident. In fata Operei s-a dat citire  ”Pactului pentru  Basarabia”, adresat politicienilor din toate  partidele politice. Au luat cuvantul George Simion, din  partea  organizatorilor, dar si romani veniti din R.Moldova special pentru  acest eveniment. O multime de oameni inflacarati de sentimentul national si-au facut poze imbratisati in jurul pancartelor unioniste. Au  fost  prezente la eveniment, pentru a relata de la fata locului, TVR1, Radio Romania Actualitati, Pro TV , Romania TV, Realitatea TV, DiGi Tv , OTV etc . Formatia ”Stefan–Voda”, venita special de la  Chisinau, imbracati in frumoasele lor costume nationale, au incantat  participantii la mars adunati in fata Operei, dar si asistenta cu  frumoasele melodii populare romanesti. Speram ca politicienii si  decidentii politici vor lua act de mesajul transmis de acest Mars si  de toate celelalte actiuni unioniste. Cu putina vointa politica si putina  dibacie in prezentarea cauzei noastre romanesti in fata partenerilor  occidentali este posibil ca in cativa ani visul atator generatii de  romani sa se transforme in realitate: RE-UNIREA CELOR  DOUA STATE ROMANESTI.

http://www.rbnpress.info/wp/3000-de-inimi-romanesti-de-pe-ambele-maluri-de-prut-au-cerut-unirea-basarabiei-cu-romania-si-s-au-revarsat-intr-un-imens-tricolor-uman-pe-traseul-p-ta-victoriei

 

In semn de solidaritate cu participantii  la Marsul Unirii din Bucuresti, o parte din românii care locuiesc la New York s-au adunat in fata Insitutului Cultural Român, de la Consulatul României.

 

 

Material realizat de Dacian Dumitrescu şi Dorian Theodor

*Acest  articol  si  toate  articolele postate  pe  RBN  PRESS pot  fi  preluate de  toate publicatiile  romanesti  interesate , din  tara  sau  de  peste  hotare , cu precizarea  sursei.

http://www.rbnpress.info/wp/3000-de-inimi-romanesti-de-pe-ambele-maluri-de-prut-au-cerut-unirea-basarabiei-cu-romania-si-s-au-revarsat-intr-un-imens-tricolor-uman-pe-traseul-p-ta-victoriei

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
  1. De data aceasta a iesit peste asteptari !
    Complimente la toti cei prezenti !

  2. Puteţi viziona întreg marsul accesand: yuotube: alecu1896 (partile1-2-3-4-5)

  3. Sunt putini cei care vor unirea in Republica Moldova acum dar numarul lor trebuie sa creasca la 40-50% din toata populatia.

  4. Sperăm că e un început de bun augur. A venit timpul ca astfel de marşuri să fie organizate concomitent în oraşele din România şi RM încât toată suflarea românească să se pătrundă de importanţa unirii şi de necesitatea efectuării ei cât mai curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *