Presedintele PNL va avea, la Bruxelles, intrevederi cu factori europeni

Comunicat de presa

In zilele de 25-26 septembrie, Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal, se va afla la Bruxelles, unde va avea intrevederi cu factori europeni ce urmaresc indeaproape procesul politic din Republica Moldova si pe care ii intereseaza opinii din primele surse despre evolutiile de aici.

Astfel, vor avea loc intilniri cu dna Alena Obrusnikova, asistenta responsabila pentru Republica Moldova (precum si Azerbaigean, Armenia, Georgia) in cabinetul dlui Stefan Fule, care este Comisarul responsabil pentru extindere si politici europene de vecinatate, precum si cu dl John Kjaer, şef Divizie Serviciul european pentru acţiune externă, responsabil pentru Parteneriatul estic.

De asemenea, urmeaza intilniri cu membri ai Consiliului Unirii de la Bruxelles, romani de pe ambele maluri ale Prutului, interesaţi de mersul european al celui de-al doilea stat romanesc si de demersurile platformelor civica si unionista ce pledeaza pentru Unirea cu Romania.

La Bruxelles, preşedintele PNL va vorbi despre starea democraţiei in Republica Moldova si procesul intirziat al reformelor, despre conditiile si dificultatile din activitatea partidelor extraparlamentare, in special a PNL, legat de spoturile electorale, de lipsa timpilor gratuiti de antena la televiziunea de stat si de inregistrarea Statutului cu obiectiv unionist la Ministerul Justitiei, despre conditiile improprii, create de guvernanti, pentru concurentii electorali, in special pentru partidele din afara Parlamentului in scrutinele legislativ si local, despre starea presei, imperativul integrarii in societate a grupurilor entice, inoportunitatea federalizarii, conditiile in care se desfasoara Marsurile unionistilor ce pledeaza pentru Unirea cu Romania, ca drept istoric al locuitorilor acestui teritoriu, obiectiv spre care trebuie avansat in paralel cu democratizarea si modernizarea societatii celui de-al doilea stat romanesc.

Presedintele PNL, partid membru al Consiliului Unirii, va remite factorilor europeni si

DECLARAŢIA CONSILIULUI UNIRII, adresată Guvernelor Europene şi Comunităţii internaţionale (al carei text urmeaza)

Pe data de 29 februarie 2012 a avut loc la Chisinau sedinta de constituire a Consiliului Unirii – o miscare populara a romanilor din intreaga lume, avand ca scop reafirmarea si refacerea integritatii statului si poporului roman intre aceleasi granite.

Consiliul Unirii isi propune sa readuca in memoria comunitatii internationale, tragedia poporului roman, obligat sa traiasca separat ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, condamnat de intreaga lume, inclusiv de Guvernul Rusiei.

La 72 de ani de la ocuparea partii de Est a Romaniei, prin invazia sovietica din 1940, consideram ca romanii au platit si au suferit mult prea mult, fiind supusi genocidului provocat de trupele invadatoare, in urma caruia au pierit peste 1 milion de romani, si a unei politici de schimbare programata a structurii populatiei – actiuni care pot fi calificate drept crime impotriva umanitatii.

Romanii se gasesc si astazi in situatia in care s-a aflat poporul german, nevoit sa traiasca separat prin niste granite artificiale.

Consiliul Unirii doreste vindecarea ranilor lasate de ocuparea teritoriului dintre Prut si Nistru, dar considera ca poporul roman are dreptul sa revina intre granitele aceleiasi tari, granite care astazi nu mai corespond nici realitatilor istorice, ce decurg din destramarea URSS, nici intereselor comunitatii internationale.

La granita de Est a Europei, Republica Moldova, lipsita de orice fel de resurse, cu o populatie debusolata, cu ramasitele unei armate de ocupatie pe o parte a teritoriului sau, nu este capabila sa-si stabilizeze situatia interna, nu-i capabila sa-si asigure si sa-si restabileasca integritatea teritoriala, iar, din punct de vedere economic, a devenit una dintre cele mai sarace tari de pe continent.

De aceea, Consiliul Unirii face apel la guvernele dumneavoastra sa sprijine procesul de unificare a poporului roman, sa inteleaga faptul ca numai o Romanie reunificata poate asigura lichidarea unuia dintre focarele de instabilitate regionala si poate asigura dezvoltarea economica omogena a regiunii de Est a Europei, in acelasi mod in care intregirea Germaniei a condus la crearea unui adevarat motor economic in Europa Centrala.

Consiliul Unirii, 

2 Martie 2011

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

34 Comments

Add a Comment
 1. CEL MAI TEMERAR GEST POLITIC ROMANESC DIN 1989 PANA ACUM!!!!
  Internationalizarea „problemei romanesti” in Europa a inceput!!! Era si timpul si cazul!!
  Doamna Pavlicenco, mi se opresc in gat cuvintele de emotie!!
  SUCCES DEPLIN!!
  ALEA JACTA EST!!
  Dumezeu sa-i ocroteasca pe romani!

 2. ca si plahoniuk in statele unite, cu oficialii americani intru a scoate amendamentul de pe moldova, :)))))))).totzi santetzi din nomenclatura veche, care trebuie de nimicit si inlocuit cu cei tineri.

 3. Pt robin hud

  Pai ce mai astepti? Nimiceste. Ce ai facut 21 de ani, de ce nu ai nimicit?

 4. UN EXEMPLU EUROPEAN: ESTONIA
  SI MOLDOVA SANTAJATA DE GAZELE KREMLINULUI

  Septembrie 2012
  Lecturi de week-end. Expert estonian:
  Moldova nu trebuie să cedeze în faţa Gazpromului
  ——————————————————————————————————————
  Un subiect care a ţinut în priză atenția opiniei publice din Republica Moldova ultimile săptămâni a fost promisiunea Moscovei de a examina posibilitatea reducerii cu 30 la sută
  a prețului la gaze în cazul în care Chișinăul va renunța la pachetele energetice cu Uniunea Europeană și va reglementa achitarea a peste 4 miliarde de dolari datorie la gaze,
  datorie care a fost acumulată în mare parte de Transnistria.

  L-am întrebat pe unul dintre cei mai cunoscuți experți pe domeniul energetic din Estonia,
  Andres Mae, cercetător la Institutul Estonian de Politică Externă,
  ce stă în spatele condițiilor Moscovei
  și cum ar trebui să răspundă autoritățile de la Chișinău acestei oferte / SANTAJ /

  ——————————————————————————————————————
  – “Republica Moldova nu trebuie să cedeze în faţa Gazpromului.

  – Trebuie să-şi liberalizeze piaţa de gaze, să construiască o țeavă spre România

  – și să căutate soluții pentru a înlocui cât mai mult consumul de gaze cu combustibil din biomasă.
  – În plus, autoritățile moldovene trebuie să insiste asupra faptului că subiectul livrărilor
  de gaze este unul economic și să nu admită ca acesta să fie mutat în plan politic,
  unde vor apărea diferite condiționări politice din partea Moscovei.

  – Chişinăul nu trebuie să plătească în niciun caz datoria Transnistriei.
  – Pentru că asta nu este datoria Republicii Moldova.

  – Rusia a fost cea care a subvenționat prin intermediul gazelor regiunea transnistreană –
  – este greșeala ei și ea trebuie să-și bată capul cum să o rezolve”.
  ————————————————————————————————
  – Pot aduce exemplul Estoniei, care, din 2009, a redus consumul de gaze cu mai bine de 50 la sută. Această reducere a fost obținută din contul combustibilului din biomasă.
  Aceasta este o dovadă a faptului că posibilități alternative există.

  – Republica Moldova are un vecin – România, care este producător de gaze, ceea ce înseamnă că ar trebui să aveți interesul economic de a construi încă o țeavă – către vecinul din Vest. Dacă veți avea o sursă alternativă – fie de gaze, fie o posibilitate de a înlocui gazele cu altfel de combustibil – acest lucru vă va oferi o pârghie pentru a face la rândul dumneavoastră presiuni asupra Gazpromului la negocieri. În felul acesta vă veți fortifica propriile poziții.

  – Noi am restructurat foarte repede sectorul de gaze și în procesul aderării la UE ni s-a cerut să deschidem piața. Chiar dacă este o piață monopolistă, aceasta trebuie oricum să fie deschisă, pentru ca și alți furnizori să poată intra pe piață. Rezultatul acestei abordări
  este faptul că nu avem o piață de gaze propriu-zisă, ci avem o piață de combustibili.
  Și gazele acolo sunt în competiție directă cu alte tipuri de combustibili

  – Un alt exemplu bun este cel al negocierilor recente dintre companiile de gaze din Estonia
  și Gazprom. Furnizorul rus a declarat că în cazul în care Estonia va ridica consumul de gaze la nivelul anului 2008, Gazprom va reduce prețul de livrare.

  Nu au fost puse niciun fel de alte condiții, altele decât de ordin economic.
  ——————————————————————————————————————-
  Interviul a fost realizat în cadrul emisiunii Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă,
  produs al Asociaţiei pentru Politică Externă,
  în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung (FES).
  / Lina Grâu /

  textul integral:
  http://voxreport.unimedia.md/2012/09/22/lecturi-de-week-end-expert-estonian-moldova-nu-trebuie-sa-cedeze-in-fata-gazpromului/
  ——————————————
  N.B.
  Banuim, ca din cauza modestiei exagerate, jurnalista moldoveana a uitat sa abordeze
  si o alta alternativa a RM pentru a scapa de santajul si ocupatia ruseasca:
  Re -Unirea Noastra cu România cât mai repede !

  Ori fundatia ei nemteasca nu-i permite asemenea gânduri rebele anti-merkeliene ?

 5. Bruxelles, capitala spionilor

  http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/bruxellesul-capitala-spionilor-1190562
  ––––––––––––––––––
  Alain Winants, seful serviciului de securitate al Belgiei (VSSE), a declarat, intr-un interviu, ca Bruxellesul are mai multa activitate de spionaj decat orice alt oras din lume.
  ––––––––––––––––––
  „Nu vorbim de zeci, ci de sute, de cateva sute” de agenti ai serviciilor secrete de informatii,
  a afirmat Winants, intr-un interviu acordat EU Observer.

  „In Belgia, spionajul, spionajul rusesc si din alte tari, precum chinezii, dar si altii, este la aceasi nivel ca in timpul Razboiului Rece …

  Suntem o tara cu o enorma concentrare de diplomati, afaceristi, institutii europene –
  NATO, institutiile europene.

  Asa ca pentru un ofiter de informatii, pentru un spion, este un fel de gradinita. Este locul unde trebuie sa fie”, crede acesta.

  „Ar fi naiv sa credem ca doar tari precum Rusia, China si Iran spioneaza. Acesta este un domeniu unde diferenta intre serivciile neutre, prietenoase si neprietenoase tinde sa dispara, atunci cand vorbesti despre protejarea potentialului economic si stiintific.

  In acest caz, cred ca fiecare serviciu este in competitie cu altii”, continua seful spionajului belgian.

  Daca este o gluma care spune ca iranienii ii spioneaza cel mai mult pe ambasadorii lor, serviciile de informatii chinez si rusesc sunt interesate sa afle informatii cu valoare comerciala si politica, la fel de mult ca informatii privind apararea.

  Deseori, spionii se dau drept diplomati, lobbyisti, jurnalisti, studenti sau oameni de afaceri, si sunt foarte interesati de politica energetica a UE.

  O alta chestiune care preocupa este influentarea deciziilor luate de personalul UE sau NATO. Ei se imprietenesc cu oficialii la seminarii sau evenimente sociale in capitala UE si incearca sa ii recruteze.

  VSSE este responsabil cu contra-terorismul si o parte din misiunea sa o reprezinta protejarea institutiilor internationale aflate pe teritoriul belgian.

  „Competenta serviciilor de securitate UE este limitata la imobilele lor. O data ce activitatea are loc in afara cladirilor UE, VSSE are competenta deplina. Daca un ofiter de informatii ostil incearca sa recruteze sau sa abordeze pe cineva de la NATO sau UE, probabil ca nu se va intalni cu persoana intr-o cladire oficiala.

  Exista posibilitatea ca acestia sa aiba contact intr-o cladire oficiala, insa o data ce este stabilit contactul si relatia se dezvolta, se vor intalni in afara cladirii…in acel moment, noi avem competenta deplina”, explica Winants.
  ––––––––––––––––

 6. Astfel, vor avea loc intilniri cu
  – dna Alena Obrusnikova, asistenta responsabila pentru Republica Moldova (precum si Azerbaigean, Armenia, Georgia)
  – in cabinetul dlui Stefan Fule,
  care este Comisarul responsabil pentru extindere si politici europene
  de vecinatate, precum –
  – si cu dl John Kjaer,
  şef Divizie Serviciul european pentru acţiune externă,
  responsabil pentru Parteneriatul estic.
  —————————————————-
  Doamna Vitalia,
  Fiti atenta,
  1.
  aceasta doamna Alena Obrusnikova pare sa fie slavona rusoaica, etc. Deci, natural ca este românofoba si contra Re-Unirii noastre.
  Este o simpla functionara cu veleitati de mare imparateasa la curtea
  de la Bruxelles.
  2.
  Si nici Fule, si nici Kjaer nu sunt prea incântati de ideea Re-Unirii,
  in baza declaratiilor sau ne-declaratiilor din presa.

  PRECIS CA UNUL DIN ASTIA TREI ESTE SPION RUS !

  Deci, concluzia:
  fiti puternica si curajoasa, cum sunteti de obicei,
  spuneti lucrurilor pe nume, transant si la obiect:

  UNICA SALVARE ESTE RE-UNIREA NOASTRA CU ROMANIA
  IN BAZA DREPTULUI INTERNATIONAL
  SI A DOCUMENTELOR ISTORICE ALE SFATULUI TARII DIN 1918.

  – ACCENTUATI PESTE TOT ANUL 1918,
  ASA CUM AU FACUT BALTICII- CARE AU RE-CREAT VECHILE
  LOR STATE DIN 1918, CAND AU PROCLAMAT INDEPENDENTA IN 1991.
  – nu uitati s amentionati expertii italieni de la revista “Limes” care au declarat ca RM este cel mai mafiot stat din Europa ,
  de rând cu Kosovo si Muntenegru !
  – Vorbiti clar, incet, nu va grabiti, accentuat si sacadat
  ca sa le bagati in mintea lor birocratica ideea noastra de Re-Unire !

  ———————————————————————–
  N.B.
  Folositi peste tot franceza,
  care este prima limba oficiala din Uniunea Europeana !
  Sa nu treceti la engleza care este mai greoaie.
  Toti functionarii de aciolo trebuie sa fie bilingvi. Insistati mereu
  sa vorbiti franceza. Caci multi din ei prefera engleza,
  ne-cunoscând bine franceza si dorind sa va domine prin engleza.
  Sa nu va lasati manipulata.
  Si acolo exista multe jocuri din interese.
  A propos,
  stiati ca Bruxelles este orasul cu cei mai multi spioni din lume ?
  / informatie aparuta in presa saptamana trecuta /
  ——————————————————————–
  DRUM BUN SI SUCCES !

 7. Главный козырь нынешних грузинских властей, который они могут предъявить и всему миру, и своему избирателю на парламентских выборах, назначенных на 1 октября, — это тотальная реформа полиции.
  В стране, в которой еще недавно менты торговали наркотиками и заложниками, а генералы ездили провожать в аэропорт вора в законе, количество преступлений на 100 тыс. населения в среднем в 6 раз меньше, чем в Европе. Полиции, по последним опросам, доверяет 88% населения.
  Недавно Институт Гэллапа провел очередной ежегодный опрос: «Где женщина ночью на улице чувствует себя в большей безопасности?» На первом месте в мире оказалась Грузия, опередив даже Сингапур. (Россия — на 139-м.)

  И вот за неделю до выборов в парламент по оппозиционному телеканалу, принадлежащему супруге лидера оппозиции, миллиардеру Бидзине Иванишвили, были показаны кадры издевательств над заключенными в Глданской тюрьме № 8.

  Реакция грузинского правительства была мгновенной: министр МВД ушел в отставку, министр исполнения наказаний ушел в отставку, всем участникам издевательств грозит по 20 лет. Видео пыток повесили на сайт МВД.

  Систему характеризует не ошибка, а реакция на ошибку.

  Главный козырь нынешних грузинских властей, который они могут предъявить и всему миру, и своему избирателю на парламентских выборах, назначенных на 1 октября, — это тотальная реформа полиции.
  В стране, в которой еще недавно менты торговали наркотиками и заложниками, а генералы ездили провожать в аэропорт вора в законе, количество преступлений на 100 тыс. населения в среднем в 6 раз меньше, чем в Европе. Полиции, по последним опросам, доверяет 88% населения.
  Недавно Институт Гэллапа провел очередной ежегодный опрос: «Где женщина ночью на улице чувствует себя в большей безопасности?» На первом месте в мире оказалась Грузия, опередив даже Сингапур. (Россия — на 139-м.)
  И вот за неделю до выборов в парламент по оппозиционному телеканалу, принадлежащему супруге лидера оппозиции, миллиардеру Бидзине Иванишвили, были показаны кадры издевательств над заключенными в Глданской тюрьме № 8.

  Реакция грузинского правительства была мгновенной: министр МВД ушел в отставку, министр исполнения наказаний ушел в отставку, всем участникам издевательств грозит по 20 лет. Видео пыток повесили на сайт МВД.

  Систему характеризует не ошибка, а реакция на ошибку.

  Чем же власти Молдовы могут гордиться перед своими избирателями и той же Европой, куда они собрались повести свой народ? Своими 75 миллионерами? И вымирающим населением?
  Где реформы полиции, юстиции? Где Молдова без бедности?

 8. Прошу прощения: дважды вставила один и тот же текст. Бывает…

 9. da, e bine ca pregatim comunitatea internationala despre ceea ce va fi in curand !

 10. Puscasu Vlad Irimie

  eu va doresc mult succes,sa reprezentati Basarabia cu fruntea sus,si cu demnitate.

  Basarabia mai mult decat oricand are nevoie de INVESTITII INVESTITII INVESTITII.

  Are cel mai fertil pamant din toata Europa si Asia la un loc,si are posibilitati mari de a ridica agricultura(care fie vorba intre noi,nu aude nimeni),este mult mai dezvoltata decat in Romania,azi,cu toata Uniunea europeana! sa mai punem la socoteala si seceta care a secat toate lacuriile in Romania….

  Deci cu alte cuvinte,si rusii,si UE,si USA,si China si India si toata planeta ar fi bine sa aduca investitii solide in Basarabia,fara exceptie.

  Mult succes,si Doamne ajuta.

 11. ALERTA MAXIMA IN CAUCAZ!!!! RUSIA VA ATACA GEORGIA IN URMATOARELE SAPTAMANI???

  Rusia imperiala CU POLITICA EI COTROPITOARE, AGRESIVA nu se potoleste. Trupe masive sunt concentrate la granita cu Georgia.

  Putler iar va ataca Georgia DOAR DIN CAUZA CA IL SFIDEAZA SAAKASHVILI???

  De ce Rusia nu lasa in pace popoarele vecine? De ce Rusia, cu un teritoriu IMENS, vrea sa ocupe micul teritoriu al unui popor inocent?

  Rusine cotropitorilor rusi!!! Sa protestam impotriva POLITICII pukiniste!
  Sa declaram SOLIDARITATE cu Georgia!

  Sa-l sustinem pe Saakashvili! Sa protestam contra AGRESIEI bandelor criminale de la Kremlin!

  Rusia, marsh acasa, lasa Georgia in pace!

  ……………………………………………………………

  Россия может напасть на Грузию в ближайшие 3 недели

  Время публикации: Сегодня в 00:24

  Президент Грузии Михаил Саакашвили назвал провокацией оппозиции распространенные в СМИ видеоматериалы с кадрами пыток заключенных в грузинских тюрьмах.

  «Это был давно спланированный заговор, давно устроенная провокация», — заявил Саакашвили в воскресенье на митинге перед сторонниками правящей партии «Единое национальное движение» в Зугдиди.

  «Они (оппозиция) все эти месяцы знали, что в тюрьме пытают людей и не говорили об этом. С такими людьми мы имеем дело. Поэтому хочу сказать, что они думали, что с понедельника начнется развал системы, отставки должностных людей, беспорядки в регионах», — сказал президент Грузии. По его словам, оппозицию «ждет большое разочарование».

  Он также заявил, что не намерен уходить из политики до тех пор, пока не построит новый портовый город Лазику. По словам президента Грузии, «эти люди имеют целый список объектов, которые мы построили, а они хотят разрушить, и они хотят помешать строить Лазику… Их программа — разрушать, а наша программа это строительство».

  «Я не уйду из политики, пока Лазика не станет самым красивым городом на Черном море. Мы собрались тут, чтобы поклясться, что пока живы не прекратим борьбу за освобождение нашей страны, не прекратим борьбу за объединение Грузии и не прекратим строительство. Мы построим город мечты», — заявил Саакашвили.

  Между тем аналитики КЦ считают, что история с видео о пытках в тюрьме еще не закончилась. Эти записи были сделаны несколько месяцев назад, но обнародованы только сейчас, в канун парламентских выборов в Грузии. По некоторым данным оппозиционная группировка «Грузинская мечта», которая, по мнению действующих властей, является проектом России, намерена выступить с массовыми протестами сразу же по окончании выборов, обвинив власти в подтасовке результатов голосования.

  «Грузинская мечта» во главе с Иванишвили объявит себя победителями, а история тюремных пыток, возможно, будет дополнена новыми обвинениями и использована в качестве аргумента против власти.

  Аналитики КЦ не исключают, что оппозиция готовит столкновения, как со сторонниками власти, так и с непосредственно полицией, которые должны привести к кровопролитию. В этой ситуации оппозиция может обратиться к России с просьбой оказать содействие в наведения порядка и обеспечения безопасности.

  Напомним, что на фоне нарастающего противостояния в Грузии, Россия наращивает свои войска на границе.

  В Цхинвальском регионе – вдоль линии оккупации – наблюдается передвижение российских войск. Об этом, в частности, говорится в заявлении Миссии Евросоюза по наблюдению в Грузии.

  Представители группы мониторинга уже выразили свою обеспокоенность соответствующим структурам России.

  Сотрудники Миссии Евросоюза также опровергли информацию российских СМИ о передислокации в регионе грузинских сил безопасности.

  Наблюдатели Евросоюза также заявляют, что Россия наращивает вооруженные силы вдоль границы Южной Осетии.

  В специальном заявлении Миссии все стороны настоятельно призывают «воздержаться от любых действий, которые могут нарушить состояние безопасности и спокойствия местного населения по обе стороны административной границы».

  На этом фоне в Южную Осетию 23 сентября прибыла российская межведомственная рабочая группа во главе с заместителем секретаря Совета безопасности РФ Рашидом Нургалиевым. В Цхинвали гостей принял глава ЮО Леонид Тибилов.

  Нургалиев признал, что это уже его пятый визит в Южную Осетию, что весьма настораживает Тбилиси.

  Между тем российский военный эксперт Павел Фельгенгауэр заявил в интервью грузинским СМИ о том, что Россия может напасть на Грузию уже в ближайшие 3 недели. Если этого не произойдет в эти сроки, то следующего обострения нужно ждать к концу мая, считает эксперт.

  Фельгенгауэр также указал, что учения «Кавказ 2012» это попытка предотвратить вмешательство США и НАТО, если Россия все же вновь нападет на Грузию. БОльшая часть российских военных учений проходит в засекреченном режиме, что само по себе уже беспрецедентно и должно заставить Тбилиси поволноваться.

  VIDEO:

  Неделя на ПИКе – Скоро война

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tYfJ5D__vTE

  ***

  Эксперт отмечает, что судя по учениями, Россия отрабатывает варианты по противодействию войскам США и НАТО неядерными средствами. В соответствие со сценарием учений, западные войска могут вторгнуться со стороны моря и Россия должна быть готова «отразить агрессию».

  Между тем министерство внутренних дел Грузии совместно с Евроатлантическим координационным центром по реагированию на катастрофы (EADRCC) проводит на полигоне Иаглуджи учения по ликвидации последствий стихийных бедствий «Грузия — 2012», сообщает пресс-служба МВД.

  В учениях примут участие группы Совета евроатлантического партнерства (EAPC) из 13 стран, офицеры которых включатся в учения. В целом в учениях примут участие более тысячи человек, представители гражданских служб и военных групп стран-партнеров НАТО, которые имеют определенный опыт в реагировании на чрезвычайные ситуации. За учениями будут следить 60 наблюдателей, передает портал Trend.

  «Учения «Грузия 2012» дадут возможность странам НАТО и их партнерам отработать на практике действия по ликвидации последствий стихийных бедствий и улучшить координацию между странами в подобных ситуациях», — отмечает МВД Грузии.

  Согласно сценарию учений, на окраине Тбилиси произойдет сильное землетрясение, которое вызовет большие жертвы и разрушения основной инфраструктуры, произойдет выброс в атмосферу химикатов и радиации. Сами учения будут состоять из трех фаз: с 22 по 24 сентября организация мероприятий, прием групп, проведение тренинга и командные учения, с 25 по 26 сентября — учения на полигоне и 27 сентября — показательные учения и церемония закрытия.

  Отдел мониторинга

  Кавказ-Центр

  Обсуждение «Россия может напасть на Грузию в ближайшие 3 недели» на сайте Kavkazchat.com

  Для участия необходима регистрация на Kavkazchat.com

  ОТВЕТИТЬ Adolf800 написал(а) сегодня в 07:20
  #1 без заголовка
  В проршлых прогнозах КЦ ошиблось на месяц, таки нападут РФ орки
  Обсуждение статьи выше предоставляется Kavkazchat. Редакция Kavkaz-Center не ответственна за модерацию комментариев, а также за их содержание, которое отображается на этой странице. Условия участия утверждаются редакторами KavkazChat (www.kavkazchat.com).
  Статьи по теме:
  Так какова цель учений «Кавказ 2012»? И могут ли грузины спать спокойно?
  Кавказ » События // 19 сентября 2012 г., 22:24
  Литва считает Россию ответственной за дестабилизацию на Кавказе
  Кавказ » События // 17 сентября 2012 г., 22:01
  РУССКАЯ УГРОЗА. Россию призвали отменить провокационные маневры на Кавказе
  Кавказ » События // 16 августа 2012 г., 22:56
  Эксперт: На признание Путина пока не отреагировали Париж, Берлин, Лондон и Вашингтон
  В мире » События // 10 августа 2012 г., 15:20
  Честно признался
  Россия » События // 10 августа 2012 г., 12:40
  Грузия назвала заявление Путина «открытым и наглым»
  Кавказ » События // 9 августа 2012 г., 14:28
  Путин признал, что это он организовал войну против Грузии и приказал напасть
  Россия » События // 8 августа 2012 г., 23:26

 12. * * *
  …Să va temeți de cei care strigă că știu
  Cum să facă o țară înapoi din pustiu
  Nu vă temeți de cei ce cu zâmbet ciudat
  Spun că tot ce avem e un bun meritat…

  Bunăoară un cmofti -președinte de stat
  Serios ca o mușca pe chindii la arat…
  Bunăoară un lupu peste turma de oi
  Ce exprimă-n esență parlamentul la noi

  Merităm și încaltea un premier șantajat
  Cu divorțu-i ce-acoperă milliardul furat
  Merităm chiar și-un rege .Unii spun că e gol
  Însă cui să-i mai pese într-o țara -ocol?!!

  Asta-i toată schimbarea , am ajuns să avem
  Nu că lume săracă , ci la sapă de lemn
  Și-ntre aceștea de sus și sărmanii de jios
  Că un „Tampax” elita de „cinovnici” zoioși…

  Care știu ei ce știu ,care strigă că știu
  Cum să facă din țara cel mai strașnic pustiu
  În speranța că mâine va ajunje mai sus
  La niveluri de ghimpleri , ce se dau necorupți

  Nu vă temeți de cei, ce cu zâmbet ciudat
  Spun că tot ce avem e un bun meritat…
  -Ascultatii pe cei care sincer Vă vor
  Drept o singură țara , drept un singur popor…

 13. …Talpa iadului se duce la Bruxelles
  Să le ciară socoteală dracilor de-acolo
  Pentru -atîtea miliarde pân-mai eri
  Aruncate sub cazanul cu Moldova

  Cică-i vremea să-i mai dea și ei
  Pentru nobilă idee a Unirii
  Un întreg consiliu de consilieri
  Stă și-așteaptă arginteii fericirii…

 14. Nu va fie frica, ca Rusia pica! Deja NATO face manevre in Georgia cu scopul de a contraataca Rusia daca va indrazni sa atace acest POPOR VITEAZ care vrea sa traiasca in pace si liberate!

  S O L I D A R I T A T E–- CU ––G E O R G I A !!!!

  НАТО приступило к маневрам в Грузии в целях противодействия русской угрозе

  Время публикации: Сегодня в 09:37

  По сообщениям СМИ, на полигоне министерства внутренних дел Грузии в Ялгуджа (близ Тбилиси) в воскресенье начались маневры НАТО «Грузия 2012», которые проводятся в рамках программы Альянса «Партнерство ради мира».

  По словам грузинского МВД, цель учений, в которых принимают участие 1 тыс. человек, в том числе представители НАТО и 34 стран-партнеров альянса, сотрудники гражданских и силовых ведомств, — «выработка умения и навыков и улучшение координации между странами во время стихийных бедствий».

  В полевых маневрах участвуют также группы Евроатлантического координационного центра реагировании на катастрофы и Совета евроатлантического партнерства.

  Как подчеркивается в сообщении, маневры «Грузия 2012» дадут возможность НАТО и его странам-партнерам «испытать на практике механизмы реагирования на катастрофы и углубить сотрудничество в чрезвычайных ситуациях».

  Маневры завершатся 27 сентября, на них присутствуют наблюдатели из 13 стран.

  Эти маневры проходят на фоне масштабных военных учений «Кавказ-2012». Чекисты вбросили в свои СМИ дезинформацию в виде «предположения журналистов», что «главной целью было отработать задачи по обеспечению безопасности на олимпийских играх в Сочи».

  Между тем по данным наблюдателей основная часть российских учений засекречена. Войска в данное время переведены в полевые условия и находятся в состоянии повышенной боевой готовности.

  Отдел мониторинга

  Кавказ-Центр

 15. continuare…

  Mai dăunăzi chiar și un ” maestru”
  Dedica pe-aici o-ntreagă odă
  Cică Talpa iadului ruga-se Bucureștiul
  Pentru scriitor un Comandor de modă

  Iar partidul și național și liberal
  Nici procentul în sondaj nu depășește
  Stă cu-n zero înainte infernal
  De se miră chiar și dracii… omenește

  Talpă iadului a spus-o eri pe șleau
  Că mai bine-l vinde decât pleacă
  Ia uitați-va zecimile procentului cum dau
  De la Unu înspre Zero câte-oleacă.. .

  …Talpa iadului se duce la Bruxelles
  Să le ciară socoteală dracilor de-acolo
  Pentru -atîtea miliarde pân-mai eri
  Aruncate sub cazanul cu Moldova…

 16. Puscasu Vlad Irimie

  un razboi NATO-Rusia nu va avea loc niciodata,pentru ca asta ar insemna al 3-lea razboi mondial.

  USA sustin rebelii din Siria,iar Rusia pe Al-assad contra rebeliilor.
  USA sustine Israelul contra Iran,iar Iran e sustinut de China si Rusia,ca aliat economic.

  BASARABIA romaneasca este neutra insa saracita.Tot ce trebuie facut este legat de INVESTITII,taxe si impozite zero pentru investitori,si incurajarea lor.Investitii din China,UE Rusia USA,Australia si toata planeta,fara exceptii.Dupa modelul CIPRU,Norvegia si alte state.

 17. Puscasu Vlad Irimie

  Americanii sunt mana in mana cu rusii,de aceea NU doresc sa bage in NATO Georgia si Republica Moldova.Restul sunt povesti…….unde erau americanii in 1940,cand Hitler si Stalin puneau ghiara pe Basarabia?in 1945 cand URSS a ocupat Basarabia? in 1992 cand rusii din nou au violat Basarabia si Transnistria?sa fim seriosi,ei si-au trasat harta.

 18. Puscasu Vlad Irimie

  A se vedea ADEVARUL in privinta relatiei USA-RUSIA!

  ,,Insinuezi ca razboiul si bombardamentele impotriva unei Germanii sau Japonii care nu capitulasera sunt crime de razboi?,, (MIRCEA POPESCU)(sau intreaba popescul,cum sa fie crime de razboi uciderea copiilor nemti la Dresda,sau basarabeniilor refugiati in Bucuresti,de catre avioanele americane?)

  Mircea Popescu 22.09.2012 la 8:10 am @Puscasu
  America este impotriva Unirii Basarabiei cu Romania?
  De unde aveti informatiile astea? Ca n-o intereseaza sub Administratia Obama partea asta de lume este cu totul altceva. Rusia nu-i un pericol? Ce va determina sa faceti afirmatia asta? Nu cumva tocmai Rusia se implica negativ intr-o parte a Romaniei, Basarabia? Va este frica sa nu suparati Iranul? De ce, credeti c’o sa va bombardeze? Va este frica de tarile arabe? Credeti ca pe ei ii intereseaza altceva decat sa patrunda in Europa cu orice pret, indiferent ca-i NATO sau defunctul Pact de la Varsovia? Aveti degete de la maini si picioare sa vedeti cate moschei sunt in Franta, Belgia, Olanda? Cei care fac propaganda anti-NATO in mod activ si virulent sunt rusii si dumneavoastra cadeti in capcana lor.
  Nu va ajunge ce-au facut din Romania? Mai doriti sa vedeti tancuri rusesti eliberatoare pe strazile Bucurestiului venite la chemarea nu stiu carui partid politic pro-rusesc? Stiu ca sunteti tanar si n-ati trait “bucuria eliberarii si ocupatiei rusesti”, dar ar fi cazul sa-i credeti pe cei care’s mai batrani ca nu pot avea incredere in pacificatorii rusi. Aveti exemplul in Transnistria unde au devenit “pacificatori pe viata”.
  Explicatiile, ma rog, parerile personale se gasesc in textul respectiv asa incat nu mai am ce adauga.
  PUSCASU VLAD IRIMIE:
  Sa treci cu vederea domnu Popescu,peste cele 500000 de crime facute in Vietnam de Americani,este o crima.Pana si pe americanul de rand l-a ingrozit anume-ce vesti veneau din Vietnam: copii arsi de vii de bombardamente,civili morti cu zeciile de mii,doar in numele ,,aliatiilor,, Care aliati? Americanii s-au pupat cu rusii si o fac si azi.V-am argumentat solid mai jos,cu date concrete nu cu povesti. In timp ce partizanii din munti erau impuscati prin paduriile din Romania,URSS si USA bine-mersi isi imparteau lumea,influenta,sau presedintii USA faceau vizite lui Ceausescu. Azi,nu doar ca americanii au cumparat tancuri din Rusia,sa le foloseasca in Afganistan,ba mai mult, Moldova si Ucraina au trimis trupe sa lupte cot la cot cu americanii.Adica tariile CSI ale Moscovei,lupta cot la cot cu americanii in IRaq,si vine domnu din America,POpescu sa ne invete ca ce periculos e tancul rusesc. Asta e o propaganda si o minciuna ieftina domnule POpescu.Romanii sunt informati suficient sa nu va creada propaganda ieftina. Si americanii sunt satui de razboaie si nu vor sa atace Iran-ul,dar vad ca dvs doriti acest lucru,reiese de mai jos. Spuneti ca eu tanarul sa invat de la batrani.De la dvs? ce sa invat,sa urasc Iran-ul,desi nu a facut nimic rau Romaniei? pentru ce,pentru cine? Americanii si rusii sunt mana in mana,doar naivii cred ca Nu mai poate OBama de grija Basarabiei romanesti. Imi pare rau,va credeam mai inteligenti!
  Puscasu Vlad Irimie 23.09.2012 la 3:09 pm ANGELA MERKEL vrea Federalizarea Basarabiei,adica unirea cu Transnistriea,deci rusificarea,ca si VLADIMIR PUTIN. Adica NATO= URSS= Moscova Barak Obama si generalii NATO au declarat clar ca scutul anti-racheta nu e indreptat contra RUsiei,ci contra Iranului. Doar domnu Popescu viseaza razboi cu Rusia,si crede ca-l va crea.(peste cate cadavre?) Domniilor,naivi,prosti nu suntem.Chiar daca sunt tanar,nu cred in povestiile voastre.Nu vreti sa faceti nimic util,umanitar pentru Basarabia,ci doar sa latrati propaganda folositoare CRIMINALIILOR DE RAZBOI! Si rusii fac crime in Cecenia,si Americanii in Afganistan,IRAQ,etc! eu sunt roman si punct! CURTEA DE LA HAGA asteapta pe criminalii de razboi din America http://www.antena3.ro/externe/blair-si-bush-ar-putea-da-socoteala-la-haga-pentru-razboiul-din-irak-182532.html
  Puscasu Vlad Irimie 23.09.2012 la 3:30 pm
  Pai daca lauda crimele americaniilor din Vietnam,trece cu vederea complotul la nivel inalt americano-sovietic,iar azi americano-rusesc contra Basarabiei,e clar… Pai sa vedem: In 1940 ,Roosevelt nu mai putea dormi noaptea ca Hitler si Stalin au bagat Basarabia in Gulag. In 1945 la Yalta acelasi Trumann americanul,a dat cadou Basarabia lui Stalin,pentru 70 de ani. In 1991 Bush avea insomii de grija Republicii Moldova,ca de ce ea nu s-a unit cu Romania,care e pro-americana. In timpul razboiului din 1992,USA si Bush erau foarte ,,preocupati,,de razboiul civil din Republica Moldova(conform ONU),si era foarte fericit acelasi Bush ca a intervenit RUSIA in ,,Republica Moldova,, sa pacifice zona. Asta s-a intamplat la ONU,si vine Popescu asta sa ne lamureasca ca USA nici usturoi n-a mancat,si niciodata nu a ucis vreun copil in lume. In timpul dictaturii VORONIN…..veneau mercenari din R.Moldova cu trupe ca sa lupte in IRAQ,iar USA era foarte fericita. Acelasi tortionar VORONIN care la 7 Aprilie 2009 a rapit copii pe strada,a violat cu militienii lui studente,in Comisariatele de Politie,sau arunca cu sange pe strada la propriu din tineretul din Basarabia. In acelasi timp si tortionarul SMIRNNOV vindea arme ,peste tot in lume,fara exceptie. Americanii ,,nu mai puteau de grija,nu mai puteau dormi noaptea,, Vai de capul vostru!
  Puscasu Vlad Irimie23.09.2012 la 4:07 pm imbecilitatea maxima: zice popescu: ,,consideri ca bombardamentele americane din WW2 au fost crime de razboi?,, In anul 1944 au murit peste 10000 de ROMANI,majoritatea basarabeni(COPII,FEMEI,CIVILI)refugiati din nordul Basarabiei si Bucovinei,din calea rusiilor.Acestia au murit ucisi de bombardamentele AMERICANE.Da,copii basarabeni. Domnul POPESCU este copil basarabean nascut in razboi. Sa vedeti pana unde merge spalarea creierului: pana acolo incat sa ITI IUBESTI TORTIONARUL(in cazul de fata,americanul care arunca bombe asupra femeiilor si copiilor basarabeni refugiati in Bucuresti dupa 1944). CINE NU CREDE,sa vada pozele doveditoare,crimele americaniilor prin bombardament in 1944 din BUCURESTI,copii,femei,majoritatea basarabeni,adica mama domnului POPESCU MIRCEA,refugiata din Basarabia!(ca sa vedeti si dovada ca domnului Popescu i s-a spalat creierul de catre americani)http://www.google.ro/search?num=10&hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=705&q=Bucuresti+bombardat&oq=Bucuresti+bombardat&gs_l=img.3…0.0.1.139.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0…0.0…1ac.1.DVPV-3bZccoPuscasu Vlad Irimie23.09.2012 la 3:39 pm AMERICANII AU DAT BASARABIA PE MANA RUSIILOR! vine unu popescu din America,si spune romaniilor din Basarabia ce sa faca.Desigur ca el in USA va ,,suferi enorm,, pentru ei,de la 5000 sau 10000 de kilometri distanta,printre Palmieri,plaja,cokteil,bere,si multe ,,job-uri,, si preocupari. Nu se sinchiseste nici sa trimita la Chisinau 10 dolari,sau sa faca o campanie umanitara,insa el e mare patriot de tastatura.Sa nu cumva sa faca ceva umanitar,ca e problema.In timp ce in Basarabia oamenii mor de foame,pe la 50 dolari salar lunar,domnul Popescu le spune ce sa faca,ca el stie. E vai de capul vostru.Sa va fie rusine,daca mai aveti rusine!

 19. Daniel din Bucuresti

  Mult succes!

 20. Inpartasim directia luata de Dvoastra!
  Cu mult respect!Mult succes si rezultate durabile!

 21. RAZBOI CIBERNETIC CONTRA UNIONISTILOR !
  ––––––––––––––––
  Ultima noutate:

  Constantin Tanase de la ziaruil „Timpul” din Chisinau,
  blocheaza accesul la ziarul sau pe Internet,
  acelor cititori UNIONISTI care indraznesc sa-si expuna parerile critice pe alte Forumuri la materialele
  din ziarul citat.

  Bineinteles ca accesul acestor cititori UNIONISTI
  la comentariile de la „Timpul” tot le este cenzurat.
  /inca din august 2011 /

  Prin metode sofisticate sis-tematice tehnice inspirate de Kremlin, la deschiderea site-ului „Timpul”,
  imediat pagina respectiva dispare ca sa apara alte pagini Provocatoare !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ϺOLDOVA E ⱤOMÂNIA ₪₪₪₪₪₪₪₪₪
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  BASAⱤABIE ⱤOϺÂNĂ… HAI SĂ DĂϺ ϺÂNĂ CU ϺÂNĂ!
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ ♥ U N I R E ! ♥ ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ F R A Ț I ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ R O M Â N I ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ Romanism.ro../ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 22. Pt STRABOURG

  Nu, dna e de origine ceha si eu cred ca toti au intentii bune, de vreme ce au acceptat sa aiba intilniri.

 23. EXPERTII STRAINI
  DESPRE RE-UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA:
  ————————————————————————————
  1.
  Ziarul “România Libera” din 24 septembrie 2012
  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/lordul-davies-nu-inteleg-de-ce-ar-vrea-rusia-sa-si-intareasca-fortele-in-transnistria-278169-pagina1.html#top_articol

  Quentin Davies, cunoscut ca Baron Davies de Stamford, este membru al Camerei Lorzilor
  în grupul laburiştilor, Camera superioară a Parlamentului din Marea Britanie,
  şi a vizitat zilele trecute România ca preşedinte al grupului de prietenie româno-britanic
  din Legislativul de la Londra.

  intrebare de Sabina Fati:
  În perioada interbelică Basarabia, devenită ulterior Republica Moldova,
  a fost parte a României.
  Vedeţi în viitor o posibilă reunificare, după modelul german?

  Quentin Davies:
  Este o întrebare foarte complicată,
  pentru că Republica Moldova include şi Transnistria,
  un teritoriu care nu a aparţinut niciodată României.

  Dacă mă întrebaţi dacă Republica Moldova, care există în mod legal şi include şi Transnistria, ar putea să se alipească României, v-aş spune că este cel puţin problematic.

  Dacă mă întrebaţi dacă Basarabia, care a fost parte a României
  înaintea celui de-al Doilea Război Mondial, ar putea să adere la Uniunea Europeană,
  acest lucru nu ar implica automat divizarea Republicii Moldova.
  Este foarte complicat, iar în final decizia ar trebui luată de oamenii
  care sunt implicaţi în această chestiune.
  ——————————————————————————–
  2.
  15 septembrie 2012
  http://moldpress.info/2012/09/hans-moller-profesor-de-istorie-in-dresda-europa-poate-accepta-orice-forma-de-integrare-inclusiv-cea-de-unire-cu-romania/

  Hans Moller, profesor de istorie în Dresda
  a afirmat în cadrul unui interviu la o televiziune din oraş,
  că Europa poate accepta orice formă de integrare, inclusiv cea de Unire cu România.
  Discuţia era una axată pe problemele pe care noile state aduse în Europa
  le aduc securităţii acesteia.

  Europa are problemele ei iar preluarea de către România a integrării Moldovei
  este cea mai simplă cale pentru Europa.
  România are o experienţă benefică, este un stat european consolidat
  cu peste 22 milioane de cetăţeni, lucru care va face uşoară absorţia a încă 3 milioane
  de oameni.” a afirmat Hans Moller.

  El a continuat :
  ” Europa este una democratică şi nu poate accepta ca să despartă un popor .
  Practic situaţia actuală generează probleme de securitate pe graniţa de Est
  ca urmare a aspiraţiilor românilor de a se uni.

  Acelaşi lucru s-a întîmplat şi cu Germania înainte de Unificare.
  Acesta este şi unul din impedimentele menţinerii României în afara Schenghen:
  permeabilitatea graniţei cu Moldova.
  Această problemă trebuie rezolvată urgent în condiţiile în care Moldova
  nu dă semne că se poate adapta singură Europei.”

  “Europa poate accepta orice formă de integrare, inclusiv cea de Unire cu România.

  Eu sunt din estul Germaniei şi cunosc foarte bine tensiunile unor astfel de presiuni civice”
  ———————————————————–
  http://www.dnn-online.de

 24. TRUBADUR spune:
  in primul si primul rind esi din „ocopuri”,informeazate,mai asculta ce spun prietenii vostri de pe blog,SUA nu o sa se implice niciodata in razboi cu Russia din cauza giorgiei,mai degraba saakasvili(Stalin) v-a mai minca inca odata cravata si tu in rind cu el,si cu asta s-a termina tot razboiul, in rest ceia ce tine de intrevederile doamnei comandor cu fortele europene))) atunci aici e inca si mai simplu pe cine il interiseaza opinia unei minoritati neinsemnate din RM,in rest sunt de acord cu Puscasu Vlad Irimie,mai bine d-na comandor ar atrage investitii in RM si de aici o sa creasca si reitengul ei,caci cu ai ei 00000.0001% nu hotarasti nimic

 25. Puscasu Vlad Irimie spune:
  Mult respect domnule Puscasu cu toate ca sunteti unionist va apreciez calitatile, imi plac si respect oamenii care spun adevarul asa cum el este si nu vorbesc prin prizma urii fata de rusi, dar constata realitatea existenta, nu precum o fac unii lingai al americanilor care s-au acomodat binisor si isi traiesc in caif viata, iar altii cu cu capacitati intelectuale scazute ii asculta „bredu”,dar ce sa-i faci sunt si oi care trebuie sa-si faca lucrul,si cu regret am constat ca majoritatea unionistilor nu au „mozg” (creier) sa gindeasca de sinestatator,ei asa sunt invatati de mititei caci Russia e mama raului iar SUA este libertatea,democratia(pidarmoni,lesbi,ghei,mazahisti,pedofili,pohuisti etc.)si mesia pamintului.Nu apar rusii in acest caz acesti berbedei au nimicit si au deportat multi oameni,care au murit in chinuri groaznice insa de ce eu reesind din asta trebuie sa neg porcariile americanilor care si-au bagat nasul in orientul mijlociu pentru un singur scop,(petrol)au ucis oameni nevinoveti iacoby lupta cu terorizmul si aduc libertatea?

 26. Puscasu Vlad Irimie

  Traian Basescu presedintele Romaniei NU doreste Unirea Basarabiei cu Romania!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qHAMi-dA9cA

 27. Puscasu Vlad Irimie

  Multumesc stimate Oleg,

  Eu am spus tot ce gandesc,pentru ca,consider ca basarabenii merita ADEVARUL si doar ADEVARUL,si nu sa fie mintiti,ca apoi sa cada in capcana americano-ruseasca.Americanii provoaca,rusii intervin,si iese sange,la fel ca la 7 aprilie 2009.Putin le-a pasat la americani de fetele violate de militienii lui Voronin,sau de mortii de pe strada.

 28. Sa ne traiti, domnilor colonei reactivati KGB- OLEG OLY si Puscasu(marin) vlad +irimie !!! Merge cu fitilitul , merge?? Face banii??Inaintare in grad, directori generali in politie sau deputati in Parlament?? Foarte bine , foarte bine!! Unul la Chisinau, celalalt la CLUJ NAPOCA!!Locuri de exceptie, nu zic. Si de mare vizibilitate. Unul , statalist moldovean de forta Kalasnicov, care se mai gandeste daca va da cumva unionistilor cativa metri patrati la cimitirul Tiganca in caz ca… Celalalt pistolar pe la spate in trupul Romaniei taman dupa 23 de ani de la Revolutia din TIMISOARA(ca la Bucuresti a fost lovilutia lui Ilici Ilescu, amicus sovieticus)
  Stimati basarabeni: ascultati-i cat de cascata li-e gura cand spun adevarul. Asa spun ei la MINCIUNA mai nou , dupa dictionarul moldovenesc -romanesc !! Ia-n vedeti, copii dv, cum se respecta unul pe altul si cum isi mai multumesc!! Intreaba=ti prietenul Vlade , sa vezi ce zice despre romani. Din fascisti si tigani nu-i mai scoate, nici limba nu le-0 recunoaste , iar pe Eminescu l-a si furat deja. Hai , fa gestul prietensc de a-l citi (Cu Nesat?). Are niste pareri grozave despre romani si ,,,unionisti!! Tu de care esti, VLADE? ROMAN SAU TIGAN? Nu-i rusine sa fii OM!! ION VOICU a fost OM celebru, da fii- su BA!! Chiar daca e inscris in PSD-ul tau Vlade!!
  Hai ca va las!! Bine ca v-ati intalnit: un clujean-napocean si un CHISINAUAN chisinauan(n-am spus Chirtoaca!) Cine se-aseamana se aduna, nu-i vorba, multi stimati si prea iubiti tovarasi!!

 29. Puscasu Vlad Irimie

  titirez e un KGB-ist las anonim,care se drogheaza.Ignorati-l.E papagalul fanatic platit de BASESCU,presedinte care NU vrea Unirea Basarabiei cu Romania,a spus-o raspicat si tare!

 30. Titirez spune:
  Nu te v-oi contrazice Titireze,si stii de ce,m-am deprins deja ca asa sunteti voi majoritatea unionistilor,limitati la minte, caci daca parerea oricarui alt cetatean se contrazice cu a voastra e normal ca dupa logica voastra bolnava sunt agent kgbist, rusnac,lichee etc.,insa stii putin ma intereseaza parerea ta sau a celor ca tine care nu pot coinstiinteza realitatea si tot timpul lupta cu balaurii din cap,in rest daca ti-ai referit la mine atunci iti pot spune un lucru nu am numit niciodata romanii tigani sau fascisti caci iarasi spre deosebire de tine pot face diferenta si stiu ca cu toate ca aveti multi tigani, acestea nu prezinta majoritatea populatiei,si sa stii caci daca am atins acest subiect atunci si printre tigani sunt foarte multi oameni de treaba,respect romanii ca si celelate natiuni,insa, da nu neg am o atitudine nu prea buna despre unionisti, si nu de aceia ca aveti un singur scop reunificarea tarii,caci e si normal traim intr-o lume civilizata si toti au dreptul la opinie, ma sparie boala si naivitatea voastra de a crede pe toti laolalta(printre acei care impartasesc cu voi aceleasi idei) si nu puteti sa ascultati pe acei care incearca sa va deschida ochii ca sa intelegeti ca nu-i asa cum va spune spre ex.d-na comandor, ea nu-i o femeie proasta si traind aici ea foarte bine sesizeaza si intelege ca in mare parte moldoveniii nu vor unire cu Romania,insa incearca sa va duca in eroare prin diferite modalitati,ca spre ex.marsuri in care participa 90%romani de peste prut,de ai fi o persoana cu creier mai intii ai ridica datele ultimului recensamint din RM,unde acei care se socot romani sunt mai putin decit chiar ucraineni, adica o nimica toata,ti-ai mai uita la reitingul d-nei Comandor, da nu neg sunt unionisti si printre adeptii PLului si daca sa gindim logic atunci in cel mai bun caz 5 %din moldoveni sunt pentru unire, iar restul sunt pentru pastrarea suveranitatii si independentei tarii. dar cel mai bine Titirez treci singur pe la Moldova si vezi cu ochii tai ce se intimpla la noi si ce gindesc oamenii, nu in atmosfera marsurilor sau grupurilor minoritare romane, ci uite ce spun si ce gindesc oamenii de rind ca mai apoi sa intelegi am avut eu dreptate sau nu)) si pe urma o sa-ti dau si adresa mea si te chem in ospetie , ca sa intelegi ca nu sunt un agent kgbist sau mai actual fsbist ci sunt o persoana simpla care isi iubeste tara si cetateniii fara a face vrio deosebire de nationalitate,rasa,opinie politica sau limba vorbita .Numai bine si nu fi rau,caci ceia ce indrugi tu acuma nu are nimic comun cu adevarul!!!

 31. Oleg,
  1)citeste-ti propriile dejectii verbale ceaicomis pe situl ziaruluiTimpul cu privire la romani ,la Romania si a unionistilor basarabeni.Injuriile de acolo te demasca a fi fiind un adevarta terorist, in vorbe si in fapte(vezi despre cimitirulde la Tiganca!) Cu ideile pe care le-ai emis acolo(dar si aici) nu se discuta si nu se poarta niciun dialog!!Nici macar diplomatic.
  2)Ca tu nu vrei Unirea te priveste direct si personal,dar atata timp cat vorbesti aceeasi limba ca si mine, nu pot sa-ti inghit injuriile gratuite le adresa romanilor, oriunde s-ar afla si de la cine ar veni!
  3)Ai dovezi clare care sa ateste c 90% din participantii la marsul Unirii au fost /sunt din Romania?Dovedeste-le si cefre juridic sa fie incriminate!! Inclusiv la CEDO!! Daca nu ai, poti fi tras la raspundere juridica oricand
  4)5% dintre „moldoveni” sa fie romani? Cel putin la 300.000 de mii de cetatenii sunt acordate deja!! Si ele continua sa se inregistreze si acum cu sutele de mii la consulatele RO prin cereri si acte doveditoare!! Recensamantul? O farsa comunista de prost gust, facut cu creionul si sub presiune psihologica!! Stii asta foarte bine , dar nu vrei sa le accepti din convingerile tale de comunist expirat de vremuri!!Nu crezi, informeaza-te nu arunca vorbe-n vant.Lupta-te tu cu ei, daca nu-ti convine, nu cu mine!!Scoate pistolul, si ai sa vezi pe piele proprie ce ti se intampla!!!
  5) Tu nu ai nici in clin nici in maneca cu UE!! tu esti un rusofil(sau rusofon?) comunisto-fsb-ist, putinist care in loc de argumente folosesti pumnu si kalasnicovul pe post de argumente.
  6) Nu fa

  declaratii de parada cu venitul in ospetie la…tine. Adevarul tau nu e si al meu!!Traieste tu mai departe inMINCIUNA care o traiesti si lasa romanii in pace. Nu ma convinge tu pe mine, ci i-ati „compartiotii”la rost,cei care-si trimit fii si fiicele (5000anual!)la studii universitare in ROMANIA, cu burse gratuite acordate din bugetul Tarii Romanesti!!Iesi in strada si striga in gura mare ca nu esti de acord!!Inchide-le gura celor care stau la coada cu dosarele doveditoare ca sunt romani din tata-n fiu, nu mie celui din Romania!! Comunisti „destepti”ca tine am vazut multi la viata mea , baiatule. Nu intelegi ca pe mine nu ma poti convinge?? Hai, intreaba pe acest blog si altele , cati iti dau dreptate?? De fapt ai si vazut reactiile pe blogurile pe care te vad tot mereu!!!

 32. Puscasu Vlad Irimie

  Exista azi 800000 de cetateni romani originari din Basarabia,care si-au recapatat cetatenia romana in ultimii 20 de ani.Nu 300000.Aceasta cifra se refera la basarabenii care traiesc in Romania.Insa multi altii au cetatenia,dar traiesc in Occident-Italia Germania USA Anglia,etc,sau in Basarabia,majoritatea.

  Informati-va inainte sa vorbiti.

 33. Titirez spune:
  nu inteleg ce indrugi pe aici,serios esti c-am bolnavior, o singura data am incercat sa-mi exprim parerea pe saitul ziarului „Timpul” al unionistului tanase,cu nume propriu ca si aici „Oleg”, si mesajul mi-a fost cenzurat,si de atunci nu am mai incercat, unicul blog in care imi exprim parerea este acesta,datorita faptului ca Pavlicenco cum spune ea nu are de ce se teme,si pentru faptul ca ii da posibilitate fiecarui cetatean sa-si exprime parerea pe acest blog o stimez,acuma ce tine de instantele judecatoresti si CEDO atunci nu e cazul tau sa-mi spui despre raspundere in cazul in care ma numesti kgbist,putinist etc. de ai sti citi ani am ai intelege ca ai dat cu capul in bara,iti spun doar un lucru am nimerit in clasa 1 atunci cind pionerii deja au disparut de doi ani,si precum intelegi nici pioner nu am fost, ce sa mai vorbim despre cabinetele KGBului sau a membrului Partidului comunist.Acuma acea intrebare unde ai comis cea mai mare gresala de a ta, tu crezi eu nu stiu citi oameni se inghesuie la ambasada romana, tu oare crezi ca acestea isi fac cetatenie romana din dragoste fata de romani? las-o te rog mai moale,de aceia si ti-am spus treci pe la Moldova si intreaba acesti bieti oameni cu ce scop va faceti pasapoarte? credca raspunsul te va soca, ti-am spus ca nu am nici un scop sa-ti schimbi parerea si sa ma asculti pe mine, suntem diferiti dupa mentalitate,eu am crescut in Moldova tu in Romania si fii convins ca diferenta e mare, eu reies doar din ceia ce este real la mine in tara tu insa vorbesti despre aceia ce nu cunosti reesind doar din spusele a celei minoritati unioniste,sau tu vezi ca ma bag in politica sau viata sociala a romanilor, nu-mi permit deoarece nu sunt la curent cu cele ce se intimpla la voi, dar sa-mi fac parerea doar reesind din cele spuse pe acest blog nu doresc si credca nici nu e cazul

 34. si te rog data viitoare nu-mi atribui ceia ce nu-mi apartine,vreai sa verifici atunci fii bun si afla IP,eu inca odata iti spun nu am nici o ura fata de romani,exceptie fiind doar o mica parte din unionisti si extremisti din noua dreapta,atita tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *