Am prezis ca Filat-ul prorus va chema lumea sa nu vina la Mars. Asta e fata lui adevarata, nu cea „proeuropeana”

Acum doua saptamini, am spus la mai multa lume ca pot pune pariu privind faptul ca Filat va chema lumea sa nu vina la Marsul de la 16 septembrie. Iata astazi ne-am ales cu acest apel antidemocratic si obraznic. Care e problema lui Filat? E simplu. Asa cum scriu pe acest blog de aproape patru ani, Filat este prorus si crede ca ii va amagi la infinit pe oameni cu pozitia sa fals proeuropeana. El nu stie ca in Europa oricine are dreptul sa manifesteze liber, numai ca el pe noi, unionistii, care MANIFESTAM PASNIC, ne vrea deja sa PROTESTAM impotriva regimului antidemocratic din RM. 

Cind facea el marsuri – tot fals anticomuniste -, ca sa vina la troaca Puterii in locul bolsevicilor, oare Voronin, asa cum este el cu tkaciucii lui, i-a interzis PLDM-ului actiunile stradale verzi? Nu. De ce? Pentru ca Voronin se temea, macar un pic, de Europa. Dar poate ca, pe alocuri, si pentru ca Filat si-a pornit partidul cu Lucinschi si chiar cu Tkaciuk in spate. Deci, e tot de-al lor. Dar, formal, a facut marsuri. A amagit o gramada de lume, care acum inghite cu greu galusca ruseasca a lui Filat.

Degeaba i-a spus Oazu Nantoi sa nu plece la Moscova, ca nu ar avea ce cauta acolo. Eu cred ca are ce cauta, pentru ca e omul Moscovei si crede ca va fi votat de intreg electoratul rusesc – cel care arunca, nedepsit, cu pietre in romani.

Prin aceasta declaratie, azi, Filat, s-a deconspirat total – el este cel care a facut, cu oamenii cercurilor imperiale rusesti, toate scenariile impotriva manifestantilor pasnici unionisti, incepind cu 24 ianuarie, impotriva PNL, si continuind cu 25 martie, impotriva Actiunii-2012 si a Consiliului Unirii.

Filat e cel care, impreuna cu Efrim, fac jocul rusilor si al comunistilor, selinilor si al altor sateliti ai PLDM, precum e Dodonel, impotriva PNL si impotriva Unirii.

Desigur, marsurile unioniste fac un clivaj clar in societate. Smulg masca de pe farisei, ii fac pe oscilanti sa se decida cu cine sunt – cu Romania/Europa sau cu selinii rusilor, aruncatori de pietre in romani.

Nu spun oare eu de patru ani ca Filat si PLDM sunt un fel de PDAM-2 (ulterior a spus asta si C.T.), PD-3, PCRM-4, cu aiatolahul centrismului lucinskist prorusesc in spate, un antiroman camuflat adus acum la disperare cu „leanc”-ile lui fariseice, care tot promoveaza diversiunea liberalizarii regimului de vize, ca oamenii sa nu isi ia cetatenia romana?

Lideri de opinie, care sunt nationali si pe care ii doare inima de soarta romanilor napastuiti in continuare, s-au exprimat pentru participarea la Marsul Demnitatii Nationale, pentru ca Marsul Unirii nu mai e doar unul unionist, este unul pentru dreptul la intruniri fara a fi lapidat, la libera exprimare, la pluralismul de opinii, drepturi si libertati care se pedepsesc penal daca cineva impiedica exrcitarea lor de catre altcineva.

Drept mi-a spus recent un tinar. Doamna Pavlicenco, tineti minte! Filat o sa o incheie ajungind la puscarie.

S-au exprimat in favoarea Marsului unionist de la 16 septembrie atitia intelectuali de calitate, care au facut acest stat furat si calarit de Lucinschi si de papusa lui, Filatica cea verde. Crede Filat ca acesti oameni nu ii vad comportamentul sau isi imagineaza el ca va reprima, cu bani furati, orice adevar si va inchide gura romanilor cu demnitate? Nu cred. Cred ca Filat, prin aceasta declaratie, a pus inceputul sfirsitului sau.

Si ultimul lucru. Lupta contra Unirii este lupta tilharilor, a coruptilor si a contrabandistilor impotriva perspectivei unei societati a romanilor in care sa nu mai fie furati pe un cap. Perspectiva unui stat al legii, unui stat de drept, cu justitie necontrolata, nu intra in calculele banditilor verzi sau de alta culoare de la putere.  De cit timp spun ca nu exista nicio diferenta dintre Filat si Lupu? Iata ultima dovada dezgustatoare si antinationala, in acest sens.

Vitalia Pavlicenco

Moscova scoate greul agenturii sale de la Chisinau impotriva “Marsului Unirii”. Astazi este randul lui Vlad Filat!

10 septembrie 2012

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6806-moscova-scoate-greul-agenturii-sale-de-la-chisinau-impotriva-marsului-unirii-astazi-este-randul-lui-vlad-filat-.html

Asa cum “Romanian Global News” anunta anterior, frica Moscovei ca pe 16 septembrie vor fi in strada 10.000 de basarabeni care vor cere pasnic reunirea R. Moldovei cu Romania va face sa iasa la iveala parti importante ale agenturii rusesti de la Chisinau, parti pana acum bine acoperite in Parlament si Guvern , dar nu numai.

Politicieni care umbla cu “integrarea europeana” in gura si cu ordinele primite de la Moscova in buzunar au inceput sa-si faca datoria incercand blocarea unei actiuni pasnice care nu este altceva decat un firesc mod de libera exprimare a convingerilor fata de viitorul comun al celor doua state romanesti. Ei pot fi 10 sau 10.000, dreptul lor de a-si exprima liber si pasnic convingerile este consfiintit de legile lumii libere, club la care politicienii din R. Moldova sustin ca sunt membri.

Dupa declaratiile agentului SVR-ului Dumitru Diacov, vazand determinarea crescanda a miilor de oameni care vor sa-si explime liber si pasnic convingerea ca impreuna cele doua state romanesti vor fi mai puternice si ca pe 16 septembrie ar putea fi in strada 10.000 de unionisti, Moscova disperata isi expune pana si agentii cei mai bine acoperiti.

Astazi chiar inainte de a se prezenta in fata stapanilor de la Moscova este randul lui Vlad Filat sa faca dovada apartenentei sale la reteaua ruseasca.

„Rog cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la participarea la Marșul Unirii din 16 septembrie și să nu se lase să fie folosiți de inamicii procesului de integrare europeană a țării”, a declarat Vlad Filat la sedinta Guvernului de la Chisinau, înainte de vizita pe care trebuie să o întreprindă la Moscova.

Evident Filat, asemeneni lui Diacov, incearca sa manipuleze ordinar crezand ca basarabenii sunt prosti. Pai, unionistii, tocmai asta vor. Integrare europeana imediata prin reunirea cu Romania, si nu promisiuni in vant, care urmaresc exact indepartarea si dezamagirea basarabenilor fata de procesul greoi si fara un termen precis al mult clamatei integrari europene. Evident, expertii rusi au studiat psihosociologie si stiu bine ca nu mai este decat o problema de timp pana la aparitia asa-numitului “efect bumerang” fata de ideea de integrare europeana.

Si Filat stie asta. Dar jocul sau dublu, cunoscut dealtfel de cei interesati, ii convine de minune tanarului prim-ministru si personalitatii duble a acestuia.

Insa nu oricine se lasa pacalit. Si partea opusa Moscovei are experti.

Si noul Lucasenko de la Chisinau continua:

„Se cere condamnarea politică a tuturor celor care contestă și subminează statul. Acțiuni de acest gen, la fel ca și cea planificată pentru 16 septembrie, sunt împotriva independenței Republicii Moldova. Toți fac jocul inamicilor integrării RM în UE”.

In mod evident, daca se auzea acest tip de discurs in Bielarus, nu ar fi fost o surpriza, dar sa auzi asemenea discurs despre un mars pasnic la un prim-ministru care, acum cateva zile, vorbea despre democratia din R.Moldova cu Cancelarul Angela Merkel este, pentru cineva care nu cunoaste personajul, o mare surpriza, dar si o mare dezamagire.

Evident, utilizarea unor institutii de forta de catre Filat impotriva unionistilor va fi semnalul ca omul politic Filat si-a terminat reprezentatia, in scena intrand agentul rus Filat. Iar daca institutiile il asculta, inseamna ca cele doua decenii de la independenta fata de URSS nu au insemnat decat timp pierdut.

Un lucru este clar. Disperarea Moscovei este mare si este posibil sa mai avem surprize. Chiar unele mari.


Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. WIKILEAKS dezvaluie
  corespondenta STRATFOR referitor la Moldova de Est si Transnistria
  7 septembrie 2012
  –––––––––––––––––––––––-
  o preluare si traducere de la “Rusoaica”
  http://www.pavlicenco.md/2012/09/06/pnl-cere-institutiilor-statului-sa-respecte-legea/
  ––––––––––––––––––––––––
  Pe pagina internet a Wikileaks,
  in preajma vizitei premierului Vlad Filat la Moscova a aparut corespondenta Stratfor,

  in care se spune ca in 2009, Cancelarul Germaniei Angela Merkel si premierul rus de atunci Vladimir Putin,
  s-au intâlnit la o sedinta ONU la Geneva unde s-au inteles
  sa ajunga la o intelegere referitor la Moldova si Transnistria.

  Propunerea a fost facuta de Germania
  in urma unei adresari in scris de la Kremlin.

  Propunerea consta in faptul ca Transnsitria va primi 5-15 % din Parlamentul RM.

  Aceasta va aduce la demisia Guvernului deoarece deputatii transnistreni

  vor face o coalitie cu comunistii si care va fi mai mare decât adeptii Aliantei.
  Astfel la Chisinau se va instaura o conducere pro-rusa.

  Autoarea crede ca moldovenilor le place atentia Germaniei si ei se vor considera vajnici.

  Nemtii le vor arunca niste morcovi- câteva investitii economice si alte promisiuni.

  Tratativele referitor la Transnistria sunt conduse de Filat si Leanca.

  Filat considera ca compromisul la problema transnistreana

  va aduce investitii germane iar populatia Moldovei se va mari.
  Coalitia de conducere este instabila, nu este exclus faptul

  ca fiecare va alege calea sa in caz de necesitate,

  Acest lucru il va impune pe Filat sa joace necatând la ce s-a intâmpla.
  El nu este nici pro-european si nici pro-rus,
  el lucreaza pentru dânsul si se gândeste la viitorul sau politic.

  SUA nu este incântata de evenimentele din Moldova,
  dar nu vrea sa aiba conflicte cu FR in RM
  deoarece sunt alte probleme in relatia Moscova-Washington.

  ” SUA cere Lituaniei, Poloniei, României si Marii Britanii sa faca presuine

  asupra liderilor Aliantei Moldave, ca sa nu accpete planul ruso-german.

  Pe români nu te poti baza, deoarece ei nu prea sunt preocupati de Moldova.

  Ei stiu, ca SUA vor asigura securitatea lor si pe ei nu-i deranjeaza vecinatatea imediata

  cu Federatia Rusa, atât timp cât americanii sunt d epartea lor.

  Acestea vor fi subiectele de discutii in timpul viitoarei vizite a lui Filat la Moscova.

  Atunci nu s-a obtinut un acord, dar vizita va fi un prim pas.

  Lituanieinii, polonezii si britanicii trebuie sa-l convinga pe Filat,

  ca acest lucru va semnifica – sinucidere ! ”
  ––––––––––––––––––––––
  – se stipuleaza in interventia
  analistei Lauren Goodrich si autoarea mesajelor.

  –––––––––––––––––––
  NOTA NOASTRA SPECIALA:

  MINISTRUL ROMAN DE EXTERNE Titus Corlăţean
  SOSESTE LA CHISINAU LA 13 SEPTEMBRIE 2012.

  –––––––––––––––––––––––––––––––-

 2. Filat este un las si un fricos in fata ocupantilor rusi. Rusine! este compromis nu numai corupt. deci, dar, vom striga nu numai UNIRE!, dar si Jos Filat@company!

 3. Sunteti de mamaliga, tradatorilor!

 4. Filat, Chirtoaca s.a. spurcaciuni TARCATE: nu aveti nici demnitate, nici curaj, nici verticalitate. De ce ne tradati?

 5. Cat o sa tineti capul plecat in fata ocupantilor?

  Acum triumfa dusmanii unirii! Iar noi suntem tinuti ingenuncheati…
  V-am ales? Acum REGRETAM!!!!!!!!!!!!!!!!

  Jos tradatorii. Vrem UNIRE si punctum. Ni se lezeaza CELE MAI DEMOCRATICE DREPTURI!

 6. Rusine!!!!!!!! Nu mai pot sa vad asa conducatori!
  Tradare! Umilire, neincredere! ce insemana asta? Oare noi nu suntem acasa? oare nu avem drepturi?
  Jos tradatorii! Jos cameleonii!

 7. Reacţia Acţiunii 2012
  la mesajul lui Vlad Filat:
  declaraţii pur politice în contextul plecării la Moscova !!!
  –––––––––––––––––––––––––
  Acţiunea 2012
  a remis un comunicat de presă referitor la afirmaţiile
  primarului Dorin Chirtoacă şi ale premierului Vlad Filat.
  Acestea au fost realizate aproape simultan,
  lucru care confirmă faptul că cei doi oficiali ai statului moldovean
  au avut discuţii prealabile legat de acest lucru.
  –––––––––––––––––––––––

  In legatura cu afirmatiile politice ale domnului prim-ministru
  Vlad Filat privind recomandarea de anulare
  a marsului din 16 septembrie,
  făcute în contextul vizitei la Moscova,

  consideram ca nu exista
  un raspuns mai bun decat opiniile acestor oameni de valoare.
  Se pare că democraţia din Republica Moldova,
  cel puţin în mediul politic, este doar una declarativă iar atunci când interesele poporului contravin cu interesele clasei politice intervine aceeaşi cenzură cu care am fost obişnuiţi de regimul Voronin.
  ––––––––––––––––––––––––––
  Datele întrunirii publice rămân neschimbate: 10 000 de oameni,
  duminică, 16 septembrie, ora 14.00,
  pornind de la Academia de Științe a Moldovei.
  –––––––––––––––––––––––––
  În rest, ne arătăm în continuare disponibilitatea de
  modificare a traseului marșului,
  pentru buna desfășurare a tuturor întrunirilor publice.
  Considerăm că interzicerea dreptului nostru legal de a manifesta
  ar reprezenta un mare pas în spate pe calea direcției europene.
  ––––––––––––––––––––––––––-

  ELITELE ADEVĂRATE SUSȚIN UNIREA

  Adevăratele elite ale Republicii Moldova susțin Marșul Unirii. Academicieni, actori, artiști, jurnaliști, analiști politici cunoscuți
  invită cetățenii Republicii Moldova pe 16 septembrie în Chișinău
  pentru cauza unirii cu România.

  – Având pe fundal piesa „Codrii mei bătrâni”
  interpretată de maestrul Eugen Doga,
  vedetele au opinat că e de datoria fiecărui patriot din Rep. Moldova
  să fie în stradă, pentru libertatea de exprimare,
  pentru unire și pentru Uniunea Europeană.

  – Cîntăreața de muzică populară, Maria Sarabaș, crede că:
  „Acel om care se respectă trebuie să lupte pentru demnitatea sa, pentru identitatea sa de națiune. Este datoria civică a fiecărui cetățean din Republica Moldva de a fi alături de această organizație de tineret Acțiunea 2012 pentru faptul că tineretului îi aparține viitorul.
  Viitorul RM este doar alături de România în UE.”.

  – „După ce a fost înlăturată sârma ghimpată de pe Prut,
  care ne-a despărțit câteva decenii,
  e timpul să scoatem sârma și din capetele noastre”
  este de părere analistul politic Nicolae Negru.

  – Maestrul Eugen Doga spune că s-a tăcut cu privire la unirea celor două state românești timp de două decenii:
  “Eu cred în această acțiune care se va face la noi și eu cred că nu este prima, dar sper că nu va fi și ultima, dar aș dori ca să fie mai repede să ajungem la scopul la care visăm.”.

  – Cu ocazia concertului susținut la Chișinău pe 31 august,
  solistul trupei Vunk, Cornel Ilie, a afirmat:
  “Sunt român ca și voi, vă rog, pe 16 septembrie
  aduceți România acasă.”.

  – De la București, actorul principal din filmul „Nunta în Basarabia”,
  Vlad Logigan, a repetat chemarea.

  – Petru Bogatu consideră că Unirea este o stare de normalitate
  pentru neamul românesc.

  – Poetul Iulian Filip crede că
  “Cine poate să o facă, cine poate să realizeze întregirea, Unirea,
  și cu siguranță poate duce această cruce, să o facă.”.

  – Academicianul Mihai Cimpoi salută marșul în contextul nevoii Republicii Moldova de aderare la spațiul european.

  – Un alt celebru academician, Nicolae Dabija, invită oamenii:
  „Trebuie să dovedim că suntem mulți, uniți și puternici.
  Vă invit, dragi prieteni, la 16 septembrie
  să fim împreună în centrul Chișinăului.”.
  ––––––––––––––––––––––––––––
  http://www.youtube.com/watch?v=E9pBTwxZTpA

 8. Filat este un tradator care vrea sa vind pamantul romanesc la Rusia.El este mare mafia Rusa si ministrile sub controle PLDM.

 9. Filat, un harbuzar la harbuzaria lui Garbuz!!!

 10. FILAT, un HARBUZAR la harbuzaria lui GARBUZ !!!

 11. Пипец тут у всех истерика.. Филат специально занимается пиаром , чтобы в кремле лучше выглядел . Но это ему не поможет, так как там не дураки

 12. Avem conducatori de nimica, de mamaliga. Ei sunt FARA coloana vertrabala, UMBLA IN BRANCI ca soparlele, sunt DE PLASTILINA, ii modeleaza rusii cum vor si cand vor! Vandutilor!

  Jos Mafia! Jos Guvernul, Jos Filat, Jos Chirtoaca, CARE NU E CAPABIL NICI UN TROTUAR SA FACA!

  Ce fel de STAT este acesta ca nu ne poate garanta dreptiurile, nu ne poate APARA de bandele violente ale comunistilor din toate partidele de stanga?

  Nu avem Politie? Nu avem armata? Soldatii nostri sunt tinuti FLAMANZI in cazarmi! Politistii stiu doar sa ia MITA!

  Rusine, nu aveti nici macar DEMNITATE, nu va puteti tine de cuvant, CURVITI POLITIC ca fiara de la Kremlin.

  Are dreptate Mocanu, cand spune deschis ca Mafia ESTE CEL MAI MARE RAU!

  DISTRUGE ECONOMIA SI forteaza POPORUL sa emigreze…

  Voi nu faceti NIMIC pentru a imbunatati viata poporului. Ne tineti in sclavie, impuneti poporul sa emigra masiv. Cine a mai ramas in sate?

  SPUNETI, tradatorilor, pentru CINE lucrati, fiind la conducere?

  De ce nu anulati manifestarea comunistilor, caci ei dau dovada de VIOLENTA!

  Noi, ROMANII BASARABENI, mergem pasnic la manifestatie.

  Vrem sa ni se respecta DREPTUL. Sa fie interzise demonstratia celor violenti!

  Marsul UNIRII a demonstrat peste tot ca suntem UN POPOR CIVILIZAT, nu ca aceste spurcaciuni comuniste staliniste criminale violente.

  Daca acest stat nu poate GARANTA SECURITATEA POPORULUI – nu este stat, ci o adunatura de mafioti!

  Jos Mafia!

 13. Moscova scoate greul agenturii sale de la Chisinau
  impotriva “Marsului Unirii”.

  Astazi este randul lui Vlad Filat !

  10 septembrie 2012

  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6806-moscova-scoate-greul-agenturii-sale-de-la-chisinau-impotriva-marsului-unirii-astazi-este-randul-lui-vlad-filat-.html
  –––––––––––––––––––-
  Asa cum „Romanian Global News” anunta anterior, frica Moscovei ca pe 16 septembrie vor fi in strada 10.000 de basarabeni care vor cere pasnic reunirea R. Moldovei cu Romania va face sa iasa la iveala parti importante ale agenturii rusesti de la Chisinau, parti pana acum bine acoperite in Parlament si Guvern , dar nu numai.

  Politicieni care umbla cu “integrarea europeana” in gura si cu ordinele primite de la Moscova in buzunar au inceput sa-si faca datoria incercand blocarea unei actiuni pasnice care nu este altceva decat un firesc mod de libera exprimare a convingerilor fata de viitorul comun al celor doua state romanesti. Ei pot fi 10 sau 10.000, dreptul lor de a-si exprima liber si pasnic convingerile este consfiintit de legile lumii libere, club la care politicienii din R. Moldova sustin ca sunt membri.

  Dupa declaratiile agentului SVR-ului Dumitru Diacov, vazand determinarea crescanda a miilor de oameni care vor sa-si explime liber si pasnic convingerea ca impreuna cele doua state romanesti vor fi mai puternice si ca pe 16 septembrie ar putea fi in strada 10.000 de unionisti, Moscova disperata isi expune pana si agentii cei mai bine acoperiti.

  Astazi chiar inainte de a se prezenta in fata stapanilor de la Moscova este randul lui Vlad Filat sa faca dovada apartenentei sale la reteaua ruseasca.

  „Rog cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la participarea la Marșul Unirii din 16 septembrie și să nu se lase să fie folosiți de inamicii procesului de integrare europeană a țării”, a declarat Vlad Filat la sedinta Guvernului de la Chisinau, înainte de vizita pe care trebuie să o întreprindă la Moscova.

  Evident Filat, asemeneni lui Diacov incearca sa manipuleze ordinar crezand ca basarabenii sunt prosti.
  Pai unionistii tocmai asta vor. Integrare europeana imediata prin reunirea cu Romania si nu promisiuni in vant care urmaresc tocmai indepartarea si dezamagirea basarabenilor fata de procesul greoi si fara un termn precis al mult clamatei integrari europene. Evident expertii rusi au studiat psihosociologie si stiu bine ca nu mai este decat o problema de timp pana la aparitia asa numitului “efect bumerang” fata de ideea de integrare europeana.
  Si Filat stie asta. Dar jocul sau dublu, cunoscut dealtfel de cei interesati, ii convine de minune tanarului prim-ministru si personalitatii duble a acestuia.
  Insa nu oricine se lasa pacalit. Si partea opusa Moscovei are experti.

  Si noul Lucasenko de la Chisinau continua:

  „Se cere condamnarea politică a tuturor celor care contestă și subminează statul. Acțiuni de acest gen, la fel ca și cea planificată pentru 16 septembrie, este împotriva independenței Republicii Moldova. Toți fac jocul inamicilor integrării RM în UE”

  In mod evident daca se auzea acest tip de discurs in Belarus nu ar fi fost o surpriza, dar sa auzi asemnea discurs despre un mars pasnic la un prim ministru care acum cateva zile vorbea despre democratia din R. Moldova cu Cancelarul Angela Merkel este, pentru cineva care nu cunoaste personajul, o mare surpriza dar si o mare dezamagire.

  Evident utilizarea unor institutii de forta de catre Filat impotriva unionistilor va fi semnalul ca omul politic Filat si-a terminat reprezentatia, in scena intrand agentul rus Filat. Iar daca institutiile il asculta inseamna ca cele doua decenii de la independenta fata de URSS nu a insemnat decat timp pierdut.

  Un lucru este clar. Disperarea Moscovei este mare si este posibil sa mai avem surprize. Chiar unele mari.

 14. Degraba ocupantii si mancurtii, tradatorii si lepadaturile de tot soiul vor incerca sa ne tina inchisi in casa! Mergem inainte spre trecutul stalinist!

 15. AM AUZIT STRIGAND’ Romanii sa plece peste Prut!, Dar n-am auzit cineva sa zica: Rusii sa plece in Rusia!Sau: evreii sa plece in Israel, sau Gagauzii – in Turcia… desi acolo le-ar fi mai INTERESANT, caci musulmanii le-ar intoarce gatul la 180 de grade.

 16. Filat tradatorul de neam a lovit cu pumnul in obrazul est-moldovenilor !
  Cariera lui politica merkeliana-putinista s-a sfârsit aici.

 17. Какова цель марша 16 сентября?

  Чтобы вас услышали, чтобы об идее объединения с Румынией заговорила пресса, чтобы жители Молдовы узнали, что есть такие партии, борющиеся за объединение.
  Вы достигли желаемого!
  О вас заговорили. Заговорили на высшем уровне. Вас боятся. Вас требуют запретить. То есть, боятся не вас, а самой идеи объединения.
  Почему это так напугало власть?! Людям есть, о чем задуматься…
  Не надо никого призывать и принуждать, молдаване сами должны решить, выходить или не выходить на марш, это им подскажет сердце и инстинкт самосохранения нации.

 18. dna Pavlicenco pe 16 septembrie o să vă ascundeți în autobuzul poliției ca și la Bălți?

 19. Pt sergiu

  Nu m-am ascuns in autobuzul politiei. Nu am fost in prim-plan decit pina la 15.00. Pina la 15.00 am vorbit cu factorii de la MAI. Apoi, cind au inceput pietrele, baietii au hotarit sa ma protejeze, pentru a nu fi lovita cu pietrele. Pe adresa personala iti trimit pozele de la Balti, desi s-ar putea sa le pun si intr-un articol special.

 20. Oare cu ce Filat acum o luna-doua i-a inchis gura lui C. Tanase ?
  Banuiesc ca e dificil sa fii tata Presedintelui Curtii Constitutionale.

 21. „La finalul ședinței Igor Dodon a declarat că Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege. De celalaltă parte, Filat nu a oferit un răspuns clar. „Eu aș ruga să vă referiți exact la declarația mea de la începutul ședinței: Nu am menționat despre interizcerea, doar că am recomandat organizatorilor să renunțe la aceste acțiuni, deoarece aduc prejudicii aspirațiilor europene ale RM.” … filat si dodon sa nu mearga pina departe … nu ar mai ramine deschisa decit calea LUPTEI ARMATE . speram sa nu se ajunga pina acolo !

 22. dupa cate am invatat despre europa de est, si amintind de bunicul meu care mereu imi spunea ba ca tara asta sau aia nu-i decat o facatura a cutarelui imperiu, o creatie artificiala, imi dau seama ca REP moldova este singura care intradevar implineste definitia.

 23. Dezavantajele Unirii Republicii Moldova cu România ?
  ––––––––––––––––––––––––
  o postare de Max Ciudin
  10 Septembrie 2012
  http://voxreport.unimedia.md/2012/09/10/dezavantajele-unirii-republicii-moldova-cu-romania/
  –––––––––––––––––––-
  Isteria anti-unionistă care a pus stăpânire şi pe primul-ministru
  şi pe primarul Chişinăului –
  personaje de la care nu mă aşteptam să aibă astfel de deraieri nedemocratice şi care ţine capul de afiş în toată mass-media copilărească moldovenească,
  urmăreşte un singur scop:

  -blocarea oricăror discuţii publice privind avantajele
  pe care le-ar putea aduce Unirea Republicii Moldova cu România.
  –––––––––––––––––––––––-

  Lucrul cel mai interesant, mai ales pe fonul istericilor bufoni developaţi masiv în ultima vreme, e că

  NU EXISTĂ DEZAVANTAJE

  pentru cetăţenii moldoveni în cazul Unirii Republicii Moldova cu România!
  ––––––––––––––––––––––––––
  – Da, există corupţie şi în România.
  Însă aceasta nu se compară cu dezmăţul funcţionarilor din Moldova.

  – Da, România nu e cea mai bogată ţară din Europa.
  Însă e cu mult, mult mai bogată decât Moldova.

  – Da, justiţia română mai are mult până să ajungă la stadardele vest-europene.
  Însă justiţia moldovenească nu va ajunge acolo niciodată!

  – Astea fiind doar câteva din problemele majore ale societăţii moldoveneşti: sărăcia, corupţia, injustiţia.

  Fără a mă avânta orbeşte în tabăra „unioniştilor de stradă”, observ totuşi o lipsă totală a oricăror dezbateri în privinţa beneficiilor pe care le-ar aduce cetăţenilor moldoveni Unirea Republicii Moldova cu România.
  ––––––––––––––––––––––––––

  Căci sunt doar beneficii!

  Pentru cetăţenii de rând!

  Nu pentru oligarhii şi birocraţii paraziţi care ne spulberă
  pe zi ce trece orice perspectivă a unei vieţi mai bune în ţara noastră!
  –––––––––––––––––––––––––-

  O nouă generaţie de oameni de stat este imperios necesară.

  De ce să nu fie această nouă generaţie formată
  şi din cei care militează pentru Unirea cu România?!

  De ce nu se discută măcar o astfel de opţiune?!

  De ce se tot interzice şi se interzice şi se interzice…?!
  ––––––––––––––––––––––––

  NB:
  Din perspectiva unei mici părţi a cetăţenilor moldoveni
  Unirea Republicii Moldova cu România ar prezenta un dezavantaj.
  Unul singur:
  creşterea prezenţei limbii moldovenilor în spaţiul public!

 24. Aviz pentru Unionistii
  de la Marsul Demnitatii Nationale
  de Duminica, 16 Septembrie 2012, orele 14.00
  din Piata Academiei din Chisinau:
  –––––––––––––––
  Va rugam sa lasati primele rânduri ale coloanei
  pentru marii Patrioti ai neamului nostru românesc
  care au pus Idealul National de Re-Intregire
  a Patriei Române mai presus decât VIATA !
  ––––––––––––––––––
  Iata lista lor:
  – poetul Grigore Vieru
  – cântaretii Doina Marin si Ion Aldea-Teodorovici
  – cântaretul Petre Aldea-Teodorovici
  – cântaretul Nicolae Sulac
  – cântaretul Vlad Gheorghelas
  – poeta deputata Leonida Lari
  – scriitoarea deputata Lidia Istrati
  – poetul deputat Ion Vatamanu
  – jurnalistul deputatul Vasile Vatamanu
  – cineastul Ion Mija
  – regizorul Emil Loteanu
  – actorul Grigore Grigoriu si fiul sau Traian
  – actorul Adrian Neacsu
  – sculptorul Tudor Cataraga si sotia lui Dora
  – poetul dac Andrei Vartic
  – studentul de la Bucuresti Andrei Savciuc
  – profesorul lingvist Ion Dumeniuk
  – poetul publicist Mihai Garaz
  – poetul Ion Gheorghita
  – primarul profesor universitar Nicolae Costin
  – disidentul deputat Gheorghe Ghimpu
  – actorul Veniamin Apostol
  – actorul Victor Ciutac
  – regizorul Iacob Burghiu
  – episcopul Doremidont
  – istoricul Ion Contescu
  – istoricul Vlad Nicu
  – patriotul Grigore Vârtosu
  – patriotul Dumitru Moldovanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *