Scrisoarea trimisa de PNL dnei Angela Merkel INCA pe 28 iunie 2010

http://www.pavlicenco.md/2010/06/28/pnl-a-avut-astazi-o-pozitie-ferma/


MerkelAstazi, 28 iunie 2010, Partidul National Liberal a oferit o conferinta de presa, in care a facut cunoscuta Declaratia PNL privind Decretul prezidential, continutul Scrisorii adresate de PNL Cancelarului Federal al Germaniei, Angela Merkel, si alte aprecieri ale formatiunii fata de situatia politica. Tinerii PNL au mers si au remis Scrisoarea catre Angela Merkel la Ambasada Germaniei, apoi au coborit drapelele in berna in fata cortului PNL din Scuarul Europei, apoi in fata Guvernului, alaturi de mitingul pentru depunerea de flori la piatra comemorativa a viitorului Monument ce va fi inaltat victimelor ocupatiei sovietice.

In continuare, repostam documentele si considerentele PNL (citeste pina la capat, este interesant si util).

C A N C E L A R I A   G U V E R N U L U I   G E R M A N

Dnei Cancelar, Angela MERKEL

Stimata Doamna Cancelar,

Partidul National Liberal din Republica Moldova a receptat cu mult interes si cu multa speranta stirea conform careia ati convenit, impreuna cu Presedintele Federatiei Rusiei, Dmitri Medvedev, sa creati Comitetul UE – Rusia, care se va ocupa si de problema transnistreana.

Speram, Comitetul UE – Rusia, care va avea in vizor problemele politicii si securitatii externe la nivelul Ministrilor Afacerilor Externe, in baza Memorandumului pe care l-ati semnat cu Presedintele Medvedev pe 5 iunie la Berlin si care se va ocupa inclusiv de problema transnistreana, va constata adevarata cauza a separatismului din Republica Moldova. Aceasta a fost si ramine opunerea Rusiei reunificarii celor doua state actuale romanesti – Republica Moldova si Romania.

Cunoastem ca impartasiti opinia conform careia, “prin vointa politica, poate fi identificata o solutie pentru problema transnistreana”.

Partidul National Liberal considera ca e nevoie de vointa politica si pentru reunificarea a doua state romanesti. Reunificarea a fost un miracol produs in cazul Germaniei, insa ea intirzie in cazul Romaniei.

Pe 28 iunie 1940, Estul Romaniei (actuala Republica Moldova) a fost ocupat de Uniunea Sovietica, in urma unei intelegeri cu regimul nazist din Germania – act ce a condus la divizarea poporului roman de-a lungul riului Prut.

Pe 28 iunie 2010, se implinesc 70 de ani de la instaurarea ocupatiei sovietice in Basarabia, urmare a Pactului de neagresiune Molotov-Ribbentrop, cunoscut si ca Pactul Stalin-Hitler. Cu toate ca si-a proclamat Independenta pe 27 august 1991, Republica Moldova ramine sub ocupatie, prin stationarea ilegala in stinga Nistrului a armatei ruse.

Avind in vedere ca, recent, in calitate de Cancelar al Germaniei, V-ati angajat sa reprezentati interesele Republicii Moldova in dialogul cu Federatia Rusa, Va solicitam sa interveniti pe linga conducerea politica a acesteia, pentru a corecta, cit mai grabnic, nedreptatea comisa acum 70 de ani – divizarea Romaniei -, prin anularea Pactului Molotov-Ribbentrop si procedarea la lichidarea consecintelor acestuia, adica prin acceptarea reunificarii R.Moldova cu Romania.

Doamna Cancelar Angela Merkel, asteptam cu nerabdare raspunsul si sprijinul Domniei voastre.

Cu profund respect si cu aleasa consideratie,
in numele membrilor Partidului National Liberal,
Vitalia PAVLICENCO, presedinte
28 iunie 2010

PNL sprijina Decretul prezidential privind 28 iunie drept Zi a comemorarii victimelor ocupaţiei sovietice din anul 1940

Partidul National Liberal a salutat deciziile exponentilor Puterii, indreptate spre restabilirea adevarului istoric, spre afirmarea demnitatii nationale a romanilor, care constituie majoritatea populatiei din al doilea stat romanesc.

PNL a salutat si a facut sugestii concrete privind activitatea Comisiei pentru cercetarea si analiza activitatii regimului comunist-totalitar in R.Moldova, sugestii tinind de definirea drept perioada de ocupatie a intervalului de timp scurs dupa 28 iunie 1940 pina la proclamarea Independentei Republicii Moldova fata de Uniunea Sovietica, cea care a ocupat teritorii istorice ale Romaniei.

PNL considera ca si Republica Moldova se afla sub ocupatie ruseasca prin faptul ca, in stinga Nistrului, stationeaza ilegal o armata rusa.

Raportul respectivei Comisii, apropierea tristei zile de 28 iunie, aspiratia unei parti tot mai mari de populatie de a iesi de sub presiunea ideologiei staliniste, bolsevice, comuniste asupra istoriei, asupra evenimentelor intimplate romanilor din stinga Prutului au stat la baza emiterii Decretului prezidential de catre seful de stat interimar Mihai Ghimpu, prin care demareaza reasezarea istoriei pe un fagas obiectiv, ce demonstreaza si holocaustul nostru national.

PNL a manifestat de mai multe ori indoieli serioase privind valorile si viziunile impartasite de unele componente zise liberale si democrate din Alianta pentru Integrare Europeana. Ultimele declaratii ale unor lideri ai AIE in raport cu Decretul prezidential, ce da identitate romaneasca populatiei si statului, ingrijoreaza profund societate, creind si alte linii de demarcatie decit cea dintre comunisti si anticomunisti. Opinia publica ce impartaseste vederi evoluate, bazate pe optici si experiente europene, este nedumerita de apropierea pozitiilor unor componente ale AIE de cele ale comunistilor.

Partidul National Liberal considera ca Decretul prezidential nu poate fi, in nici un caz, anulat sau retras, si spera ca si Curtea Constitutionala, chemata sa decida asupra legalitatii lui, va pune la baza legea, nu influentele comercial-politice. AIE trebuie sa se convoace de urgenta in deplina componenta, sa discute si sa apara in fata opiniei publice cu o pozitie clara si unica privind adevarul istoric indiscutabil si sa nu dezamageasca societatea, ce nu se mai vrea manipulata.

PNL si aripa sa tinara desfasoara o actiune de sensibilizare a populatiei si prin colectare de semnaturi privind necesitatea lichidarii consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop.

PNL va cobori drapelele in berna in Scuarul Europei pe data de 28 iunie si va remite Cancelarului Federal al Germaniei Angela Merkel solicitarea sa procedeze, impreuna cu Presedintele rus Dmitri Medvedev, la lichidarea consecintelor Pactului Stalin-Hitler.

PNL va fi, prin reprezentantii sai, in fata Parlamentului in ziua de 28 iunie, pentru a-si manifesta sprijinul fata de Decretul prezidential, fata de pozitia lui Mihai Ghimpu si pentru a-si expune dezacordul cu deputatii ce se vor deda la incercari sau decizii nesabuite in raport cu seful interimar al statului.

PNL invita alogenii din Republica Moldova sa fie alaturi de adevarul istoric privind pamintul pe care ei locuiesc alaturi de populatia bastinasa romaneasca si sa se integreze plenar in viata politica, economica, sociala si spirituala a celui de-al doilea stat romanesc – Republica Moldova.

PNL nu face nici un pas inapoi in privinta demnitatii nationale romanesti, ce include, in primul rind, atitudinea fata de trecut. Trecut care pentru basarabenii romani a fost si ramine unul extrem de nedrept. Nu vrem ca si viitorul sa ne fie la fel.

PNL considera ca numai prin libertatea cetateanului se va putea ajunge – mai devreme sau mai tirziu – si la votarea pentru reunificarea celor doua state romanesti, din care sa rezulte Romania Mare – un stat puternic, membru al familiei euratlantice.

Chisinau,
26 iunie 2010

ALTE PRECIZARI:

1. In legatura cu solicitarea de anulare a Decretului lui Ghimpu chiar de catre Ghimpu, acest lucru nu este posibil din punct de vedere juridic. Decretul este un act unilateral, or, potrivit principiilor generale de drept, actul unilateral este irevocabil. Astfel, un act unilateral nu poate fi retras/revocat/retractat de autoritatea emitenta. In acest caz s-ar putea pronunta Curtea Constitutionala in temeiul art. 135 alin.(1) lit. a) din Constitutie.

2. Extras din Declaratia de Independenta:

„In calitatea sa de STAT SUVERAN SI INDEPENDENT, REPUBLICA MOLDOVA: CERE Guvernului Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste sa inceapa negocieri cu Guvernul Republicii Moldova privind incetarea starii ilegale de ocupatie a acesteia si sa retraga trupele sovietice de pe teritoriul national al Republicii Moldova”.

Nota nr.1: Rusia a recunoscut independenta R.Moldova, prin urmare a recunoscut Declaratia de Independenta a R.Moldova, astfel a recunoscut si faptul „starii ilegale de ocupatie a acesteia”. Din acest punct de vedere, trebuie abordata contracararea luarilor de pozitie a autoritatilor rusesti (inclusiv a satelitilor lor din R.Moldova).

Nota nr.2: Faptul ocupatiei sovietice din 28 iunie 1940 este stabilit si definit prin Declaratia de Independenta a R.Moldova (reamintesc, Declaratia este certificatul de nastere a R.Moldova). Asadar, decretul lui Ghimpu nu defineste semnificatia Zilei de 28 iunie, aceasta fiind definita prin Declaratia de Independenta. Decretul lui Ghimpu denota curajul lui de a numi lucrurile pe numele lor si de a le scoate in evidenta dupa o buna perioada de obscuritate absoluta. El are in spate Declaratia de Independenta.

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
 1. FRONTUL RE-UNIRII

  CRONICA UNIONISTA:
  O VARA FIERBINTE UNIONISTA: CE URMEAZĂ?
  ———————————————————————–———————–
  blog http inconstantin ro

  —————————————————————————————–
  1.
  Luni, 20 august 2012, orele 15,
  Chisinau, hotel “Leogrand”, sala “Begonia”:
  / str. Mitropolit Varlaam nr. 77 /

  Platforma Civică “Acțiunea 2012″
  în parteneriat cu
  – Centrul Român de Studii și Strategii,
  – Asociația “George Marshall” – R. Moldova
  – și Centrul European pentru Studii Etnice
  al Academiei Române.

  oragnizeaza conferința:

  “RE-UNIREA CELOR DOUA STATE GERMANE,
  model de integrare euro-atlantica pentru R. Moldova,
  prin RE-UNIREA CELOR DOUA STATE ROMÂNESTI”

  Sunt invitati toti doritorii !
  – telefon 078 414 245
  – e-mail:
  contact at actiunea2012.ro.
  ———————–
  2.
  in zilelele premergatoare vizitei la Chisinau a Cancelarului Germaniei, Angela Merkel,
  vom merge cu sutele in fata Ambasadei Germaniei din centrul orasului
  cu tricoloruri si cu placarde anti-Federalizare a Moldovei de Est,
  sa spunem un “NU – NEIN – NIET” hotarât
  contra Unui Nou pact Ruso – German Ocupationist 1939 -2012 !

  Iar Miercuri, 22 August patriotii unionisti voluntari români est-moldoveni
  vor iesi cu miile cu slogane Unioniste pe traseul delegatiei oficiale
  ca sa aratam intregii Europe ca noi dorim Re-Unirea cu România
  si nu mai toleram ocupatia ruseasca !

 2. Dm Pavlicenco in acest joc ruso-german este fara rost sa trimiteti scrisori catre Merkel.

  In acestea conditii trebuie de apelat numai la ajutor-sprijin din parte SUA.

  Nimeni in RM nu a cerut in mod deschis ajutor-sprijin din partea SUA in acestea 20 ani de asa zisa independenta RM.

 3. Sa apelezi la ajutor-sprijin din partea Germaniei-Merkel este cum ai cere ajutor-sprijin din partea Rusiei-Putin

 4. FRONTUL RE-UNIRII

  GUTEN MORGEN, EUROPA !
  ————————————————————
  Merkel vine la Chisinau pentru a propune Unirea celor doua state românesti !!!

  16 August 2012:
  http://moldpress.info/2012/08/merkel-vine-la-chisinau-pentru-a-propune-unirea-celor-doua-state-romanesti/#comment-35
  ———————————————————————-
  Un post de radio din Germania a dat astazi o stire de senzatie pentru Republica Moldova.

  In cadrul stirilor zilnice s-a vorbit despre vizita la Chisinau a Angelei Merkel
  si despre faptul ca aceasta vine sa sugereze moldovenilor
  sa se uneasca cu România pentru o intrare mai usoara in Europa.

  Se pare ca strategia Germaniei este desprinderea de Transnistria
  si alipirea Moldovei la România. Astfel se va pasa povara integrarii Moldovei
  pe Umerii României, lucru pe care aceasta si-l asuma.

  Va reamintim ca tot astazi fostul partid de guvernamant din România, PDL,
  a afirmat printr-un comunicat de presa ca sustine unirea României cu Republica Moldova
  in conditiile in care cetatenii de pe cele doua maluri ale Prutului isi doresc acest lucru.

 5. interesant cum de nu va trag la raspundere pentru instignare la violentze in cuplu cu selin si dodon.sintetzi sfinta treime care cred ca sintetzi sponsorizatzi din aceiasi bani.interesant cum va intzelegegtzi cu ei, cred ca in asa stil, mai seli, iala si pe dodon si hai sa na mai :pricalim:, eu ii scot pe nebunii mei iar voi pe ai vostri si zguduim tzara.una a fost buna, sa aratat ca rusii si in Baltzi tzin situatzia sub controlul lor si la fel cu limba de stat acolo nai ce face.e jale.

 6. Pt robin hud

  Nu avem nimic in comun cu selinii si altii ca ei. Nu am instigat niciodata si nicaieri la violenta si nu are de ce sa fim trasi la raspundere. Am actionat mereu in baza autorizatiilor si am manifestat pasnic. Nici nu am strigat macar Jos cineva, in afara de Jos comunistii!

  A privi ca „rusii tin sub control situatia din Balti” e punctul d evedere al lui Selin. Noi nu suntem la guvernare sa tinem situatii sub control. Selinii si ceilalti au aratat ca nu exista lege in RM, deci e problema institutiilor statului si a guvernantilor care nu pot asigura functionarea lor.

 7. sa nu ne asteptam ca doamna merkel sa apere interesele moldovei si ale moldovenilor … ea este in primul rind un politician german care apara interesele germaniei si ale poporului german . sa nu asteptam sa vedem ciini cu covrigi in coada … indiscutabil varianta federalista reprezinta o adevarata catastrofa pentru moldova . ar aduce in interiorul republicii cele mai reactionare forte politice anti-moldovene care ar lucra zi si noapte la prabusirea statului , atit cit e de independent si suveran el astazi . r.moldova in intregimea ei ar deveni cimp de sabotaj total pentru elementele anti-stataliste filo-ruse de la tiraspol . nimic nu s-ar mai putea misca la chisinau fara a cere acordul unor forte trup si suflet in slujba unei puteri straine – rusia .

 8. pozitia ucrainei va inclina decisiv balanta in problema transnistriei … iar lucrurile se misca incet dar sigur in ucraina spre o pozitie contrara federalizarii moldovei . pentru ca ucrainienii au temerile lor ca acelasi lucru li s-ar putea intimpla si lor . cum pozitia celuilalt vecin al moldovei – romania – este clar anti-federalista , nu ramine decit chisinaului sa se tina tare pe pozitie … caderea lui smirnov ne arata cu claritate disperarea cercurilor de afaceri din transnistria dar si a unei parti importante a electoratului fata de situatia de astazi a asa-zisei rmn . fara o deschidere fata de europa , situatia sociala si economica se va inrautati de la an la an in transnistria . acceptarea de catre tiraspol a unor ajutoare europene constituie dovada faptului ca minti lucide de peste nistru au inteles deja asta . intarirea unei pozitii anti-federaliste a kievului , ar reprezenta o lovitura puternica pentru rmn .

 9. Меркель Вас обязательно послушает, госпожа Павлюченко.. ))) Ни в коем случае она не будет предлагать федерализацию ..)))

 10. cit despre evenimentele de la balti … ele reprezinta inca o dovada ca linia cedarilor nesfirsite ale autoritatii statale fata de – in primul rind – extremistii rusofoni a dat faliment . daca s-ar fi pus piciorul in prag inca de la bun inceput nu am fi asistat astazi la o adevarata recrudescenta a unor partide si organizatii ultra-nationaliste si rasiste ale rusofonilor . de fapt in 20 de ani cedarile le-au facut doar majoritarii si niciodata minoritarii … si nu a fost doar una-doua cedari . au fost multe. de la aminarea nesfirsita a intronarii limbii de stat acolo unde-i locul , cu respectul cuvenit , pina la acceptarea acordarii unei largi autonomii zonei cu majoritate gagauza . sa nu uitam ca si transnistriei i s-a propus o larga autonomie dar nu a fost acceptata . si ce vedem noi astazi ? ca in loc de multumiri , moldova primeste cereri din ce in ce mai radicale din partea extremistilor rusofoni .

 11. FRONTUL RE-UNIRII

  To Merkel : Help for Unification !!!

  http://euvoice.eu/2012/08/to-merkel-help-for-unification/#comment-128
  ——————————————————–
  Your Excellency,

  We are contacting you on behalf of the Romanian-American community regarding your upcoming visit to Chisinau. We appeal to you because throughout the 20th Century Germany played a very important role in Eastern Europe and because history is calling now upon Germany to play a similar role again. Traditionally, Romania has been a friend of Germany and this friendship requires renewal and the remedial of some past mistakes. While visiting Chisinau, please remember that Moldova is a former Romanian province and the “Moldovans” are as much Romanians as the Eastern Germans are Germans. While politics require compromises, the truth cannot be compromised. Sooner or later, Moldova ought to reunite with Romania as East Germany did with the German motherland. We respectfully appeal to you to do whatever possible to foster this Romanian ideal and the Romanians will hold you in utmost respect. We attach further down a Statement with some facts and ideas on this subject

  Moldova, Romania and the Trans-Dnestr Republic

  In May 2005 Europe marked the 60th anniversary of the end of the Second World War. The U.S. Senate, the European Parliament, and many European leaders condemned the Ribbentrop-Molotov Pact of 1939 that led to the war, the Yalta Agreements of 1945, and the subsequent Soviet occupation of Eastern Europe. East Europe is now free, but some of the past wounds are not yet healed. One of them is the former Romanian territory located between the Prut and Dnestr Rivers, also known as Bessarabia, where the current Republic of Moldova is located.

  Following the provisions of the Ribbentrop-Molotov Pact, Moscow invaded and annexed again Bessarabia in 1940 and for the first time northern Bukovina, both of them former Romanian provinces. It is true that Bessarabia had been first annexed by Russia in 1812 and that it changed hands several times between Russia and Romania, but following the Russian revolution of 1917 this province voted to reunite with Romania. After the 1940 annexation Moscow reorganized the newly acquired land and established the Soviet Moldavian Republic. The annexation was followed by mass arrests, summary executions and countless deportations. Yet, in spite of huge Soviet efforts to change the ethnic character of this land, to this day most of its inhabitants are Romanians. In 1991 after the collapse of the Soviet Union, Moldova declared its independence, but from the beginning the country was shaky, had no foundations and no future by itself. The creation of the so-called “Trans-Dnestr Republic” did not improve the situation in the region at all.

  As for Romania, ever since the overthrow of communism in 1989, Bucharest has looked to the West for guidance and to the East for the hope of reuniting its old lands. In the meantime, Romania has become a reliable member of NATO and has also been integrated in the European Union. Yet, many Romanians are questioning the soundness of the Western policy with regard to Moldova!

  We believe that Germany should be prepared to deal with this matter in a way that would remedy the past errors, would favor Romania’s aspirations, and would help Western interests in the area. It is our firm conviction that the best solution for Moldova is to rejoin Romania. Malborne Graham, a noted expert on East Europe, wrote in the American Journal of International Law in October 1944: “Bessarabia and Bukovina represent the most critical territorial problems left to our generation by the age-old Eastern Question.” Indeed, this territorial problem was left unsolved then and it is still unsolved now. As Romanians living in America, we are aware of Germany’s delicate position and of Russia’s reluctance to resolve these issues, but we also believe in justice and in redressing past wrongs. With good will and an open mind the problems could be properly addressed.

  The American-Romanian Committee for Bessarabia, founded by loyal, well established and responsible citizens of the United States, recommends that the United States, Germany, and the West consider the possibility of reunification of this land with Romania. Such an approach would avoid further complications and more undesirable consequences. To this end our Committee, the American Community of Romanian origins and the Romanians living in Germany and the West are ready to lend our full and unconditional support.

  For a better understanding of the plea of Moldova, we attach excerpts of some statements of the Democratic Forum of Romanians of Moldova (FDRM), a civic organization founded in Chisinau in August 2005, but with international membership. Their position is that “Reunification is the aspiration of the overwhelming majority of people living both in Romania and in the Republic of Moldova.”

  Some of the goals of the Democratic Forum of the Romanians of Moldova are:

  -Promotes and defends the fundamental human rights of all the citizens of Moldova, regardless of their ethnic origin;

  -Promotes and defends the ideals of freedom and democracy and the rights and interests of the indigenous population of the Republic of Moldova;

  -Promotes and defends the historic and scientific truth with regard to the ethno-linguistic, cultural, and religious identity of the indigenous population of Moldova, which is the same as the identity of the entire Romanian nation;

  -Requests the ethnic Romanians who live abroad to represent and defend the aspirations of the people that reside in their historical homelands of Romania and Moldova.

  In December 2009 FDRM issued the following “Manifest for Unification:”

  1) The ethnic Romanian inhabitants of the Republic of Moldova constitute the majority of the population;

  2) About 86 percent of all school children are Romanians;

  3) Some 80% of the entire population wants to be with Romania in the European Union; and

  4) Around 70 percent of the population wants to regain their Romanian citizenship and so far over one million people have applied for it.

  And the Manifest continues: “It is our right under international law to regain our parents’ citizenship which we never reneged. In 1940 and 1944 Romania left Bessarabia, but we have never left our mother country. We have only one language, one history and one country called Romania.”

  The Manifest also states: “Nations themselves must change their destinies. Now is the moment for Romanians to act, and the moment should not be delayed.” Then it adds:

  ”The two German states have reunified; the two Vietnams have united; the two Yemen countries have also united. Only North Korea and Romania continue to be split. As of the current status, the Manifest underlines: “We must admit with sadness that after two decades of experiments, this political project called the Republic of Moldova has failed and has no future…”

  And our Committee may add: Moldova does have a future and it is with Romania!

  ————————————————————————————————————-

  On behalf of the Romanian-American Committee for Bessarabia,

  Dr. Nicholas Dima, PhD,

  Executive President, former Voice of America editor, former professor at J.F. Kennedy Special Warfare Center and School, U.S. Army, Fort Bragg, NC.

  Valentin V. Tepordei,

  Communication Vice-President,

  Scientist Emeritus

 12. visati cu ochii descisi despre Ukraina mai cititi cite odata ce se intimpla in Ukraina unde acuma limba rusa este defacto-dejure pe jumate din teritoriu de la Odesa ….. pina la Donetsk

 13. una-i problema limbii ruse in ucraina si altceva federalizarea eventuala a ukrainei … sa vedem mai intii o ukraina federalizata si mai vorbim dupa .

 14. da nai ce vorbi SUA si UE cer eliberarea prisonerilor politici Timosenco-Lutenco ( care citeva zile in urma a mai inhamat inca doi ani de puscarie)

 15. 87,25% dintre români sunt de acord cu Unirea , conform unui ultim sondaj … e bine de stiut asta pentru ca unii defetisti la comanda din moldova bateau tare toba ca nici romanii nu ar dori unirea . un adevarat bobirnac pentru propagandismul filo-rus .

 16. … interesant … „Pentru Consiliul Europei, Transnistria este ca o gaură neagră”. Declaraţia aparţine deputatului polonez Piotr Wach şi a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

  „Noua conducere pare să fie mai deschisă. Însă pentru noi nu conducerea politică este de interes ci drepturile omului, arestările controversate care constituie un subiect sensibil de multă vreme”, a menţionat Wach.

  Oficialul mărturiseşte că anterior a efectuat o vizită privată în Transnistria, chiar dacă ambasadorul Poloniei la Chişinău l-a sfătuit să nu o facă.

  „Am vrut să văd cum este să intri ca simplu cetăţean într-o astfel de regiune. Am fost într-o anumită măsură şocat când am văzut nivelul de trai al oamenilor de acolo. Te afli într-o regiune care pare că este în afara timpurilor prezente. Monumentele, tancurile şi moneda lor naţională – care are pe o parte steaua comunistă (fapt şocant pentru mine), iar pe cealaltă figuri ale unor generali de armată, te impresionează”, a declarat deputatul polonez Piotr Wach.

  Oficialul se pregătește să viziteze Chișinăul și Tiraspolul ca raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Potrivit lui, vizita este programată pentru a doua jumătate a lunii octombrie. În cadrul acesteia vor fi abordate subiecte legate de activitatea justiţiei şi respectarea drepturilor omului.

 17. … dar, indiferent de nume, de prezidii şi de liste
  aduc mare de reproşuri europei hedoniste.
  -Oare, chiar nu ţi-e ruşine şi n-ai sentiment de jenă
  că, cu secole în urmă, ai făcut din noi eczemă
  şi ne-ai rupt din trupul Ţării graţie lui Langeron,
  cedând ruşilor Moldova cu Ilene şi Ioni?
  Şi de-atunci, ca naţiune, nu costăm nici doi bănuţi,
  devenind adunătură de mişei şi de mancurţi!

  … dar, indiferent de nume, de prezidii şi de liste
  aduc mare de reproşuri europei hedoniste.
  Doar când nu-ţi ardea de mine, bântuită de vacarm
  ne-am luat inima-n dinţi, Ţară întregind şi neam…
  Când se destrămau imperii şi tu te schimbai la faţă,
  se croia o nouă lume – noi ne întorceam acasă.
  Temporar recunoscuse-i, prin convenţii şi tratate
  că suntem o Românie, şi de facto şi de toate…

  … dar, indiferent de nume, de prezidii şi de liste
  aduc mare de reproşuri europei hedoniste.
  Când avu din nou nevoie, ţara mea şi neamul meu
  deveniră pentru tine un rest, cum au fost mereu.
  Oprind hoardele lui stalin pe bătrânul mal de Prut,
  neştiind de protocoale şi că nemţii ne-au vândut,
  intuind în felul nostru, frigul ăsta de siberii,
  noi, întru salvarea voastră, deveneam din nou bacterii…

  … dar, indiferent de nume, de prezidii şi de liste
  aduc mare de reproşuri europei hedoniste.
  Noi, întru salvarea voastră, din nou ruşilor cedaţi,
  am ajuns să fim acuma un soi de handicapaţi,
  cu elita ridicată pe la murmansc şi curgan
  şi cu ruşi aduşi încoace, zi de zi şi an de an.
  Voi, trăind în lumea voastră, suplă şi civilizată,
  Noi, în fosta uniune, ca un hârb de oală spartă…

  … dar, indiferent de nume, de prezidii şi de liste
  aduc mare de reproşuri europei hedoniste.
  Cine-a transformat Moldova într-o – spa… spălătorie
  douăzeci de ani în urmă? -europa şi rusia!
  Ştiţi voi, oare, ce muniţii, ce ocean de armamente,
  s-a vandut pe la Tiraspol pentru şase continente?
  Miliardele donate pentru noi, ca ajutoare!
  Cine le-a văzut încaltea – cum arată la culoare??

  … dar, indiferent de nume, de prezidii şi de liste
  aduc mare de reproşuri europei hedoniste.
  Că acest picior de plai e cel mai sărac în lume
  Şi că-i nimeni vinovatul – încăpând în acest nume
  toţi voroninii pulinici, toţi lucinscii, toţi sangelii
  toţi grecanii şi dodonii, care-n numele puterii
  sunt primiţi pe la bruxeluri, salutaţi prin ambasade
  Căci se scaldă, împreună, în aceleaş Baden Baden

  … dar, indiferent de nume, de prezidii şi de liste
  aduc mare de reproşuri europei hedoniste,
  C-a adus poporul nostru într- stare imbecilă.
  Naţiunea ce de veacuri era mândră şi-afabilă
  azi, îşi duce smerit crucea de rob şi slugoi tăcut
  ştergând cururi la bătrâne, şi sugând ce e de supt,
  Slugarind o europă, oarbă, snoabă, hedonistă
  Şi pe care-n cot o doare de prezidii şi de listă…

 18. Iar lumea fuge non-stop din RM=Republica Mafiei-Ribbentrop Molotov.

  20 august 2012.
  Traficant de migranti oprit din drum de politistii de frontiera.

  Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Stanca – jud Botosani au descoperit la sfarsitul saptamanii un barbat cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, Viorel D., de 27 de ani, care intentiona sa transporte in Franta mai multi cetateni moldoveni, intrati ilegal in Romania peste raul Prut.

  Pe numele lui Viorel D. politistii de frontiera au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti , la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

 19. В Германии разочаровалась в Путине и в его политике
  Также в этом разделе

  Правительство Германии разочаровано ужесточением путинского курса во внутренней и внешней политике и в связи с русско-германскими отношениями говорит сейчас неопартнерстве, а только о «желательном партнерстве».
  Координатор МИДа Германии по России Андреас Шокенхофф в минувший четверг заявил, что «Кремль рассматривает критические высказывания как угрозу, а не как шанс на развитие современной России с активным гражданским обществом».
  Ранее правительство Германии расценивало связь с Россией как «стратегическое партнерство», однако поддержка Россией кровавого режима Асада и усиление репрессий против русской оппозиции привели к возрастающему раздражению Германии, отмечает германская пресса.
  Тем временем русскоговорящая служба правительственной радиостанции Deutsche Welle сообщила, что «авторитарный путинский режим в России набирает силу».
  В России все откровеннее обнажаются проблемы зависимости русской судебной системы от политического заказа. Путинская политика лезет в этой стране изо всех щелей, в точности повторяя развитие событий в Беларуси, где на время расследования дела о пересечении границы шведским самолетом КГБ упрятал за решетку журналиста и риэлтора как особо опасных преступников. Хотя вся «вина» молодых людей состоит в том, что они узнали о происшедшем раньше, чем белорусские власти, долгое время отрицавшие перелет. Очевидно, что и в Беларуси, и в России нашли способ объяснить гражданам: авторитарная система не потерпит ни насмешек, ни критики.
  Еще недавно Москва и Минск утверждали, что постсоветская интеграция — не аналог СССР, а лишь восстановление тесных экономических связей. Судя по тому, как развивается этот инициированный Кремлем политический проект, репрессии против инакомыслящих в создаваемом Евразийском союзе будут не слабее, чем в советское время. Причем едиными становятся не только таможенное и экономическое пространство, но и репрессивный механизм.
  Наблюдатели не раз отмечали, что Беларусь для России является испытательным полигоном, на котором власти испытывают возможности «закручивания гаек» для подавления общественной активности. За минувшие полтора десятка лет белорусский парламент утвердил несколько законодательных актов, зачисляющих в экстремисты всех, кто критично оценивает действия функционеров.
  Уголовное преследование угрожает за дискредитацию Беларуси на международной арене, хотя под этой формулировкой власти подразумевают критику руководства в Минске. В стране нельзя действовать от имени незарегистрированных организаций, здесь жестко пресекают саму возможность проведения мирных собраний оппонентами власти.
  Москва вслед за Минском только за последние полгода внесла схожие поправки в свое законодательство. Клевета в России вновь стала уголовным преступлением, что серьезно ограничивает свободу высказываний. Соответствующая статья УК может легко задушить русские СМИ драконовскими штрафами за якобы клевету в отношении должностных лиц, как это происходит в Беларуси.
  По примеру Беларуси в России принят закон об ужесточении ответственности за проведение массовых мероприятий. Перенесение такого далекого от международных стандартов белорусского опыта на русскую почву возродит атмосферу страха в обществе, а главное — поможет удерживать оппозицию на коротком поводке.
  В Беларуси и следствие, и суд давно стали исполнителями политического заказа и частью аппарата власти. Хотя укрощают строптивых белорусов путем обвинения по иным, вовсе не политическим, статьям. Русское правосудие идет по белорусскому пути, напоминающему средневековую охоту на ведьм».

 20. Nu e nici-o crima statul federal. Atunci cand o tara nu poate fi unita decat cu autonomia partilor (Germania, SUA, Rusia) e cea mai buna solutie si eficientizeaza ft mult guvernarea. Partea centrala se ocupa cu anumite lucruri (ie polita externa) iar partile federale cu lucrurile mai marunte. . .

  Singura piedica pe calea unirii romaniiilor sunt moldovenii rusofili si cei care n-au invatat inca romana. . . sper sa nu va trebuiasca inca 20 de ani . . . Anul asta e foarte oportun.

 21. FRONTUL RE-UNIRII

  23 August 1939:
  Pactul nazist-comunist: Ribbentrop-Molotov
  dupa 73 de ani:
  22 August 2012: Cancelarul Germaniei Angela Merkel la Chisinau
  —————————————————————————-
  O întrebare pe care trebuie să ne-o punem:
  venirea lui Merkel înainte de 23 august este oare una simbolică?

  Să înţelegem că Merkel, pe deplin şi german responsabilă
  de odiosul act care a dus la declanşarea celui de-al doilea război mondial,
  vine la Chişinău să corecteze

  şi să îşi ceară scuze faţă de consecinţele acelui act?

  Vă reamintim că pe 23 august 1939 a fost semnat pactul Ribbentrop Molotov
  prin care Rusia şi Germania împărţeau Europa pe sfere proprii de interese
  iar Basarabia si Bucovina de Nord, provincii românesti istorice,
  au fost cotropite cu forta de armatele rusesti la 28 iunie 1940.
  ————————————————————————————————————-
  VIDEO: www youtube com
  Curaj.TV – Lansare studiu privind starea socială și identitatea națională în România

  http://moldpress.info/2012/08/aici-inregistrarea-conferintei-unificarea-germaniei-model-pentru-integrarea-euroatlatica-a-moldovei-prin-unirea-cu-romania/#comment-45

  Aici înregistrarea Conferinţei
  “Unificarea Germaniei:
  model pentru integrarea Euro-Atlantică a Moldovei prin Unirea cu România”,
  Chisinau, hotel “LeoGrand”, sala “Begonia”, 20 August 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *