Cum se numeşte descrierea inexactă a unei fapte, care, practic, o deformează atât de tare, încât o anulează?

Sa nu-mi spuna nimeni ca o parte a Puterii nu este implicata, alaturi de comunisti, in crearea destabilizarilor in societate. Aceasta are loc: prin autorizarea actiunilor fortelor extremiste proruse exact unde solicita unionistii; prin ineficienta programata a politiei; prin manipularile groaznice la presa controlata care pune pe acelasi cintar victimele cu agresorii si lapidatorii, Romania noastra cu Rusia avind aici armata de ocupatie; prin nedifuzarea unor stiri si evenimente care nu le plac. Asa s-a intimplat, repet, ca, alaturi de ziarista de la Jurnal TV, a fost supusa expertizei medicale si dna Lucia Bulgaru-Mironiuc, din Ungheni, care a fost lovita si secerata la pamint de o piatra aruncata de sculele comunistilor, Rusiei si a partii verzi a AIE, al carui lider ii uraste pe unionistii, despre care el crede ca ii tulbura idila politico-sentimentala pe care o traieste.

PRO TV a fost si i-a luat la Balti, la spital, interviu victimei de la Ungheni, dar nu a pus pe post. De ce? Oare acest lucru nu ne demonstreaza ca presa pretins independenta, inclusiv PRO TV, care a manipulat si dupa Cahul, desi personal am vorbit cu ziarista si l-am sesizat pe responsabilul de stiri, este ancorata la corabia verde ce conduce, din umbra, „balul inexistent al incaierarilor/altercatiilor/confruntarilor” dintre manifestantii unionisti pasnici si antiromanii impinsi si autorizati sa protesteze contra unionistilor de catre patronii de la Moscova si amicii lor lucinschisti-filatelisti de la Chisinau?

Curaj.net scrie pe tema revoltatoare a manipularilor antiromanesti si antiunioniste, generate de Putere impotriva Marsurilor pasnice ale adeptilor Unirii Republicii Moldova cu Romania. Cititi, va rog.

http://www.curaj.net/?p=74475

ŢARĂ DE VIS. Armată rusă de ocupaţie în Transnistria, Şelin cântă “Deni Pobedî” la Bălţi şi moldoveni care depun flori de 9 mai la monumentele ocupanţilor sovietici

Cum se numeşte descrierea inexactă a unei fapte, care practic o deformează atât de tare, încât o anulează? Nu cumva manipulare? De exemplu, un grup de haidăi năvălesc peste un om lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele, în plină zi, în plin centrul oraşului, pe motiv că vorbeşte româneşte, fiind scos în cele din urmă din labele lor de nişte poliţişti care acţionează cam a lehamite, cu multă întârziere, fără să fie reţinut nici măcar un singur agresor. La Publika aud că taberele rivale s-au confruntat. Adică snopirea în bătaie a unui om înseamnă confruntare? Un singur om e o întreagă tabără? De fapt, nu ar fi prima dată când remarc falsificarea evenimentelor prin folosirea unor cuvinte care cosmetizează realitatea în sensul dorit de un canal TV sau altul.

În continuare, un grup de oameni sunt bombardaţi cu pietre, roşii şi ouă, dar auzim despre aceeaşi “confruntare”, care ne sugerează că e vorba de două tabere ce luptă de pe poziţii egale. Ca într-un final să se pună problema interzicerii manifestaţiilor unioniste care îi irită pe cei ce au aplicat din plin violenţa. Deci, prevederile statului de drept au fost anulate într-o localitate, de către bande de indivizi beţi şi drogaţi, sub conducerea unor lideri politici care agită spiritele în direcţia asta de ceva timp, ca să auzim în cele din urmă că vinovaţi sunt cei ce s-au încadrat în limitele legale? Ceva în genul “Ei şi ce dacă s-au încadrat?! Mare brânză! Dar ei au provocat confruntarea! Nu ştiau că bălţenii sunt sensibili şi nu le pasă de legislaţie, că au sistemul lor de drept?”.

Înţeleg că guvernul RM nu controlează de facto întreg teritoriul rmoldovenesc, ci doar câteva raioane din centrul aceste nemărginite ţări, că se teme de represalii ruseşti etc. Dar ar putea cel puţin să anuleze statul de drept, să declare stare de urgenţă şi să interzică mişcărilor antiimperiale orice manifestaţie pe motiv că tulbură liniştea veniţilor după ’40. Să-i lase numai pe Klimenko, Garbuz, Şelin şi şleahta să defileze aici pentru că ei sunt eliberatori şi nu displac Moscovei, interpretează euforici cântece dragi veteranilor sovietici care primesc indemnizaţii grase de la populaţia indigenă fraieră etc., după ce au reuşit să se impună încă o dată ca ocupanţi la Bălţi. Înţeleg că basarabenii sunt mai puţin preţioşi decât ruşii, americanii, israelienii, cetăţenii UE, că nimeni nu va sări cu tancurile să le apere interesele în cazul în care o altă etnie va începe să-i căsăpească, dar parcă totuşi am vrea să ne bucurăm şi noi de drepturi elementare acasă.

Şi încă ceva. De ce poliţia nu utilizează instrumentarul din dotare prevăzut pentru cazurile în care unii cetăţeni înţeleg să-şi facă dreptate prin violenţă în cadrul unor manifestaţii publice. Să înţelegem că poliţiştii au transformat bastoanele, tuburile cu gaze lacrimogene în obiecte de cult, la care se roagă în timpul liber, fiind exclusă utilizarea lor în scopuri practice, dat fiind funcţia lor strict ritualică pe care au căpătat-o între timp?

asvabaghitely

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. Asta e. Aveţi perfectă dreptate. Anume aşa ar trebui să trateze subiectul presa. Cum se vede însă,presa „maldavenească” ori e aservită total „eliberatorilor”, ori e fricoasă,orti total incompetentă în a reflecta corect asemenea subiecte.

 2. Ar trebui ca Romania sa trimita o alta armata de „ocupatie”, sa ocupe RM pana la Nistru . . . Sa vedem atunci ce se intampla cu statalistii si ce spune Moscova. . . Sa faceti ATUNCI un referendum

 3. Bravo tzutz !

 4. Plugaru
  a fost si a ramas O FOSILA, un ardei umplut cu de toate, un demagog care insira cuvinte, prin care parca spune ceva dar, de fapt, nu spune nimic, pentru ca nu are ce spune, avand SCOPUL doar de a dezbate interlocutorul – metode comuniste de distorsionare a adevarului, inclusiv cu intrebarea lui despre NATIONALITATEA SOFIEI ROTARU.

  Acesti colaborationisti promoscoviti inca clatina barca, dar chiar ei vor fi primii care vor cadea. SA LE FIE CLAR.

  BRAVO, DNA PAVLICENCO, CA LE-ATI CITAT DREPTURILE PE CARE LE AVEM.

  Da, statul TREBUIE SA NE GARANTEZE respectarea drepturilor noastre legitime.

 5. Perciun e o SPURCACIUNE. Am spus tot.

  DEX explica acest cuvant cam asa:

  SPURCĂCIÚNE, spurcăciuni, s.f. 1. Lucru spurcat2 (1), grețos; scârnăvie, murdărie. ♦ Fig. Faptă sau vorbă murdară; trivialitate. 2. Termen de dispreț pentru o ființă respingătoare; p. ext. monstru. – Spurca + suf. -ăciune.

 6. FRONTUL RE-UNIRII

  DEZVALUIREA:
  UN AGENT PROVOCATOR ACOPERIT ANTI-UNIONIST ABIL RUSOFIL :

  COSNTANTIN TANASE DE LA ZIARUL “TIMPUL” !
  —————————————————————————————————
  “Apropo de „marșurile unioniste”: să nu punem carul înaintea boilor”
  un editorial de Constantin Tanase, ziarul ‘Timpul” , 10 August 2010

  ———————————————————————————-
  Dacă „marșul de la Bălți” a fost o testare a urii comunității rusofone bălțene față de România și ideile unioniste, testarea a reușit –
  duminică, populația rusofonă din acest oraș a aruncat cu pietre și ouă în România.
  —————————————————————–
  cititi ATENT rândurile acestui Costache de la Hâncesti:

  – Cred că a venit demult timpul să discutăm sincer și dureros despre „unionismul românesc” de la Chișinău, începând cu cel „creștin-democrat” din deceniul trecut și terminând cu cel actual, în varianta „marșurilor unioniste” spre Cahul și Bălți… Există riscul ca ideea luminoasă a „unionismului clasic” să degenereze în altceva și să servească nu românilor, ci talibanilor din coloana a cincea a Moscovei – Șelin, Formuzal, Stepaniuc, Dodon,Voronin și compania. Dacă punem în față cele două tabere – unioniștii și antiunioniștii -, tabloul e următorul: împotriva unei mâini de unioniști de la Chișinău se ridică o lume întreagă – o bună parte dintre moldovenii din R. Moldova, minoritățile etnice din R. Moldova, Rusia, Ucraina, țările Uniunii Europene din care face parte și România ș.a. „Marșurile unioniste” nu vor schimba raportul de forțe, ci doar vor adânci ura dintre cele două tabere.

  Convingerea mea fermă, pe care am mai exprimat-o și cu alte ocazii, constă în aceea că astăzi, pentru moldoveni, nu unirea cu România e prioritatea zilei – nu pentru acesta trebuie să consumăm energiile! -, ci păstrarea identității lor lingvistice și naționale românești, iar pentru clasa politică națională și patriotică de la Chișinău preocuparea de bază trebuie să fie păstrarea latinității și românității acestui stat care trebuie salvat de la distrugere ca fiind cel de-al doilea stat românesc. Deocamdată atâta ne permite istoria. Să nu punem carul înaintea boilor, pentru ca nu cumva, când va deveni posibil, să nu avem ce uni cu România.
  ———————————————————————–
  N.B.
  un comentariu CONTRA- ARGUMENT al unui cititor preluat tot de acolo:

  Calin Dicusar :
  – “Daca cineva te uraste nu e problema ta. E problema lui.
  Nu poti trai ca la fiecare pas sa te uiti in urma sa vezi daca primesti acceptul de la cineva. Nimeni nu e atit de naiv sa creada in asta,

  DAR MARSURILE II UNESC PE OAMENI IN JURUL UNEI IDEI

  Acum daca niste neandertali incalca legea nestingherit
  deja nu e vina participantilor la marsuri.
  ——————————————————————————-
  IATE DE CE SE TEME TANASE – DE IDEEA UNIONISTA !
  JURNALISTUL CONSTANTIN TANASE SI-A DAT ARAMA PE FATA:
  ESTE UN AGENT PLATIT KGB RUSOFIL MASCAT,
  INFILTRAT IN INTELECTUALITATEA BASARABEANA PENTRU A O DEZBINA !
  ATENTIE:
  – IN MAI 2011 EL SEMNEAZA APELUL FORULUI DEMOCRAT AL ROMâNILOR
  DIN RM PENTRU UNIREA NOASTRA CU ROMANIA !
  – DECI UNA SCRIE, SI ALTA SPUNE !
  – TOT EL S-A INFILTRAT SI IN CONSILIUL UNIRII DIN FEBRUARIE 2011.
  – TOT EL A INTRODUS O CENZURA DRASTICA LA COMENTARIILE
  CITITORILOR UNIONISTI LA ZIARUL SAU DE PE INTERNET
  – SI MAI NOU: TOT EL IN COLABORARE CU FORTELE OCULTE =PLOVETZ=
  SPIONEAZA COMPUTERELE CITITORILOR PATRIOTI UNIONISTI !
  ——————————————————————————-
  PAZEA LA SPIONI, PROVOCATORI SI TRADATORI !
  DE CE TAC ZIARISTII DE ACOLO ?

  MAREA RE-UNIRE CU ROMANIA SE APROPIE VERTIGINOS !

 7. LIPSCANUL NEAMTEAN

  NEIN KOMMUNISMUS, NEIN FASCHISMUS IN MOLDAWIEN !
  NEIN LENIN, NEIN HITLER IN MOLDAWIEN !
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  Miercuri, 22 August 2012
  „Vine Angela Merkel la Chisinau sa bata in cuie planurile ruso-germane
  referitoare la R. Moldova?”
  / agentia de stiri „Romanian Global News” / din 9 august 2012
  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6534-vine-angela-merkel-la-chisinau-sa-bata-in-cuie-planurile-ruso-germane-referitoare-la-r-moldova.html
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  Pentru cine a uitat,” Romanian Global News”
  pune inca odata la dispozitie opiniei publice documentul intitulat
  NOTĂ DE CONVORBIRE
  cu Ambasadorul Patricia Flor,
  responsabila MAE-ului federal german pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală,

  inaintata de ambasadorul R. Moldova la Berlin,
  Aureliu Ciocoi, Centralei de la Chisinau,
  din care reies presiunile pe care partea germana le face
  pentru acceptarea federalizarii R. Moldova:
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––
  AMBASADA REPUBLICII MOLDOVA BERLIN
  Nr. 076/ 22.02.2011
  NOTĂ DE CONVORBIRE
  cu Ambasadorul Patricia Flor, responsabila MAE-ului federal german
  pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală
  de Aureliu Ciocoi, Ambasador al RM in Germania
  –––––––––––––––––––––––––––

  În altă ordine de idei, Patricia Flor a menţionat că înţelege reacţia „dureroasă”
  a reprezentanţilor Chişinăului la orice amintire a conceptului de „federalizare”,
  dar explică reacţia respectivă prin cunoaşterea slabă de către politicienii noştri a noţiunii menţionate, care, de altfel, şi-a demonstrat fiabilitatea în multe state europene,
  în special în Germania.
  Potrivit ei, este puţin probabil să se identifice o soluţie a ghemului transnistrean
  în condiţiile continuării insistenţei RM pe principiul statului unitar –
  transnistrenii nu vor recurge la cedări într-un astfel de scenariu.

  Prin urmare, a adăugat ea, este imperativ necesar ca RM să

  „se debaraseze de fobia federalismului”

  şi să purceadă la examinarea posibilelor versiuni ale construcţiei federale
  a Moldovei reîntregite,

  Germania oferindu-se să ne asiste în identificarea şi, principalul,
  garantarea funcţionalităţii versiunii finale.

  În context, ea a sugerat că, bunăoară, Berlinul ar putea iniţia organizarea unei vizite de documentare pentru experţi în dreptul constituţional de pe ambele maluri ale Nistrului

  (în eventualitatea că aceştia vor face ulterior parte din posibilul grup comun de lucru pentru elaborarea noii constituţii).
  Totodată, ea a rugat ca partea moldovenească să propună o listă a eventualilor participanţi
  la această vizită de studiu.
  ––––––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  SA-I PREGATIM O „BUNA” INTAMPINARE ANGELEI MERKEL LA CHISINAU
  PE TRASEUL MASINILOR OFICIALE
  CU DRAPELE TRICOLORE SI PANCARTE CU INSCRIPTII
  IN GERMANA, ENGLEZA SI ROMANA:
  –––––––––––––––––––––––––––-
  NO DOUBLE STANDARDS, NO DISCRIMINATION !
  ––––––––––––––––––––––––––––
  TRAIASCA GERMANIA RE-UNIFICATA !
  TRAIASCA ROMANIA RE-UNIFICATA !
  –––––––––––––––––––––
  TRAIASCA GERMANIA DE EST RE-UNITA CU GERMANIA !
  TRAIASCA MOLDOVA DE EST RE-UNITA CU ROMANIA !
  –––––––––––––––––––––––––
  GERMAN MERKEL IS NOT ALL EUROPEAN UNION !
  –––––––––––––––––––––––––––––
  JOS PACTUL RIBBENTROP – MOLOTOV DIN 1939 !
  JOS PACTUL MERKEL– PUTIN DIN 2012 !
  –––––––––––––––––––––––––––
  CEREM RECOMPENSARI FINANCIARE PENTRU OCUPAREA
  MOLDOVEI DE EST DE ARMATELE RUSESTI IN 1940 !
  ––––––––––––––––––––––––––––
  AFARA ARMATELE DE OCUPATIE RUSESTI DIN MOLDOVA !
  –––––––––––––––––––––––––––-
  NU FEDERALIZARII MOLDOVEI !
  TRAIASCA ROMANIA MARE !
  –––––––––––––––––––––––––
  P.S.
  Pe Internet se vehiculeaza ideea ca Angela Merkel
  ar fi fiica biologica oculta a lui Adolf HItler,
  conceputa ulterior in baza unor tehnologii biologice prin fertilizare „in vitro”.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––
  NEIN KOMMUNISMUS, NEIN FASCHISMUS IN MOLDAWIEN !
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *