Actiunea-2012 a cistigat in instanta dreptul la Mars unionist in Balti

http://actiunea2012.ro/victorie-la-judecata-dreapta.html

Victorie la judecata dreaptă!

Plaforma Civică “Acțiunea 2012″ salută decizia judecătoriei mun. Bălți de a respinge solicitarea autorităților locale privind interzicerea desfășurării unui marș unionist în această localitate în data de 5 august.

“Suntem bucuroși să aflăm că instanța de judecată de la Bălți și-a păstrat verticalitatea și nu a cedat presiunilor de ordin politic. S-a făcut dreptate! Cerem organelor legii să ne asigure securitatea și să îndepărteze eventualii infractori care se pregătesc să încalce hotărârea judecătorească.” a declarat reprezentantul Platformei civice “Acțiunea 2012″ din Bălți, Irina Guțu.

Scopul acestui marş, pe lângă cel de promovare a ideii unioniste, este de a atrage atenţia opiniei publice asupra încercărilor PCRM de a destabiliza Republica Moldova prin tentative de desprindere administrativă după modelul regiunii transnistrene. Comuniștii se află în agonia caracteristică unei căderi cu mult zgomot. Greșelile pe care le comit atât la Chișinău, cât și la Bălți nu fac nimic altceva decât să le grăbească prăbușirea.

Marșul unionist din Bălți va începe duminică de la ora 15.00 și va avea 500 de participanți. Împotriva manifestației s-au pronunțat mai multe forțe pro-rusești precum Partidul Comuniștilor, Liga Tineretului Rus și Mișcarea Voievod.

Platforma civică “Acţiunea 2012” a militat întotdeauna paşnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu şi extinderea sa prin Unirea cu România, aleasă prin voință populară, spre deosebire de comunişti care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia şi dezintegrare teritorială.

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. Лига русской молодежи уже распространила пресс-релиз, в котором заявляет о намерении совместно с другими политическим и общественными организациями провести „акцию по противодействию пропаганды идеи фашизма и потери суверенитета Молдовы”.

  Вас называют фашистами. Не огорчайтесь.
  Если бы во Второй Мировой победили фашисты, Лига русской молодежи гордилась бы этим званием. 🙂 Победителей не судят.

 2. تيمور لنگ

  Русские проиграли Третию Мировую (Холодную) войну. Так что никакие русские НЕ победители.

  То что сейсчас происходит в Росии и есть фасшизм. Не огорчайтесь.

 3. Victoria in tribunal lasa liber la unificare !
  Practic, actiunile unificarii sunt libere si tot mai auzite in occident si in Romania !!

 4. FRONTUL RE-UNIRII

  CRIMELE COMUNISTILOR:
  NIMIC NU SE UITA, NIMENI NU ESTE UITAT !
  REZISTENTA ANTICOMUNISTA din satele de la UNGHENI
  –––––––––––––––
  Un comentariu preluat din „Ziarul de Garda”
  din 19 iulie 2012
  „Avem nevoie de al doilea Nuremberg”
  http://www.zdg.md/editoriale/avem-nevoie-de-al-doilea-nurnberg#comment-151262
  –––––––––––––––

  Maria a scris (25 July 2012)

  Scosi in afara legii!
  Marasmul comunist nu se poate vindeca!
  In Italia si acuma sunt procese asupra comunistilor
  ce au ucis !
  Sunt născută in 1952.
  Mama ne povestea ca satenii erau la prasit in lunca râului Ichel, prin Iulie.
  La marginea pădurii, ce duce din satul Veverita spre rîul Ichel sau auzit impuscaturi. Apoi a venit la ei in câmp mașini, cu oameni in civil, care s-au prezentat ca fiind din organe de la Ungheni. Le-au ordonat sa urce in mașini si i-au dus in direcția de unde s-au auzit impuscaturile. Când mașinile s-au oprit li s-a ordonat sa coboare. Sub poalele pădurii, la marginea drumului zaceau impuscati 4 tineri .

  Satenilor li s-a spus ca cei impuscati sunt dusmanii puterii sovetice, si ca toti inamicii statului vor fi impuscati precum au fost impuscati acei tineri.
  Mama ne- a mai spus ca probabil erau din rândurile intelegentiei, care nu a acceptat ca li s- a luat pamanturile buneilor, luptau impotriva puterii si s-au ascuns in adancul pădurii Veverita- Leurdoaia.
  Se vorbea pe ascuns ca erau persoane care făceau partizanat impotriva puterii sovetice.

  Deoarece mama era gravida cu mine si avea un pântec destul de marisor, femeile au rugat sa nu fie impusă sa se apropie sa privească cadavrele, ca nu e bine. Li s- a refuzat, răspunsul fiind ca fiecare trebuie sa știe ce va pati, dacă va merge contra puterii sovetice.

  Numai atunci când vom începe a descoperi crimele făcute de regimul comunist in MD, si fiecare din noi va actiona in judecată partidul comunistilor din MD, numai atunci , ei se vor dezice, se vor lepada de acest partid ca de Satana!

 5. MARE ATENTIE LA PROVOCATORI! Rusia nu vrea sa cedeze acest pamant care nu este al ei.

 6. VINE SI UNIREA CU ROMANIA!!

 7. FRONTUL RE-UNIRII

  Ministerul de interne a cerut Procuraturii din Cahul
  sa analizeze evenimentele de pe 22 iulie.

  http://moldpress.info/2012/08/ministerul-de-interne-a-cerut-procuraturii-din-cahul-sa-analizeze-evenimentele-de-pe-22-iulie/#comment-13
  ————————————————–
  Prin solicitarea Nr.6/1910 din „03” august 2012 , Ministerul de Interne a solicitat
  Domnului Nicolae TOMIŢĂ,
  Procuror al raionului Cahul
  sa analizeze modul in care
  Contramanifestantii de la Cahul
  au respectat legea si daca fortele de ordine
  au intervenit in conformitate cu prevederile legale
  pentru asigurarea securitatii manifestantilor pasnici.

  Procurorului i se solicita de asemenea in cazul
  in care se constata ca fortele de ordine
  nu au respectat legea, sa fie adus acest lucru
  la cunostinta reprezentantilor Ministerului de interne pentru a se putea actiona in consecinta.

 8. FRONTUL RE-UNIRII

  Violențe la Bălți! // VIDEO, LIVE TEXT
  www jurnal md
  jurnal.md/ro/ne../
  ——————————————––––––––––

  Cu câteva ore înainte de manifestațiile anunțate la Bălți, spiritele au început deja să se aprindă.

  Două autocare cu ofițeri ai brigăzii cu destinație specială „Fulger” și zeci de polițiști au venit de dimineață la Bălți, pregătiți să intervină în cazul în care protestele vor deveni violente.
  Lucrul acesta i-a supărat rău pe locuitorii orașului.

  Un grup de vorbitori de limbă rusă, din Bălți,
  s-au adunat în centrul orașului
  și a început să alunge poliția.
  Or, potrivit lor, polițiștii de la Chișinău
  n-au ce căuta la Bălți.

  Oamenii au început să agreseze și să huiduiască polițiștii,
  cerându-le să nu le dea voie unioniștilor
  să intre în Bălți.

  Mișcarea „Acțiunea 2012”, care a anunțat că va începe marșul unionist la 15.00, încă nu a ajuns la Bălți.

  În scurt timp vom reveni cu imagini video.

  Jurnal.md va relata din clipă în clipă evenimentele de astăzi de la Bălți.

  Ora 12:28
  ——————————
  Primii care au început protestele sunt aripa tânără a Partidului Socialist Democrat, împreună cu Liga Tineretului. Tinerii scandează lozinci stataliste.

  Ora 12:48
  ————————––-
  În centrul Bălțiului, membrii și simpatizanții Partidului Social Democrat și reprezentații Ligii Tineretului rus s-au adunat și scandează „Moldova!” și „România, nu uita, Moldova nu-i a ta!”.
  În total, sunt peste 100 de persoane.
  În fața lor s-a adunat un cordon de polițiști.

  Ora 12.57
  ————––––
  Protestatarilor li s-a alăturat bașcanul Găgăuziei. Mihail Formuzal a venit însoțit de un grup de tineri. Aceștia au fost întâmpinați cu aplauze și cu lozinca „Bașcanul e cu noi!”.

  Ora 13:22
  –––––-
  Contra-protestatarii se pregătesc de atac. Membriii PSD au adus cu ei mai multe ouă pe care le-au împărțit

 9. MARE ATENTIE LA PROVOCATORI! Rusia nu vrea sa cedeze acest pamant care nu este al ei.
  da al cu-i este ,al tau? nu-ti face griji razvane RM este al populatiei multietnice care si v-a hotari soarta tarii dar nicidecum o minoritate de lingai romani,asta iti garantez,puteti sa va faceti iluzii cit doriti si sa visati la unire ,reunire insa nu aveti nici un drept sa va amestecati in treburile interne ale RM, oricum sunteti o nimica toata pentru a hotari ceva

 10. Prăbuşirea imperiului rus este iminentă.
  95% din actualul teritotriu a aparţinul popoarelor autohtone din Caucaz, Ural şi Siberia
  Ruşii îşi pregătesc enclavele la Tiraspol , Bălţi şi Comrat pentru refugiu.
  Dacă moldovenii nu se vor trezi, vor primi în continuare pumni în cap de la gopnici mancurţi.

 11. Joseph Daul, liderul PPE: Sunt uluit! Cum să publici liste electorale pentru referendum, să le reconfirmi, iar apoi să le negi?
  Foto: novinite.com
  Joseph Daul, liderul Partidului Popularilor Europeni (PPE), s-a declarat uluit față de declarațiile USL privind listele electorale și de demersul acestora pentru declanșarea unui așa zis „mini-recensământ”, arată Adevărul.

  Acesta a adăugat că, în propria opinie, Guvernul USL este capabil să schimbe orice lege care nu este pe placul interesului său.

  „Sunt uimit de ceea ce suţine Uniunea Socialist-Liberală. Mă întreb cum este posibil ca într-un stat membru al UE un minister să publice cu câteva săptămâni înainte de referendum documentul oficial care arată numărul de alegători, în această săptămână să reafirme aceleaşi date, dar ieri să arate că nu poate susţine numărul de oameni de pe listele electorale permanente? Cum este posibil să fie confirmate alegerile din iunie (locale) şi doar o lună mai târziu electoratul de pe liste să nu mai fie valid? Pentru mine, acest guvern arată încă odată că este gata să schimbe orice: legi, liste, reguli care nu servesc interesului partidelor lor”, a spus Daul.

  Liderul PPE a concluzionat arătând că toate demersurile României din ultimii ani ar putea fi anulate de agenda personala a Guvernului USL.

  „Românii au plătit un preţ mare pentru reforme economice dificile. Este regretabil să vezi că acest guvern are propria agendă doar pentru propriile interese. Toate realizările din ultimii ani ar putea fi spulberate dacă actualul Guvern nu pune în aplicare, fără întârzieri şi abateri, angajamentele asumate faţă de partenerii internaţionalo ale României, inclusiv FMI. Sper pentru o soluţionare rapidă a acestui impas politic”, a încheiat Joseph Daul.

 12. Iată ce reacție au avut politicienii europeni la scremăturile guvernului USList, în forfota acestuia pentru al debarca pe Președintele Traian Băsescu…

  Aduc aminte că acest guvern USList este susținut de către ”doamna_comandor” Vitalia Pavlicenco și bolșevicul Vladimir Voronin…

  vezi aici:

  http://www.b1.ro/stiri/externe/joseph-daul-liderul-ppe-sunt-uluit-cum-sa-publici-liste-electorale-pentru-referendum-sa-le-reconfirmi-iar-apoi-sa-le-negi-34710.html

 13. Nu ati avut grija la BALTI acest oras sarac si rusofon si din aceasta cauza s-a intamplat asa. Daca s-ar scoate toate trenurile care merg spre Ucraina poate ca minoritatile vor invata ca Romania este o tara mai importanta decat Ucraina, Belarus. Minoritatile sa stea la cozi sa ceara viza de Romania.

 14. OELG ESTI UN MARE OM PROST LA FEL CA FRATII TAI. Ar trebui sa fie mutati negri si indieni in Siberia si dupa niste ani Siberia sa aibe o alta majoritate de oamenii (sa nu mai fie rusii).

 15. Acei oamenii care sa fie mutati, dusi in Siberia sa stie foarte bine limba engleza pentru a nu fii interesati de limba rusa care este si mai urata dar si mai greu de invatat. In razboaiele trecute daca in Siberia s-ar fii introdus oamenii care sa stie bine si foarte bine limba engleza in acest moment rusia era o tara mai mica. Doar ca americani si europenii nu au stiut cum sunt rusi, care sunt colonisti mai duri decat englezi, spanioli, francezi, chinezi.

 16. spera razvane spera, numai nustiu din noi cine e mai prost acela care vorbeste in dodii nestiind situatia reala din RM sau acela care traieste aici si stie despre ce vorbeste)))

 17. Scrisoare catre domnul Putin !
  xdangels.com/scrisoare-catre-domnul-putin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *