Pozitia PNL fata de referendumul din Romania. Apelul Presedintelui interimar Crin Antonescu pt romanii basarabeni


Partidul National Liberal a reaparut in anul 2006, in a treia sa formula ca entitate politica dupa proclamarea Independentei si fiind inregistrat la Ministerul Justitiei in anul 2007. Unul dintre scopurile programatice ale PNL din Republica Moldova ramine omogenizarea spatiului politic din cele doua state romanesti. Aceasta se poate obtine prin cooperarea dintre partidele din Romania si Republica Moldova pe dimensiunea afilierii doctrinare internationale.

Echipa care a reconstituit, in 2006, PNL din Republica Moldova, a optat pentru continuitatea liberalismului romanesc, inclusiv pentru simbolurile national-liberale din dreapta Prutului, si pentru continuarea operei de refacere a unitatii nationale romanesti, asa cum a facut-o, de-a lungul istoriei, Partidul National Liberal din Romania. Din aceasta echipa fac si acum parte primul presedinte al PNL din Republica Moldova, Andrei Iuri-Apostol, si al doilea presedinte al PNL – Mircea Rusu. Echipele national-liberale precedente, in special pina si dupa aparitia Partidului Liberal (formula anterioara actualei formatiuni parlamentare si diferita de aceasta), ca si dupa aparitia Aliantei “Moldova Noastra”, au cooperat cu echipele fostelor formule ale PNL din Romania, conduse de persoane publice cunoscute, printre care Radu Cimpeanu, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Teodor Melescanu si altii.

Dupa eliminarea national-liberalilor din AMN, Partidul National Liberal din Romania a cooperat prioritar cu partidul parlamentar AMN, doar sporadic si cu PNL din Republica Moldova. Presedintele PNL din Republica Moldova a fost invitat la Congresul PNL din Romania care l-a ales pe Calin Popescu-Tariceanu presedinte al formatiunii. Insa cooperarea nu a continuat.

Ulterior, noul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a adresat doua mesaje de sprijin si salut PNL din Republica Moldova – in alegerile din 28 noiembrie 2010 si delegatilor Congresului al III-lea al PNL, care a fixat obiectivul unionist. Atunci, Crin Antonescu a invocat “speranța idealului istoric al românilor de pe ambele maluri ale Prutului”. PNL din Republica Moldova a apreciat aceasta invocare a idealului tuturor romanilor de reintregire a neamului.

PNL din R.Moldova, partid extraparlamentar, care a sprijinit partide liberale “cu sansa” in diferite scrutine, neangajat printr-un acord intre cele doua formatiuni omonime de pe ambele maluri ale Prutului, l-a sprijinit pe deplin si activ pe candidatul Nicolae Dabija in ultimele alegeri parlamentare din Romania, pe Crin Antonescu, in alegerile prezidentiale, si pe candidatii national-liberali la europarlamentare.

Din februarie 2012, PNL este membru al Consiliului Unirii, o platforma unionista ce intruneste partide de pe ambele maluri ale Prutului, avind obiectivul unionist in programele lor, ca si asociatii romanesti si romani simpli din Romania, din teritoriile istorice romanesti si din comunitatile romanesti de peste hotare. Toti acestia au optiuni politice diferite, insa pledeaza integral si puternic – fapt pentru care s-au inscris, sprijina si activeaza in cadrul Consiiliul Unirii – pentru obiectivul reintregirii neamului, pentru ideea unitatii nationale romanesti. Pornind de la aceasta realitate, Consiliul Unirii saluta entitatile politice din dreapta Prutului, ce pledeaza pentru Reunirea Republicii Moldova cu Romania.

PNL, parte a Consiliului Unirii, in preajma referendumului, ii indeamna pe romanii basarabeni cu cetatenie romana sa participe masiv la vot si sa isi exprime liber optiunea, urmare a unei informari adecvate despre adevarata situatie din Romania. Un cetatean roman, european este obligat sa fie ca curent cu evenimentele si sa voteze in cunostinta de cauza.

PNL, ca parte a Consiliului Unirii, a cerut cooperare intre Comisiile Electorale din cele doua state romanesti, sporirea numarului sectiilor de votare, accesul candidatilor romani si la televiziunile din stinga Prutului, pentru ca romanii de aici sa fie cit mai informati asupra optiunilor partidelor politice din Romania.

PNL, la fel ca si Consiliul Unirii, asteapta de la clasa politica romaneasca un exemplu de coabitare politica, daca va fi cazul, neacceptind partidele avind membri ce au probleme cu legea. PNL asteapta ca partidele politice din Romania sa manifeste interes, sa sprijine si sa opteze pentru ca Basarabia sa revina la Patria-mama.

PNL, alaturi de Consiliul Unirii, invita toate partidele din Romania sa sprijine mesajul unionist, sa faca – de fiece data – mai mult pentru basarabeni decit guvernarile plecate, sa devina avocatii in Europa ai romanilor din Republica Moldova si sa le explice factorilor europeni de ce poporul roman trebuie sa fie impreuna, intr-un singur stat, ca si poporul german.

Consiliul Unirii a inaintat Presedintiei, Parlamentului, Guvernului propuneri privind modificarea legislatiei electorale a Romaniei, pentru a se asigura o reintegrare cit mai rapida si completa a basarabenilor in societatea romaneasca.

Partidul National Liberal, care este astazi un partid extraparlamentar, dar foarte activ in societatea moldoveneasca, ramine mereu disponibil pentru dialog politic si pentru omogenizarea spatiului politic de pe cele doua maluri ale Prutului. PNL spera ca, intr-o zi, – dupa realizarea visului Reunirii Republicii Moldova cu Patria-mama -, sa redevina o filiala a PNL din Romania, asa cum a si reaparut, acum 20 de ani, in spatiul dintre Prut si Nistru, dupa ce naţional-liberalii din Basarabia, sub regim sovietic, fusesera persecutati, deportati, exterminati.

PNL spera ca mesajul unionist va favoriza, si nu va impiedica, omogenizarea spatiului politic romanesc, va facilita transmiterea catre Uniunea Europeana, Consiliul Europei, OSCE, ONU si NATO a aspiratiei, realizabile, a romanilor de unitate nationala.

Pozitie adoptata de Biroul Permanent Central al PNL pe data de 19 iulie 2012.

Presedintele interimar al Romaniei adreseaza o scrisoare catre basarabeni

Români basarabeni,

În patria mamă, pe 29 iulie, se va consuma unul dintre acele momente de cumpănă ale istoriei care va influenţa viitorul nostru, al familiilor noastre, al copiilor noştri. Prin sângele vostru şi prin apartenenţa voastră la această naţiune sunteţi chemaţi să decideţi prin vot direcţia în care România va merge în viitor. Este dreptul vostru ca cetăţeni români.

Aşa cum ştiţi deja, am promulgat o lege a referendumului care prevede pentru validare o obligativitate de prezenţă la vot de 50%+1 dintre persoanele cu drept de vot. Această condiţionalitate este efortul şi legământul nostru că suntem o naţiune civilizată, că ne pasă de noi, că putem oferi lumii întregi o opţiune clară, neumbrită de suspiciuni.

Dacă vreţi să fiţi respectaţi, dacă vreţi democraţie şi stat de drept dacă vreţi onoare, dacă vreţi demnitate naţională, dacă vreţi destinul european binemeritat după atâţia ani de sacrificii, atunci trebuie să participaţi la referendum!

Votul dumneavoastră contează!

Cu respect,
Crin Antonescu,
Preşedinte interimar al României

Loading Facebook Comments ...

70 Comments

Add a Comment
 1. Sunt Unionist, sustin PNL-ul moldovenesc, insa complotul ce l-a facut PNL-ul românesc este o mare gresala.
  Daca PNL-ul nostru îi va sustine va fi o gresala si mai mare.

 2. ROMANIA nu e PNL, si nici PSD. Eu boicotez.

 3. Sunteti niste lepadaturi comuniste

 4. Lepadaturi comuniste

 5. Tovarasa Pavlicenco ne ati tradat deja de mult,rusine sa va fiba

 6. Gheorghe - pentru Alioşa zis Alex

  Antonescu nu a facut nimic pentru romanii din Basarabia. Cind i sa cerut parerea despre modificarea legii cetateniei ni-a numit nacajitii ceia din Basarabia ce mai vor si ei pe mine nu ma intereseaza modificarea legii – asta a raspuns Antonov zis Antonescu. Acuma vrea sustinerea noastra? Eu si prietenii mei NU VOI MERGE LA VOT.

 7. Gheorghe - pentru Alioşa zis Alex

  BASARABENII NU MERG LA REFERENDUM: BASARABENII NU VOTEAZĂ PARTIDUL KOMUNIST ROMÂN. NE-M SĂTURAT DE BOLŞEVICI!!!!!!

 8. Politicienii de astăzi sunt nişte ticăloşi avizi de putere.

 9. Pt luca

  Cititi noul meu articol.

 10. demult am zis ca tovarasa pavliucenco e agent comunist.

 11. Pt robin hud

  Mai bine citeste ultimul meu articol, decit sa scrii prostii.

 12. Traiasca Basescu!

 13. Rusine colaborationistilor. Nu trebuia sa postati adresarea lui Crin Antonescu.

 14. A.Pleşu: „Nu merg la referendum. Nu văd niciun motiv să-nlocuiesc un berbec cu două gâşte.”

 15. Bravo, Plesu!
  Iubiti frati romani de pretutindeni, TREZITI-VA! Oare nu vedeti ce se intampla?

  SA NU DAM VOIE TRADATORILOR, condusi de mana secreta a Moscovei sa dea lovitura de stat in Romania.
  Basescu vrea sa edifice un stat de drept, dar acesti natarai apara structurile mafiotice.

  PRIVITI ce se intampla in toata lumea. Nu avem nevoie de experiente care ne-ar aduce in impas politic.

  Basescu are o pozitie PUTERNICA, dar acestia demoleaza imaginea Romaniei!

  Fiti atenti ce se intampla in jur. Dupa ce a fost ASASINATA toata elita Poloniei la Smolensk, acum …polisevicii… adica polonezii bolisevici isi ridica capul si colaboreaza cu Moscova …

  Intre timp, in Romania, acesti GANSACI VOR SA DEA LOVITURA DE STAT si sa dea curs liber fortelor de stanga de orientare comunista…

  Oameni buni, nu fi orbi, sa-l sustinem pe Basescu! Boicotam referendumul!

 16. TRAIASCA Basescu! Jos parvenitii de la Bucuresti. Rusine! Sunt niste falsificatori…

 17. BOICOTAM oameni buni!!! Din ochii si privirile lor se vede ca sunt niste lasi. BASESCU – PRESEDINTELE ROMANILOR DE PRETUTINDENI!!!

 18. DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU

  DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU LA REFERENDUMUL DIN „29 IULIE 2012” SI TRIMIS LA PUSCARIA RAHOVA:

  A VANDUT INTR-UN MOD MAFIOT FLOTA NATIONALA A ROMANIEI DE 310 NAVE COMERCIALE SI 46 NAVE DE PESCUIT OCEANIC INTRE 1992-2000 SI A LASAT PE DRUMURI PESTE 20000 DE NAVIGATORI SI FAMILIILE ACESTORA = DA
  A IMPUS CELEBRA ROVINIETA FURAND IN ACEST FEL BANII CELOR CARE PLATEAU TAXA = DA
  A JEFUIT CONTURILE CFR SI A DAT AFARA ANGAJATII ACESTEI COMPANII NATIONALE = DA
  A JEFUIT SI A PRODUS DOAR SCANDAL LA PRIMARIA CAPITALEI = DA
  SI-A DAT SINGUR O CASA IN STR.MIHAILEANEANU DIN CAPITALA = DA
  A BAGAT ZAZANIE SI A INCAIERAT LA MODUL PRIMITIV TOATE CATEGORIILE SOCIALE,PROFESIONALE,POLITICE DIN ROMANIA DIN POZITIA DE PRESEDINTE AL STATULUI = DA
  A PRODUS DIFERENDE POLITICE SI DE RESPONSABILITATE JURIDICA CU TOTI PRIM-MINISTRII ROMANIEI = DA
  A DUS O POLITICA DE REVENIRE A METODELOR FOSTELOR SERVICII DE SECURITATE COMUNISTE IN VIATA PRIVATA A ROMANILOR = DA
  A DISPUS IN MOD TOTAL ILEGAL SI AUTOCRAT TAIEREA SALARIILOR BUGETARIILOR,PENSIILOR,ALOCATIILOR DE SOMAJ,DE MATERNITATE,A ORICAROR TIPURI DE SPORURI SALARIALE = DA
  A CERUT PENSIONARILOR SA IASA CAT MAI REPEDE DIN SISTEM PE CALE NATURALA(MOARTE) = DA
  A INCHIS DIN DISPOZITIA SA EXPRESA PESTE 100 DE SPITALE,PESTE 1000 DE UNITATI SCOLARE,TRIMITAND LA MOARTE SUTE DE SUFERINZI SAU REINSTITUIND IN ROMANIA ANULUI 2012 ANALFABETISMULUI PRIN INCURAJAREA ABSENTEISMULUI SCOLAR = DA
  A IMPUS CRESTEREA TVA LA 24% = DA
  A IMPUS UN NOU COD AL MUNCII SI UN NOU COD DE DIALOG SOCIAL DE FACTURA FASCISTOIDA,PRIN ASUMAREA IN PARLAMENT DE CATRE GUVERNUL BOC A ACESTOR LEGI = DA
  A IMPUS O NOUA LEGE A EDUCATIEI DE FACTURA FASCISTOIDA REDUCAND CADRELE DIDACTICE LA STATUTUL DE AGENTI ELECTORALI PENTRU PDL = DA
  A GIRAT FURTUL R.ANASTASE LA LEGEA PENSIILOR PRIN METODA 80=160 = DA
  A GIRAT O CLICA OLIGARHIC-FINANCIARA CONDUS DE AMANTA SA INTIMA E.UDREA SI DE CELEBRI REGI AI ASFALTULUI = DA
  DETINE IN CONTURI DIN SINGAPORE,BAHAMAS,CAYMAN SI ALTE PARADISURI FINANCIARE O AVERE ESTIMATA LA PESTE 2 MILIARDE EURO ADMINISTRATE DE OAMENII SAI DIN UMBRA = DA
  DORESTE IN CONTINUARE DISPARITIA A PESTE 100000 PATURI DE SPITAL DIN 125000 EXISTENTE IN MOMENTUL DE FATA = DA
  DORESTE UN SISTEM PRIVAT DE SANATATE DOAR PENTRU CEI CU BANI = DA
  A MARTURISIT CA EL NU POATE CONDUCE O INSTITUTIE IN MOD DEMOCRATIC = DA
  DORESTE IN CONTINUARE TAIEREA SALARIILOR,PENSIILOR,ORICAROR AJUTOARE SOCIALE LEGALE SI PERPETUAREA LA BUGETUL ROMANIEI A CLIENTELEI SALE OLIGARHICO-FINANCIARO-POLITICA = DA
  SE POT ADAUGA MULTE SI MULTE ALTE MOTIVE CERTE PENTRU DEMITEREA ACESTUI MONSTRU CU CHIP UMAN…

  DE FIECARE DINTRE NOI DEPINDE CE VREM LA REFERENDUM: DICTATURA BASESCU-VOTEAZA NU / UN NOU INCEPUT PENTRU VIITORUL NOSTRU SI DEMOCRATIE-VOTEAZA DA

  VINO LA VOT SI EXPRIMA CE ITI DORESTI : DICTATURA OLIGARHIC-FINANCIARO-POLITICA A LUI TRAIAN BASESCU SAU DEMOCRATIE SI VIITOR PENTRU COPII TAI.

  ADAUGATI SI ALTE MOTIVE LA ACEASTA LISTA PENTRU DEMITEREA MONSTRULUI MAFIOT CU TRASATURI UMANOIDE TRAIAN BASESCU SI DATI MAI DEPARTE….

 19. bai zombi care scrii cu majuscule, cauta-te !!! BOICOTATI referendumul bolnavilor la scafarlie !

 20. O sa vedeti cum se rupe pana la alegerile din toamna PNL-ul din Romania. Atunci as vrea sa o vad pe doamna Pavlicenco catre care parte a PNL-ului o sa incline. Stimata doamna. In virtutea unor relatii personale pe care le aveti cu unii membrii PNL din Romania, nu trebuie sa refuzati sa vedeti realitatea. Mai bine ati lua exemplu de la domnul Chiliman.

 21. Pentru d-na Pavlicenco. Am devenit membru PNL pe data de 13 ianuarie 1990. Dar PNL de astazi este un nedem urmas al partidului istoric PNL.

 22. De mult nu am mai deschis acest blog.
  Mă bucur că majoritatea forumiştilor sunt pentru boicotarea referendumului pus la cale de KGB-iştii din Moscova şi realizat de slugile Moscovei de pe ambele maluri ale Prutului,, care pentru a-şi atinge scopurile lor mârşave se declară mari patrioţi români şi strigă cel mai tare că sunt pentru „Unire”, dar împreună cu Dodon, Voronin se luptă împotriva lui Basescu şi aici în RM împotriva lui Chirtoacă.
  Doamne ajută românilor, României, R.Moldova şi lui Basescu!!!
  NU PARTICIPĂM LA REFERENDUM!!!

 23. @Siberiacul, corect si in Romania si in RM carpele KGB -iste se bat cu pumnul in piept ca nu mai pot de grija romanilor…dar sa-i facem sa primeasca ceea ce merita..

 24. acelas said, on mai 8, 2012 at 6:50 am

  dar ce mama are si Ponta asta .. Cornelia Naum. Daca Victor Ponta ar fi evreu, dupa mama, cel putin (destul de suficient), asa s-ar explica poate ascensiunea fulminanta, pt varsta lui, in psd, pe filiera internationalei socialiste probabil (ca tre sa ai “neamuri” pe acolo), dar mai ales ascensiunea rapida un postul de prim-ministru al unei tari, cu ok-ul din america. Cred ca a trecut repede ca “adoptat” de “politica” administratiei s.u.a. , pe unde s-a tot dus anul acesta cu “saru-manuta”, prezentandu-se drept fiu de …, de unde a si obtinut marele “OK”. cam asa cred ca se explica. Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc cu ceva.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-il-sfatuieste-mama-lui-victor-ponta-pe-noul-premier-980361.html

 25. Valentin ot Galati

  @Daniel: Stimabile, multi scoici/shtrolojieni/pinalty’uri si boureni care se dadeau -dar nu erau!- liberali au fugit din PNL intre 2006 si 2008 in barca kkiorhuluy, si ce mai grohaiau unii ca PNL va avea soarta PNTCD’ului…!! Ei, tovarase, in niciun caz niste transfugi nu pot rupe ceva, dar’mi’te un partid istoric românesc!
  PNL nu este pcr2=sfn2=pdl ca sa fie rupt de niste nimeni in chiloti, este un partid cu istorie seculara, cu o doctrina clara= „Prin noi insine!” si cu personalitati indiscutabile. N’o sa gasesti in randurile sale nicio robertha 80=150, nicio woodra_stadioane’n_panta, niciun igash_branconaj!!! Daca iti e dor de ele, inscrie’te’n partidul pedeleprelor, e loc acolo pentru to[n]ti!!! 😀

 26. Valentin ot Galati

  @Luca: A. Plesu insusi e o gasca, tavalita cu fulgi cu tot de kkhior acus cativa ani, cand era consilierul lui popeye la Kotro!! Bine, la A Plesu, e posibil ca asta sa se cheme „purificare” intru anti-comunism latrator, da’ nu tb. ca sa si rezonam cu toti masochistii jigniti/calcati in picioare de prim-hahaitorul venal/penal al României, nu? ;))

 27. Pt toti care discuta despre referendum.

  Mie imi este rusine de primitivismul pe care il vad pe blog. Dar asta e din cauza ca nu exista acces la televiziunile din RM la informatie veridica. E clar, mai dureaza pina veti cunoaste mai multe adevaruri. Deocamdata, multi dintre voi ramin in minciuna, unde le place sa stea si sa viseze.

 28. Dna Pavlicenco, ne dezamagiti profund !!! Chiar nu credeam ca ve-ti alege acesta cale de urmat. Astfel, actiunile care le-ati enuntat contravin solicitarilor presedintelui Basescu de a nu esi la vot. In acest fel v-ati pozitionat in opozitie fata de Basescu. Si daca tot el ramine presedinte, ce faceti? Ve-ti mai avea curajul sa-i adresati demersuri si solicitari? Nu cred.
  Ca politician matur, cum doriti sa Va credem, si unionist, faceati bine sa nu veniti cu nici un fel de declaratie privind referendumul. Asta deoarece noi basarabenii nu trebuie sa avem preferinte si sa nu facem partizanat deschis cu vre-un oarecare partid aflat la guvernare in Romania. Trebuie sa avem relatii bune cu toate partidele romanesti pentru ca avem nevoie de Romania sub toate aspectele. Fara tara mama suntem pierduti pe veci.
  Asa ca va recomand stimata doamna sa ne lasati sa decidem singuri ce sa facem, fara instructiuni suplimentare, caci suntem destul de bine informati despre ceea ce se intimpla in romania.
  P.S. Imi pare rau ca nu va dati seama ca presedintele Basescu este un personalitate extraordinara, care va intra in istorie ca un partiot redutabil al Romaniei, alaturi de alte personalitati istorice. Se vede cu ochiul liber: calitatile lui Basescu ca om de stat nu pot fi paragonate nici pe departe cu cele ale lui C. Antonescu. Crin este un nimeni care doarme pina la amiaza, lipseste de la toate sedintele senatului si nu are nici o treba cu interesele statutului Roman si mai ales cu cele ale basarabenilor.
  Asa ca daca nu doriti sa fiti invinuita de a fi unealta Moscovei si Dvs, incetati sa-l mai criticati pe Basescu si nu ne mai vorbiti de Crin, caci va descredidati total si nu stiu daca la marsul unionist de anul viitor vor mai participa tot atitia ca si in acest an.

 29. Si ca sa inchei ghindul. O sa vedeti ca sectiile de votare vor fi goale duminica. Basarabenii vor sta acasa in mare majoritate. Si vom constata stimata doamna ca intelepciunea populara o depaseste pe a Dvs, chiar daca va pretindeti lider.
  Si nu mai vorbiti in numele Consiliului Unirii caci, dupa asemenea apel, chiar nu il reprezentati deloc, sa stiti.
  Cu respect,
  un unionist simplu.

 30. Nici unul dintre puternicii zilei nu e mai breaz ca celalalt, deoarece toata clasa noastra politica se trage din bolsevici si informatori pe la securitate. Ce putem astepta de la ei? Noi nu trebuie sa ne certam din cauza asta, iar Romania n-ar trebui sa iasa slabita sau destabilizata din aceasta incercare. Ideal ar fi sa intoarcem pagina istoriei si sa alegem continuitatea cu situatia politica anterioara ocupatiei sovietice.

 31. Am revenit din Tara la Chisinau acum doua zile. Cu multa lume -romani- am discutat fiind la odihna referitor la referendum. O singura persoana mi-a zis: ” Nu va uitati la chioru asta ma. Romanii sunt baeti frumosi si inalti. Acesta este un plesuv si un chior. Trebuie sa-l dam jos. Cum se poate sa-ti bati joc in asa mod de un om ca Nastase in ajunul zilei lui de nastere. Il asteapta tribunalul!

 32. Jan,
  ce are UNIREA si marsul unionist cu Pavlicenco? Adevarat ca ea este in fruntea PNL si organizeaza, si are si merite mari, DAR UNIREA NU TREBUIE SA DEPINDA DE AUTORITATEA UNEI PERSOANE.

  Unirea este VISUL BASARABEANULUI nu doar din ziua cand s-a nascut Pavlicenco, sau de cand ea a intrat in politica.

  UNIREA este o dorinta SFANTA si daca Dumneaei va insista in diversiuni, va fi inlaturata de multime si noi oricum ne vom uni.

  Sa ia seama. Suntem cu ochii pe ea, Ne socoate pe TOTI de prosti? Sa stie ca suntem MULTI si destul de lucizi.

 33. Dna Pavlicenco,
  ne socotiti de PRIMITIVI? vA ESTE RUSINE CU NOI CARE, UITE, SUNTEM MULTI?

  JOS TRADATORII SI diversionistii; Jos colaborationistii cu elementele compromise, care si-au facut BIOGARFIA DIN PLAGIAT…

  Jos fatarnicii…

 34. Pt jan si pt altii

  Va rog sa nu ne invatati ce sa faca PNL. Cit priveste Consiliul Unirii, nu avem nici o declaratie, acolo sunt oameni cu diferite optiuni politice. Lasati-ma in pace cu orice aluzii. Eu vorbesc in numele PNL, voi faceti cum vreti, pe mine nu incercati sa ma convingeti de nimic, pentru ca am opiniile mele foarte bine cristalizate.

 35. Şi totuş pentru România este mai Uşor. Acolo este doar Iliescu, care are acum doar un urmaş – Ponta, altul A.Nastase e în puşcărie.
  Pentru RM este mai greu, sunt urmaşii lui Snegur, Sangheli, Lucinschii, Voronin – care acum sunt „anticomunişti şi prioeuropeni”, dar nu au dorit să susţină decretele Dlui Ghimpu de condamnarea comunismului şi retragerea Armatei Ruse

  Poate e şi logic ca cei decoraţi din RM de Dl Iliescu să a-l susţină pe Ponta şi să lupte împotriva Dlui Basescu
  Chiar e interesant, la indicaţia cărei ţări şi pentru ce merite Dl Iliescu a decorat la începutul anilor 90 pe unii cetăţeni a R.Moldova

 36. Dna Pavlicenco, v-am rugat sa nu ne socotiti de prosti. Ce inseamna „PNL parte a Consiliului Unirii, in preajma referendumului, ii indeamna pe romanii basarabeni cu cetatenie romana sa participe masiv la vot ” ??? Nu aveti nici un drept sa folositi Consiliul Unirii pentru interesele Dvs meschine. Haideti, ca incet incet iese la iveala si „unionismul” Dvs. alla Iurie Rosca. Mai bine mai devreme decit mai tirziu. Chiar e mai bine asa ca va cazut masca acum decit …..
  Interesant ce zice N.Dabija despre indemnul Dvs. de a participa masiv la referendum, il impartaseste si el oare? Nu prea cred, pentru ca Dabija are unionismul in singe si nu unul declarativ ca al Dvs. mult stimata doamna Moscova.
  Aici inchei, am inteles perfect mesajul Dvs. si nu numai…., asa ca, nu mai am timp de pierdut cu lachei.
  O seara frumoasa sa aveti cu totii si stati acasa la referendum.
  P.S. Urmariti duminica rata de participare la referendum. In caz ca dupa masa vedeti ca se rata se apropie de 50% iesiti cu totii masiv si votati asa cum va spune crezul!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu! Mult succes Dlui Presedinte Basescu!!!

 37. Fa Vitalia, fa…

  Eu de atâta amar de vreme îți tot dau de înțeles că ești o scroafă ligherală și nu o Doamnă…

  Și Crin al neatale este un rusnac pre nume Antonov, descendent din lipovenii de la Tulcea, care tot moscali împuțiți au rămas…

  Fa Padliucenco fa, ești o boseacică comunistă, împreună cu pedofilul Crinescu Antonov !

  Mâinile jos de pe Base, scatine.

 38. Traian Băsescu a fost iubit de milioane de români, iar acum este un paria. Părea un Messia al politicii, dar s-a dovedit a fi doar un bun de gură, un farsor, câteodată isteric. Deși, la început, părea că va fi un modern Vlad Țepeș, Traian Băsescu va sfârși prost, alungat de cei pe care i-a stârnit. România o va duce rău. Cu niște useliști fomiști și puși pe căpătuială, cu investitori bulversați și neîncrezători într-un climat propice, românilor le va merge rău. O mare parte din vină o are însă Traian Băsescu, cel care ar fi trebuit să vegheze ca aceste lucruri să nu fie posibile, ca poporul să nu-l alunge cu pietre. A domnit discreționar, a semănat vânt iar acum culege furtună.

 39. Pt Ciobanu Valer

  Imi pare rau, dar si pe tine am sa te chem in judecata si o sa-ti treaca pofta sa jignesti echipa PNL. La noi declaratiile le adopta Biroul si mai bine vezi-ti de ale tale, sa nu ne intilnim in instanta, nerusinatule.

 40. Întradevăr, este o limită prin care ne putem spune dezacordul cu o poziţie sau alta.
  Întradevăr acesta este unul din puţinile bloguri unde se publică toate părerile, poate şi cele mai pipărate.
  Mie categoric nu-mi plac părerile forumiştilor care chiamă la violenţă sau se exprimă cu expresii necenzurate
  Îmi cer scuze de la toţi, dacă şi eu am trecut limita bunului simţ
  Eu în orce caz, mă stărui să las loc de un „buna ziua”.
  Poate că din partea mea nu este corect ca eu să fac apel, dar totuş ar fi bine să ne comportăm mai civilizat, să lăsăm loc de un „buna ziua”

 41. În instanță ???

  Chiar vreau să te văd și în instanță rrrrrrrrrromânco.

  În instanță îți voi demonstra că ești Padliucenco…

 42. Fraților,

  Vitalia vrea judecată cu mine…Citiți cât de agramat a scris în numele PNL (PeNeLe).

  Eu ca un om care ține la Neamul meu românesc repet…Mâinile jos de pe Base, scatine.

 43. Jos mainile de pe Basescu. Pentru romanii din RM e unicul, care le-a intins mina. Toata sustinerea mea. Boicotez referendumul.

  Dna Pavlicenco, ati pierdut respectul aliniindu-va cu Antonescu. Doar daca nu sunteti parte din gasca si faceti jocul moscovei, atunci de onestitate nici vorba.

 44. Cititorii acestui blog trebuie să ştie că şi pretinsul poet iukos face apel de participat la referendum şi de votat „da” demiterea Dlui Basescă (De pe Unimedia din Apelul lui Chirtoacă de a boicota referendumul)

 45. PNL Romania s-a unit cu fostii comunisti si securisti! Din el a ramas doar numele. Eu ma asteptam, d-na Pavlicenco, ca veti avea o pozitie diferita in situatia asta. Faptul ca ignorati parerea majoritatii romanilor din Basarabia, nu va face cinste. Basescu este o personalitate cu coloana vertebrala dreapta! Din acesti politicieni avem putini, si nu stim sa-i respectam nici pe ei!

 46. Valentin ot Galati

  Pentru doamna Pavlicenco: Stimata doamna, eram langa dvs. la Cahul, cand -probabil- aceiasi latratori ca cei care va injura pe blog aruncau cu oua si in dvs.! Este interesant de aflat cum de sunt atatia „unionisti” pe forumuri si atat de putini in strada, la manifestatii culturale etc.! Dupa cum se chinuie sa indruge ceva in lb română, imi par chiar niste dondoni/stati/tkaciuci oleaca trecuti prin scoala românească, dar doar la lectia „Cum sa-i injurati pe români, fara sa pareti sovietici!”…
  Toata stima pentru curajul si determinarea pe care le demonstrati prin fapte si nu -doar- prin vorbe cum bodogane unu’ sau altu’! @};-

 47. Valentin ot Galati

  @Sorin: Daca iti dai cu parerea despre România atat de halucinant, amice, eu nu sunt confrate cu tine! De-alde tine NU pot fi cetateni români=europeni, pt. ca nu ai masura spuselor, a faptelor si a democratiei! Ca d-na Pavlicenco are sau nu o parere la fel cu a majoritatii, este treaba dumneaei, nu esti tu -un biet pupinbasicst- reperul adevarului absolut, nu esti decat un vot si ATAT! Iar intrţo Democratie, Majoritatea decide despre ceva, nu impune uniformizari ale gandirii cuiva!
  Panimal, tavarisci, sau sa-ti desenez?

 48. Pentru Valentin din Galați,

  Bre,

  Ce tot lălăi pe acest blog despre cine este român și cine nu.

  De când oare o fumee pre nume Pavlicenco este mai româncă decât unulca mine, ai ?

  Și cine vă dă voie să vorbiți în numele românilor, rusnacilor. Cine vă dă voie să băgați vrajba între români în felul ăsta, lichelelor !?!

  O cunosc bine pe tovarășa Pavlicenco, acea care la propunerea mea de a lua sub îngrijirea PNLului doi invalizi de război (apropo, români schilodiți la Nistru în 1992), mi-a râs în față și mi-a propus să merg la Urecheanu după ajutor…

  Padliucenco, atunci am înțeles că ești o cotoroanță nemiloasă și patrioată de paie ! De atinci îmi provoci greață și nu numai !

  Hai cotoroanțo în judecată, să-ți demasc eu adevărata față !

  Slugă la USLiștii procomuniști, iubiții românului-enicer Voronin-Bujeniță…asta ești zgripțuroaico. Slugă ești, slugă vei rămâne, deatâta românii basarabeni te ignoră, căci joci (doar joci, ca și Iuda Roșca) pe sentimentele noastre naționale…

  Adevărații români nu se trădează, ci se ajută reciproc. Adevărații români fac UNIREA nu prin defilări, cu drapele, ci prin stabilirea unor contacte de perspectivă, prin proiecte comune, prin afaceri comune, etc.

  Ce perspectivă le dai tu Pavlicenco, copiilor noștri, dacă nu ai făcut pentru ei absolut nimic de când te cunosc !?!

  Unicul care a dat mâna cu basarabenii în postura sa de Șef de Stat a României a fost, este și cred cu tărie (ca în Bunul Dumnezeu) va fi Traian, Președintele nostru !

  Jos labele murdare de pe Traian Băsescu, javre procomuniste, fii și fiice a lui NELU_ILIESCU, moscalul trădător !!!

 49. erata – De când oare o fumee pre nume Pavlicenco este mai româncă decât unul ca mine, ai ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *