SIS-isti cu Apel catre societate (si despre V.Dediu/V.Filat)

La solicitarea  unor vizitatori, repostez acest Apel. http://www.curaj.net/?p=71487

Acum zece ani am intentat un dosar Serviciului de graniceri care m-a impiedicat de patru ori – fara un temei legal – sa traversez  frontiera cu Romania, desi aveam pasaport albastru cu viza si pasaport romanesc, pe care granicerii nu-l luau in seama. Am cistigat procesul peste vreo cinci ani, dar Kolenov, seful pe atunci al granicerilor, nu a mai venit in proces, el fiind prieten cu Misin si cu alti bolsevici satrapi.

Pe atunci a scris „Ziarul de Garda” despre asemenea cazuri, intimplate si altor romani, care, cu totii, figuram intr-o lista facuta de unul Furdui, pe care il vedem in lista din textul de mai jos. Pe atunci se spunea ca acest Furdui era reprezentantul RM pe linia securitatii la Kiev. Am citit si despre conexiunile lui Dediu cu Ucraina. Nu stiu ce mai fac azi „furduii” si „rusii” din securitatea noastra ruseasca, antiromaneasca, dar la sigur ca isi continua treaba „statalista” care, de fapt, inseamna Troaca si vinzarea a tot ce se poate pt trafic de influenta si Troaca. VP

Apel catre societate

comunism.jpgNoi, un grup de ofiţeri ai SIS, adresăm societăţii acest apel. Vă kgbrugăm să citiţi cu mare atenţie cele ce urmează şi să verificaţi ulterior minuţios totul din cele declarate. Am recurs la această metodă pornind de la faptul că puterea nu vede şi nu aude nimic. Am vrea să credem contrariul, că de data aceasta va urma o reacţie promptă şi adecvata din partea acesteia.

Suntem nevoiţi să constatăm că, în prezent, situaţia SIS al Republicii Moldva este critică. Noi nu putem asista impasibili la situaţia care s-a creat în cadrul Serviciului. Nu ne permite acest lucru atât valorile etice pe care le respectăm profund, cât şi periclul ce ameninţă securitatea noastră personală.

Potrivit convingerii noastre, conducerea actuală a SIS al Republicii Moldova activează în detrimentul Serviciului. Este vorba de fapt de o agresiune asupra celei mai necesare structuri fără de care nu poate funcţiona un stat de drept.

Ştim, cu regret, că promisiunile de genul că totul va fi bine şi Serviciul de Infromaţii şi Securitate îşi va reocupa locul şi ponderea pe care le merită în cadrul societăţii, având ca principala atribuţie asigurarea securităţii de stat încă urmează să devină o realitate.

Istoria serviciilor speciale ale Republicii Moldova va înregistra numirea în funcţia de director al SIS a lui Gheorghe Mihai, în comun cu cele ce s-a întâmplat în anul 2009 la capitolul unde au fost înregistrate cele mai triste evenimente. Cu regret, aceasta este chiar mai puţin comparativ cu ceea ce a urmat, deoarece este vorba, de fapt, de o succesiune de acţiuni capabile să torpileze un sistem întreg, care a fost creat de oameni dedicaţi de-a lungul timpului.

Una dintre cele mai negative manifestări ale stării de spirit care domneşte în cadril Serviciului este redată printr-un tip de zicală care circulă pe aici şi care glasuieşte că dacă vrei să devii un şef mai mare, trebuie să faci şi o trădare pe potrivă.

Astfel, după ce Gheorghe Mihai a fost demis ruşinos din fruntea SIS, la conducerea instituţiei a venit V. Dediu, director adjunct al SIS, care a fost acuzat în repetate rânduri că a trădat Republica Moldova şi a făcut spionaj în favoarea altui stat, fost reprezentant SIS la Kiev, care a fost reţinut în flagrant de catre serviciul de securitate internă a SIS, în cooperare cu serviciile speciale urainene şi adus acasă în cătuşe. Ulterior, chiar el a recunoscut în faţa Colegiului SIS că a vândut secrete de stat în scopuri personale, pentru a proteja interesele unor persoane apropiate. Trădarea face parte din esenţa lui Dediu, fiind un element de bază din modelul său de comportament. El a avut cănd să „lucreze” asupra sa, activând în fostul КГБ sovietic încă din 1977. Au fost făcute publice mai multe imagini video în care Dediu recunoaşte acest lucru. Dar nu se termină cu aceasta: urmează un şir de trădări, de data aceasta de gen politic.

În urmă alegerilor parlamentare şi venirii noilor forţe politice la guvernare, am aşteptat ca PL, condus de către M. Ghimpu, careia i-a revenit conducerea SIS, să numească în funcţia de director al SIS un profesionist tânăr, format în cadrul serviciului, ce a studiat în Occident şi care nu a avut nimic cu fostul КГБ. Aşa si nu am înţeles de ce Alianţa pentru Integrare Europeană a procedat astfel, numind la conducerea serviciului un fost kaghebist pensionat.

Cum procedează Dediu, în acest caz? Înţelegând că PL nu îi va oferi ceea ce îi trebuie, începe să acţioneze pentru a-şi găsi protecţie la cei mari şi a rămâne în funcţie. Demararea negocierilor privind vinderea unui lot de armament din dotarea Ministerului Apărării îl orientează către PLDM şi îl apropie de V. Filat, datorită intereselor financiare comune. În cadrul Comisiei Guvernamentale, SIS avea cuvântul decisiv la verificarea întreprinderilor, care aveau intenţia să procure acest lot. Însă, cei în jur de 2 milioane de dolari americani au fost argumentul de bază pentru ca Dediu să facă totul, îndeplinind toate indicaţiile pentru ca tranzacţia să fie încheiată cu succes.

După cum se ştie, a urmat o deteriorare esenţială a imaginii Repblicii Moldova pe plan extern. Cu regret, nici oamenii noştri politici, nici organele abilitate nu întreprind nimic, iar Dediu, care este vinovat de aceasta, ramâne la conducerea serviciului, şi, totodată la dispoziţia unei forţe politice anume. Se vede clar că relaţiile sunt destul de speciale, deoarece la nunta lui Emil Dediu, feciorul lui V. Dediu, care activează în MAEIE al Republicii Moldova a fost invitat numai V. Filat, în calitate de oaspete de onoare.

Metoda de lucru cu resursele umane în cadrul serviciului merită o atenţie aparte. Astfel, este clar că SIS a fost transformat într-un loc prielnic unde cei de la conducere işi plaseaza copii pentru construirea unor careiere de succes, sub grija părinţilor. Drept exemple sunt fii lui Roibu, Butnaru, Zaraf, Guzun, Rusnac, dar şi nu numai; fiicele lui Mihai, Balaban, Popescu, Musteaţă, dar şi nu numai. Dediu i-a întrecut pe toţi: feciorul Emil Dediu şi nepotul Octavian Dediu absolvesc Academia serviciilor speciale din România; nepotul face carieră în serviciu. Chiar dacă şi nu are nici un fel de aptituduni corespunzătoare, numai după o scurtă perioadă de activitate este desemnat la conducrea unei subdiviziuni din cadrul Direcţiei municipale Chişinău.

Totodată, fiul Emil Dediu este angajat al MAEIE al Republicii Moldova, unde activează de pe poziţiile Serviciului – Direcţia Informaţii Externe. Astfel, beneficiază de două remunerări, atât din partea MAEIE cat şi de la SIS. De fapt, profesionişti îşi pun un alt tip de întrebare, şi anume: pornind de la ceea ce reprezintă tatăl său, ce este, de fapt, Emil Dediu în cadrul MAEIE, pentru cine lucrează? Dar nici aceasta nu-i totul: un alt nepot al lui V. Dediu, Gheorghe Iarovoi, conduce Direcţia resurse umane. Concluziile respective pot fi trase, credem.

Dar ce să mai spunem despre cazurile 7 Aprilie, Vardanean, Ilie Cazacu, Baghirov, altele, care reprezintă probleme cu adevărat, de importanţă majoră pentru Republica Moldova? Din cauza că unii îşi urmează interesele, poate chiar şi cele de ordin finaciar, pata cade, cu regret, asupra nivelului de profesionalism al colaboratorilor SIS. Dar, de fapt, problema constă în conducătorii instituţiei, în faptul pe cât sunt ei de capabilil şi dornici de a face ceea ce sunt obligaţi pentru ca serviciul să-şi îndeplinească atribuţiile sale de bază.

Respectiv, şi rezultatele înregistarte de către serviciu în decursul a doi ani de activitate sunt pe măsură: reţinute nişte icoane, curmat un canal de migraţie ilegală. Nici nu îndrăznim şă ne comparam cu CCCEC, MAI sau alte instituţii de forţă. Dar, pe lângă faptul că nici nu avem ce menţiona, SIS mai are şi alte atribuţii. Astfel, cine să lupte cu spionii când este protejat Druţă? Sau cine să lupte cu contrabanda, când colonelul SIS Alexandru Popescu conduce cu subdiviziunea respectivă, cel care este cu legături largi în lumea criminală, în cea a afacerilor, în justiţie şi în politică. Este evident, conducerea actuală a serviciului nu-i poate spune nimic, sau poate dragostea de bani nu le permite?

În acest context, am fi foarte curioşi să ştim ce crede despre această situaţie, care clar că nu face faţă problemelor de securitate din regiune, de exemplu, excelenţa sa, Dirk Shuebel, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, prietenii din Europa ai prim-ministrului. Oare să le fi început a le place de la un timp încoace occidentalilor KGB-ul? Oare să se fi schimbat între timp criteriile de aderare la UE?

Suntem nevoiţi să vă dezamagim când credeţi că SIS este capabil, în asemenea circumstanţe, să-şi facă datoria de a susţine actul de guvernare. Şi aceasta, atăt timp cât serviciul este condus de un grup de pensionari, care doresc doar să ramână la conducere, folosind, în acest scop, metode preluate din fostul КГБ.

Pe lângă toate acestea, în ultimii doi ani au fost eliberaţi din Serviciu circa 247 ofiţeri cu o vechime în muncă de la 5 la 15 ani, Cu o asemenea „reformare” a serviciului, cînd posturile sunt acoperite în proporţie de 40%, nu ştim cine va activa în serviciu în viitorul apropiat: se ştie că este nevoie de cel puţin 5 ani pentru ca un colaborator să capete experienţă de bază şi să înceapă a lucra plenar. Personalul serviciului este format doar din persoane de vârstă înaintată şi din novici. O parte dintre cei de vârstă înaintată au fost reangajaţi chiar a doua zi după pensionare, majoritatea din ei fiind eliberaţi pe motiv de boală, şi nu puteau fi reîncadraţi în Serviciu. Incasează lunar câte vreo 20 de mii de lei, din soldă şi pensie, iar un colaborator tânar are lunar o remunerare de 3500 lei, care l-ar motiva prea puţin să activeze în cadrul serviciului.

În acest context, vă rugăm să vedeţi, în calitate de exemplu uşor de verificat, lista ce urmează, care poate fi continuată, formată, în majoritetea ei, din fosti kaghebişti, pensionari, dar care încă mai activează în cadrul serviciului:

1. V. Dediu- şef adjunct al SIS
2. V. Furdui – director adjunct al SIS
3. S. Rusu – şef aparatul Directorului
4. S. Druţă – şef Direcţia contraspionaj
5. A.Timuş – şef Direcţia Infromaţii Externe
6. V. Cemârtan – şef Direcţia securitate internă
7. Gh. Iarovoi – şef Direcţia resurse umane
8. V. Armaşu – rector la INIS
9. V. Cebotarean – şef destinaţie speecală „Alfa”
10. N. Vişnevschii – şef Direcţie opertiv-tehnice
11. Dulgieru – şef Direcţie filaj
12. M. Jelezoglo – şef UTAG
13. A. Popescu – şef securitatea economică
14. Gh. Ţaranu – şef Direcţia Hânceşti
15. T. Zaraf – ofiţer sub acoperire la Întreprinderea de stat „REGISTRU”
16. E. Bumbac – Direcţia infromaţii externă.

Chiar şi în urma unei analize superficiale se poate observa faptul ca V. Dediu şi-a format un colectiv care să-i ofere toate posibilităţile de care dispune serviciul. Toate, însă, în detrimentul intereselor de stat, analizând rezultele activităţii instituţiei, înregistrate în perioada respectivă.

Un caz deosebit îl constituie relaţia lui V. Dediu cu şeful Direcţiei pentru UTAG, M. Jelezoglo, care a fost ales de către başcanul Găgăuziei în calitate de succesor. Evident, Jelezoglo îi transmite başcanului toată infromaţia pe care o deţine pe linia SIS. Drept mulţumire, Jelezoglo a primit în dar de la başcan clădirea secţiei SIS din Ceadîr-Lunga. Pe de altă parte, acesta mai primeşte şi gradul de colonel înainte de termen, multe alte stimulări neîntemeiate. În tot acest timp, prin UTAG mişună spioni de toată mâna – ai „mgb-ului” şi ai serviciilor speciale ruseşti, iar Formuzal, beneficiind probabil de susţinerea lui Jelezoglo, prin orice metode pune în pericol integritatea ţării.

Cu toate că sunt cheltuite sume enorme, de la aceasta serviciul nu câştigă nimic. Acest lucru este influenţat negativ inclusiv de nepăsarea de care dă dovadă Dediu şi compania în abordarea şi rezolvarea problemelor statale. Pe de o parte se organizează întruniri la nivelul cel mai înalt, au loc întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai serviciilor speciale din alte state, dar pe de altă parte nu se răspunde la necesităţile interne: nu se procură tehnică performantă, nu sunt trimişi ofiţeri la cursuri de perfecţionare peste hotare, nici un sediu de direcţie teritorială n-a mai fost reparat în ultimii 15 ani, nu se mai fac reparaţii curente, nu se asigură cu mobilier ori carburanţi pe masura necesităţilor. Astfel , direcţiile teritoriale primesc doar ciîte 200 de litri de benzină.

Cu regret, atât timp cât Serafim Urecheanu este preşedinte al Curţii de Conturial, avţndu-l în calitate de consilier pe Gheorghe Mihai, fost director al SIS şi un mare prieten al lui V. Dediu, informaţia referitoare la situaţia financiară a SIS este un mare secret de stat şi nu poate fi supusă unui control financiar riguros.

Facem apel către Popor, către Preşedintele ţării, Preşedintele Parlamentului, Prim-ministru, deputaţi, jurnalişti şi diplomaţi! Vă rugîm să luaţi atitudine! Din cauza persoanelor din actuala conducere a SIS, care profită, de fapt, de acordul tacit al Dumneavoastră, riscăm să pierdem un organism foarte serios şi necesar pentru societate şi statul de drept, care nu va mai putea fi recuperat! Contăm pe sentimentul dumoneavostra civic şi pe spiritul de responsabiluiate de care trebuie neapărat să daţi dovadă!

Un grup de ofiţeri din cadrul SIS, care nu sunt indiferenţi de soarta SIS, şi care din motive privind siguranţa personală nu pot face publice numele.

Loading Facebook Comments ...

32 Comments

Add a Comment
 1. VOTATI LEGIONARII! MERGETI LA VOT!

  VOTATI PARTIDUL TOTUL PENTRU TARA!

  Traiasca Romania!

  http://www.pentrupatrie.ro

 2. EXTREMA DREAPTA din RM

  SIS este rugat sa interzica toate ideologiile , partidele si miscarile care sustin separarea Moldovei lui Stefan cel Mare.

 3. Asteptam cu nerabdare reactia oficiala
  a Presedintelui RM, Nicolae Timofte,
  la aceasta dezvaluire despre acest front ocult
  de tradatori si spioni locali
  contra independentei si statalitatii RM, in folosul Rusiei.

 4. In SIS s-au arangat in ecsclusivitate antiromini inraiti cu scopul expluatari nestingherite a aborigenilor!

 5. MAI BAETI DACA SA VA CRED PE VOI ,ATI FACUT UN PAS BUN ,NOI STIM SI SIMTIM LUCRUL SIS-I MAI ALES IN PERIOADA ALEJERILOR CUM MANIPULEAZA CU POPORUL IR PE URMA DIRIJEZA CU GUVERNATI DACA SE VOR GASI SI IN RINDUL POLITICENILOR OAMENI ADEVARATI AL POPORULUI VOM PUTEA SCOATE TARA DIN MORCILA ADUSA PE ACEST PAMINT AVEM NEVOE DE UN CAP NU ADUS SI PUS ,DAR DE UNUL CRESCUT SI ALES PRIN CREDINTA DE INTRIAGA TARA

 6. Felicitari pentru acest articol si curaj !
  Cine are ochi sa citeasca si sa inteleaga realitatea,
  descopera cu jale ca RM este guvernata de niste mafioti,
  corupti si tradatori de neam !
  Din pacate, cei mai mari patrioti unionisti, au fost lichidati in ultimii ani
  ca sa se opreasca miscarea de Re-Unire cu Romania:
  poetul Grigore Vieru,
  deputatul Gheorghe Ghimpu,
  primarul Nicolae Costin,
  deputata Lidia Istrati,
  deputatul Ion Vatamanu,
  poetul Andrei Vartic,
  si multi altii.

  Va imaginati,
  cat de puternici am fi noi acum,
  daca toti acesti eroi ai neamului ar fin in viata ?

 7. Am citit articolul de azi, 11 Iunie 2012 din ziarul Timpul, cu reactia lui Mihai Ghimpu la aceasta scrisoare anonima de mai sus.
  Am pierdut totalmente increderea in acest Ghimpu, dupa aceste declaratii din Timpul. Se face -niznai in popusoi !
  Probabil intreresele sale mafiotice legate de bani, sunt mai puternice decat interesul national.Caci altfel cum am explica reactia lui cu totul stranie la acest buboi SIS, care este o institutie cheie in functionarea RM ca stat independent.
  Caci actualul SIS este un departament al KGB -ului rusesc, care lupta numai contra unionistilor din RM.
  Ca sa nu mai vorbim si de ideea Re-Unirii cu Romania. Fratele lui, Gheorghe Ghimpu, ucis tot de acesti SIS-tematic kaghebisti,
  se rasuceste in mormant de indignare.
  Rusine, Mihai Ghimpu !

 8. cazul sis-tematic KGB

  ziarul Timpul din 11 iunie 2012:
  ––––––––––––––-

  Mihai Ghimpu, preşedintele PL, deputat
  –––––––––––––––––––
  Nu mă pronunţ, pentru că este o scrisoare anonimă
  Am citit scrisoarea. Nu este SIS-ul aşa cum se vorbeşte, poate este un fost de la SIS, dintre oamenii lui Reşetnicov, şi apoi acolo este conducerea veche, care nu are nimic comun cu PL. Nu ştiu de cine este semnată. Poate a făcut-o şi FSB-ul rusesc. Eu nu pot să mă pronunţ, întrucât este o scrisoare anonimă. La mine nu s-a adresat nimeni la PL din rândurile colaboratorilor SIS să spună că au probleme. Dacă sunt deranjaţi de situaţia care este, tot mai bine era dacă veneau şi o spuneau deschis. Dacă aveau intenţii bune, puteau să vină incognito la mine să spună ce se întâmplă şi am fi putut rezolva problema, chiar şi atunci când eram preşedinte.

  Eu ştiu că la SIS sunt probleme, probleme pe care le are orice organizaţie care nu s-a reformat până la capăt, nici prin lege, nici prin oameni. Totul depinde de oameni. Există oameni corecţi, care-şi fac cinstit datoria, există oameni care se folosesc de aceste funcţii şi în cadrul Serviciului de Securitate. Posibil este o durere a cuiva, sau este treaba unora care ştiu că va trebui să fie numit şeful Serviciului şi încearcă să-şi plaseze oamenii lor. La noi totul este posibil. Acest lucru demonstrează că avem ce avem din cauza politizării acestei instituţii.

 9. cazul sis-tematic KGB

  ziarul Timpul din 11 iunie 2012

  Mihai Godea, deputat,
  membru al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică
  –––––––––––––––––––––

  Dacă va fi necesar, vom propune crearea unei comisii de anchetă

  Eu nu obişnuiesc să citesc scrisorile anonime, dar de vreme ce informaţia a apărut în presă, cred că săptămâna viitoare la şedinţa Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică vom aborda subiectul respectiv. Pentru că vreau să văd ce cred şi colegii din comisie. Indiferent ce vom descoperi ulterior, lucrurile trebuie analizate.

  Poate este vorba despre o reglare de conturi, dar nu pot să spun cu siguranţă. Dacă va fi necesar, vom propune crearea unei comisii de anchetă. Cunosc şi eu, cunoaşte şi societatea cazuri când ofiţerii SIS au vândut informaţii altor state. Eu nu vreau să fac speculaţii, vom vedea ce se va discuta în comisie. Judecând după modul cum acţionează Ministerul de Interne, Procuratura, CCCEC-ul – nu e prea mult loc de optimism.

 10. cazul sis-tematic KGB

  ziarul Timpul din 11 Iunie 2012

  Alexandru Cimbriciuc, deputat PLDM,
  vicepreşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică
  ––––––––––––––––––––––––––
  Nu o dată am afirmat în Parlament că instituţia este nefuncţională
  Ceva se întâmplă în Serviciul de Informaţie şi Securitate. Săptămâna viitoare vom face audieri parlamentare. Şeful interimar al SIS, dl Dediu, va fi audiat în plenul Parlamentului. Cu siguranţă o să-i punem întrebări. Comisia se va sesiza şi va purta discuţii cu conducerea şi angajaţii instituţiei respective.

  Cred că ceva acolo s-a întâmplat. Nu o dată am afirmat în Parlament că instituţia este nefuncţională, pentru că nu are un conducător. SIS este o instituţie specifică şi pot să apară speculaţii diferite referitor la activitatea acesteia.

 11. ーCazul SIS-tematic KGBー

  COMUNICAT:
  ÎN LEGĂTURĂ CU NOILE ATACURI ÎN ADRESA MIŞCĂRII
  NAŢIONAL-CREŞTINE NOUA DREAPTĂ
  http://www.consiliul-unirii.ro/2012/04/11/conferinta-de-presa-a-cu-cu-tema-propunerile-consiliului-unirii-pentru-guvernul-republicii-moldova-cu-privire-la-comemorarea-a-200-ani-de-la-dezmembrarea-tarii-moldovei-in-anul-1812/
  ———————————————————————-
  Mişcarea Naţional-Creştină Noua Dreaptă, aduce la cunoştinţă tuturor membrilor şi simpatizanţilor, precum şi întregii societăţi civile din Republica Moldova, că asistam la o intensificare fără precedent a atacurilor impotriva conducerii şi membrilor activi ai MNC – ND, atât din partea serviciilor de securitate ale statului, cât şi din partea
  unor partide politice. Reprezentanţii structurilor de forţă, au
  efectuat, in mod ilegal, vizite la domiciliul membrilor Mişcării,
  supunându-i unei adevărate strategii a terorii, prin intimidarea lor
  şi harţuirea familiilor acestora, inclusiv telefonic. Prin exercitarea
  unor presiuni de sorginte stalinistă asupra conducerii unor instituţii
  de învăţământ, au fost exmatriculaţi o serie de membri ai Mişcării,
  iar liderul Filialei Ungheni a MNC-ND, Mihai Goian, a fost concediat
  abuziv din functia de controlor-revizor a SCFR. Folosind strategiile
  de dezinformare de tip KGB, in presa din Republica Moldova au fost aruncate informaţii mincinoase privind activitatea mişcării şi
  conducerea acesteia, fiind create bloguri anonime cu scopul de a
  defaima imaginea organizaţiei şi pe cea a liderului MNC-ND Sergiu Laşcu. Totodată, folosind mass media, pe data de 7 aprilie 2012 au fost plasate materiale neverificate, anonime, care conţin informaţii vadit mincinoase despre Mişcare şi liderul ei, şi care susţin că MNC –ND a fost creată de ideologul PCRM Mark Tkaciuk, iar preşedintele mişcării – Sergiu Laşcu a fost în 2002 membru şi unul dintre conducătorii partidului naţional bolşevic, în pofida faptului ca, în perioada respectivă, liderul Mişcării era elev la liceu.

  La fel, fortele antiunioniste, ghidate de la răsărit, împreună cu diferiţi provocatori, la comanda securităţii şi personal a lui Vladimir Ţurcanu, fost lider şi deputat al PCRM, au arborat pe 7 aprilie 2009 drapelul UE şi al României, au lansat declaraţii şi informaţii mincinoase pe portalul de ştiri union.md. Astfel, liderul Mişcării Sergiu Laşcu este acuzat că a fost împlicat în actiunile Securităţii din cladirea Preşedinţiei de la Chişinău, înclusiv în arborarea diversionistă a Tricolorului Românesc pe clădirea Preşedinţiei, fapte pentru care ar fi cercetat în acest dosar, alături de alte persoane. Aceste declaraţii nu au un alt scop decât defăimarea imaginii publice a liderului Mişcării, Sergiu Laşcu, mai ales că acesta nu figurează în dosar nici ca bănuit, nici ca martor.

  Reamintin, acest atac impotriva Miscării Naţional-Creştine Noua
  Dreaptă este doar ultimul dintr-o intreaga serie de acţiuni îndreptate împotriva organizaţiei de către

  unii reprezentanţi ai serviciilor secrete, urmaşi ai maşinăriei KGB-ului

  sovietic, vinovata de moartea a sute de mii de românii basarabeni.

  Astfel:

  ● 2009 – MNC-ND şi liderul sunt acuzati de legături cu serviciile
  secrete române, mass media comunista minţind cu neruşinare ca membrii ai mişcării sunt pregătiţi în tabere speciale ale serviciilor secrete româneşti din Munţii Carpaţi;

  ● 2009 – MNC – ND este acuzată de implicare in organizarea
  violenţelor din 7 aprilie 2009;

  ● 2010 – Sergiu Laşcu este acuzat că ar fi agent al serviciilor
  de securitate moldoveneşti, iar că în spatele miscării ar sta Vlad
  Filat;

  ● 2010 – MNC-ND este acuzată că este o organizatie-paravan a Partidului Liberal şi personal a fostului Preşedinte al Republicii
  Moldova, Mihai Ghimpu;

  ● 2010 – MNC-ND şi liderul acestia, Sergiu Laşcu, sunt acuzaţi de legături strânse cu Liga Tineretului Rus din Republica Moldova si organizatiile neo-naziste ruseşti;

  ● 2011 – de la tribuna Parlamentului de la Chişinau, Procurorul
  General al Republicii Moldova, încălcând prezumţia de nevinovăţie, a declarat că Sergiu Laşcu este vinovat de dezordinea în masă din 07 aprilie 2009. Acestă declaratie a avut loc pe 15 aprilie 2011, in
  conditiile in care sentinţa judecătorească a fost pronunţată în data
  de 02 iunie 2011, ceea ce denotă faptul că procesul judiciar a fost
  influenţat de anumite forţe politice, interesate sa musamalizeze
  acest caz. În acest moment, Sergiu Laşcu este persoana care a primit cea mai aspră pedeapsă pentru evenimentele din 7 aprilie 2009 (20 000 lei amendă penală), în ciuda faptului că Procuratura Republicii Moldova nu a prezentat probe şi dovezile implicării acestuia în acte de violenţă şi vandalism, iar martorii acuzării sunt doar poliţiştii care nu au confirmat în judecată declaraţiile sale. Mentionam ca dosarul se află si astăzi în instanta de judecată;

  ● 2011 – Sergiu Laşcu este acuzat, fara dovezi, că este agent al
  serviciilor secrete ale Republicii Ucraia;

  ● 2011– Sergiu Laşcu şi MNC-ND sunt acuzaţi de legături cu
  serviciile secrete ale regimului separatist transnistrean;

  ● 2012 – MNC –ND este acuzată că ar fi o creaţie a lui Mark
  Tcaciuk, iar Sergiu Laşcu este catalogat drept agent al serviciilor
  secrete a Federaţiei Ruse, fiind invinuit că în anul 2002 (în timp ce
  era elev la liceu) ar fi fost unul dintre liderii Partidului Naţional
  Bolşevic.

  Devine tot mai clar că împotriva Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă este desfăşurată o campanie de defaimare a imaginii, fiind implementat un plan complex de distrugere al MNC-ND. Acuzatiile absurde la adresa lui Sergiu Laşcu fac parte dintr-un plan de nimicire, inclusiv fizică, a unei persoane care, în pofida opozitiei tuturor duşmanilor românismului din Basarabia, a reuşit să formeze, impreuna cu alti patrioţi români, o structură naţionalistă şi unionistă în Republica Moldova. Mai mult, Sergiu Laşcu, în calitatea sa de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Român, reprezintă un pericol nu doar pentru duşmanii românismului şi unionismului, dar şi pentru unii reprezentanţi marcanţi ai actualei aliante de la guvernare.

  Menţionăm că MNC-ND dispune de informaţii potrivit cărora Serviciul de Securitate şi Informaţie al Republicii Moldova pregăteşte o noua lovitură de imagine împotriva Mişcării prin difuzarea, tot sub paravanul anonimatului, a unor materiale false ce vizeaza membrii marcanţi ai MNC-ND, precum şi conducerea Partidului Naţional Român şi a Consiliului Unirii din Republica Moldova.

  http://mncbasarabia.org/2012/04/comunicat-in-legatura-cu-noile-atacuri-in-adresa-miscarii-national-crestine-noua-dreapta/

 12. ーCazul SIS-tematic KGBー

  “KGB-ul ESTE NEMURITOR,
  EL ISI SCHIMBA DOAR DENUMIREA”
  INTERVIU CU SCRIITORUL VLADIMIR BESLEAGA
  “ZIARUL DE GARDA” 6 IANUARIE 2011
  http://www.zdg.md/exclusiv/kgb-ul-este-nemuritor-el-doar-isi-schimba-denumirea/comment-page-1#comment-64992
  intrebare de Aneta Grosu:
  «Totdeauna am avut senzaţia că anumite morţi au fost puse la cale». Această declaraţie vă aparţine. Pe 27 decembrie şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier sculptorul Tudor Cataraga şi soţia sa. Credeţi că aceste accidente rutiere sunt planificate de cineva, undeva?
  RASPUNS:
  — Anumite structuri aşa-zise legale, dar mai cu seamă cele obscur-mafiote din zona noastră, precum şi din fostul imperiu, care pe parcursul deceniilor au controlat teritoriul şi nu s-au dezis de acest drept, pentru că l-au considerat în continuare domeniul lor de interes, au activat aici nestingherite, şi atunci când anumite persoane cu funcţii de răspundere ieşeau de sub ascultare, devenind indezirabile, recurgeau la lichidarea lor fizică. Aşa a fost cazul celebrei radieri cu izotopi radioactivi a regretatului primar general al Chişinăului Nicolae Costin, dar cel mai adesea s-a recurs la înscenarea unor accidente rutiere, care prin specificul lor sunt pe cât de dificil de evitat, pe atât de anevoios de demonstrat. Exemple pot fi aduse destule, unele dintre care sunt prezentate în textul meu dramatizat «Morţii cei vii şi viii cei morţi».

  Mă voi referi aici doar la cazul regretatului Gheorghe Ghimpu, care este cel mai elocvent. Preşedinte al Partidului Naţional Român, şi-a pierdut viaţa aflându-se la volanul propriei maşini, în timp ce ducea uniforme de ostaşi ai Armatei Române spre a le înmâna acestora. Era la o oră timpurie a dimineţii, când, la un moment dat, a fost orbit puternic din faţă, a pierdut controlul maşinii, s-a izbit într-un copac, din care a şi survenit sfârşitul colegului de drum de alături, iar dânsul s-a stins la câteva zile. Orbit de cine? Vom şti vreodată? Orbit… cum? Există astăzi metode tehnice nu doar de a orbi pe şofer, ci şi de a paraliza sistemul de ghidaj… Iar aceste scenarii sunt minuţios pregătite şi executate de profesionişti… Sau cazul consilierului prezidenţial al lui Iliescu, Adrian Dohotaru, care mergea pe şoseaua Ismail–Odesa, pentru a participa la dezvelirea bustului lui Eminescu… A fost acroşat, pe un traseu absolut liber, de un vehicul la volanul căruia se afla nu altcineva decât un… cascador, deci, un profesionist… A murit şi consilierul, a murit în acel aşa-zis accident şi şoferul… Ei bine, cât priveşte cazul sculptorului Cataraga nu ştiu dacă poate avea vreo motivaţie politică, rămâne să demonstreze organele de anchetă…

 13. ーCazul SIS-tematic KGBー

  Chisinau: Duminica, 25 Martie 2012:
  ———————————————–———————————-
  «Cine a pus la cale Provocarea de la Marsul Unirii ?»
  de jurnalistul Val Butnaru:
  http://valbutnaru.union.md/cine-a-pus-la-cale-provocarea-de-la-mar-ul-unirii
  ——————————————
  Am mers în coloana Marșului Unirii până în momentul în care mulțimea a fost oprită de polițiști. Am plecat indată spre locul cu pricina
  și i-am urmărit pe mulți participanți implicați în acțiunea de provocare, am auzit ce vorbesc polițiștii și securiștii și am tras o concluzie că spectacolul a fost pus la cale nu doar de ruso-sovieticii
  ieșiți în calea unioniștilor. Nu doar.
  A fost o înscenare regizată, de fapt, de actuala guvernare.

  Să le luăm pe rând.
  ——————————
  Un grup de 30-40 de băieti, bine clădiți, cu drapele ciudate în mâini, membri ai organizației kgb-iste «Patrioții Moldovei» și șoviniști ruși, numiți națbol, s-au adunat în preajma Arcului de Trumf
  fără a avea o autorizație.
  Din informațiile pe care le dețin, ei intenționau
  să lanseze provocarea în apropierea Ambasadei României,
  pe unde urma să treacă Marșul Unirii.
  Foarte puțină lumea știa de schimbarea de planuri și, implicit,
  a itinerarului. Ei, iată, că kgb-iștii și națbolii au aflat
  și au ieșit pe partea carosbilă a bulevardului Ștefan cel Mare,
  pornindu-se spre coloana ce venea dinspre Academie.
  Polițiștii nu i-au oprit, cu toate că erau obligați s-o facă din,
  cel puțin, două motive.
  – Unu: ruso-sovieticii nu aveau autorizație de marș,
  – doi: până și un copil înțelegea că, astfel, poliția contribuia
  la provocarea unor confruntări cu rezultate greu de prevăzut.

  Poliția a intervenit în ultimul moment,
  dar și atunci avea un comportament ciudat –
  – unioniștilor li se spunea să se împrăștie ca să nu provoace ciocniri,
  – iar patrioții kgb-iși erau ținuți încercuiți în mijlocul bulevardului,
  făcând astfel imposibilă dispersarea lor.

  Marșul pașnic al unioniștilor trebuia compromis,
  în știrile tv trebuiau să apară cadre cu violențe,
  astfel ca burtă-verde din fața televizorului
  să nu-și pună prea multe întrebări privind natura provocărilor,
  ci să scoată un râgâit: „Șeva nu-i ghini cu Unirea asta».
  Actuala putere crede, probabil că această lucrare i-a reușit de minune…
  ——————————————————————————–
  blog Alexandrin Moisei:
  http://alexandrinmoiseev.union.md/cate-ceva-despre-mar-ul-unirii-kgb-i-ti-fal-i-actori-tradatori-i-provocatori

  Din reportajele video se observă cum câțiva tineri cu flaguri roșii se năvălesc ca niște sălbatici peste un cordon de oameni care merg spre PMAN. De această dată provocatorii sunt tineri cu putere destulă nu ca la Bălți. Val Butnaru pe blogul său de pe Union.md declară că erau în număr de 30-40 de băieți tineri bine pregătiți.

  Dacă organele de drept se vor uita bine pe pozele de azi și pe pozele de la 7 aprilie 2009 vor descoperi aceleași persoane. Probabil că în Moldova există o unitate secretă unde sunt antrenați acești tinerei pentru eventuale provocări. Poliția nu face nimic pentru că celor de sus le convine această situație, altfel cum ar motiva de ce nu se pune problema Unirii.
  Acești indivizi sunt înrolați de către banda KGB-iștilor Nicu Pascaru, Partidul Patrioții Mo(scovei)ldovei care la indicațiile Kremlinului purced la asemenea provocări încercând să demonstreze lumii întregi cât de periculoasă este Unirea, România, românii, e o prelungire a sistemului sovietic, de spălare de creier, presa aservită lor au grijă să fie convingători. Iar politicienilor noștri această spălare de creier le este la îndemână.

 14. ーCazul SIS-tematic KGBー

  KGB in RM si România: MEREU in ACTIUNE !
  citat:
  “Conform reprezentantului ofiterilor SIS, una dintre operatiunile cele mai des utilizate
  impotriva partidelor si organizatiilor unioniste este asa numitul “pas inapoi”.
  Adica se infiltreaza partidul sau organizatia cu sustinatori vocali ai unirii, sau ai cauzei respective, dupa care sub diverse motive, acestia se retrag, facând public gestul lor si incercând astfel sa decredibilizeze partidul sau organizatia tinta
  si cauza sustinuta. Operatiuni de acest fel au fost realizate atât la Chisinau cât si la Bucuresti.”
  http://www.rgnpress.ro/categorii/analize-interviuri/4185-reprezentant-al-ofiterilor-sis-nu-tot-sis-ul-este-prorusesc-atentie-la-operatiunile-pas-inapoi.html

  – UN PRIM ” PAS INAPOI ” KGB-ist :
  27 dec.2011 :
  “Organizația Studenților Basarabeni din București se retrage din Platforma ”Acțiunea 2012”:
  http://www.basarabeni.ro/stiri/articol/organizatia-studentilor-basara-700/

  N.B..
  UN ALT MARTIR AL NEAMULUI DEZBINAT DIN ROMANIA MARE:
  Testamentul lui Andrei Savciuc, student basarabean la Bucuresti,
  omorât in “accident” la comanda in Nov.2009.
  Uniunea Nationala a Tinerilor Basarabeni din România
  (Uniunea Nationala a Tinerilor Basarabeni-Bucuresti)

  ” Dragi colegi, studenti basarabeni in România,
  ma adresez voua cu aceeasi libertate de spirit si va intreb:
  Pentru ce ne-am lasat orasele, casele si mamele din Basarabia?
  Pentru ce am venit aici, dincoace de Prut?
  Pentru ce am ales sa facem o scoala la kilometri distanta?
  Si nu fac retorica. Raspundeti-va la aceste intrebari.
  Fratilor, daca vrem cu adevarat schimbari, de ce ramanem de cele mai multe ori impasibili si ignoranti?
  Daca vrem cu adevarat sa facem ceva pentru casele de la care am plecat, ce ne impiedica sa ne unim fortele
  si sa realizam un proiect al nostru, al tinerilor?
  Am constatat ca se tot infiinteaza asociatii, ligi si organizatii ale studentilor basarabeni in România.
  Fiecare infiintare insa face sa ia amploare fenomenul disocierii tinerilor romani basarabeni.
  Oare nu ar trebui ca, dimpotriva, sa ne axam pe ideea asocierii intre noi? Oare n-am fost destul imprastiati?
  Chiar nu putem constitui o reala unitate? Unde ne este vointa?
  Suntem atat de dezbinati si inraiti. Nici nu ne mai intelegem in limba noastra romana.
  Mai ales ca acum trebuie sa se indrazneasca, trebuie sa ne pese de ceea ce se intampla in Basarabia.
  Mai ales ca acum trebuie sa se auda glasul tinerilor. In 1848 tinerii aveau glas,
  iar in 2009 tanarul roman abia de trage o vocaliza.
  In viata avem timp pentru a invata, a proiecta, a construi.
  Daca insa vom continua sa irosim timpul prin conflicte de orgolii si interese perfide,
  vom deveni o generatie de sacrificiu. Si pana la urma nu avem nimic de impartit.
  Dar avem de luptat IMPREUNA.”

  http://andreisavciuc.wordpress.com/
  http://blogosfera.md/view-post-v-97476-0-romana.html
  P.S.
  mesaj de la familia mucenicului Andrei Savciuc:
  ” Nu fiţi impasibili şi ignoranţi şi fie ca depărtarea de casă, de părinţi să fie cu rost.
  Cineva in mesajele pe care le-am primit a scris că cei care luptă pentru România Mare sfârşesc tragic,
  aşa precum Doina şi Ion Aldea Teodorovici, dar poate moartea lor este o pedeapsă tot nouă dată pentru faptul
  că nu-i preţuim îndeajuns atunci când sunt în viaţă.

  În unele mesaje Andrei ==============a fost acuzat =====de greşeli care l-au costat viaţa=========,
  dar oare despre ce greşeli poate fi vorba; oare libertatea minţii, libertatea de a vorbi limba maternă
  pe pământul natal poate fi numită o greşală?!
  Cei care au aruncat astfel de cuvinte le dorim să fie binecuvântaţi
  cu înţelepciune şi să realizeze în viaţă toate acele lucruri pentru care ar putea fi numiţi oameni adevăraţi. ”
  http://andreisavciuc.wordpress.com/2009/10/27/pentru-doina-si-ion-aldea-teodorovici/#comments

 15. ーCazul SIS-tematic KGBー

  video de mai jos:
  fiti atenti la min. 8 când Sergiu Duminica deconaspireaza un provocator
  din rândurile manifestantilor din aprilie 2009: cine este tipul ?
  E Petru Corduneanu, sef la Ministerul de Interne, mascat si provocând multimea la distrugeri. Sergiu declara ca vrea sa traga in justitie acele persoane de la conducere care au dat comanda de a ucide, tortura si a lichida participantii la protestul anti-comunist.
  Rezultatul:
  Decembrie 2011:
  Sergiu se afla la inchisoare cu un dosar inventat de “jaf”.
  Iata justitia din Rep. Moldova !
  … si achitarea de catre instanta de judecata a ex-ministrului de Interne,
  Gheorghe Papuc, si a ex-comisarului de Chisinau, Vladimir Botnaru,
  in legatura cu evenimentele din aprilie 2009.
  ––––––––––––––––––––
  Video:
  Aprilie 2009:
  patriotul militant pentru democratizarea societatii, Sergiu Duminica:
  ” Un tânăr se teme pentru viaţa sa şi a familiei sale ”
  http://www.youtube.com/watch?v=aYNZfr3DWto&noredirect=1

 16. ーCazul SIS-tematic KGBー

  KGB: in ACTIUNE !
  http://www.rgnpress.ro/categorii/analize-interviuri/4185-reprezentant-al-ofiterilor-sis-nu-tot-sis-ul-este-prorusesc-atentie-la-operatiunile-pas-inapoi.html

  Ca urmare a articolului
  “SIS-ul preocupat de anihilarea miscarii de reunire a celor doua state românesti.
  Mediul studentesc basarabean din România vizat”,
  http://www.rgnpress.ro/categorii/politic/4176-sis-ul-preocupat-de-anihilarea-miscarii-de-reunire-a-celor-doua-state-romanesti-mediul-studentesc-basarabean-din-romania-vizat.html

  publicat in 22 decembrie, 2011, surse ale “Romanian Global News” de la Chisinau au fost contactate
  de un reprezentant al mai multor ofiteri din cadrul SIS-ului care, confirmând cele afirmate in articol,
  au tinut sa sublinieze ca nu toti ofiterii SIS impartasesc orientarea antiromâneasca si antiunire.

  Ba dimpotriva. O mare parte a ofiterilor SIS vad reunirea celor doua state românesti ca singura optiune viabila
  pentru R. Moldova si pentru cei care o locuiesc, inclusiv pentru minoritati.

  Asa cum se preciza si in articolul anterior, reprezentantul ofiterilor SIS a declarat surselor noastre de la Chisinau,
  ca orientarea antiromaneasca si antiunire din SIS, este controlata de serviciile secrete ruse, care in ultimul an au desfasurat intense actiuni operativ informative atât in Basarabia cat si in România,
  utlizând ca baza de plecare regiunea transnistreana.

  Conform reprezentantului ofiterilor SIS, una dintre operatiunile cele mai des utilizate impotriva partidelor si organizatiilor unioniste este asa numitul “pas inapoi”. Adica se infiltreaza partidul sau organizatia cu sustinatori vocali ai unirii,
  sau ai cauzei respective, dupa care sub diverse motive, acestia se retrag, facând public gestul lor
  si incercând astfel sa decredibilizeze partidul sau organizatia tinta si cauza sustinuta.
  Operatiuni de acest fel au fost realizate atât la Chisinau cât si la Bucuresti.
  Sursele noastre de la Chisinau au mai fost atentionate si asupra diverselor persoane, unele de gen feminin, care vin des de la Bucuresti la Chisinau si care sub pretextul mesajului european si al unei ipotetice integrari europene a RM, incearca descurajarea optiunilor pro-unire.
  Sursele noastre au fost informate si asupra numelor unor asemenea persoane.

  ” Romanian Global News” precizeaza ca prin articolul precedent nu a vrut sa puna intreg personalul SIS-ului in aceeasi postura, de slugi la rusi. Stim ca foarte multi ofiteri ai SIS-ului isi respecta demnitatea româneasca si fac eforturi ca institutia sa apere interesele majoritatii romanesti a Basarabiei, luptand pentru plecarea ocupantilor straini
  de pe teritoriul romanesc basarabean si reunirea fireasca cu România.
  ——————————————————————

 17. ーCazul SIS-tematic KGBー

  In memoriam:
  Vasile Vatamanu, / 24 martie 1955 – 18 decembrie 2011/
  jurnalist si fost deputat in Parlamentul de la Chisinau in 1990,
  “accident” tragic lânga Greblesti, / un mort si 3 raniti /
  video:
  la min.12; min. 21- / iorgu oprea rusificatul de la “Zimbru”/; min.23;
  min.26 – / patronii presei /; min.29; min.35; min. 41- / cazul Ciobanu / http://www.youtube.com/watch?v=mnOFF0cCKsw
  — TRAIASCA ROMANIA MARE !
  ——————————————————————-
  1.
  Vasile Vatamanu: “Pavel Cebanu – cancerul fotbalului moldovenesc”
  3 februarie 2009:
  http://www.moldfootball.com/?index=news&news=3746&print=on
  ” Eu nu sunt setos de funcţii. Am fost deputat în primul parlament al R. Moldova, director al agenţiei de presă “Moldova-press”, redactor-şef al ziarului Post-Scriptum. Îmi doresc cu adevărat să ameliorez starea fotbalului moldovenesc.
  Sunt un adept al adevărului, sunt cel pentru care banii nu au valoare într-o relaţie sinceră de prietenie.
  Am fost prieten cu d-ul Cebanu dar pe d-lui l-a copleşit banul. Nu îmi doresc prieteni bogaţi ci oneşti.
  Este o dorinţă de-a mea de a sluji fotbalului autohton.
  Să vă spun şi altceva, cînd am citit în “Ziarul de Gardă” despre faptul cum dispar banii din fotbalul moldovenesc
  m-a pus pe gînduri. Este inadmisibil ce se întîmplă.
  ….Dar să ştiţi că acele priviri au fost exact asemănătoare unor doi boxeri care sunt gata să intre în ring…”
  2.
  22 Ianuarie 2009:
  …Pavel Cebanu a fost ales preşedinte al FMF în 1997, după scandalul care i-a avut în prim-plan pe Constantin Tampiza şi Petru Comendant.
  Pe fundalul certei celor doi, Cebanu a urcat în fotoliul de preşedinte, şi de atunci, creând un sistem dubios de alegeri, îşi păstrează funcţia,…
  …Dar, să revenim la startul preşedinţiei lui Cebanu. Ajuns în fruntea FMF, Cebanu a ameţit de fluctuaţia banilor. Milioane de dolari inundau haznaua FMF. În 2000, în preliminariile pentru Campionatul European, FMF a încasat din drepturile TV ale partidei Moldova-Germania peste 2 mil. 300 mii USD. Sume enorme au fost transferate pe contul FMF şi de către televiziuni din Turcia şi Irlanda de Nord, doar că, în aceste cazuri, sumele au rămas necunoscute. Doar Cebanu o fi ştiind, la fel cum tot el o fi cunoscând cum au dispărut aceşti bani. Amintim că FMF a avut cheltuieli doar pentru deplasările echipelor naţionale, aproximativ a 10-a parte din banii încasaţi, în acea perioadă, doar pentru drepturile TV.

  De altfel, drepturile pentru transmisiunile TV au devenit o adevărată bătaie de cap pentru Cebanu. Acesta nu ştia cum să ascundă de autorităţi sumele. Salvarea venise de la amicul său, Wilhelm Ghering, cetăţean german, născut la Tiraspol. Se presupune că Ghering a şi organizat combinaţiile financiare ale lui Cebanu. A creat firma «Infront», iar aceasta, contra unei sume simbolice, a cumpărat de la FMF drepturile TV, comercializându-le mai departe posturilor TV străine contra unor sume importante. Banii, bineînţeles, nu ajung la FMF, ci pe conturile «Infront». Este uşor de imaginat de ce FMF a vândut drepturile TV către «Infront» contra unor sume derizorii. În consecinţă, FMF câştigă mult mai puţini bani din drepturile TV, doar câteva sute de mii, deşi, în lume, tendinţa este în creştere. Deocamdată nimeni nu l-a întrebat pe Cebanu de ce FMF nu negociază singură contractele, oferindu-le «de pomană» firmei «Infront».

  La începutul mileniului III, FMF a mai primit o mană din cer. FIFA şi UEFA au început să investească în infrastructura fotbalistică a ţărilor slab dezvoltate. O bază sportivă pentru echipele naţionale era planul perfect pentru spălarea banilor UEFA. FMF a început construcţia la Vadul lui Vodă. Aceasta a durat 4 ani şi a costat peste 4 milioane de euro. O sumă exorbitantă pentru câteva case cu 2 etaje şi 3 terenuri (nu stadioane) de fotbal. Dar, actele sunt acte şi UEFA a plătit banii. Intrebat atunci de ce atât de scump, Cebanu a răspuns că a fost păcălit de firma de construcţii. Ulterior, în fiecare an, baza de la Vadul lui Vodă a fost reparată. Ultima reparaţie s-a făcut în 2008, vara, după inundaţii, costurile fiind de 2 mil. euro.
  -Multe lucruri dubioase au avut loc în activitatea FMF în ultimii 12 ani. S-au profilat colaborări cu diverse firme suspecte, au fost făcute promisiuni sterpe că se va construit un stadion, presei i-a fost interzis accesul în federaţie, iar fotbaliştii echipei naţionale au fost blamaţi de conducător.
  http://www.zdg.md/social/unde-dispar-banii-fotbalului-din-moldova
  3.
  29 Septembrie 2011:
  ” Citeam zilele trecute pe un site românesc de ştiri sportive cum un fotbalist englez, venit să joace în R. Moldova, vorbea lejer despre corupţia din fotbalul nostru, despre meciuri aranjate, despre bani negri. E un motiv excelent pentru a începe investigaţiile, nu? Dar ăsta nu e primul (auto)denunţ din fotbalul sau chiar sportul moldovenesc. Daţi un simplu search (căutare) pe google şi veţi vedea cum fotbaliştii recunosc că au trântit meciuri, că arbitrii au fost şantajaţi, alţii au fost mituiţi. Vă mai aduceţi aminte de acuzaţiile din 2009 ale lui Petru Efros la adresa lui Pavel Cebanu referitoare la milioanele de euro furate, la casele înscrise pe numele rudelor? Cu toate astea, pe site-urile instituţiilor abilitate, nu veţi găsi nici măcar un simplu comunicat de presă, cu privire la reţinerea sau măcar investigarea unui caz de corupţie din sportul moldovenesc. Şi nu găsesc nici un răspuns la întrebarea: De ce?

  Sportul moldovenesc este foarte corupt. Cred că e mai corupt şi decât politica. Vedeţi ce a păţit Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis. Vedeţi de ce este în stare şi cu ce se ocupă în afara terenului un campion ca Şoltoianu…Sunt doar două exemple, cele mai recente, că în sportul nostru, e mai multă corupţie decât în oricare alt domeniu. Sportul nostru este modalitatea perfectă de a spăla bani. Sportul nostru este locul unde se aciuiază marii bandiţi ai neamului, ascunşi sub pretextul că ei de fapt investesc. Spor la muncă, CCCEC-ule! ”
  Victor Moşneag,
  http://www.zdg.md/editoriale/victor-mosneag-sportul-%E2%80%94-mai-corupt-decat-politica

 18. ーCazul SIS-tematic KGBー

  Intrebarea Leonidei Lari de dincolo:
  –––––––––––-

  Şi ultima, dar nu în ultimul rând, ştie oare domnul Traian Băsescu
  că Securitatea Republicii Moldova este, în fond,

  o filială a serviciilor federale ruseşti, la fel cum era pe vremea fostului preşedinte Iliescu, securitatea României ?

  Dacă ştie toate acestea domnul Traian Băsescu, de ce nu ia nici o atitudine ?
  http://leonidalari.blogspot.com/2008/11/prezentul-lucreaz-n-favoarea-viitorului.html

 19. ーCazul SIS-tematic KGBー

  blog V. Stavila via Unimedia:
  “Primarul Nicolae Costin a fost omorât cu cesiu radioactiv ?”
  ––––––––––––––––––––––––
  http://blog.nistru-prut.info/?p=2232#comment-7508
  john connor spune:
  27 martie 2011 la 2:32

  UN FOST KGB-st,CHISINAUIAN, (care in afara serviciului iubea paharelul) TIMP DE CITIVA ANI A POVESTIT DESPRE MULTE CRIME INFAPTUITE IPOTRIVA PATRIOTILOR DIN CAPITALA. ACUM CITIVA ANI CIND DEPARTAMENTUL DE LICHIDARE AU AFLAT SURSA DE SCURGERE A INFORMATIILOR SECRETE SI IN URMA HOTARIRILOR PRIMITE A FOST LICHIDAT LUCRATORUL LOR SI UN COLEG DE-AL SAU DE PAHAR.

  IN SCURT TIMP SA AFLAT CA DESPRE SECRETELE ACELUI-A STIU MAI MULTI… UNII DINTRE EI AR VREA SA SPUNA CE STIU, DAR AU FRICA DE CEI DIN SIS MODOVENESC, INTREBAREA E, UNDE AR PUTEA SA SE PLINGA ACELE PERSOANE, DEOARECE ESTE VORBA DE 19 PERSOANE LICHIDATE IN PERIOADA ULTIMILOR …. ANI???

 20. ーCazul SIS-tematic KGBー

  “KGB-ul ESTE NEMURITOR,
  EL ISI SCHIMBA DOAR DENUMIREA”
  INTERVIU CU SCRIITORUL VLADIMIR BESLEAGA
  “ZIARUL DE GARDA” 6 IANUARIE 2011

  http://www.zdg.md/exclusiv/kgb-ul-este-nemuritor-el-doar-isi-schimba-denumirea/comment-page-1#comment-64992

  intrebare de Aneta Grosu:
  «Totdeauna am avut senzaţia că anumite morţi au fost puse la cale». Această declaraţie vă aparţine. Pe 27 decembrie şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier sculptorul Tudor Cataraga şi soţia sa. Credeţi că aceste accidente rutiere sunt planificate de cineva, undeva?

  RASPUNS:
  — Anumite structuri aşa-zise legale, dar mai cu seamă cele obscur-mafiote din zona noastră, precum şi din fostul imperiu, care pe parcursul deceniilor au controlat teritoriul şi nu s-au dezis de acest drept, pentru că l-au considerat în continuare domeniul lor de interes, au activat aici nestingherite, şi atunci când anumite persoane cu funcţii de răspundere ieşeau de sub ascultare, devenind indezirabile, recurgeau la lichidarea lor fizică. Aşa a fost cazul celebrei radieri cu izotopi radioactivi a regretatului primar general al Chişinăului Nicolae Costin, dar cel mai adesea s-a recurs la înscenarea unor accidente rutiere, care prin specificul lor sunt pe cât de dificil de evitat, pe atât de anevoios de demonstrat. Exemple pot fi aduse destule, unele dintre care sunt prezentate în textul meu dramatizat «Morţii cei vii şi viii cei morţi». Mă voi referi aici doar la cazul regretatului Gheorghe Ghimpu, care este cel mai elocvent. Preşedinte al Partidului Naţional Român, şi-a pierdut viaţa aflându-se la volanul propriei maşini, în timp ce ducea uniforme de ostaşi ai Armatei Române spre a le înmâna acestora. Era la o oră timpurie a dimineţii, când, la un moment dat, a fost orbit puternic din faţă, a pierdut controlul maşinii, s-a izbit într-un copac, din care a şi survenit sfârşitul colegului de drum de alături, iar dânsul s-a stins la câteva zile. Orbit de cine? Vom şti vreodată? Orbit… cum? Există astăzi metode tehnice nu doar de a orbi pe şofer, ci şi de a paraliza sistemul de ghidaj… Iar aceste scenarii sunt minuţios pregătite şi executate de profesionişti… Sau cazul consilierului prezidenţial al lui Iliescu, Adrian Dohotaru, care mergea pe şoseaua Ismail–Odesa, pentru a participa la dezvelirea bustului lui Eminescu… A fost acroşat, pe un traseu absolut liber, de un vehicul la volanul căruia se afla nu altcineva decât un… cascador, deci, un profesionist… A murit şi consilierul, a murit în acel aşa-zis accident şi şoferul… Ei bine, cât priveşte cazul sculptorului Cataraga nu ştiu dacă poate avea vreo motivaţie politică, rămâne să demonstreze organele de anchetă…
  —————————————————————————
  N.B.
  Sculptorul Tudor Cataraga este autorul Monumentului Libertăţii dedicat evenimentelor din 7 aprilie 2009, dar şi al altor lucrări monumentale celebre, cum ar fi “Îngerul de veghe” – Ion Dumeniuc, “Mihai Eminescu”, “Tron Medieval”, “Început şi sfârșit”.
  —————————————————————————
  Citat:
  În ziua în care s-a împlinit un an de la evenimentele din 7 aprilie 2009, în faţa clădirii Parlamentului s-a înălţat macheta viitorului Monument al Libertăţii, pe care a prezentat-o arhitectul Tudor Cataraga. La miting Catarga s-a închinat în faţa tinerilor şi a declarat că

  «datorită tinerilor, acum putem privi mândri spre cer şi putem gândi liber».

  Artistul a promis că exact peste un an va fi ridicat monumentul sub formă de cruce, format din 12 panouri de metal, realizat de o echipă de arhitecţi şi sculptori sub conducerea sa.
  ————————————————————————
  PENTRU ACEST MONUMENT SI ACEASTA DECALARATIE EL A FOST ASASINAT de KGB+ Tiraspol,
  la sfarsit de mandat M.Ghimpu

  PRIN SIMULAREA UNUI “accident” IN MARELE SIR AL MARTIRILOR MOLDOVENI omorati de KGB:
  Ion Dumeniuk, N. Costin, Doina si Ion, Gh Ghimpu, etc.

 21. ーCazul SIS-tematic KGBー

  FORTELE OCULTE:
  ASASINATE LA COMANDA contra Marii Re-Uniri cu România:
  O A DOUA DECAPITARE A INTELECTUALILOR NOSTRI IN ULTIMII 20 DE ANI,

  / PRIMA FIIND DEPORTARILE SI GENOCIDUL IN ANII 1940 COMIS DE OCUPATIA RUSEASCA /

  Martirii Neamului Nostru:
  ————————————————————————————————————————————
  1. Mihail Garaz – impuscat in fata casei la 60 de ani – / 1930 – 1990 / – poet si publicist.
  2. Dumitru Moldovanu – un tânar patriot, omorât in Nov.1990.
  3. Ion Gheorghita – impuscat si el in fata casei la 52 de ani – / 1939 – 1991 / – poet.
  4. Grigore Vârtosu – mare patriot,
  impuscat in spate in iulie 1992 in razboiul cu rusii de pe Nistru.
  5-6. cântaretii cuplul Doina / Marin / – la 34 de ani – / 1958 – 1992 /
  si Ion Aldea-Teodorovici – la 38 de ani – / 1954 – 1992 /- «accident» inscenat.
  7. Ion Dumeniuk – la 56 de ani / 1936 – 1992 / – lingvist, publicist, otravit-iradiat.
  8. Ion Vatamanu – la 56 de ani – / 1937-1993 / – poet, publicist, savant,otravit.
  9. Nicolae Costin – la 59 de ani / 1936 – 1995 / – primar de Chisinau, iradiat cu cesiu
  10. impreuna cu soferul sau – / Tudor, grav bolnav /
  11. Petre Teodorovici- la 47 de ani – / 1950 – 1997 / – cântaret, iradiat-otravit,
  care stia prea multe despre cei care i-au omorât fratele si pe Doina.
  12. Lidia Istrati – la 56 de ani – / 1941 – 1997 /- scriitoare, deputata,
  iradiata-otravita pentru curajul sau contra mafiotilor.
  13. Gheorghe Ghimpu, la 63 de ani – / 1937- 2000 / – disident, deputat, «accident» inscenat
  14. si colegul sau Ion Caftanat- / aflat la volan in aceeasi masina /
  15. Veniamin Apostol – la 62 de ani – / 1938 – 2000 / – actor, iradiat-otravit
  16. Ion Mija – la 63 de ani – / 1938 – 2001 / – cineast, iradiat-otravit
  17. Nicolae Sulac – la 65 de ani – / 1936 – 2003 / – cântaret, iradiat-otravit
  18. Iacob Burghiu – la 62 de ani – / 1941-2003 / – prozator si regizor, iradiat-otravit.

  4 ASASINATE in lanț:
  ————————————————–—————————
  19. Emil Loteanu /1936-2003/, cineast /otrava in cafea la Moscova, probabil era un fost agent,
  care cunostea prea multe despre presedintii comunisti ai RM, si devenise nesupus, deci periculos/.
  20. Grigore Grigoriu – /1941-2003/, actor, prietenul bun a lui Emil Loteanu,
  de aceea a fost si el anihilat printr-un «accident» aranjat.
  21. Traian Grigoriu – /1972-2004/, fiul lui G. Grigoriu, actor la Piatra-Neamt, care si el, sarmanul, probabil,
  stia câte ceva din culisele politicii ruso-moldovenesti: «accident» mortal, impreuna cu prietenul sau:
  22. Adrian Neacsu – /1972 -2004/, actor
  —————————————————————————————–
  23. Vladimir Nicu – la 76 de ani – / 1928 – 2004 / – istoric, om politic, iradiat-otravit.
  24. episcopul Doremidont – la 45 de ani – / 1961 -2006 /, » accident» la comanda.
  25. corpul lui Andrei Buzu, patriot si primar de Drasliceni, r. Criuleni a fost gasit intr-o fântâna.
  26. Victor Ciutac – la 71 de ani – / 1938 – 2009 / – actor, iradiat-otravit
  27. Grigore Vieru – la 74 de ani – / 1935 – 2009 / – poet national, «accident» inscenat.
  28. Ion Contescu – omorât in 2009, profesor, istoric, iradiat-otravit.
  29. Andrei Vartic, la 61 de ani – / 1948 – 2009 / – publicist, poet, savant, otravit-iradiat.
  30. Andrei Savciuc , la 21 de ani – / 1988 -2009 / – student la Bucuresti, «accident» inscenat.
  31. Tudor Cataraga – la 54 de ani – / 1956 – 2010 / – sculptor,
  32. / asasinat /»accident» rutier la comanda “/ impreuna cu sotia sa Dora /
  33. Vlad Gheorghelas – la 61 de ani – / 1950 -2011 / –
  cântaret, iradiat-otravit / cancer /.
  34. Andrei Buzu – patriot si primar de la PPCD in s. Drasliceni /Criuleni,
  omorât si aruncat intr-o fântâna la 4 August 2007.
  35. Valentin Ciobanu, fost vice-presedinte al PPCD, la 14 septembrie 1998, a fost omorat cu lovituri de rangi in mijlocul zilei, chiar in pragul casei sale.
  36.
  Leonida Lari – / la 62 de ani, 1949-2011 /
  scriitoare si martira nationala, iradiata la “cancer”
  si fratele ei Leonard Tuchilatu, poet /1951-1975/,
  “răpus” in armata ruseasca.
  37.
  Vasile Vatamanu – / la 56 de ani , 1955-2011 /, deputat in primul Parlament democrat din 1990, jurnalist sportiv si mare prieten al familiei poetului martir Grigore Vieru. “Accident” rutier prin orbire din fata.
  38.
  Marius Sava, un tânar licean de 19 ani omorât la Timisoara la 4 Septembrie 2011,
  in timpul expozitiei Steagului lui Stefan cel Mare, adus de la Bucuresti la Muzeul de Istorie din Chisinau.
  / 24 August – 12 Septembrie 2011 /
  39.
  Tudor Arnaut /1959 – 2012/, profesor de istorie la Universitatea din Chisinau; „un alt accident rutier”
  ca „recompensa” oculta pentru toate relatiile lui strânse cu România, asasinat cu o zi inaintea /27 Aprilie /
  inceperii unei importante Conferinte Internationale a Istoricilor cu referinta la data de 16 mai 1812
  – Bicentenarul ocupatiei noastre de catre Imperiul tarist.

  ——————————————————————————————————————
  40.
  + PLUS 5 tineri torturati, schinjuiti si masacrati de catre teroristii-politisti mascati in aprilie 2009
  in timpul protestelor anti-comuniste si anti-voronin de la Chisinau:
  41. Valeriu Boboc /1985 – 2009/
  42. Ion Ţâbuleac
  43. Eugen Ţapu
  44. Maxim Canişev
  45. Radu Ciobanu
  ———————————————————————————–
  Bucovina de Nord si Sudul nostru care plâng:
  46.
  In 1993 patriotul si primarul Ion Rotaru din s. Boian, judetul Cernauti, si-a pierdut mintile dupa ce unul din fii sai a fost ucis în condiţii «enigmatice».
  47.
  Mihai Jar / 1960-1999 / mare patriot si directorul scolii românesti 26 din or. Cernauti — «moare subit» /otravit/.
  48.
  Adrian Dohotaru – la 56 de ani –/1939 -1995/ – diplomat român, «accident mortal» inscenat pe autotrasa de lânga Chilia la sud la Dunare.
  ————————————————————-
  49.
  + plus cei câtiva monahi tineri de la manastirile Capriana, Tipova, etc.
  omorâti pentru vederile lor pro-românesti / suntem in cautarea numelor lor /.
  N.B.
  + plus cele câteva sute de victime moldovene din timpul razboiului cu rusii de la Nistru din 1992.
  c)
  Daca cunoasteti si alte cazuri de asasinate politice,
  va rugam sa completati aceasta lista neagra a EROILOR NOSTRI.
  ——————————————————————————————————————––––––
  Istoria se repeta !
  Si in anii premergatorii anului 1918, când s-a realizat Unirea Basarabiei cu România,
  multi patrioti est-moldoveni au fost omorâti de ocupantii rusi. De exemplu:
  – juristul Simeon Murafa / 1887 -1917 /
  – inginerul Andrei Hodorogea / 1888 – 1917 /
  Ambii au fost asasinati la Chisinau de o banda bolsevica la 20 August 1917.
  Dupa ocuparea din nou a Basarabiei in 1940,
  multi deputati din acel Sfat al Tarii istoric din 1918,
  au fost arestati, deportati, impuscati:
  1. Teodor Uncu / 1881 – 1940 /
  2. Teodor Cojuharu / 1879-1940 /
  3. Teodor Neaga / 1880 -1941 /
  4. Vlad Bodescu / 1868 – 1941 /
  5. Ion Ignatiuc / 1893 – 1943 /
  6. Pantelimon Sinadino / 1875 – Gulag, anul ? /
  7. Constantin Bivol / 1885 -1942 /
  8. Emanuel Cotelea / 1883 -1943 /
  9. Luca Știrbeț / 1889 -1942 /
  10. Alexandru Baltaga / 1861 -1941 /
  11. Nicolae Sacară / 1894 -1942 /
  12. Grigore Turcuman / 1890 -1942 /
  13. Stefan Botnariu / 1875 – 1941 /
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Deci vedem ca se duce CONSTANT o lichidare sis-tematica oculta speciala
  a celor mai importanti patrioti români moldoveni.
  CINE SUNT URMATOARELE VICTIME ?
  OARE NU AVEM CURAJUL SA DEMASCAM ASASINII NATIUNII NOASTRE SI SA STOPAM ACEST GENOCID ?
  AMINTIRE SI POMENIRE VESNICA PATRIOTILOR MOLDOVENI
  CARE AU FOST LICHIDATI PENTRU O CAUZA MAREATA
  – ROMâNIA MARE !

 22. ーCazul SIS-tematic KGBー

  Agentura rusa de la reprezentanta ONU din Chisinau
  revoltata de retragerea licentei
  postului de televiziune comunist pro rusesc NIT.
  10 Aprilie 2012:
  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/5306-agentura-rusa-de-la-reprezentanta-onu-din-chisinau-revoltata-de-retragerea-licentei-postului-de-televiziune-comunist-pro-rusesc-nit.html
  –––––––––––––––––––––––––
  Surse ale „Romanian Global News” din capitala
  celui de-al doilea stat românesc au declarat
  ca exista suspiciuni intemeiate ca functionarii ONU de la Chisinau
  ar lucra in mare parte pentru serviciile secrete ruse,
  ceea ce ar explica reactia lor la inchiderea postului comunist
  pro rusesc NIT, post de propaganda al comunistilor si Moscovei.

  Unul din argumentele surselor noastre de la Chisinau este
  ca atunci când regimul Voronin a retras licenta Televiziunii Române
  pentru R. Moldova, ONU nu a scos niciun cuvintel !
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––
  N.B.
  Si cine sunt acesti spioni internationali rusofili ?
  1.
  Tovarasul Claude Cahn /cu cetatenia Israel / este autorul comunicatului
  şi consilierul pentru Drepturile Omului în cadrul Oficiului Naţiunilor Unite de la Chişinău.
  2.
  Declaratie facuta cu acordul
  Dna Kaarina Immonen, finlandeza,
  Coordonator Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite
  şi Reprezentant Permanent al Programului Naţiunilor Unite
  pentru Dezvoltare (PNUD),
  numită în această funcţie în iunie 2007,
  si venita direct de la PNUD de la MOSCOVA.
  CONVERSEAZA IN RUSA !
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  ADDENDUM:
  o comisie speciala a Presedintelui Nicolae Timofti trebuie sa cerceteze
  cazurile de discriminare nationala a moldovenilor din acest oficiu ONU de la Chisinau
  din partea mafiotilor internationali si rusofoni !
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  P.S.
  this message translated into English will be sent
  to all international mass-media.
  GO HOME, RUSSIAN SPYERS AND UNDP MAFIA !

 23. Doamna Vitalia,
  Inca o data felicitari pentru curaj si acest articol.
  Intrucat acest apel este de o importanta vitala pentru realitatea politica din RM, poate comasati ambele postari si comentarii si le afisati doar pe o singura pagina, ca sa fie mai usor acelora care citesc cu lupa
  si ca sa le intre bine in cap ca populatia are dreptul sa stie Adevarul.
  Numai bine !

 24. Pt Ainu

  Nu inteleg ce sa comasez.

 25. comentarii preluate din ziarul Timpul din 11 iunie 2012
  la articolul – Ce se intampla la SIS ?:
  ––––––––––––––––––––––––
  ion:

  Toti pensionarii de la SIS (KGB) sint mari biznesmani.
  Luati lista
  si verificati citi judecatori si functionari de stat au fost corupti de ei prin intermediul celor din functie de la SIS. Calaii nemurilor sint printe noi si sint prosperi. Puncteza pe nulutati docile si isi fac mendrele nestingeriti.
  Cit de declaratiile unor politicieni partajati, daca omul are ochi si urechi si nu stie e grav de prost! Daca ti-ai asumat o rapundere trebue sa o duci pina la capat!
  Scrisoarea domnilor de la PL e adresata in primul rind voua ca sa nu mimati reforma in organele unde va-ti asumat raspundere. Nu se demite seful SIS dupa ce a-ti prins firul 7 aprilie. O institutie care nu isi face datoria se lichideaza. Se angajeaza profesionisti necorupti care nu au teama de fostii KGB-sti si mai mult ii tin in vizor pe toata agentura sovetica si de partid si cea antistatala recent. O astvel de abordare asteapta cetatenii de la partidele politice

 26. comentarii preluate din ziarul Timpul din 11 iunie 2012
  la articolul – Ce se intampla la SIS ?:
  –––––––––––––––––––––
  – Toma Ursu :

  SIS o filiala a FSB , iata ce se intimpla

  –––––––––––––––-
  – drivingtheporcelainbus :

  Nu se va schimba nimic.
  SIS-ul face parte din Sistem care este corupt şi criminal.
  ––––––––––––––––––––
  – MihailMoraru :

  SIS-ul, de la crearea acestuia, este sub controlul total al FSB rusesc !!

  –––––––––––––––
  – Viorel Macovetchi:

  Tare mai sinteti cacaciosi.
  Culmea prostiei moldovenesti o prezinta elita politica.
  Acest apel nu estre anonim.
  Va simtiti mai bine?

 27. „SIS, în centrul unui scandal imobiliar”
  Jurnal de Chisinau, 15 iunie 2012
  –––––––––––––––––––––––––
  De pe panouri, cunoscuta interpretă Nelly Ciobanu te îndeamnă să-ţi procuri o locuinţă în condiţii avantajoase.
  În realitate, oamenii spun că au fost traşi pe sfoară,

  inclusiv cu acordul tacit al SIS şi PG,

  două instituţii ai căror angajaţi ştiau încă din 2009 că Întreprinderea Individuală „Tomailî Argo” nu-şi va putea onora obligaţiile din cauza datoriilor colosale pe care aceasta le are faţă de Banca de Economii. Despre Ivan Tomailî, patronul firmei, personaj din anturajul fostei guvernări comuniste, se spune că e în relaţii bune cu Grigore Gacikevici, directorul Băncii de Economii, că ar avea legături la Procuratura Generală, graţie cărora nu a fost tras la răspundere nici chiar atunci când era cât pe ce să lase pe drumuri procurorii pentru care s-a angajat să construiască un bloc de locuit, şi că ar fi oferit un bonus consistent fostului director SIS, Artur Reşetnicov, în schimbul lotului de teren pus la dispoziţie pentru construcţia celor cinci blocuri cu 18 etaje, caz relatat de JURNAL de Chişinău acum un an în articolul „Capcana lui Reşetnicov”.
  ––––––––––––––––
  http://ziar.jurnal.md/2012/06/15/sis-in-centrul-unui-scandal-imobiliar/

 28. Petru Bogatu:
  „Securitatea contra Securităţii ”
  Jurnal de Chisinau, 15 iunie 2012
  http://ziar.jurnal.md/2012/06/15/securitatea-contra-securitatii-bogatu/
  ––––––––––––––––––––-

  Deunăzi, nişte necunoscuţi au pus o bombă cu ceas.
  Proiectilul încărcat cu materie incendiară a fost detonat
  într-un spaţiu public aglomerat până la refuz.

  Atacul cu bombă
  ––––––––––-
  Din fericire, bomba, deşi avea o putere de distrugere semnificativă, nu era atomică. Şi nici măcar artizanală. A fost o bombă de presă care, de altfel, până la urmă, nici n-a explodat. O bubuitură, totuşi, s-a auzit.

  Acum o săptămână, după ce directorul interimar al SIS-ului, Valentin Dediu, a afirmat că unirea Republicii Moldova cu România nu este posibilă pentru că Bucureştiul va trebui să-şi ceară voie de la Bruxelles să facă acest lucru, un „grup de ofiţeri” de securitate au dat publicităţii un apel în care susţin că SIS a ajuns la cheremul agenturilor ruseşti şi al grupurilor mafiote.

  Momentul pentru a arunca bomba de presă a fost bine ales. „Grupul de ofiţeri” a profitat de ieşirea jenantă a directorului lor şi l-a lovit în plină figură. Într-adevăr, declaraţia lui Valentin Dediu privind unirea este demnă de cascadorii râsului. Dincolo de faptul că un şef al unui serviciu secret nu este mandatat să facă comentarii politice, el s-a dovedit a fi un personaj prost informat. Iar asta e foarte grav pentru conducătorul unei instituţii specializate în colectarea şi analiza informaţiilor clasificate. UE nu are prerogativa de a împiedica o ţară să se dezintegreze sau, din contra, să se integreze cu alta. RFG n-a avut nevoie de girul nimănui atunci când a unit cele două state germane.

  Ce vor ofiţerii de securitate sub acoperirea anonimatului?
  –––––––––––––––––––––––––
  Nu însă de gafele directorului SIS ne ocupăm noi aici, ci de atacul lansat împotriva lui de un pretins grup de subalterni. Nu putem spune cu certitudine că apelul a fost semnat de ofiţerii principalului serviciu secret din Republica Moldova pentru simplul motiv că autorii se ascund sub acoperirea anonimatului. Totuşi, gradul lor de informare, publicarea listei complete a şefilor de direcţii demonstrează că aceştia cunosc situaţia din interiorul instituţiei. În treacăt fie spus, semnatarii mesajului dezvăluie conţinutul unor documente confidenţiale. Ei deconspiră, de exemplu, numele ofiţerului SIS sub acoperire de la Întreprinderea de stat Registru. Dar asta nu e treaba noastră, ci a Justiţiei.

  La o privire superficială, acuzaţiile aduse de autorii apelului sunt mai mult decât credibile. Prevalarea elementului kaghebist în posturile de conducere, infestarea SIS-lui cu agenturi ruse, marginalizarea tinerilor ofiţeri de informaţii cu studii în Occident, nepotismul, cârdăşia cu unele grupări criminale – toate acestea sunt vicii vechi şi arhicunoscute ale Serviciului de Informaţii şi Securitate.

  Totuşi, asta încă nu este tot. Adevărul nu-i spus până la capăt. Autorii anonimi ai apelului trec cu vederea nişte fapte indispensabile pentru înţelegerea situaţiei îngrijorătoare create în SIS. Să luăm două dintre ele.

  Ce a făcut tânăra generaţie de securişti până în 2009?
  –––––––––––––––––––––––
  Primul. Semnatarii apelului scriu că „serviciul este condus de un grup de pensionari”, iar tinerii sunt daţi afară. „În ultimii doi ani au fost eliberaţi din SIS circa 247 de ofiţeri cu o vechime în muncă de la 5 până la 15 ani”. Statistică tare de tot, nu-i aşa? Aceste cifre sunt menite să probeze cât de retrogradă este conducerea politică a ţării care menţine în funcţii nişte boşorogi kaghebişti, eliminând din SIS noua generaţie. Autorii nu ne spun însă cine sunt aceşti tineri securişti? Ce-au făcut ei la 7 aprilie 2009 şi în anii de guvernare comunistă? Bine, vă spunem noi. Mulţi dintre aceştia au fost aduşi în SIS de Voronin după 2001 pentru a se ocupa de hărţuirea opoziţiei democratice, de intoxicarea presei, de diversiuni antioccidentale, de instaurarea statului poliţienesc. Nu e de mirare că, după schimbarea puterii politice, unii dintre „tinerii securişti” au fost constrânşi să părăsească Serviciul.

  Al doilea. „Grupul de ofiţeri SIS” îl acuză pe Valentin Dediu de trădare, imputându-i că ar fi „făcut spionaj în favoarea altul stat”. Dar nu ne spune în favoarea cărui stat. Semnatarii apelului nu degeaba ascund acest amănunt interesant. Dacă l-ar fi dezvăluit, s-ar fi dus pe copcă tot europenismul lor etalat cu ostentaţie.

  Pentru cine a spionat Valentin Dediu?
  –––––––––––––––––-
  Totuşi, fără să-şi dea seama, autorii anonimi ai mesajului ne oferă cheia care ne permite să dezlegăm enigma „trădării” lui Dediu. Acesta, de bună seamă, din ordinul lui Vladimir Voronin, a fost arestat la Kiev de departamentul de securitate internă al SIS-lui în colaborare cu serviciile speciale ucrainene, fiind apoi adus la Chişinău în cătuşe şi dat pe mâna justiţiei.

  Pe Valentin Dediu îl păştea puşcăria. Supărarea lui Voronin nu era întâmplătoare. Chiar autorii apelului recunosc că actualul director interimar al SIS „a vândut secrete de stat… pentru a proteja interesele unor persoane apropiate”. Cine sunt aceste persoane apropiate?

  Răspunsul îl găsim tot în apelul „grupului de ofiţeri SIS”. Autorii scriu că fiul directorului SIS, Emil Dediu, şi nepotul său, Octavian Dediu, „au absolvit Academia Serviciilor Speciale din România”. Anume aceşti doi tineri sunt „persoanele apropiate” care urmau a fi „protejate” .

  De unde şi concluzia că Valentin Dediu a livrat informaţii pentru România. În caz contrar, fiul şi nepotul n-ar fi absolvit niciodată o instituţie de învăţământ a comunităţii române de informaţii. Ca să nu mai spun că în cazul în care Dediu ar fi spionat pentru ruşi, preşedintele comunist nu s-ar fi supărat tare şi nu l-ar fi adus încătuşat la Chişinău.

  Aş vrea să fiu bine înţeles. Nu vreau nici să perii pe unii, nici să arunc pungi de vopsea neagră în alţii. Am stăruit totuşi asupra unor detalii mai puţin cunoscute, întrucât fără ele riscăm să nu nuanţăm suficient situaţia de la SIS. Iar acolo, de bună seamă, e ceva putred, de vreme ce serviciul secret a ajuns să-şi spele rufele în public.

 29. Cronicarul Unionist

  KGB – in actiune:
  de azi dimineata toate mesajele mele de pe toate ziarele din RM
  sunt blocate !

 30. Cronicarul Unionist

  Marile Dezvaluiri din iunie 2012:
  REVOLUTIA ANTI-KGB DIN PRESA EST-MOLDAVA:
  / S.I.S. = Serviciul de Informatii si Securitate /
  ———————————————————–————————
  ———————————————————–————————–
  «APEL al unui fost colaborator al SIS-ului»

  de Nicolae Lupaşcu,
  locotenent-colonel în retragere
  ———————————————————————–———————-
  ziarul «Timpul», Chisinau, 18 iunie 2012
  ——————————————————————-
  motto:
  «Un regim opresiv poate înnebuni un om,
  dar libertatea poate face din el un idiot»
  / de Kazimierz Brandys /
  ——————————————————–

  În cadrele Serviciului de Securitate m-a adus,
  cum se întâmplă adesea în viaţa omului, ÎNTÂMPLAREA.
  Nu m-am visat, copil fiind, luptător cu „şpionii». Nici în anii studenţiei
  nu am avut vreun contact cu reprezentaţii KGB. Aveam familie pe care trebuia s-o întreţin, iar în puţinul timp liber care îmi mai rămânea nu ieşeam din bibliotecă, aşa că umbra temutei pe timpuri organizaţii nu s-a intersectat cu activitatea mea până la absolvirea Facultăţii de Filologie a Universităţii de Stat. La susţinerea tezei de licenţă am fost remarcat de regretatul Silviu Berejan, care m-a invitat să muncesc la Academia de Ştiinţe. Fireşte, am acceptat, gândindu-mă foarte serios la o carieră ştiinţifică. Îmi plăcea literatura şi studiul ei mă pasiona.

  Pe la sfârşitul verii însă am fost contactat de un mandatar al Securităţii, care m-a întrebat dacă n-aş vrea să lucrez la ei.
  Era vara anului 1970.
  După celebrele procese ale lui Daniel şi Siniavski, intelectualitatea
  (în special cea umanitaristă) din Rusia pornise o mişcare disidentă, care a alertat serios forurile de partid. Până atunci, cadrele KGB se recrutau din domeniul oricăror alte profesii, numai nu dintre filologi, istorici, ziarişti. De aceea s-a şi decis să se coopteze de urgenţă pentru lucrul operativ cu intelectualitatea de creaţie tineri absolvenţi ai facultăţilor respective. Aşa am nimerit şi eu în vizorul serviciilor speciale. N-aş putea spune că m-a bucurat propunerea venită pe nepusă masă.
  Am avut mai degrabă unele dubii şi abia am îngăimat
  că am să mă mai gândesc.

  Câţiva ani în urmă, cel care se crede vulpoi, şi anume Petru Lucinschi, arunca o replică ziariştilor, precum că nu e nevoie de lustraţie, pentru că aceasta ar însemna să rămânem fără intelectualitate de creaţie.
  Mulţi au văzut în cuvintele paharnicului lui Bodiul prezenţă de spirit, adevăr cutremurător şi alte matrapazlâcuri de felul acesta.
  La mijloc însă e doar intenţia de a-şi ascunde plăgile oribile,
  arătând cu degetul la cei pe care i-a ţinut ani de-a rândul într-o continuă hăituială.

  După câte îmi amintesc, tocmai el, nu altcineva, era agasat de «românismul» prenumelui lui Cimpoi, Mihai, de poezia lui Vasile Romanciuc etc. Vânătoarea de «naţionalişti» printre poeţi şi artişti începea întotdeauna din seraiurile secretarului pe ideologie al CC, venind la KGB doar ca formulă imperativă: «k ispolneniu!»
  (a se executa!).
  Acum respectivul poate să spună că şi el era impus, că deasupra lui stătea Bodiul, iar, mai departe, constipatul Suslov ş.a. Recunosc, şi eu am avut uneori nişte şefi cu o inteligenţă la genunchiul broaştei.

  Uneori mi s-au nimerit şi nişte subalterni neghiobi, puşlamale sută la sută (unii dintre aceştia azi servesc, în grade de generali, mogulii din actuala coaliţie majoritară, având şi «performanţa» colaborării – cu plata cash! – cu unul-două servicii speciale străine), care m-au pârât instanţelor superioare pentru neloialitate şi lipsă de fermitate faţă de «greşiţii» regimului. Dar respectul meu faţă de intelectualitatea de creaţie a neamului a rămas neclintit, având toată convingerea, că şi eu, la rându-mi, am fost respectat de cei pe care i-am cunoscut.
  Despre aşa-zisa «colaborare» voi vorbi mai jos, pe îndelete.

  De ce însă Petru Lucinschi îi bagă în aceeaşi oală pe toţi intelectualii?
  E clar, ca să rămână el cât mai curat.
  Or, lustraţia tocmai cu aceştia trebuia începută,
  cu Snegur, Lucinschi, Sangheli, Moţpan, Voronin ş.a.m.d.

  Lustraţia, care ar fi trebuit să se producă imediat în 1990,
  ar fi însemnat atunci nu terfelirea de-a valma a ceea ce are poporul nostru mai de valoare, ci închiderea accesului la putere a celor pe care regimul sovietic i-a selectat după principiile diabolice ale unei «selecţii negative», cum spunea Eminescu, verificându-le – de la o fază a ascensiunii lor pe verticala de partid la alta – reflexele, eliminându-le treptat din comportamentul lor pe cele necorespunzătoare, inoculându-le pe cele trebuincioase, pentru ca în final să ajungă o slugă perfectă, supusă şi devotată.

  Dacă li se bloca acestora accesul la putere, nu am fi ajuns în situaţia când Snegur a semnat cu de la sine putere, fără ştirea nimănui, un document care ne-a marcat definitiv destinul – aderarea noastră la CSI,

  sau când Lucinschi a consfinţit cu propria mână existenţa statului Pridnestrovie prin recunoaşterea «statului comun» Republica Moldova,

  ori, când Sangheli ne-a făcut printr-o semnătură «minoritari» ai pachetului de acţiuni la «Moldovagaz». Asta ar fi fost o adevărată lustraţie şi numai un gest de felul acesta ne-ar fi salvat de marea cădere şi marele colaps care se prelungeşte de două decenii.

  De altfel, anume acest aspect al problemei m-a silit să ies din tăcerea care mi-o impune statutul deontologic al fostei mele profesii şi să pun pe hârtie anumite lucruri care ar fi trebuit demult clarificate definitiv pentru toţi. Nu mie îmi revenea sarcina acestor clarificări. Ar fi trebuit s-o facă instituţia abilitată, SIS-ul, care, din păcate, astăzi are mulţi generali, colonei, dar nu are profesionişti în ale informaţiei şi, mai ales, nu are oameni de bună-credinţă, gata să apere şi să susţină interesul naţional.
  Aleşi pe sprânceană după relaţii de nepotism şi loialitate faţă de un boss de partid sau altul, craii din conducerea actuală a SIS-ului, din oportunism, laşitate şi impotenţă profesională, la provocările care scindează societatea, se fac mereu că plouă. De parcă nimic nu se întâmplă, de parcă aşa şi trebuie să fie.

  E drept că pe parcursul celor douăzeci de ani de «independenţă» în
  R. Moldova s-a modelat şi s-a şlefuit un sistem de informaţie care este prin definiţie opusul a ceea ce se presupune a fi o instituţie de genul acesta.

  Informaţia adunată de lucrătorii operativi este folosită de superiorii sistemului în scopurile lor personale, adică, pe şleau spus, se vinde ori se serveşte în operaţiuni de şantaj, presiune politică şi altele de felul acesta.

  Nu e de mirare că lucrătorii buni nu au rezistat unor asemenea «obiceiuri» şi au plecat ori au fost siliţi să plece.

  Mă gândesc la specialişti de forţă, cum sunt
  – Valeriu Furdui,
  – Alexei Timuş,
  – Artur Gumeniuc
  – şi plecaţii forţat Constantin Cotorobai, Dumitru Gabura, Grigore Bârcă
  şi alţii,
  persoane ce ar fi apte de a ameliora situaţia şi a readuce în serviciu profesionalismul.

  Astfel, în cadrul conducerii SIS au rămas, în temei, doar cei din «familie», cumătrii, finii, nepoţii, fiecare cu propriul «business»,
  cu propria găinărie şi nimeni cu interesele ţării.

  Nu e de mirare nici faptul că un şef al SIS-lui, în timpul războiului de la Nistru, era mai mult ocupat cu trecerea camioanelor cu votcă de contrabandă peste Prut, că alt şef ne-a vândut mai târziu ruşilor agentura de la Tiraspol,

  – că un al treilea, bătut măr după plecarea din post, cică pentru «convingerile» sale comuniste (de fapt, însă, pentru că a luat banii,
  dar ceea ce a promis «băieţilor» să facă nu a făcut),
  şi-a cumpărat din te miri ce o casă cu 350.000 euro,

  – că alţii s-au căpătuit cu apartamente, vile, imobile, restaurante, prăvălii, maşini de sute de mii şi mii de euro.

  Cu alte cuvinte, avem un serviciu de informaţie care este o clonă perfectă a sistemului nostru politic. E un sistem de informaţie adânc „înnemurit» cu sistemul politic, având şi toate viciile şi bolile lui
  (actualul şef ar spune «lúia»).

  Le pasă lor de faptul că suntem «lucraţi» metodic într-un mod ce nu ne lasă nicio şansă de prosperitate şi normalitate? Îi doare pe dânşii că de douăzeci de ani ne învârtim în acelaşi cerc, reluând mereu de la capăt aceleaşi refrenuri care sfârşesc mereu într-o fundătură?
  Departe de ei toate aceste gânduri şi preocupări!

  Problema e că, de o habă de vreme,
  în media electronică a fost aruncată din nou o mâţă moartă
  – aşa-zisa «listă a lui Şandrovschi».

  S-a făcut ca de obicei, cum se fac diversiunile clasice,
  de pe un site din România, cu scopul clar de a sensibiliza
  firile exaltat patriotice.

  Imaginaţi-vă care ar fi fost reacţia dacă lista cu pricina era aruncată din Ucraina ori din Rusia. Toţi ar fi vorbit de o provocare a FSB şi nu ar fi luat-o în seamă. Aşa însă este ca şi cum ar fi o atenţionare a fraţilor români privind un «pericol» de moarte ce ne paşte dinăuntrul nostru.

  «Ai noştri» au reacţionat ca… proştii.
  Traianus, pe care îl stimez, a postat pe blogul său
  o cacealma de doi bani.

  În continuare, Nicolae Dabija vine cu o scrisoare deschisă
  către «poetul Traianus».

  Concomitent «lista Şandrovchi» face furori pe Facebook.
  Într-un cuvânt, o nebunie sau, în limbajul iniţiatorilor acestei provocări, «operaţia proşla uspeşno».

  Ca o scuză şi ca argument al gestului său deloc rezonabil,
  Traianus declară cu o patetică oratorie:
  —————————————————————————–
  «Importantă e repunerea problemei care e de-a dreptul capitală
  pentru reunirea Basarabiei cu România,
  dar şi pentru integrarea acestei fărâmituri de pământ românesc
  în Uniunea Europeană».
  ———————————————————————————
  Problema, bineînţeles, e Legea lustraţiei. După cele spuse aş vrea să întreb dacă o Lege a lustraţiei ar însemna, într-adevăr, pentru Moldova o «purificare»(lustraţie însemnând tocmai acest lucru) şi o şansă de progres, cum se insinuează cu rea-credinţă şi cum se crede cu naivitate.

  După douăzeci de ani de rătăcire prin jungla tranziţiei, puţini din cei care au semnat un angajament cu fostul KGB mai sunt în structurile Puterii. Între timp, în politica moldovenească au apărut nume noi.

  În vârful Puterii l-am avut, după «troica» de vârf sovietică –
  Snegur, Lucinschi, Sangheli -,

  pe Voronin, pensionar în grad de general
  şi cetăţean cu actele în regulă al Rusiei.

  Astăzi avem, repet, în conducerea SIS un ins, «ghinărar», care pe timpuri, din impotenţă profesională, fabrica dosare fictive de agenţi secreţi. În cadrul unei inspecţii, eu personal am descoperit că din cei 12 agenţi racolaţi de dânsul, aşa cum arătau rapoartele, nouă nici cu spatele nu ştiau de aceasta.

  De altfel, mă întreb ce facem azi, în cazul adoptării Legii lustraţiei,
  cu aceşti NOUĂ?

  Un alt mare «nănaş» ori văr, ori ce neam o mai fi şi al cui o fi,
  tot general, e atât de «deştept» încât la o beţie în restaurantul propriu (aţi mai auzit de generali cu crâşmă?)
  s-a lăudat că este colaboratorul unui serviciu străin

  cu pseudonimul «PORTOS».

  Nu m-aş mira dacă, într-o bună zi, în fruntea SIS-lui s-ar descoperi un întreg pluton de «muschetari».

  Pentru asemenea cazuri însă nu de Legea lustraţiei e nevoie.
  Ne trebuie o lege strictă de control asupra celor care parvin la putere
  şi de un serviciu de informaţie independent de factorul politic,
  de un SIS care să slujească ţara, poporul, nu o protipendadă coruptă
  şi vândută străinilor. Asta ne trebuie!

  Nicolae Lupaşcu,
  locotenent-colonel în retragere
  ——————————————————————————
  P.S.
  Cele de mai sus au fost scrise cu patru-cinci luni în urmă.
  Aveam dubii: are sau n-are sens să-mi expun părerea.
  Articolul publicat în TIMPUL din 11.06.12
  m-a convins că are.
  Debandada din sânul SIS este rezultatul unei practici bolnave
  a politicienilor noştri de a-şi promova odrasle neprofesioniste la posturi de profesionişti.
  Astfel, un Dediu, un Rusu, un Mihai,
  persoane lipsite de aptitudini operative, s-au trezit peste noapte generali, iar SIS-ul – cu o conducere coaptă pripit în bucătăriile
  unui bătrân general promoscovit şi a unui proeminent cumătru… Apropo, alţi politicieni ceva mai devreme, în bucătării similare,
  ni i-au preparat care pe un Plugaru, care pe un Pasat,
  care pe un Reşetnicov.
  ———————————————————————————
  Domnilor,
  – preşedinte Timofti,
  – preşedinte al Parlamentului Lupu,
  – prim-ministru Filat,
  IMPLICAŢI-VĂ !

  De atitudinea dumneavoastră depinde ca instituţiile speciale
  ale statului să ne fie curăţate de escroci şi oameni întâmplători
  şi reprezentate de veritabili profesionişti.
  ——————————————————————–
  N.B.
  iunie 2012:
  Revolutia anti-KGB in presa est-moldava:
  —————————————————–
  1.
  Blog Vitalia Vangheli, 6 iunie 2012
  – «SIS-isti cu Apel catre societate (si despre V.Dediu/V.Filat)»

  2.
  Blog Vitalia Vangheli, 8 Iunie 2012 / o repostare/ :
  – » SIS-isti cu Apel catre societate (si despre V.Dediu/V.Filat)»

  3.
  ziarul «Timpul» din 11 iunie 2012:
  «Ce se întâmplă la SIS ?»
  de Irina Papuc
  4.
  Petru Bogatu:
  «Securitatea contra Securităţii »
  Jurnal de Chisinau, 15 iunie 2012:

  5.
  «SIS, în centrul unui scandal imobiliar»
  Jurnal de Chisinau,15 iunie 2012.
  Autor: Luminita Corobceanu

  6.
  «APEL al unui fost colaborator al SIS-ului»
  de Nicolae Lupaşcu,
  locotenent-colonel în retragere
  – ziarul «Timpul», Chisinau, 18 iunie 2012

 31. Cântaretul Durlestean

  DEZVĂLUIRI BOMBĂ //
  99,9% din omorurile la comandă sunt comise cu implicarea polițiștilor și a securiștilor !

  http://www.zdg.md/exclusiv/complicii-omorurilor-la-comanda-%E2%80%94-angajati-ai-mai-si-ai-sis

  Șeful Secţiei urmărire penală pe cazuri excepţionale a Procuraturii Generale din Chisinau,
  Corneliu Bratunov, face declarații bombă pentru presă.
  —————————————————————————————————————
  Acesta a declarat într-un interviu pentru “Ziarul de Gardă” din 28 iunie 2012,
  că majoritatea omorurilor la comandă, adică 99,9%, sunt comise
  cu implicarea unor foşti sau chiar actuali colaboratori ai poliţiei sau ai Securităţii.

  „Deşi datele statistice variază de la un an la altul,
  nu cred că s-a schimbat ceva radical în raport cu anul 1999 sau 2011.
  Mai degrabă s-au schimbat metodele de comitere a infracţiunii, altfel spus,
  infractorii s-au făcut mai «deştepţi».

  În mai multe crime sunt implicaţi şi unii dintre actualii sau foştii colaboratori
  ai organelor de drept, de la Interne sau de la SIS, bunăoară.

  Din această cauză şi descoperirea crimelor respective e mai complicată”,
  a mai declarat acesta pentru publicație, fără a indica asupra unor persoane

 32. Cântaretul Durlestean

  ASASINATE POLITICE LA COMANDA:
  politistul Gheorghe Chitoroaga din Calarasi / + 27 octombrie 2009 /
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Cine a fost interesat sa-l lichideze ? Ce informatii compromitatoare detinea el ?
  Ce legatura are cu toate acestea alt politist comunist Saakian,
  care l-a omorât pe tânarul protestatar anti-comunist Valeriu Boboc
  la 7 aprilie 2009 la Chisinau ?
  / Politistul Saakian anterior lucrase la comisariatul din Calarasi /.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  1.
  „Ziarul de Garda” din 24 decembrie 2009:
  „Poliţistul a murit venind de la o înmormântare”
  http://www.zdg.md/investigatii/politistul-a-murit-venind-de-la-o-inmormantare
  http://www.zdg.md/social/un-tata-impotriva-unui-sistem
  un martor din Cornesti:
  27 oct. 2009:
  «La ora 16:45 m-am pornit să aduc vitele de la cireadă. Am deschis poarta.
  În acel moment, am văzut un automobil care a trecut pe lângă mine cu o viteză mare.
  La 50 de metri de poartă, am auzit un şuruit, în urma frânării. A urmat o bubuitură.
  Am mai văzut colb şi ––––––––––––- o lumină puternică»,
  declară unul dintre martori, Semion Lapteacru.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  2.
  VIDEO PRO TV: „Polițist decedat într-un accident rutier”, 28 octombrie 2009.
  http://www.protv.md/stiri/social/poli-ist-decedat-intr-un-accident-rutier.html
  2 comentarii preluate:
  –––––––––––––––––-
  28 Octombrie 2009:
  „xe (de anticomunist):
  – „Comunistii inlatura slugile care au stiut prea mult.
  Dumnezeu sa-i odihneasca ! ”
  –––––––––––––––––––––––––––-
  9 Noiembrie 2009
  „pacat (de maia):
  -„il cunosc foarte bine pe Gheorge Chitoroaga ,era un baiat foarte bun, blând,
  nu as dori nici dusmanului meu asa nenorocire.
  acest copil avea planuri de viitor de a intemeea o familie
  dar cineva i-a luat viata urcinduse la volan beat, dar dumnezeu l-a ales pe el,
  noi oamenii ar trebui sa fim mai uniti caci cel vinovat este in viata.

  – am impresia ca a fost ––––––––––-totul intentionat,
  as ruga conducerea sa ia masuri.

  Dumnezeu sa-l odihneasca…familiei multa putere si curaj,
  sa mearga inainte, daca proteveul este interesat
  pot sa va pun la dispozitie niste filmari pe aceasta tema”.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  3.
  “Două vieţi de tinere românce într-un dosar KGB cu 4 volume” ”
  http://www.consiliul-unirii.ro/2012/05/25/doua-vieti-de-tinere-romance-intr-un-dosar-kgb-cu-4-volume/
  – un interviu cu patrioata anti-comunista din anii 1970, Lilia Negru / fragment /:
  — Aţi mai fost urmărită sau persecutată de Securitate?
  — Îmi este greu să spun cu siguranţă, dar felul în care a decurs viaţa mea după acele evenimente mă face să cred că asupra destinului meu s-a lucrat mult şi încontinuu.
  Am avut suficiente probleme, am fost neglijată, ţinută la distanţă.
  Mulţumesc Domnului că nu am ajuns victima vreunui accident stupid, aşa cum s-a întâmplat cu Ion şi Doina, cu Grigore Vieru sau cu Gheorghe Ghimpu…

  Îmi destăinuia cineva cum anume au loc asemenea tragedii.
  Persoana ţintă este urmărită, este descoperit itinerarul şi, de obicei, noaptea,
  şoferul este orbit în faţă de –––––––– o lumină puternică.

  Reacţia lui firească este să se dea cât mai repede la o parte, cu mare viteză…
  Aşa s-ar fi putut produce aceste accidente.
  Cred că va veni timpul şi vom afla şi noi adevărul.
  ––––––––––––––––––––––––
  N.B.
  Tot o „lumina puternica” apare si intr-un alt accident rutier din dec. 2011
  lânga satul Greblesti/Straseni, când jurnalistul si deputatul patriot Vasile Vatamanu moare,
  /si mare prieten al familiei poetului asasinat Grigore Vieru /
  iar chitaristul formatiei „Noroc” Alexandru Cazacu, este grav ranit si internat la spital,
  In timp ce alti doi pasageri „misteriosi” nu patesc nimic:
  un vice-procuror din Chisinau si un politist, despre care presa nu a scris nimic,
  nci chiar numele lor.
  ––––––––––––––––––
  domnule Presedinte Nicolae Timofti,
  Aveti oare curajul sa opriti continuarea acestor asasinate contra patriotilor moldo-români ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *