Iata ce i-a scris Mircea Popescu lui Anatolie Petrenco. Si „Ultimatumul Rusiei”…

Mircea POPESCU: „Pe blogul domnului Petrencu de pe VoxPublika, apare un articol ciudat al domnului Petrencu, referitor la penultima pozitie a lui Rogozin. Mi-am mpermis sa-i transmit urmatorul mesaj, care pentru moment este in carantina: Domnule Petrencu, cam ciudata dezicerea dumneavoastra, respectiv a PL, de ideea unionista, dand vina pe PNL. Iata ce spuneti: “În rândul al doilea, dl Rogozin trebuie să ştie (iar domnii de la Ambasada Federaţiei Ruse cunosc bine acest lucru): deocamdată în Republica Moldova, cu excepţia unei formaţiuni extraparlamentare minuscule, nu există un partid ce ar fi propus Reîntregirea politico-administrativă a României. Deci, „primejdia” unirii Republicii Moldova cu România este inventată şi folosită în mod speculativ. ”

Practic, dati senzatia ca atunci cand auziti de unire scuipati in san si spuneti “Piei drace”. Mai mult, in acelasi text, il asigurati smerit pe Rogozin ca nici nu poate fi vorba de asa ceva, adica de unire. Rusia va impinge, va forteaza mana sa va deziceti si de identitatea romaneasca. Rogozin spune clar ca daca oficialii vor continua sa se considere romani, atunci granitele vor fi cele in care Transnistria se va afla in afara lor.

Oare va veti dezice de romanism, doar pentru a ramane “oficiali” ai puterii? Chiar nu intelegeti ca singura solutie de supravietuire este Romania? Sau va convine statutul de gubernie a noului URSS in pregatire, doar pentru a fi in fruntea bucatelor?

Va invit sa cititi si sa intelegeti analizele de pe blogul meu “Diaspora si Reintregirea” – “Ultimatumul Rusiei” (http://mipopescu.wordpress.com) deoarece, constat, cu regret, ca nivelul dumneavoastra politic ori a scazut nepermis de mult, ori gustul puterii a reusit sa va corupa atat de mult incat sa va lepadati de idealul unionist.

“Ultimatumul Rusiei”

Dmitri Rogozin trimisul presedintiei ruse in Transnistria mareste presiunea asupra Chisinaului pana la limite care vor conduce la activarea supapei de siguranta care este lichidarea granitei de pe Prutului.

Pe scurt, conditiile sine qua non ale lui Rogozin, care reprezinta ultimatumul rusesc, sunt:
1. Recunoaşterea Transnistriei drept parte egală în dialog ca o conditie prealabila pentru conciliere.
2. Viitorul stat comun se va forma doar în baza unei federaţii sau confederaţii.
3. Recunoaşterea rolului Rusiei drept UNICA TARA deţinătoare a AUTORITATII POLITICE si COERCITIVE în această regiune si renunţarea la rolul de mediator pentru alte ţari.
4. Clarificarea poziţiilor şi concretizarea cauzelor care au condus la tragedia care a avut loc 20 de ani în urmă, deoarece la Tiraspol nimeni nu a uitat despre evenimentele de pe Nistru.
5. Crearea unor condiţii economice pentru supravieţuirea economică a ambelor maluri ale Nistrului.
6. Renuntarea oficialitatilor de la Chisinau la identitatea de romani.

Descifrarea acestui “cod” este relativ simplu, mai ales ca Rogozin nu-i foarte subtil si loveste in forta in fara manusi. Aceste conditii explicite incep sa dea contur interpretarilor din analiza exprimata in articolul anterior: Moscova impinge Basarabia spre Romania“.

Punctele 1 si 2 sunt legate ombilical si clarifica ideea de statut pe care Rusia il vede pentru viitorul Republicii Moldova, acela de Confederatie Moldoveneasca. Este mai convenabila aceasta forma in care fiecare parte isi poate avea guvernul sau local. In plus, se creeaza premizele pentru o viitoare inglobare a asa zisei Moldove de Vest care in conceptia moldovenistilor ar insemna o refacere a Moldovei Mari. Asa s-a intamplat cu crearea initiala a RSSM din Transnistria cand Basarabia era parte componenta a Romaniei. Deci, Rogozin, ameninta indirect Romania cu dezintegrarea. Punctul 3 este cel mai agresiv si dovedeste clar ca Moscova doreste transformarea Confederatiei Moldova intr-o noua gubernie, in care Rusia sa aiba rolul de tara guvernatoare care sa dicteze politica si sa pedepseasca eventualele devieri ale Chisinaului de la orice hotarare politica ruseasca. Rusia va hotara care vor fi si relatiile internationale pe care Chisnaul va avea dreptul sa le intretina.

Acceptarea punctului 4 va conduce la incriminarea veteranilor razboiului de pe Nistru. Eventual, masurile coercitive de care vorbea Rogozin la punctul 3 vor fi aplicate, ca exemplu, tocmai acestor veterani, dar si celor, care nu se vor declara moldoveni, conform punctului 6.

In sfarsit, punctul 5 inseamna ca Rusia este convinsa ca Tansnistria nu poate supravietui fara Basarabia, in timp ce Basarabia, nu numai ca va supravietui, dar va progresa in cadrul Romaniei si implicit in cadrul UE.Tocmai de aceea Moscova va face presiuni insurmontabile pentru incorporarea confederatiei pe care o preconizeaza pentru a reintra in spatiul euroasiatic.

In concluzie, Rusia vrea sa restabileasca vecinatatea agresiva cu Romania si cu spatiul UE, respectiv sa transforme Prutul in “linia frontului” cu NATO.

In aceste conditii, atat autoritatile de la Chisinau, cat si cele de la Bucuresti, trebuie sa-si defineasca urgent directia actiunilor de aparare a intereselor nationale.Tocmai de aceea, merita salutat pasul important al semnarii pe 20 Aprilie, la Chisinau, a acordului militar intre Chisinau si Bucuresti. Ramane ca si diplomatii de la Chisinau si Bucuresti sa-si coordoneze si sa-si integreze politicile diplomatice. 

Loading Facebook Comments ...

48 Comments

Add a Comment
 1. In tabara statalistilor a inceput panica.Rogozin ia presat zdravan.

  Rogozin ia pus pe statalisti la perete .

  1- va uniti cu Romania si pierdeti Transnistria.

  ori

  2-va federaliztati cu Transnistria si intrati in Uniunea Vamala euroasitica.

  ambele variante sunt mortale pentru statalistii din RM -pentru ca in ambele variante trebuie sa piarda treuca suveranitatii de unde timp de 20 ani sa umpla buzunarile personale .In prima varinta suveranitatea va fi pierduta in favoarea Bucurestiului in a doua varianta suveranitatea va fi pierduta in favoarea Moscovei.A treia varianta statalista ca RM sa adere ca stat independent la UE este exlusa- de aici si a inceput panica cea mare la statalisti- de frica fata de Rogozin-Rusia, si pe alta parte de frica fata Unirea cu Romania.

 2. Filat si Carpov timp de trei zile s-au schimbat parerile de trei ori-ca niste prostituate politice foarte ieftine…

  in prima zi Filat si Carpov au fost impotriva deschiderii consulatului Rusiei in Transnistria

  in a doua zi Filat si Caprov sunt deja de acord cu deschiderea consulatului Rusiei in Trasnistria

  iar astazi(ieri) Filat si Carpov sunt din nou contra deschiderii consulatuli Rusiei in Transnistria

 3. statalistii din RM trebuie inca sa de-a raspuns la intrebarea lui Rogozin….

  ei sunt moldoveni ori romani

 4. Rusia -Putinista joaca dur.. asa ca cu pragmatismul statalistii din RM au dat in bara….

 5. ANUNT IMPORTANT:
  Festivalul TRICOLORULUI NOSTRU !
  blogul satului Galesti / Straseni /
  http://galesti.webs.com/apps/guestbook/
  –––––––––––––––– –––––––
  Se instituie un premiu unic de 100 euro pentru acea persoana care va gasi cel mai frumos si spectacular loc pentru a amplasa un tricolor:
  IN GRADINA, PE CASA, PE ACOPERIS, IN POD, LA BALCON, PE GARD, LA FEREASTRA, LA RASCRUCE, IN COPACI, LA CIMITIR, PE MORMINTE, PE BISERICI, PE VâRFURI DE DEAL, ETC.
  Cu cât dimensiunile tricolorului vor mai mari,
  cu atât aveti mai multe sanse sa câstigati !
  Un voluntar va fotografia toate aceste imagini,
  le va plasa pe acest blog sat Galesti,
  apoi se va alege câstigatorul in ultima saptamâna
  din luna Mai 2012.
  La selectare, se va lua in vedere locul,
  unghiul luminii, frumusetea inconjuratoare,
  culorile din jur, etc.
  O conditie va fi ca tricolorul sa ramâna in acel loc pâna la Re-Unirea noastra cu România.
  Mult noroc si imaginatie !
  N.B.
  Acest anunt va fi propagat
  pe toate Forumurile de discutii din Moldova de Est.
  / vox publika md/

 6. Gubernie pura 100%, cu un gubernator tupeist, fost cazac, pe gustul tsarului RasPutLer. Acesta le face supusilor din deget, ameninta cu datoria Transnistriei, cu confederatia, cu Azia-EvrJopia Saiuz. Iar unii chiar se lasa intimidati.

 7. Un shioban avea shiokan, shi se duse asha ntr-o doara la Lenin ca sa-l doboare. Nu prea iese versul drept, beu o bere, mai astept. Trag mai bine o tzigare. Sau o iarba, ca e mai tare. Un shiokan avea shioban. Cine credeti ca e mai tare si pe tartor îl pravale? Lenin, Muntean(u), shiobanu? Sau secera shi shiokanu?

 8. E CLAR CA RUSIA DA CU PUMNUL IN TOT CE NU POATE LUA CU MANA !
  REZULTATELE SE VAD SUNT CLARE TUTUROR !

 9. ce castiga rusia prin acest comportamnet agresiv?…ce castiga prin radicalizarea romanilor_moldoveni ?…in transnistria nu se pune problema sa castige ceva ca aia deja este ocupata de ei…dar ce castiga la chisinau?…nimic….totul parca face parte dintr-un scenariu….dar tacerea bucurestiului?….ce intelegere este intre rusia si germania?…au luat rusii transnistria si au cedat moldova?

 10. Dle Mircea Popescu
  Regret să mai spun încă o dată că în loc ca Dstră să contribuiţi la Unirea forţelor proromâne, pentru a educa cetăţenii RM în spiritul proromânesc, ca un factor principal necesar de ReUnire, Dstră DEZBINAŢI FORŢELE PROROMÂNE.
  De ce pentru Dstră, pentru PNL (care pledaţi pentru Unire ACUM URGENT, fără a avea un plan concret şi cînd majoritatea cetăţenilor aleg deputaţi proruşi şi doar 10-15% proromâni) duşmanul principal este PL !? DE CE NU LUPTAŢI CU ANTIROMÂNII!?
  Cîndva Dna V. Pavlicenco în revista „Mesager” scria despre metodile de manipulare. Este multă informaţie la tema dată, (de pildă – http://www.psihologiaonline.ro/noutati-mainmenu-50/364.html?task=view) – „„10. Învrăjbeşte şi creează suspiciune, dezbină pentru a stăpâni mai uşor „. Se învrăjbeşte, pentru că se doreşte de a revini în Parlament? Cum va face Unirea dacă vor fi 13 deputaţi, sau chiar şi 31 deputaţi? Nimic pentru Unire!
  TREBUIE DE LUPTAT PENTRU UNIREA FORŢILOR PROROMÂNE!!!
  Cît priveşte lozinca Unirea ACUM URGENT este o lozincă falsă, cu atît mai mult prin DEZBINAREA forţelor proromâne.
  Avînd în vedere că o bună parte din cetăţeni sunt proeuropeni, PL a propus educarea cetăţenilor din spiritul prorus spre proeuropean şi proromân. Cînd majoritatea cetăţenilor RM vor fi cu gîndirea proromânească atunci şi se va înfăptui REUNIRE
  PL a propus o cale realistă de ReUnire.Din Programul PL „Caracterul şi obiectivele politice generale ale Partidului Liberal” – „PL va continua lupta pentru afirmarea deplină a adevărului ştiinţific şi istoric privind identitatea naţională. Identitatea de neam, comunitatea de istorie, limbă, cultură, spiritualitate şi de destin viitor între Republica Moldova şi România constituie o componentă fundamentală a proiectului politic de aderare la Uniunea Europeană şi este garantul identităţii noastre europene.”
  Accentuiez – „PL VA CONTINUA LUPTA PENTRU … COMUNITATEA… DE DESTIN VIITOR…”

  Dacă Dstră, PNL propuneţi altă cale, cu acelaş final ca şi a PL, oare nu se poate lupta împreună pentru acelaş scop final, sau oare nu se poate lupta fiecare pe drumul lui avînd aceiaş duşmani antiromânii!?
  Cine vă este duşmanul – PL sau antiromânii!?
  Sau realizaţi principiul ocupantului „Dezbină şi conduce”
  Şi Roşca „unionistul” s-a luptat pînă în 2005 cu proromânii A.Moşanu, V.Matei, N.Dabija, cîntăreţii Teodorovici, Gr.Vieru,…
  Peste 20 ani suntem conduşi de comunişti şi neocomunişti din cauza dezbinării forţelor proromâne

 11. Unica solutie pentru R. Moldova(Moldova de Est) este Re-Unificarea cu Romania. Sa fim iarasi un stat unic, un presedinte, parlament, guvern, valuta.

  Sa luam exemplul Germaniei stimati cetateni!

 12. Catre Siberiacul

  Se vede ca esti unicul care iei apararea Pl, e bine si este dreptul personal la parere, insa as dori sa ne convingi de una. Ce face PL pentru consolidarea fortelor proromane si ce a facut? Lui Ghimpu, cand i s-a propus conlucrarea ce a raspuns stiti, suntem oponenti si gata, cand i s-a propus de mers impreuna la alegerile locale, fara de a se discuta locuri pe lista – ce s-a raspuns? – Nu participati! PL nu i-au ajuns vreo 300 de voturi pentru a mai lua un mandat, cate voturi sau risipit, stiti de asta. Dati-mi un moment cand a fost facut macar un pas de catre PL pentru unificarea fortelor. Vicepresedinte PL A.Petrenco ar dori formarea unu front proromanesc, avind un partid in Parlament el cauta nu stiu ce. Este format CONSILIUL-UNIRII – veniti, luptati, unificati, vedeti ce personalitati au aderat, aratati ca sunteti pentru actiune. Care e motivul ca Vicepresedintii Pl se indigneaza ca vine emisarul rus la Chisinau? A face declaratii a fost unica solutie de a sesiza populatia? Doar PL – nu e oare la guvernare? Pentru a unifica fortele trebue ca PL sa dea dovada ca doreste asa ceva, nu numai in campaniile electorale.

 13. P/u doc – mă cam pricep cine sunteţi. E bine că luptaţi pentru românism, pentru ReUnire.
  Cît priveşte ce a-ţi scris mai sus. Noi „simplii muritori” nu am văzut public atacurile venite de la PL către alte forţe politice proromâneşti.
  Dar cum să procedeze partidul, persoana, care sistematic este batjocurită şi i se propune colaborarea cu cel ce batjocureşte!? Şi dacă cineva nu doreşte să colaboreze, de pildă cu mine, atunci eu trebuie să a-l batjocuresc?
  Dupa ce s-a bătut crunt în PL, Ghimpu, Chirtoacă pot oare ei să fie de acord să fie împreună cu acei care i-au denigrat?
  Şi de ce la alegerile locale PNL a fost împreună cu antiromânul Dodon împotriva lui Chirtoacă?
  Am spus de mai multe ori, – nu sunt ideali nici PL, nici alt partid şi nici o orecare persoană. Dar trebuie de luptat cu antiromânii, dar nu cu proromânii

 14. Guvernul RM si Parlamentul RM in loc sa primeasca o lege in privinta ocupatiei Transnistriei de catre Federatia Rusa si sa declare non grata pe ambasadorul rus si pe Dmitri Rogozin trimisul presedintiei ruse in Transnistria ,iar ei ling fundul pragmatic rusului….nu voi fi mirat daca guvernul de la Chisinau se va dezice -ca nu sut romani si ca sunt moldoveni asa cum cere Rusia-Rogozin….

 15. Basarabia-RM a ajuns la rascrucea geopolitica-istorica saderea in doua barci EST-VEST,(CSI-Rusia)-(UE-Romania-NATO-SUA) a ajuns la sfirsit,mai departe statalistii de la Chisinau nu vor putea pragmatic sadea in doua barci -vor trebui sa aleaga ori cu Estul ori cu Vestul….

 16. Estul si Vestul sunt antagonisme geopolitice ,si povestile stataliste de la Chisinau despre integrarea in UE cu parteneriat strategic cu Rusia- sunt aiureli de la casa de nebuni….

 17. Opinie – deacord 100% – „povestile stataliste de la Chisinau despre integrarea in UE cu parteneriat strategic cu Rusia- sunt aiureli de la casa de nebuni….” ,
  dar nu PL a fost/este pentru „Rusia – Aliat strategic”, dar „anticomuniştii şi proeuropenii” PLDM cu PD. Decretele Dlui Ghimpu spun multe. Despre poziţia partidelor lui Voronin, Dodon, şelin nici nu mai vorbim.
  Trebuie, în primul rînd, de educat cetăţenii cu viziuni proeuropene, proromâne; de arătat faţa adevărată a politicii Rusiei. Cînd vom avea mai mulţi cetăţeni proromâni, atunci şi va fi ReUnirea.
  Atîta timp cît proromânii se pomegresc între dînşii , antiromânii cîştigă

 18. nam spus de atacuri PL. As dori si o intalnire.Acum plec peste hotare. puteti sa mi scrieti revin@mtc.md si mai discutam,gasim o tangenta comuna pentru binele nostru

 19. De Pastele Blajinilor:
  cei dragi plecati dincolo:
  ––––––––––––––
  IN MEMORIAM:
  1.
  http://www.union.md/utv/social/memoria-vie-1
  2.
  http://www.union.md/utv/social/memoria-vie-2

 20. Eu am impresia ca noua-veche frontiera deja exista din a.1992,iar mai accentuata a devenit din 2007,odata cu aderarea Romaniei in UE.Observati ce vami au fost construite la hotarul cu Romania si comparatile cu cele estice,ca sa nu ne facem iluzii desarte cu privire la aderarea R.Moldova in UE.Mesajul transmis noua este foarte explicit:ei au pus „piciorul in prag” si nu vor ceda in nici o conditie ce le-ar atinge interesele.

 21. Băi pavlişenco nu deajiuns cî tu cu tăţ „unianiştii” iştea maldaveni tulburi tăti apili pi aişi da încî şî pi rataşitu ista prin lumi di popescu lai mai gasît şîi dăi voi sî facî putoari pi aişi.

  Africani, amiricani, haholi, ruş, moşneji haiţ, eu sînt prosta în şoc di aşă peredovişi a unianismului maldavenesc. Băi pavlişenco, dacî nai cu şini, mai ghini lasî biznisu ista a tău cu unianismu, şî traieşti numai din pensia di la filat, cap al di ragozin şî putin tucma rîd di bucurii cînd vedi cî sînteţi şî încî cum sînteţ, unianiştilor

 22. Daca nu ar fii multi muncitori moldoveni in Rusia tara noastra ar merge mai usor catre VEST.

 23. Am spus si mai spun , cand vom avea politicieni de talia lui Nicolae Titulescu va instaurata dreptatea romaneasca

 24. Am spus si mai spun , cand vom avea politicieni de talia lui Nicolae Titulescu va fi instaurata dreptatea romaneasca

 25. @razvan

  da ce putini georgiene (Georgia Saakashvili) muncesc in Rusia-?

 26. Mart Laar Ex-prim-ministru al Estoniei (pentru doua mandate) : Fara demnitate nationala nu este prosperitate.

 27. Aplicaţi calea germană din anul 1989. Desfinţaţi, prin toate metodele, frontiera de la Prut. Poliţia Română de frontieră sigur nu o să tragă în voi, dacă veţi veni spre noi în grupuri foarte mari, pe poduri, prin apă, etc. Asupra voastră să aveţi doar actele de identitate şi o pancartă, la vedere, că doriţi unirea şi desfinţarea graniţei. Nici grănicerii moldoveni nu să să vă poată face nimica. Nu au dreptul să tragă în propriul popor, doar suntem ţări europene. Ar fi repede condamnaţi pentru crimă. Vine vara, apa Prutului se va încălzi, odată cu inimile noastre. Între noi nu trebuie să fie sânge, doar dragoste şi flori! HAI LA HORA UNIRII!

 28. Rusia NU ESTE IMPOTRIVA UNIRII, DAR VREA Transnistria. Deci, care-i problema? Granita pe Nistru si rezolvam problema.

  РУССКАЯ УГРОЗА. Россия угрожает аннексией Транснистрии, если румыны проголосуют за восстановление единства cвоей страны
  Время публикации: Сегодня в 21:48

  По сообщением СМИ, Россия устами бесноватого путинца Рогозина пригрозила аннексировать оккупированной ей сейчас румынскую провинцию Транснистия («приднестровье»), если воссоединятся две части Румынии: непосредственно Румыния и Басарабия (Молдова).

  «Молдовские политики должны определиться — молдоване они или румыны. Если румыны, то границы будут другими. И тогда мое заявление шестилетней давности сохраняет свою силу», — заявил уголовник.

  Напомним, что жители румынской провинции Басарабия (нынешнее искусственное название — Молдова) являются чистейшими румынами и говорят на чистейшем румынском языке, который русские захватчики назвали «молдавским» после его насильственного перевода на кириллицу.

  По словам путинского уголовника Рогозина, в Кишинау «должны понимать, что такое будущее общее государство может сформироваться исключительно на федеративной или конфедеративной основе» – грубо лезет по многовековым русским обычаям и традициям бесноватый «русский» империалист, вице премьер чекистской России Рогозин во внутренние дела другой страны.

 29. Daca am avea politicieni DESTEPTI, apoi cred ca ei acum s-ar folosi de timpul cel mai favorabil de a uni cu Romania, pentru ca insasi Rusia favorizeaza UNIREA.
  Dar am impresia ca atat conducea RM cat si cea de la Bucuresti sunt foarte incorsetate, sufera de constipate, se simt impotente ca sa gandeasca mai larg…
  FRICOSI si BLOCATI MINTAL, de sa ne fereasca sfantul. De i-ar vedea Stefan cel Mare, i-ar trece pe multi prin sabie, asa cum a facut cu BOIERII TRADATORI!
  Rusia vreo Transnistria. Sa le-o dam cu FLORI DE BUSUIOC. De cerut clar Granita pe Nistru in contextul anularii consecintelor pactului Molotov-Ribentrop,
  Lasa Ucraina si alte structuri occidentale sa aiba bataie de cap… Caci noi am avut destul iar lor nu le pasa nici in cot ca noi stam aici blocati, incat toti emigreaza…

 30. @valeta bine spus acuma este sansa, insa am frica imi ca va fi ratata si Basarabia-RM sa nu nimereasca inca pe vreo 50 de ani in o noua URSS

 31. Valenta – eu demult întreb:
  -au avut/au acuma dreptul moral fostele/actuala conducere a RM, timp de peste 20 ani să depună flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt?
  – Ştefan cel Mare şi Sfînt era să a-l fi numit pe ocupant „Aliat strategic”?
  – Dar chiar şi Stalin, cînd Germania ocupase o bună parte din teritoriul ussr, era să fi numit „Germania – Aliat strategic”, era să fi plecat Stalin la întîlnire cu Hitler la Berlin, era Stalin să trimită Armata Rusiei la parada militară din Berlin

 32. Romanii de dincolo de Prut sunt mai fricosi decat ROMANII Basarabeni. Cu regret! Desi noi am suferit mai mult din cauza ocupatiei rusesti, totusi, am invatat sa luptam si sa nu disperam NICIODATA!

  Daca nu vom indrazni SA NE LUAM DREPTURILE, sa stiti ca nici nu le meritam.
  Stati asa! Credeti ca o sa vina AMERICANII sau chinezii sa ne faca UNIREA?
  sau doriti sa intrebati UMIL ambasadorii ce ne recomanda, CA IATA NOI NU PUTEM GANDI INDEPENDENT… ca noi suntem de mamaliga. Mamaligarilor!

  Mafiotii sunt cei care beneficiaza acum de incertitudinea politica. Ei sunt cel mai mare obstacol. Chiar ei organizeaza asa zisii „patrioti”, ca sa franeze MISCAREA UNIONISTA!
  Dar sunt niste RATATI, caci oricum ne vom uni si le vom cere SOCOTEALA, Au sa pateasca asa ca Mubarak si Gaddafi, sau chiar Ceausescu…

  Jos Mafie, Jos mancurtii! Jos tradatorii! Jos comunsitii!

  VREM UNIREA si punctum!

 33. @ Valenta

  BRAVO!

 34. Dragii mei,
  UNIREA n-au s-o faca nimeni decat NOI! Fiecare din noi ESTE RESPONSABIL, fiecare ar trebuie acolo unde este sa discute cu cei cu ochii legati… Cand vom IESI MII in PNAM, nimeni n-o sa ne opreasca….

  Conducerea ar trebui sa se BAZEZE pe noi, ba chiar sa ne INCURAJEZE, sa faciliteze si sa stimuleze aceste manifestari patriotice, UNIONISTE, ca sa aiba un suport POLITIC pentru realizarea UNIRII de facto si de Jure.

  Nu mai umblati dlor deputati cu FRICA… Nu ne mai temem. Nu mai vrem capul plecat. Dumnezeu ne-a creat OAMENI care sa vergem VERTICAL, cu capul sus, cu demnitate de fii ai lui Dumnezeu, caci in rugaciune ii zicem lui Dumnezeu Tata…

  deci, RUDICA-TE din geninchi, FRUMOASA BASARABIA! Sa spunem tuturor si oriunde ADEVARUL NOSTRU : ca suntem Romani si VREM UNIREA!
  ACESTA ESTE ADEVARUL NOSTRU!

  Nu vrem razboi, nu lezam NIMANUI nici un drept, ba chiar si minoritatile nationale au multe de castigat, daca ne UNIM.

  TRAIASCA ROMANIA MARE!

 35. CEL MAI MARE DUSMAN ESTE mentalitatea de robi, de sluji, de invinsi, de lingusitori…
  V-ati aplecat atat de mult incat nu mai puteti sa va indreptati de sale! Sunteti ca niste garboviti de atata APLECARE …, de atata COMPROMIS! Nu va mai prostituati in fata ocupantilor pentru niste promisiuni desarte….

  demonii numai cu minciuni opereaza… Au [promis Raiul – IN FORMA DE COMUNISM – unde le este Raiul? In loc de Rai au construit GULAGURI…

  Cat o sa fiti ORBI?

  RUSINE! „Ie rusine omenirii sa va zica VOUA oameni”, cum zicea Eminescu! Nu mai faceti sluj pe langa calaii care ne-au ocupat si ne-au subjugat! Nu va mai duceti la Moska! Lasati structurile banditesti fara sustinerea si implicarea voastra!
  Veti fi COMPLICI si va trebui sa RASPUNDETI PENAL!

  Caci va veni timpul cand statul acesta criminal va raspunde in instante internationale pentru genocid, pentru asuprire aservire etc…

  Si veti fi si voi in LISTELE colaborationistilor…

  Jos structurile banditesti pro-imperiale! Jos colaborationistii!!!

 36. Rusia este un stat COMPROMIS. COMUNISTII VOR SERBA MAINE pe bunelul lor – Lenin, dar mai intai IERI, in Rusia s-a sarbatorit ziua de nastere a lui HITLER!

  Doamne, fereste-ne de NEBUNI. Ca si in Moldova sunt destui!

  >>>>>>>>>>>>>

  ГИТЛЕР. В России отметили день рождения Гитлера

  Время публикации: 20 апреля 2012 г., 22:06

  20 апреля, который в свое время был национальным праздником и нерабочим днем в Германии, отмечается в России.

  Весь центр Сари-Чина (т.н. «волгограда»), вдоль проспекта Ленина от остановки Пионерская до Педагогического университета, был увешан листовками. На столбах и остановочных павильонах еще с утра 19 апреля появились небольшие плакаты и листовки: черно-белое фото с изображением девочки, протягивающей цветы Адольфу Гитлеру (фото) с подписью «А ты поздравил дедушку с Днем рождения?».

  Не забыли русские национал-социалисты отметить день рождения Адольфа Гитлера и в центре оккупированного Россией Нюена (т.н. «петербурга»). Рассказывают чекисты:

  «В центральном районе Петербурга неизвестные граффитисты нарисовали на стене дома портрет фюрера и рейхсканцлера нацистской Германии Адольфа Гитлера. Портрет лидера фашистов (так малограмотные чекисты называют германский национал-социализм, путая Германию с Италией — КЦ) был обнаружен 19 апреля, в 16:25, на стене дома по Мытнинской улице, 25. Портрет размером 40 на 40 см был нарисован через трафарет черной краской на стене дома со стороны двора».

  Между тем главарь путинской КПРФ Зюганов отметил день рождения Дедушки конспиративно. 20 апреля руководство КПРФ возложило цветов к усыпальнице Ленина. Коммунисты решили отметить день рождения вождя на 2 дня раньше срока. Это вызвало бурю возмущения в «левой» среде:

  «Что, господин Зюганов и компания не знают, когда родился В.И.Ленин? – возмущенно пишет в своем блоге один из лидеров создаваемого Социал-демократического союза, чекист-экономист Делягин. — Почему же тогда они собираются возложить цветы к Мавзолею не 22, а 20 апреля – В ДЕНЬ РОЖДЕНИЯ ГИТЛЕРА?

  Краснодарцы в оккупированном Имарате Кавказ встретили этот день крупной, бросающейся в глаза надписью на автомобильной трассе «С днем рождения, дедушка!».

  В свою очередь русские оккупанты Сибири передают из Нижнего Тагила 20 апреля:

  «Нацисты (это сокращение от национал-социалистов — КЦ) устроили шествие по улицам Нижнего Тагила. По словам очевидцев сегодня было устроено шествие, или даже мини-парад, нацистов. Порядка 50-ти молодых людей с атрибутикой фашизма (имеется в виду национал-социализма — КЦ) ходили по городу, выкрикивая всевозможные лозунги. В их руках был плакат, изображающий свастику. Как известно, 20-е апреля — День рождения Гитлера».

  Русские СМИ напоминают, что в прошлом году фанаты «Спартака» отметили день рождение Адольфа Гитлера прямо на стадионе. НС встречается сегодня повсюду. От аватарок с нацистской символикой, до лозунгов, речей и заявлений, весьма близких по содержанию к тем, что выходили из под пера идеологов германского национал-социализма.

  20 апреля у русских националистов двойной праздник. «Сегодня 20-е апреля -День памяти Святослава Хороброго — победителя хазарских жидов! Он наводил страх на весь иудо-христианский мир! Вечная ему Слава!!!»,- пишут националисты в своих СМИ.

  Адольф Гитлер родился 20 апреля 1889 в Браунау, Австрия. Он является основоположником и центральной фигурой германского национал-социализма, основателем и вождем (фюрером) Национал-социалистической немецкой рабочей партии (с 29 июля 1921 года), рейхсканцлером Германии (c 30 января 1933 года), вождем и рейхсканцлером Германии (со 2 августа 1934 года), верховным главнокомандующий вооружёнными силами Германии 1939–1945 .

 37. cineva de pe acest forum s-a exprimat că românii de la vest de Prut nu se implică suficient de mult în realizarea unităţii naţionale.Păi,nici n-au cum să o facă,România a recunoscut,prima de fapt,independenţa fostei RSSM,în anii 90 ,sub denumirea actuală de RM,în acest caz doar basarabenii pot să ceară schimbarea formei juridice a teritoriului lor.Dar după cum se vede ,deocamdată nu există suport popular pentru acest demers;nu comentez cauzele,s-ar putea să nu le înţeleg,dar speranţa mea este ca moldovenii de la est de Prut să obţină cât mai repede posibilitatea de liberă circulaţie în vestul Europei pentru ca cetăţenia română atât de dorită la momentul actual să reprezinte pentru viitor conştiinţa ta,de român,nu calculele pecuniare actuale.Dacă după liberalizare va exista acelaşi aflux de cetăţeni dornici în redobândirea cetăţeniei române,mai există o şansă de reunificare,dacă nu atunci,dar ştiţi d-voastră mai bine ca mine ce va fi!!!!

 38. Politica „toleranței zero” a redus la minim
  fenomenul corupției în Georgia.
  http://unimedia.md/?mod=news&id=46813
  –––––––––––––––––––––––––-
  Pe lângă concedierea colaboratorilor vechi şi angajarea altora noi, în toate instituțiile publice, inclusiv poliţia şi Ministerul de Finanţe, a fost creată așa numita Inspecția Generală – un organ al cărui scop este contracararea corupţiei în fiecare instituţie a puterii de stat”. Un interviu publicat de – svpressa.ru- dezvăluie cum autoritățile georgiene au reușit să combată fenomenul corupției.

  Totodată, Guvernul georgian a adoptat politica „toleranţei zero” faţă de corupţie. Ceea ce înseamnă că, chiar şi pentru încălcări minore se aplică o pedeapsă foarte severă.
  ––––––––––––––––––––––––––
  Potrivit sursei, „în Georgia a fost creat un serviciu special care are drept scop să provoace poliţiștii şi funcţionarii la acțiuni de corupție. De exemplu, în cadrul fiecărei licitaţii publice participă cel puțin o companie fantomă care oferă organizatorilor mită. Pe drumurile țării circulă zeci de automobile, șoferii cărora intenționat încalcă regulile de circulație, iar după ce sunt prinși încearcă să le ofere polițiștilor mită”.

  Poliţiștii și funcționarii refuză să ia mită deoarece persoana care propune banii ar putea fi un agent sub acoperire, iar omul legii condamnat pentru corupție va fi lipsit de toate privilegiile, inclusiv pensia mărită.

  „Provocarea poliţiștilor la acțiuni ilegale într-adevăr are loc, acesta dovedindu-se a fi o modalitate eficientă de a instituţionaliza lupta împotriva corupţiei, şi de a-i învăța pe funcționari să nu ia mită”, se mai spune în reportaj.

 39. dacă continuăm logica absurdului devenit o realitate,pe măsură ce trece timpul am convingerea că procentul basarabenilor conştienţi de identitatea lor românească era la ora actuală mult mai mare dacă la guvernare erau comuniştii!Actuala guvernare democratică,din punct de vedere a conştiinţei,nu este decât o extensie a comunismului impotent.Păcat,mare păcat că se întâmplă aşa ceva!

 40. UN APEL DE LA SOROCA
  aprilie 2012
  ————————————-
  Domnului Nicolae Timofti,
  Preşedintele Republicii Moldova
  Domnului Marian Lupu,
  Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova
  Domnului Vlad Filat,
  Prim-ministrul Republicii Moldova
  / odn info md /
  —————————————————————–
  Noi, reprezentanţii societăţii civile din oraşul şi raionul Soroca,
  suntem îngrijoraţi de situaţia social-politică şi morală din republică.
  Sub lozinca democraţiei, opoziţia organizează multe acţiuni care sfidează bunul-simţ
  şi încalcă flagrant Constituţia Republicii Moldova. Nesupunerea civică, arborarea bicolorului,
  răspândirea foilor volante antiromâneşti cu chemarea la luptă împotriva cotropitorilor români,
  distrugerea cimitirului soldaţilor români – toate aceste acţiuni profanează trecutul istoric al poporului nostru
  şi are costuri de imagine pe plan extern.

  Din păcate, sistemul corupt comunist a supravieţuit,
  iar cetăţenii pierd încrederea în AIE. Suntem convinşi că,
  după o perioadă de îndelungată criză politică, alegerea preşedintelui Republicii Moldova
  va contribui la ieşirea republicii din impas
  şi ne vom îndrepta către stabilitate şi o democraţie veritabilă.

  Ne exprimăm speranţa că veţi promova adevărul istoric şi veţi pune capăt falsificărilor,
  minciunii, care dau naştere la fobii ce dispersează societatea.
  Procuratura Generală urmează să intenteze dosare penale pe numele celor care încalcă vădit legislaţia.

  Chemăm societatea civilă din domeniul ştiinţei, educaţiei şi culturii
  să intervină şi să ia atitudine faţă de aceste ieşiri antinaţionale.
  —————————————————————————
  Semnează în numele:
  Veteranilor Mişcării de eliberare naţională – Efim Zubcu;
  Asociaţiei istoricilor, filiala Soroca – Mihai Zeamă;
  Comitetului „Anul 1812” – Ana Bejan şi Nicolae Bulat;
  ONG „Pro Cultura” – Ignat Berbeci;
  Forului Democrat al Românilor – Iurie Cujbă;
  Mişcării ecologiste Soroca – Valentina Jamba

 41. ANUNT:
  ———–————
  Conferință științifică la Bălți:
  „Raptul Basarabiei de la 1812
  și impactul lui asupra istoriei românilor”
  ————————————————————————————
  – Asociația Istoricilor din Republica Moldova
  filiala Bălți,
  – Universitatea de Stat „Alecu Russo”
  – și Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți
  – în parteneriat cu Platforma civică “Acțiunea 2012″

  organizează Joi,26 Aprilie 2012,începând cu ora 14.30

  Conferința științifică cu genericul
  „Raptul Basarabiei de la 1812
  și impactul lui asupra istoriei românilor”.

  Aceasta va avea loc în incinta sălii de conferințe
  a Bibliotecii științifice
  a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

  Printre invitați se numără
  istoricii Ion Varta și Gheorghe Cojocaru.
  În cadrul aceluiași eveniment va avea loc
  decernarea premiilor de la Ediția a V-a
  a Concursului Regional de Istorie
  „Raptul Basarabiei de la 1812
  și impactul lui asupra istoriei românilor”.

  Acțiunea respectivă este organizată în contextul împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei
  de către Imperiul Rus cu scopul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.
  ——————————————————————————————–
  /union.md /

 42. eu cred ca rusia stie ca un stat transnistrean „independent” nu are sanse sa dainuie prea mult pe harta europei … cu o populatie saracita si in scadere rapida , o industrie imbatrinita – uzata moral , fara investitii serioase din occident , cu un procent mare din p.i.b.-ul transnistrean, acordat de regimul de la tiraspol pentru propria inarmare … rusia stie ca ar castiga intreit prin crearea unei confederatii – atentie la termen ! nici macar federatie ! – . 1] noua „confederatie” ar fi trasa cu grija in curtea uniunii totalitariste asa-zis „euro-asiatice” … o adunatura de state semi-dictatoriale sau dictatorial-feudale la conducere avind moscova imperiala neo-fascista . 2] miliardele de dolari datorie a tiraspolului catre moscova pentru gaz ar urma sa fie acontate de chisinau . adica oameni nevinovati ar urma sa plateasca consumul facut de niste gangsteri in propriul lor interes . 3] o astfel de „confederatie moldoveneasca” ar ingropa definitiv linia „statalista” si cea „unionista” dintr-un foc … liderii noului stat nu ar fi decit niste jalnice marionete la cheremul stapinilor de la moscova . ceva in genul regimului criminal -marioneta de la groznii din cecenia actuala .

 43. o acceptare a acestei „confederatii” ar insemna un atac brutal la insasi esenta r.moldova , a actelor constitutive a statului moldav . nu este exclusa o interventie indreptatita in forta a romaniei , care sa ceara renuntarea imediata a folosirii numelui de moldova in denumirea noului „stat” de esenta manciuriana .

 44. „… Sau va convine statutul de gubernie a noului URSS in pregatire, doar pentru a fi in fruntea bucatelor?”… dar cine le poate promite suta la suta acestor mankurti ca vor ramine in fruntea bucatelor intr-un statulet-caricatura neo-colonial numit „confederatia moldoveneasca” ? asa ca in 1812 sau mai bine zis ceva dupa 1812 , toate elementele mai puternice care au cedat in fata lor , au fost lasate o scurta vreme in fruntea bucatelor si apoi indepartate incet-incet in citiva ani de zile si inlocuite cu d-alde dodoni , selini si voroni … adevarati gaulaiteri ai moldovei .

 45. Credeti ca premierul Filat ar putea sa-si schimbe pur si simplu pozitia referitor la deschiderea consulatelor in Tiraspol? Subiectul transnistrean se menține într-un mare secret.

  20.04.2012

  Oficial, pe întreg teritoriul Moldovei pot fi deschise consulate din orice țară, în orice localitate, dacă există acordul Chișinăului și acolo unde autoritățile de stat pot asigura securitate. Interesată este schimbarea poziției Premierului Vlad Filat, care acum câteva zile zicea că nu poate fi vorba despre deschiderea unui consulat în partea stânga a Nistrului, ca mai apoi să susține contrariul. Această schimbare ne duce la gândul că ceva s-a întâmplat după vizita lui Rogozin și mai demonstrează că Chișinăul nu are o poziție fermă în problema transnistreană. Autoritățile de la Chișinău nu au caracter pentru a se menține pe poziții în discuțiile purtare cu Rusia. Este evident că într-un proces de negocieri sunt acceptate cedări din partea părților implicate, dar este deloc indicat ca acestea să se facă la subiectul Transnistria.

  În general, subiectul transnistrean se menține într-un mare secret și nu se cunoaște nimic despre acțiunile și rezultatele din această direcție. Tot ce putem spune, sunt concluzii făcute în baza semnelor de la suprafață. De aceea, schimbarea poziției Premierului vizavi de deschiderea unui consulat rusesc în stânga Nistrului ar putea fi rezultatul unei concesii, influențată de vizita lui Rogozin.

  După ce la Viena, Moldova a acceptat principiul de egalitate între părțile implicate în procesul de negocieri, după ce Filat declară că ar putea accepta deschiderea unui consulat rusesc în stânga Nistrului, nu se exclude că Rusia va începe o campanie de interpretare a acestora. Problema mare este că noi nu vom avea cu ce răspunde. Se pare că se recurge la recunoașterea unilaterală a teritoriului de către Rusia. Clar este un lucru – ori merge un târg, ori nu mai controlăm situația.

  Prim-ministrul Filat nu s-a deosebit niciodată prin coerența mesajelor și prin consecutivitatea faptelor. Dânsul spune una și face alta. De aceea, schimbarea poziției lui Filat vizavi de deschiderea consulatului rus nu este o noutate.

  După 2-3 ani de laude aduse lui Filat și ministrului Leancă pentru politica externă, care de fapt nu există, acum trebuie să plătim. Acum șefii de la Guvern înțeleg că au dat în bară cu politica externă estică.

  Corneliu Ciurea

  Expert IDIS Viitorul

 46. Ii gata cu Filat

  el ori este omul Moscovei infiltrat in AIE

  ori el este un tradator ordinar care pentru niste preferinte econominice din partea Rusia in favoarea businesului personal a lui Filat-tradeaza si vinde totul….

 47. Eu undeva de 2 luni postez parerile mele pe paginile forumului V.Pavlicenco si doar pentru faptul acesta sunt recunoscator, s-a inceput simplu si banal cautam ca intotdeauna informatie din mai multe surse referitor la starea politica, sociala si economica din R.M. Dupa cum am mai scris nu fac parte nici dintr-un partid politic pana la prezent si cu atat mai mult, n-am fost, nu sunt si sunt ferm convins ca nici nu voi fi vre-o data comunist. Sunt o persoana simpla, care prin unitatea mea individuala reprezint societatea ca si mojoritatea cet. R.M. si ma doare si ma atinge cel mai tare faptul ca se gasesc fie mai multi … s-au mai putini … lideri de diverse miscari politice … printre care si PNL, care incearca sa vorbeasca din numele majoritatii cet. R.M. din care fac parte si eu, si atunci cand nu suntem de acord cu lozincile imbibate si piparate profund politic suntem si insultati .., mai mult ne facem si vinovati de faptul ca majoritatea societatii printre care si eu nicidecum nu dorim sa inghitim momeala politica pregatita de ei. Ca exemplu chiar si pe paginile acestui forum: unionisti-i s-au cel putin acei care se dedau drept unionisti (de care dubitez mult) de multe ori chiar daca se poate spune ca foarte des folosesc in limbajul lor insulte, cuvinte urate si umilitoare la adresa cet. din R.M. doar din simplul motiv ca nu-i sustinem in miscarea si ideiea unirii s-au re-unirii .., dragii mei ce-i straniu nimeni nu incearca sa-i domoleasca, sa-i dojeneasca pe acesti sacali (dulai) inraiti care cu saliva de raptus ponegresc pe toti si pe toate atunci cand nu mai dispun de argumente convingatoare in folosul lor. Se face impresia ca prin tacerea data se da ok! ca la comanda slugoilor si sacalilor de orice tip n-ar fi, fie geo etc., etc. s-au altii … pentru ca in fine a ridica doar colb si zarva mare care pana la urma au scopuri mercantile, vorba aia doi se bat si al treilea castiga … Intr-un stat cu adevarat democratic au toti dreptul la libertati democratice dar dati sa nu confundam democratia cu anarchia, fie statul cat de democratic nu poate tollera propaganda distrugerii statalitatii sale, de aici pare absurd faptul ca organele de resort si competitive statale din R.M. stau tacite si cu bratele incrucisate … e timpul sa ne pronuntam hotarat cu totii in R.M. si sa ridicam intrebarea referendum-ului in privinta ce ne dorim noi cu adevarat … si nu sa ducem razboiul invrajbirii unul contra altuia pentru ca dusmanii au doar de batut din palme.

 48. MAI SALBATICILOR CHIAR SI MUTANTII AIA DIN COREEA DE NORD NU SI-AU UITAT LIMBA, ISTORIA SI PATRIA FIIND PENTRU REUNIFICARE SI VOI TOT IN FEUDALISMUL BOLSEVIC RUSESC TRAITI
  BRAVO TOVARESE LENIN I-AI SPALAT PE CREIER CA LUMEA PE TARANII MOLDORUSI
  LE-AI DISTRUS BISERICILE, LE-AI RUSIFICAT NUMELE LIMBA , LE-AI DUS STRABUNII IN SIBERIA
  MAI CRETINILOR VOI NU SUNTETI URMASII LUI STEFAN VOI SUNTETI DEBILI
  STEFAN NU STIA RUSESTE IAR LA MORMANT NU ARE CRUCE RUSEASCA EL CONSTRUIA BISERICI ORTODOXE CARE NU ERAU ALE PATRIARHIEI MOSCOVEI
  MAI IDIOTILOR BOLSEVICI SA STITI CA ROMANII SUNT ORTODOCSI DE 1600 DE ANI IAR RUSII SE 1000 DE ANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *