Iata ce credem noi. Dar ce credeti voi despre „filmulet-ul” privind 7 aprilie?

Zilele acestea s-a dat un filmulet anonim despre 7 aprilie. E cam asa ca si cu facatura „Lista Sandrovschi…”, intocmita cu tavaliri de ris prin cabinete parlamentare foarte „democratice” si foarte „crestine”. Acum apare acest filmulet, care mie mi-a lasat senzatia ca cineva, cu niste tare pe constiinta, neavind cum sa mai justifice nespunerea adevarului, a incercat sa spele niste urme.

Iar, in paralel, sa mai incerce sa loveasca, din interes financiar meschin, si in unionistii sinceri si saraci. Cine o fi facut filmuletul, care poate avea si o doza de adevar, cine stie? Ramine cum este – filmuletul este anonim…

Cred ca e facut si de unii care se pretind unionisti, dar inca nu au dezlegare sa spuna public si ii deranjeza ca o spun altii. Facem o remarca – se pare ca avem dreptate cind vedem vreo patru categorii de unionisti – 1) unionisti de salon; 2) unionisti pretins mascati; 3) businessunionisti; 4) unionisti sinceri si saraci, batuti din toate partile, cei care au semnat adeziuni la Consiliul Unirii. Definirea si impartirea isi au marja de eroare. Fiecare o banuieste si se regaseste unde stie ca ii e locul. 

Dam mai jos parerea dlui Mircea Popescu despre filmulet. Dar voi – ce credeti?

 „Am vazut-o si eu pe Morari cum indemna la revolta impotriva comunistilor. Tu, Vitalia i-ai indemnat sa mergeti la televiziune. Ce-i rau in asta? 

Altii, gen Filat, Ghimpu nici n-au aparut, iar Chirtoaca indemna sa nu apara tricolorul romanesc, deoarece le tremurau nadragii sa nu fie considerati unionisti sau „instigati” de Romania.

Nu te supara, dar cred ca o Morari a avut mai mult curaj decit aia care au stat deoparte. Bravo ei!

Da, s-au exprimat pareri unioniste si doar alora carora nu le convine Unirea, trec la marsavii de genul unionisti=comunisti. Asta-i o tampenie si se compromit ziaristii sau politicienii care scriu asemenea aberatii. Si, in fond, de ce ar fi o rusine daca unionistii ar fi participat la evenimentele de la 7 Aprilie?

Acum, vad ca toata lumea incepe sa vorbeasca de „provocarea 7 Aprilie”. Cu alte cuvinte, foarte rau ca a avut loc, nu-i asa? Pina la urma o sa inceapa sa-l deplanga pe Voronin sau pe Lupu, care „au facut tot posibilul ca sa restabileasca linistea si pacea”. Asta-i diversiune, Vitalia, asta de acum cand se vorbeste de „manipulari”.

Ca au fost excese, da, au fost. Dar asta se intampla la orice miscare revolutionara, lumea se dezlantuie, nu poate fi controlata, cum si-ar dori autoritatile. Exact asa a fost si in Bucuresti in ’89. In schimb, despre reactia brutala a guvernantilor, tacere. La fel si despre pozitia lui Lupu sau a lui Rosca.”

Loading Facebook Comments ...

53 Comments

 1. D.Pavlicenco,

  Eu inca meditezi asupra acestui filmulet. Vreau sa bat cap-in-cap inca careva momente din filmulet. Este mai greu sa-mi expun parerea. Sau destul de responsabil. Comentatorul a numit careva persoane din punct de vedere „diversionist”. Voi incerca sa inteleg, sa cunosc adevarul despre aceste persoane, daca va fi posibil. Eu credeam cu totul altceva……Poate ei vor sa ne bata cap-in- cap……Nu cred ca vor reusi….

 2. incredibil, cate gresheli gramaticale…

 3. …fragmente

  a mai trecut un an … și iată deacu trei
  s-au scurs în ciondăneală și litigii
  -din ziua când un grup de farisei
  au uzurpat poluția maligii

  va amintiți atunci- că cică fără comuniști
  și fără saracie -promiteau schimbare
  și toți vedeam partidul asta de bandiți
  în frunte cu voronin- la răcoare

  va amintiți -€“ arzandul parlament
  și astea – tremurând în față cioarei
  și strigăt din subsoluri -€“ vehement
  -ajunje – nu mai bate comisare…

  va amintiți-fecioare violate mai în glumă
  și mai în serios și mai în grup
  ce mai putea o Basarabie să spună
  prin sado-mazohizmul lui papuc

  va amintiți -€“omoruri în bătăi
  și magistrații -roboți la conveer
  ce mame au născut acești calai
  -nici inimi și nici suflet și nici creer

  de moartea lui Boboc- va amintiți
  în piață mării adunări naționale
  îndemnul carabinei – explicit
  l-ați înțeles la justă lui valoare?

  dar că să vezi , acest noian de amintiri
  această zi ce-au declarat-o sărbătoare
  ascunde-o entitate de de delir
  și de principii entitate, și valoare

  ascunde-un nou model de sclavagizm
  o formă de robie-n avansare…
  chiar nu va-ți săturat deatita -izm
  globalizat în actuală guvernare?!!

  chiar nu voiți a înțelege în sfârșit
  ce mafia conduce-această țara
  ce naște doar debili pentru tranzit
  pentru export de sânge și sudoare

  și care tot trimit , trimit , trimit
  bănuțul lor , muncit peste hotare
  la care cine numai n-a râvnit
  și cine numai nu s-a lăcomit – la care…

 4. amurgg spune:
  8 aprilie 2012, la 23:11

  Va cred si inteleg ca nu puteti trece cu vederea. Nici eu nu pot trece cu vedere greselile altora. Pretind ca oamenii sa scrie fara greseli.
  Pe-ale mele le vad dupa ce postezi mesajul sau nici nu le mai vad.

 5. Stala Popa a scris un artico”Spre un nou 7 aprilie”
  Iată ce replică am plasat eu acolo:
  Reîntregire e o cauză cărea merită de dedicat energiile mai mult decît un nou 7 aprilie… Ce ne poate da un nou 7 aprilie? Să aducem la putere iarăşi nişte guvernanţi, pe care după ce le vom vedea activitatea incompetentă şi coruptă, să dorim iarăşi un nou 7 aprilie şi tot aşa dintr-un 7 aprilie în alt 7 aprilie la fiecare 2-3 ani. Facem reîntregirea naţională românească doar odată, reducem prin asta structurile stataliste „maldaveneşti”, ce prin însăşi existenţa lor generează noi şi noi posibilităţi de corupţie şi hoţire a cetăţenilor teritoriilor Pruto-Nistrene, şi nu mai este nevoie de repetat 7 aprilie la 2-3 ani. Sper că şi D-ră, stimaţi cititori, vă daţi seama că am dreptate şi nu este nevoe de alte şi alte argumente ca să vă convingeţi de adevarul pe care vi l-am scris aici.

  Cred că această replică e binevenită şi aici. Părerea mea e: Pe viitor fiecare va interpreta această temă în dependenţă de interesele pe care le va urmări, promovîndu-şi propriile concluzii. Noi, vizionînd asemenea „filme” şi alte diferite „analize” a evenimentelor acelor zile, să fim atenţi „de unde îi cresc picioarele” şi în toate să vedem învăţămintele noastre, cît şi raţionalul.

 6. Pt amurgg

  Unde – greseli gramaticale?

 7. Очередной сфабрикованный и подтасованный материал о событиях 7 апреля, сыграл злую шутку с авторами фильма: даже меня вынудили встать на защиту Ткачука… Мне, как никому, пришлось на своей шкуре испытать клевету, наговоры и публичное шельмование… Спасибо, что не все идиоты в этой стране. Даже, если их и мало. Но без этого даже малого количества мыслящих людей, огромная машина оболванивания людей давно бы всех катком расплющила. И с этим надо что-то срочно делать.

 8. Mă, Amurgule, te-ar fi născut mamă-ta filolog poate? Nu vreau să te numesc…nici nu meriţi! Atunci când lumea caută căile deeşire din mocirla în care ne aflăm, când optează pentru reîntregirea neamului, se mai găsesc p…, care caută virgulele…E tipic moldovenism primitiv… Noi, acei mai în vârstă n-am studiat în şcoli limba mamei cea română, ci limba moldo-slavonă: noţiunile, cuvintele româneşti, şi acelea stâlcite intenţionat de savanţiislavişti scrise cu alfabet chirilic… Da! Dar ne-am întors la adevăr şi dreptate, aducând acasă şi limba, şialfabetul… Că nu ştim corect a scrie având multe greşeli, e de ertat, că noi singuri am învăţat,fiind autodidacţi, dar mai bine scriu cu greşeli decât să greşesc drumul, mergând spre kremlinul…
  Ai înţeles ?! Şi eşi din amurg, vei vedea mai bine…

 9. Iancu spune:
  9 aprilie 2012, la 01:01

  Iancu, nu va sufocati.
  „amurgg” aceasta a inteles, despre aceasta a scris. Bine ca macar atit a observat.
  Mine, poate, va mai citi inca o data si va comenta ceva la subiect.

 10. Vitalia,

  Iar mi se face rușine de ceia ce scrii pe blog.

  Și dacă se va adeveri că Morari este o securistă FSBistă… ce o să mai zici atunci ???

  Dar de fapt cred că te vei zvârcoli. Căci ești anapoda de tare în materie…

 11. pentru dl Popescu…
  Din mesajul dvs. este vadit ca stati departe de aceste locuri. De ce nu ati observat corect ca in film sunt deyvaluiti cei care, mascandu-se in unionisti, compromit ideea unirii. De ce nu spuneti nimic despre Lascu? Despre Galetchi, gidat de taica-sau – politist? Chiar el aminteste ce i-a zis taica/sau, pana unde sa „inainteze”…
  Sunteti incantat de Morari… Ati citit corespondenta acesteia cu Mark Tkaciuc? E de buna credinta? Eu am fost acolo, pe 7 aprilie 2009. Am alte viziuni asupra celor intamplate, iar acest film mi le-a reconfirmat, pe alocuri.
  Ceea ce este cert, insa, ca filmul nu ar fi fost posibil fara suportul SIS…

 12. De la o posta se vede ca acest „filmulet-video este fals! Nici nu-mi mai fac iluzii,pentru ca tot ce a fost atunci nu este altceva de cat o incercare de lovitura de stat.Este regretabil,dar comunistii au dreptate in acest caz.

 13. De la o posta se vede ca acest “filmulet-video este fals! Nici nu-mi mai fac iluzii,pentru ca tot ce a fost atunci nu a fost altceva de cat o incercare de lovitura de stat.Este regretabil,dar comunistii au dreptate in acest caz.

 14. D-na Pavlicenco, faptul ca Morari putea fi un protestatar fals vad ca nu va deranjeaza, principalu pentru voi e ca aceasta indemna la revolta impotriva comunistilor, …ah da si scanda lozinci unioniste! Asta suna ca o muzica pentru voi, aceasta face sa ma iritati si mai tare ca pina acum. Sinteti limitata si vulnerabila cind se atinge tema unirii, sunteti amagita ca un copil de 3 ani, veniti pe la emisiuni tv si aveti un comportament vulgar. Eu ma consider roman basarabian dar modul in care d-stra promovati unirea este dezgustator, obraznic si neinteligent. Faceti un dus rece si calmativa.

 15. In primul rind vreau sa stiu unde se poate de gasit filmuletul? Intr-al doilea rind vreau sa-i raspund lui Vic, ca noi ar trebui sa mai renuntam la forma care de cele mai deseori este in detrimentul continutului. Da, nici mie nu imi place modul in care dna Pavlicenco promoveaza unirea, insa tinind cont de faptul ca anti-unionistii apeleaza la toate metodele diversioniste pentru a combate si neutraliza ideea unirii cu Romania, cred ca metodele dnei Pavlicenco sunt destul de potrivite. In privinta unionismului altfel nici nu se va putea de atins careva rezultate cu metode ne-obraznice si civilizate. Trebuie sa intelegem acest lucru.

 16. Stii ce cred eu dna Pavlicenco? Consider ca adevarul din film v-a deranjat, aratati cam agitata. S-a pomenit despre careva dintre cei care fac parte dintr-o gasca cu dumneavoastra. Sunteti si dumneavoastra cu „pufusor pe botisor”, in sensul ca mai colaborati cu serviciile secrete. Vreti prin aceasta intrebare sa va asigurati daca nu v-a descoperit inca cineva. Sa stiti ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. Asa cum Roska pe propria limba a pierit, asa cred ca si Dumneavoastra strigand: „Unire!”, intr-o zi veti ramane „vesmantul cel nou al regelui”. Adica se va vedea cat sunteti de goala pe dinauntru. Mai aveti sansa sa va pocaiti si sa demonstrati ca sunteti o adevarata unionista. Va respect ca femeie, dar ca politician-sunteti zero. Fundamental in politica este sa nu dezamagesti, sa nu pui la incercare increderea oamenilor. Unirea trebuie sa se faca nu prin cuvinte, dar prin fapte. Ati pregatit cumva cetatenii moldoveni pentru un asemenea act? Basarabeanul are o fire de sclav datorite celor 200 de ani de ocupatie moscaleasca. De ce nu-l invatati pe basarabean sau deprindeti sa fie demn, sa stie sa-si apere: saracia si nevoile si neamul? Nu vedeti ca o treime dintre cetatenii nostri continua sa slujeasca altor popoare pentru bani? Ce va fi cu noi daca in loc de demnitate suntem plini de fudulie pentru lucruri marunte?

 17. Daca Pavlicenco si Popescu o apara pe Morari, inseamna ca-i putred de tot acel Consiliu al Sfintei Uniri!

 18. daaaa, lucru interisant, nu am crezut ca aveti treaba cu FSBul rusesc prin intermediul persoanei N.Morari, drept cineva a spus pentru voi unionisti importatnt ar fi ca persoana sa fie impotriva comunizmului ,ghimpu si ceilalti care au o viziune diferita de a voastra dar in rest ce pot spune despre acest film ,este tot aceiasi farsa cu gen fantastic, cu nimic deosebit de cel realizat de comunistii in 2009 „ataca na Moldovu”,numai eroii difera, dupa parerea mea aici sunt vinovati toti si Rusia si Romania, dar principalii actori ar fi cei moldavi si aicea deja nu importa culoarea partidului, toti poarta vina de acelea intimplate, si aici pot sa-i spun ca sunt bravo ca au putut manipula in asa fel masa de oameni care a dat dovada de ca nu au minte in cap si sunt niste unelte prin care acestea si-au satisfacut interesele

 19. Ну да вам больше по душе беспонтовый фильм режиссера м.ткачука :»Атака на Молдову» который по моему ни чем не отличается от этого г…,но что здесь поделаешь у нас такая страна кто платит тот и заказывает музыку, в нашем случае это эти порнофильмы с участием наших нац. героев

 20. Pt. Iancu şi A.Can:
  Ne pare rău că susţineţi agramatismul.Incărturarii nu pot veni cu soluţii. Ei sunt fraţi cu întunericul. Cea mai inteligentă doamnă din Moldova, VP, nu trebuie să admită pe blogul ei tot felul de elementare greşeli.Pretinşii români basarabeni mai întîi trebuie iluminaţi, apoi îndemnaţi să treacă Prutul.
  Incărturarii nu sunt români!

 21. derpt zicetzi Tira, incarturari nu pot sa fie romani, ma uit eu de ce majoritatea lor de romani incultzi is peste hotarele romaniei dar voi intentzionat ii alungatzi.si noi vrem sa scapam de incultzii romani dar ei nu stiu de ce se agatza de pasapoartele moldovenesti si nu pleaca.de iluminat deja ias luminat, acuma va ramas ultima faza, trecerea prutului, acceleratzi un pic acest eveniment.

 22. Deci bunica mea care a trait o viata pe acest pamant si vorbeste o romana schioapa si asta nu din vina ei, nu are onoarea de a fi numita adevarata romanca. Sa nu va trimit eu acum undeva departe carturarilor si inteligentilor…

 23. Gheorghe - pentru Alioşa zis Alex

  Referitor la Consiliul Unirii că-i putred. Fă tu altul mai tare.
  Nenorocitule stai toată ziua cu botul în calculator şi comentez aiurea. Nu ai făcut nimic în viaţa ta – parazit ce eşti.

 24. @Vic
  Nu doamna Pavlicenco a scris cele de mai sus, ci eu, Mircea Popescu, daca cititi cu atentie.

  @Turcu
  Va multumesc pentru faptul ca ma invatati cum este pe la revolutie. E-adevarat ca-i cam mult timp de la evenimentele din ’89 de la Bucuresti si mai uita omul.
  Daca sunt incantat de Morari? As spune ca o admir pentru curajul de a iesi in fata si a avea o voce de imbarbatare in timp ce altii se ascundeau prin case. Nu stiu ce corespondenta o fi avut cu unul sau cu altul, stiu ca in momente de primejdie nu s-a ascuns.

  @Elena
  Spuneti ca a fost o incercare de lovitura de stat. Chiar v-as fi recunoscator sa ma lamuriti ce-i cu aceasta lovitura de stat de care tot vorbea Voronin ca sa-si justifice masurile represive, lovitura de stat pe care a tot pus-o in carca statului roman. De unde si expulzarea ambasadorului Romaniei.
  Asta-i una dintre fatetele diversiunii.

  @Oleg
  Care vina? Vina ca poporul sa se revolte?
  Iata, aici este alta fata a diversiunii.

 25. patriciu:
  8 aprilie 2012, la 23:11.
  Tot respectul pentru ceea ce ai scris!

 26. Cei care o ataca aici pe Vit. Pavlicenco sunt ori comunisti ori antiunionisti.
  Anticipand lucrurile insa vreau sa le spun ca vor ajunge sa traiasca si ei in Romania Re-Intregita!

  De ce o ataca pe V.Pavlicenco?
  Pentru ca-s maladavaneti fara vreo fapta buna in viata, pentru poporul dintre Prut si Nistru si atunci ii ia invidia pentru cel care-si manifesta fapta (Vit.Pavlicenco si Ko.)

  Filmul acesta este opera acelorasi maldafaneti filatelisti-ghimpisti care impreuna cu Urechean tremurau atunci in fata lui Voronin, la masa „de negocieri” 7 aprilie 1989.

  Politicienii actuali mai au de furat in tarisoaricuta asta si de aceia ataca unionismul.

  Unirea cu Romania inseamna sfarsitul milioanelor lor.
  Filat, Ghimpu, Lupu etc. sunt politicieni de alta speta decat Inculet, Halipa, Buzdugan…

  Cei din 1918 au facut Unirea pentru ca s-au gandit la viitorul (prosper) poporului,

  politicienii de astazi insa nu doresc Unirea, deoarece se gandesc la viitorul (prosper) al lor personal, pe fundalul saraciei poporului.

  Intr-o tara saraca se fura mai usor…

 27. PUSCASU VLAD IRIMIE

  una e ce declari,alta e ce gandesti,alta e cum actionezi.

  Dupa parerea mea exista eroi la 7 aprilie,iar acestia sunt Valeriu Boboc,si altii maltratati,fete violate de militienii teroristi ai lui voronin-smirnov…..

  vorbim prea mult de IMAGINE si video,uitand de VICTIMELE din 7 Aprilie 2009!

 28. Mircea Popescu spune:
  9 aprilie 2012, la 17:05
  domnule inteleg foarte bine ca va aflati la departare intr-o tara prospera si civilizata unde un om harnic si dornic de lucru isi poate intretine familia, isi poate permite o masina si un apartament sau o casa plus la asta odata sau doua ori pe an o odihna la ocean sau la munte,chiar si lenesii si trintorii acolo si cei care nu vor sa lucreze sunt intretinuti de stat si traiesc pe spinarea celor ce muncesc, acuma lamuruti-ma si pe mine de ce eu trebuie sa ies la indemnul lui Filat (contrabandist de tigari dupa reputatie),Lupu care sare de pe o p… pe alta ,sau Ghimpu fiind unionist inrait(la acea vreme) si asa cum eu am o atitudine negativa fata de nationalizm e si normal ca nu m-as baga pentru el, si asta nu inseamna ca ma aranja asa cum era cu comunistii,acesti cretini au avut 8 ani la dispozitie sa faca ceva pentru popor,dar ei si-au satisfacut numai interesele personale,si acuma spuneti-mi si mie de ce eu trebuia sa sustin acei trei crai de la rasarit,a da plus Urecheanu care il avea pe atunci in comanda pe d-ul Platon,aceasta figura fiind stiuta foarte bine in lumea interlopa, pentru ce merite, pentru ca sa-i rastoarne pe comunisti care si-au implut buzunarele de ajuns timp de 8 ani si sa-i permit acestora sa faca acelasi lucru?bine nu sunt totstiutor sau clarvazator dar deja acuma la moment pot spune deschis cu ce au fost mai buni acestea timp de 3 ani cit sunt la guvernare? cu nimic tot aceiasi sistema hapsina de a se imbogati si de a prelua toate domeniile care aduc venit enorm, va garantez si dau 100% ca imi iubesc patria Moldova si cetatenii acesteia, iarasi fara a face vrio deosebire dupa criteriul limbii, nationalitatii,opiniei politice etc. si daca apare pe horizont o persoana (sau un partid) demna,competenta, cinstita, care nu ar duce la distrugerea acestui stat(un moment important),si care ar face ceva pentru prosperitatea intregului popor moldav,va spun sincer ies si eu la revolutie ,ma catar in copac daca trebuie ca pe timpuri Rosca))), si cu ajutorul celor ce doresc acelasi lucru ii aducem la putere, dar cu regret la moment nu vad asa o personalitate

 29. PUSCASU VLAD IRIMIE

  in Basarabia exista personalitati care vor binele neamului.Ii gasiti in ,,Consiliul Unirii,,

 30. @Oleg
  N-am prea inteles ce ma intrebati, pot doar banui.
  Nimeni nu va obliga sa protestati, nimeni nu va obliga sa sustineti miscarea de re-intregire. Nici nu cred ca au fost indemnuri in acest sens pe 7 Aprilie.
  Si, nu cred ca cineva va spune „Nu-ti iubi, Oleg, spatiul natal, spatiul in care te-ai nascut”. Oricine are asemenea sentimente. Si Mircea Popescu, de exemplu, care locuieste acum in California, isi iubeste la disperare acest spatiu, care este Romania si pe care-l percepe ca pe intregul initial care a fost faramitat de niste cotropitori criminali.

  In general, asemenea miscari populare, revolutii, etc au nevoie de o scanteie ca sa explodeze, mai ales cand se creeaza o masa critica de nemultumire populara.
  De asemeni, avantul initial al unei miscari populare are nevoie de permanenta mobilizare ca sa fie intretinuta. Iar aceasta mobilizare este realizata de diversi lideri care imbarbateaza, care indeamna la actiune.
  Apoi, pentru a se da o directie clara miscarilor trebuie creat un comitet, un grup de initiativa care sa preia sarcina asta si periculoasa (deoarece vor fi primii vanati in caz de esec) dar si plina de responsabilitate (deoarece poate duce spre rezultate nedorite).

  Cat despre nationalism, aici este putin de discutat.

  Pentru a fi patriot trebuie sa ai un stat national la care sa te poti referi. Iar statul national roman s-a creat tocmai datorita ideilor nationaliste. De altfel, nu numai statul national roman, ci toate statele nationale europene.
  Deci, nu prea cred ca puteti separa nationalismul de patriotism.
  A, sigur patrioti s-au numit si sovieticii, patrioti ai unui amalgam numit URSS, dar care s-au dezis imediat ce s-a produs dezmembrarea deoarece uniunea formata cu forta nu a avut un nucleu national.
  Deci, “patriotismul” intr-un stat multinational este o forma fara fond.
  Ori, in Republica Moldova se bate moneda pe ideea de stat multinational.
  Trageti singur concluzia, mai ales privind si in stanga Nistrului in care nu se vede niciun pic de atasament, de loialitate fata de Republica Moldova, ci doar fata de Rusia.

  Asa ca „patriotismul moldovenesc” al unei asa zise patrii fara o identitate nationala este o forma fara fond care inerent, ca unii doresc sau nu, se va conduce la destramare, asa cum s-a intamplat cu aproape toate formele de state multinationale si se va reveni la forma stabila de stat national.
  Care-i acela, in cazul spatiului dintre Prut si Nistru, va las pe dumneavoastra sa ghiciti.

 31. Regimul Voronin, după investigaţii intense, a izbutit să identifice printre miile de participanţi la evenimentele din aprilie 2009, una bucată cetăţean român – un oarecare Nethanyahu.
  Acum e prezentat ca mare descoperire faptul că printre miile de participanţi la evenimente a fost identificat una bucată cetăţean rus – un oarecare Baghirov.
  Cine exagerează importanţa prezenţei lui Baghirov în evenimentele din aprilie 2009 face acelaşi gen de manipulare cu cei care exagerau importanţa prezenţei lui Nethanyahu.
  http://mariusmioc.wordpress.com/2012/04/09/film-conspirationist-despre-evenimentele-din-aprilie-2009-care-face-furori-la-chisinau-video/

 32. PUSCASU VLAD IRIMIE

  in Uniunea Europeana nu exista nationalism,decat la periferie.

  Nationalismul este catalogat in Parlamentul European drept ,,populism,euro-scepticism,si extrema dreapta,,

  In Europa nationalistii nu au teren azi.

  Cei din UE,vor sa creeze Statele Unite ale Europei si un nationalism european,pentru a distruge identitatea popoarelor.

  Atata vreme cat in Franta traiesc peste 10 milioane de musulmani algerieni,in Germania alte milioane de turci,chinezi,japonezi,

  in Romania 3 milioane de tigani rroma, e clar ca se incurajeaza nimicirea popoarelor.

  Romancele cu miile s-au casatorit cu spanioli,italieni.

  In acest context al anului 2012 eu cred ca trebuie sa luptam pentru Basarabia in cadrul Romaniei nu in numele nationalismului,ci eventual sub forma Romaniei Monarhice,care reprezinta traditia poporului roman.

  Cuvantul nationalist a fost pervertit de miscariile neo-nazi in Germania si nu numai.Si nu neaparat de acele miscari,pe cat mass-media a diabolizat acest cuvant.Ca in fond e gresit sa acuzam o miscare de mii de membrii,pentru ca in orice loc exista oameni buni si rai.

  Asa cum exista patriotism si nationalism american in USA,tot asa vor si cei din UE sa creeze prin SUE.

  Ori noi trebuie sa luptam in asa fel incat sa nu putem fi acuzati de nimica.Nationalismul exista in USA,este foarte puternic,insa datorita multe prea marei diversitati de popoare,religii,pareri,rasse,se poate ajunge foarte usor,atunci cand cade dolarul,la probleme inter-etnice,in special rassiste,contra negrilor sau contra albilor,iar atunci unde va fi nationalismul?

  Azi daca spui in Uniunea Europeana ca esti nationalist,automat politicienii din Bruxelles vor spune si te vor cataloga langa Jean Marin Lepen, Alessandra Mussolini, Forza Nuova,NPD german neo-nazi, Orban in Ungaria si altii,iar in ROmania, euro-parlamentarii vadim tudor PRM,gigi becali….

  Asta e realitatea in care traim azi.Eu nu ma vad langa Vadim tudor,gigi becali,desi poate si oamenii astia sa aiba si calitati,nu spun ca nu sau da.

 33. Da .., cioarele doar hoituri viseaza, iar vulturii intre timp vaneaza, lasati visele la o parte 2,2% de romani in Republica Moldova nu pot schimba nimic impotriva celor 78% de moldoveni… si timpul le va pune pe toate la locul lor. Poporul a sustinut miscarea si s-a rasculat impotriva gastei lui Voronin & K chiar daca tot el ar fi fost si scenaristul… Dar oare despre asta ar trebui sa se discute ori totusi ar trebui sa fim recunoscatori acelor EROI care cu pretul vietii lor au inceput sa construiasca fundamentul democratizarii in Republica Moldova … Eu la distanta am sustinut si sustin ideiele democratizarii societatii si stataului Moldovenesc dar nu sustin unirea s-au asa numita re-unire cu Romania, la fel multa lume, multi cetateni ai RM de aici din Italia au sustinut si sustin ideiele democratizarii Rep.Moldova dar vazand-ul ca stat Indipendent si Suveran … nimic mai mult .., nu ne putem imagina noi cetatenii din Rep.Moldova astazi ca sa fim doar o regiune a Romaniei, da inegararii in Europa, da spre drumul democratizarii si libertatii, dar jos ocupatia … indiferent de al cui papuc ar fi !!!
  Suntem gata daca va trebui sa contribuim si sa iesim si la apararea Republicii Moldova cu arma in maina impotriva tuturor acelor care vor ataca integritatea si suveranitatea statului Moldovenesc indiferent de oriunde ar proveni, iar cu tradatorii in streang si la zid fara prea multa vorba si discutii. Cui nu le place ca stat Republica Moldova fie ei rusi s-au romani nu le ramaine decat sa-si ia valizile in maina si un singur bilet intr-o singura directie fie Moscova s-au Bucuresti…

 34. pt. PUSCASU VLAD IRIMIE
  Ar trebui sa-ti tratezi creierul de gaina la veterinar, nicidecum la medic, citeste atent mai sus si poate ai sa intelegi si de ce, daca nu reusesti atunci ultima cale la abator…

 35. „Scumpe” Oleaga,”mult iubite rubin hid”,
  Cu voi nu e de discutat nimic!! Cu voi e de luat de guler si de scos afara in strada unde va este locul!! Voi nu veniti cu argumente in discutie,ci cu provocari,minciuni si infinita dorinta de scandal!! Mai pe romaneste spus va balaciti in mocirla si vreti sa atrageti si pe altii in ea. O faceti intentionat ,calculat si de nenumarate ori!! Tocmai de aceea nicio lege din lume nu o aveti, NU O PUTETI AVEA , de partea voastra. Actionati exact impotriva legilor, nu numai a buneicredinte si a prezumtiei de nevinovatie!!Este contrar oricarui drept la cuvant , la opinii, la pareri. Se aduce un imens prejudiciu insasi democratiei coborarea la nivelul discutiilor voastre. Nu exista cuvant in ceea ce ati scris , aci si acum,pe acest spatiu, sa nu ascunda o amenitare, o intimidare. V-ati inmanusat pumnul, dar el se vede imediat cum sta gata pregatit sa loveasca. Practica ilicita a violentei este profesia voastra de baza, nu ideile , argumentele si vorbele adevarului .Raman foarte surprins ca in R. Moldova e posibil sa fie tolerate astfel de incalcari triviale ale unor discutii fara sa-si gaseasca replici pe masura. Mi se pare ca de aceea e si posibil sa se intample ce se intampla in R. Moldova. Adica sa fie „inghitite”cele mai flagrante incalcari ale libertatii dezbaterii de idei, culmea -chiar in numele libertatii!!
  Asa ca , baietii, incercati-va metodele terorismului comunist(verbal sau non verbal)intr-un nou Afganistan. Poate aveti mai multe sanse pe acolo. La granita cu Romania nu aveti nicio sansa. Mai bine puneti-va cu burta pe carte si lamuriti-va ca lumea pe ce lume traiti. Folositi cu incredere si limba romana si istoria ei mareata si constiinta romanesca cata o mai puteti dobandi.Limba e muzicala si eleganta, dulce ca mierea si in plina ascensiune culturala. Nu mai umblati banditeste noptile prin cimitirele romanesti sa va razbunati pe niste cruci nevinovate. Va doresc succes si intelepciune

 36. unirea este vazuta ca solutia cea din urma, ultima la care se mai poate apela si spera. si nu cred ca e gresit asa, sa-i lasam pe moldoveni cetateni ai republicii Moldova sa incerce sa construiasca un stat democratic, sa-i lasam sa se chinuie, sa lucreze ani la rind peste hotare pina se vor instraina cu totul, iar mai apoi le va fi indiferent, si in cele din urma vor ajunge sa constate ca e prea tirziu. Asta-i mintea moldoveanului de pe urma…

 37. Igor. 9 aprilie 2012, la 21:09:
  Citez din postarea sa:
  „- 2,2% de romani in Republica Moldova nu pot schimba nimic impotriva celor 78% de moldoveni…
  – nu ne putem imagina noi cetatenii din Rep.Moldova astazi ca sa fim doar o regiune a Romaniei ”

  … Pardon, eram sa intru in polemica cu acest ins ratacit, si sa-i spun ca cei „2,2% de romani” nu sunt altceva decat niste mistificari comunisto-rusofile.
  Caci chiar la Marsul Unirii din 27 martie curent au iesit mai multi decat acesti „2,2%” vehiculate de ocupanti si preluate de ratacitii neamului…

  Eram sa-i spun ca chestia cu „regiune a Romaniei”, pe care nu si-o pot imagina politicienii ce vor pierde puterea dupa Re-Unire,
  sau mafiotii care vor fi pusi la respect dupa Re-Unire
  sau cantecul acesta preluat de prostii neamului este hazliu de tot, deoarece:

  In Uniunea Europeana nu exista nici o deosebire intre nivelul de viata din capitale si cel din „provincii”.
  Dimpotriva, sunt „provincii” cu nivel de viata mult mai avansat decat in capitale.
  In curand (in cativa ani) si Romania va atinge acest mod de viata al poporului.

  Deci afirmatia cu „provincia” nu prinde.
  In cazul basarabenilor anume modul de a fi „provincie” le va avansa nivelul de viata, deoarece:

  In asa zisa „R.Moldova” nivelul de viata este mai prost decat in orice provincie europeana.
  Si va ramane prost (sarac si scarbos) atata cat se vor mandri unii cu „independenta”…
  (Am spus – chestia cu „mandria” e a politicienilor corupti si a mafiei.)

  …Dar cand am gasit in postarea acestui „Igor”, mai departe, fraze gen:
  „sa iesim cu arma in maina impotriva tuturor acelor care vor ataca integritatea si suveranitatea statului Moldovenesc” sau
  „cu tradatorii in streang si la zid fara prea multa vorba”

  Imi dau seama ca e pierdere de timp sa intri in vorba cu asemenea zombati…

 38. Igore, cetatean al RM din ITALIA,
  Ai ajuns cumva in Italia cu pasaport romanesc in regula? Sau ai trecut ilegal frontiera cu Ro si toate celelalte state UE prin care ai trecut?Ai ajuns acolo via Moskova sau Bucuresti? Ai fost in regula cu euroii? Daca ai cumva vreo arma ascunsa pe undeva , debaraseaza-te urgent de ea!! Nu te va ataca nimeni din Romania, scumpule. Niciun roman din TARA MEA nu-si va pune mintea cu tine. Nici nu-si va manji mainile cu sangele tau de tradator.Garantat!! Asa ca nu te razboi tu cu Romania si cu romanii. Pana una alta Schengen-ul tot la Prut poate sa cada. Insa prin Romania nu vei mai trece . Nici la intoarcerea acasa, nici daca vei mai vrea vreodata sa revezi La bella Italia!! In rest, intreaba-ti „statalistii” tai unde vrei sa instalezi spanzuratorile si care ziduri sunt mai bune pentru romanii basarabeni si cetateni onesti ai TARII careia-i spurci limba materna supta de la sanul mamei tale.

 39. pt.SSS
  zombat esti tu si toti tradatorii, eu numai am citat 2,2% romani pe teritoriul RM din datele oficiale a recensamantului din 2004, sunt date oficiale si nu barfe …

 40. Iti spun doar – aceste date „oficiale” sunt atat de veridice ca numai la un singur Mars al Unirii, intr-o singura localitate, au iesit mai multi oameni decat aceste 2,2% facute de „oficialii” comunisti.

  Poti sa nu fii zombat, dar arati ca unul zombat.

  Ca tine au mai scris si pana la tine, lumea insa neglijeaza insi ca tine ca prea zombati sunteti…

  Mai pune mana pe carte, mai vezi ca tu esti roman, mai intai, apoi moldovean, apoi durlestean…

  Indaratnicia ta pana in panze albe cu „sa-i punem la zid pe tradatori” etc. este tocmai ceea ce au semanat ocupantii ruso-sovietici in capul romanilor nostri…

  Ei, uite ca nu toti sunt ca tine, slava Domnului!

  Dar, pana la urma, si tu vei trai intr-o Romanie re-intregita, caci
  UNIREA ESTE INEVITABILA!

 41. pt SSS
  tocmai cum au procedat ocupantii romani cu deputatii din Sfatul Tarii la 1918 care au votat contra unirii, au fost impuscati cu totii … mai studiaza datele putin, la fel cum au inabusit in sainge si ingropat moldovenii de vii care s-au rasculat la Tatarbunar impotriva ocupatiei romane … la fel cum si-au batut joc si fascistii lui I.Antonescu.
  Nu vad prea mare diferenta intre ocupantia romana si intre ocupatia sovietica, cat unii atat si altii au doar umilit poporul moldovenesc la supunere …

 42. iar toti care au fost impotriva impuscati s-au deportati …

 43. Iti spun, mai pune mana pe carte.
  Pentru inceput iti dau lincul acesta http://ro.wikipedia.org/wiki/Sfatul_%C8%9A%C4%83rii

  Vei vedea ca deputatii Sfatului tarii care au votat impotriva Unirii (doar 3 deputati din 135) tocmai ca au fost impuscati dupa 1940 de NKVD…

  Chiar si wikipedia rusa despre Sfatul Tarii nu mai vehiculeaza aceasta minciuna, desi oglindeste acea perioada tot in stilul sau ruso-bolsevic (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%84%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BB_%D0%A6%D1%8D%D1%80%D0%B8%D0%B9)

  Mai instruieste-te, tinere. Iti va prinde bine, iar vreo data ai sa-mi zici ‘Multumesc’ pentru indemnul acesta.

 44. Te mai indemn sa citesti:
  http://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/unirea-cu-basarabia/

  Iar daca vrei si documente autentice din NKVD despre cei care au votat impotriva Unirii – citeste aici:

  http://www.timpul.md/articol/stefan-balamez-deputatul-care-a-votat-impotriva-unirii-basarabiei-cu-romania-17417.html

 45. Pe mine nu ma intereseazaistoria Rusiei ca destul am studiat-o la scoala, n-am studiat practic nimic insa pe timpuri despre istoria Moldovei si atunci cu mare greu dar am cautat de sine statator cronicile lui G.Ureche, M.Costin si alte materiale ca sa cunosc macar ceva putin istoria neamului moldovenesc fara sa fiu indoctrinat de cineva fie rusi s-au romani. Priveam filme, emisiuni la radiou, citeam tot ce era posibil din diferite surse, in ultimi 10-12 ani am rascolit prin internet … etc. etc.
  Sunt plecat din Moldova in strainatate din 1997 la munca in Italia, prima am fost 1995-1996 si in Rusia, traind in strainatate tot timpul mi-am dorit un viitor mai bun Rep. Moldova, sunt dintre acei care cu adevarat imi iubesc patria mea pe nume Rep.Moldova, am fost la podul de flori, am vizitat si Romania printre primii nu am nimic de rau la general cu poporul din Romania dar vreau sa fim fiecare stapani la casa lor, doresc RM integrare europeana dar nu supunere ca regiune romaneasca … Nu sunt si nici nu ma simt roman si ca mine suntem majoritatea Va place voua s-au nu.
  Traiasca Republica Moldova ca stat suveran si independent !!!

 46. Tira spune:
  9 aprilie 2012, la 15:03

  „Incărturarii nu sunt români!”

  Tira, eu personal sustin din rasputeri oamenii, indiferent ca sunt carturari sau incarturari. Mai ales incarturarii…..”Carturaii” se descurca ei cumva. Anume incarturarii au nevoie de spriginl nostru.

  Ce sa facem cu incarturarii, indiferent de etnie, virsta, confesiune…. ? Aveti o solutie? Cine sunt ei, incarturarii ? Nu sunt oameni? Trebuie sa-i ……ce ? Pe ei si asa ii….cine vrea, cum vrea si de cite ori vrea. Nu vi se pare ca o luati cam razna, divizind lume in romani si ne-romani, in functie de faptul ca sunt ori nu carturari ? Toate popoarele au indivizi carturari si necarturari. Cei carturari trebuie sa fie avangarda pentru cei, care din diferite motive, au ramas ne-carturari.

 47. robin hud spune:
  9 aprilie 2012, la 15:03
  „derpt zicetzi Tira, incarturari nu pot sa fie romani,”-
  da cine , ma rog, pot fi incarturarii? Oare cine detine pasaport de carturar sau incarturar ?
  Care este proportia carturariloe si incarturarilor in RM ? Cine sunt ei, incarturarii?
  Va raspund: Oa-meni !!!
  Oa-meni !

 48. Igor. 10 aprilie 2012, la 00:12
  „mi-am dorit un viitor mai bun Rep. Moldova, sunt dintre acei care cu adevarat imi iubesc patria mea pe nume Rep.Moldova”

  Mai frate, mai!
  Daca iti doresti cu adevarat un viitor mai bun pentru „R.Moldova” cere urgent Unirea ei cu Romania.

  Parca nu vezi?
  „R.Moldova” este mai saraca si mai slab dezvoltata ca oricare regiune din Europa!

  Cere UNIREA, draga, si te vei linisti odata si o data!

  Dar cu minciuni de alea precum ca „i-au impuscat pe deputatii Sfatului Tarii”, dar si cu „2,2%” nu mai umbla, ca te rade lumea!

  N-ai inteles inca?

  „R.Moldova” de aceea este cea mai saraca in Europa, pentru ca este „independenta”!

  Si stii cine opteaza cel mai mult pentru aceasta „independenta”?

  Rusii, bre, gagauzii si bulgarii, bre!..
  Ei, si vreo cativa rataciti ca tine…

  Daca doresti cu adevarat bunastare pentru poporul tau basarabean – cere Re-Unire cu Romania!!!

 49. pentru Sneaga (Nagymama)
  daca vrei sa intelegi sensul acestui cuvint o sa gasesti vriun moldovean sa te lamureasca, acuma v-om trece la timpeniile scrise de tine, auzi romane ce treaba ai tu cu mine,am intrat in discutie cu tine?ce pot sa vorbesc eu cu un individ care ideie nu are de situatia reala din RM?dar se da tare destept, sau iti faci concluzia situatiei reale din RM reesind din acest blog?atunci intradevar esti un zombat pierdut, acuma ce drept ai tu sa-mi spui cum si ce trebuie sa fac eu in tara mea?sau altfel spus cine ti-a permis sa hotarasti soarta tarii mele?nu-ti face griji nu-mi trebuieste mie Romania ta in vecii vecilor, asa cum traiesc intr-un stat suveran si independent asa o sa traiesc mai departe,doresti tu asta sau nu oricum nimic nu se v-a schimba atita timp cit suntem majoritatea, si acuma lamureste-ma si pe mine de unde va luati voi asa destepti,unde se afla acel buncher unde va zombeaza, ca in momentul in care eu sustin integritatea statului RM atunci eu sunt comunist?deci dupa logica voastra reiesa ca eu tot trebuie sa fiu de parerea ca daca tu il sutii pe antonescu atunci esti un fascist ?nu deadea spre deosebire de tine am o alta viziune , respect romanii care nu se baga in treburile interne ale tarii mele, si nu-mi dicteaza ce sa fac si cine sunt, eu singur cumva ma v-oi discurca in aceasta dilema , insa tie iti v-oi spune catati de treaba, informeazate si nu-ti facea concluzia din cele ce se scriu pe acest blog, daca doresti sa pari mai destept atunci nu ai decit sa treci pe la Moldova si sa vezi cu ochii tai ce se face aici, si pe urma discutam daca doresti, dar pina atunci informeaza-te!Cu drag pentru Nagymama din cel mai frumos stat Republica Moldova!!!

 50. pt. Sneaga (Nagymama)
  stai pe buci ca stai bine, nu suntcetatean roman ci cetetean a Republicii Moldova, muncesc oficial in Italia si nu trec paraiele din Romania inotand. Mai mult unui cretin ca tine nu trebuie dar iti raspund eu nu am nimic cu romanii la general dar am cu acea parte de romani care se simt buricul pamantului si vor sa hotarasca soarta tarii mele fara sa ea in consideratie vointa poporului si nu doar la o gloata de zombati, in rest destul de explicit ai avut deja raspunsul de la Oleg. Nu ma speria ca am fost speriati la timpul nostru si de turci, tatari, polonezi, rusi, romani, iar de rusi rusi dar in fine n-am avut si nici nu am frica de nimeni … Sunt cetateanul unui stat independent si liber pe nume Republica Moldova, macar ca sunt constient ca inca suntem departe de a fi un stat in toate sensurile democratiei … dar spre aceasta ne straduim sa mergem.

Comments are closed.