Manipulările antiunioniștilor

In ultimul timp, observam, mai ales in contextul apropiatei aniversari, a 94-a, a Unirii din 1918, o ofensiva impotriva unionistilor. Din arsenalul ”luptatorilor” antiunionisti fac parte articole in presa afiliata verzilor, reportaje zilnice antiConsiliul Unirii la NIT, declaratii ale comunistilor la manifestatiile lor cu acest „congres civic” antiromanesc, articole pe Internet nu doar ale rusolingvilor, inclusiv amenintari in comentarii la adresa membrilor Consiliului Unirii, emisiuni televizate avind proportii rasturnate, in care securisti de marca si ”slugoi statalisti” – care au furat si prabusit acest stat inca nenascut bine – ne invata cit de ”moldoveni” suntem, cu invitati, special selectati, care au jena sa vorbeasca de unionism si bat in retragere in fata moldovenistilor agresivi si obraznici, care, ”moldovenisti”, odinioara erau democrati, apoi au devenit ambasadori comunisti antiromani, cu invitarea unor  ”lideri de opinie” anterior in serviciul regimurilor agrarian si comunist, iar acum al verzilor si rozilor, cu refuzuri ale Ministerului Justitiei de a inregistra Statute unioniste – si… „arsenalul” poate fi continuat.  Si cu mestecarea la infinit a problemei transnistrene, puse pe cintar, in mod existential inegal, alaturi de problema Unirii cu Romania.  

Manipulari cu neinvitarea membrilor si semnatarilor Consiliului Unirii, nici a membrilor Partidului National Liberal, care promoveaza unionismul, atribuit in mod premeditat fals si gresit Partidului Liberal.

Va intelegem, fratilor, manipularile. Mare treaba o fi facut PL in Parlament din 2009 pina acum, ca sa spui ca PL e partid unionist? Va hraniti propagandistic unul din altul? Poate PL doar s-a „proslavit” prin aceea ca un viceministru al sau de pe la educatie a elaborat conceptul eliminarii Istoriei Romanilor din invatamint?…

Asta in comparatie cu PNL, care lupta sa deschida calea juridica pentru dreptul de a vorbi de Unire si dreptul de a fi unionist, de a promova unionismul ca obiectiv politic al unui partid in Republica Moldova. PL-ul, in aceste conditii, tace chitic. Miercuri, PNL a chemat Ministerul Justitiei in judecata.

Manipulari si a la Dodon, care il face unionist, pe nedrept, pe Ghimpu si PL, cel care, iata, trimite un reprezentant la o televiziune unde, pe de o parte, spune ca e unionist, dar, pe de alta parte, vrea consolidarea celui de-al doilea stat romanesc, stiind bine ca acesta, cu mafioti la Putere de toate culorile, nu ajunge nici la genunchiul broastei, nu ca in NATO si UE, alaturi de Romania.

De ce Dodon il face unionist pe Ghimpu si inca se apuca sa il scoata de la guvernare? Pentru ca, in primul rind, vrea sa isi construiasca pozitia politica si el bazindu-se pe antiromanism, ca asa au facut comunistii si el altceva nu stie, dar vrea sa le ia el rolul si locul. Pentru ca Dodon s-a lansat cu moldovenismul sau rîgîit, primitiv si stalinist, chiar daca se spune ca are si el cetatenie romana. Adica socialistii, ca si komuneacii nostri, traiesc o viata dedublata si ii amagesc pe naivi, ca sa nu le spunem pe prostii carora le place sa fie amagiti de politicieni prorusi.

Ghimpu nu se intristeaza ca Dodon il face unionist. El stie ca nu e. Dar ii convine aceasta minciuna, deoarece, crede el, atunci cind il vor debarca ”aliatii”, el spera sa repoposeasca pe tarimul unionismului, ca sa se repropulseze si sa se perpetueze, cu mesaj nesincer pentru el, in politica mare. Ii va reusi? Nu stiu daca mai poate fi crezut, dupa ce a spus ca Unirea trebuie pusa undeva mai departe in sicriu.

De ce presa noastra se apropie cu frica de Consiliul Unirii? Si ar vrea sa vorbeasca, si nu ar vrea. Ar vrea, pentru ca e un fapt de care nu poti face abstractie, prin semnaturile unor persoane cunoscute ce au aderat si continua sa adere la Consiliul Unirii. Nu ar vrea, pentru ca televiziunile nu apartin unionistilor, dar, credeti-ma, nu veti avea incotro si veti discuta despre Consiliul Unirii, pentru ca se va impune continuu. Si sa nu-si faca nimeni iluzii ca el poate fi confiscat sau distrus. Cine vrea sa sprijine, sa adere, e binevenit ca partener egal si corect. Cine vrea sa distruga, nu va reusi, cu toate televiziunile pe care le aveti – fenomenul unionismului se va extinde, consolida, fortifica, mai ales ca fortele revansarde, antiromanesti, antiunioniste devin tot mai agresive si mai obraznice si asta ii treyeste pe romanii adevarati.

Va asigur, factorii externi inteleg foarte bine ce se intimpla si degeaba fac spume la gura securistii de marca impotriva unionismului. Unirea se va produce – fara falsii unionisti, fara dedublati si fara ”iluminati”! Cind va fi masa critica respectiva, care se trezeste in Romania, in R.Moldova si in Diaspora, atunci nu veti sti pe care mineca sa iesiti si sa spuneti ca ati fost intotdeauna unionisti, dar, intelegeti… pai, stiti… si alte argumente schioape ale oportunistilor si conjuncturistilor care umbla ayi cu cioara vopsita

Apropo. Lasati-i pe rusi in pace, sunt multi unionisti printre ei. Solicitati-ne, si va dam rusi care sa va vorbeasca de ce vor Unirea. Mai cititi si comentariile rusilor pe blogul meu.

Si inca un apropo – despre Constitutie. Este una vetusta, invechita, mostenita de la guvernari retrograde. Ea se schimba, exista limitele revizuirii. Nu mai manipulati atita – statul nu e un fetis. Omul nu traieste pentru stat, ci pentru a fi fericit. Acest stat nu-l fericeste si voi stiti bine asta. Mai mult – il furati pe toate caile, pentru ca nu credeti in el. Voi il distrugeti, pentru ca il furati. Si pedeapsa poporului roman, prin vointa sa liber exprimata, va veni si va va matura de pe podiumul pe care v-ati cocotat prin minciuna.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

27 Comments

Add a Comment
  1. D-na Pavlicenco,
    Am ascultat la „Fabrica” despre Unionism.
    Ce sa va spun…..? Se vede ca se intimpla ceva, pare sa fie o amenintare de „prabusire a slujbei”…..
    N. Chirtoaca intotdeana a avut discursul antiromanesc si antiunionist.
    Astazi seara, insa, a sarit calul de tot, cred ca a cazut alaturi…..Expresiile de astazi nu au mai semanat cu „frazele” unui diplomat cu experienta. A Racnit isteric, a vociferat calificative nedemne in adresa oponentilor unionisti. Bine ca nu am privit emisiunea. Am ascultat la radiou. Cred ca mi-asi fi spart televizorul……Pe de alta parte, ma rog sa-l ierte Dumnezeu ca nu stie cine este si ce face, si sa-i dea absolut tot……. ce merita…..

  2. Bravo N.Chirtoaca !!!!!

  3. Kolia Kirtoka?
    Ştie foarte bine ce face, slugoiul. Continue să-şi servească stăpânii din Kremlin.

  4. Ion de la Criuleni

    Dna Vitalia Pavlicenco, nu este cazul disperării.
    Evenimentele zic de la sine. Dați să comparăm un lucru simplu, câți doritori de a redobândi/dobândi cetățenia română sunt la Ambasada României și câți doritori de a redobândi/dobândi cetățenia rusă sunt la ambasada rusă din rândurile cetățenilor RM???
    Care este motivul îmbulzălii la ambasada româniei pentru a redobândi cetățenia?
    Motivul este una – CREDINȚA că va redobândi pe baza că sunt români cu cetățenia pierdută. Și sunt convinși că o vor redobândi pe baza legii de redobândire a cetățeniei.
    Da, există o fobie a se numi deschis că sunt ROMÂNI și între cetățenii care au redobândit deja Cetățenia Română dar există și o mândrie ascunsă că sunt Cetățeni Români cu acte în regulă.
    Pe lângă acești cetățeni care deja au redobândit cetățenia sunt mulți care nu au redobândit cetățenia și îl critică pe cel care a redobândit cetățenia și apoi peste un timp se trezește mintea și prin credință că este moștenitor vine la ambasadă pentru a redobândi Cetățenia Română, asta și este TREZIREA din frica față de moldovenism născocit de Stalin.
    Deci nu văd eu motiv de a retrăi pentru critica adusă nouă astăzi și este normal în psihologia stataliștilor să strige, să se certe cu noi… Pe când noi însă trebuie să mergem vertical și să ne mândrim că suntem Români fie cu acte în regulă sau fie în așteptare de a ne veni timpul de a deveni cetățeni cu acte în regulă a Țării Românești.
    Eu cred că dacă România ar elibera GRATIS Actele pentru redobândirea Cetățeniei Române și termenul limită să fie o lună, în așa caz – 80% din cetățenii RM ar deveni Cetățeni Români în timp de 2-3 luni – bazândumă pe cele scrise la începutul mesajului.
    Să vedem cine critică dur românismul? Sunt rușii, gagauzii și acei care nu au bani pentru a redobândi Cetățenia Română + 5% cozi de topor ai propagandei rusești.

    PS. Eu nu am redobândit Cetățenia Română din lipsa banilor și nu mă simt moldovenist-statalist ci sunt în sânge ROMÂN. Aștept cu nerăbdare ziua când voi deveni Cetățean Român cu acte în regulă. Mai mult, aștept ca hotarul României să fie vecin cu mine, adică pe râul Nistru ca apoi să se mute pe râul Nipru – Hotarul Istoric al Dacilor/Românilor.

  5. N.Chirtoaca este spionul KGB sovietic care a fost expulzat din Franta sub masca de diplomat sau eu ma gresesc ?Pai ei si morti sunt la slujba.

  6. кстати да, очень многие русские согласились бы с обьединением,
    лично у меня мотив простой, убрать все это быдло возомнившие себя Черчиллями и Аденаурами от власти, тошнит уже от их высокомерия и чванства
    Румыния конечно далеко не ушла, но другие варианты еще менее вероятны….
    (а вообще не верю в обьединение, не допустят более измения границ европа)

  7. mihail spune:
    21 martie 2012, la 00:12

    Da, spre regret inca mai exista o mare parte de politicieni, functionari si „analisti” publici, care pur si simplu nu-si apartin…

    „Miinile” KGB-ului sunt foarte lungi si feroce, din ele nu se poate scapa. Fosti agenti KGB nu exista! Ei pina la moarte sunt datori sa „chinte” fals, cu toate ca, poate nu ar face-o daca ar avea alta solutie. Ei „sunt la datorie”!

  8. MARTIE 2012: MARSURILE RE-UNIRII CU ROMANIA !
    ——————————————————————––––––
    La Chisinau:
    – Duminica, 25 martie 2012, Marsul Unirii, initiat de Actiunea 2012,
    care va incepe la ora 16.00 de la Academia de Stiinte din Chisinau
    cu banere ale partidelor si asociatiilor membre, cu esarfe si alte insemne politice, dar fara drapele ale partidelor sau ale altor entitati.
    —————————————————————————––––––––
    – la Balti:
    Duminica, 25 martie, Miscarea National-Crestina,
    desfasora Marsuri ale Unirii la Balti,
    incepind cu ora 10.00, de la strada Independentei,
    ———————————————————————–––
    – la Ungheni,
    duminica, 25 martie, incepând cu ora 13.00,
    de la intrarea in oras, de linga statia PECO.
    ————————————————————–––
    – Vor fi organizate acțiuni la Orhei, în alte localități,
    la care sunt invitați sa participe toti doritorii
    —————————————————————––––––
    – Pe data de 24 MARTIE o delegatie a Consiliului Unirii
    va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii la Bacau, la invitatia Asociatiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, conduse de dl Ioan Seniuc, semnatarul Consiliului.
    ————————————————————————–––––-
    Pe data de 27 martie 2012
    vor avea loc manifestari la biblioteci din Chisinau –
    – Biblioteca Municipala ”B.P.Hasdeu”, ora 11.00,
    – Biblioteca ”Alba Iulia”, ora 13.00,
    cu participarea oaspetilor din România – poeta Ana Blandiana si primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum si cu alte personalitati.
    ———————————————————————————–––––
    – Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc la Teatrul ”Ginta Latina”,
    din Chisinau o sedinta festiva si un concert cu participarea
    Forului Democrat al Romanilor si a Consiliului Unirii.
    ——————————————————————————––
    N.B.
    Televiziunea experimentală „Union TV”
    lansează primul său „talk show”, „Wal Man Show”.
    Dezbatere publică va avea loc Marti, 27 martie 2012 ,
    cu începere de la ora 15.00, pe platoul improvizat
    de la „Cafe de Paris” (str. M. Eminescu 55) din Chisinau.
    Tema primei emisiuni este ”Încotro merge Moldova?”.
    Invitat special, ex-premierul Ion Sturza.
    / moderator: jurnalistul Val Butnaru /.
    Invităm toți doritorii.

  9. Rog ca cititorii să-şi expună părerea despre iniţiativa ce urmează:

    Eri, ca şi mulţi din D-ră, am avut ruşinea să aud la”PubliKa” justificările agenţilor intereselor străine faţă de poporul român,complicilor crimelor săvîrşite de comunismul stalinist faţă România prin ruperea teritoriilor ei de la est de Prut şi crearea pe aceste teritorii a creaturii stataliste stalinist-hruşcioviste Republica Moldova, a trubadurilor profitorilor privelegiaţi ai existenţei în continuare a acestei crime faţă de poporul român, a apologeţilor „statalismului maldavenesc”, a agenţilor KGB Nicolae Ghirtoacă şi V. Ostolep.
    Arsenalul de erxpresii şi iniţiative duşmănoase faţă de promotorii ideei reîntregirii naţionale a teritoriilor româneşti, m-a inspirat la o idee: Oare de ce nu am crea noi o listă-top a ruşinii naţionale unde în fiecare săptămână să acordăm puncte şi o ordine de locuri a persoanelor care sau destins prin atitudini de tradare naţională românească, acţiuni ce demonstrează clar slujirea intereselor străine faţă de idealul reîntregirii naţionale, ş.a. Ceva în spiritul proiectului „Celor mai vestiţi 50 moldoveni” (cunoaşteţi revista) în care s-ar publica luări de atitudine pentru ce s-au acordat „locuri de cinste” pe această listă, unea sau altei persoane.(Ar fi tema unui proiect chear). Ar fi bine ca săptămânal să dăm lista „A celor 10, cei mai înverşunaţi antiunionişti”. În aceste liste să aibă „loc de cinste” alde Nicolae Chirtoacă,Valeriu Ostolep,Victor Stepaniuc, V. Stati, ş.a.
    Neamul românesc trebuie informat permanent cine sunt şi de ce sunt „Cei mai mari „apărători ai statalismului maldavenesc”, cine sunt şi de ce sunt,cei mai fervenţi duşmani a Reîntregiri naţionale a românilor.
    Odată şi odată acest ideal naţional îl vom realiza, şi atunci vor apărea eroi după răsboi sau persoane ce se vor strădui să arate că nu au avut niciodată activităţi antiunioniste,deci, consider eu,acest proiect ar fi binevenit acum.
    Astăzi a venit timpul să avem o Listă a ruşinii naţionale româneşti.
    Dacă era o asemenea listă, cum s-ar fi simţit aceşti N.Chirtoacă şi V.Ostolep cînd după emisiunea de eri de la Publika,s-ar fi pomenit timp mult plasaţi pe primele locuri în o asemenea listă-top?
    prof. de istorie, Anatol Marin

  10. Pt Rus-)

    Dopustit Evropa, vsio zavisit ot nas, kotoriie ne doljni bolise terpeti atih vorov mnogotvetnih.

  11. N.Chirtoaca este o mare lepra provocatoare. Imi amintesc, cum indemnati de el, urcau voluntarii cu miinele goale in autobuse, in PMAN, pentru a pleca la confruntare cu separatistii (inarmati pina in dinti) din Transnistria, ce se deplasau spre Gagauzia.Provocator cu diploma, si dusman al INDEPENDENTII.

  12. Cu părere de rău duşmanul/duşmanii românismului cu succes realizează principiul ocupantului „Dezbină şi conduce”
    Dacă în vre-un colectiv cineva se laudă că el este cel mai deştept, cel mai harnic, cel mai bine lucrează, că el este cel mai…, cel mai…; dar critică dur pe cei din jur, pe cei de alături că toţi sunt răi – atunci colectivul nu va avea succes.
    Dacă treci peste o punte deasupra unei prăpaste adînci, nu trebuie să îmbrăceşti pe cei ce merg alături, sau fie că şi dupa tine, sau în faţa ta.
    A fost un Roşca, care a „luptat” înflăcărat pentru ReUnire, dar a luptat şi cu acei care mergeau în aceiaş direcţie – Dnii A Moşanu, V.Matei, N.Dabija, Gr.Vieru, I.A.Teodorovici,… Roşca realiza principiul „Dezbină şi conduce”
    E realitate. Dna Pavlicenco conştient, sau inconştient, are aceiaş tactică ca a lui Roşca şi a ocupantului „Dezbină şi conduce” – conduce ocupantul. E regretabil că membrii PNL nu conştientizează acest fapt, la fel cum nu conştientizau şi mulţi din membrii Frontului Popular.
    În Dnii Ghimpu şi Chirtoacă bat din „stînga” că sunt români, unionişti, şi tot aşa de dur, cu mare ură din „dreapta” Dna Pavlicenco că de fapt ei nu sunt români, şi nu sunt unionoşti.
    „Duşmanul duşmanului meu este prietenul meu”. Aceasta s-a văzut în timpul alegerilor locale cînd Dna Pavlicenco cu Dodon aveau acelaş duşman – Chirtoacă. Acuma cel mai mare duşman a lui Dodon este Dl Ghimpu ca şi a Dnei Pavlicenco. Dodon prietenul Dnei Pavlicenco!?
    Dna Pavlicenco – dar ce a-ţi făcut cînd eraţi deputată, timp cît sunteţi în politică de a-l criticaţi pe Dl Ghimpu?
    Dl Ghimpu măcar a pus „petroiu” (cum cu neruşinare a-ţi numit) pe PMAN în memoria celor care au pătimit de la ocupaţia sovietică, de la regimul comunist, unicul Preşedinte (fie el şi Interimar) care a emis Decrete despre ocupaţie, condamnarea comunismului, retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM, de neumilinţă cu participarea la parada din Moscova a soldaţilor noştri. Dar aceasta este realitatea că PL are doar 12 deputaţi şi nu este susţinut nici de PLDM şi nici de PD.
    Cu lupta Dnei Pavlicenco împotriva PL, Dlor Ghimpu şi Chirtoacă faceţi rău cauzei proromâne, îndepărtaţi momentul ReUnirii.
    E vremea de consolidat forţile proromâne. Fie şi ca fiecare partid să aibă tactica sa. PL – reUnirea prin Integrarea Europeană. Adunînd cetăţenii cu idei proeuropene mai mulţi vom avea cetăţeni cu idei proromâne, proReUnire. PL este de fapt unicul partid proromân care adună cetăţenii proromâni, mărind numărul acestor cetăţeni pentru a înfăptui ReUnirea. Calea reală care astăzi se vede – este prin debărăsarea de influenţa Rusiei , prin Integrarea cît mai mult în UE.
    PNL nu trebuie să lupte cu PL, Ghimpu şi Chirtoacă, dar trebuie să activeze în mărirea numărului de cetăţeni proromâni, proReUnire astăzi şi urgent,(?), să nu aibă acelaş duşman comun ca şi a lui Dodon. Sunt încrezut că nu aveţi un plan calendaristic de ReUnire. Tema ReUnire al PNL este, cum spun „moldovenii”, doar „baltologhie”, ca şi a lui Roşca.

  13. „..Nu mai manipulati atita – statul nu e un fetis. Omul nu traieste pentru stat, ci pentru a fi fericit..”

    Băi pavlicenco, şi dacă statu ista ţar fi romania taia mare tot aşa ai zice? Poate te duci direct în Germania, unde oamenii la sigur îs mai fericiţi decît în romalia taia, nu degeaba ţai trimis şi copchii acolo.

    Da depsre gHIMPU cam ar trebui să închizi gura dacă eşti aşa „unionistă”, că de rău de bine ia reuşit să vă pună un aşa zis preşedinte, chiar cum este băşinos-neputiincios, dar mai loial la ceea ce chipurile promovezi tu.

  14. ANUL 2012:
    DOSARELE MARII RE- INTREGIRI DE LA NISTRU LA TISA ( III / 13 )
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    „SECRETELE BASARABIEI” de Ion Coja, profesor la Bucuresti
    Interviu cu dr. Șerban Milcoveanu
    http://www.ioncoja.ro/textele-altora/secretele-basarabiei/comment-page-2/#comment-11022
    ––––––––––––––––––––––––––-
    …Începe conferința de pace de la Paris /1919-1920/
    și vine “bomba cea mare” pe care nu o cunoștea nimeni –
    și asta nu se spune:
    Woodrow Wilson, președintele Americii, a venit ca un fel de Dumnezeu atotstăpânitor
    și a dictat planul de fondare a Israelului european
    cu capitala la Lemberg (care acum se numește Lvov)
    și cu anexarea tuturor teritoriilor din jur:
    lua toată Galiția, Slovacia, Maramureșul, Bucovina, Moldova,
    Basarabia și o parte din Ucraina și făcea un stat, Israelul european,
    cu capitala la Lvov.
    Acesta a fost planul cu care a venit Wilson.
    Planul acesta – care a venit pe neașteptate – nu prea a fost agreat de englezi și de francezi,
    pe motiv nu național, ci financiar, pentru că tot acest teritoriu avea numai
    o treime populație evreiască și, ca să poată să fie Israelul european,
    trebuia ca acea treime evreiască să dispună de un aparat represiv de mare putere
    ca să poată să țină în intimidare și în paralizare cele două treimi de populație neevreiască.

    Dacă nu se poate fonda acest Israel european cu capitala la Lemberg,
    să se fondeze cel puțin altul, chiar dacă mai mic –
    și ochii au căzut pe Basarabia care nu era în nici un tratat secret,
    nu era trecută pe nicăieri.
    Și a rămas să se facă Israelul european în Basarabia.
    Asta este explicația pentru care unirea de la Alba Iulia a fost recunoscută
    de parlamentele englez, francez, american și italian, dar unirea de la 27 martie 1918
    a Basarabiei cu România a fost recunoscută
    numai de guverne, nu și de parlamente.

    Acesta este secretul Basarabiei:
    ––––––––––––––––––––-
    Basarabia era destinată să devină Israelul european, cu capitala la Chișinău, stat binațional,
    cu evreii clasă conducătoare și exploatatoare, și cu bieții basarabeni clasă subordonată și exploatată.
    De aceea nu s-a recunoscut unirea Basarabiei cu România
    de către parlamentele englez, francez și american.
    ––––––––––––––––––––––––––
    …Ce i-a determinat pe domnii basarabeni să nu voteze unirea
    atâta timp si să voteze acum, nesolicitat / 27 martie 1918 /:
    În armata rusă taristă (devenită armata rusă sovietică)
    se găseau 100 000 de recruti din Basarabia,
    răspânditi de la Marea Baltică până la Oceanul Pacific.
    Dacă Basarabia vota unirea cu România /Nov.1917/,
    acestia toti erau făcuti prizonieri, iar în Rusia nu se stie
    niciodată soarta prizonierilor, putând fi egală cu moartea;
    de aceea Sfatul Tării a conceput în secret să-i aducă întâi
    pe acesti 100 000 de tineri la Chisinău si abia pe urmă să voteze.

    “Ei bine, cred că acel locotenent
    era sufletul lui Stefan cel Mare reîncarnat…”
    ––––––––––––––––––––––––––––––––

  15. De acord 100 % cu Siberiacul, Pavlicenco are ceva comun cu Dodon, dusmanii Ghimpu si Chirtoaca

  16. M-a enervat si pe mine la culme emisiunea de ieri de la Publika. Dar ma enerveaza si acest articol al Dnei Pavlicenco.
    Oare chiar e necesar in situatia data sa ne batem cu pumnul in piept si sa aratam care este mai pro-unire. Deaceia si batem pasul pe loc.
    Ati putea mai voalat bate in Ghimpu si D.Chirtoaca, daca tot vreti sa le luati locul, nu sa-i puneti in rand cu puslamalele gen N.Chirtoaca, Ostalep, Dodon, Stepaniuc si multi altii.

  17. Pt Vic

    Regret, dar nu scriu sa va ghicesc placerile, ci scriu ce cred, pt ca sunt om liber.

  18. Asi putea urmari o inregistrare a emisiunii de care vorbiti? Multam fain.

  19. Pentru apărătorii d-lui Ghimp:
    Nu cred că e nevoie de apărarea D-ră. Am fost vre-o 3 ani în PL şi vre-o 2 ani PNL. Cunosc situaţia din interiorul PL-ului ca fost membru a biroului permanent a sect. Centru. Mai eram şi astăzi în PL, cu mulţi foşti membri a acestu-i birou permanent dacă nu vedeam ceva mai bun la PNL.
    Ştiu ce „băieţi” au rămas de unde am plecat. Eu le zic „buysnaespatrioţi”.
    Prin ce se deosebeşte un buysnespatriot de un patriot?
    Buysnespatriotul luptă pentru cauză dacă are ceva de la apărarea cauzei,patriotul jertfeşte ceva din interesele personale pentru cauză. De acei ce au rămas după plecarea noastră din biroul permanent sec.Centru nu pot să spun că am observat ca cineva din ei să fie tare capabil să jertfească ceva pentru cauză, mai degrabă am văzut la ei manifestări de patriotism cînd se arăta ceva că prin practicarea patriotismului s-ar putea de cîştigat personal apărînd cauza naţională.
    Anatol

  20. Nu apara nimeni pe Ghimpu si pe altii. Dupa cum am mai spus, bateti-va cu pumnul in piept, aratati-va care e mai brav. Stau dodonistii-moldovenistii si se rad de voi. Pana la urma tot o sa luati pana la 10% in suma PL+PNL. Pacat…

  21. @Siberiacul

    Consiliul Unirii este o larga organizatie a tuturor fortelor unioniste, nu organizatia unui partid.

    Ghimpu poate sa-si demonstreze uninismul, impreuna cu Dorin Chirtoaca, cu Anatol Petrencu, Corina Fusu si alti membri ai PL participand la aceasta manifestatie din 25 Martie dedicata Unirii.

    Daca nu participa, este clar ca, fie nu au nici in clin, nici in maneca cu idealul unirii, fie le este frica de Marian Lupu, de Voronin sau de Dodon care sunt extrem de agresivi la adresa Unirii.

    Atatat timp cat Chirtoaca, de exemplu, a participat pe 9 Mai la comemorarea ostasilor sovietici morti pentru “eliberarea” Basarabiei, are datoria sa o faca si acum.
    Restul, sunt vorbe.

  22. P/u Dl Patriciu şi toţi cititorii!!!
    Nu sunt apărătorul Dlui Ghimpu, şi nici a Dlui unui orecare Floare ( indiferent antiGhimpu, sau proGhimpu) , sau a unui orecare din Dnii Ionescu, Ivanov, Ivancenco, Pavelescu, Pavlicenco, Pavlov, … (indiferent de naţionalitate)
    Sunt apărătorul UNIRII !!! UNIRII celor care sunt cu spirit proromân, anticomunist, împotriva influenţei polticei Rusiei în RM, şi cu acei care luptă pentru ca cetăţenii RM să înţeleagă că suntem români şi trebuie să revenim la fraţii noştri de sînge şi spirit, să ne ReUnim cu actuala Românie, dupa ce am fost ocupaţi de moscali!!!
    Pînă ce ocupantul rus se simte bine în RM, mulţumind lui Snegur, Lucinschii, Voronin, Roşca, Dodon şi Pavlicenco, nu de uitat şi de „copii” lui Lucinschii şi Voronin din AIE, care au devenit „proeuropeni şi anticomunişi”
    Doar Dl Ghimpu a dovedit demnitate naţională română prin „petroiu” (spusele Dnei Pavlicenco – ruşine de aşa calificare de către Dna Pavlicenco!) de pe PMAN şi Decretele din scurta perioadă a Preşidenţiei Interimare. Doar D.Chirtoacă a dovedit că întradevărat luptă pentru românism şi pentru viitoarea ReUnire fără „baltologhia” ca a Dnei Pavlicenco
    Da, şi Dnii Ghimpu şi Chirtoacă, ca oameni şi politicieni, au neajunsuri. Poate că a mele neajunsuri sunt mai mare ca a celor ce citesc aici. Cine nu are neajunsuri!? Poate că doar Dna Pavlicenco şi membrii PNL nu au neajunsuri!?

    Citiţi toată arhiva blogulu dnei Pavlicenco.
    Cînd comuniştii se luptau cu D.Chirtoacă cu problema cîinilor, atunci şi Dna Pavlicenco se lupata cu D.Chirtoacă pe problema cîinilor.
    Dna A. Can – totuş uitaţi-vă la arhiva blogului! Gîndiţi-vă! Face să aveţi aşa şef de partid? Oare nu va faceţi de ruşine conducînd un colectiv mare şi a fi cu acei care doresc ca D.Chirtoacă să moară în sînge pe asfalt!?
    Acuma Dodon şi „independenţii jurnalişti şi politologi” din RM a fanului lui Putin, „Napolionul din RM” (v-aţi priceput de cine este vorba?), atacă dur pe Dl Ghimpu. Din această cauză şi Dna Pavlicenco a revenit la atacurile antiGhimpu!?

    Dle Patriciu, Dna A.Can (pare să fiţi cu capul pe umeri) – aduceţi prejudiciu cauzei proromâne luptînd luptînd împotriva Dlui Ghimpu şi Chirtoacă, fiind în actualul PNL cu Dna V. Pavlicenco!!!
    Dle A.Moşanu, V.Matei, N.Dabija, C.Tanase, … din Consiliul Reunirii, Dle M.Popescu dacă o susţineţi pe Dna V.Pavlicenco nu va cred că sunteţi pentru Reunire, sau poate că nu conştientizaţi că Dna V.Pavlicenco duce aceaş politică a lui Roşca, politica ocupantului, inclusiv şi a ocupantuluio rus, „dezbină şi conduce”!?.

    Este doar o părere a mea. Istoria ne va judeca!!!

    Părerea mea. La moment trebuie de unit cu PL, Dnii Ghimpu şi Chirtoacă, sau poate că de făcut front comun, de mers alături, sau cel puţin nu de atăcat PL, dar de avut front comun cu antiromânii, procomuniştii.

    O parte de Moldova este peste Prut. Majoritatea Moldovenilor (vorbitorii limbii române) din partea stîngă a Prutului urăsc pe Moldovenii (românii) din partea dreaptă a Prutului. În partea stîngă a Prutului cei care spun că sunt români se duşmânesc, cum o face Dna Pavlicenco

    Oare este normală situaţia!?!?!?
    Dle A.Moşanu, V.Matei, N.Dabija, C.Tanase, … din Consiliul Reunirii, Dle M.Popescu, Dle Patriciu, Dna A.Can din PNL – vă place atacurile Dnei V.Pavliceanco!? Doriţi Unirea cu românia fără a uni forţile proromâne din RM!

    Mintea moldovanului de pe urmă!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. Siberiacul spune:
    21 martie 2012, la 21:09

    1.”Dna A. Can – totuş uitaţi-vă la arhiva blogului! Gîndiţi-vă! Face să aveţi aşa şef de partid? Oare nu va faceţi de ruşine conducînd un colectiv mare şi a fi cu acei care doresc ca D.Chirtoacă să moară în sînge pe asfalt!?”

    -Eu v-am raspuns la aceasta intrebare mai inainte, tot pe acest blog. V-am scris ca nu sustin acel „alineat”. Ati uitat? Sau vreti sa ma „laudati” public inca o data?
    Eu sunt membru si vicepresedinte al PNL. Alegerea Presedintelui – este competenta Congresului PNL. La Congres a fost aleasa d. Pavlicenco V. Membrii PNL, inclusiv eu, au votat pentru alegerea d.Pavlicenco in calitate de presedinte al PNL.
    Nu ma fac de rusine. Eu nu amestec activitatea mea profesionala cu activitatea politica. Ab-so-lut!
    Eu raspund, mai intii de toate, de faptele si comportamentul meu, ca si fiecare om. Argumentul meu de a fi membru al PNL este programul politic al PNL. Deasemenea, principiile democratice, care se respecta in activitatea PNL, conditioneaza aflarea mea in acest partid.

    2. „Dle Patriciu, Dna A.Can (pare să fiţi cu capul pe umeri) – aduceţi prejudiciu cauzei proromâne luptînd luptînd împotriva Dlui Ghimpu şi Chirtoacă, fiind în actualul PNL cu Dna V. Pavlicenco!!!”

    -Da, simt mereu ca am capul pe umeri. Eu si PNL nu luptam contra PL, D.Chirtoaca sau M.Ghimpu. Critica constructive are un motiv. DVS aveti motive pentru a lauda unii politicienii? Pai laudati-i cu argumente. Poate voi intelege si eu mai bine. Poate sunt putin infirmata. De unde sa ma informezi eu mai bine? Doar nu am constatat careva actiuni deosebite de incurajare, care sa ma faca sa laud actiunile lor, dar nici nu-i critic, deocamdata…..

    3. „Dle A.Moşanu, V.Matei, N.Dabija, C.Tanase, … din Consiliul Reunirii, Dle M.Popescu, Dle Patriciu, Dna A.Can din PNL – vă place atacurile Dnei V.Pavliceanco!? Doriţi Unirea cu românia fără a uni forţile proromâne din RM!”

    – Membrii PNL au aderat la Consiliul Unirii. Deci, Fortele proromane se unesc. Nu stiu daca D. Ghimpu, D.Chirtoaca si alti membri ai PL au aderat sau nu la Consiliul Unirii. Poate DVS stiti, cumva, mai bine ?
    D. Pavlicenco nu ataca…..D-ei constata o situatie, care poate fi combatuta de cei avizati, asa cum o fac eu. Incerc sa va respect dreptul de a concretiza careva neclaritati. Daca domiile sale ar incerca sa lamureasca neclaritatile aparute public, poate intelegeam ceva si aveam o atitudine diferita de aceasta. Toate neintelegerile si problemele pot fi solutionate numai prin dialog. Noi suntem deschisi pentru dialog.
    PNL nu este D. Pavlicenco si D.Pavlicenco nu este PNL, doar un membru, ales prin vot democratic, ales in calitatea de presedinte.
    Daca cineva considera ca nu doreste sa discute cu D.Pavlicenco, poate sa nu o faca. In momenul, in care nu se accepta, in general, cu nimeni niciun fel de discutii, de ce vreti sa dau prioritate persoanelor, care nu se fac intelesi prin actiunile sale?

    O intrebare: Unde credeti ca ar trebui sa fiu eu, in care patid politi si de ce credeti ca trebuie sa fie asa ?

  24. Pentru Sibereac:
    Dacă erai cu noi,acei ce am fost în biroul permanent în sect.Centru cel puţin un an, apoi înţelegeai şi d-ta ce spui. Dar aşa,dacă nu ştii lucrurile din interiorul PL-ului şi consideri că se luptă contra lui Ghimpu,cînd se doreşte ca în fruntea unioniştilor să vină cei mai capabili şi competente persoane ce ar putea să facă mai mult şi mai bine pentru realizarea idealului naţional, n-am ce-ţi face, crede în ce vrei.
    Nu-mi rămîne decît să mă conving de unionismul d-lor (Ghimpu,Chirtoacă şi restul liberalilor care au funcţii în statul R.Moldova, obţinîndu-şi funcţiile lor datorită că au fost susţinători sau pe listele unui partid pe care cei de l-au votat, l-au crezut unionist) prin participarea sau neparticiparea la marşul din 25 martie, – precum a susţinut în comentariul său Domnia sa,d-l Mircea Popescu.
    La 25 martie,la marş, vom vedea cîţi din liberali şi cine din liberali sunt unionişti şi cine din ei sunt buysnespatrioţi.
    Anatol

  25. Ion de la Criuleni

    Pe 25 martie vă așteaptă ROMÂNII Basarabeni la Chișinău !
    http://youtu.be/GZbXx17LyTY

  26. Pt qwdium

    Aici este emisiunea

    http://www.publika.md/emisiuni/fabrika_411.html
    Moldova intre est si vest, 20 martie

  27. Siberiacul spune:
    21 martie 2012, la 21:09

    Speram ca o sa raspundeti cumva la intrebarea mea…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *