Presedintele PNL a avut o intrevedere cu Dirk Schubel, seful Delegatiei UE

Joi, 15 martie, presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a avut o intilnire – la invitatia si la sediul Delegatiei Uniunii Europene – cu seful acesteia, Ambasadorul Dirk Schubel.

Discutia s-a axat pe situatia politica, pe interesul fata de un dialog, din partea factorilor europeni, si cu partidele extraparlamentare din Republica Moldova. Seful Delegatiei UE s-a aratat interesat de activitatea Partidului National Liberal, de conditiile politice si democratice in care activeza formatiunile din afara Parlamentului.

Vitalia Pavlicenco i-a expus Inaltului Reprezentant al UE in Republica Moldova pozitia PNL fata de evenimentele din societate, actiunile desfasurate de catre membrii partidului, rezultatele Congresului al III-lea al formatiunii si atitudinea Ministerului Justitiei, care nu inregistreaza Noua Redactie a Statutului PNL, ce include obiectivul politic de Unire a Republicii Moldova cu Romania.

Presedintele PNL a invocat, de asemenea, initiativele legislative, subordonate interesului major al populatiei noastre, inaintate de national-liberali in Parlamentul 2005-2009 – privind iesirea din CSI, rezilierea unor acte privind diferendul transnistrean. Vitalia Pavlicenco l-a informat pe Dirk Schubel despre nerespectarea principiilor pluralismului politic nici in ultimii trei ani, dupa ce s-a produs alternanta la Putere, PNL fiind persecutat de institutiile statului la fel ca si in anii regimului comunist – prin anularea spotului unionist de catre CEC, sub presiunea PCRM si prin votul reprezentantilor AIE; prin anularea unicului minut gratis de publicitate la Audioviziualul public; prin alte decizii si actiuni, inclusiv la nivel de municipalitate. Vitalia Pavlicenco si-a exprimat ingrijorarea si temerea ca pluralismul politic va avea si mai mult de suferit urmare a modificarii Legii privind partidele politice, dupa care formatiunile extraparlamentare s-ar putea confrunta cu si mai mari constringeri, in actuala societate, inca nedemocratica, .

Dirk Schubel s-a interesat de conexunile internationale ale PNL si de pozitia fata de consolidarea fortelor democratice cu doctrina liberala. Dl Schubel si-a declarat interesul privind continuarea dialogului cu partidele extraparlamentare din Republica Moldova.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. Anunt Important: Sărbătoarea UNIRII:
  —————————————————————
  La 27 martie 2012 se împlinesc 94 de ani
  de la Unirea Basarabiei cu România.
  —————————————————————————-
  Grupurile “Spirit Românesc” şi “Faptă nu Vorbă”,
  membre componente ale Platformei Civice Acţiunea 2012,
  vor organiza Duminică, 25 martie,
  o manifestație cu ocazia zilei de 27 martie,
  când se împlinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
  Manifestația va începe la ora 16.00, având ca punct
  de plecare scuarul Academiei de Știință a Moldovei
  (bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 1).

  Sărbătoarea va avea forma unui marș
  pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
  până în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chisinau
  Rugăm toți participanții
  să aducă cu ei drapele tricolore.
  http://pavelmunteanu.union.md/

 2. Un mare, mare pas inainte in vizibilitatea PNL(Basarabia) si in consolidarea sa politica!! Sa fie intr-un ceas bun !!!

 3. Ion de la Criuleni

  Într-un ceas bun !!!
  Vărog, să nu micșorați mărimea pașilor în viitor ci din contra – să-i măriți întru integrarea șcu UE și o activitate durabilă pozitivă întru ridicarea nivelului de colaborare între PNL din Fantoma RM cu toate organizațiile internaționale democratice !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *