Vom merge uniti in actiuni dedicate Zilei Unirii

Comunicat de presa

Pe 8 martie, o zi perceputa de societate ca ziua internationala a femeilor, mai multi semnatari ai Consiliului Unirii s-au intrunit in sedinta saptaminala de joi, pentru a avansa spre mobilizarea fortelor unioniste pentru actiuni comune, menite sa sensibilizeze cetatenii romani si alogeni din Republica Moldova asupra obiectivului infaptuirii Unirii cu Romania.

Temele de discutie au fost numeroase: informarea asupra adeziunilor la Consiliul Unirii, exprimate de romani din diferite tari, crearea bazei de date a unionistilor, cu sistematizarea si gestionarea acesteia; probleme de consolidare si organizare, ultima incluzind un colegiu executiv din mai multi copresedinti reprezentativi; coordonarea fortelor pentru manifestarile de Ziua Unirii, care se va marca la sfirsit de martie la Chisinau si, posibil, in alte localitati; pregatirea textului unui Apel adresat conducerii Republicii Moldova; identificarea partii de contributie a fiecaruia la promovarea unionismului si extinderea bazei de promotori, coeziunea Consiliului Unirii.

Cei prezenti au fost informati despre eforturile depuse de sprijinitori de peste hotare pentru a se exprima sprijin politic si moral international Consiliului Unirii.

Semnatarii CU au fost anuntatai legat de efortul – deja materializat – de deschidere a unui cont pentru eventuale sponsorizari menite sa ajute la desfasurarea actiunilor publice.

In discutii, s-a mentionat ca, in prezent, nu exista nici o forta curajoasa, in afara de Consiliul Unirii, care sa isi propuna sa fie structura ce se opune public actiunilor neconstitutionale desfasurate de zisul Congres civic al comunistilor, care cheama cetatenii, administratiile locale, institutiile la nesupunere civila. S-a decis ca aceasta pozitie sa fie exprimata inntr-un apel adresat conducerii de la Chisinau.

Au fost propuse 8 candidaturi reprezentative de copresedinti ai Consiliului Unirii, care vor coordona diferite directii ale activitatii Consiliului Unirii. Lista ramine deschisa, pentru ca, propunindu-si si devenit, practic, o structura internationala, cu sediul la Chisinau, Consiliul Unirii va avea si copresedinti din diferite tari, grupate pe zone in interior sau din tari, grupate pe zone.

De asemenea, Consiliul Unirii a decis sa sprijine marsul Actiunii 2012, anuntat pentru data de 25 martie, ora 16.00. Celelalte actiuni, dedicate Zilei Unirii, se vor decide in zilele urmatoare, urmind o coordonare intre unele componente mai reprezentative ale CU si alte structuri.

Consiliul Unirii va chema toata populatia de buna credinta, care isi depaseste romanofobia, prin a adera la CU, aratind localitatea, adresa si telefonul indicate exact, sa iasa si sa sprijine, prin participare, actiunile comune unioniste, menite sa ne conduca spre infaptuirea Marii Reuniri.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. PIB TOTAL NOMINAL al ROMANIEI desi a crescut foarte putin a ajuns la 190 miliarde de dolari (136 miliarde euro), respectiv + 2,5% fata de anul 2010.

  Pe cap de locuitor acesta este de 9.970 $, la o populatie stabila a Romaniei de 19,040,000 locuitori in 2011 la recensamant.

  Mai mult ca sigur in 2012 PIB nominal total al Romaniei va fii de peste 10,000 $ (posibil sa ajunga la 12.000 $) iar PIB la puterea populatiei de cumparare undeva la 15,000 – 16,000 $. In 2012 economia va creste cu valori intre 2-6% fata de anul 2011.

  Iata si cateva valori ale PIB/locuitor nominal ale unor tari europene : Bulgaria : 7.250 $, Ungaria : 14,800 $, Ucraina : 3,500 $.

  Republica Moldova are in 2011 : 2,050 $/locuitor si ~ 7 miliarde $ cel total.

 2. Valorile economice mai sus au fost prezentate de catre INS, iar cele pentru tarile vecine sursa WIKIPEDIA IN LIMBA ENGLEZA PENTRU ANUL 2011.

 3. Nu asa dori sa par patetic, dar consider ca istoria va consemna toate evenimentele pro-unioniste care au loc, precum si pe protagonistii lor, iar urmasii se vor mandri cu cei care au inceput si si-au adus obolul pentru implinirea acestui deziderat national.
  Documentele Consiliului Unirii vor capata valoare de documente ale neamului.
  Copiii si nepotii vostri va vor pomeni numele cu madria ca ati fost printre cei care v-ati pus semnaturile pe primele acte de aderare la miscarea pentru reintregirea neamului.
  Astazi nu mai este timpul pentru socoteli meschine de partid, pentru ambitii desarte. Astazi este timpul marilor decizii personale si de grup pentru ca romanii sa revina din nou in Istorie cu fruntea sus.
  In acelasi timp, cei care nu inteleg insemnatatea acestui act, si de reparatie, dar si de implinire vor regreta ca au ezitat sau chiar s-au opus infaptuirii lui.
  Romanii ii pot ierta, dar nu-i vor uita.
  Istoria, insa, nu-i iarta pe cei care stau deoparte atunci cand au ocazia sa contribuie la implinirea destinului poporului din care fac parte.

  Mircea Popescu
  8 Martie 2012

 4. Bine-nţeles că reacţionarii komunişti din stânga Prutului vor lansa iarăşi o sumă de zvonuri alarmiste despre o aşa-zisă invazie a armatei române printr-un tunel săpat pe sub susnumitul râu şi că populaţiunea moldovenistă ca trebui să fie vigilentă pentru a salva sărmana ţărişoară pe care voronin ar da-o în mâinile hrăpăreţe ale ruşilor şi mâine! Stimată doamnă Pavlicenco, ideile partidului dumneavoastră sunt grozave însă vă mai trebuie mulţi, foarte mulţi susţinători. Din păcate, cei aflaţi acum la putere se simt prea bine în pieile lor de stăpâni pentru a se mai gândi şi la vreo eventuală unire doarece, ştiţi vorba: „Puterea corupe iar puterea absolută corupe absolut”.

 5. La 27 Martie sau in zilele premergatoare,
  sa ne staruim sa organizam diverse manifestatii:
  marsuri, conferinte, mese rotunde, convorbiri, etc.-
  in fiecare localitate, scoala, oficiu, biserica, primarie, etc.
  Sa punem tricolorul in ograda noastra, la balcon, in birou,
  la gulerul nostru, la masina, etc.

  IDEEA DE RE-UNIRE PLUTESTE IN AERUL PRIMAVARATEC !

  ––––––––––––––––––––––
  si sa fiti atenti la agresivitatea rusofonilor,
  cum a fost la Balti la 3 martie
  cu tinerii comunisti Komsomolisti rusofoni:
  ei pot ajunge pâna la agresiuni fizice !

  POLITIA trebuie sa pazeasca unionistii de provocarile ocupantilor !
  Se repeta aceeasi situatie ca in anii 1917-1918, inainte de Marea Unire, când minoritatile nationale si teroristii si banditii de peste Nistru
  maltratatu populatia bastinasa ! Fiti Vigilenti !

 6. Unire!
  Vor turba rusii dar sa nu ne lasam la cheremul lor.
  Daca nu intelegem cu mintea ca suntem un popor; s-o inte cu stomacul.

 7. Da pentru ce va trebuie paza daca asa numita populatie bastinasa (moldovenii, rusii, ucrainenii, gagaujii, bulgarii…etc. etc.) dupa cuvintele voastre sunt de partea voastra a romanilor unionisti …??? Si in fine polita platita pe banii cetatenilor RM trebuie sa va pazeasca ca voi sa agitati poporul pentru a distruge statalitatea RM, straniu dar se face impresia ca poporul moldovenesc ca in proverb: tae creanga pe care insasi este catarat … interesant dar se face impresia ca nici ocupantii rusi, nici comunistii sovietici nu i-au socotit asa de prosti pe conationalii lor…

 8. PRELUARE
  ———————
  Este timpul frăţioare
  ———————————–
  1.
  Este timpul frăţioare,
  Ca să scapi; că frica doare,
  Cu curaj şi c-o urare,
  Hai cu neam la hora mare.
  2.
  Este timpul frăţioare,
  Ca să-ţi legi la cingătoare.
  Tricolor pe sub pieptare,
  Demonstrând pe trotuare.
  3.
  Să-ţi spui neamul cu onoare,
  S-a ta limba de valoare. (Si a ta limba)
  Printre “porci” să-ţi faci culoare,
  Că ai dreptul fraţioare.
  4.
  Este timpul frăţioare,
  Să strigam în gura mare.
  Către “porcii” din cărare,
  Ce ne calcă în picioare.
  5.
  Este timpul frăţioare,
  Să ieşim cu mic si mare.
  “Porci” să-i dăm peste hotare,
  Sau să-i punem la răcoare.
  6.
  Este timpul frăţioare,
  La copii să faci onoare.
  Să nu-i lasi să te doboare,
  Pe duşmani dintre hotare.
  7.
  Este timpul frăţioare,
  Că sa ieşi din închisoare.
  Liber să trăieşti sub soare,
  Fără ordin si ocare.
  8.
  Este timpul frăţioare,
  Ca să iei în mân’o floare.
  Pentru zi de sărbătoare,
  Că s-or re`ntregi hotare.
  9.
  Este timpul frăţioare,
  Să te-mbraci de sărbătoare.
  Si pe strună la vioare,
  Ca să cânţi Unirea mare.
  ————————————–
  Este doar o parte dintr-un întreg.

 9. EXTREMA DREAPTA RM

  Putin, prin escrocheria gazului, inventeaza o datorie de trei miliarde de dolari, pentru RM. El contribuie la desfiintarea RM, pentru ca statele cele mici sunt tottimpul sunt vinovate si pierd.

 10. Va felicit din inima pentru curajul si ambitia cu care va manifestati pentru o cauza dreapta.
  Eu va sustin din toata inima.

  http://foc-in-agora.blogspot.com/

  Emailul meu:
  homerillum@googlemail.com

 11. ANUL 2012:
  DOSARELE RE-INTREGIRII DE LA NISTRU LA TISA ( III / 5 )
  ––––––––––––––––––––––––
  Radio Vocea Basarabiei:
  Maria Bulat- Saharneanu: „Cine face timpul pentru Unire? ”
  http://www.voceabasarabiei.net/stiri/editorial/20868-audio-editorial-maria-bulat-saharneanu-cine-face-timpul-pentru-unire.html

  …Un început ar fi ca ideea Unirii să fie prezentă mereu
  în mintea şi inima noastră, să devină o necesitate,
  o stare de care să nu te poţi despărţi,
  un imperativ care să-ţi motiveze existenţa,
  astfel că, orice lucrare, cum ar fi chiar şi Consiliul Unirii,
  sau orice altceva ne-ar aminti de acest deziderat,
  să nu fie subapreciat sau luat în băşcălie,
  precum se întâmplă adeseori.
  Pentru acest lucru întotdeauna se vor găsi destui voronini
  care să ne îndepărteze de idealul naţional
  şi atunci la ce bun să le ajutăm cu bună ştiinţă şi noi ?…

 12. mesaj IMPORTANT pentru Domnul Mihai Ghimpu:
  –––––––––––––––––––––––––
  Dupa controversata rusofona Veronica Bacalu,
  o noua candidata lucinskista la Presedintie:
  Lilia Snegureak, „oama” lui Lucinski din umbra ! PAZEA !
  http://www.timpul.md/articol/lilia-snegureac-nu-mi-am-dorit-niciodata-sa-fiu-o-femeie-puternica%E2%80%94-25978.html
  –––––––––––––––––––––––––
  ACEASTA fosta komsolmolista activista de frunte si
  „MILITANTA” PT. DREPTURILE OMULUI DIN MOLDOVA SCAUNITA
  PE LA CONSILIUL EUROPEI
  DE LA STRASBOURG A FOST LANSATA DE COMUNISTUL PRO-RUS ANTI-PATRIOT PIOTR LUCINSKI,
  PE CAND DâNSA LUCRA CA BIBLIOTECARA LA PARLAMENT.
  APOI PRIN 1997, CAND LUCINSKI A DEVENIT PRESEDINTE DE „‘STAT” „INDEPENDENT” cu tankurile rusesti la Nistru,
  TOT EL PRIN MANIPULAREA DOSARELOR CANDIDATILOR
  DE LA MINISTERUL DE EXTERNE
  SI PRIN NEPOTISM A PROPULSAT-O CA DIRECTOR
  A CENTRULUI DE DOCUMENTARE
  A CONSILIULUI EUROPEI DE LA CHISINAU.
  Si apoi cine a bagat-o oare consiliera in Guvernul lui Filat in Nov. 2011 ?
  „NU TOT CE A-PARE LA PRIMA VEDERE ESTE ADEVARAT”.
  N.B.
  domnule Ghimpu, fiti atent la acel „cineva” care v-a propus-o
  /caci banuiesc ca nu o cunoasteti bine pe aceasta „mâta blânda”/,
  deci persoana respectiva din anturajul DVS. sau din partid
  este un TRADATOR, omul lui Lucinski si al Kremlinului !

 13. Ca sa intelegem mai bine de unde apare aceasta noua ultima candidatura „Liberala” -Lilia Snegureak,
  sa nu uitam ca marele ex-comunist Piotr Lucinski a fost omul din umbra care a creat Partidul Reformei, apoi Partidul Liberal, iar Salaru /omul lui Stati / Ghimpu si mai ales Ion Hadârca,
  / fost consilier personal al fostului presedinte Lucinski /,
  toti astia sunt oamenii lui Lucinski, omul Kremlinului.
  Bineinteles plus Filat, care e alta poveste !
  Sa ne mai intrebam oare de ce toti acesti patrioti iau apa in gura
  când e vorba de Re-Unirea cu România ?
  EI TOTI SUNT SANTAJABILI !
  Câta dreptate ati avut doamna Vitalia !

  N.B.
  Cititi aici un articol de Mircea Tataru, Feb.2009:
  http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=4501

 14. Puscasu Vlad Irimie

  Your Majesty future King Harry,

  As fighter for Human rights issues in Romania and Moldova,and democracy, I decided to write to you,a very good fighter for democracy eighter, in Iraq in Royal Army of Great Britain.

  I would like you to present a democracy in Europe,were you can,and were you are welcome to restore Monarcy,to implement New world Democracy Order. There in Moldova Chisinau you can implement a Monarcy as King of Moldova,to develop freedom society and capitalism,and to develop Monarcy in the World.

  As already you know, Moldova also sent troops against terrorism ,to fight for peace world and prosperity.You are also suport by Romania,and Royal Family from Romania. Please contact Miss Vitalia Pavlicenco from Chisinau, an Open Society fighter for Democracy,and closed friend to Royal Family from Romania.As you know,Moldova sufferd a lot during soviet Union ocupation,and now is time for a real change in This area,for democracy and for Monarcy.

  Kind regards from Romania,

  Puscasu Vlad Irimie,

  Cluj Napoca , Human Rights activist,
  CDU , EPP afiliate,
  Open Society fighter
  Ion Ratiu Foundation London team-activist
  Musician pianist Muzic Academy Cluj Napoca
  Democracy fighter

  http://stop-terorism.blogspot.com/
  E-Mail:
  puscasuvlad@ymail.com

 15. Puscasu Vlad Irimie

  Your Majesty future King Harry,

  As fighter for Human rights issues in Romania and Moldova,and democracy, I decided to write to you,a very good fighter for democracy eighter, in Iraq in Royal Army of Great Britain.

  I would like you to present a democracy in Europe,were you can,and were you are welcome to restore Monarcy,to implement New world Democracy Order. There in Moldova Chisinau you can implement a Monarcy as King of Moldova,to develop freedom society and capitalism,and to develop Monarcy in the World.

  As already you know, Moldova also sent troops against terrorism ,to fight for peace world and prosperity.You are also suport by Romania,and Royal Family from Romania. Please contact Miss Vitalia Pavlicenco from Chisinau, an Open Society fighter for Democracy,and closed friend to Royal Family from Romania.As you know,Moldova sufferd a lot during soviet Union ocupation,and now is time for a real change in This area,for democracy and for Monarcy.

  Kind regards from Romania,

  Puscasu Vlad Irimie,

  Cluj Napoca , Human Rights activist,
  CDU , EPP afiliate,
  Open Society fighter
  Ion Ratiu Foundation London team-activist
  Musician pianist Muzic Academy Cluj Napoca
  Democracy fighter

  http://stop-terorism.blogspot.com/

 16. Un preşedinte ales de AIE şi pentru AIE va arunca în aer R. Moldova

  În R. Moldova se mai consumă o fază de idioţie politică, organizată de liderii Alianţei.

  Pentru a sublinia încă o dată dispreţul total pe care ei îl poartă societăţi, electoratului, ţării pe care pretind că o conduc, aceştia, înainte de minivacanţa pe care şi-au organizat-o cu prilejul lui Opt Martie au aruncat subtil pe piaţă câteva nume de candidaţi la preşedinţie… Ideea lor a fost aceasta: lasă proştii să discute, fiindcă numele adevăratului candidat îl vom anunţa luni, 12 martie. Dacă îl vom anunţa…

  Fiindcă, e foarte probabil, el încă nu există. Nu e pentru prima dată când liderii AIE ne mint. Antologică va rămânea acea lună de „negocieri intense”, când liderii Alianţei au discutat despre „principii şi valori”, ca în final să se afle ce au „negociat” ei. Cel mai „optimist” a fost liderul PLDM Filat care a declarat ferm că „pe 16 martie vom alege preşedintele”… Omul acesta de atâtea ori a minţit opinia publică, încât chiar nici nu mai poate fi luat în serios. Acelaşi Filat, pe cât se anunţa de „ferm” acum câteva zile vizavi de candidatura V. Bacalu, pe atât de uşor se pare că renunţat la ea şi a lăsat să se înţeleagă că e vorba deja despre altă candidatură. Astfel, două nume noi au fost vehiculate în aceste zile: Nicolae Timofti şi Lilia Snegureac. Judecând după reacţiile apărute deja în presă şi pe unele bloguri putem conchide fără riscul de a greşi că nu una dintre acestea este candidatura care va fi anunţată luni, …dacă va fi anunţată. Fiindcă s-ar putea ca scenariul adevărat acesta să fie – să nu fie înregistrată nici o candidatură, ca să se mai tragă din timp, până la alt anotimp…

  …Am zis la început că parcurgem o nouă fază de idioţie politică, fiindcă altfel nu poate fi numită situaţia în care s-a pomenit R. Moldova. Luni este ultima zi când mai pot fi propuse spre înregistrare candidaturile, iar azi nu e înregistrată încă niciuna, iar liderii AIE au dispărut în vacanţă şi din dulcele şi bine securizatul lor anonimat, cu gura plină de caviar, felicită femeile şi le promit un cadou de preţ în forma unui… preşedinte. Trompetele lor politice şi mediatice, rămase la datorie, au grijă să menţină opinia publică în suspans. La o emisiune TV, deputatul PLDM, Ioniţă, declara cu tupeu de gardian supărat: până luni acest subiect este închis! Văleleu, măiculiţă, dar cine te-a mandatat, frumosule, să închizi gura la câteva milioane de moldoveni care ar dori să afli ce „cadou” le pregătesc cei trei crai din fruntea Alianţei? De unde aceste reflexe bolşevice? De ce se face mare taină din numele viitorului preşedinte? Am mai spus-o şi cu alt prilej: din clipa când candidatul la preşedinţie a dat consimţământul să candideze, el devine persoană publică şi e o tâmpenia curată grija liderilor AIE de a-i proteja „bunul nume” de „agresiunea presei” şi a opiniei publice. Dar cine „plăteşte” dacă se dovedeşte acest candidat n-are un nume chiar atât de… bun şi el se va înhăita la fapte… patriotice cu liderii AIE?

  În fine, e clar că astăzi AIE nu are cele 61 de voturi necesare pentru alegerea preşedintelui. Şi nu le va avea nici luni, nici vineri, 16 martie, iar preşedintele nu va fi ales. De ce s-a ajuns la situaţia aceasta? E o întrebare la care cineva va trebui, totuşi, să răspundă cândva, dacă nu penal, măcar politic şi electoral. (Cred că e o datorie a presei noastră să rebobineze istoria AIE de la constituire până în prezent, să investigheze atent şi onest aceşti doi ani şi jumătate de guvernare post-Voronin pentru a stabili gradul de vinovăţie politică al fiecărui lider implicat în viaţa politică în aceşti ani).

  Actualul parlament, după doi ani şi jumătate de marasm politic, are cea mai proastă imagine posibilă în ochii societăţii, credibilitatea lui a căzut la cota zero – iată de ce, un preşedinte ales de acest parlament va fi şi el lipsit total de credibilitate, autoritate şi legitimitate. Un parlament nociv va naşte un preşedinte nociv. O Alianţă coruptă va naşte un preşedinte corupt. Dacă societatea noastră ar avea pârghii de control asupra Alianţei, nu ar trebui să-i permită actualului parlament, chiar dacă acesta ar dori, să-şi aleagă preşedintele pentru că acesta nu va fi un preşedinte al R. Moldova, ci al unuia din liderii Alianţei.

  Deşi se pare că altă soluţie nu mai există, nici noi nu agreăm ideea alegerilor anticipate şi vrem să fie ales preşedintele, dar cu precizarea: dorim un preşedinte pentru ţară şi pentru cetăţenii ei, dar nu numai pentru cei trei lideri ai Alianţei. Un asemenea preşedinte ar fi o bombă care în scurt timp va arunca în aer R. Moldova…

  Un articol de: Constantin Tănase

 17. O-LUME-PE-DOS spune:
  10 martie 2012, la 06:06

  Ca sa intelegem mai bine de unde apare aceasta noua ultima candidatura “Liberala” -Lilia Snegureak.

  Această propunere nu este alt ceva decît o nouă încercare de a mai poonegri vreo persoană din RM, şi a tergiversa alegerea preşedintelui, împingînd ţara spre alegeri anticipate, deoarece o cunosc bine pe L.Snegureac, care în cariera sa nu a lăsat motive de afi compromisăcu ceva, îndeplinindu-şi datoriile sincer la funcţiile pe care lea deţinut, şi chiar fiind garantată că poate fi acceptată ca candidat Domnia sa nu va accepta propunerea, fiindcă foarte bine ştie aşi cîntări forţele.

  Un om cîntărit şi deştept nici odată nu va acceptra aceia cei mai presus decît forţele personale.

  deaceia D-na Bacalu nici nu a încercat să vină în RM, fiindcă e deşteaptă.

  Nu lea mers cu Bacalu,Ababii, ei cică au o altă candidatură, care sînt convins că nici măcar nu i s-a propus oficial oferta.

  Aici deja cu regret, dar trebue de conştientizat, că ţara deja întră într-o stare de oboseală şi plictiseală de politica din RM, care -şi face jocul îpotriva propriului popor, şi care cred că au conştientizat, că fără alegeri anticipate RM nu mai este în stare să depăşească criza politică.

  Şi cu cît mai mult AIE-ul îşi face de cap, cu atît mai mult PCRM-ul capătă dividende, şi eu fac din toate aceste o concluzie şi unica soluţie de ieşire din criza politică.

  Poporul trebue să se unescă împotriva forţelor parlamentare, tuturor forţelor parlamentare, şi celor democrate , care pe parcurs de 2,5 ani au fost în stare numai să confrunte cetăţenii, religiile, legalizînd islamul , încercînd să legalizeze homosexualii, recordul fiind castrarea pedioililor, precum şi împotriva comuniştilor, care în loc să vină la muncă în parlament şi să lupte cu cuvîntul pe arena parlamentară , ei umblă brambura prin Chişinău cu steaguri, cică se opun actualei guvernări, adevărul fiind că nu vor să muncească, de lenoşi şi mincinoşi ce sînt.

  Aşa că unica soluţie,este ALEGERI ANTICIPATE CU TAXAREA PCRM, PLDM , PL ŞI PD ŞI ALEGEREA ÎN PARLAMENTUL RM a unor forţe noi, necompromise în afaceri dubioase şi fără aspiraţii revoluţionare, care ştiu a face politică şi cu siguranţă ne vor apropie de UE.

  În caz contrar aceşti bravi politicieni mîne poimîne vor ciocni poporul RM într-un război civil, care mai să izbucnească la Bălţi, unde românii au fost bruscaţi cu strigăte de tip: românilor, cemodan -voczal- Bucureşti, şi numai mintea limpede a manifestanţilor proromîni de a ceda cu renunţarea de a depune flori la monumentul lui Şt. cel mare au liniştit spiritile.

  Şi în privinţa la 7 aprilie ei cunosc mai multe decît noi, dar tac şi cei de dreapta şi cei de stînga, că probabil toţi se fac vinoveţi, dar ţapul ispăşitor încă nu s-a găsit, dacă să nu-l socotim pe Baghirov.

  Aşa că pînă ce nu s-a vărsat sînge pe PMAN, uniţi-vă popor ROMÂN, MOLDOVEAN, BASARABEAN.

 18. Puscasu Vlad Irimie

  Coruptia exista in orice societate,fie ea bogata sau saraca.Nu acest canal este lupta cea mai importanta,pentru ca este pura demagogie lupta contra coruptiei,mai ales intr-un stat sarac unde oamenii trebuie sa se descurce sa supravietuiasca.

  Noi ar trebui sa vorbim de realitatea faptica, anume ca Anglia a pus mereu bete in roate Romaniei pentru a stopa acordarea de cetatenie romana basarabeniilor.

  Deoarece Anglia nu a dorit sa aiba imigranti noi din Basarabia de data aceasta prin pasaport romanesc.

  Tocmai de aceea trebuie facut ori lobby pentru aducerea pe Tron la Chisinau a Printului Harry al Marii Britanii,pentru ca prin alianta ulterioara cu Casa Regala din Romania,sa se faca Unirea Basarabiei cu Romania.

  Principele mostenitor Nicolae,care are 26 de ani,nu este inca pregatit pentru a fi uns Rege al Romaniei din mai multe motive.In primul rand nu a fost intens mediatizat,iar apoi el inca nu cunoaste limba romana.Insa acest lucru nu conteaza asa de mult,ci faptul ca poporul nu-l cunoaste.

  Cea mai mare popularitate o are Regele Mihai,iar apoi Principesa Margareta.

  Insa in Chisinau, pentru a scapa de Republica de tip sovietic,trebuie instaurata o Monarhie. Ori prin Principesa Margareta la Chisinau,care ulterior sa isi faca publicitate si ca principesa Mostenitoare a Coroanei din Romania,si Regina in Moldova, ori direct din Anglia,pe Printul Harry,care tanar fiind si veteran de razboi in Iraq,ar putea sa reprezinte cu succes un stat mic ca Moldova.

  Astfel nu doar problema pasapoartelor pentru Anglia,a basarabeniilor ar fi rezolvata,cat mai ales integrarea Euro-atlantica,economica a Moldovei,care pe viitor ar putea sa faca Unirea cu Romania.

  Criza politica fara sfarsit din Chisinau,este rezultatul boicotului comunistiilor din Parlament si a agenturii rusesti.

  Aceasta criza se poate insa termina prost,in sensul in care dupa terminarea transei din partea Romaniei catre Guvernul Filat, in Moldova sa aiba loc o rasturnare inversa decat cea de la 7 Aprilie 2009,astfel incat,precum ziceau si americanii de la STRATFOR, sa vorbim de o noua dictatura ruseasca comunista PCRM,cu planul Kozak si Transnistria.

  In acest caz orice urma de democratie va disparea in Basarabia.Doamna Bacalu,este o alegere foarte proasta pentru Moldova,deoarece nu ar reusi sa rezolve nimic important din ceea ce ar avea nevoie Basarabia: incetarea ocupatiei rusesti din Transnistria, aducerea de capital strain masiv,si investitii serioase in Basarabia, si dezvoltarea economica a zonei. Daca doamna Bacalu vine din anturajul FMI, trebuie sa intelegem ca FMI nu rezolva problemele nationale nici in Moldova,nici in alta parte. Priviti doar Romania,care s-a imprumutat masiv de la FMI incepand cu 1997 si pana azi: ce s-a ales de economia Romaniei? am luat noi credite de la FMI ca sa acoperim vechiile credite tot de la FMI. Ne imprumutam sa acoperim imprumutul vechi,pana cand?

 19. ANUL 2012:
  DOSARELE RE-INTREGIRII DINTRE NISTRU SI TISA (III/9)
  –––––––––––––––––––––––––-
  “NU SUNT CITITOR ÎN STELE” – O CONSTANTĂ A RE-UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA
  un articol de Gheorghe Pârlea
  http://basarabialiterara.com.md/?p=11653&cpage=1#comment-74921
  –––––––––––––––––––––––––
  …Speranţele idilice ale unioniştilor, legate de şedinţa comună de la Iaşi a Guvernelor celor două ţări româneşti (Mamă şi Fiică), au trecut prin urbea Unirii (de la 1600 şi de la 1859) ca o boare de primăvară calendaristică.

  La conferiţa de presă, imediată şedinţei de la Iaşi /3 martie 2012/, un ziarist i-a întrebat pe cei doi premieri ce răspuns dau manifestanţilor de afară (o mână de oameni), în legătură cu aspiraţia lor legată de Unire. Premierul României, MIhai Razvan Ungureanu, cu o ezitare vizibilă, a aruncat cartoful fierbinte omonimului său, simulând…politeţea. Sau, poate, sugestionând că problema e mai ales la fratele său “mai mic”. Desigur, premierul Moldovei, Vlad Filat, a “uitat” ţinta întrebării şi a dat-o repede pe preocupările sale curente, cele legate de prosperitate, o altă iluzie ce ţine de drum lung. Iar după cât de frecvent a fost termenul “prosperitate”
  în propoziţiile celor doi, ar rezulta că fraţii moldoveni vor intra bogaţi în Uniunea Europeană.

  Cine credea, spre exemplu, că în primăvara lui 1918, mugurii speranţei vor sparge găoacea lor celulară şi se vor metamorfoza într-o Împlinire atât de măreaţă.

  Deşi, repet şi eu: “nu sunt cititor în stele”. O sintagmă ce rămâne o constantă a Re-Unirii Basarabiei cu România-mamă…/Mirosloveşti – Iaşi/

 20. In data de 16/26 mai 2012 se împlinesc 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Bucureşti între Rusia şi Poarta Otomană, tratat in urma caruia teritorul Moldovei de la est de Prut, numit si Basarabia, a fost anexat de Imperiul Rus cu incalcarea normelor internationale de drept.

  Iar in data de 27 martie 2012 se implinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

  Cititi pe blogul meu:
  Basarabia 2012: 200 de ani de la anexare
  http://foc-in-agora.blogspot.com/2012/03/basarabia-2012-200-de-ani-de-la-anexare.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *