Imi scrie ex-colegul de PFD Grigore Rosca, de 85 de ani, din Drasliceni…

Am primit o scrisoare de la ex-colegul meu din Partidul Forțelor Democratice Grigore Roșca, din s.Drăsliceni, Criuleni, care mi-a dat si o cărțulie religioasă și doua discuri cu muzică. Este un român de 85 de ani, pe care l-am vizitat acum o vreme și căruia i-am mai promis o vizită. Am vorbit azi cu domnia sa, i-am spus că pachetul a ajuns, însă cîntecele nu au fost înscrise pobabil corect. El i-a transmis salutări Academicianului Academiei Române Alexandru Moșanu, precum și ex-politicianului Vasile Nedelciuc. Am vorbit azi cu dl Al.Moșanu și îi transmit, pe această cale, salutări dlui Vasile Nedelciuc. VP

Multstimată dna V.Pavlicenco,

Să vă fie de bine sosirea marii sărbători a tuturor creştinilor, naşterea Domnului nostru Isus Hristos. Vă dorim ca această sărbătoare să vă aducă multă sănătate, zîmbet, bucurie, pace, şi linişte sufletească în familie.

Vă mai doresc că în anul care vine să vă dea Dumnezeu multă putere, curaj şi bărbăţie în ce priveşte lupta pentru cauza naţională, cu mancurţii şi trădătorii de neam. Doamnă Vitalia, Vă dăruiesc această cărţulie cu anumite precizări care coincid cu multe din ce se petrece sub ochii noştri în lumea largă şi pustie. Vă mai dăruiec şi două discuri cu cîntece pentru suflet. Şi în sfîrşit Domnului să ne rugăm, Doamne, Doamne, Ocroteşte-i pe Români.

Gheorghe Roşca, com.Drăsliceni, r-nul Criuleni.

Oare voi afla eu dacă acest pachet va ajunge la destinaţie???”

 

Loading Facebook Comments ...

31 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco, există o şansă unicală de a avea un preşedinte onest, cinstit, inteligent, lucid, profesionist ,un adevărat patriot al acestui pămînt.
  Mobilizaţi-Vă toate posibilităţile pentru a convinge pe toţi că trebuie ales românul Oazu Nantoi.
  Nici nu îndrăznesc să gîndesc că Dstră puteţi să nu-l agreaţi pe acest om!

 2. Tira,nu este român,după nume şi prenume mai mult tătar.Nu ar fi acesta cel mai mare inconvenient,dacă-l vor preşedinte basarabenii,treaba lor.Trist este că românii basarabeni sunt aşa de dezbinaţi că nu au încredere unii în alţii şi nu-şi pot alege un reprezentant de-a lor.Nu v-aţi săturat să vă conducă alţii?Eu sunt sigur că oameni oneşti cu iubire de neam şi cu nume de Ion,Vasile,Gheorghe,Elena,Maria,etc se găsesc în Basarabia,că doar acest neam a dat şi va da în continuare oameni aleşi.

 3. Pt Tira

  Ba indrazneste. Noi, PNL, pledam pentru un Presedinte roman, proRomania, unionist. Nantoi nu este asa, il cunosc foarte bine, am lucrat impreuna, am fost vecini, am coooperat politic. Lasati-ma cu „patriotii” proeuropeni, dar neromani. Nu mai spun de smecheria lui vesnica de a se folosi de efortul intelectual al altora. Noi, PNL, nu pledam pentru „patrioti” abstracti si moldovenisti, ci pentru „patrioti romani”.

 4. Blestemul alegerii între doua rele.

 5. Chiar daca vremelnic cineva va fi ales, criza politica va continua. Trebuie schimbata Constitutia RM, ca seful sa fie ales cu 50+ 1. PCRM poate fac un serviciu bun in apropierea desfiintarii statului fals RM.

 6. ANUL 2012 : DOASRELE RE-UNIRII ( 15 )
  –––––––––––––––––––––––––
  Un viitor Paște de Cal:
  MINCIUNA GOGONATA A LUI FILAT SI LEANCA
  CU ADERAREA LA UNIUNEA EUROPEANA:
  NEGOCIERI CARE NICI NU AU INCEPUT INCA !
  /atentie la termeni: „integrare”, asociere, aderare /

  „Republica Moldova ar putea deveni membră UE,
  dar într-un viitor îndepărtat
  şi nu înainte de rezolvarea conflictului transnistrean.
  Despre aceasta a declarat într-un interviu pentru „NewsIn”
  ambasadorul danez în România, Michael Sternberg, a cărui ţară
  a preluat preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie 2012.
  http://unimedia.md/?mod=news&id=43147
  spicuiri:
  „Conflictul transnistrean este o problemă europeană,
  e un conflict îngheţat, nu mai vrem conflicte îngheţate în UE”,
  a declarat diplomatul danez în România,
  care este acreditat şi pe Republica Moldova.
  „Obiectivul lor de a deveni membri ai UE s-ar putea realiza într-o zi,
  mai degrabă într-un viitor îndepărtat.
  Dar – după părerea mea – nu înainte de rezolvarea conflictului transnistrean”,
  „Nu mai vrem o ţară divizată, nu vrem un alt Cipru”,
  „Au făcut paşi şi reforme importante în această direcţie.
  Un obstacol important pentru aderare
  îl constituie conflictul transnistrean.
  Dacă va dori
  ––––să înceapă––––––
  negocierile de aderare,
  trebuie să găsească mai întâi o soluţie la această problemă”,
  a insistat ambasadorul.
  El a menţionat, însă, că „depinde şi de cum se vor derula lucrurile
  în Rusia, şi în Europa. Orice se poate întâmpla,
  o criză în Europa, poate o criză în Rusia, nu se ştie”.
  ––––––––––––––––––––––––––––
  UNICA NOASTRA SALVARE:
  HOTARUL LA NISTRU
  SI RE-UNIREA CU ROMANIA MARE !

 7. basarabenii vor un preşedinte cumsecade,blajin,sărac etc,mai mult săturaţi de scandalurile politice decât de proiectul de viitor al ţării,adică nu mai vor scandal,vor linişte.Ce va fi,cu Dumnezeu înainte! cred că se face o mare greşeală,un astfel de preşedinte fără un proiect,al tuturor dar de fapt al nimănui .este cea mai nefericită alegere.

 8. Pentru mircea.ro: adica vrei sa spui ca cei cu nume mai diferit, dar care se simt romani prin constiinta si prin inradacinare pe aceste meleaguri de-a lungul deceniilor/veacurilor nu pot fi considerati „de-ai lor”, „oameni onesti” sau „cu iubire de neam” si demn de a-i reprezenta pe basarabeni?

 9. Plus ca numele poate ramane pana in prezent, dar de-a lungul timpului, sangele, ca sa-i spun asa, se amesteca.

 10. şi în România,la nivelul anilor 90 l-am ales ca preşedinte pe Iliescu din considerente tot de cumsecădenie,sărăcie,onestitate,etc.Şi ce-am făcut?am bătut pasul pe loc vreo 7,8 ani,noi mergeam cu personalul,Polonia,Ungaria şi Cehia cu acceleratul.

 11. Cotruza,preşedintele RM nu se alege pentru liniştea voastră,el reprezintă proiectul vostru de viitor.Cu Oazu Nantoi în fruntea ţării,la ce viitor te aştepţi?

 12. Ambasadorul Marius Lazurcă l-a felicitat pe PS Marchel,
  episcopul de Bălţi, de ziua îngerului –
  FOTO:
  http://apropomagazin.md/2012/01/11/ambasadorul-marius-lazurca-l-a-felcitat-pe-ps-marchel-episcopul-de-balti-de-ziua-ingerului-foto/#comment-55733

 13. Si de ce nu l-am alege pe Paul Goma Presedinte ?
  Scriitorul român basarabean mereu exilat la Paris.

 14. Pt AINU Ne-Japonezul

  De ce nu? Eu banuiesc de ce nu l-ar accepta dastaptii nostri…

 15. Pt Solomonarul

  Nu este deloc limpede acest comportament al lui Lazurca, cel care nu este aproape, public, de Mitropolia Basarabiei, ci de Biserica rusa a lui Vladimir, care este antiromaneasca. Dar mai stii ce scopuri ascunse are el?

 16. Pt toti

  Oazu Nantoi nu este un Presedinte proRomania – or asta e unicul lucru care intereseaza PNL. Din cei mascati cu drapele democratice si europene, fara romanism – sint ca si cei care au fost. Nantoi este al lui Filat si nu cred ca PD sau PL il vor vota. Acum Filat, Dodon si PCRM, ca sa iasa din situatie, au pus la cale un Nantoi, ca sa iasa ca peledimistii voteaza din nou un presedinte rosu. Insa Nantoi a ramas social-democrat, in pofida tuturor manipularilor lui, iar social-democratii la noi sint prorusi. Asta e adevarul care trebuie spus in fata si acestei blogherimi „pragmatice” din tineri „globa;lizati” fara valori nationale in suflet, crescuti unii pe bani occidentali, dar reci si seci la romanism.

 17. Pt luca

  Si mereu am ales raul cel mai mic, dar ne-am ales cu cel mai Mare.

 18. Fiti pe pace d-lor! Alegerile sunt inevitabile si necesare. Azi toata societatea este atinsa de metastaza coruptiei, delapidarilor, desfriului anarhic.Numai poporul( ca putere suprema) are dreptul sa-si aliaga cirmaciul(care si-l merita binenteles).Acum ca nici odata avem nevoe de o „miina de fier”,care ar aseza la loc de onoare o constitutie bine gindita,un cod electoral,o prematie a legii.Republica nu e pentru popuasi.Modelul a fost gindit pe cind RM nu era pe glob. Un musuroi de furnici, un roi de albine,o ortodoxie,o etnie,etc.au si trebue sa aiba un lider.Sub masca reformelor”dermocratice”clocesc pui de napirci oligahice.

 19. Cum premierul Filat a tratat-o de insomnie pe baba Nina de la Orhei

  Sunt zeci, sute de oameni serioşi care nu pot nicidecum obţine o audienţă la mereu ocupatul cu treburile ţării premierul Filat.

  Toată lumea a înţeles că democrat-liberalul Filat este practic inaccesibil pentru cetăţenii care au adevărate probleme, dar nu ţes ţoluri, în schimb el găseşte mereu timp liber pentru acţiuni de o stupiditate monumentală, menite să-i facă „imagine”. Filat, ajuns robul propriei imagini, a devenit deja nu numai caraghios şi ridicol, dar greu de suportat. Sunt sigur că chiar şi adulatorii lui plătiţi, cei care îmi reproşează mie că aş avea „obsesia lui Filat”, sunt jenaţi de tumbele publicitare narcisiste ale nababului lor ocrotitor.

  Povestea cu baba Nina Rabuş din Orhei este încă una din tumbele de PR ale premierului. Recent în presă a apărut „ştirea” despre aceea că „şeful statului ar putea fi ales în februarie, când mătuşa Nina Rabuş din Orhei va ţese ţolul promis premierului Vlad Filat”. Unele „portaluri de ştiri” au plasat această „ştire” la loc de cinste, „informându-şi” cititorii despre aceea că mătuşa Nina, speriată că preşedintele nu poate fi ales din cauza ei, „nu mai are somn zi şi noapte”, iar premierul nostru grijuliu şi de oameni iubitor, deranjat profund de insomnia babei Nina, a invitat-o la biroul său, dându-i „asigurări mătuşei (!?) (corect mătuşii) că preşedintele nu se alege din alt motiv: „pentru că vor toţi să fie preşedinţi şi nu există înţelegere”.

  Cred că mătuşa a rămas satisfăcută de asigurările premierului şi după întâlnirea cu el va scăpa de insomnii…

  Cazul nu a fost prezentat la vreo rubrică de satiră şi umor, ci a fost plasat, pe bune, ca o ştire… Cred că pe un cititor atent şi normal l-au trecut fiorii citind această „ştire”. Altfel nici nu se putea – când ţărişoara asta are atâtea probleme, când atâţia oameni care pot propune soluţii pentru problemele acumulate nu au acces la „arhiocupatul” premier, acesta are timp s-o primească în audienţă pe baba Nina cu ţolul… Numai într-o ţară de proşti, cum este a noastră, un premier îşi poate permite aşa ceva… Aceasta pe de o parte. Pe de alta, devenim şi noi caraghioşi când discutăm la modul serios că avem presă serioasă şi societate civilă…

  Îmi amintesc în context de o replică tăioasă, dar pertinentă, a ex-premierului Sturza, la adresa lui Filat: „Să nu fim banali şi ridicoli. Noi ştim foarte bine că nimeni la Bruxelles nu vrea niciun fel de cerere de la noi şi ne imploră: staţi cuminţi acolo, nu începeţi niciun proces formal, că o să fiţi respinşi şi o să fiţi umiliţi. Noi trebuie să arătăm că, în afară de promisiunile acestea, mai facem şi ceva acasă. Noi am avut perioade când conducerea ţării in corpore săptămâni întregi stătea la Bruxelles. Când ultima dată a fost cineva la Căinari, la Călăraşi? Noi trebuie să ne facem şi exerciţiul pe acasă”.

  …Uite că domnul premier îşi face şi „exerciţiul pe acasă”: neavând alte probleme – nici la Căinari, nici la Călăraşi, vorba lui Sturza -, Filat a primit-o în audienţă pe baba de la Orhei, ca să-i trateze insomnia, „asigurând-o” din ce cauză nu poate fi ales preşedintele: fiindcă „toţi vor să fie preşedinţi şi nu există înţelegere”…

  Nu cred că baba Nina l-a suspectat pe Filat că ar vrea să fie şi el preşedinte ori că ar fi şi el vinovat că nu există înţelegere între liderii Alianţei… Filat nu poate fi suspectat de aşa ceva. El e în afara oricăror bănuieli, e om serios, lucrează pentru ţară. Şi ca orice om ocupat, nu are timp pentru fleacuri sau pentru cetăţenii care nu ţes ţoluri şi au toate degetele la mână.

  Un articol de: Constantin Tănase

 20. mircea.ro, eu nu m-am referit la cazul Nantoi, ci la ceva general. A fost o obiectie visavis de referirea ta la cineva potrivit de a fi presedinte „de-ai lor; cu nume Ion, Vasile, Gheorghe…, etc.”.

  La cazul Nantoi se poate mult de comentat, dar nu el a fost subiectul obiectiei mele.

 21. Basarabia este ceva atipic,Cotrutza,în cazul ei contează şi cum te numeşti.Ia gândeşte-te,vine domnul preşedinte Oazu Nantoi în vizită oficială la Bucureşti,ce crezi că vor spune românii şi după ei tot occidentul la rând?

 22. dna Pavlicenco, daca il considerati pe Nantoi nu proRomania (posibil, nici eu nu sint la moment pentru e cu totul imposibil fara rezolvarea pmn), nicidecum nu-l putem numi antiroman. pozitia lui a fost transanta in privinta transnistriei, limbii si deci, cum s-a exprimat si Nantoi (nu pea am agreat asa slang), nu a chidanit pe nimeni nici ca om, nici ca politician. ca a vindut partidul (psd-ul) en gros lui mushu sr. e o curata afacere (un pic cu iz alterat), dar nu e ceva moral-criminal. oricum, netotul de dadon (baiat di flori…), copilul-minune al gazprom-ului lui miller, nu va vota un fost frontist.

 23. cel mai trist imi este cind ii vad pe rusi cum isi bat joc de noi din cauza transnistriei. sa le aprindem deci cite o luminare de sanatate la biserica. imi mai aduc aminte cum la inceputurile lui 2000 luam bite de la fratii mei (in uniforme de politai), iar 2009 chiar au ucis 4 oameni (voronin si ai lui numai pentru asta tre sa faca duba), pe cind in transnistria bravii mei frati politisti umbla ca niste catele cu coada intre picioare, le dau pantalonii in jos si le rup epoletii… ce sa mai graim? tre sa mai treaca 20 de ani sa se schimbe cu totul singele…

 24. se pare ca unii au uitat discursurile lui oazu nantoi de acum citiva ani in urma … sa caute prin arhive .

 25. Veste BUNA din Rusia: Investitorii din sectorul privat isi transfera banii peste hotare.

  http://www.gazeta.ru/news/lastnews/2012/01/12/n_2163037.shtml

  Чистый отток капитала из России частным сектором вырос в 2011 году в 2,5 раза по сравнению с 2010 годом и составил $84,2 млрд, свидетельствуют материалы ЦБ.

 26. Nantoi a fost propus de Dodon in discutiile cu Filat. Sustinerea lui Dodon pentru Talmaci e un circ ca sa obtina Nantoi acordul PL. Daca AIE (doar PL inca nu-l sustine pe Nantoi) voteaza cu Nantoi cu siguranta Dodon o sa-l voteze si o sa spuna ca a pus interesul tarii in fata interesului personal. Iar dupa alegerea presedintelui o sa urmeze o guvernare PLDM + Dodon. Noapte buna Chisinau!
  p.s. Singura solutie in legatura cu prm este separarea definitiva.
  Ion Neculce:
  „Ţara Moldovei cu Nistru să-i fie hotar, şi Bugeacul şi cu toate cetăţile tot ale Moldovei să fie.”

 27. Doamna Vitalia,

  exact.
  Din simplul motiv că între două rele, îl alegi pe cel mai bun, dar nu poţi şti niciodată ce poate fi mai rău.

 28. Pt luca

  Cred ca explicatia e si mai si. Alegi minima cale de rezistenta, in speranta sa fie bine sa nu depui mult efort, dar sa scapi, sa nu fie mai rau. Dar adevarul este ca trebuie sa mergi pe calea maximei rezistente si sa infrunti greutatea cea mai mare, pentru a taia raul din radacina, a taia calul de la gard, nu a preveni cangrena cu alifii nedureroase.

 29. Pt lilian

  E foarte greu sa distingi raul camuflat. Inteleg. A fi pentru Transnistria, nu inseamna a fi proroman. este un camuflaj si un teren pentru el de satisfacere a orgoliului exagerat. In general, Nanto e lenes, mereu a promovat idei culese si muncite de altii, dar a reusit s apara echidistant, s-a laudat asa cum fac mereu cu succes evreii, si a convins opinia publica d efaptul ca e si destept. Nu e destept. E smecher, necurajos si obedient, un sorosist cosmopolit si un globalist fara latura nationala.

 30. Bine zis.
  Aş adăuga: un românofob deghizat.
  Vedeţi cine îl promovează la TV: Barbăroşie, V. Cibotaru & Co.
  Bloggerii moldoveni debitează de două zile comparându-l cu V. Havel.
  Păzea.

 31. Da ce „etalonul”comunistilor cu mutra botita de bietivan e mai breaz? Demnitarii nostri nu vad o persoana ca d.Sturdza ce isi aleg doar idoli cu iz de usturoi,ori de tascovina otetita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *