Despre „pacificatorii rusi” la Publika TV. Dupa PNL, acum spun si altii ca trebuie expulzat Kuzmin

Cita dreptate a avut PNL, cind a facut, acum doua saptamini, o conferinta de presa si a aratat obraznicia tovarasului Kuzmin, ajuns, „po blatu”, probabil, sau „din oficiu” „ambasador” in republica bananiera R.Moldova, unde conducerea ii permite sa isi stearga picioarele de cetatenii statului nostru. Iar conducerea, uda la fund, abia de gingaveste ceva, desi e deja prea de tot sa nu vezi comportamentul diplomatului impertinent, care trebuia demult declarat „persona non grata”.  Abia azi a spus ceva mai inteligibil, dar „foa-a-a-a-rte” prudent, „timidul” in fata Rusiei Iurie Leanca. Si blogherul Alex Cozer s-a mai stropsit si la Kuzmin, si la conducerea nevertebrata si de rusine a Moldovioarei care sta – din mila unor lideri politici, care si-au gresit statul pe care vor sa il conduca – la cheremul cercurilor imperiale si rascorupte de la Kremlin.

De ce conducerea R.Moldova a luat apa in gura si nu are verticalitate in fata Kremlinului? Pentru ca este santajabila. Pentru ca toti liderii actuali de la conduere si din Opozitie au un trecut nebulos. Pentru ca  se tem sa nu aplice Moscova si Putin (idolul declarat si „asumat” de Filat) instrumentul de santaj al gazelor si, atunci, au facut pe ei „marii lideri politici” cu voturile pe care le cumpara cu bani facuti din contrabanda la toate frontierele, unde se pupa pina si cu odiosul Smirnov, daca e profitabil…

Asta e motivul ca intreaga R.Moldova si viata cetatenilor nostri sint ostaticul dorintei conducerii actuale de a se mentine – „luind cu binisorul agresorul monstruos rus” -, ca sa nu piarda Puterea prin nevotul oamenilor lasati fara gaze si sa nu nimereasca la puscarie, de unde, e de presupus, nu vor mai putea fura.

Conducerea R.Moldova doar vorbeste de Georgia si de Tarile Baltice, dar nu are nici un gram de demnitate ca aceste state. Si cu cit mai tare se va plia Filat, Leanca, Lupu si Ghimpu in fata medvezilor rusi, cu atit mai indraznet va juca tontoroiul pe capul nostru banda Putin-Medvedev. Numai daca tu insuti te respecti, te va respecta si Occidentul, te vor respecta si „partenerii de dezvoltare”, cum sint preamariti factorii occidentali de catre „dastaptii nostri pragmatici”, care se declara adoratori ai modelelor estice barbare.

Pacat. Mare pacat ca lumea se pasa manipulata de fariseii „pragmatici”, care sint, de fapt, niste lasi si ticalosi, vinzatori de neam si de Tara Romaneasca, ca Republicuta Moldova demult au scos-o la mezat.  Interesele meschine si incapacitatea ii tradeaza si nu-si pot face aliati din occidentalii care trebuie sa ne ajute sa scapam de agresorul rus si armata sa.

Numai Unirea cu Romania, cum au scandat unii si azi la Pirita-Dubasari, ne va salva vietile si fiecare cetatean se va simti in securitate pe pamint romanesc sub scutul NATO. Vitalia Pavlicenco

Stimati prieteni, din pacate, link-urile care conduc spre emisiunile de la Publika TV se deschid destul de greu, de aceea va sugeram sa cautati emisiunea respectiva dupa data, ora si denumirea ei, pe care noi le vom indica la fiecare editie. Aceasta editie, din cadrul emisiunii Publika Report, a avut loc pe 03 ianuarie, incepind cu 11.15. Iata linkul: http://www.publika.md/emisiuni/publika-report_371.html

Loading Facebook Comments ...

30 Comments

Add a Comment
 1. Filat a acordat 50 de mii de lei familiei Pisari.

  Vlad Filat a acordat un ajutor bănesc familiei Pisari, a cărui fiu a fost omorât de forţele pacificatoare ruse.

  Vadim Pisari, tânărul care a fost împuşcat duminică dimineaţa de către un militar pacificator rus, era membru PLDM.

  Potrivit apropiaţilor familiei Pisari, Vlad Filat a oferit părinţilor lui Vadim, un ajutor bănesc în valoare de 50 mii de lei, echivalentul a 3.300 de Euro.

  http://www.timpul.md/articol/update-vlad-filat-a-acordat-50-de-mii-de-lei-familiei-pisari-30015.html

  3,300 euro-acesta este pretul unei vieti a cetateanului RM la virsa de 18 ani.

 2. guvernarea AIE sa spalat pe mani asa cum si a fost mai inainte cu dosarul 7 aprilie 2009,cu dosarul Gumenita,cu dosarul Botnari si Papuc, etc……..

  RM este un stat mafiotizat pina in maduva si guverneaza acest stat timp de 20 ani statalistii-mafiotizati….

 3. acesta este adevarul crunt-100% RM=Republica Mafiei si nimica mai mult…

 4. Nu stiu exact, daca a fost o intamplare (criminala pe de o parte si tragica pe de alta) sau cineva are interes de a ne provoca si de a ne atrage intr-un conflict, care ar putea sa excaladeze in defavoarea noastra.

  Zic: nu stiu! Dar stiu ca trebuie sa PROTESTAM CALM, ECHILBRAT, CIVILIZAT. Ss pichetam continuu ambasada Rusiei, sa organizam marsuri de protest pana va fi retrasa armata rusa si pana teroristii „pacificatorii” criminali nu vor fi inlocuiti cu trupele ONU.

  Ce inseamna asta? Cum asa in interiorul tarii sa fie puncte controlate de soldati straini, care pur si simplu ne urasc ca natiune.

  Afara armata rusa de ocupatie. Kuzmin – persona non grata! Acasa in matuska voastra Raska!

 5. Cred ca organizatiile internationale ar trebui sa-si spuna cuvantul. Unde este SOLIDARITATEA? Da, solidaritatea cu un popor hartuit de veacuri de un imperiu al raului. Unde este EUROPA acum? de ce tace parlamentul european?

  Rusine lasilor si miseilor!

 6. http://www.gazeta.ru/news/lastnews/2012/01/03/n_2154701.shtml

  Gazeta.ru jumatate de zi tine cap de afis, stirea despre protestele de la Nistru. Dar sa cititi ce COMENTARII FAC UNII RUSI! strigator la cer cat de stricati la minte sunt unii care scriu ca, adica, conform regulamentului, soldatii „pacificatori” au dreptul sa impuste si cate o suta de moldoveni pe zi…
  Aceasta ECHIVALEAZA cu o ura rasiala. sI ASA ATITUDINE AU IMPERIALISTII RUSI FATA DE TOATE POPOARELE PASNICE DIN JUR!

  Consider, ca in semn de protest trebuie la nivel de stat sa se ia o atitudine clara, sa se descrie clar adevarata situatie in care ne aflam, sa se trimita la toate structurile internationale scrisori de apel la sustinere!

  Invit toti oamenii de buna credinta sa se uneasca si sa scrie o Petitie comuna, semnata de mii de ROMANI basarabeni prin care sa ne expunem PROTESTUL fata de amestecul Rusiei in istoria si in politica noastra.

  OAMENI BUNI, sa nu tacem ca oile. In mod civilizat, argumentat sa PROTESTAM impotriva teroristilor imperialisti rusi.

 7. Desigur ca nu toti rusii sunt imperialisti stricati la minte. Dar uiote ce scrie unul dintre cei stricati>:
  kusok66 | 15:06, вторник, 03.01.2012 | Ссылка на комментарий
  Был в тех краях.Мост через Днестр.

  Вадул-луи-водэ.Стоят бронетранспортеры.Солдаты с оружием.Территория воинской части.Все как положено.Сумасшедшие молдаване носятся мимо знаков и вооруженных людей не обращая внимания.
  Наконец таки муля подстрелили…по ситуации там есть законное основание стрелять по сто мулей в сутки …

  ––––––
  Si ne mai miram ca SPURCACIUNEA de Kuzmin spune MINCIUNI ca o baba la piata, fara sa se documenteze, fara sa stie adevarul deplin?

  Acest este AMBASADOR????????????

 8. iN COMPARATIE CU PRESA RUSA, IATA CA KAVKAZCENTER PREZINTA O INFORMATIE MAI CORECTA PENTRU VORBITORII DE LIMBA RUSA

  http://kavkazcenter.com/russ/content/2012/01/03/87892.shtml

  МОЛДОВА. Молдоване требуют от русских оккупантов убираться домой
  Время публикации: Сегодня в 17:00

  По сообщениям румынской газеты Ziuaveche из румынской провинции Бессарабия (сейчас Республика Молдова), 3 января в городе Vadul lui Voda прошло демонстрация (фото проведенного ранее отдельного пикета) с участием нескольких сот человек с требованием к бандстране России убраться из Молдовы. Демонстранты держали плакаты «200 лет русской оккупации», «1921, 1940, 1992, 2012».

  Напомним, что в воскресенье 1 января, примерно в 7:00 утра, пьяная оккупационная русская солдатня зверски убила 18-летнего местного жителя Вадима Писари (Vadim Pisari), жителя бессарабского села Dubasari Pirita, члена Либерал-демократической партии (Partidul Liberal Democrat) премьер-министра Влада Филата.

  Румынское агентство Инфо-Прут передало, что 3 января Партия демократического действия Молдовы (Partidul Acțiunea Democratică) выступила с заявлением, в котором потребовала от русских оккупантов Трансистрии арестовать солдат-убийц из банды т.н. «русских миротворцев» и передать их в руки молдовского правосудия.

  В заявлении указывается в частности:

  «PAD предупреждает, что наглость русского посла Кузмина в отношении трагедии является возмутительной, провокационной и оскорбительной для всего народа Республики Молдова и требует от МИД в Кишинау принятия решительных мер в отношении этого посла. Отсутствие решительной реакции снова засвидетельствует об оскорбительном толерантном отношении и трусости юридических властей Республики Молдова.

  PAD также потребовала от России разрешить инспекции молдовскими властями сил русских «миротворцев».

  «Молдовский парламент обязан немедленно прервать каникулы и расследовать Транистрийский вопрос с упором на безопасность молдовских граждан», указывается далее в заявлении.

 9. monitorul din Iaşi

  3 ianuarie 2012, la 17:05, Valenta spune:

  „Cred ca organizatiile internationale ar trebui sa-si spuna cuvantul. Unde este SOLIDARITATEA? Da, solidaritatea cu un popor hartuit de veacuri de un imperiu al raului. Unde este EUROPA acum? de ce tace parlamentul european? Rusine lasilor si miseilor!”

  Stimată doamnă Valenţa! Europa şi toată omenirea a luat act de ultimile sondaje de opinie prin care aflăm că majoritatea populaţiei republicii dumneavoastră sunt pro-Rusia şi consideră Rusia aliat strategic. Europa aproape că nu se regăseşte ca preferinţă printre locuitorii dintre Prut şi Nistru. Prin urmare, mulţi români şi europeni consideră că omorul sau crima de la Vadul lui Vodă e o chestiune de familie în cadrul CSI, un conflict între părţi de aceeaşi credinţă, aceleaşi concepţii, deci între două părţi care nu au mai nimic în comun cu UE. Oare nu realizaţi că nimeni nu va interveni în treburile interne ale Rusiei de vreme ce majoritatea populaţiei dintre Prut şi Nistru se identifică cu lumea rusă?

 10. Kuzmin declarat persona non-grata şi expulzat din Republica Moldova, iar cei care au tras anchetaţi de autorităţile Republicii Moldova.

  Dacă nu-l expulzaţi pe Kuzmin ori sunteţi masochişti, ori sub papucul Moscovei.

 11. mă număr printre cei dezamăgiţi de preferinţele basarabenilor.Cu ce mama dracului vă amăgesc ruşii că sunteţi aşa de consternaţi în faţa lor?Sutele de ani de ocupaţie rusească nu justifică comportamentul actual,cât ai fi de îndoctrinat tot ţipă în tine baştina şi originea latină.Explcaţi-mi şi mie,ce se întâmplă domnilor în Basarabia?

 12. Majoritatea pruto-nistrenilor sunt MUTANTZI !

 13. Gata cu noi, nu mai revenim noi. Am depasit punctul critic de unde se mai putea intoarce. Rusificarea e in toi, si majoritatii ii place. Daca fratele meu e un romanofob acerb si un rusofil. Si asta necatand la faptul ca buneii s mama in 1949 au fost deportati in Siberia.

 14. monitorul din Iaşi

  Da mircea.ro, cea mai mare parte a pruto-nistrenilor de azi sunt mutanţi, adică nişte corcituri rusificate din Kurdistan, Tatarstan, Turkmenistan ….. şi alte -stan. To cut a long story short, fragmentul actual de Pruto-Nistrie este un minuscul imperiu multietnic şi multilingv construit după chipul şi asemănarea imperiului rus. Este un minuscul imperiu ratat pentru că nu are o naţiune dominantă, ci un amestec oribil de asiatici din Kurdistan, Tatarstan, Turkmenistan ….. şi alte -stan.

  Domnule Mircea.ro (cu majusculă) căutaţi pe net site-ul despre scriitorul rus Eduard Baghirov (în română), şi veţi vedea că spune că pruto-nistrenii (cea mai mare parte a lor) sunt cu mintea distrusă genetic. Deci Stati, Voronea, Tkaciuk, Dodon şi toată clica lor venetică au o boală congenitală. Vă las pe dvs. să descoperiţi bolile congenitale de care suferă majoritatea avortonilor pruto-nistreni din micuţul imperiu multietnic şi multilingv făurit după chipul şi asemănarea Imperiului Rus. Şi să transmiteţi descoperirea şi altora.

 15. Dragii mei frati români din România Mare,
  Credeti ca si voi nu aveti mutantzi cu litera mare ?
  Si inca ii mai trimiteti in post si pe la Chisinau ?
  Azi auzit de un Lazurica diplomatul sau un Sabin ” Adevarat”
  de la unicul ziar românesc din Chisinau ?
  Ce folos ca vorbesc o limba româneasca adevarata dar in capul lor este
  „vraja” ruseasca ?
  Cine mai da si alte nume de mutantzi din România Mare ?
  In afara de Iliescu, Nastase, Constantin-ovicz, nascutr pe la Tighina, etc ?
  ––––––––––––––––––––-
  In timp ce un roman basarabean este impuscat de trupele ruse de ocupatie din R. Moldova, Ministerul de Externe din Romania, nu scote un cuvintel. Nici macar un simplu comunicat in care sa condamne gestul criminal.
  Daca intrati pe pagina de web a MAE veti constata ca pana pe pe 3 ianuarie 2012 ora 11.15, impuscarea romanului basarabean la Nistru nu a trezit ministerul care se ocupa de politica externa a Romaniei. Din pacate aceasta este starea unei institutii amortite in propria birocratie si pe care un ambasador inutil si prea apropiat de Rusia, pe care Romania il are la Chisinau, nu face decat sa o bage si mai mult in ceata.

  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/4240-un-roman-basarabean-este-impuscat-de-trupele-ruse-de-ocupatie-iar-mae-roman-doarme.html

 16. Iata ce schimb de mesaje am avut pe Facebook.

  Дмитрий Пивоваров
  Если вы не успокоитесь вы закончите или кончите кому как, как Леонида Лари, если нравиться Румыния, пофтим 100 де километре ла запад ши сунтець акаса. Lare vedere
  В Вашем возрасте не этим нужно заниматься, воспитуйте и играйте с внуками или с внучками.

  Vitalia Pavlicenco
  Neujeli? Ugrojaesi, cito li? Eto tvoia morda visit? Uezjai ti v svoiu Rossiui, ia doma, v Ruminii. Moldova eto Ruminia i Ruminia – Moldova (Bessarabia). Eto ruminskaia territoria, a ne russkaia. Vseh ne unijtojete, banditi prokleatie. VP

 17. eu ştiu domnule că un ambasador a unui stat străin cum este România actuală faţă de RM,trebuie să ţină cont de realităţile ţării unde îşi are misiunea.Domnul Lăzurcă,fără să am vreo intenţie în a-l apăra,a constatat evidenţa,atotstăpânirea limbii ruse şi a religiei panslaviste.Ca ambasador acţiunile tale trebuie să fie în concordanţă cu realităţile din teren.Şi-n politica românească există mutanţi dar de altă factură,nu se aseamănă cu cei basarabeni.

 18. monitorul din Iaşi

  Stimate domnule Orbecaitul! România şi toată omenirea a citit ultimile sondaje de opinie prin care aflăm că majoritatea populaţiei republicii dumneavoastră sunt pro-Rusia şi consideră Rusia aliat strategic. Iar România se regăseşte cu doar 2% ca preferinţă printre locuitorii dintre Prut şi Nistru. Prin urmare, mulţi români consideră că această crimă de la Vadul lui Vodă e o chestiune de familie în cadrul CSI, un conflict între părţi de aceeaşi credinţă, aceleaşi concepţii, deci între două părţi care nu au mai nimic în comun cu România. Oare nu realizaţi că nimeni nu va interveni în treburile interne ale Rusiei şi lumii ruse de vreme ce majoritatea populaţiei dintre Prut şi Nistru se identifică cu lumea rusă? România intervine doar pentru a-i apăra pe români. Sunt sigur că pe noi, românii, nu ne interesează răfuielile dintre rusofili.

 19. „Pentru a salva Rusia, trebuie de dat foc Moscovei” M.I. Kutuzov

  Astăzi, după două sute de ani, putem constata ca:
  Pentru a salva Omenirea, trebuie de dat foc Rusiei.

 20. pt. un monitor:
  Cu tot respectul fata de fratii mei români:
  Daca dumneata nu ai nimic cu noi, cei oropsiti din Basarabia, dumneata, ce cauti zi si noapte pe aceste bloguri de suferinta ?
  De ce nu apari pe blogurile internationale din Occident
  si sa ne lasi pe noi in plata Domnului cel milostiv.
  Fara suparare,
  eu cred ca Dumneata, ai o problema:
  du-te pe la mânâstiri si poate cineva te va ajuta !
  sa fii sanatos !

 21. RAZBOI LA NISTRU – 1992 / SUTE DE MOLDOVENI MORTI
  ——————————————————————————-

  RAZBOUIUL RUSO-MOLDOVENESC DE LA NISTRU:
  MARTIE 1992.
  Inceput in aprilie 1992, la război au participat peste 28.000 de combatanţi. Oficial 800 de morţi.
  In seara zilei de 1 martie 1992, gardistii si cazacii au provocat un incident la o petrecere, apoi au atacat politia moldoveneasca chemata in ajutor; politistii au deschis foc, omorand un cazac, dupa care s-au retras in sediu. Acest incident a servit drept pretext dislocarii ultimei sectii moldovenesti de politie dintr-un oras transnistrean. Sediul politiei a fost atacat de gardisti si cazaci, care i-au facut prizonieri pe politisti, dezarmandu-i.
  2 martie 1992 – Republica Moldova devine membru ONU, ceea ce conduce la recunoasterea caracterului ilegal al auto-proclamatelor “republici” nistreana si gagauza.
  Este ziua in care incepe razboiul, prin declansarea conflictului armat la Dubasari,
  printr-o diversiune a separatistilor, despre a carei pregatire se stia de multa vreme,
  dar pe care autoritatile statului moldovean nu au incercat s-o dezamorseze.

  O LISTA INCOMLETA / din sutele de victime/
  a eroilor moldoveni martiri căzuţi pe câmpul de luptă
  pt. “INDEPENDENTA” fumurie a RM
  si instrainare de tara-mama- România Mare,
  luptând contra ocupatia ruseasca !
  http://treeniti.blogspot.com/
  ———————————————————————————
  1. Agatiev Valentin, serg. Maj.
  2. Acriș Vasile, sergent
  3. Andreev Sergiu, plutonier
  4. Antoci Iurie, soldat
  5. Balaban Anatol, loc.inf.
  6. Barabaș Nicolae, soldat
  7. Batrâncea Mihai, soldat
  8. Babinschi Alexei, sergent
  9. Bânzari Ion, sergent
  10. Bâtlan Ion, soldat
  11. Bălțatu Mihai, soldat
  12. Bălănuță Alexei, soldat
  13. Belâi Mihai, soldat
  14. Beregoi Vasile, plutonier
  15. Beșleaga Vasile, soldat
  16. Bordian Valeriu, soldat
  17. Borogea Petru, soldat
  18. Bodiu Iurie, loc. maj.
  19. Boț Mihai, plutonier
  20. Boiarnițchi Vladimir, maior
  21. Borzeac Ion, soldat
  22. Botea Nicolae, soldat
  23. Bratușceac Gheorghe, plutonier
  24. Braga Ghenadie, soldat
  25. Brânza Veaceslav, soldat
  26. Brădescu Tudor, caporal
  27. Briceag Valeriu, ploițist
  28. Buga Tudor, plutonier
  29. Buftic Iurie, caporal
  30. Budurin Anatol, soldat
  31. Bujac Valeriu, soldat
  32. Bunesco Petru, sergent
  33. Burcă Vladimir, soldat
  34. Burcovschi Oleg, soldat
  35. Buruiană Pavel, soldat
  36. Butnaru Vladimir, caporal
  37. Buzu Gheorghe, sergent
  38. Calmaţui Anatol, locotenent maj.
  39. Caloş Dumitru, sergent
  40. Cara Dumitru, soldat
  41. Cara Ion ,soldat
  42. Caracaci Valeriu ,soldat
  43. Caragacian Boris, soldat
  44. Carp Igor, plutonier
  45. Carpov Vitalie, sergent
  46. Caşu Gheorghe, poliţist
  47. Cătană Grigore, sergent
  48. Cătruc Ilie, soldat
  49. Căruntu Grigore, soldat
  50. Ceban Alexei, locotenent
  51. Ceban Constantin, soldat
  52. Ceban Sergiu, soldat
  53. Ceban Valeriu, soldat
  54. Ceban Viorel, soldat
  55. Ceban Vitale, soldat
  56. Cebanu Vasile, sergent
  57. Cebotari Iurie, soldat
  58. Cebotari Valeriu, soldat
  59. Cebotari Vasile, subloc.
  60. Cecati Ion, sergent
  61. Cerempei Octavian, caporal
  62. Cercas Vasile, soldat
  63. Cernei Vasile, soldat
  64. Cernei Dumitru, soldat
  65. Cimbir Dumitru, caporal
  66. Cimpoies Vladimir, caporal
  67. Cioban Ion, soldat
  68. Ciobanu Ion, soldat
  69. Ciorba Igor, sergent
  70. Codiţa Robertino, caporal
  71. Codreanu Iurie, sergent
  72. Codreanu Petru, soldat
  73. Cojocari Ion, soldat
  74. Colnic Ştefan, soldat
  75. Coragău Valeriu, soldat
  76. Cordineanu Valeriu, poliţist
  77. Coşciuc Boris, sergent
  78. Coţoeana Victor, subloc.
  79. Cotuc Gheorghe, plutonier
  80. Craciun Ştefan, plutonier
  81. Cristiuc Ghenadie
  82. Cucuietu Oleg, soldat
  83. Culaţchi Sergiu, sergent
  84. Darii Andrei, sergent
  85. Darda Victor, poliţist
  86. Diaconaş Vasile, sergent
  87. Digori Ion, caporal
  88. Doga Petru, soldat
  89. Donca Alexandru, sergent
  90. Donica Grigorie, sergent
  91. Danuţa Maria, angajat
  92. Doroşenco Sergiu, sergent
  93. Dorul Anatol, soldat
  94. Dovgani Boris, soldat
  95. Dumbrava Valeriu, sergent
  96. Enachi Vladimir, serg. maj.
  97. Eni Mihai, serg. maj.
  98. Fetenea Ion, soldat
  99. Fodor Sergiu, plutonier
  100. Fulga Ion, serg. maj. / impuscat in cap /
  101. Găină Gheorghe, caporal
  102. Gamangi Valentin, soldat
  103. Gargalâc Sergiu, serg. maj.
  104. Gavrilan Ion, soldat
  105. Gavrilovici Ghenadie, soldat
  106. Gazea Alexei, soldat
  107. Gazea Petru, soldat
  108. Gâncota Valeriu, soldat
  109. Glodarenco Vasile, soldat
  110. Glinjeanu Mihai, soldat
  111. Gociu Vasile, soldat
  112. Godiac Ştefan, poliţist
  113. Godoroja Grigore, soldat
  114. Godoroja Ion, soldat
  115. Gojan Vasile, soldat
  116. Gongan Vasile, căpitan
  117. Grama Gheorghe, soldat
  118. Grecul Ion, soldat
  119. Grijev Mihai, sergent
  120. Gruşevschi Grigore, serg. maj.
  121. Gurduială Mihai, sergent
  122. Harcenco Alexandru, soldat
  123. Iablocichin Ghenadie, sergent
  124. Iavorschi Vasile, soldat
  125. liev Sergiu, soldat
  126. Ioncu Vasile, soldat
  127. Isaicu Sergiu, soldat
  128. uraşco Ion, loc. maj.
  129. Izbaş Andrei, plutonier
  130. Juravschi Semion, caporal
  131. Lavrenţov Victor, plutonier
  132. Lecicman Grigore, soldat
  133. Leon Iurie, serg. maj.
  134. Leu Igor, soldat
  135. Lisnic Vitalie, soldat
  136. Lisnic Ion, poliţist
  137. Levandovschi Iurie, soldat
  138. Lucianov Alexandru, plutonier maj.
  139. Lungu Anton, sergent
  140. Lupaşco Filip, sergent
  141. Lupaşco Alexandru, plutonier
  142. Lupu Anatol, sergent
  143. Macheev Alexandru, soldat
  144. Mafteluţa Tudor, soldat
  145. Macariuc Valeriu, căpitan
  146. Marâi Anatol, soldat
  147. Marcov Petru, soldat
  148. Marjanean Valeriu, soldat
  149. Martâniuc Anatol, soldat
  150. Mânăscurtă Igor, soldat
  151. Mereacre Ştefan, soldat
  152. Mereniuc Valentin, sergent
  153. Mereuţă Pantelei, soldat
  154. Migaevschi Petru, soldat
  155. Mihailov Boris, soldat
  156. Mihailov Nicolae, soldat
  157. Mihailachi Ilie, soldat
  158. Mocanu Ion, soldat
  159. Morga Alexei, soldat
  160. Morari Grigore, soldat
  161. Morari Mihai, loc. col.
  162. Moruz Vasile, soldat
  163. Muntean Nicolae, caporal
  166. Munteanu Constantin, soldat
  167. Munteanu Nichifor, soldat
  168. Murzin Boris, sergent
  169. Musteaţă Veniamin, sergent
  170. Nazarenco Valeriu, loc. maj.
  171. Nacu Eugen, sergent
  172. Neagu Petru, soldat
  173. Negara Igor, soldat
  174. Nestor Tudor, soldat
  175. Nicolaev Ion, soldat
  176. Nicolaev Mihai
  177. Noroşean Iurie, sergent
  178. Noup Mihai, sergent
  179. Oglindă Mihai, soldat
  180. Olari Mihai, soldat
  181. Osipov Anatol, soldat
  182. Osipov Ion, soldat
  183. Ostaf Sergiu, serg. maj.
  184. Orbu Eugen, serg. inf.
  185. Panţa Ion, caporal
  186. Pavaluc Vitalie, serg. maj.
  187. Pavlenco Anatol, soldat
  188. Pavlov Sergiu, soldat
  189. Para Ion, soldat
  190. Perju Iurie, maior
  191. Platon Nicolae, soldat
  192. Platonov Alexandru, soldat
  193. Popa Ion, loc. maj.
  194. Popescu Anton, soldat
  195. Popescu Maria, soldat
  196. Popovici Anatol, loc. maj.
  197. Popuşoi Valeriu, serg. maj.
  198. Projica Vasile, poliţist
  199. Pruteanu Constantin, sergent
  200. Purici Vasile, caporal
  201. Purice Vitalie, soldat
  202. Puşcarenco Simeon, soldat
  203. Racoviţă Gheorghe, sergent
  204. Racu Alexei, soldat
  205. Railean Alexei, soldat
  206. Rău Vitalie, sergent
  207. Repida Pavel, soldat
  208. Reutchi Vladimir, sergent
  209. Rogozinschi Alexandru, sergent
  210. Roman Cezar, caporal / inecat in Nistru, veteran al razboiului din Afganistan /
  211. Roman Dumitru, caporal
  212. Roşca Anatol, soldat
  213. Roşca Dumitru, serg. maj.
  214. Roşcovan Grigore, sergent
  215. Rudi Petru, plut. maj.
  216. Rusu Sergiu, sergent
  217. Rusu Valentin, soldat
  218. Savoi Ion, sergent
  219. Sârbu Vladimir, soldat
  210. Sârghii Mihai, soldat
  211. Sârtmaci Gheorghe, sergent
  212. Sinigur Pantelimon, soldat
  213. Siniţin Veaceslav, soldat
  214. Slonov Petru, sergent
  215. Slobozenco Valentin, sergent
  216. Soltuz Andrei, soldat
  217. Sotnicenco Nicolae, plutonier
  218. Stepanov Valentin, soldat
  219. Starşii Mihai, soldat
  220. Stavilă Ion, soldat
  221. Stratan Feodosie, caporal
  222. Sprâncean Mihai, soldat
  223. Suvac Vasile, soldat
  224. Şargu Gheorghe, soldat
  225. Şevcenco Vasile, caporal
  226. Şevciuc Valeriu, caporal
  227. Stâfârţă Valentin, soldat
  228. Tabac Mihai, soldat
  229. Targan Ion, soldat
  230. Tataru Anatol, caporal
  231. Ticot Alexandru, sergent
  232. Tamaşciuc Ion, soldat
  233. Tuchieă Anatol, loc. maj.
  234. Ţurcanu Nicolae, locotenent
  235. Ungurean Simeon, soldat
  236. Ungureanu Oleg, caporal
  237. Ungureanu Eugen, subloc.
  238. Urâtu Ion, soldat
  239. Ursu Victor, loc. maj.
  240. Ursul Victor, soldat
  241. Ursul Grigore, soldat
  242. Usinevici Grigore, soldat
  243. Vareaghin Boris, soldat
  244. Vartic Ion, soldat
  245. Vârlan Mihai, soldat
  246. Vârlan Alexandru, sergent
  247. Vâlcu Gheorghe, plutonier
  248. Vârtos Grigore, soldat
  250. Vâzâi Veaceslav, serg. inf.
  251. Voina Ion, soldat
  252. Vozian Trofim, soldat
  253. Vrabie Nicolae, poliţist
  254. Zaharov Vasile, soldat
  255. Zaiaţ Nicolae, soldat
  256. Zarniţchi Vladimir, plutonier
  257. Zgârcea Vasile, căpitan
  258. Zop Petru, subloc.
  259. Zudin Sergiu, subloc.
  260. Agapii Ion, soldat
  261. Frunză Ion, soldat / Cavaler al ordinului “Ştefan cel Mare” (post mortem)
  262. Şeremet Ovidiu, loc. maj.
  263. Moraru Nicolae, locotenent / ars de viu /
  ………………………………………………………………..
  – 1 ianuarie 2012, un tânar de 18 ani, Vadim Pisariu
  din s. Pârâta este impuscat mortal in spate pe podul
  de la Vadul -lui-Voda de catre un soldat moscal.
  ————————————————————————————
  AMINTIRE VESNICA MUCENICILOR NOSTRI SI SA NE RUGAM PIOS PENTRU SUFLETELE LOR DE DINCOLO !

 22. Agentura nkvd-istă există pe ambele maluri ale Prutului.
  Bolşevicii au avut grijă încă din vremurile Cominternului să semene trădători şi lichele de la Nistru până la Tisa.

 23. eu cred că basarabenii au în majoritatea lor preferinţe proruseşti,după cum ne indică ultimul sondaj de opinie,deoarece consideră Rusia garantul statalităţii moldoveneşti,în accepţiunea moldovean altceva decât român.Să o spunem pe şleau,foarte mulţi basarabeni au o ură viscerală pe români şi se identifică ca moldoveni statalişti doar în cultura rusă.Greşesc în aprecierile făcute?

 24. Invit pe toti oamenii de BUNA CREDINTA sa nu se lase provocati de tragedia de la Nistru, caci nu este exclus ca cineva vrea sa ne atraga intr-un conflit care va degenera in defavoarea noastra.

  Sa fim CONSTIENTI SI FOARTE prudenti! PUTEMsi sa PROTESTAM IN MOD CIVILIZAT, hotarit si vehement, dar nicidecum dezechilibrat.

  Va amintesc ca in Georgia, acum 3 ani, tot asa, de la un mic incident s-a inceput un razboi…

  Consider ca un nou razboi la Nistru le-ar conveni bandelor teroriste de la Kremlin, care acum ar incerca, astfel, sa sustraga atentia opozitiei de la protestele anti-pukiniste.

  Banda oligarhica de la Kremlin, inculta si agresiva, imperialista, nazista si rasiala, este acum haitiuta in interior si nu este exclus sa provoace conflicte in exterior…

 25. Pt Mircea.ro. Raţionament aproximativ corect. Motivul acestui fenomen este mentalitatea basarabeanului,formata pe parcursul a multor decenii.Această mentalitate poate fi schimbată în anumite condiţii, dacă ar fi voinţă, demnitate şi un anumit grad de moralitate. Astăzi societatea din acest teritoriu este divizată în mai multe categorii:oamenii simpli care muncesc pentru a supravieţui, o mînă de afacerişti care trăiesc din sudoarea prostitului popor(printre ei şi actualii guvernanţi) şi aşa-zişii patrioţi . Patriotismul(şi unionismul) a devenit o profesie profitabilă şi de aceea purtătorii acestei profesii sunt dezbinaţi şi nu pot împărţi zonele de influienţă:Bratu nu-l recunoaşte pe Dabija, Dabija nu ştie cine-i Pavlicenco, Pavlicenco nu-l agreează pe Petrenco şi-l atacă pe Filat,Petrenco nu-l agreeză pe Filat şi o atacă pe Pavlicenco, Ghimpu e patriot(şi unionist) dacă i se dă funcţia de preşedinte de Parlament etc,etc,etc . Şi aceştea sunt cu mentalitatea lor… Aiureli, aiureli, aiureli!
  Dar pînă cînd, noi, prostitul popor:
  Trăim să cîştigăm măcar un os
  Şi cum suntem pe calea cea mai dreaptă-
  Ne-şteaptă viitorul luminos
  Şi dracul ştie ce ne mai aşteaptă.

 26. Lupu a plecat în vacanță, la Viena.

  03 Jan 2012.

  Președintele interimar, Marian Lupu, și-a luat o vacanță.

  Lupu a plecat în Austria, împreună cu familia sa, în această dimineaţă, cu un avion de cursă Chişinău – Viena

  http://www.jurnal.md/ro/news/lupu-a-plecat-in-vacan-a-la-viena-214374

 27. Cine conduce cu adevărat R. Moldova: Filat (și Lupu) sau ambasadorul rus Kuzmin?

  Asasinarea tânărului Vadim Pisari de către un ofițer ”pacificator” rus a pus in lumină nu numai psihologia rusului înarmat, aflat pe un teritoriu străin, dar și psihologia de vasali ai Moscovei ai așa-zișilor ”conducători de vârf” ai R. Moldova.

  http://www.timpul.md/articol/cine-conduce-cu-adevarat-r–moldova-filat-%28i-lupu%29-sau-ambasadorul-rus-kuzmin-30022.html

 28. monitorul din Iaşi

  Răspuns domnului Orbecăitul la # Orbecaitul spune:
  4 ianuarie 2012, la 00:12 :

  Domnule Orbecăitul, de ce eu ca român ar trebui să am ceva în comun cu ruşii şi cozile lor de topor din Pruto-Nistria? Eu nu stau zi şi noapte pe blogurile pruto-nistrene, dar citesc din când în când presa de limbă română şi de dincolo de hotarele României. Iar ceea ce citesc în presa pruto-nistreană mă oripilează. Şi apoi lucrez în mass media.

  În ceea ce priveşte presa occidentală, vă asigur că ei ştiu despre amestecul indigest de populaţii din Pruto-Nistria, despre rusofilia acestor populaţii preponderent rusofone, despre criza identitară şi despre MAREA IMPOSTURĂ în care se bălăceşte acest stat fără de naţiune. Iar sondajele de opinie din republica dv. confirmă rusofilia şi antiromânismul pruto-nistrean. Vă urez numai bine, domnule Orbecăitul, dar abandonaţi subiectul România şi nu mai bârfiţi ţara noastră aşa cum o fac mulţi pruto-nistreni. Şi eu cred că, indiferent de ce s-ar întâmpla acolo la dv., nU este datoria României să sprijine sau să apere nişte populaţii străine, fără identitate naţională clară şi care au o atitudine primitivă antiromânească. Pentru mine şi majoritatea românilor (cel puţin din est) lumea se termină la Prut. De la Prut până în Kamceatka este IADUL. Dixit!

 29. opinie spune:
  4 ianuarie 2012, la 12:12

  Lupu a plecat în vacanță, la Viena.

  Şi foarte bine a făcut. În timpul cînd cetăţenii RM vor plînge deasupra corpului neînsufleţit a copilului său străpuns de glontele reprezentantului armatei ocupante, care 20 de ani cu automatul „colaşnicov” stă pe teritoriul RM pentru a vîrî frica în cetăţenii RM care traversează Nistrul, Preşedintele interimar va asculta opera Vieneză, pentru a nu auzi plînsetele mamei.

  Iar în caz de conflict, care iată, iată poate să bufnească, el va zice: Eu nu eram în ţară.

  Asta-i conducerea noastră.

  În 1992 paremi-se , dacă nu greşesc, Lucinsckii la MOscova a fugit, şi la 27 august 1991 tot în afara ţării probabil se afla.

  În oricecaz eu nu l-am văzut nici la o Adunare Naţională.

  Şi acum ei sînt mari patrioţi cică.

  Concluzie: RM a rămas orfană. În campaniile electorale toţi sînt eroi, iar

  În cazuri excepţionale toţi se ascund în păpuşoi, lăsînd situaţia pe seama sătenilor din Pîrîta şi a conducerii din Dubăsari.

  Nu ne vede acum Şt. cel Mare , că ar crăpa de ruşine cui a moştenit el acest pămînt.

  Bravo pîrîţenilor şi celor din Dubăsari.

  Dumnezeu sî-l odihnească pe Vadim, că el deja nu va mai ascilta nici odată opera Vieneză

 30. pt.Tira.Cel putin de la departarea imediata,peste Prut,cam asa se vede situatia politica din RM.Ideea in jurul careia sa se uneasca reprezentantii fortelor romanesti basarabene exista,si atunci se pune intrebarea de ce nu o fac?Incerc un raspuns din experienta Romaniei postrevolutionare,toti acesti reprezentanti au fost crescuti si educati intr-un mediu sovietic,comunist si chiar daca refuza sa o creada,unele sechele comuniste mai persista in manifestarile lor.Eu am speranta ca va veni timpul cand vor constientiza toti si doar atunci vom putea spune ca exista premise pentru unificarea miscarii de renastere nationala,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *