Onoje a venit la PNL. Ce fel de presa si „opinie publica” avem?

  

Am hotarit sa inserez acest video, ca sa va fac sa va fie rusine de cum traiesc batrinii si oamenii nostri abandonati, in timp ce pe voi, servitori ai patronilor presei, va intereseaza „subiectele exotice”…

Am ramas socata astazi de reactia presei si a unor comentatori de informatii la dorinta lui John Onoje de a deveni membru al PNL. Presa noastra – evident, controlata de clanurile magnate oligarhice – nu prea manifesta interes fata de actiunile PNL de 9 Mai, de 22 Iunie, de 28 Iunie, de 23-24 August, cind iesim cu drapelele PNL in berna, in legatura cu tragicele evenimente din Istoria Romanilor, nu ii intereseaza pe ziaristi Congresul al III-lea al PNL, presa evitind formatiunea national-liberala, acum, insa, iata presa e pusa pe jar. De ce oare? 

De ce cind scrie cerere sa intre in PNL un avocat, un economist, un ziarist, un medic, presa ramine indiferenta, cind, insa John Onoje, care promoveaza calea germana pentru destinul basarabenilor, PNL-ul devine centrul atentiei, fiind sunat de toata presa presedintele PNL. Carui fapt se datoreaza aceasta discriminare pozitiva pentru John, moldoveanul de origine africana, si discriminare cotidiana pentru moldovenii de origine romana?

Asta e problema. Presa noastra nu vine la congresul PNL sau face reportaje batjocoritoare – sa stiti ca va bateti joc de aspiratia sincera a romanilor, nu de Pavlicenco si de echipa noastra curajoasa si unita! – dar suna de rupe telefoanele dupa reactii “fierbinti” cind un cetatean de origine africana decide sa se inscrie intr-un partid unionist. Presa, ziaristii, carora le dicteaza sefii afiliati gruparilor oligarhice, nu le permit unor ziaristi, dupa ce chiar i-a si trimis sa ne ia declaratii, sa puna pe post spusele noastre, de exemplu, cum a procedat Jurnal TV in cazul judecarii PNL contra posterelor imense si de provenienta dubioasa ale lui Pasat cu Vladika. Sau, acelasi Jurnal TV, care face reportaje batjocoritoare despre actiunea tinerilor cu drapelele in berna. Jurnal TV isi permite sa ma invite la emisiune, dupa care sa ma sune si sa spuna ca s-au razgindit. Sau sa nu ne invite deloc, la fel ca si Vocea Basarabiei, pina mai adineaori, punind veto pentru PNL dupa alegerile locale, ca sa nu mai aparem in emisie. Curios comportament al presei noastre, cu mici exceptii, care, cind aude de PNL, parca ii dai cu sare in ochi. Si, brusc, mai capata un subiect, pe care sa il terfeleasca, probabil, sa ii diminueze importanta, sa ne faca pe noi, PNL, marginali, cind, de fapt, voi, presa controlata, sinteti niste marginali si sinteti in stare sa mestecati numai niste subiecte simple, „exotice”, pe care le considerati proprii doar “marginalilor”, fiind incapabili sa abordati niste teme serioase, cum ar fi Unirea cu Romania, ca cea mai scurta cale de integrare a Republicii Moldova in NATO si UE…

In loc, in aceasta situatie, cind a venit John Onoje la PNL, sa puneti strict problema, clar si concret: CHIAR SI UN CETATEAN DE ORIGINE AFRICANA INTELEGE CA REPUBLICA MOLDOVA ESTE PE BUZA PRAPASTIEI, DE ACEEA NUMAI CALEA GERMANA, DE REUNIFICARE A DOUA STATE ROMANESTI, NE POATE SALVA DE INFLUENTA RUSA NEFASTA SI UCIGATOARE, SI NE POATE CONDUCE SPRE O SALVARE SECULARA.

Doritorul de a candida la functia de sef al statului, John Onoje, este cel care a avut curajul sa ii sfideze pe toti prezidentiabilii si neprezidentiabilii din amarita si blestemata R.Moldova, care are o clasa politica de nimic, ce nu poate alege un Presedinte, pentru ca nu se stie cine sa fure mai mult.

John Onoje este unicul care a protestat legat de vizita lui Serghei Lavrov. Noi, PNL, fiind ocupati cu pregatirea Congresului al III-lea, nu am facut-o.

John Onoje – un cetatean curajos al Republicii Moldova, va spune in fata ca voi va temeti sa recunoasteti ca sunteti romani si ca numai Unirea cu Tara este destinul nostru.

La urma urmei, de ce atita zarva, desene urite pe Internet, replici mai jos de demnitatea umana? Doar pentru ca el, prin comportamewntul sau, va smulge masca de oameni inapoiati, barbari, neeuropeni. Vreti in Europa, dar va mirati ca un cetatean de origine africana este unul activ si – indiferent de originea sa – are demnitate nationala moldoveneasca adevarata, in sensul de cea romaneasca? Doar pentru ca John Onoje, care locuieste aici de numai 13 ani, a invatat limba romana si ne-a inteles rostul, in timp ce atitia veniti pe aici de pe meleaguri straine, nu sint capabili sa se integreze in societatea cu majoritate romaneasca?

In PNL sint moldoveni de toate profesiile si de toate naationalitatile – avem romani, rusi, ucraineni, gagauzi, romi, evrei, bulgari s.a.– si le respectam tuturor drepturile si demnitatea. Ei au si demnitate romaneasca, nationala, fiind intr-un partid unionist. Oare voi – cei care ironizati aceasta situatie, nu sunteti cumva niste nedemni, neeuropeni, niste farisei cu masca democratica, cei care practicati discriminarea? Vreti salarii si pensii, drumuri si sisteme de irigare din bani europeni si americani, dar va faceti a uita demnitatea si toleranta americana, cind ne gindim pe cine a ales poporul american Presedinte al SUA? Vom lupta si noi, in statul nostru, ca si americanii, pentru drepturile omului sau contra lor?

Vitalia Pavlicenco 

 

 

Loading Facebook Comments ...

37 Comments

Add a Comment
  1. Să fie într-un ceas bun, PNL. Într-un ceas bun, John Onoje!

  2. Dati-le voie băieţilor basarabeni, peste Prut!

  3. Moldovenii sint o vita extraterestra prin forma si continut, la figurat desigur, daca o planta se indoaie spre lumina atunci moldoveanul se indoaie spre intuneric, deservind puterea care le arunca cite un ciolan ca sa nu moara de foame. Ghimpu, Lupu si Filat sint niste boierasi care frineaza dezvoltarea nationala a romanilor. Toti acestea se ascund in spatele celor flaminzi se disperati si nu se deosebesc cu nimic de barbari care detin ostatici pentru a-si satisface cerintele extremale. Acapararea de capitaluri prin furt, privatizari ilicite, monopoluri pe piata basarabeana iata pretul pe care-l platesc basarabenii atunci cind sint chemati la urna de vot. Daca-i mai votati pe acesti 3 plus Voronin sinteti asigurati ca o sa va alimentati cu raze cosmice ca marsienii….,

  4. Cînd John Onoje a apărut în vizorul presei în calitate de candidat la funcţia de preşedinte, mulţi colegi, prieteni mă întrebau, dacă Onoje nu-i membru al PNL, sau sdcă nu vrem să-l primim în partid.

    La 1 decembrie de ziua tuturor românilor la dezbateri TV a fost invitată V.Pavlicenco. Atenţie: nu preşedintele PL , PLDM sau acelor 28 de partide ci preşedintele PNL fiind pus în faţă cu antiromînii care au încercat să sfideze sărbătoarea de 1 decembrie.

    PNL la Congresul III şi-a manifestat pront poziţia edeologică de unificare a celor 2 state româneşti prin includerea în statut a a obiectivului partidului de reîntregire a neamului românesc.

    Este o poziţie clară a unui subiect politic, precum şi poziţia unui cetăţean cum ar fi Onoje , care în aşa mod vede viitorul PM.

    Poate unora nu le prea place, însă vectorul PNL este pe cît se poate de clar.

    Însă pe mine mă deranjeată o altă chestiune.
    Care este vectorul partidelor de la guvernare?
    Care sînt obiectivele programatice , şi încotro merge RM, dacă nici un subiect din cadrul Parlamentului RM nu are o viziune clară încotro merge RM?

    Comuniştii încurcă ziua de 7 noiembrie cu ziua lui lenin, democraţii parcă s-ar integra în UE , însă nu se pot debărăsa de influenţa rusiei, avînd o poziţie antinato, proCSI, liberal- democraţii vin la şedinţele parlamentulşui cu mănuşi de box pentru a face ordine deoarece forţele umane sau epuizat, PL-ştii după ce au cedat aşa uşor decretul privind ziua de 28 iunie, iar în ziua de 28 iunie închinzîndu-ne microfoanele pleîcnd de la manifestare cînd au văzut că se apropie PNL, mă face să cred că şi acolo şi-a vîrît michiduţă coada.

    Şi iată aici fac o concluzie la întrebarea V.Pavlicenco de ce aşa interes la Onoje şi la PNL.

    Sîngele apă nu se face. Fiecare cetăţean al RM are sînge de român.
    Însă frica mai întîi de PCRM. apoi şi de alte forţe cică democratice nu le permite încă deschis să-şi manifeste poziţiile ideologice aşa cum o fac PNL-ştii, aşa cum a făcut-o Onoje. Însă undeva adînc în suflet fiecare ştie căe român deaici şi acest interes faţă de cei care promovează românizmul, deoarece interesul faţă de ideologia partidelor de la guvernare. care se schimbă după cum bate vîntul, demult au pierdut-o .

    Deci, dacă la capitolul procentului alegerilor PNL nu este în top-ul forţelor fruntaşe, atunci la capitolul unei idei naţionale, clare şi cu perspectivă PNL este pe primul loc, facpt confirmat la 1 decembrie şi de D-ul Boţan, care a declarat, că în RM există un singur politician cu viziuni clare şi cu demnitate, care dacă a spus A, apoi a spus şi B, C D –-Z. Asta-i V.Pavlicenco.

    Iar manifestul lui Onoje este o palmă pe faţa celor, care facînd cozi la consulatele româniei pentru a depune jurământ patriei Române li-i ruşine după ce iese de la consulat să strige în gura mare că sînt ROMÂNI.

    Însă să sperăm , că acţiunile D-ui Onoje peste un timp vor fi tot atît de apreciate , cum au fost apreciate peste 25 de ani acţiunile lui G.Muruziuc, care în 1966 în plin regim comunist a plasat tricolorul pe coşul uzinei din alexandreni, domnia sa fiind astăzi decorat postmortem cu Ordinul Republicii, deşi în 1966 puţini cine l-au înţeles pe Muruziuc.

    Aşa şi astpzi. Puţini care îţl înţeleg pe Onoje şi obiectivele PNL de reîntregire a neamului românesc.

    Însă repet cuvintele lui Pavlicenco:

    ” Ceia ce a fost dezlipit artificial mai devreme sau mai tîrziu se va lipi la loc”

  5. Aveţi perfectă dreptate. Acei ce îl iau în rîs pe John în loc să să-şi îndrepte atenţia,intelectul şi energia pentru a vedea cum sunt prostiţi de stataliştii locali,să-şi plîngă de prostia lor,să ee exemplu de la acest om,care are şi intelect,şi poziţie civică demnă de un om, cu mult mai multă decît acei ce îşi zic doar moldoveni(deosebiţi de români),îşi permit un comportament nedemn de oameni civilizaţi.
    Acei ce rîdeţi de John,de voi rîdeţi mai întîi,mai multe motive pentru asta aveţi!

  6. Il salut pe John si il incurajez. Bravo ca ai ales PNL! Succese!

    ANTIIMPERIALISM. Tarile civilizate ale Europei nu vor permite lui Pukin sa restabileasca URSS…
    Tarile baltice si Tarile din UE trebuie sa impiedice incercarile Rusiei de a restabili Uniunea sovietica.

    …………………

    АНТИИМПЕРИАЛИЗМ. Цивилизованные страны будут препятствовать восстановлению Путиным кровавого СССР

    Время публикации: Сегодня в 13:38

    Страны Балтии и другие члены Европейского Союза должны создать противовес попыткам России воссоздать Советский Союз. Об этом на собрании внешнеполитических комиссий парламентов Латвии и Литвы заявил 19 декабря в Риге руководитель латвийской комиссии Ромуальд Ражукс.

    По словам Ражукса, важно понять, как противодействовать действиям России, направленным на создание Евразийского Союза и экономическую экспансию в страны, участвующие в программе Восточного партнерства ЕС. Необходимо также поддерживать сотрудничество со странами, которые разделяют европейские ценности, например, Грузией и Молдовой, указал Ражукс.

    Отвечая на вопрос, действительно ли Грузия поддерживает европейские ценности, Ражукс признал, что у этой страны есть трудности на пути введения совершенной демократии. Тем не менее, надо оценить тот факт, что Грузия из «failed state» («провалившейся страны») превратилась в государство, где есть демократический парламент, свободная пресса, и где проводятся широкие реформы в сфере власти закона, заявил латвийский политик.

  7. Unde se alege, de fapt, preşedintele Republicii Moldova?

    19 Decembrie 2011.

    Nu se face în Parlament, nu se face nici în cadrul discuţiilor de culise dintre liderii partidelor politice. Ideea alegerii directe a preşedintelui de către populaţie (după modificarea Constituţiei, bineînţeles) are cei mai puţini adepţi (printre politicieni!).

    Nimeni nu vrea să lase pe mâna poporului această funcţie. După ce în ultimii doi ani am văzut că preşedintele Republicii Moldova nu poate fi ales la Chişinău, nu ne rămâne decât să căutăm răspunsul la întrebarea: unde se alege, de fapt, preşedintele Republicii Moldova?

    La Bucureşti în niciun caz. Există destui oameni la Chişinău care se dau peste cap să demonstreze că România se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova. Pe 7 aprilie 2009, dintre cei care şi-au exprimat părerea cu privire la cauzele revoltei majoritatea s-au grăbit să arate cu degetul spre România. De atunci şi până acum au ieşit la iveală o mulţime de dovezi ale implicării altora, mai puţin a României. La Bucureşti nu există atât de multă forţă încât să fie posibilă influenţarea evoluţiilor politice de la Chişinău. Această forţă se găseşte în altă parte: cine menţine trupe pe teritoriul Republicii Moldova?

    Toată lumea ştie răspunsul: Rusia. De mai bine de 20 de ani Moscova ţine Republica Moldova blocată într-o zonă gri cu ajutorul conflictului transnistrean. De 20 de ani nu s-a schimbat nimic: încă din 1990 liderii transnistreni au cerut constituirea unei federaţii care să asigure locuri separate în parlament, forţe militare separate şi posibilitatea legală de secesiune – totul sub garanţia forţelor militare ruse. Federalizarea Republicii Moldova este un proiect vechi de 20 de ani, care are drept ţintă obţinerea unei recunoaşteri legale a prezenţei militare a Rusiei la Nistru. Toate discuţiile despre subiectul conflictului transnistrean ajung în această zonă: prezenţă militară rusă şi independenţă politică şi economică pentru şefii de la Tiraspol. Nu are nicio importanţă cum se numesc aceştia, cum sunt aleşi.

    Alegerea preşedintelui de la Chişinău este strâns legată de chestiunea transnistreană. După surpriza neplăcută provocată de Voronin prin respingerea memorandumului Kozak, acum este nevoie de o nouă gardă politică la Chişinău şi la Tiraspol care să asigure implementarea planului de federalizare fără niciun fel de probleme. Smirnov şi ideile lui de independenţă se îndreaptă către zona amintirilor. Iar la Chişinău se dă bătălia pentru găsirea şi alegerea preşedintelui care să rezolve conflictul transnistrean conform formulei de federalizare.

    La Chişinău e simplu să arăţi cu degetul şi să spui „acela este un trădător vândut ruşilor!” Eu nu m-aş grăbi în acest moment să trag astfel de concluzii. Republica Moldova este legată de Rusia şi de Ucraina din punct de vedere economic. Nu este niciun păcat să vorbeşti limba rusă sau să faci afaceri cu Rusia – însă aceasta este treaba oamenilor de afaceri. Politicienii trebuie să îşi dea seama că acordul pentru legiferarea prezenţei militare ruse intră în altă categorie de acţiuni, cu efecte pe termen lung.

    http://www.george-damian.ro

    http://www.timpul.md/articol/unde-se-alege-de-fapt-presedintele-republicii-moldova-29630.html

  8. eu de mult spuneam ca mass-media din RM este in totalitate controlata de statalistii-mafiotizati care mulg acest stat RM -se inbogatesc personal de la treuca si sub acoperirea suveranitatii..

    asceasta suveranitate controlata de statalisti este mai strasnica decit ocupatia sovietica-rusa.Cind se bate joc de popor strainii atunci stii clar cine este dusmanul ,cind isi bat jocul de popor statalistii autohnoni atunci situatia este in totalmente dezastroasa….

  9. Владимир Филат – политик года

    Как передает „ИНФОТАГ”, директор Центра Анатол Цэрану объявил во вторник на пресс-конференции, что „из 171 политиков, которые оказались в списке за 11 месяцев 2011 г., первые три места заняли Владимир Филат, спикер Мариан Лупу и примар Кишинева Дорин Киртоакэ”.

    „Они находятся на вершине политической пирамиды. Филат не имеет конкурентов, потому что в два раза превышает достижения своего главного соперника Лупу. Только два месяца Филат уступал первое место, он бесспорный политический лидер. Позиция Лупу стабильна, он является вторым номером на молдавской политической сцене. Киртоакэ получил свой пост путем прямых выборов, и за ним стоят голоса избирателей. Это свидетельствует о необходимости ввести прямое голосование на президентских выборах”, – считает Цэрану.

    Он отметит, что министр иностранных дел и европейской интеграции Юрие Лянкэ и лидер Партии коммунистов Владимир Воронин делят четвертое и пятое места. За ними следуют лидер Либеральной партии Михай Гимпу, первый вице-спикер Владимир Плахотнюк, лидер Партии социалистов Игорь Додон, почетный председатель Демпартии Думитру Дьяков и председатель Конституционного суда Александру Тэнасе.

    Он подчеркнул, что „среди самых влиятельных 20 политиков нет ни одной женщины, поскольку молдавская политика – чисто мужское дело”.

    „Первая женщина появляется на 23 строчке списка – это министр труда, социальной защиты и семьи Валентина Булига. Это самая влиятельная женщина в политике. Кроме нее, среди 50 политиков года числятся только пять женщин (Наталья Герман, Лилиана Палихович, Анна Гуцу, Корина Фусу и Зинаида Гречаная).

    Да-а-а, видимо, действительно Павличенко бо-о-льшая кость в горле правящему Альянсу, если о ней Цуркану даже не упоминает.
    ” среди 50 политиков года числятся только пять женщин (Наталья Герман, Лилиана Палихович, Анна Гуцу, Корина Фусу и Зинаида Гречаная)”.

  10. clanurile stataliste-mafiotezate din RM nu vor da puterea din maine asa de usor cum unii cred.Unirea cu Romania va fi de infaptuit cum mult mai greu decit acapararea indendentei RM de la URSS….

  11. eu nu voi fi mirat daca statalistii-mafiotizati din RM pentru nu a da voie sa se infaptuiasca Unirea vor face o federalizare-transnistrizare RM..

  12. statalistii-mafiotizati au inselat in total tineretul care a iesit la proteste pe 7 aprilie 2009.

    Cind ma uit la acestea canale tv alde TV7,publica,jurnal etc… imi vine sa vomet ce spalare de creier si prosteala iasa din gurile la asa zisi analisti etc ………

  13. Excelent material.
    Superbissim prin Adevarul exprimat si atitudinea directa fata de nerusinatii dintre noi!

  14. Pt. opinie:

    Unirea cu Romania va fi de infaptuit cum mult mai greu decit acapararea indendentei RM de la URSS…

    Не надо себя обманывать. Никто не боролся за независимость . Распалась империя. Молдова – один из осколков этой империи в которой у власти остались те же коммунисты под разными названиями (коммунист Снегур, коммунист Лучинский, коммунист Дьяков, коммунист Лупу и т.д).

    Сейчас проблема в том , чтобы не вляпаться в Евразийский Союз. А именно туда толкают Молдову все эти воронины, додоны. лупы, шелены и прочая мразь.
    Посмотрите, кто стоит у основания этого нового объединения. Три диктатора: Путин, Лукашенко, Назырбаев. У всех троих руки по локоть в крови.

    Старый маразматик коммунист Назырбаев возомнил себя Господом Богом, который может лишать жизни людей по своей прихоти. Нефтяники требовали лишь самое малое, чтобы им платили так же, как и китайским наемникам. За это убивать людей?!

    В такой Союз хотят завести нас воронины, филаты, додоны?!!
    Или они надеются, что будут среди тех, кто отдает приказы, а мы и наши дети будем их бесприкословными слугами?

    Никакого нового СССР!!! Наш путь только на Запад!!!

  15. Pt Luca.

    Acest video trebue de-i trimis lui Lazăr, care a sfătuit bătrînii care nu au cu ce-şi achita facturile să-şi vîndă apartamentele pentru a micşora cheltuelile.

    Interesant , da acestor bătrîni ce le-ar sfătui Domnia sa, ce să vîndă ei pentru a se încălzi.

  16. Super, aveti în sfîrsit o mascota. La alegirile viitoare îl puneti pe John pe o afisa si scrieti „YES WE CAN” 😀 La început îl sustineam cînd prostesta contra armatei ruse dar a pierdut stima mea cînd l-am auzit ca vrea unire cu rromânia .

  17. „Jurnalistul” aFil(i)at, A.Gherasim a comentat la Forumul de azi reportajul (publicat mai sus) filmat de olandezi: „Şi noi putem să mergem în Olanda să filmăm drogaţii lor”.

    1. Acest film a fost făcut pentru a colecta ajutor pentru oamenii abandonaţi să poată facă faţă iernii 2011-2012. şi nu este un film de propagandă or a impresiona cetaţenii olandezi. Este o campanie umanitară
    2. A.Gherasim trebuie să-şi ceară scuze pentru aşa comentarii arogante faţa de acest organism umanitar.
    Cetăţeanul Gherasim, Aici este adresa acestei organizaţiei umanitare
    http://www.maxmaaktmogelijk.nl/

  18. Apropo , la acel sfat a lui Lazăr adresat bătrînilor care nu au cu ce-şi achita facturile să-şi vîndă apartamentele şi să cumpere apartamente mai mici pentru aşi micşora cheltuelile.

    Mă întreb, în caz de alegeri anticipate , cine va mai vota forţele democratice, dacă aşa prostie , cer scuze , nici comuniştilor nu lea trecut prin cap, să sfătue bătrînii să schimbe apartamentele pe altele mai mici şi să supraveţiuască din diferenţa obţinută.

    Probabil acei bătrînu şi-au pus întrebarea, da cînd se vor termina şi acei bani , ce să mai vîndă, sau să-şi vîndă şi acel apartament de mic metraj şi să se facă boschetari, sau să se mute la ţară undeva prin vre-un sarai ca-n filmuleţul de mai sus.

    Şi cu aşa o politică noi vrem să ne debarasăm de comunişti?

    Oare pentru aşa politică au fost votate forţele democratice ?

  19. Doamna Vitalia,

    nu publicaţi, Vă rog, mesaje rasiste.
    Aici nu este vorba de cenzură. Se insultă inteligenţa umană

  20. Vitalia,
    Qui s’excuse, s’accuse, zice francezul.
    Ce rost are toata aceasta justificare? Se fac valuri din nimic.
    Ca John a ales sa fie membru PNL, treaba lui si a PNL.
    Furtuna asta intr-un pahar cu apa, prea aduce cu transformarea lui intr-un erou national. Chiar asa o fi?
    In opinia mea, consider ca este nevoie sa nfiti mai ponderati si sa nu intindeti coarda.

    Altceva mi se pare mie cam cusut cu ata alba si total nelalocul lui.
    Inteleg ca este cetatean al tarii voastre abia de anul asta, dar si-a exprimat dorinta sa candideze pentru presedintie.
    Ori este vorba de oportunism, ori este vorba de infantilism politic, ori este vorba de teribilism. In plus, exista niste cutume peste tot in lume, ca un cetatean naturalizat sa nu prea candideze la presedintia unui stat, cu atat mai mult cu cat nu are nici macar un an de cand a primit cetatenia. Oare constitutia voastra permite acest lucru?

  21. Pt Moldova.

    Ştiţi D-lr Moldova, o parte din cetăţeni doresc inire cu Rusia, o parte tîngueşte după URSS, o parte vor legalizarea homosexualilor, o parte peste noapte şi-au schimbat orientarea religioasă promovînd islamul în Moldova lui Şt.cel Mare care cu sabia în mînă a apărat acest popor şi credinţa strămoşilor, iar o mare parte din politicieni, care astăzi sînt în parlament, probabil pe care Dstră î-i stimaţi, de stînga sau de dreapta nu are importanţă, sînt adepţi a acestor idei antinaţionale, anti poporului din RM, anti credinţei de veacuri care stăpîneşte acest petec de pămînt.

    Pe aceşti politicieni Dstră î-i mai stimaţi? că doar ei guvernează ţara nu John, şi nu John recomandă bătrînilor să-şi vîndă apartamentele dacă nu au ce mînca? şi nu din cauza lui John nu avem astăzi preşedinte.

  22. Pentru Mihai Morteanu:

    cred că aveţi dreptate. Politicienii şi Politica sunt implicati în tragedia acestor oameni.
    Or azi nu putem să facem discuţii politice pe acest caz.
    Trebuie de sunat alarma şi de ajutat aceşti oameni tot azi. Măine va fi târziu.

  23. Cinci moldoveni vor să devină preşedinte. Ei au ridicat deja setul de acte necesar pentru înregistrare de la comisia parlamentară pentru alegerea preşedintelui. George Mocanu, membru al acestei comisii, a declarat pentru Publika TV că este vorba despre un fermier, un şomer, un inginer-mecanic, un profesor de colegiu şi un avocat.

    Interesant lucru, de ce presa din RM nu le atrage atenţia acestor 5 candidaţi?

    Cum să ne integrăm noi în UE, dacă un cetăţean al RM numai din motiv că e de altă culoare se încearcă prin diferite mijloace inclusiv a mass-media să fie discriminat.

    de ce nimic nu se vorbeşte despre ceilalţi candidaţi. Eu de exemplu aşi vrea să-i cunosc pe toţi.

    Însă mass-media din RM acordă atenţie numai unuia . DE ce?

    Fiindcă-i de altă culoare.

    În RM se încearcă să protejeze şi să legalizeze homosexualii, tot odată promovîndu-se o discriminare rasială.

    Şi cică avem un guvern democrat cu orientare Europeană. Ruşine pentru aşa guvern.î, care nu poate garanta în ţara pe care o guvernează drepturile fiecărui cetăţean al RM garantate de Convenţia Eropeană pentru Drepturile Omului, la care RM a devenit membră cu drepturi depline la 13 iulie 1995 aderînd la 72 de Convenţii ale Consiliului Europei.

  24. Chiochea Vitalia! In sfarsit va faceti si voi PR. Ziceti-i merci lui John ptru asta.

  25. Dna Pavlicenco as vrea sa va aud dupa ce-l veti pune presedinte al PNL . Pina atunci sunteti la fel ca ceilalti politicieni din RM.

  26. Pt socrat

    Vezi ce mentalitate ai? Nu pune Pavlicenco, ci delegatii la congres. Spre deosebire de alte partide…, la noi e democratie adevarata.

  27. Pt Varial

    Nu mai spune! PR e dupa presa si societatea inapoiata. Carora le plac „exotismele”, cind lumea moare de foame. Dar ramin toti „patrioti” moldoveni. Nu cumva va desfaceti de ciuda ca Onoje v-a dat cu tifla?

  28. Pt Mircea Popescu

    Mircea, nu eu decid ce doreste fiecare. Noi impartasim opinia ca oamenii sint liberi. Furtuna in paharul cu apa e dintr-o data, cind toti tac, isi bat joc de noi, apoi cind vad ca Onoje scrie cerere, devin foarte curiosi si ne au deja de partid si de oameni… Noi nu intindem coarda, dar insistenta cu care toata presa se napusteste dupa declaratii exotice cind lumea moare de foame imi repugna.

    Nu pot si nu vreau sa dau aprecieri intentiilor cuiva de a candida la vreo functie. Este dreptul fiecaruia. Onoje a incercat sa o faca, nefiind membru al PNL si nu inteleg ce am eu cu asta? Aici sint multe de spus cum, de exemplu, Mircea Rusu (fost presedinte al PNL) era candidatul AMN la functia de primar al Chisinaului, iar Urecheanu, presedintele AMN, il inainteaza fariseic si pe ascuns, indirect, la Primar si pe Oleg Cernei, care, fiind membru al AMN, candideaza de la ecologisti, dupa care Urecheanu si Colesnic nu-l dau afara pe Cernei, care, cu ei impreuna, l-au obstructionat pe Rusu, candidatul partidului pe care il conduceau, ci pe Pavlicenco si pe Taranu, ca au vorbit de rezilierea acordurilor cu Tiraspolul si Moscova… E prea mult de spus despre ce se intimpla la noi si eu nu sint Dumnezeu sa le stiu exact si foarte bine pe toate. Eu stiu ca trebuie sa fim toleranti si sa avem bun-simt. Iar Onoje i-a sfidat pe oligarhii nostri politici, mi se pare.

  29. PNL - Partid democratic !

    Principiile democratice pentru unii reprezentanti ai masmedia pare a fi „sluju svoemu bosu, daje esli on vor, ctob biti na ego urovne sredi „eliti”. Nici o demnitate, nemaivorbind de demnitate nationala ! Jiohn Onoje a demonstrat rusomoldovenilor cum trebuie sa fie un om liber intr-un stat democratic. Bravo Onoje, doresc sa-i zic ! Mai multa demnitate are Onoje, decat cei ce stau in fotolile statului si mint poporul, iar in paralel i-l fura deschis pe toate caile. Sa-i mustreze constiinta pe reprezentantii mass media – slujitori ai hotilor. Cind sinteti anuntati despre caile cum se fura banii din bugetul statului, va faceti orbi, surzi si muti. Ginditi-va bine la viitorul vostru, lumea de povesti mincinoase sau fara sens se plictiseste foarte repede. Urmare acestor situatii, nu sint sigura ca veti mai fi cititi sau ascultati de oameni destepti.

  30. Cum am spus, membria de partid a lui Onoje este treaba lui Onoje si a PNL.
    Eu mi-am pus intrebari in legatura cu caracterul, sau daca vrei, cu maturitatea lui politica, respectiv de a candida pentru functia suprema intr-un stat in care „abia face ochi”. Personal ma indoiesc ca poate intelege si se poate identifica cu caracterul locului, al poporului, cu obiceiurile, traditia, intr-un cuvant cu valorile NATIONALE romanesti.
    O spun asta si prin pisma existentei mele ca emigrant in Statele Unite, dar si al altor emigranti romani in toata lumea, care niciodata nu se vor integra perfect in noua lume, oricat de mult ar urca pe scara sociala si oricata deschidere ar avea pentru noua societate. Este ceva ce tine de sufletul locului care este diferit de sufletul locurilor din care provin.
    Eu. la interviul de acceptare in PNL, l-as intreba pe Onoje ce l-a determinat sa candideze. Sigur, asta-i parerea mea, iar voi aveti, probabil, alte criterii.

  31. Eu tare bine stiu ce mentalitate am Dna Pavlicenco. Si Dra stiti. Da mai merge vorba si despre obrazniciea proprietarilor de partide. Si a Dra.

  32. Daca basarabenii adevarati nu au simtiri de unire, uite vine un strain care ne vede mai clar viitorul si pune o piatra la unirea acestui pamant care este romanesc si care nu are un viitor stralucit decat infaptuind unirea , muncind impreuna, gandind impreuna si infaptuind lucruri marete pentru copii nostrii , pentru tineretul nostru si pentru batranii nostrii. Nu politica face unirea ci credinta in puterile noastre si in D-zeu, care nicidata nu desparte. UNITI-VA odata si veti fi feriiiiiciti pe pamantul vostru. ASA SA NE AJUTE DUMNEZEUL IN CARE CREDEM.

  33. O ALTA VICTIMA A AVIONULUI MOLDO-POLONEZ:
    CARE SUNT URMATOARELE ?
    ———————————————————————————-
    1.
    Vărul lui Cazacu, pictorul Iurie Negruța (60 de ani),
    a declarat pentru „Adevărul” că șoferul

    a fost orbit de o mașină care venea din sens opus
    și a pierdut controlul volanului.

    De cealaltă parte, Poliția susține că este vorba de exces de viteză.
    Automobilul s-a răsturnat de câteva ori și a fost puternic deteriorat
    în partea din spate. Fostul deputat Vasile Vatamanu,
    care se afla pe bancheta din spate, nu a supraviețuit.
    http://www.antidotul.ro/88832/Alexandru-Cazacu-a-fost-r%C4%83nit-la-cap-%C8%99i-are-dou%C4%83-coaste-rupte.html
    2.
    Inca o marturisire despre
    ASASINATELE KGB-comuniste din Moldova:
    Ziarul de Garda din 25 Nov.2010
    Interviu cu doua eleve militante patriote,
    Asea Andruh si Lilia Neagu,
    contra regimului de ocupatie rusesc din 1970
    /impanzind strazile Chisinaului cu lozinci /de vopsea/
    anti-ocupatie ruseasca:
    http://www.zdg.md/exclusiv/doua-vieti-intr-un-dosar-kgb-ist-cu-4-volume
    —————————————————–
    Intrebare de Aneta Grosu:
    — Aţi mai fost urmărită sau persecutată de Securitate?
    Raspuns de Lilia Neagu:
    — Îmi este greu să spun cu siguranţă, dar felul în care a decurs viaţa mea după acele evenimente mă face să cred că asupra destinului meu s-a lucrat mult şi încontinuu. Am avut suficiente probleme, am fost neglijată, ţinută la distanţă. Mulţumesc Domnului că nu am ajuns victima vreunui accident stupid, aşa cum s-a întâmplat cu Ion şi Doina, cu Grigore Vieru sau cu Gheorghe Ghimpu…

    Îmi destăinuia cineva cum anume au loc asemenea tragedii.
    Persoana ţintă este urmărită, este descoperit itinerarul şi, de obicei, noaptea, şoferul este orbit în faţă de o lumină puternică.
    Reacţia lui firească este să se dea cât mai repede la o parte,
    cu mare viteză…
    Aşa s-ar fi putut produce aceste accidente.
    Cred că va veni timpul şi vom afla şi noi adevărul.
    3.
    jurnalistul raposat Vasile Vatamanu,
    a fost un mare prieten al familiei poetului martir Grigore Vieru
    / si el rapus de ocultele “lumini orbitoare”/.
    —————————————————–
    aticolul ” Grigore Vieru între stele ”
    de Alexei MARULEA
    28 decembrie 2009
    http://www.literaturasiarta.md/pressview.php?l=ro&idc=3&id=1675&zidc=4

  34. Lupu, la Moscova: Moldova rămâne un partener stabil pentru CSI

    20.12.2011

    Republica Moldova va contribui și în continuare la dezvoltarea Comunităţii Statelor Independente (CSI), iar integrarea în Uniunea Europeană nu intră în contradicțiecu activitatea în cadrul CSI.

    Declarații în acest sens au fost făcute de către Preşedintele interimar, Marian Lupu, la Summit-ului CSI de la Moscova. „Republica Moldova are o poziție geopolitică favorabilă. Ne aflăm află la hotarul culturilor slavonă și latină. Vrem să îmbinăm aceste lucruri pentru o dezvoltare democratică și economică stabilă”, a mai spus Lupu.

    Evenimentul a marcat 20 de ani de la formarea CSI și a întrunit șefi de state din 10 țări membre ale CSI. Oficialii au discutat despre aprofundarea relaţiilor între fostele state sovietice. Participanţii consideră că după 20 de ani de la înfiinţarea CSI, comunitatea joacă în continuare un rol important în consolidarea stabilităţii în Eurasia.

    Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că datorită Comunităţii Statelor Independente, ţările post-sovietice au cunoscut o dezvoltare după desfiinţarea URSS.

    Liderii au vorbit şi despre crearea Uniunii Eurasiatice din care fac parte Rusia, Kazahstan şi Belarus. Preşedintele rus şi-a exprimat speranţa că în viitor şi alte state vor adera la această zonă.

    Oficialii au reamintit şi despre crearea Zonei de Liber Schimb a CSI, din care fac parte Ucraina, Armenia, Kîrgîzstan, Moldova şi Tadjikistan. Liderii au ajuns la conlcuzia că păstrarea CSI este necesară şi va fi de folos în viitor.

    Comunitatea Statelor Independente a fost formată în 1991, imediat după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Moldova a aderat la organizaţie în 1994.

    jurnal

  35. Pt socrat

    Si a mea obraznicie cum s-ar manifesta?

  36. In cazul dat prin afirmatia Dra ca aveti democratie(probabil in partid ati avut in vedere) stiind din start ca in RM asa ceva e imposibil si contributia Dra nu e mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *