Filat și-a făcut vineri ambîțul. Ei și?

Nealegerea, vineri, a Președintelui Republicii Moldova a fost chiar o farsă, cum spune Voronin. Păcat că nu a participat si el, cu cohorta-i de zombificati, poate depășeau aritmetic această stare. Insa noi ne inselam pe noi insine. Chiar si eu am spus ieri la Publika TV, fiind in holul Palatului Republicii ca, daca nu vin satrapii bolsevici, macar cei din Alianta sa voteze solidar. Si au votat – de s-au rupt… Cu un vot nevalabil, adica pe care nu s-a pus nici un semn sa denote optiunea, cu doi deputati verzi – Cimbriciuc si Butmalai -, care nu vroiau in ruptul capului sa voteze – asta nu e nici solidaritate, nici Alianta. Cred ca, intr-adevar, putem spune ca AIE-2 a sucombat.

Pentru ca s-a inteles – peledemistii isi iau toate garantiile sa nu permita alegerea lui Lupu, insa un alt candidat ales acum ar insemna ca lui Lupu si lui Ghimpu nu le mai revin, conform Acordului AIE-2, functiile si responsabilitatile din Arcul guvernarii, adica grupuletul profilatelist Dodon (care trebuie total neglijat, fiind un promotor al intereselor Moscovei – intrebarea apare cine e si Filat, in acest caz, care i-a scos de la PCRM si i-a transformat in scula sa?) si comunistii vor incerca sa impuna un alt candidat, sprijinit de PLDM si, in acest fel, adio coalitie democratica… In acest caz – mai bine alegeri anticipate.

Da, PLDM si-a facut ambitul. Cine stie ce calcule au acceptat comunistii, care azi voteaza data alegerii, iar miine – nu vin la vot, temindu-se de „neprincipialitatea” unor deputati… Insa votul solidar, chiar si al celorlalti 58, cu doua intirzieri, demonstreaza doar ca peledemistii stiau ca Lupu nu va fi votat si, de aceea, si-au dat votul. Calculul lor a fost – totuna nu se voteaza seful statului, ca nu ajung voturi, dar macar sa spunem ca am votat noi si sa obtinem aprobarea Bugetului in Parlament, sa nu aiba, formal, PL si PD, ce sa ne reproseze. Desigur, nu s-a votat pentru ca Filat si altii ca el nu-l vor nici pe Ghmpu speaker, nici pe Lupu – Presedinte.

Dupa care ies toti, in mod fariseic, la microfonul pentru presa si mai si declara acolo nu stiu ce. Daca participau comunistii la vot, la sigur ca nu ajungeau, oricum, peste 30 de voturi din partea Aliantei, mai exact – ar fi fost contra sau nevalabile voturile falsilor democrati verzi, incercindu-se si povestea cu darea vinei pe amicii rosii. Asa ca nu va grabiti in privinta harbuzului care, cica, nu a avut loc. E posibil inca sa se produca, pentru ca, in esenta, dar si ipotetic, el exista.

Cind Filat se strofolea si se stropsea la Publika TV (unde participa singur, pentru ca se crede politicianul nr.1, dar, de fapt, e slab si se teme de confruntari adevarate, ca cele cu analistii sai nu sint confruntari, ci scenarii) contra celor care au lansat metafora cu harbuzul, adica impotriva PNL, trebuia sa nu se faca intr-o ureche si sa inteleaga ceea ce ii raspund acum (ca nu am avut timp atunci): o coalitie intre roz si rosu nu e dorita, dar e mai fireasca decit intre verde si rosu, care, dincolo de faptul ca nu e fireasca, ne mai si duce cu gindul la liderul separatist si drapelul sau care e cel al RSS Moldovenesti – prietenul lui Filat, care, acum, a si preluat niste practici rosii-verzi legate de 7-8 aprilie si vrea acum buntuluiala in zona separatista.

Nu impingeti pedistii spre comunisti, ci incercati sa ii stringeti pe comunisti la perete si sa stie lumea ca e din cauza lor nealegerea sefului statului. Si chiar daca acum, aceasta nealegere nu a avut loc din cauza ca ei nu au avut voie sa intre in sala de sedinte, totuna senzatia cu incertitudinea si schemele puse la cale de Filat cu griveiasii sai lasa un gust amar, dar sanatos de amar, pentru ca nu e nimic nou si nici o surpriza aici.

Noi, PNL, am modificat la ultimul congres Programul partidului si am optat pentru lichidarea functiei de sef al statului, ca sa nu mai fie jinduita atita aceasta functie, careia Filat ii da rol de importanta apocaliptica pentru ca sa permita sau sa impiedice ilegalitatile, contrabanda si alte faradelgi, ori sa controleze justitia ca sa nu ajunga vreun imparat verde la puscarie.

Cred ca ceea ce are sa se intimple, oricum se va intimpla. Si e mare pacat ca nu avem barbati puternici la lumina, ci doar niste cirtite care actioneaza in subteran. Care nu au demnitate in relatiile cu Moscova si coloana lor a cincea clara (ca sint si coloane prorusesti mascate), fiind niste grupari proruse sau care fac pe ele de frica Rusiei.

Un Ghimpu, care de doua ori a intrat cu formatiunea in Parlament (pe 5 aprilie si 29 iulie 2009) pe ghebul lui Dorin Chirtoaca, si nu prin confruntare personala directa contra comunistilor; un Marian Lupu, care nu vrea sa dea un exemplu bun ca stinga social-democrata sa se detaseze, o data si o data, de tipul social-democratilor selini, ce lupta contra limbii, istoriei si a identitatii romanilor, ci sa le recunoasca franc pe toate, pentru  avea o Stinga nationala si proeuropeana; un Filat – care este un fariseu si un orgolios la cub, sarind in politica din clasa intii in a douasprezecea si manifestindu-se ca neispravitul din bancul ”neujeli eto vsio moio” (parafrazat – „oare, intr-adevar, toate acestea imi revin si le controlez?”), imbatat de Puterea obtinuta prin diversiuni, dupa ce a introdus raketul si raiderismul in politica… Si ar mai fi multe de spus.

Pacat ca populatia noastra, insaracita cu buna stiinta de satrapii comunisti, voteaza niste iluzii desarte, niste grupari criminalizate sau in curs de mafiotizare, care nu au nici un Dumnezeu, nici o identitate decit un singur ”crez” – „sa fiu mai tare si mai bogat decit celalalt si nimeni sa nu ma pedepseasca pentru cite le fac”. Exact din cauza impotentei de a crea o ierarhie constitutionala a Puterii, care sa nu includa scopuri oneroase, nu se alege Presedintele republicii si societatea ramine intr-o stare suspendata, iar Occidentul se n’inun’eaza de asa stat. Care nu este stat, pentru ca nu poate fi. Iar solutia stiti care e – Unirea cu Patria-mama Romania.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

38 Comments

 1. Sustin 100% !

  Nu avem nimic de pierdut. Vreau UNIRE cu RO, mai rau decat acum in componenta Romaniei nu poate fi. Doar ca vor disparea Tkaciuc, Misin, Resetka, Dodon etc. dar fara ei ne vom descurca noi cumva…

 2. ZIUA DE IERI NE-A DEMONSTRAT INCA O DATA CA IN PARLAMENTUL NOSTRU NU ESTE NICI UN FEL DE DEMOCRATIE, macar ca in timpul companiilor electorale toate au declarat ca pledeaza pentru valori democratice autentice.

  Deci, in concluzie, va intreb pe toti: ce exemplu prezinta deputatii nostri pentru poporul de la sate care habar nu au de adevaratele valori democratice?! Si va mirati ca multi din tarani voteaza cu comunistii? – pentru ca ei nu vad deosebirea!!

  IERI NE-a FOST prezentata O ADEVARATA MOSTRA DE DEMONO-CRATIE.

  Pe de o parte, ZOMBATII COMUNISTI, in turma l-au urmat pe boronin,

  De ce? Nu are, oare, fiecare CAPUL LUI PE UMERI??? Oare, nu fiecare deputat are dreptul la vot, independent de parerea liderului grupului parlamentar DIN CARE FACE PARTE?

  DE CE, EI TOTI ca oile l-au urmat cu capul in jos PE BABACU? Acesta este un devotament dement! Iresponsabil! Dezgustator. Cum vor privi in fata alegatorilor!?

  Pe de alta parte, ce inseamna sa fie obligati TOTI deputatii din Alianta sa voteze anume asa cum vrea altcineva si nu in conformitatea cu propria lor constiinta?

  Domnilor deputati, despre ce valori democratice pledati?

  Eu, si ca mine sunt multi, nu cred nici in VOR-on-IN si nici in Lupu, (dupa declaratiile ce le facu-se referitor la LIMBA ROMANA ca, adica, din punct de vedere politic, ar fi limba moldoveneasca… (?!) Ce idiotenie! Cum asa?

 3. Frustrarea noastra este mare. Ce va urma? Nu stiu. Dar noi, cei multi si neimportanti dupa parerea unora, am putea am putea sa facem dreapta imprejur, si sa nu mai venim la votare! PENTRU CA NU MAI AVEM NEVOIE DE PARLAMENT SI NICI DE PRESEDINTE la Chisinau!

  Da, vom boicota alegerile! Noi avem Parlamentul Romaniei la BUCURESTI!
  Si acolo este Presedintele tuturor romanilor, oriunde ne aflam!

  Jos oligarhii! Jos lepadaturile comuniste! Jos spurcaciunile de tot soiul! Ne-am saturat de minciuna!

  TRAIASCA ROMANIA MARE! UNIRE, FRATI ROMANI!

 4. OARE, INTR-O ZI, primavara araba nu ar putea veni si la Chisinau? Ia mai ganditi-va si la asta! Orice rabdare are limite!

 5. Doamna Pavlicenco

  Din pacate aveti dreptate. Nu avem clasa politica nu avem politicieni care sa puna interesul real al cetatenilor pe primul plan.

  Daca Dvs erati in parlament, ati fi votat pentru Marian Lupu?

 6. Pt Radu

  Ca sa imi pun problema sa votez sau nu pt Lupu, aveam sa ma gindesc ce acord semnez si ce intelegeri facem. Pt ca nu e vorba de Lupu, ci de intelegerile intre gentelmeni.

 7. La rubrica se la „PubliKa”, „Spune ce gîndeşti”,au pus întrebarea,” Are sau nu nevoie Republica Moldova de preşedinte?”
  Le-am răspuns: Întrebarea nu e pusă corect.Normal ar fi astfel: „Are sau nu are nevoie naţiunea română de două state,România şi Republica Moldova?”

 8. Parlamentul R. Moldova este o anexă a federaţiei Ruse, un teatru al absurdului. Numai reunirea cu Ţara ne va scăpa de toate belelele aduse pe capul nostru de către imperiul rus. Noi avem Ţară, ei (puşlamalele politece) – nu.

 9. In Kazahstan situatia se complica. Circa 150 de morti, 800 raniti: continua luptele; …si in alte localitati au loc rascoale impotriva regimului lui Nazarbaev…

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  http://gazeta.ua/ru/articles/np/414817/comm/1

  Назарбаев ввел ЧП в Жанаозене. Число убитых может превысить 150 человек
  Время публикации: Сегодня в 18:14

  Сопротивление бастующих нефтяников в казахском городе Жанаозен продолжалось всю ночь на субботу. И это несмотря на то, что была введена бронетехника, внутренние войска и морская пехота.

  Об этом журналистам сообщили в «Социалистическом движении Казахстана».

  Сообщается, что часть нефтяников и молодежи завладели оружием полиции. Работников МВД разоружили во время столкновений на центральной площади Жанаозена. Также на руках у людей были охотничьи ружья.

  «На окраинах Жанаозена всю ночь шли перестрелки и настоящие уличные бои. По словам рабочих, количество убитых нефтяников и мирных жителей перевалило за отметку 150 человек. Эти данные будут уточняться. Но уже сейчас больницы Жанаозена и Актау забиты ранеными», — говорится в сообщение.

  В свою очередь местные социалисты призывают людей продолжать сопротивление. Ранее сообщалось о 800 раненых. При этом назарбевский режим по-прежнему утверждает, что в ходе боев были убиты только 10 человек.

  В знак солидарности с нефтяниками Жанаозена на всех добывающих предприятиях Западного Казахстана объявлен забастовки. В областной центр Актау введены войска и бронетехнику, сообщают активисты.

  В Казахстане заблокирована часть оппозиционных сайтов и Youtube. Нескольких блоггеров, которые описывали события в Жанаозене, арестовали.

  Согласно официально информации, Назарбаев возглавил карательную акцию против бастующих нефтяников и простых жителей Жанаозеня. Он создал специальную комиссию, дабы «наказать всех виновных в протестах против государства».

  Так называемая карательная спецкомиссия выехала в Жанаозень, для расследования происходящих выступлений. О наказании полицейских, открывших огонь по безоружному народу, Назарбаев не обмолвился.

  К вечеру субботы представители назарбаевского режима объявили, что восстание подавлено. По различным данным схвачены от 100 до 150 человек. Вместе с тем по другим данным восстание продолжается. С наступлением темноты в разных частях города была слышна перестрелка.

  На данный момент дорога в Жанаозен перекрыта, транспорт блокируется. Больницы Жанаозеня не справляются с ранеными, людей отвозят в Актау, но и там больницы переполнены.

  В Актау назарбаевские куфроохранители при помощи собак загнали в автобусы и доставили в РОВД 150 нефтяников, вышедших поддержать своих коллег. Назарбаевский режим опасается массовых протестов в Актау.

 10. Nimic nou. Ce s-a schimbat intre timp ca sa fie votat Lupu ? Nimic. Si atunci de unde iluzia ca Lupu va fi votat ? Situatia a ramas inghetata . Toti viseaza sa fie alegeri anticipate si ca vor avea voturi mai multe. Au uitat ca in viitorul parlament este foarte posibil sa nu mai ajunga . Pentru simpatizantii antiromanismului si moldovenismului tot ce se intampla este un exemplu de cum va arata Basarabia independenta. Dar nu asta este dorinta lor ci sa se intoarca sub linistea cnutului asa doreste Putin .Vor linistea data de armata si serviciile imperiale si ordinele date de un guvernator pus de imperiul rus euro asiatic . Un singur lucru poate strica acest vis si anume China .

 11. Basarabean,
  da, China si nu numai! Mai are Rashka probleme si cu musulmanii din interior, si cu alte popoare subjugate. Kazahstanul fierbe… situatia este explozibila cam peste tot impotriva Rusiei…

  URSS s-a destramat tocmai atunci cand nimeni nu credea ca se va intampla. Ce putere mondiala prezenta atunci: armata, KGB, PCUS… etc. Ei, si? Oare nu a fost PUTEREA LUI DUMNEZEU care le-a destramat COMUNISMUL? unde le este Raiul pe pamanat – adica Komunismul lor?

  Au vrut sa faca RAI pe pamant, dar fara DUMNEZEU! si ce-au zidit? Turnul Babel?? CA LA TURNUL BABEL LI SE VA INTAMPLA – adica o imvalmasala haotica fara precedent! Nu vedeti CA EI TOTI STRIGA IN GURA MARE dar, de fapt, nu se aud unul pe altul?!

  Sa priviti ACUM ca la un spectacol ce se va intampla in Rusia! Caci rautatea lor a ajuns la CER… Iar DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT!

 12. Pt Patriciu (A.Marin)

  Foarte corect! Extrem de corect! Asta e intrebarea intrebarilor: “Are sau nu are nevoie naţiunea română de două state,România şi Republica Moldova?”

 13. Doar unirea ne va aduce bucuria împlinirii. Dar unirea cu Patria -Mamă o să o facă generația în creștere și nu partidele actuale, care sunt de fapt niște moșoroiuri bâhlite de aventurieri și gangsteri politici.

  La gunoi cu ele, inclusiv cu acest pnl mărunt.

 14. Valentina,
  Rusia dupa ce a trecut prin foc si sange in primul razboi mondial si revolutie a renascut sub alta forma ca URSS mai diabolica si mai cruda . Nu va inselati . Spiritul rusesc , spiritul tuturor elitelor rusesti este de imperialist , de panslavism si asta va fi cat lumea . Nu va amagiti .Pericolul ocuparii definitive a Moldovei este f. aproape. Asa numitii nationalisti moldoveni pot vedea foarte clar cum este politica statului independent Moldova si mai buna n-are cum sa fie. Sunt de fapt pro-rusi anesteziati ,cu o fixatie fara legatura cu realitatea. Cum se zice cu idei putine si fixe

 15. Migraţia este o ameninţare pentru Moldova, constată oficialii europeni.

  Vineri, 16 Decembrie 2011

  Migraţia este o ameninţare pentru Republica Moldova care este în pierdere de capacitate intelectuală. Au constatat oficialii europeni în cadrul ultimului club de presă, din acest an, a Delegaţiei Uniuni Europene în Moldova.

  40 la sută din potenţialul apt de muncă se află peste hotare şi contribuie la dezvoltarea altor state, Republica Moldova se confruntă cu o problemă gravă.

  tv7

 16. În privinţa UNIRII, ştie Dumnezeu mai bine ce are de făcut.
  Până nu-şi va lua occidentul gheara de pe noi, nici n-ar fi indicată această unire. Dacă eram uniţi şi în Moldova ar fi avut loc acelaşi dezastru. Vi s-ar fi tăiat pădurile, vi s-ar fi furat pământul, fabricile (alea pe care le mai aveţi) şi aţi deveni următoarea victimă a cotropirii occidentale, o enclavă care să trimită forţă de muncă ieftină în europa.

  Şi nu fii aşa de convins că în spatele acestor evenimente, pe care le enumeri, sunt ruşii. Forţe oculte supranaţionale acţionează deja şi în spaţiul Moldovei surori pentru a-şi extinde influenţa şi numai Dumnezeu le mai poate zădărnici planurile expansioniste.
  Unirea va veni curând, dar mai întâi trebuie să înceapă un conflict armat major în occident. Va fi un moment prielnic, când laţul pus de forţele oculte de gâtul României va slăbi.
  Atunci, prin voinţa populară a ambelor ţări surori,
  se vor rupe graniţele şi se va realiza UNIREA cea mult aşteptată.
  Mai târziu, la alegerile din 2014, vom alege la conducerea ţării un moldovean de peste Prut. El va fi Omul Providenţial, care va salva România şi o va duce în fruntea statelor pământene.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  Aeleden
  9 iulie 2011, 13:48

 17. Basarabean,
  Nici un imperiu nu a fost vesnic. Si nici cel rusesc nu va mai fi… argumente sunt multe. In primul rand, popoarele din interior si cele vecine nu mai accepta sa fie subjugate …

  Cel mai mare dusman al nostru este DESCURAJAREA si MIOPIA POLITICA. Chiar si in situatia in care suntem se POT gasi solutii pasnice pentru a solutiona UNIREA. Cautati-le si le veti gasi!

  Tarile Baltice au fost primele care s-au detasat de URSS. Cum? Au folosit armata? – Nu! Ci au facut un lant al unirii, oamenii au dat mana cu mana…

  Germania cum s-a unit? Pur si simplu au inceput sa scoata bucati din Zidul ce-i despartea. Intelegeti asta si metaforic, cum vreti.

  Solutii pasnice EXISTA. Cred ca, totusi, este bine ca nu a fost ales presedintele acum. Lasa Europa sa se gandeasca – caci ne tin aici in interesele lor geopolitice…

  Alegerile viitoare vor fi in defavoare comunistilor. Ei vor scadea numeric in viitorul parlament.

  In orice situatie, eu ma incred in Dumnezeu. NU VA VIE FRICA, COMUNISMUL PICA!

 18. Trebuie sa vorbim toti peste tot, prin toate mijloacele, oriunde fiecare ne aflam DESPRE BENEFICCILE UNIRII si despre necesitatea imperiala a UNIRII, despre POSIBILITATILE CE LE AVEM.

  Trebuie sa INCURAJAM poporul, sa-i aratam unde este iesirea din situatie, nu sa-l dezorientam cum fac unii crezand ca asa se face politica cu „vai de capul nostru”…

  Dumnezeu va creat sa fiti OAMENI CU DEMNITATE, v-a creat dupa chipul si asemanarea Sa – adica, priviti ce ONOARE NI S-A DAT, ca sa fim FII AI LUI DUMNEZEU.

  Daca suntem fii ai lui Dumnezeu, si prin asta putem sa-i spunem Tata (dupa rugaciunea „Tatal Nostru”), deci, in asa caz TREBUIE SA TRAIM CU DEMNITATE DE FII AI LUI DUMNEZEU.

  Un fiu al lui Dumnezeu nu trebuie sa fie UN LAS, un fricos, lipsit de viziune si credinta…

  Noi trebuie sa stim in CINE NE INCREDEM. Noi nu suntem fii pierzarii, Dumnezeu este Tatal nostru.

  Spun asta ca sa va DUMIRESC cat de IMPORTANTI sunteti fiecare. Deci, nu mai umblati in patru labe, ci ridicati-va in toata VERTICALITATEA si declarati direct, curajos, descis, direct in fata ADEVARUL si dorinta din inima.

  Nu exista arma care sa biruie ADEVARUL! Spuneti ADEVARUL cu voce tare. Nu va mai fie frica! In istorie ROMANII nu au fost un popor fricos.

  Incurajati-va unii pe altii, ajutati-va unii pe altii, iubiti-va compatriotii, caci atunci chir Dumnezeu ne va ajuta sa infaptuim REUNIREA.

  Doamne, ajuta-ne!

 19. Cei care nu au o VIZIUNE INCURAJANTA, care nu au UN DUH PUTERNIC, care nu sunt ENTUZIASMATI DE PERSPECTIVELE FRUMOASE ALE UNIRII, deci, acestia sa inchida gura, sa nu faca politica, sa se duca la coada vacii!

  MA REFER LA TOTI!

 20. http://fara-secrete.blogspot.com/2011/01/radu-cinamar-adevarul-ocult-al.html
  » Frate Toadere de peste Prut,
  Dumnezeu nu ne-a uitat şi ne ajută, având un plan măreţ
  cu poporul român. Trebuie să avem răbdare.
  Prin faptul că pe voi v-a ţinut separaţi de Ţara Mamă, Dumnezeu a ţintit ceva, căci acolo la voi a conservat mai bine tradiţia, cultura şi simţirea românească. Mai mult decât atât, din Moldova voastră se va ridica în următorii ani Omul Providenţial, care după Unire,
  la alegerile din 2014, va fi ales conducător la cârma României
  şi o va ridica în fruntea naţiunilor, iar planul ocult,
  care avea ca obiectiv desfiinţarea României, va fi respins.
  Prea mulţi sfinţi şi oameni spirituali s-au ridicat din neamul nostru
  ca să nu avem ajutorul şi protecţia lor.
  Trebuie doar să ne păstrăm în credinţă » .
  Aeleden.
  29 iulie 2011,

 21. PRELUARE:
  Aeleden, România says:
  1 August 2011 at 21:22
  http://anatolpetrencu.md/?p=3043
  Nu ştiu cine e Andra, dar îmi place că mă citează.
  Poate n-ar trebui să mă amestec, dar să-mi fie cu iertare,
  părerea mea este să nu vă faceţi atâtea speranţe
  legate de legislaţia europeană şi de globalizare.
  Uniunea europeană e un mare experiment, făcut pe banii noştri,
  care pune ţările cele mai sărace în pericol,
  iar globalizarea este un cal troian,
  prin care forţe oculte bine organizate, se infiltrează în mijlocul naţiunilor, distrugându-le din interior.
  Vorbiţi de democraţie.
  Credeţi că vă întreabă cineva dacă vreţi
  sau nu vreţi să intraţi în Europa?
  Toate sforile se trag de la Bruxelles şi în lume nu va fi aşa
  cum vor oamenii sau naţiunile, ci va fi aşa cum vor «iluminaţii».

  —————————————————————————————————————
  Pe ei s-ar putea să-i intereseze chiar foarte mult
  Unirea Moldovei cu Ţara Mamă
  pentru că visează de pe acum ———-la bogăţiile ei———.
  Vă vor fura chiar istoria, şi vor încerca să vă zdruncine credinţa, aşa cum fac peste tot, acolo unde au ajuns.
  —————————————————————————————————————
  S-ar părea că politica e încâlcită şi numai Dumnezeu
  îi mai poate da de cap. Toate cele bune, la toţi fraţii de peste Prut !

 22. PRELUARE de Profeţii:
  ——————————————–
  » Istoria curge după planul divin în care scrie că Unirea va veni curând.
  Şi mai cred că acel model de societate ideală,
  care să înlocuiască total capitalismul sălbatic actual,
  va prinde rădăcini mai întâi în România
  şi apoi se va răspândi la celelalte state de pe Pământ.
  Şi un mare rol în reformarea societăţii româneşti
  îl va avea acel conducător moldovean (de peste Prut),
  care va fi ales în fruntea ţării în 2014, după mult aşteptata Unire “.
  Aeleden,
  28 Nov.2011

 23. Valenta: …acestia sa inchida gura, sa nu faca politica, sa se duca la coada vacii!
  MA REFER LA TOTI!…
  …Şi în genere, toţi cei care nu gîndesc ca Valenta trebuie închişi în lagăre de corecţie, pentru a fi reeducaţi! Să nu mai îndrăznească să gîndească altfel!
  Şi punctum!!!

 24. Pe blogul acesta a ramas doar Valenta si alti 2-3 „opinionisti”. Fiindca nimeni nu mai ia in serios aberatiile dnei Pavlicenco.

 25. Pt vasile

  Pai – cum sa le ia inserios, daca lovesc in zece? iar asta doare.

 26. Dar de faptul că la 1989, cînd a existat reala şansă de Unire, tot Filat este vinovat?!

 27. D-na Pavlicenco, sunteti prea exigenta cu AIE. Nu uitati ca acolo este oaste de stransura ;trei grupari cu trei sefi si sefuleti ,unde fiecare incearca sa arate ce grozav este si ce muschi are. La PCRM situatia este alta .Sunt trupa veche ,calita inca de pe vremea URSS , cu creierele bine formatate pe linia panslavista cu un sef militar si politruc cu diploma ,deci nu -i nici o surpriza felul lor militaresc de a actiona. Ca la AIE sunt slabiciuni nu-i de mirare .Acolo sunt multe moase si de aceea copilul iese cu buricul netaiat. Si repet ,nu stiu de unde era atata optimism cand stiau ca nu au numarul de parlamentari necesar. Votare presedintelui se poate face zilnic ,nu are cum fi votat decat prin abandonul uneia din parti. Constitutia nu este buna

 28. dragi frati moldoveni,eu sunt un roman care urmareste atent viata politica din Moldova si,ca unul care-l cunoaste personal foarte bine pe Vlad Filat va sfatuiesc calduros sa faceti bine si sa vi-l doriti presedinte ! In ciuda a tot ceea ce se spune despre el(de multe ori din rautate,calcule politice si…necunoastere), Vlad Filat este ,de departe, cel mai capabil OM pe care-l aveti la indemana, o minte luminata,un strateg desavarsit, un pro-european sadea,un vizionar profund si, mai presus de toate, un om care-si iubeste natia cu disperare…Nu ratati ocazia si exploatati-i toate aceste calitati !

 29. Situaţia asta cu unirea cu România chair mă amuzează deja.
  Parcă nu mai sunt alte probleme în ţara noastră, parcă ne vrea cineva să ne absorbe.
  Parcă România este cea mai bogată ţară din Europa, care ne-a ajuta să ieşim din sărăcie.

  Pentru un om serios este foarte clar că noi suntem absolut defiriţi de România, şi nu avem nimic comun cu această ţară. Austria şi Germania la fel vorbesc în aceiaşi limbă, dar trăiesc în ţări defirite, deoarece sunt defiriţi. La fel şi noi.
  Toate aceste aberaţii cu patria mama nu au nici un temei. Deoarece noi pe parcursul istoriei noastre am trăit doar cîţiva ani împreună cu România, şi aici deja s-a dezvoltat complet altă generaţie de oameni.

 30. Iurie,
  bineînţeles ca eşti dEfirit. Cu creierul întors pe dos. Chiar Tari dE firit.

 31. Pt Tira

  Despre ce s-a intimplat in 1989 intrebati-i pe cei care erau atunci la putere. Eu nu eram persoana decizionala. Nu eram in Guvern, Parlament, deci nu vad de ce ma intrebati. Dar, trebuie sa recunoastem ca si atunci era o confruntare intre fortele proruse, dintre care apoi au fost alaturi de Lucinschi, krisa morala si politica a lui Filat, si fortele romanesti, in frunte cu Mosanu, Matei, Nedelciuc s.a. Filat, dupa aproape 20 de ani si dupa studii in Romania, a ramas tot cu Lucinschi, depasit demult si care nu este proeuropean.

 32. Pt Iurie si Luca

  Eu cred ca Iurie este DE FERIT! Sa tai poala si sa fugi de asemenea minte intoarsa pe dos.

 33. pentru Tira
  Ei, chiar asa DE CATEGORIC. EU n-am spus… Multumesc ca citesti comentariile si ca m-ai inveselit prin observatia ta. Toate bune!

 34. Pentru relaxare:
  Europa rade de Putin, dupa ce acesta a spus cu dispret la adresa ucrainenilor “Idite, banderloghi, ko mne!”.
  Acum Ministrul de externe al Cehiei poarta o insigna la piept pe care e scris: “Putin, ko mne, Marsh na mesto!”
  http://kavkazcenter.com/russ/content/2011/12/18/87509.shtml

 35. Dumitru Diacov, presedinte de onoare al Partidului Democrat din Republica Moldova, prieten apropiat al lui Ion Iliescu, in decembrie 1989 angajat al Ambasadei Uniunii Sovietice la Bucuresti, a afirmat, de curand, ca teroristii de dupa 22 decembrie au fost, de fapt, ofiteri KGB din fosta Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca, vorbitori de limba romana, infiltrati pe teritoriul Romaniei cu scopul de a crea o diversiune care sa impiedice alunecarea Romaniei spre Vest. Avand in vedere ca Uniunea Sovietica a lui Mihail Gorbaciov ( ati citit corect ), a intreprins, atunci, un atac terorist similar asupra Gruziei, informatia pare plauzibila. Are oare legatura aceasta afirmatie cu ce se intampla de 20 de ani in Republica Moldova?

 36. 1.În decembrie 1989 Dumitru Diacov era corespondentul agenţiei de presă sovietică TASS.
  2.Ceauşescu a fost condamnat de Gorbaciov cu OK obţinut din partea lui Bush-tata în primele zile ale lunii decembrie 1989 la Malta.
  3. Greşesc acei care cred ca Romănia nu ma este ocupată azi de ruşi prin oamenii săi înfiltraţi la putere şi în mass media(în special în problema Basarabiei si Bucovinei) De aici şi toate consecinţele: în Basarabia şi în ţinutul secuiesc(vezi imnul ungariei intonat de hocheiştii naţionalei romăne de hockey*).
  În final este rezultatul politicii romănofobe începute încă de ţarii ruşi, continuat de Lenin, Stalin, preluat azi de clica putinistă.

  http://www.ziare.com/nationala-romaniei/

 37. @ionel stan
  Din păcate, capabilităţile lui Filat ţin numai de capacităţile propriilor buzunare. Spusele despre vizionarism chiar mă fac să râd – spune-mi, la ce, drăcie, ia trebuit „vizionarului” ăsta să se întâlnească cu Smirnov şi încă în repetate rânduri? Cu cel care poartă vina cea mai mare pentru războiul fratricid de pe Nistru, cu care trebuiau să se întâlnească doar procurorii şi numai în izolatorul de detenţie preventivă! Cu cel, pe care ruşii au pus cruce din punct de vedere politic, în mod democratic(!), calificându-l, pe final, drept hoţ de granturi mustoase, scurse din gazul rusesc.
  Despre vizunea europeană – să fim serioşi, vom ajunge în UE fix în momentul când ea se va prăbuşi. Deja e cert.
  În genere, drumul spre globalizare a ajuns la faza, când protestul devine instrument de desfundare a acestuia, când masele, parcă fără lideri, se organizează, iar lupta lor este pur şi simplu împotriva profitorilor de criză, de oameni etc. Un profitor e şi prietenul tău, care, recunosc are intuiţia să se bage la ţanc – în 1998 la privatizare, în 2009 la împărţirea restului de ciolan, rămas după Voronin. Şi, ca întotdeauna, vrea să obţină partea cea mai mare, doar că ceilalţi nu vor avea nici un beneficiu din aceasta, cu excepţia câtorva griveiaşi filatelişti.

 38. să-ţi mai spun ceva, ionele – în situaţii excepţionale poţi vedea faţa adevărată a omului. Păi, iată, la 7 aprilie 2009, prietenul dumitale, în învălmăşeală de atunci, declara pentru un post tv rusesc, precum că nu el a adus oamenii în piaţă. Deşi luase autorizaţie de la primărie pentru manifestări post-electorale, deşi autocarele cu membrii partidului său serelist veniseră la Chişinău din multe localităţi, deşi vor urma arestări ale acestora, „vizionarul” s-a şters efectiv cu toate astea. Mai laş om eu nu am văzut!

Comments are closed.