Noi stim sa va cerem scuze chiar si cind nu gresim

Valeriu Vasilica, directorul Agentiei Info-Prim Neo, unde PNL face conferinte de presa, a lansat o declaratie suparata in legatura cu repostarea, de catre mine, de pe blogul meu pe www.vox.publika.md, a unui mesaj pe blogul meu ce apare pe coloana din dreapta pe www.unimedia.md.

Pacat, mare pacat. Pentru ca il cunosc pe Valeriu Vasilica drept un om cumsecade si resping argumentul sau precum ca “nu a vazut de unde e preluat, ca nici nu l-a interesat” faptul ca postarea, replasata pe blogul al doilea, care e mai vechi, al meu, ar fi de natura sa ii prejudicieze activitatea economica, precum si ca as avea eu o asemenea credibilitate ca sa ii stric afacerea de agentie de presa.

Dau link-ul de unde e preluata postarea – e pe www.vox.publika.md si eu nu am dreptul sa sterg mimic din ea, pentru ca nu practic, in general, asa ceva, dar si pentru ca, inainte de a fi plasat pe blogul de acolo, la un articol al meu, acest text a fost plasat la un articol al altcuiva. Asta se vede din screen-ul plasat ca fotografie.

De asemenea, repostez copiat in word postarile de pe www.vox.publika.md. Apoi repostez articolasul meu de pe blogul personal, ce apare pe www.unimedia.md, unde am replasat remarca privind presa controlata de Filat, unde se vede clar ca eu pun la indoiala ca ceea ce se spune despre unele institutii media ar fi si adevarat, iar ca sa recunosc – i-am spus-o si lui V.Vasilica – mi-a fost gindul exact la agentia Info-Prim Neo. Atit doar ca nu am stipulat exact acest lucru si iata pentru aceasta imi prezint scuzele, chiar daca nu am vreo vina. Ceea ce am repostat a fost sub semnul intrebarii, al incertitudinii. Sa vedem daca si dl Vasilica isi poate cere scuze pentru unele afirmatii din declaratie, care nu au nici in clin, nici in mineca – asa cum se vede – cu subiectul abordat de un anonim pe vox.publika.md si plasat de mine in contextul boicotarii de catre presa filatelista si lucinschista a actiunilor PNL. Remarcile mele – dupa declaratia lui V.Vasilica.

http://vox.publika.md/wp-admin/edit-comments.php?s=Info+Prim&comment_status=all&pagegen_timestamp=2011-12-05+09%3A00%3A16&_total=19895&_per_page=20&_page=1&_ajax_fetch_list_nonce=5cca33f326&action=-1&comment_type&paged=1&action2=-1

ionel

Înscris în 2011/11/30 la 1:41 am

Mass-media aflata sub controlul Premierului Filat .
Posturi tv: Publikatv, Jurnaltv,TV-7, Protv-50%, eurotv-50%, M1-80%, N4, THT, CTC, TVC -21.
Site-uri: tribuna.md, unimedia.md, ava.md, vesti.md, point.md
Agentiile: Moldpres, Info Prim Neo

Ziare: Moldova Suverana, Jurnal de Chisinau, Saptamina, Kommersant Plius, Panorama, Trud, KP v Moldove.
reviste; Vip Magazin, Punkt
Posturi Radio: Jurnal FM; radio Chisinau-50%, Radio M1-80%, Vocea Basarabiei-70%

O ÎNTREBARE ÎN CĂUTAREA RĂSPUNSULUI

ionel

Înscris în 2011/11/30 la 1:39 am

Mass-media aflata sub controlul Premierului Filat .
Posturi tv: Publikatv, Jurnaltv,TV-7, Protv-50%, eurotv-50%, M1-80%, N4, THT, CTC, TVC -21.
Site-uri: tribuna.md, unimedia.md, ava.md, vesti.md, point.md
Agentiile: Moldpres, Info Prim Neo

Ziare: Moldova Suverana, Jurnal de Chisinau, Saptamina, Kommersant Plius, Panorama, Trud, KP v Moldove.
reviste; Vip Magazin, Punkt
Posturi Radio: Jurnal FM; radio Chisinau-50%, Radio M1-80%, Vocea Basarabiei-70%

PNL de 1 Decembrie. Despre Congresul PNL de la 3 decembrie

Ionel

Înscris în 2011/11/30 la 1:37 am

Mass-media aflata sub controlul Premierului Filat .
Posturi tv: Publikatv, Jurnaltv,TV-7, Protv-50%, eurotv-50%, M1-80%, N4, THT, CTC, TVC -21.
Site-uri: tribuna.md, unimedia.md, ava.md, vesti.md, point.md
Agentiile: Moldpres, Info Prim Neo

Ziare: Moldova Suverana, Jurnal de Chisinau, Saptamina, Kommersant Plius, Panorama, Trud, KP v Moldove.
reviste; Vip Magazin, Punkt
Posturi Radio: Jurnal FM; Radio M1-80%, Vocea Basarabiei-70%

Ca si UNIMEDIA, presa nu este interesata obiectiv de 1 Decembrie. Sta linga “pragmaticii” antiromani

Publicat la 1 decembrie 2011; 652 afişări; 34 comentarii; | Edit

Aici plasam poze de la actiunea PNL de 1 Decembrie, la care presa nu a venit. Dumitru Ciorici, care a plasat o informatie premeditat, probabil, incompleta despre 1 Decembrie, nu a avut nobletea sufletului si marinimia de a nu se razbuna. S-a razbunat, lucru inteles si din convorbirea telefonica avuta cu el. Pacat ca unii jurnalisti sint atit de mici la suflet.

Noi nu pentru presa am facut actiuni, insa actiunile PNL sint un test pentru “impartialitatea” (inexistenta) a presei controlate de liderii politici. Zilele trecute chiar imi posta cineva pe blog cui ii apartine presa in R.Moldova. Reproducem aceasta si plasam poze de la Actiunea PNL de 1 Decembrie. Daca e adevarat ca lucrurile cu presa stau asa, nu e de mirare ce se intimpla. Noi nu cunoastem adevarul si, despre unele institutii de presa mentionate pe blogul meu, consideram altfel, dar sa mai vedem.

Mass-media aflata sub controlul Premierului Filat .

Posturi TV: Publika TV, Jurnal TV,TV-7, Pro TV-50%, Euro TV-50%, M1-80%, N4, THT, CTC, TVC -21.

Site-uri: tribuna.md, unimedia.md, ava.md, vesti.md, point.md

Agentii: Moldpres, Info-Prim-Neo

Ziare: Moldova Suverana, Jurnal de Chisinau, Saptamina, Kommersant Plus, Panorama, Trud, KP v Moldove.

Reviste: Vip Magazin, Punkt

Posturi Radio: Jurnal FM; radio Chisinau-50%, Radio M1-80%, Vocea Basarabiei-70%

Proteste şi mulţumiri Vitaliei Pavlicenco pentru denigrare

Agenţia de presă Info-Prim Neo îşi exprimă dezaprobarea în legătură cu gestul denigrator în adresa sa, făcut public de către doamna Vitalia Pavlicenco, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, la sfârşitul săptămânii trecute. Anume drept denigrare trebuie calificată includerea Agenţiei Info-Prim Neo într-o listă de organe de presă care s-ar afla sub controlul unei persoane politice de rang înalt din Republica Moldova. 

Nici doamna Pavlicenco personal, nici formaţiunile politice din care a făcut parte, nu au fost vreodată printre abonaţii Agenţiei, respectiv, nu au avut acces la fluxul integral de ştiri, ca să fie în măsură să judece la modul obiectiv despre produsul mediatic Info-Prim Neo. Trebuie să înţelegem că Doamna nu a fost până acum nici printre cititorii unei anumite părţi de produse Info-Prim Neo, pe care Agenţia le oferă pe site-ul său www.info-prim.md cu acces liber pentru publicul larg sau nu a putut să-şi formeze o părere obiectivă, chiar dacă se consideră ziarist de profesie.

În acelaşi timp, Agenţia îi adresează doamnei Vitalia Pavlicenco mulţumiri pentru grava eroare pe care a făcut-o. Neverosimila ei afirmaţie dovedeşte că argumente plauzibile, mai puţin fantastice, pentru a învinui Agenţia Info-Prim Neo de părtinire în favoarea cuiva, pur şi simplu, nu există. Astfel, indirect, liderul PNL a confirmat încă o dată poziţia independentă a Agenţiei.

La rândul său, această lipsă de capacitate a doamnei Pavlicenco de a se clarifica într-un domeniu care îi este cunoscut bine, ar putea trezi îndoieli în posibilităţile ei de a se descurca şi în cauza pe care o pledează formaţiunea sa – cauza unionistă. Poate de aici şi rezultatele pe care le înregistrează şi PNL, şi cauza în sine?

Respingem eventuala justificare din partea Vitaliei Pavlicenco, potrivit căreia „cineva i-a postat pe blog cui îi aparţine presa în Republica Moldova”. În cazul bunei credinţe, Domnia sa ar trebui să recunoască, cel puţin, responsabilitatea de a oferi „paternitate”, respectiv, pseudo-credibilitate, unui eventual zvon anonim, dacă a fost un zvon anonim. În caz contrar, Vitalia Pavlicenco va fi obligată să recunoască faptul că procedeul seamănă mult a fi zămislit în conformitate cu tehnologiile unui anumit gen de servicii secrete din trecut, de tristă faimă.

Precizare de principiu: Agenţia Info-Prim Neo a semnat prezentul mesaj doar în propriul nume.

Valeriu Vasilică, în numele echipei Info-Prim Neo

Осуждение и благодарность Виталии Павличенко за очернительство 

Информационное агентство Info-Prim Neo выражает осуждение в связи с публичным порочащим жестом в его адрес, сделанным госпожой Виталией Павличенко, председателем Национал-либеральной партии, в конце прошлой недели. Именно как очернительство следует расценивать включение Агентства Info-Prim Neo в список органов прессы, предположительно находящихся под контролем определенного высокопоставленного политического лица в Республике Молдова.

Ни госпожа Павличенко лично, ни политические формирования, в которые она входила, никогда не были подписчиками Агентства, а следовательно, не имели доступа к полной ленте новостей, чтобы быть в состоянии объективно судить о медийном продукте Info-Prim Neo. Надо понимать, что госпожа Павличенко не являлась до сих пор даже читателем той части новостей Info-Prim Neo, которые Агентство предоставляет в свободном доступе на своем сайте www.info-prim.md для широкой общественности, либо же не смогла сформировать объективное мнение, хотя считает себя журналистом по специальности.

В то же время Агентство выражает Виталии Павличенко благодарность за допущенную ею серьезную ошибку. Ее невероятное утверждение доказывает, что правдоподобных, не столь фантастических аргументов для того, чтобы обвинить Агентство Info-Prim Neo в пристрастности в чью-либо пользу, просто-напросто не существует. Таким образом, косвенно лидер НЛП еще раз подтвердила независимую позицию Агентства.

В свою очередь подобная неспособность госпожи Павличенко разобраться в той области, которая ей известна лучше, может вызвать сомнения в ее возможностях справиться и с делом, которую выдвигает в качестве цели ее формирование, – унионистской задачей. Возможно, отсюда и результаты, которые показывает и НЛП, и само дело в целом? Агентство не примет возможное оправдание Виталии Павличенко о том, будто „кто-то в ее блоге разместил информацию о том, кому принадлежит пресса в Республике Молдова”. В условиях порядочности госпожа Павличенко должна по крайней мере признать ответственность за «усыновление», а значит придание псевдо-достоверности возможному анонимному слуху, если это был анонимный слух. В противном случае Виталии Павличенко придется признать, что данный жест очень похож на заранее продуманную процедуру, в соответствии с технологиями неких спецслужб прошлого, о которых сохранилась печальная память.

Принципиальное уточнение: Агентство Info-Prim Neo распространяет настоящее сообщение исключительно от своего имени.

Валериу Василикэ, от имени команды InfoPrim Neo

Replica mea:

Domnule Valeriu Vasilica,

 1. Replasarea unei postari pe site public nu este denigrare.
 2. “…includerea Agenţiei Info-Prim Neo într-o listă de organe de presă care s-ar afla sub controlul unei persoane politice de rang înalt din Republica Moldova” trebuie sa o reprosati celui care a facut-o, ca nu eu am facut acest lucru, iar de la repostarea pe blogul meu acest text nu avea nicicum sa capete alt continut. O alta cauza de ce ati nimerit acolo e, probabil, perceptia unora. A mea si a PNL – mai putin. De ce, insa, ati nimerit acolo? Repet ce v-am spus la telefon – poate ca unii considera ca ati activat pe linga Urechean, trecut la PLDM, si, astfel, considera ca aveti o umbreluta verde. Eu nu am spus nimic despre asta si nu-mi puteti reprosa. Stiu ca faceti greu banul si munciti onest, am si discutat despre aceasta nu o data, cind venim sa ne gazduiti la conferintele de presa. Nu stim daca o vom mai face.
 3. Domnule Vasilica, am fost abonatii agentiei pe care o conduceti cind activam impreuna cu MAE, in campania electorala, apoi am avut contracte de plasare a declaratiilor noastre un anume timp, contra unei plati stabilite prin contract. Mi se pare ca ceva gresiti. In general, insa, nu avem posibilitatea sa ne abonam la fluxuri de stiri, poate ca o fac in locul nostru guvernantii, care au bani si le stiu cel mai bine pe toate. Dar repet, si in acest punct, ca NU EU v-am atribuit presei lui Filat, ci un vizitator de pe www.vox.publika.md. Adresati-i lui aceste reprosuri. Eu, insa, nu ma pot baga intr-un text preluat de pe o platforma publica si sa il prezint intr-o forma redactata, nu?
 4. Nu am facut nici o eroare. Nu am invinuit Agenţia Info-Prim Neo de nimic, nu am spus un cuvint de părtinire în favoarea cuiva. Dipotriva, am spus asa precum urmeaza – “Zilele trecute chiar imi posta cineva pe blog cui ii apartine presa in R.Moldova. Reproducem aceasta si plasam poze de la Actiunea PNL de 1 Decembrie. Daca e adevarat ca lucrurile cu presa stau asa, nu e de mirare ce se intimpla. Noi nu cunoastem adevarul si, despre unele institutii de presa mentionate pe blogul meu, consideram altfel, dar sa mai vedem.” – ceea ce a denotat ca am unele incertitudini ca nu e totul corect in aceasta lista.
 5. Daca sinteti atit de sigur ca Agentia Info-Prim Neo are o poziţie independentă si se vede din produsurile pe care le oferiti – de ce atita grija ca eu as putea schimba ceva? Este chiar atit de mare puterea mea la replasarea unei postari straine? Cind nici nu va intereseaza cine o face (puteti solicita de la (WordPress, poate, nu stiu, doar presupun) – nu sa va varsati intreg amarul pe mine (pentru ca pe un anonim nu puteti sau nu doriti?), atacindu-ma si invinuindu-ma cu argumentul fals ca as avea “o mare credibilitate”. Nu va cred eu. De ce? Pentru ca imediat imi spuneti ca demonstrez “lipsă de capacitate” in a ma “clarifica într-un domeniu” care îmi este cunoscut bine, ca as “putea trezi îndoieli în posibilităţile” de a ma “descurca şi în cauza pe care o pledează formaţiunea sa” (formatiunea nu e a mea, ci a membrilor care au constituit-o) – cauza unionistă”. Adaugind fraza “Poate de aici şi rezultatele pe care le înregistrează şi PNL, şi cauza în sine?”, oare nu subliniati ca nu am credibilitate nici eu, nici partidul, si atunci – de unde atita putere de influenta sa va stric businessul de agentie? Nu vedeti aici o mare contradictie? Eu – vad.
 6. Iar fraza ca “Vitalia Pavlicenco va fi obligată să recunoască faptul că procedeul seamănă mult a fi zămislit în conformitate cu tehnologiile unui anumit gen de servicii secrete din trecut, de tristă faimă”, dupa ce am plasat screen-ul de pe vox.pub;ika.md, imi pare rau sa o spun, dar chiar il descalifica pe V.Vasilica drept director al unei agentii pretinse independente. Iata prin aceasta fraza V.Vasilica pe mine m-a denigrat si rog pe cel care a plasat pe www.publika.md aceasta postare preluata de mine sa isi anunte identitatea, iar pe V.Vasilica – sa isi ceara scuze, daca vrea sa respecte Codul deontologic al ziaristului si daca se gindeste sa mai cooperam.

Si, in final.

Domnule Vasilica, nu ii judecati pe altii dupa prietenii politici intimi pe care ii aveti. Eu, spre deosebire de ei, chiar nu ma ocup de servicii secrete si de tehnologiile lor, din trecut sau din prezent, nu sint santajabila si asta ii intristeaza pe patronii la care ma refer, ale unor institutii de presa, cit si pe cei ce ii servesc. Daca nu vreti sa faceti parte din aceste doua categorii – sa nu faceti. Dar, gresind si neintrebind de unde am luat postarea, ati riscat si ati lovit, prin mine, prin ricoseu, exact in cei care se pare ca va simt prieteni, verzi.

Acum, dupa aceasta declaratie urita, pe care ati lansat-o in spatiu public, am inceput chiar sa am indoieli serioase daca am fost dreapta cind am spus ca nu cred in invocarea respectivelor institutii de presa enumerate drept aflate sub controlul PLDM, de fapt al prietenilor PLDM, care fac parte din gruparea Lucinschi – aiatolahul centristilor romanofobi. Ati vrut cumva sa ii serviti prin aceasta declaratie pompoasa si ieftina? Pacat. Mare pacat.

Vitalia Pavlicenco, cea care isi scrie si isi spune doar propriile opinii.

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

 1. „Noi stim sa ne cerem scuze”, etc. Nu preluati felul agramat de a vorbi al multor romani needucati. Nu exista „imi cer scuze”, „ne cerem scuze”, etc. Ca doar nu-mi cer mie insumi scuze, nu ne cerem noua insine scuze. Cerem celorlalti. „Iti cer scuze”, „va cer scuze” sau „va cerem scuze”, etc. In concluzie, corect este „Noi stim sa (iti, va) cerem scuze”.

 2. Pt gabi

  Mersi, am corectat, daca aveti dreptate.

 3. Foarte greu si practic este imposibil in actualul moment sa iasa in mas-media din RM(controlata de statalisti) tema UNIRII

 4. cel mai amuzant este cum tace presa controlata de statalisti despre cum Rusia a deschis 24 sectii de votare in Transnistria si sa ”cicat” pe asa zisa suveranitatea RM.

  -)))

 5. Leanca nici o nota de protest nu ia acordat ambasadorului Rusiei.

  Pe fonul prelungirii acordului de prietenie RM-Rusia.

  Poate Rusia la amenintat pe Filat cu gazul-?

  Filat: Negocierea noului contract cu Gazprom a intrat în impas.

  Negocierile cu „Gazprom”-ul au intrat în impas. O recunoaşte chiar premierul, Vlad Filat, care spune că furnizorul rus pune condiţii principiale Moldovei pentru a semna un nou contract.

  03-12-2011

  si Leanca a bagat limba in fund-))

 6. cind ii privesti pe guvernatii asa zisi ”suverani” din RM te umfla rasul ce de ”cicaciosi” mai sunt…

 7. Tare-s mulţi Info-primii aceştea, tare-s mulţi. Dacă nu-şi cerea scuze Dna Pavlicenco, nici nu avea să ştim de acest Vasilică care alimentează şi el Ţara cu informaţii, contribuind esenţial la prosperarea ei.
  Tare-s mulţi şi toţi trăiesc din sudoarea „prostitului popor”. Numai problemele lui Vasilică nu le are Ţara acum?!

 8. La un post TV Igor Botan nu stia cum sa se prezinte (roman ori moldovean) ca sa nu-i supere nici pe tov. Stepaniuc, nici pe dna Paclicenco.
  Desigur suntem (est)moldoveni, iar moldovenii sunt romani.
  Cam lung.

  Solutia?

  Am putea sa ne numim MoldoRomani sau RomanoMoldoveni
  (ca sa nu ne confunde Stepaniuc cu cei din Romania).

  Ce ziceti dna Pavlicenco?

 9. p/u Vladul: Eu zic ca alde Stepaniuc urgent să fie trimişi în clasa a II/a, să înveţe cine sunt moldovenii şi cine sunt românii şi apoi de invitat la vre-o televiziune.Dar pentru alde Boţan de dat vre-un medicament prin care să capete curaj,de făcut un test de verificat dacă a prins la curaj,şi,dacă trece testul,de permis să mai iasă la televiyiune.Dacă nu,de trimis la munci agricole,până se va lecui de frica de a vorbi curajos.
  La o lună-două,de repetat testul cu Boţan,dacă îl trece,să i se permită să vină la televiziune,dacă nu,iarăşi la munci agricole.Şi,tot aşa,pînă Boţan va trece testul la vitejie.

 10. Viitoarea Romanie Mare va aboli toti birocratii „statalisti”
  / agenti ai kremlinului /
  din Moldova de Est. Circa vreo 15 000.
  Si vom rasufla mai usurat, scapând de niste trântori.
  N.B.
  Atentie, acest mic incident cu V.V.
  este presupus de a sustrage atentia publicului
  de la marele Eveniment- Congresul III PNL
  si De la Marea Tema Actuala
  Re-Unirea cu România Mare !

 11. Cer scuze că nu e la temă,dar am publicat acestea pe portalul lui Dodon,de vre-o două ore e scris că e în aşteptare,mă tem că nu-l v-a publica,deacea,sper să vă fie şi d-ră interesant cele ce le mai spun unor rătăciţi sau pe cale de însănătoşire mintală.
  (posibil Dodon) Vedeţi ce spune acest Linix.
  p/u Linix:
  Mă ocupantule,învaţă-te să scrii pe un portal româneşte(omeneşte) şi apoi să dai sfaturi lui Dodon.De ajuns alde voi l-aţi denaţionalizat şi manipulat pe acest om,începe şi d-lui cu încetul să mai gîndească cu capul d-lui,nu cu capul ocupanţilor.
  Mai bine ai grijă că ruşii din Rusia ştiu cu ce vă ocupaţi voi aici,la ce cheltuiţi mijloacele bugetare a statului rus atunci cînd glubinca rusească are atîtea probleme.Într-o bună zi o să prindă la minte mai mulţi ruşi din Rusia,o să vă tae finansarea şi apoi o să rămâneţi de nimic şi aici,şi acolo,în patria voastră etnică Rusia.
  Mai bine priveşte pe privesc.eu congresul III al PNL,acolo în timpul orei 2 sau 3 al înregistrării a vorbit un rus basarabean, sănătos de cap,realist nu ocupant.Ascultă şi fă mai bine ce te sfătuie el,lecueşte-te de şovinismul velico rus şi va fi mai bine şi pentru tine,şi pentru Dodon,căruia îi dai aceste sfaturi aiurite.La alde tine le vor veni de hac,la părerea mea ruşii sănătoşi de cap din Rusia,ai văzut cred eu rezultatele alegerilor din Rusia.Nu uita, ruşii sănătoşi înţeleg,că cu încetişorul vine China asupra Rusiei,îşi dau seama că trebuie mai bine de făcut ceva pentru a se păstra Rusia în est,nu să se mai întindă în vest.Dacă eşti patriot rus,dute în Siberia de Est şi salveaz-o de venirea Chinezilor,acolo mai mult folos va avea de tine Rusia.
  Răspunde

 12. Filat:
  „Negocierile cu „Gazprom” au intrat în impas, rușii cer ca RM
  să renunțe la angajamentele față de UE”
  http://www.timpul.md/articol/filat-negocierile-cu-gazprom-au-intrat-in-impas-ruii-cer-ca-rm-sa-renune-la-angajamentele-faa-de-ue-29255.html

  SANTAJUL SI RAZBOIUL RUSIEI CONTRA NOASTRA CONTINUA.
  OARE PANA CAND VOM RAMANE IN GENUNCHI IN FATA LOR ?
  NU VA ESTE RUSINE ?
  IN 1990 RUSIA A BLOCAT ECONOMIC LITUANIA
  CAND EA SI-A PROCLAMAT LIBERTATEA, DAR A REZISTAT !
  IN 2008 GEORGIA S-A OPUS INVAZIEI RUSESTI !
  SI NOI, CE FACEM ?
  VRETI SA NE ARATE LUMEA CU DEGETUL MEREU ?
  ASOCIEREA SI ANGAJAMENTELE CU UNIUNEA EUROPEANA SI SUSTINEAREA PRACTICA A ROMANIEI NE VOR AJUTA
  SA SCAPAM DE ACEASTA BOALA RUSEASCA DE OCUPATIE !

Comments are closed.