Filat, raiderismul si o posibila coalitie monstruoasa? (si un foiletonas)

Intrebare: Unde invata azi copiii premierului – in Chisinau, intr-un sat din raionul Hincesti sau in Elvetia?

Drept spunea un ziarist despre campania “miinilor curate” din 1998-1999, declansata de Iurie Rosca, dupa care s-a schimbat majoritatea parlamentara, cu ea asemanindu-se, de minune, actuala campanie verde cu “atacurile raider”.

Am fost si luni la Publika TV si am spus ce cred despre aceste pretinse “atacuri raideri”, invirtite pina la ameteala de slujitorii premierului, care, insa, nu scoate la capat nici o actiune, transformind R.Moldova intr-un cobai la capitolul – “cit vor mai suporta proștii astia minciunile mele?” Imi amintesc, scria ziarul “Novoe Vremea”, cam ce spunea, acum citiva ani, fiul Serghei al lui Piotr Kirillovici – ca, cica, ei si ce daca am pierdut vreo doua mili(ard)oane la cazino– are tata o mosie pe care lucreaza 4 milioane de robi si vom plati…

Nimeni nu stie ce e aia “raider” cu adevarat si ce s-a intimplat cu acest zis reiderism, termen preluat de la tara condusa de ratusca Putin, idolul lui Filat. In legislatie termenul lipseste, plingeri si sesizari nu prea sint, justitia decide de piriie, de parca cineva poate decide in locul ei, AIE nu se convoaca la modul serios sa discute si sa demareze lichidarea coruptiei, adica sa manifeste curajul sa isi taia craca de sub fund… Filat ceva stie, dar nu spune, nici nu depune la institutiile de resort ce are adunat in safeul sau scump – folosind niste date si hirtii ca santaj si amenintare, conform mai noului principiu-gaselnita – ”decit mafiotizare, mai bine comunizare”. Care e tot un drac, a doua fiind cauza primei. Nu cumva intreg acest PR este pus in serviciul ruperii AIE si justificarii formarii unei coalitii monstruoase brune – rosu+verde?

Ce a facut Guvernul cu dreptul de asumare a raspunderii si cu ministrii nerupindu-se in coate de lucru? De ce a buhnit falsul scandal al raidurilor acum? Cine ne poate explica in ce consta acest  raiderism si ce documente au la mina unii incaputi in virful Puterii ca alesi ai poporului sau ca ministri? De ce tac bancile si partea de capital de stat nu impinge nici un factor guvernamental sa apere interesul nostru, al contribuabililor, in instanta de judecata? De ce e umflat acest subiect, fara a se incerca si cintarirea riscurilor, caci se poate pierde credibilitatea oricui si a oricaror institutii? Sau poate subiectul e deja mestecat si rugumat si e aruncat oamenilor prin televiziunile controlate doar pentru a fi inghitit neconditionat?

De unde s-a luat si cum putem explica aparitia fostului sau si a actualului consilier al lui Filat, pe nume Renato Usatii, ca patron al Universalbank, noii proprietari ai acestei banci declarind ca e totul ok sub aspect de fair play fata de lege. Ca cineva a dormit si nu stie cum e treaba cu actiunile si vinzarea lor, asta e rezultatul neinformarii oamenilor asupra drepturilor lor avind actiuni la o intreprindere sau alta… Dar poate ca oamenii si-au vindut actiunile din saracie, dar nu si ”cui trebuia”? Adica nu lui Filat?

“Crestinul” Ionita Veaceslav este un papagal al lui Vlad Filat si miine va incerca sa contribuie la actiunea “Atac raider asupra Moldovei”, ca asta e rolul surupurilor verzi… (Avem, la sfirsitul acestui articol, un foiletonas la tema, ca sa ne si amuzam. Sintem siguri, va veti delecta…)

De cind lucrarile comisiilor create in Parlament pot aduce vreun rezultat? De aceea, ne luam curajula sa facem o predictie: nu va iesi nimic din discutarea subiectului in Legislativ, doar ca se va mai da drumul la niste aburi, provocati tot de “mecanicii de cale ferata”… Daca nu, as vrea sa vad ca cei trei lideri fac o declaratie intr-o conferinta de presa comuna, dupa o dezbatere in interior – lunga sau scurta. Daca se pisca numai de la distanta, raminindu-le complexele de inferioritate unul fata de celalalt, daca se mozoleste/museca subiectul raider la INFINIT, OARE – REPETAM – NU SE PREGATESTE O NOUA COALITIE MONSTRUIOASA cu formatiunile PLDM+PCRM? Ca, se pare, asta e obiectivul final al “isteriei antiraideriste” a verzilor politici. Ma intreb, insa, daca mafiotizarea e mai periculoasa decit comunizarea, desi comunizare fara mafiotizare nu exista si nu va exista. S-ar putea uni oare Filat cu Voronin, Dodonii si cu Tkaciucii, care au fost continuu impotriva viitorului european al populatiei romane? Atunci – cine e Filat? (Va spunem in foiletonasul de mai jos…)

Nu inzadar Zinuta Greceanii a declarat intr-un interviu dat unei publicatii precum ca nu vrea sa ne spuna ce stie, “doar ca o sa fie ta-a-a-re interesant in toamna!” Ce interesant poate fi in toamna? Unirea liberal-democratilor cu PCRM? Noi vrem lucruri interesante gen “schimbari, transformari, reforme, pedepsirea hotilor din cei 20 de ani de furt din averea publica, in special a comunistilor, vrem si stat de drept, si justitia in capul mesei! Asta vrem sa vedem intr-o conferinta de presa dupa o sedinta a Consiliului AIE, care trebuie sa dureze atit cit trebuie…

Sint multe de spus, ride lumea si cu talpile de noi, ca vorbim si nimic nu facem. Sau nu vrem? Sau vrem sa ne substituim tuturor institutiilor statului, in loc sa le functionalizam prin consens si vointa politica a intregii AIE-2? De ce asa? Ei cred ca noi nu stim. Ba stim si noi, stiu si cei ce vor citi acest articol.

ATAC ASUPRA MOLDOVEI (2) – ATACUL RAIDERILOR

De doua saptamini o naluca bintuie prin Moldova – naluca raiderilor. La o emisiune de la un post TV mai proguvernamental premierului ne-a spus ca atacul din 7 aprilie 2009 a fost floare la ureche fata de „atacul raiderilor”, la care ”statul nostru” a ţinut piept cu succes. Victoria s-a datorat, ca de obicei, “asumarii plenare” de catre marele voievod, alias “premier”. Sarmanelul, in costumul sau de 5 mii de euro, era sleit din puteri dupa o lupta crincena, ca  Ştefan cel Mare dupa Batalia de la Racova din 1457, cand a invins oastea de 120.000 de oameni a sultanul Mahomed, al carei capitan de frunte era Soliman Pasa. Abia de deschidea gura sa ne vorbeasca Filat, uitindu-se chioris la ziaristii si ”analistii” ce parca stiu, dar parca nu stiu cum sa se poarte…

Pina la istoricul act de asumare a responsabilitaţii de catre premierul voievod nimeni nu ştia cum arata raiderii (ii vedeti in poze) – niste hidre viclene si extrem de periculoase pentru cetaţeanul simplu. Ca sa vezi, in cei opt ani de comunism nu s-a constatat nici un caz ca raiderii sa preia fraudulos vreo afacere, probabil – anume de aceasta premierul a fost profet inainte de invazia raiderilor – “pericolul nu este comunizarea, ci mafiotizarea”. Poate, da, a fost un raider cu IPTEH-ul lui Vlad Filat… Ca l-a si invocat.

Dupa cum obişnuiesc, hidrele de raideri au lovit mişeleşte cind premierul nu era acasa. Fiintele viclene au stat de pinda zile in sir pina l-au vazut pe premier plecat la odihna pe insula Sicilia si au “traznit” acţiunile citorva banci.

„Cinismul atacatorilor” a mers pina acolo, incit unul a “avut impertinenta” sa se declare la televizor om cinstit si ca a procurat, din proprii bani, o „banculita” la Chişinau –http://www.youtube.com/watch?v=UpCnrq-OLHo&feature=player_embedded

Mare le-a fost mirarea celor iniţiaţi in tainele palatului cind  l-au recunoscut la televizor pe Renato Usatii, fostul consilier al premierului Filat. “Frumoasa si bestia” erau atit de apropiaţi, incit au sarbatorit – spun gurile rele si nu stim sa le credem sau nu- acum un an, ziua soţiei voievodului in cel mai luxos hotel de pe litoralul mediteranean al Turciei. Doar cu un an in urma, “bestia” i-a organizat si l-a insoţit pe primul intr-o vizita “privata” la Moscova, unde au avut mai multe intilniri de taina. S-a ajuns ca premierul l-a convins pe un fost coleg de partid sa-i vinda “bestiei” un apartament luxos in centrul oraşului. Si care a fost rasplata pentru grija purtata de voievod? “Bestia” a  aşteptat, “intr-o maniera cinica”, sa plece voievodul la odihna si si-a tras o „banculita” (micuta de tot…). Vorba generalului, caruia Filat ii spunea ce s-a intimplat cu tinerii ucisi la Durleti sau la Ialoveni: ”Mai-mai-mai…”

Premierul, la sigur, nu va prezenta explicatii, deoarece … o stim, EL nu este in poziţia sa comenteze… iar mai departe – dupa text.

Miercuri, premierul a plecat in Polonia sa-si ridice certificatul de Om (al anului). Vazindu-l cum pleca, ne venea sa strigam cerului  –  ”Cui ne laşi pe noi, stapane?”  Parca am gindit intr-un ceas rau. Inca se auzea vuietul turbinelor motoarelor avionului, iar hidrele de raideri au atacat din nou.  Matusa Maria din satul Tirsiteii de Jos mergea la prasit pe deal prin praf si arsita. Doar o clipa de neatenţie a fost suficienta ca un raider si-i sparleasca sapa. Mos Ion din Chistruieni a tragea la coasa cind un raider i-a şterpelit geanta cu merinde. Unei gospodine de la sud, un raider i-a muls vaca si a dus laptele intr-o zona libera de impozite, prin Panama. Un caz de-a dreptul revoltator a avut loc imediat dupa plecarea premierului, in satul Filiuşna, unde un coscogemete raider, “intr-o maniera cinica”,  i-a taiat calea unei biete vadane, in timp ce se intorcea seara acasa… 

Rauvoitorii premierului (platiti de raideri, bineinteles) vor susţine, intr-o voce, ca intreg acest spectacol are un singur scop – de a distrage atentia de la problemele reale ale statului, de la saracia care se adinceste zi cu zi, de la numarul tot mai mare de oameni ce isi parasesc bastina. Vor fi si din cei ce vor afirma ca guvernarea isi trateaza cetatenii ca pe niste timpiti din moment ce-i manipuleaza in asemenea hal. Duşmanii statalitatii vor susţine ca, in lipsa oricaror progrese in actul de guvernare, premierul a gasit o noua “fişca” ca sa-si faca PR si sa se erijeze in postura de „pahan”.

Exista şi dintre cei ce susţin ca intreg acest circ a fost gindit pentru a ascunde codiţa premierului şi a anturajului sau in aceasta poveste….

Nu putem fi de acord cu rauvoitorii, vandutii si dusmanii statalitatii. De aceasta data ii vom da dreptate premierului, care a declarat clar ca atacul asupra Moldovei din 7 aprilie 2009 a fost floare la ureche fata de atacul raiderilor. Problema e una vitala pentru fiecine.  Salariile mici, pensiile mizerabile, criminalitatea in masa, dezastrul din sfera sanatatii, inchiderea şcolilor de la sate, menţinerea lui Smirnov la putere in Tiraspol – toate  depind direct de cine e proprietarul a 10% dintr-o banca sau alta.  

In aceasta realitate crunta nu avem alta solutie decat promovarea unei legi in Parlament care ar avea doua articole: Articol 1. I se interzice premierului sa paraseasca R.Moldova (nici nu ştii la ce atac mai putem fi supuşi). Articolul 2. Se extinde pe viata mandatul actualului premier, deoarece altcineva cu certitudine nu va reuşi sa faca fata, „asumat”, oricaror presiuni.

P.S. Anul acesta, se spune, Liceul PROMETEU nu-i mai are ca elevi pe copiii premierului moldovean. Vladimir Filat şi-a mutat copii cu traiul in Elveţia. Copii moldovenilor merg prin praf şi noroi, prin arşiţa şi frig, la şcolile distruse şi neincalzite, iar copii voievodului merg la scoli private in Elvetia. Sa ne traieşti, boierule! 

P.S. la foileton.

Deunazi, veneam dinspre Telecentru si am fost somata de niste masini ale pazei de stat sa trag pe dreapta, ca trece un ”demnitar”. Mi s-a spus ca cel cu doua masini, adica vreo sase bodyguarzi, putea fi chiar Filat. La un moment dat, un cimpanzeu din masina mai ca a scos bita sa o arda peste masina mea. Care e diferenta de cimpanzeii lui Tarlev, care au pe constiinta un accident cu efecte nefaste? De cine se teme Filat, ce bunatate este si cui trebuie decit unui popor abstract in inchipuirea lui, numai bun de cumparat cu orez, funie si sapun!

Am auzit ca Ghimpu s-a mutat intr-o cladire aparte, mai jos de resedinta Presedintelui pentru protocol, de la intersectia strazii Maria Cebotari si a Bd-lui Stefan cel Mare, in cladirea fostului consulat al MAIE. Oare de ce? Mai aproape de sediile Presedintilor?

Luni dimineata ma deplasam cu masina pe str.Banulescu-Bodoni si am oprit, in timp ce, dupa cum am inteles, se curatea drumul pentru o delegatie chineza. M-am impotrivit si i-am incuiat pe ai mei cu nepotica de 7 luni in masina, iar un sefulet politist a tras un picior de ciuda in roata – frumoasa politie verde avem, auziti domnule Roibu: ”Mai-mai-mai!!!”

Scrie cineva pe un blog precum ca adevarul despre tentativele de atac raider asupra bancilor si intreprinderilor din Republica Moldova ar fi ca Filat are un procent considerabil la ProCreditBank, prin intermediul ProCredit Holding, peste 70%! Banca s-a inregistrat in Republica Moldova in 2007 (cind Filat isi facea partid)!!! Nu avea crestere vertiginoasa, astfel, sub presiunea premierului  (incepind cu 2009), au fost nevoiti sa ofere un procent considerabil unei firme off-shore, ce apartine premierului, asigurindu-se astfel cresterea profitului, evitarea controalelor fiscale (amintim ca Fiscul si Ministerul Finantelor sunt controlate de Filat). Banca a inregistrat in ultimii 2 ani (atentie de cand premierul e in  functie!!), o crestere mare, respectiv se datoreaza CRIȘEI asigurate de premier. Alt fapt interesant ca sediul e in IPTEH, care apartine lui Filat !!!

Filat s-a intilnit cu Smirnov si mai ca au declarat ca au puncte de vedere comune. Asta in situatia cind Smirnov este repudiat chiar de papusarii de la Kremlin. Ce tangente pot avea cei doi? Una, cea mai mare, este impidiecarea Unirii R.Moldova cu Romania si a intrarii in spatiul de securitate NATO. Celelalte o fi fiind palavrageala convenita de ambii despre UE, fara nici o speranta, interese de vami, contrabanda de tigari, afaceri, sprijin spre Presedintii. Asta nu e oare tradare? Iar marele “analist politic” si securist/spion de profesie Nicolae Chirtoaca, cel care a fost la Moscova atunci cind s-a semnat Acordul de pace moldo-rus in 1992, azi nu mai stie ca razboiul de la Nistru a fost dintre R.Moldova si Rusia… Ce sa mai spunem?

Toti latratorii angajati de Filat muncesc de transpira si pe fata, si pe dos. Ei chiar cred ca nu li se observa “stradania” respingatoare?

Urmatorul meu articol ar putea fi intitulat “Complotul Presedintilor” – idea mi-a venit dupa concertul oferit de Ambasada Poloniei cu ocazia preluarii Presedintiei in Consiliul UE. Acolo Filat a stat peste un rind in fata mea cu spatele, nu s-a salutat, fiind suparat ca mai scriu, avind-o ca vecina, peste o persoana, pe Natalia Gherman, iar peste vreo doua rinduri sttea si aiatolahul centristilor antiromani – Piotr Kirillovici. Lucinchi, cel care se ocupa mereu de readucerea comunistilor la guvernare.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

28 Comments

Add a Comment
 1. Cred ca doamna pavlicenco e una din primii politicieni care si-a dat seama ca Filat nu lucreaza nici o secunda pentru popor, iar toate ”show”-uri este creat de dinsu insusi.

 2. Marasm…. Годы берут свое….

 3. "ALGIRDAS PETROSIUS"

  NUMAI RE-STABILIREA „ACTULUI UNIRII ” PT. TOTDEAUNA
  A BASARABIEI CU TARA MAMA – ROMANIA,
  VOTAT DE SFATUL TARII DE LA CHISINAU LA 27 MARTIE 1918
  SI RECUNOSCUT DE MARILE PUTERI,
  NE MAI POATE SALVA DE OCUPATIA RUSO-COMUNISTA
  SI MAFIOTIZAREA CONSTANTA A REGIUNII DINTRE NISTRU-PRUT !
  E UNICA SOLUTIE ! ALTA SCAPARE NU EXISTA !
  SI NU POLITICIENII VOR RE-ACTUALIZA ADEVARUL ISTORIC,
  CI NOI – CEI MULTI, SIMPLI SI SARACI !
  CACI NU AVEM CE PIERDE !
  CI NUMAI DE CASTIGAT !

 4. "ALGIRDAS PETROSIUS"

  RE-VENIREA LA UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA :

  Val Butnaru: ” Avem „ţară”. Ce facem cu ea ? ” (II)
  Jurnal, 9 Septembrie 2011.
  ———————————————————————–––––––––
  “Acum două săptămâni, am scris un articol cu acest titlu în care spuneam că, în condiţiile în care clasa politică nu e în stare să propună, timp de 20 de ani, o idee de ieşire din mizeria în care ne aflăm, singura soluţie pe care o văd este integrarea R. Moldova în circuitul economic al României, astfel ca acest teritoriu să se numească Regiunea Sud-Est”.
  —————————————————————————––––––––-
  cititi continuarea aici:
  http://ziar.jurnal.md/2011/09/09/val-butnaru-avem-%E2%80%9Etara%E2%80%9D-ce-facem-cu-ea-ii/#more-14296

 5. articolul e atit de stupid incit iti trezeste dorinta d a vomita… critica e bine, doar ca nu trebuie sa evolueze intr-o diaree verbala. si care i problema ca copii premierului invatsa in elvetia? are bani, are dorinta, de ce nu? traim oare in comunism cind toti ca unul eram nevoiti sa imblam in scoli prin noroi si ploaie? fiecare are dreptul de a alege institutia d invatsamint unde doreste sa si continuie studiile.
  si oare e atit de rau ca filat a inceput sa lupte cu faradelegele din md? chiar doriti ca raidurile asupra buissnesului sa continuie?
  ps. iarasi articol in acelasi stil…. inainte ii scuipati pe comunisti, acum p pldm. chiar invidia moldoveneasca e asa d mare?

 6. nu prea am inteles in general sensul articolului, dar( a cata oara) observ ca dumitale ai talente extraordinare ziaristice. esti, vorba sovietica, un fel de tanase in fusta. Dupa etichetul de harbuz придумаит ди матали pentru pldm, iaca na urmeaza „surupul verde” pt ionita. bestial!!!
  Si, odata in plus, ma conving ca la persoane (ultra)labile dpdv psihic, uneori se ascund niste talente pe care nu le vezi la plebsu de duzina (in cazul dumitali-talent ziaristic)
  In ce priveste soarta Moldovei, prevestesc ca prin 2020 vom avea premier pe (cetateanul de onoare al causeniului)V. platon. cam toti premierii din moldova s au ocupat (au inceput) cu raiderismul…

 7. Fraza „aiatolahul centristilor antiromani” – Piotr Kirillovici – вообще е ultrabestiala!

 8. @des 🙂
  culmea ipocriziei e ca Pavlicenco are sloganul: viata nu merita sa o traiesti decit in demnitate.

 9. consider ca intradevar lumea trebuie alertata de unele posibile coalitii care n-ar fi in interestul national.
  dar nu in modul descris mai sus… n-au ajuns doar oamenii de pe net sa se coboare la nivelul politicienilor, nu? 🙂

 10. ma mira f. mult judecata(daca o putem numi judecata)lui des unde dinsul se intreaba:”si care-i problema ca copiii primului invata in elvetia.problema e in aceia ca pe urma copiii primului vor adera la presedintia rm ca si fiica lui snegur- natalia german pentru ca a invatat in anglia iar ai tai o sa le spele calciile.

 11. Stati maldavanilor in tara voastra si nu visati cai verzi pe pereti cu integrari economice in spatiul romanesc.Voi aveti prea putin in comun cu romanismul si acum sa ne legam noi romanii o piatra de moara la gat mai bine lipsa.Fiecate cu p…a masii,romanii cu poporul lor natural iar maldavanii cu poporul lor artificial.

 12. Da, Ctin, ai dreptate, pe urma copii moldovenilor vor spala calcailor noilor oligarhi! Rusoi mascati precum Gherman sau fiul lui Lucinschi ne vor duce de coarne ca pe boi. Mai nou, la Chisinau se constituie o noua micro-burghezie, pretins democrata, care, intre noi fie vorba, nu este departe de vechea garda a lui Voronin. Ce mai, vin ai noştri, pleacă-ai noştri, noi rămânem tot ca proştii…

  http://www.youtube.com/watch?v=i8qrpFWwPVA

 13. Дорогая Виталья, что мы без тебя делали?
  Вы наш оплот и будущее!
  Вместе с Плохотнюком Вы дприведете нас в светлое будующее!
  Мы верим в Вас!
  Вы наша надежда, наша дорогая!

 14. Am un vecin dezghetat la minte dar betivan la apucaturi. Acest vecin al meu umbla cam cu aceleasi vorbe ca si prostul Mehmet.

 15. Cum se traduce „raider” in romana? Nu de alta, dar cosmopolitismul asta, cand nici limba romana nu se cunoaste bine in Republica Moldova, devine ridicol.

 16. Pt ctin

  Problema e ca atunci cind copiii tai sint protejati, nu te doare pt altii. Eu niciodata nu am depins politic de nimeni prin fiica mnea, violonista, care a plecat cu prima promotie, in 1992, in Romania, a invatat la Liceul d emuzica „Dinu Lipatti”, a absolvit conservatorul la Chisinau, a sustinut examenele de admitere la doctorat si a intrat prin concurs la Hamburg la Scoala superioara de muzica si teatru, acum lucreaza acolo din 2001. Nu am depins de Lucinschi, Voronin, pt ca am o fiica diplomat sau un fecior businessman sau care se drogheaza… De aceea, fostii nostri Presedinti sint cum sint.

  Fiica mea lucreaza, ma ajuta si pe mine, cinta in orchestre si ii invata pe copii vioara, iar copiii dumitale poate ca spala picioarele demnitarilor sau bucatariile din Italia si Spania.

 17. Pt Victor

  Vi s Plahotniuckom? A cito govoreat druzia?

 18. Pt Mircea Popescu

  Sper sa vezi ca eu pun cuvintul in ghilimele. E vorba de preluarea proprietatii cuiva de catre cineva prin forta sau prin decizii abuzive de judecata. E o realitate din statul banditesc Rusia. Numai ca de e „raider” sau nu trebuie sa decida judecata, nu Filat si „tso(pii)apele”.

 19. Vitalia, nu la tine ma refer, ci la jurnalistii care folosesc cuvinte straine pentru o populatie nu destul de cultivata.
  Apoi „raider” poate avea si sensul de piraterie, nu de coruptie a sistemului.

 20. PENTRU NOSTALGICII dipa Imperiul rus, va recomand sa cititi articolul de mai jos, ca sa va treziti la realitatea ruseasca…

  ….

  Любителям «великой России» на заметку

  Время публикации: 13 сентября 2011 г., 20:34

  Пока российская системная «оппозиция» уныло спорит, какой вариант бойкота предложить избирателям на грядущих декабрьских «выборах», —
  оппозиция украинская требует присвоить звание героя Украины революционеру Дмитрию Богрову, убившему 100 лет назад в Киеве русского премьер-министра Столыпина!..

  Одно это уже наглядно показывает всю разницу украинской и российской политической жизни.

  В России диверсионные операции кавказских моджахедов осуждаются хором, ритуально и с суеверным ужасом всеми — от Путина до последнего «оппозиционера» вроде Каспарова.

  В Украине же националисты, сторонники избавления от кровавой москальской оккупации, сперва задорно жарили яичницу на языческом капище «вечного огня» в Киеве,

  потом весело (и поделом) били морды красным промосковским шовинистам во Львове в их (шовинистов) праздничек 9 мая, — а теперь вот выступили с отличной идеей:

  дать звание героя Богрову. Смачно плюнув тем самым, между прочим, в имперское мурло кровавой Русни, мечтающей по сей день «вернуть» под свое ярмо Украину.

  Ибо даже для дешевеньких российских «либералов» и «демократов» перестроечного разлива Столыпин всегда был кумиром, символом якобы прогрессивной, идущей по капиталистическому пути (земельная реформа!) России.

  Естественно, остающейся при этом империей и тюрьмой народов, прославленной своими изуверскими пытками и скотским отношением ко всем, кто смеет критиковать русскую власть.

  Столыпинский вагон и «столыпинский галстук» — вот лучшие символы этой «великой России», обожаемой «либеральными» «оппозиционерами» вроде Немцова, жалкой генерацией трусливых ничтожеств, еще с начала 90-х избравших символом своего «демократического» движения фигуру безумного маньяка, садиста и палача Петра I..

  Когда киевский суд объявил о взятии под стражу Тимошенко — присутствующие в зале, в том числе и депутаты парламента, начали форменную драку с судебными приставами и специально вызванным для охраны спецподразделением. Юлю, правда, все-таки увезли, но потасовка в зале суда и на улице возле него была мощная, сопротивление «мусорам» было вполне открытое. Возможно ли что-то подобное в России?

  Достаточно задать себе этот вопрос, чтобы уже тем самым получить на него ответ. В России возможны лишь мазохистские выходы каждое 31-е число на одну и ту же площадь — под одни и те же ОМОНовские дубинки, под все тот же жестокий разгон, арест и 15 суток — без малейшей попытки сопротивления каждый раз…

  Что ж, герои борются и чтят своих предшественников, героев революционного террора 100-летней давности. Трусы, ничтожества и рабы в стране рабов холуйски призывают прийти на абсолютно и заведомо фальшивые «выборы», чтобы тем самым увеличить явку — как будто чей-то приход сможет стать для верных путинско-чуровских кадров хоть малейшей помехой для годами отработанных фальсификаций!..

  Русские рабы несут это государство в себе, — и неважно, что они о нем думают, считают ли себя верными подданными этого государства и Путина-батюшки, или же «оппозицией» и «реформаторами».

  Они просто не могут мыслить вне этих рабских, тоталитарных рамок, которые в рабском русском государстве все века его существования будущий раб впитывал уже с молоком матери, если не с генами отца еще раньше.

  Они не могут представить себе, например, что Украина — это другая, независимая от них страна, которая никогда больше не вернется под русское колониальное ярмо, как бы всем русским — и лояльным, и «оппозиции» — этого ни хотелось.

  Или что Северная Япония, сиречь Курильские острова — законно принадлежат Японии, у которой были Сталиным нагло и вероломно отхвачены; и при этом никакие ссылки на «итоги 2-й Мировой войны» и тем паче на признание другими странами этого сталинского захвата, не действуют, — острова таки японские, и их таки придется вернуть.

  Ну, и совсем уж не понимает русский Ванька, даже и «оппозиционный», наиболее продвинутый, преданно смотрящий в рот Немцову, — что свобода слова существует ДЛЯ ВСЕХ, и если рыть другому яму, натравливать на кого-то другого центр «Э» (да притом еще хвалить его за хорошую работу) — то можно, как говорит пословица, самому в эту яму (то бишь центр) и угодить….

  Что ж, поделом им будет, если они и угодят. Как, в общем-то, при всей традиционной солидарности с политзэками, не вызывают почему-то настоящего, горячего, искреннего сочувствия арестованные «нацболы», лимоновцы. Враг моего врага — да, и для «водяного перемирия» Путин — достаточная причина сам по себе.

  Но искренней человеческой симпатии не вызывают и не могут вызвать люди, постоянно сами проповедующие все «прелести» бывшего СССР и сталинского тоталитарного режима. Когда их самих стали сажать, они немного приглушили, замаскировали эту откровенную сталинщину, но все равно — хоть флаг и перекрасили в черный цвет, серп и молот на нем уже говорят сами за себя.

  А вот когда Русня напала на Грузию в 2008-м — тут-то и наступил для лимоновцев «момент истины» и открытой поддержки Путина и его агрессии… И «либералы», друзья прямого и открытого сталиниста Удальцова, вместе с ним и с его шпаной проводящие все уличные акции, митинги и пр. — не будут вызывать, увы, жалости, когда будут ждать в камере смертников расстрела новыми властями в удальцовско-лимоновской «другой России»…

  Ибо другой она стать не может, увы. Либо борьба за свободу, то есть за полную и окончательную смерть кровавой Русни — либо за рабство и тысячелетнюю тиранию, в генах у русских сидящую парадигму несвободы, фашизм и империализм. Третьего не дано.

  Как и в случае с другими героями Украины — Бандерой и Шухевичем, главными врагами московского большевистского режима 40–50-х — Украина Дмитрия Богрова выступила 100 лет назад как освободительная, антиимперская сила, как родина Свободы не только для своего народа, но и для русских. Другое дело, что русским свобода не только не нужна, но и ненавистна…

  Прошло 100 лет. Пройдено еще 2 витка по тому же кругу — через 1917 и 1991 годы, когда оба раза казалось, что наконец-то с империей зла и рабства покончено… «Великие потрясения», которыми пугал еще Столыпин, сегодня необходимы более, чем когда-либо, — осталось лишь ударить посильнее, чтобы это прогнившее государство рухнуло навсегда.

  Но — вместо неверного и не близкого, может быть, еще Гаагского трибунала по бывшей России – пусть уже сегодня получат свою верную и быструю пулю, как Столыпин, или бомбу, как Александр II, все их сегодняшние имперские наследнички…

  Борис Стомахин

 21. Eşti din ce în ce mai penibilă. Trebuie să-ţi dai seama că mai există şi o limită. Să fii îngropată în bani că tot ar trebui să-ţi dai seama că nu se merită batjocura asta faţă de tine însuţi.

 22. UNIUNEA EUROPEANA invita Rusia sa nu puna bete in roate proiectului NABUCCO – conductei de gaze Trans- Caspica –

  si sa nu faca presiuni asupra Turkmenistanului si Ajerbaijanului, declara comisarul UE in probleme energetice, scrie ziarul german Deutsche Welle.

  Crearea acestei conducte este in interesul mai multor tari si rezervele de gaze din Asia Centrala sunt cu mult mai mari decat ale Rusiei…

  Comisarul aminteste Rusiei ca sa nu foloseasca gazul ca instrument politic.

  …………………………

  ЕВРОСОЮЗ. ЕС призывает Россию не препятствовать проекту NABUCCO

  Время публикации: Сегодня в 13:45

  Европейский союз призывает Россию «не ставить палки в колеса» Транскаспийскому газопроводу, проекту NABUCCO и не давить на Туркмению и Азербайджан — заявил еврокомиссар по вопросам энергетики Гюнтер Оттингер, передает Deutsche Welle.

  Он напомнил, что газопровод NABUCCO, наряду с менее масштабными проектами — Трансадриатическим газопроводом (ТАР) и проектом «Турция-Греция-Италия Интерконнектор (ITGI) — входят в системы «Южный коридор». Они предусматривают поставку газа через уже существующую транспортную систему Турции, но требуют, в частности, прокладки подводных и наземных газопроводов.

  Оттингер убежден, что основные стратегические решения по «Южному коридору» будут приняты до конца этого года. Он назвал доступ Евросоюза к Прикаспийскому региону и Центральной Азии, где хранятся самые большие в мире запасы природного газа, превышающие даже российские, ключевым вопросом для ЕС.

  «Если Москва смирится с тем, что «Южный коридор» является неизбежным, и что Туркменистан и Азербайджан имеют право принимать самостоятельные решения, то европейцы будут значительно больше доверять такому энергоносителю, как газ.

  Если россияне будут пытаться ставить палки в колеса NABUCCO технически, прокладывая газопровод «Южный поток», или политически, осуществляя давление на Ашхабад и Баку, я лично буду меньше доверять долгосрочным газовым контрактам и меньше верить в тезис о том, что газ не является для России политическим инструментом», — пояснил Оттингер.

 23. RUSII PESTE HOTARE. In Vilnus, un jurnalsit rus, dupa ce si-a petrecut noaptea intr-o casa de toleranta, dimineata nu a platit si pentru asta a fost batut.

  Fiind aruncat in strada, cu capul spart si turmentat, a fost vazut de un taxist care a informat politia.

  Rasul de rus, la politia a declarat, ca nimeni nu l-a batut, ca ranile si le-a facut singur si ca altceva nu are de declarat.

  UITE ASA, SA-I CREZI PE rusi!!!!

  …………….

  РУССКИЕ ЗА ГРАНИЦЕЙ.

  Пьяный московский журналист устроил драку при выходе из публичного дома в Вильнюсе

  Время публикации: Сегодня

  По сообщению литовской прессы, пьяный 28-летний московский журналист из «Советского спорта», главный редактор русского сайта Sovsport.ru Абаренов, прибывший из Москвы в Вильнюс освещать какое-то спортивное мероприятие, выходя рано утром в понедельник 12 сентября из публичного дома «Гелиос» в центре города на улице Диджейи, скорее всего не заплатив, полез в драку, и ему проломили голову. О драке в полицию сообщил водитель такси. Полиция обнаружил на месте драки только русского. Скорая помощь увезла его в больницу.

  Вместе с Абареновым от «Советского спорта» из Москвы в Вильнюс прибыл на спортивное мероприятие также его коллега, журналист с русской фамилией Зильберт.

  Во вторник глава 3-го комиссариата полиции Вильнюса Рамунас Шилобритас рассказал, что русский отказался говорить о происшествии с сотрудниками полиции. Он лишь заявил, что никакого конфликта не было, он повредил себя сам и больше ничего говорить не будет

 24. Pt Valentyn

  Coarda atinsa de mine in articol pare foarte sensibila.. Dreptatea doare, nu?.

 25. Bravo, Ucraina!
  Ieri ucrainenii l-au alungat din tara, deportandu-l inapoi in Maruska Rusia pe un agent al FSB-ului care fromase in Ucraina o structura pseudo-kazaceaska „Soboli” care se ocupa, de fapt, de intrigi si vrajba intre minoritati impotriva poporului ucrainean.

  INTREBARE: CATI AGENTI de felul acesta sunt la noi sic ati sunt depistati si alungati???

  ………….

  УКРАИНА. Из Украины выдворен крупный русский агент тербанд ФСБ и РПЦ (ФСБ)

  Время публикации: 14 сентября 2011 г., 22:52

  По сообщениям СМИ, из Украины в Россию выдворен бандглаварь созданной ФСБ прорусский псевдоказачьей структуры «Соболь» Виталий Храмов, сообщает украинская служба Би-Би-Си. Решение о депортации русского преступника принял окружной административный суд Крыма по искам МВД и СБУ.

  По информации радиостанции, ряженого русскоговорящего казачка выслали за незаконное получение украинского паспорта (сообщается, что он имеет гражданство и России, и Украины). В то же время суд поддержал и другие обвинения правоохранительных органов в отношении Храмова. Суд согласился, что деятельность главаря «Соболя» ведет к разжиганию межнациональной и межконфессиональной розни в Крыму, а его дальнейшее пребывание на территории Украины представляет угрозу общественному порядку.

  Депортация прошла в ночь на 14 сентября. Русские чекисты «пограничники» сначала не пропускали Храмова, так как он не выполнил в Украине задание, возложенное на него органами госбезопасности России, однако затем, созвонившись с Лубянкой, позволили незадачливому агенту пересечь границу.

  Чекист Храмов в июне 2011 года был осужден за разжигание межнациональной и межрелигиозной вражды. Под суд он попал за выступления на пикете, состоявшемся 16 апреля 2010 года в Симферополе, а также на похоронах ребенка (21 июня 2010 года).

  По данным прокуратуры, русскоговорящий чекист «атаман» совершил действия, направленные на разжигание межнациональной розни, вражды и ненависти, а также оскорблял украинцев, евреев, крымских татар и мусульман.

  Центральный районный суд Симферополя признал атамана виновным и оштрафовал его, обязав также компенсировать судебные издержки. Храмов в ответ заявил, что власть ведет себя по отношению к нему как «червяк в седалище». Эту формулировку он, выступая перед сообщниками, собравшимися у здания суда, повторил несколько раз. Сообщники поддержали его пьяными выкриками «Позор!».

  Ряженый казачок выступал за новое порабощение Украины Россией. Он также высказывался за то, чтобы бандглаварь РПЦ (ФСБ) Гундяев ввел в Украине «прямое патриаршее правление».

 26. JOS Filat si cu tata mafia acesta care bintuie in ultima perioada in Rm toti se rup in ultima perioada la fotoliu de presedintele Rm Filat a mai demonstrat inka o data ca nu este verde dar rosu… Sau intilnit doua clanuri la momentul dat clanul PLahtniuc si Filat aceste clanuri fac un spectacol de prost gust ei vreau sa distraga populatia de la probleme stringente ale RM vai de capul la tarisoara acesta .. Ma ghindesc oare cind lumea acesta va prinde la minte sa aleaga guvernanti care sa fie pentru popor … asa va trebuie lume as ales partidele care se vad mai des pe la TV ,dar na sa ales PNL care este pentru unire pentru Moldova nu se prevede fratilor un vitor bun pentru Moldova pakat… tara e frumoasa dar guvernanti neprofisionisti !!

 27. Chiar de aceasta data a-ti dat-o cu totul in bara, Dna Pavlicenco! Daca nu stiti ce s-a intimplat in realitate, de ce scrieti prostii presupuse? Eu personal cunosc situatia pe dinauntru si pot sa va spun ca intr-adevra au fost si continua atacuri raider menite sa distruga securitatea economica a RM. Sa va fie frica de Dumnezeu ca atita vorbire de rau va permiteti …

 28. pentru pavlicenco.tare mai esti in dodii ,fa.mi-am spus si eu punctul de vedere in legatura cu judecata lui des,ca asta gresala facem noi moldovenii,ii rugam pe calaii nostri sa ne frece,iar tu neintrind in esenta sai cu gura mare asupra la toti.ca cica numai ai tai is copii iar restul is mitocani si spala latrinele in europa.te-am stimat si respectat dar am gresit.sa-ti fie de bine tie si copiilor tai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *