“SIS şi PG, pe «urmele» lui Voronin”? Si unde e „patronul” PL?

Este ingrozitor sa citesti asa ceva. Se sustine ca institutiile statului au fost „partajate” intre aliatii din AIE-2. Iar SIS-ul „i-ar fi revenit” PL-ului… Cu ce se ocupa Ghimpu, daca nu stie de aceste lucruri, spuse in ziar, si nu incearca sa schimbe situatia la SIS? Cind vom avea oare un SIS macar moldovenesc, daca nu romanesc, macar neantiromanesc, numai nu rusesc si antiromanesc? Va raspund eu: cind aliatii nu se vor teme de Legea lustratiei, cind nu vor fi „intr-un pumn strins” numai pentru troaca publica. Ca asta fac acum, se bat pentru aceasta treuca si uita de toate, mai ales de identitatea nationala, de spiritul national, de idealul national, de lege, de imperativul de a-i apara pe cetateni in fata sistemului inca puternic antiromanesc…VP

http://www.zdg.md/investigatii/sis-si-pg-pe-urmele-lui-voronin

La doi ani de la evenimentele din aprilie 2009 şi la aproape doi ani de la debarcarea comuniştilor de la putere, Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova (SIS) şi Procuratura Generală (PG) continuă să meargă pe pista lansată de Voronin, precum că România ar fi implicată în evenimentele din primăvara anului 2009 de la Chişinău.

Mai mulţi tineri, foşti şi actuali membri ai unor organizaţii pro-româneşti din R. Moldova, susţin că ofiţeri SIS şi procurori fac presiuni asupra lor pentru a recunoaşte că «sunt agenţi sub acoperire, că «românismul» e o ideologie duşmană R. Moldova şi că s-au întâlnit cu liderii AIE înainte de evenimentele din aprilie 2009». Procurorii nu neagă că ar fi audiat asemenea persoane, dar afirmă că nu au obligat pe nimeni să facă anumite declaraţii.

Imediat după «revolta» de la 7 aprilie 2009, Vladimir Voronin, susţinut de Valeriu Gurbulea, procurorul general de atunci, şi de Artur Reşetnicov, directorul SIS, declara că evenimentele din aprilie 2009 au fost organizate şi susţinute de România. Ulterior, Voronin a decis chiar expulzarea a doi diplomaţi de la Ambasada României şi introducerea regimului de vize pentru cetăţenii români.

«Românismul» — o ideologie duşmană R. Moldova?

La doi ani de la acele declaraţii, lucrurile nu par să fi avansat prea mult în acţiunile anchetatorilor. Deşi după venirea AIE la guvernare SIS-ul a revenit Partidului Liberal, iar PG – PD-ului spre a fi gestionate, colaboratatorii acestor instituţii continuă să «investigheze» ideea că vinovaţi de evenimentele din aprilie ar fi membri ai organizaţiilor pro-româneşti de la Chişinău. Mai mulţi tineri, lideri ai acestor organizaţii, au fost chemaţi în ultima perioadă la PG pentru a oferi declaraţii în acest sens.

Victor Stamatov este membru fondator al Mişcării Naţional Creştine, fost membru al Forţei «Noua Dreaptă» şi participant activ în ultimii 7 ani la acţiunile pro-româneşti de la Chişinău. Pe 24 martie 2011, acesta a fost invitat la procuratură, «la o discuţie neoficială» despre evenimentele din aprilie 2009. «Timp de 4-5 ore, am fost supus unui interogatoriu NKVD-ist, ameninţat şi persecutat din cauza convingerilor naţionaliste şi apartenenţei etnice. În birou era procurorul Lilian Cociu şi alte 3 persoane. Acestea nu s-au prezentat, dar am înţeles că sunt colaboratori ai SIS. Am fost catalogat ca «duşman al poporului», deoarece m-am declarat în apărarea românismului. Îmi inoculau că «românismul» e o ideologie duşmană R. Moldova, care nu are nimic în comun cu istoria şi realităţile ţării noastre», povesteşte tânărul.

Ofiţeri SIS: «De ce nu te-ai sinucis?»

Ulterior, discuţiile au ajuns şi la evenimentele din aprilie 2009. «Din start, ofiţerii SIS m-au întrebat de ce nu m-am sinucis pe data de 6 aprilie împreună cu toată lumea din faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, deoarece, după logica lor, noi, scandând «mai bine mort decât comunist», trebuia să ne ţinem de cuvânt. Am recunoscut că eu sunt persoana care a adus bannerul alb şi că eu am început să scriu cu carioca «mai bine mort decât comunist». M-au întrebat la nesfârşit ce legătură am cu liderii AIE, dar şi cu Mark Tkaciuk. Insistau să-l denunţ pe Sergiu Laşcu, liderul Mişcării Naţional Creştine, şi să confirm că, de fapt, am primit indicaţii şi am fost instruit de el să organizez acţiunile violente din acea zi. Fiind un fals, am refuzat această colaborare.» La sfârşitul discuţiei «neoficiale», Victor spune că a fost anunţat că toate declaraţiile sale au fost făcute în cadrul unui dosar penal. A fugit din R. Moldova

Peste două luni, adică pe 29 mai 2011, pe la 11.00, Lilian Cociu şi cei trei necunoscuţi au venit la locul de muncă al lui Victor Stamatov şi au efectuat o percheziţie. «Căutau materiale promotoare de «românism». Până şi buzunarele, cărţile de vizită de la lucru şi o icoană din portmoneu au fost controlate cu rigurozitate.» Ulterior, cei cinci au plecat acasă la Stamatov, unde a urmat o altă percheziţie. «Au insistat că sunt un colaborator al securităţii româneşti, antrenat de mişcările naziste şi legionare din România, că am legături cu liderii AIE şi cu Mark Tkaciuk. Pe lângă asta, mă obligau să recunosc implicarea României în evenimentele din aprilie şi să denunţ toţi apărătorii românismului, prezentându-i ca nazişti şi colaboratori ai serviciilor secrete străine. După ce am fost ameninţat cu puşcăria şi răfuiala fizică, am acceptat «colaborarea». Mi s-a spus deschis că, a doua zi, «respectându-mi promisiunile», va trebui să vin la Procuratură. Dimineaţa următoare, cu un tricou, un ceas pe mână şi ceva marunţiş în buzunar, am fugit din R. Moldova», a conchis Victor. Acesta se află acum peste hotare, decis să nu revină în R. Moldova în viitorul apropiat.

Tineri cu viziuni româneşti, sub «lupă»

Contactat de ZdG, Sergiu Laşcu, liderul «Mişcării Naţional Creştine», a confirmat cele spuse de Stamatov. “Şi alţi băieţi sunt chemaţi să depună declaraţii contra mea. Aceştia la fel sunt persecutaţi», spune Laşcu. «Atâta vreme cât la putere se va afla un partid neocomunist cum este PD-ul, care mai conduce şi Procuratura, vom avea astfel de acţiuni. Ce s-a schimbat la SIS? Doar şeful e altul, nu şi alţi angajaţi, care sunt pro-comunişti. Ce făcea Marian Lupu pe 7 aprilie?», se întreabă Laşcu. Acesta a fost condamnat la o amendă de 20 mii de lei «pentru participarea activă la dezordinile în masă din aprilie 2009». Sergiu spune că va ataca decizia în instanţele superioare.

Şi V. S., alt tânăr cu viziuni româneşti, a avut şi încă mai are mari probleme cu angajaţii SIS şi ai PG. Acesta a fost arestat în această iarnă, pe o perioadă de patru zile, fiind interogat continuu. Lui şi familiei sale le-au fost confiscate paşapoartele româneşti, interzicându-i-se să părăsească R. Moldova. Reţinerea sa a fost ţinută în secret de organele de anchetă.

Blogger-ul Dragoş Galbur susţine că cel puţin 7 tineri cu viziuni româneşti sunt încă sub presiunea SIS şi PG, fiind obligaţi să recunoască anumite lucruri. Cociu nu face declaraţii, Pântea neagă acuzaţiile

ZdG a încercat să ia legătura cu Lilian Cociu, procurorul care l-a audiat pe Victor Stamatov. Corneliu Bratunov, superiorul lui Cociu, ne-a spus că acesta nu ar fi în drept să dea declaraţii pentru presă. Serviciul de presă al PG ne-a redirecţionat către Andrei Pântea, prim-adjunctul procurorului general, responsabil de urmărirea penală în dosarele «7 aprilie».

«Nu cred că au fost obligaţi să facă anumite declaraţii. Cunosc că Stamatov a fost audiat de colaboratorii procuraturii, dar nu putem obliga pe nimeni să dea declaraţii false. De ce pe dvs. nu v-a solicitat nimeni să daţi declaraţii false? Nu e bine când se încearcă manipularea opiniei publice», crede Pântea.

«E imposibil ca un procuror să-i spună cuiva că «românismul» e o ideologie duşmană R. Moldova. Fiecare om are dreptul la opinia sa», a mai spus Pântea pentru ZdG. El a precizat că procurorii verifică mai multe piste privind evenimentele din 7 aprilie. «Se verifică mai multe versiuni, inclusiv o eventuală legătură dintre rusul Eduard Baghirov, acuzat oficial de implicarea în evenimentele din aprilie 2009, Mişcarea Naţional Creştină sau Forţa ”Noua Dreaptă», a lăsat să se înţeleagă Pântea.

De ce se teme Tkaciuk?

Referitor la briefingul de presă organizat de Mark Tkaciuk, în care comunistul atenţiona că în următoarea perioadă se va încerca o discreditare a PCRM în legătură cu evenimentele din aprilie, Pântea a precizat: «De ce ar trebui să facă asemenea declaraţii? Poate îşi face griji? Îmi pun şi eu întrebarea. Poate cunoaşte ceva mai mult? Sigur că-l vom invita oficial, poate ne comunică ceea ce nu cunoaşte PG». Întrebat dacă PG mai investighează ipoteza potrivit căreia România ar fi implicată în vreun fel în evenimentele din aprilie 2009, Pântea a spus: «Fosta guvernare a investigat această ipoteză. La momentul de faţă, PG nu anchetează o linie fixă. Se lucrează cu persoane şi fapte concrete. Nu pornim de la interese geopolitice». Pântea a lăsat să se înţeleagă că procurorii investighează dacă, în cadrul organizaţiilor pro-româneşti din R. Moldova, activează persoane care au alte interese decât cele declarate oficial.

În actele intrate în posesia ZdG, apare numele unuia dintre cei trei colaboratori SIS care a participat, alături de Lilian Cociu, la audierea lui Stamatov. Acesta a semnat în procesul-verbal de percheziţie cu numele Alexandru Balan. Serviciul de Presă al SIS ne-a informat că în conformitate cu legislaţia R. Moldova datele despre angajaţii SIS sunt confidenţiale şi pentru a afla mai multe detalii despre dosarele din aprilie, să ne adresăm PG, pentru că SIS nu este organ de urmărire penală.

Victor MOŞNEAG

 

Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
  1. RRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!! Asta eu asa ma enerrrrrrrrrvez, nici o schimbare in tara asta, lasitate, coruptie, banditizm la nivel politic si nimic alta, nu degeaba lumea inca pleaca, pleaca si pleaca din tara, si nu pleaca batrinii ci tinerii, pacat.
    Noapte buna Chisinau, Noapte buna Basarabie…

  2. Un sincer bravo,pentru articolul publicat,si deasemenea,pentru autorul acelui articol ! Iar cat despre „romanismul”, sau „proromanismul”, afisat in piept,de catre anumiti factori de conducere si decizionali,din RM, este doar o simpla „perdea de fum”! Pe afara e vopsit gardul,inauntru-i leopardul ! Dar noroc,ca lumea,a mai inceput sa se destepte,chiar si la mine in Romania,si am mai ridicat „garda”, mai sus,ca…nu se stie ! Vorba romanului : frate-frate,dar branza este pe bani !

  3. Cei care au votat PL (Ghimpu si Chirtoaca) din motivatie, considerente patriotice, romanesti, face-ti concluziile de rigoare, oameni buni! La conducere avem o gasca de banditi prorusi la fel ca cel comunist …

  4. Dortmund” spune:
    1 iulie 2011, la 10:10
    Cei care au votat PL (Ghimpu si Chirtoaca) din motivatie, considerente patriotice, romanesti, face-ti concluziile de rigoare, oameni buni! La conducere avem o gasca de banditi prorusi la fel ca cel comunist …

    Si ce trebuia sa votam? PCRM? Sau PDM? Ori PLDM? Sunt alte variante? Ori poate PNL cu 10 mandate avea sa faca mai mult? Din afara parlamentului toti sunt mesteri la vorbit.
    Nu zic ca PL face totul cum trebuie, dar asta e… ceva mai bun nu cred ca avem.

  5. La fel ca si in Georgia, rusii de la Kremlin nu se potolesc, ci vor sa continue propaganda anti-nationala in Ucraina, folosind pentru asta diversionisti si agenti secreti ai Moscovei…

    Oare si la noi folosesc aceleasi metode? Sau altele????

    ….

    ЧЕКИЗМ.

    ФСБ отправляет своих «русских националистов» на украинский фронт

    Время публикации: 30 июня 2011 г., 21:21

    По сообщениям СМИ, созданное недавно Лубянкой «этнополитическое» объединение «Русские», куда вошли подставные чекистские структуры русскоговорящих агентов ФСБ «Славянский союз» и «Движения против нелегальной иммиграции», намерено развернуть активную подрывную деятельность в Украине.

    Как сообщил один из главарей «русских» Поткин, действующие в Украине чекистские организации объединяются с «русскими» в Москве в порядке укрупнения.

    «Есть мнение (на Лубянке — КЦ), что организация «Русские» должна усилить свою работу на Украине, что русские общины на Украине должны быть включены в орбиту деятельности национально-политического объединения для отстаивания своих прав», – сказал Поткин.

    Помимо проведения прямых провокаций, поткинцы будет насаждать в Украине надоевшую всем русскую пропаганду:

    «Я считаю, что акценты, расставленные русским населением Украины, неправильны. Русское население также пострадало от голодомора, как и украинское.

    Этот факт надо признавать. В том же Поволжье, северном Казахстане, Тамбове и других областях – все это было, был голодомор», – повторил Поткин «аргументы» лубянской пропаганды, упуская, естественно, что

    в России жертвами голода стало несколько сот тысяч человек, а в Украине русские уничтожили в сознательно созданном ими Голодоморе более 15 миллионов (!) украинцев.

    В настоящее время Поткин находится в «неформальной» командировке от ФСБ в Украине и «изучает возможные формы работы» лубянских «русских».

    .

    По его словам, во второй половине июля планируется очередной вояж московских «русских» в Украину. «Не исключено, что в программе поездок будет Крым», зловеще пригрозил украинцам Поткин.

    Напомним, что ранее для подрывной деятельности ФСБ засылало из Москвы в Украину, в основном в Крым и Одессу, «левых», в частности небезызвестную бывшую проститутку из Донецка, соплеменницу Поткина Ольгу Касьяненко, выступающую под кличкой «Матильда Дон».

    Проживающая под Москвой в Железнодорожном «Матильда», руководитель банд комсомольских боевиков «Красный блицкриг» и «Черный блицкриг», для облегчения антиукраинской деятельности сохранила украинское гражданство.

    В Крыму Касьяненко разжигала ненависть к украинским властям (при Ющенке) среди русских колонистов, а в Одессе создала и стала промежуточным куратором «левой» организации чекистских боевиков «Дозор» во главе с «одесситкой» по национальности Машей Бельчак, известной под кличкой «Мафлин»

    http://content.foto.mail.ru/mail/andrianos2010/_blogs/i-470.jpg

    (фото с автоматом, фото с какого-то сатанинского ритуала с ее участием).

    http://content.foto.mail.ru/mail/lll22021918/_blogs/i-177.jpg

    В общем и целом, однако, ФСБ удалось навербовать в Украине в агенты не так уж много украинцев среди «левых». Поэтому Поткин и соплеменные ему «русские» будут вербовать их среди «правых».

  6. AMENINTARI KGB PE UN FORUM DIN ZIARUL „TIMPUL”
    –––––––––––––––––––––––-
    32. De Dmitry la 30.06.2011, ora 21:22

    marian, esti un sclav al regimului Basescu si esti un mare tradator… sclavi ca tine nu traiesc mult!
    –––––––––––––––––––––––––––-
    46. De Dmitry la 01.07.2011, ora 03:12

    DUMITRU, MITRU, MITICA ? In limba voastra? care limba ? plus Dmitry este numele meu si asa este trecut in passaport! Da si stiu ca am dreptate Russia are forta si pedepseste pe cei care ne tradeaza…

    si nu incepe cu avion polonez cazut …
    vezi ca pentru affirmati fara dovezi poti sa faci si puscaria si daca crezi ca nu o sa fii gasita sa stii ca te inseli… sa nu crezi daca scrii un nume sau nick nu poti sa fii gasita nu uita ca IP este inregistrat si te dipesteaza repede! nu mai faceti afirmatii si nu mai vorbiti despre ce nu stiti…
    daca va place sa fiti sclavi Romanilor mutati va in Romania si sclaviti acolo si lasa pe R.Moldova in pace sa ne traim viata in liniste fara Romani!
    R.Moldova nu apartine Romanii si Stefan cel Mare nu a fost Roman.

    http://www.timpul.md/articol/basescu-ii-supara-rusi–oficialii-de-la-kremlin-revoltati-de-declaratiile-presedintelui-romaniei-24861.html

  7. Nicolae Dabija:
    / “Literatura si Arta ” din 19 Mai 2011 /
    “Atunci, în perioada interceptării convorbirilor telefonice, prin urbea noastră circula şi un banc:
    „Discută la telefon doi prieteni:
    – Ai citit „Literatura şi arta” de azi?
    – Nu. Dar ce-i scris acolo?!
    – Aceasta nu e discuţie de telefon.”

    Desigur că pe atunci exista cenzură, exista un „tutore” (responsabil) de la Securitate, care o dată pe lună intra şi în redacţia noastră. Era un bărbat simpatic, care de fiecare dată îmi punea aceeaşi întrebare: ce mai e nou pe la redacţie?! Eu ziceam că nu avem noutăţi şi dânsul pleca.
    Până într-o zi din toamna lui 1988, când i-am spus secretarei Raisa Ciobanu ca, atunci când persoana respectivă va binevoi să vină la redacţie, să-i spună că nu-l pot primi. Când totuşi a insistat, l-am rugat să părăsească încăperea şi să nu mai revină. Iată ce va mărturisi acesta mult mai târziu:

    „…Ca acum îmi amintesc cum într-o vineri de septembrie ’88 domnul N.Dabija, pe mine, în calitate de „curator” al KGB-ului, m-a „poftit” foarte amabil să părăsesc oficiul. Până acum mă mândresc cu acest gest al dlui N.Dabija… Gest notat atât în cartoteca familiei mele, cât şi a KGB-ului… Mă închin celor de la „LA” şi-mi cer iertare.

    Nicolae Lupaşco,
    colonel în rezervă, fost kaghebist,
    readus în mare măsură la adevăr de către voi”.
    („LA”, nr. 40, 8 octombrie 2009).”
    http://www.literaturasiarta.md/

  8. ASASINATE KGB: lingvistul ION DUMENIUC Says:
    09/05/2011 la 14:04

    Ion Dumeniuk –
    (5 mai 1936 – 3 nov. 1992),
    lingvist si filolog, publicist si om de stat, profesor universitar, provenind dintr-o familie de ucraineni din jud. Balti. Promotor activ al miscarii de eliberare nationala de sub ocupatia ruseasca din anii 90. In 1992 fondeaza revista “Limba Româna” impreuna cu viitorul Ministru N. Matcas. Este primul director general al Departamentului de Stat pt. Limbi /1991-1992/. O strada din Chisinau si gimnaziul din s. Calugar poarta numele sau.

    “Moare” cica de “surmenarea inimii” / altfel zis – iradiat de KGB / la 3 Nov. 1992 in timpul funerariilor / de la cimitirul de pe str. Armeneasca / a altor martiri ai neamului – Doina si Ion Aldea-Teodorovici, ucisi si ei cu mârsavenie de agentura omniprzenta KGB.

  9. ” KGB-ul l-a ucis pe Grigore Vieru ? ”

    Postby megastar on Sun Jan 25, 2009. 11:00 am
    http://studentgl.org/forum/viewtopic.php?f=38&t=1615

    Mai multe personalităţi ale vieţii culturale basarabene au murit suspect.
    După aproape 48 de ore de comă, poetul basarabean Grigore Vieru a murit din cauza leziunilor căpătate după un accident de circulaţie la doar câţiva kilometri de Chişinău.
    O altă moarte suspectă pusă în cârca serviciilor secrete, ruseşti sau moldoveneşti. Puse cap la cap, toate dispariţiile „accidentale“ ale mai multor unionişti din Republica Moldova, care prin lucrările lor au „ţipat“ apropierea de România, ba chiar unirea cu fraţii de dincolo de Prut, au devenit subiecte de anchetă pentru unii, iar Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) de la Chişinău, instituţie de arătat cu degetul.
    Cazul care a declanşat suspiciunile legate de morţile succesive ale oamenilor de cultură este cel al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici. Percepută ca o tragedie naţională, moartea celor doi a ridicat multe semne de întrebare după 29 octombrie 1992, ziua în care maşina cu care mergeau dinspre Bucureşti către Chişinău s-a oprit brusc, într-un copac. Cuplul care l-a readus pe Eminescu în Basarabia şi care după 1989 a purtat unirea în toate cântecele a lăsat loc de dubiu şi de ură. Mâna rusească s-a făcut simţită şi urma să intervină, din nou, în vieţile altora care au visat la trecerea Prutului spre „acasă“.
    Printre basarabenii care şi-au luat gândul de la unirea cu România, decedaţi sau ameninţaţi „accidental“ sunt:

    GHEORGHE GHIMPU –
    fratele preşedintelui Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu. A făcut şapte ani de Gulag şi a fost fondatorul mişcării naţionale de eliberare a basarabenilor. Deputat în primul parlament al Republicii Moldova, deţinut politic şi preşedintele Asociaţiei Victimelor Regimului Comunist, a murit în 2000 într-un accident de circulaţie, ma- şina în care se afla fiind lovită de un camion.

    NICOLAE COSTIN –
    a fost primar al municipiului Chişinău şi coautor al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, din 1991. Atitudinea proromânească pe care a introdus-o în administraţie a fost motivul care i-a făcut pe ruşi să-l ucidă, în 1995, prin intoxicarea cu cesiu radioactiv infiltrat în scaunul maşinii de serviciu. Bănuiala este întărită şi de moartea şoferului său, din cauza aceleiaşi boli, leucemia.

    EPISCOPUL DORIMEDONT –
    a murit în anul 2006, în urma unui accident de maşină. Spitalizat imediat la Institutul de Neurologie, condus de medicul Rusu, cuscru al preşedintelui Vladimir Voronin, episcopul a fost tratat necorespunzător de către doctorii din spital. Aşa cum spun dovezile, moartea i s-a tras de la apropierea de Biserica Ortodoxă Română.

    MIHAIL GARAZ –
    poet basarabean, a fost găsit în pragul casei sale împuşcat. Studierea istoriei românilor şi recunoaş terea limbii româneşti pe pământul aproape rusificat l-a făcut să dispară, fără ca asasinarea să fie anchetată. Criminalul a rămas pedepsit doar în conştiinţa celor care construiesc poveştile post-mortem.

    ION GHEORGHIŢĂ –
    a fost şi el lăsat pradă pistolului, chiar în faţa blocului în care locuia. Poetul, cunoscut ca unionist vehement, a lăsat în urmă o anchetă greu de descifrat. Ca şi în alte cazuri, asasinul trebuie dat uitării.

    DUMITRU MATCOVSCHI –
    poet al Basarabiei, a fost strivit de un autocar pe trotuar, supravieţuind după patru luni în comă. „Accidentul a fost înscenat“, au spus cei din Republica Moldova, convinşi că Matcovschi îi incomoda mult pe ruşi şi ar fi trebuit să tacă.

    NICOLAE RUSU –
    directorul Fondului Literar al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, a căzut, la rândul lui, victimă a serviciilor secrete ruseşti. Gândul rău pus de KGB, din cauza relaţiilor sale cu România, s-a materializat într-un borcan cu vitriol, aruncat în faţă. Făptaşul şi „accidentul“ s-au trecut cu vederea.
    ALECU RENIŢĂ –
    preşedintele Mişcării Ecologiste din Basarabia, a fost ţinta numeroaselor ameninţări telefonice. Într-o seară, domiciliul i-a fost devastat de un grup înarmat cu răngi de metal.

    NICOLAE DABIJA –
    preşedintele Forumului Democrat al Românilor din Moldova, a fost bătut de patru ori. Chiar dacă a vrut unirea, dosarele penale care i s-au întocmit au adus acuze ilare: „acţiuni împotriva statalităţii româneşti“.

    ION IOVCEV –
    directorul Liceului „Lucian Blaga“ din Tiraspol, a fost arestat de poliţiştii transnistreni, care au luat cu asalt instituţia. O vizită a lui Ioncev în Statele Unite, în 2005, i-a făcut pe ruşi să se simtă ameninţaţi. L-au maltratat şi, din când în când, îl ameninţă cu moartea.
    Sursa:Evenimentul Zilei
    N.B.
    E incredibil ce se intampla.Asa ne dam seama ca suntem doar niste pioni pentru baietii astia.Credeti ca mai este posibila o unire cu Republica Moldova, atat timp cat “tatucul rus” este foarte atent?

  10. blog V. Stavila via Unimedia:
    “Primarul Nicolae Costin a fost omorât cu cesiu radioactiv ?”

    http://blog.nistru-prut.info/?p=2232#comment-7508
    john connor spune:
    27 martie 2011 la 2:32

    UN FOST KGB-st,CHISINAUIAN, (care in afara serviciului iubea paharelul) TIMP DE CITIVA ANI A POVESTIT DESPRE MULTE CRIME INFAPTUITE IPOTRIVA PATRIOTILOR DIN CAPITALA. ACUM CITIVA ANI CIND DEPARTAMENTUL DE LICHIDARE AU AFLAT SURSA DE SCURGERE A INFORMATIILOR SECRETE SI IN URMA HOTARIRILOR PRIMITE A FOST LICHIDAT LUCRATORUL LOR SI UN COLEG DE-AL SAU DE PAHAR.

    IN SCURT TIMP SA AFLAT CA DESPRE SECRETELE ACELUI-A STIU MAI MULTI… UNII DINTRE EI AR VREA SA SPUNA CE STIU, DAR AU FRICA DE CEI DIN SIS MODOVENESC, INTREBAREA E, UNDE AR PUTEA SA SE PLINGA ACELE PERSOANE, DEOARECE ESTE VORBA DE 19 PERSOANE LICHIDATE IN PERIOADA ULTIMILOR …. ANI???

  11. Da, am vazut si eu cum gandesc unii comunisti moldoveni (si m-am crucit).

    Nu numai ca Romania, pentru ca este membra NATO si investeste in propria securitate, fiind mai putin vulnerabila in fata Rusiei, este privita cu ura, ci si insasi Unirea lui Cuza este considerata o actiune anti-ruseasca, fapt ce pare sa-i deranjeze destul de mult (ei fiind rusofili). Urmariti pe blogul lui Igor Dodon comentariile lor (cel care le canta isonul).

    Doamna Pavlicenco, or fi Filat, Chirtoaca si altii niste romani neseriosi, dar n-am vazut la ei ura viscerala, in stare pura fata de romanism cum am vazut la comunisti sau alte grupari mai mici („patriotii moldoveni”).

  12. Israel si Rusia, state razboinice care incalca acordurile internationale, scrie ziarul Tribune de Geneve

    «Израиль» и Россия – разбойные страны
    Время публикации: Сегодня в 11:42

    Швейцарская газета Tribune de Geneve опубликована статью, под названием «Израиль» и Россия – разбойные государства?,

    в которой задается риторическим вопросом – почему эти две страны безнаказанно занимаются разбоем и совершают преступления.

    Некоторое время назад Европа при помощи США начала бомбардировки Ливии под предлогом того, что Каддафи отправил свои войска против собственного населения. Но если «Израиль» обстреливает гражданское население ракетами с беспилотных аппаратов, не делая различий между боевиками, женщинами и детьми, почему Европа закрывает на это глаза и молчит, словно проглотив язык?

    Государство становится разбойным тогда, когда международное сообщество это ему позволяет. Чтобы понять это, достаточно лишь открыть учебник истории и вспомнить о ситуации незадолго до Второй мировой войны…

    …Сегодня мы видим и еще одно разбойное государство. Речь идет о путинской России. Эта страна действует в нарушение всех международных законов, к которым относится с поистине царским презрением.

    Она устроила две войны в Чечне, во время которых были стерты с лица земли целые города и убиты тысячи мирных жителей. Россия повторила этот опыт в 2008 году, когда вторглась на территорию Грузии и аннексировала часть ее территории.

    Европа пытается действовать мягко. А Саркози ходит, распустив хвост: как же, он ведь добился мира между двумя странами! Кроме того, Россия беспардонно шантажирует своих клиентов, например, Белоруссию, которая не может заплатить требуемых Москвой непомерных денег за поставки нефти…

    Каждый раз, когда разбойное государство начинает агрессию против другой страны или нации, оно находит тысячи предлогов и тех, кто готов поддержать его притязания.

    http://bettencourtlarbrequicacheraitlaforet.blog.tdg.ch/archive/2011/06/30/israel-rogue-state.html

  13. Intelectualii rusi incep sa se dumireasca in ce lume traiesc si cer destramare Federatiei Ruse, desigur ca inca nu in intregime, ci doar sa se separe de Cecenia, Daghesta…

    Au inteles ceva rusii???

    Известный русский политолог требует отделения Имарата Кавказ от России

    http://www.apn-spb.ru/publications/comments8878.htm

    Сайт русских эрзац-националистов АПН опубликовал интервью с известным московским политологом Станиславом Белковским, в котором тот в частности указал:

    « Я, безусловно, хочу, чтобы Северный Кавказ, по крайней мере, мусульманские его регионы, покинули состав России. Как минимум, Чечня, Ингушетия и Дагестан. Про остальные готов дискутировать.

    Кавказская война, в результате которой Северный Кавказ как бы стал частью России, продолжалась почти 50 лет, с 1817 по 1864 годы. (Хотя фактически он не был ею никогда – там всегда было особое самоуправление, которое плевать хотело, что на императорский Петербург, что на сталинскую Москву, и только путем депортации в 1944 году удалось решить проблему этого самоуправления, поскольку другие меры были недостаточны).

    Пребывание этих народов в составе империи было нужно только для одного – удержания Закавказья и коммуникации с ним. Сейчас, когда Закавказье давно не в составе России, смысл удерживания Северного Кавказа утрачен. Он не несет с собой ни экономических, ни культурных преимуществ. Это черная дыра, в которую падают деньги российских налогоплательщиков, и из которой к нам возвращаются наркотики, бандитизм и террор.

    Захотят поволжские республики – Татарстан с Башкортостаном после отделения Чечни и Дагестана независимости зависит от того, насколько они будут заинтересованы в нахождении в составе России. Если не будут, то я считаю, что если существует регион со сформировавшейся национально-культурной идентичностью и он хочет выйти из состава страны, то это рано или поздно произойдет.

    Я думаю, что к новой войне с Чечней Россия сегодня не готова. Надо признать, что мы проиграли войну, причем ту, которая началась не в 1994-ом, а в 1817-ом.

    Что касается унитарного государства, Россия сегодня, по сути, им и является. Причем движение в сторону унитаризма в ходе строительства вертикали власти приводило к укреплению именно института неформальной сетевой власти на местах.

    Потому что ответом на выстраивание вертикали было то, что власть уходила из рук формальных глав регионов, губернаторов, в руки всяких неформальных структур. Реально вертикаль существует только в одном регионе – в Чечне.

    Ни одна политическая мера не может решить всех проблем, все политические проблемы может решить только Господь Бог.

    Россия – это Европа, и главная мечта русского человека – стать европейцем, оставшись при этом русским. Русский человек не хочет быть азиатом. Для нас лучше быть десятыми в Европе, чем первыми в Азии.

    Мы хотим быть европейцами, а не азиатами. И даже войны, которые мы вели против европейских держав имели своей важнейшей целью доказать Европе, какие мы крутые. А не будут ли считать нас слабыми, если мы откажемся от Северного Кавказа? Да, ни фига. Нас сейчас считают слабыми, потому что Кадыров заходит в тренировочных штанах в кабинет к президенту России».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *