Cita dreptate am avut…

E inca totul inainte. „Moldova fara Voronin”, „Moldova fara comunisti” se transforma in „Moldova nu fara Voronin”, „Moldova nu fara comunisti”. Comunistii, nebagati la puscarie, dupa ce au furat statul zece ani, acum mai ca revin la putere in teritioriu, vrindu-se si la Chisinau. Pina acum, nu avem sef de stat, ma tem ca raminem si fara Primar General – pentru ca, daca justitia noastra va pasi strimb, noi reintram in criza administrativa.

M-am plictisit sa scriu ce cred si intrevad. Pot spune doar ca in teritoriu e cu totul alta situatia decit in iluziile capilor AIE care umbla prin nori. Filat are multi consilieri, care au cistigat cumparind voturi, acum lui ii convine ca PL si PD „sa tina cont” de faptul ca „are cel mai bun rezultat in locale” si sa ii voteze pe PLDM-isti in functii de conducere. Filat sa isi atraga mai multi adepti, apoi sa cistige alegerile parlamentare anticipate.

Insa exista raioane unde, daca nimereste sef de raion un peledemist, fost comunist, fost satrap rosu, acum devenit verde, colegii din PLDM sau altii din PL sauPD, care il stiau de comunist infocat, se considera umiliti sa il voteze. Nu am crezut niciodata in falsul „proiect Filat”. A mozolit total acest cuvint. Ce fel de „proiect Filat”, care nici macar la capitolul „Voronin fara comunisti” nu s-a realizat?

Si vorbeam de plictiseala. Tocmai de aia postam articolul lui C.Tanase: „De ce Filat il curteaza pe neostalinistul in itari Dodon?”

Cu certitudine, Igor Dodon este produsul emblematic, cel mai periculos şi nociv, al neostalinismului rusesc, îmbrăcat în iţari moldoveneşti. E o anomalie morală, un diagnostic politic. Dodon este autorul „antologicului manifest xenofob întitulat „Unire moldoveni”, publicat pe 27 martie (data unirii Moldovei cu România) 2011, care a pus bazele scindării electoratului şi polarizării lui pe criterii etnice, lingvistice şi cultural-spirituale.

În această „creaţie patriotică”, cum a întitulat-o el, regăsim tot inventarul tezelor stalinist-comuniste vizavi de România şi etnicii români din R.Moldova. Nici un alt comunist de la Chişinău (cu excepţia, poate a „clasicului genului”, V. Stati) nu a atacat atât de urât România şi cetăţenii R.Moldova care se consideră români, cum o face comunistul Dodon în textul indicat. Astfel, etnicii români din R. Moldova sunt numiţi: „coloana a 5-a a panromânismului”, „forţe politice de extrema dreaptă”, „promotorii lichidării statalităţii moldoveneşti„, ”care mărşăluiesc de rând cu grupările neonaziste române”. El cere, aidoma procurorului stalinist Vîşinski, ca „promotorii panromânismului”, „iude cumpărate cu 30 de arginţi„, (adică intelectualii şi politicienii moldoveni care se consideră români” să fie „aspru pedepsiţi” şi …supuşi oprobriului public”. Xenofobia antiromânească a neostalinistului în iţari atinge paranoia când îi declară pe moldovenii de dincolo de Prut „un popor fără stat şi fără identitate statală”.

… Şi această anomalie morală şi politică, numită „comunistul Dodon”, este curtată de către anticomunistul Filat, premier şi lider de partid de guvernământ. Aseară, la o emisiune tv, Filat „îl detaşează de comunişti” pe Dodon şi mai spune despre acesta că „se prezintă mai puţin comunist”?!

Oare?! Chiar aşa? Chiar până aici? Dar mâine până unde, domnule „anticomunist” Filat!? E în spirit european (şi creştinesc) să cochetezi cu acel care urăşte de moarte o ţară care – ca să nu mai vorbesc de toate celelalte! – în timpul inundaţiilor din lunca Prutului, a rupt de la gura propriului popor ca să ne ajute? Oare o Moldovă fără Voronin, dar cu stalinistul în iţari Dodon, va fi mai liberă, mai democratică, mai europeană şi mai fericită?

Loading Facebook Comments ...

52 Comments

Add a Comment
  1. Auzi Tu… „…disperatie…”, mai bine ai face ca mine: daca nu shtii un cuvant, deschide DEX-ul sau mai bine nu-l scrie 😉 . Acum la subiect: In linii generale ai dreptate. Traim cu totii intr-o societate debila shi incapabila de a vietui in comun, unde domina „Cumatrismul” „Nanashismul” „Banditismul” „PseudoComunismul” „PseudoLiberalDeRmocratismul” shi alte forme de degradari ale societatii.
    Parerea mea: Daca ai furat pentru a cumpara o bucata de paine cu slanina, sau pentru un covrig la copil, e OK. Insa sunt sigur ca se fura pentru Vodka, Rachiu, Tuica, numiti-o cum vreti. Am ajuns timpuri in care nimeni nu mai este atit de „Sarac” ca sa lucreze pentru 100 de lei pe zi. O societate de lenoshi de hoti shi de profanatori de morminte. Numai la Noi de Paste vezi mai multi Preoti in cimitir decat morminte. Numai la Noi langa cimitire cresc BAR-uri cu denumiri bizare :”La Poarta Raiului”. Numai Preotii Noshtri uita cuvintele din „Hristos a Inviat din morti”. Shi cand ne fura cineva Crucea, Noi plangem, pentru ca numai Noi cheltuim mai multi bani pe cei morti decat pe cei vii. Numai Noi suntem de vina… Toata lumea lucreaza, numai Noi ne odihnim. Odihneshte-te in Pace Moldova !!!

  2. rog moderatorii sa faca „Delete” ultimului meu comm. a fost o gresheala, textul trebuia sa fie amplasat pe alta pagina imi cer scuza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *