Sediul PNL a fost agresat simbata de un angajat al SEL-ului nr.14, care face politica

Simbata, la orele 9.30, presedintele PNL a fost sunat de paza obiectivului unde arendeaza spatiu pentru sediu in legatura cu faptul ca a venit o persoana care a somat sa fie scos banerul de pe peretele cladirii, montat cu fier, cu insemnele PNL www.pnl.md.

Vitalia Pavlicenco i-a raspuns pazei ca nimeni nu are dreptul sa se atinga sau sa agreseze proprietatea PNL si a intreprinderii unde arendeaza spatiu formatiunea, ca nici potrivit Codului Electoral nu este interzisa raminerea banerelor in spatiile publice in preziua alegerilor, in ziua alegerilor si dupa. Mai ales ca banerul PNL nu este agitatie, ci banerul implicit de pe sediul PNL.

Dupa care presedintele partidului a vorbit la telefon cu persoana care a cerut ultimativ scoaterea banerului PNL, sub amenintarea ca, in caz contrar, “va scoate chiar el banerul”, explicindu-i ca, daca nu se linisteste si nu cunoaste legea, Pavlicenco ii va sesiza pe ministrul afacerilor interne si pe presedintele CEC. Persoana de la paza, extrem de alertata de amenintare, a declarat ca “nu se poate bate cu omul”, dar i-a cerut sa nu se atinga de nimic pina la sosirea persoanelor de la PNL. Toate argumentele presedintelui PNL, Vitalia Pavlicenco, precum ca aici e sediu, ca exista acceptul intreprinderii pentru baner pe sediu, ca legea nu prevede scoaterea banerului nu au aratat ca l-ar fi convins pe agresorul care s-a dovedit, dupa citeva ore, ca este Victor Sereteanu, un angajat al SEL-ului nr.14 si care actiona conform indicatiilor sefei intreprinderii municipale, Svetlana Gheorghisteanu.

Dupa venirea responsabililor de la PNL, care au stabilit ca angajatul SEL nu s-a incumetat “sa se tina de cuvint” si sa scoata banerul de pe sediul partidului, Vitalia Pavlicenco a discutat cu presedintele CEC, Iurie Ciocan, cu pretorul sectorului Buiucani Valeriu Nemerenco, cu consilierul municipal, membru al PNL, Mihai Severovan, toti aratindu-se nedumeriti si indignati de acest caz ilegal, precum si cu sefa SEL nr.14 Svetlana Gheorghisteanu, incercind sa se edifice asupra motivelor agresivitatii si amenintarilor lansate de Victor Sereteanu, precum si asupra actiunilor persoanelor care i-au dat indicatii si l-au ghidat in acest act ilegal. Dupa ce cazul a consumat trei ore din timpul penelistilor, Pavlicenco a insistat sa vina angajatul sa isi ceara scuze la sediul partidului si de la paza intreprinderii, carora le-a provocat stres si neplaceri, rapind din timpul altor oameni prin incultura si manipularea de catre sefi si patroni politici, la care raspunde docil angajatul, precum si prin lipsa de cunoastere a obligatiilor sale de serviciu. Venit sa isi ceara, chipurile, scuze, Sereteanu, simtind, probabil, in spate umbrela sefilor de la SEL, dar si de la PL, care are pe liste persoane ce se dau mari si tari si dicteaza ce vor SEL-urilor, in special impotriva PNL, nu s-a aratat prea constient de ce a comis si a incercat sa reinterpreteze cazul. In cele din urma, fortat de Gheorghisteanu, care si-a dat seama mai repede ca legea trebuie sa fie lege, el a biiiguit niste scuze, recunoscind ca, dupa ce “s-a inteles cu Gheorghisteanu la telefon sa lase in pace PNL”, a gresit ca nu a revenit cu un apel telefonic la paza si la presedintele partidului sa isi prezinte scuzele pentru comportamentul agresiv si ilegal.

Partidul National Liberal constata cu mare regret ca, in acest scrutin, a fost cel mai persecutat partid, probabil pentru mesajul romanesc si unionist, fapt „netolerat” nici chiar, sau mai ales, de concurentul electoral PL.

PNL se declara indignat de comportamentul unor persoane din intreprinderile municipale, in special fiind vorba de conducerea SEL-14, care raspund, probabil, comenzilor politice de a hartui PNL, pentru ca nu se aliniaza multimii manipulate sa creada ca doar candidatul PL la functia de primar in Chisinau i-ar ferici pe chisinaueni. PNL va continua sa lupte contra coruptiei, a lipsei de reforme, a populismului, practicate de echipa care conduce cu practici sovietice si populiste Primaria, permanentizind starea de mafiotizare a tot ce inseamna municipalitate – acestea fiind subordonate unui singur scop – mentinerii Partidului Liberal, tot mai corupt, in Parlament si in Guvern, alaturi de PLDM si PD, care, la acest capitol, au descurajat grav populatia. PNL stie ca partidele parlamentare au mare frica sa nu fie prezenti national-liberalii in Consiliul Municipal Chisinau, pentru ca doar prin prezenta lor acolo vor fi scoase la iveala toate furturile, schemele mafiote si deturnarile de bani publici din sistemul municipal.

Serviciul de presa al PNL
Chisinau, 4 iunie 2011

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
  1. In ziua de prealegeri, sa acuzati PL-ul pe un blog de asa ceva e cel putin urat!

  2. Pt aster

    Dar sa vii sa incerci sa scoti banerul e frumos? Sau in aceasta zi se poate face orice si sa tacem? Vai, se frumos si nobil!

  3. Patriciu(A.Marin)

    halal de capul celora care au ajuns în campanii electorasle să lupte cu banerele!

  4. E ceva ciudat la mijloc. De ce s-ar pune Chirtoaca intr-o situatie ridicola cu o zi inainte de alegeri?

  5. Ioan Gura de Aur

    Pentru Liviu
    Deoarece stie cu siguranta ca va pierde alegerile in fata lui DODON si vrea sa mai ia voturi de la PNL ca sa iasa putin in fata

  6. Nu cred ca Chirtoaca ar fi trimis pe nerusinatul sa scoata abuziv banerul PNL. La asa porcarii este capabil Cernei care este un idiot.

    PL s-a mafiotizat si s-a umplut cu corupti, treucari, oameni fara bun-simt ca si PLDM-ul. Doar PNL ramine consistent si vertical!

    Avem nevoie de PNL in consiliul municipal!

  7. http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Presedintele_Rusiei_la_demis_pe_Iuri_Zubakov-arhitectul-sef_al_actualei_politici_rusesti_fata_de_Republica_Moldova_0_493150893.html

    „Potrivit Regnum, Zubakov [fost secretar adjunct al Consiliului Superior de Securitate al Rusiei] ar fi unul dintre inspiratorii creării mişcării „Patrioţii Moldovei”, care promovează teoria creării unei Moldove Mari, din contul destrămării României.”

  8. Pentru „Ioan Gura de Aur”

    Esti nerealist.

  9. stefan.romania.

    hai sa ne amuzam. mai mult de 0,.% nu va lua PNL. impactul pe care il are e miiiiccccc in randul electoratului, iar domnia ta, madam Pavlicenco, fara discernamant in atacurile pe care le faceti la adresa adversarilor. ca sa castigi o lupta ai nevoie de aliati, nu sa iti ridici pe toata lumea in cap. Si…. nimeni nu e perfect!!!!

  10. joss minele de pe PNL !!!! votam PNL , MINEE VA FII SOK PENTRUU MULTII SUCES D-NA VITALIA ASA SA VA AJUTE BUNUL D-ZEU PE D-VOASTRA SII PE MEMBRII PNL !!

  11. Fratilor, eu chiar nu inteleg – cum vrea Chirtoaca sa fie sprijinit daca PL-ul lui este de o rautate asemanatoare doar cu a PPCD-ului? Asta s-a vazut inca la alegeri cind a participat si To-ro-mac-ul ala, sprijinit de Contiu, fratii Roncea si Rosca.

    De ce nu ii lasati in pace pe penelisti sa traiasca? Si mai vorbiti de valori liberale, impletite cu cele crestine? Voi de mama si de frate nu stiti, ca Ghimpu Mihail nici nu vorbea cu fratesu’ cind acela era in viata. L-a indragit numai dupa ce /sau pentru ca/ a murit…

  12. Люстрация, всем люстрация: трепещет чекистский клан! Уже разработал, братцы, я ее пошаговый план…

    России нужна люстрация грузинского образца – согласен, хочу признаться я, впервые и до конца. Отлично они решили, по совести говоря. Начать бы с Саакашвили, как зама секретаря – хоть школьного комсомола, но это, как ни скажи, была неплохая школа насилья и мелкой лжи. А впрочем, боюсь соваться я в подробности их житья. России нужна люстрация – не ихняя, а своя. У нас без нее фрустрация, бессилье и свальный грех. Недавно была кастрация – но это же не для всех! Люстрация, всем люстрация: трепещет чекистский клан! Уже разработал, братцы, я ее пошаговый план.
    Начнем с коммунистов мерзких, их отпрысков и родни – естественно, в бедах местных виновнее всех они. ГУЛАГ, коллективизация, войну – и ту пожурим. Люстрация, всем люстрация – покойникам и живым! Давая окрестным странам публичный урок стыда, пока убивать не станем – хоть стоило б, господа. Достаточно в массы ложь нести: гуманны мы и чисты. Введем лишь запрет на должности, профессии и посты.

    Дмитрий Быков

  13. dar a deposeda de mobile nu este ridicol pentru un consilier municipal ca Oleg Cernei ??? o fac singuri cu mina lor !! votatii

  14. Vitalia Pavlicenco este o luptatoare din 1992, Chirtoaca alerga sub masa, se juca cu jucarii. Vitalia Pavlicenco a fost alaturi de Gheorghe Ghimpu, care a apreciat-o la justa valoare. Vom regreta ca ne comportam cum ne comportam si o atacam. Asa v-ati deceptionat in Rosca, Filat, Lupu. Chirtoaca nu este cel mai inflacarat patriot cand pe lista de consilieri are corupti si cunoaste tot orasul nemaispunand de tineri agramati, fara studii, fara carte, cu diplome cumparate. Cat face Doina Sulac! Taica sau a fost cine a fost, dar cine este Doina? Dupa cum Filat la luat pe Vieru. Domnilor, uitativa ce se face, Voronin a plecat la nunta nepoatei platind 50 de mii euro avionul.A lui nepoata este considerata cea mai bogata din fotul spatiu ex-sovietic. Pe ce a imbogatit un om care a crescut fara tata, nu a avut mostenire? Asa e si cu Dodon, cu Filat s.a Nu departe e si Dorin, n-a reusit inca e tanar. Desteptati-va moldoveni!!!

  15. Pt Daniel

    Eu nu sint santajabila deloc. Am luptat pt alfabetul latin si limba de stat, inca din anii 1988-1989, am scris despre asta, dar nu ai cum, ca e o psihoza fals proromaneasca, dar, de fapt, proruseasca si prolucinshista, mascata bine cu „interesul national”. Nu va fi nimic bun in urmatorii patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *