Partidele pretins liberale aplica metode electorale comuniste

Comunicat de presa al PNL

Partidul National Liberal este profund indignat de metodele comuniste de cumparare a optiunii electorale a votantilor, practicate de partidele aflate la guvernare, care au promis sa nu procedeze ca si guvernarea retrograda agrariana si voroninista. (In poza: „harbuji”/pepeni verzi stricati si imputiti)

Dupa masluirea alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 de catre partidele care au distribuit, in scopul coruperii alegatorului, orez, sapun, votca, bani, patrunjel, si acum, in aceste alegeri, sint mobilizate toate eforturile pentru a cistiga neonest alegerile.

Astfel, se incheie “pacte” electorale de fair-play, corectitudine si neagresivitate, iar in declaratii toti se pronunta contra distribuirii pomenilor electorale, in timp ce, in realitate, PL, PLDM si PD impart pestelci, macaroane, sare, ulei, pampersuri si alte “bunataturi”, menite sa deturneze votul liber al cetatenilor, incalcindu-se, astfel, legislatia electorala. De asemenea, echipe speciale de la PL si PLDM incleie imediat postere peste afisele PNL, recunoscind asta cinic fara jena, fapt care anuleaza orice intentie de a mai sprijini vreodata pe cineva, cindva de la aceste formatiuni cu oameni obraznici.

Partidul Liberal, care se lauda ca nu a plasat bilborduri si postere, a impartit in pietele din Chisinau o gramada de pestelci vinzatorilor, obligindu-i sa le poarte – asa raspund acestia, intrebati de ce o fac.

Filat si Lupu violeaza viata privata a cetateanului, telefonindu-i in mod impertinent acasa si solicitindu-i, prin vocea robotului cinic, rece si enervant, votul pentru candidatii partidului.

In disperare de cauza, dupa retragerea lui Victor Bodiu din cursa pentru Primaria Municipiului Chisinau, premierul Filat, alias presedintele PLDM, in loc sa serveasca drept model de respectare a legii, dupa ce a incaput intr-o inalta functie publica, semneaza scrisori trimise cetatenilor pe adresele de la domiciliu, multumindu-le, in mod abuziv, oamenilor pentru vot, neavind de unde cunoaste optiunea anterioara a votantului, incercind, insa, astfel, sa ii converteasca pe membrii, adeptii si simpatizantii altor partide sa voteze pentru partidul sau, parasit de piesele grele, ce au stat la constituire. Astfel, Filat ofera un exemplu ilegal de folosire a potentialului si resurselor administrative, aparind un mare semn de intrebare “de unde el detine Registrul a 460 mii de adrese ale cetatenilor?”

PNL sesizeaza Autoritatea electorala, Procuratura si Centrul de Combatere a Crimei Economice si a Coruptiei sa cerceteze aceste cazuri de corupere electorala si sa le pedepseasca, pentru ca ele fac tot mai imposibila desfasurarea unui scrutin legal, corect si liber.

Chisinau, 2 iunie 2011

Serviciul de presa al PNL

 

Loading Facebook Comments ...

17 Comments

Add a Comment
 1. Ioan Gura de Aur

  Sincer sa fiu am discutat aseara cu un grup de persoane pe cine sa votam primar de Chisinau, si in urma discutiilor am depista:
  1) Majoritatea membrilor PLDM spun ca ei totusi au un candidat propriu cu toate ca Bodiu sa retras, acesta fiind Godea,
  2) a doua parte din acei membri PLDM spun ferm ca vor vota pe DODON asta pentruca nu il maqi vor pe Chirtoaca Primar, si daca sa fi fost Dodon necomunist il votau si mai multi.
  3) Altii neau spus ca oricum va fi turul doi de scrutin si ca nici unul din cei doi potentiali candidati nu merita sa fie Primari, acestia din urma fiind ca pondere mai mare decit celelalte persoane
  4) Alte trei persoane care anterior au votat PL au spus ca nu mai voteaza deoarece primul pe lista de consilieri PL este Oleg Cernei, o persoana dupa parerea lor corupta, si asta fiind un motiv ca sa nu voteze PL nici la Primar si nici la Consilieri.
  5) O alta parte spun despre PLDM ca au pierdut increderea in acest partid, si ca din celel promise de ei nimic nu sa mai realizat acestea fiind(Moldova fara Voronin, Moldova fara Comunisti, Moldova fara saracie, Fara vize in UE,) dar acumn ei spun fara Filat la cirma tarii
  6) Cac ni strana dar din cele 12 persoane unul a spus ferm ca va vota PNL (cu toate ca pina acum nu a votat deoarece se temea de redistribuirea votului ) atit la Primar cit si la consilieri, si dinsul a fost atit de convingator si a argumentat aceasta pozitie ca a mai convins inca doi simpatizanti PLDM la fel sa voteze echipa si primarul PNL

  Deseara sper sa mai am o intilnire cu inca un cerc de prieteni msi la sigur va voi raporta cam care e situatia cu alegatorii.
  Daca totusi sa facem un sondaj respectiv din cei 12 pina la urma trei din ei au cazut de acord sa voteze PNL, respectiv asta fiind 25% si acesta fiind un rezultat foarte bun pentru Dstra.
  Mult succe s echipei PNL si Dstra dna Vitalia

 2. Ba,mai mult ca atit.Membrii PD merg in mod nerusinat prin sate in ograzile candidatilor din partea PNL si ii batjocuresc printr-un vocabular vulgar,cerindu-la socoteala de ce si-au inaintat cadidaturile, ca le fura voturile.Iar unii din ei PD,PLDM care mai detin si functii de mari sefi, in fiecare zi ii cheama pe membrii PNL la sapuneala,cautindu-le nod in papura la orice pas:si cu motiv si fara motiv,astfel suferind si copiii acestora daca sunt in scoala.

 3. O întrebare pentru doamna Pavlicenco.
  Văd că dst. aduceţi „complimente” partidelor de guvernămînt însă la Sîngerei candidatul la primar din partea PNL Vasile Ceresău umblă prin oraş cu candidatul PCRM Vitalie Tabarcea şi-l susţine şi spune să-l nul voteze pe el ci pe candidatul PCRM. Straniu această situaţie. Aş dori o explicaţie vizavi de subiectul dat.

 4. Pt Misha

  Am impresia ca la Singerei, ca si in alte parti, candidatii de la partidele parlamentare atita i-au presat pe candidatii PNL, inclusiv pe Cereseu, ca asta nu mai stie cu cine sa se elieze contra „democratilor”. Eu cunosc situatia, am vorbit cu Cereseu, am vorbit cu Buliga si cu deputatul PD din Singerei care l-a amenintat pe Cereseu sa o sprijine pe candidata PD. daca il lasau in pace, nu-si cauta aliati, dar asa democratii sint rai si ii imping pe unii oameni la coalitii nefiresti. Este un raspuns sincer. Si va spun dechis: atita a inghitit PNL de la PL si PLDM, ca nu a inghitit de la PCRM mai inainte. Puneti-va pe ginduri. daca PNL este dusmanul AIE, atunci nu ne cereti socoteala.

 5. Scrisoare deschisa din partea „voevozilor” adresata Ambasadorului Romaniei de la Chisinau despre scandalul recent legat de promovarea site-ului mancurtii.md pe site-urile organizatiilor de studenti basarabeni din Bacau si Cluj:
  http://www.infotag.md/press-releases-ro/589407/

 6. Inchiera rugaciunii parintelui Serghei din Isacova, Orhei! in legatura cu innaltarea D-lui.,,Stimati crestini! Dupa cum stiti vrem sa incepem reparatia pe dinnauntru bisericii ,pentru ce ,avem nevoe de bani. Domnul Pulbere ,poate stiti ,a nimerit intr-un accident si nu ne poate aguta,iar Ghorghi Pavlovici(candidatul PD)a gasit un sponsor ce a dat deja 5000Euro.Asa ca, fiti atenti pe cine votati! …Tot din partea PD-ului sunt aduse niste sacose cu producte. Cine are nevoe, treceti in ungherasul asta, si le luati!,,

 7. M-am gandit sa scriu despre talibanii moldo-sovietici.
  Dar cand am citit Breaking News publicate de Prisacaru mai sus, mi-am zis ca cele scrise de mine nu vor avea asa un impact ca Noutatile din satul Isacova.
  Este un tablou dramatic despre situatia in aceasta palestina ruseasca (RM).
  Majoritatea populatiei nu mai are capacitatea de a gandi.
  Sunt niste legume, zombies, tot ce vreti dar nu Homo Sapiens inzestrat cu ratiune.
  In plus. Agresivitatea si intoleranta acestora te dezarmeaza.
  Vreau sa constat un fapt real ca intre Nistru si Prut locuieste o populatie mutilata

 8. doresc succes în alegerile locale PNL-ului,PL-ului şi tuturor forţelor democratice din RM.Unitatea înseamnă forţă şi determinare;n-ar fi rău să ne uităm în istorie şi să luăm învăţămintele înaintaşilor noştri care au înfăptuit unirea de la 1859 şi 1918.Să vă lumineze Dumnezeu în tot ceea ce faceţi.

 9. Patriciu(A.Marin)

  Alegerile locale de acum constitue cel mai mare examen pe care la susţinut PNL vre-o dată.Într-adevăr s-a reuşit (cel puţin în vorbă)să se asigure susţinerea multora care după ce se dezamăgeau în hoţiile,corupţia,incompetenţa unor „democraţi”,ca formă de protest îi votau iarăşi pe comunişti.
  Ca nici odată oamenii promovaţi de PNL trebuie să dee dovadă de integritate morală,cultură,competenţă,aşa încît să devină sprijinul tuturor celora ce sau dezămăgit de guvernarea comunisto-democraţilor de acum.
  PNL e ultima şansă a oamenilor de bine din Basarabia contemporană!

 10. CRUCIADA VANGHELICA FARA MASCA CONTRA NOASTRA
  CONTINUA SUB MASCA RE-UNIRII CU ROMANIA !
  DAR DORESC NUMAI PUTEREA, FARA SCRUPULE !
  O ALTA CAMPANIE -2 – ROSCA DE MANIPULARE !
  RUSINE !

 11. Aoleu, au aparut mutantii sovietici, produsi in laboratoarele din Lubianka
  Ce cuvinte tari? cruciada, manipulare, fara-sub(t) masca
  Doar atat ati stors din intestine?

  Nu mai semnati cu nume de fete. Sexul la mutanti nu conteaza.

 12. Haide-ti doamna Pavlicenco ca am obosit cu totii de atacurile dva la partidele liberale. Faceti jocul PCRM-lui. Nu mai aveti deloc incredere. Nici acel jumatate de un procent nu o sa-l mai primiti la alegeri…va-ti desconspirat.

  Acum inainte de alegeri se vede adevarata piele a dumneavoastra. Sunteti o clona a PCRM. Zi de zi aceasi poveste, sunteti dirijata de PCRM cu orice articol scris. Dar Dodon nu vrea sa spuna aceste timpenii ca sa nu creada lumea ca joaca murdar. Asa ca faceti dva munca aceea pentru Dodon.

  Jos Comunistii!

 13. Domnilor si doamnelor, sunt surprinsa de prostia moldovenilor. mCei care au lins fundul ne-au adus la saracie sustinandu-i pe coruptii care astazi fac orice , numai sa se vada in fotolii. Chirtoaca speculeaza cu Unchiul raposat, dar departe este de acest adevarat luptator al neamului. Mihai e un corupt camuflat si o face pe a saracului, Buliga mai nu boceste si sarmana cu o retea de farmacii din familie saraca si cu multi coipp, de unde bani pentru farmacii? Pe cand era in Ministerul Sanatatii a facut cum fac si actualii, voua -nimic, dar mie tot. Dodon, care nu stia ce este dolarul a imbogatit ca nici lui nu-i vine sa creada. Da, sunt pentru Vitalia, da e directa, corecta si nu place. Spune lucrurilor pe nume. Va indemn, dragi alegatori, s-o votam pe Pavlicenco si nu Cei cu listele si ei corupti , lasi, mincinosi, profitori de prostia noastra, cadem prada pomenilor de o singura data si le dam votul.

 14. Pt Prisacaru

  Astazi, la ora 10.00, voi fi la o conferinta de presa la Info-prim, si voi vorbi si despre aceasta. Mersi pt informatie.

 15. Pt Steaua

  M-as bucura nu sa spuneti – chiar daca un Chirtoaca a facut ceea si ceea, haideti sa il votam si sa ii cerem sa se corecteze si sa nu mai faca jocul clanului corupt din spate. Dar nu aveti aceasta noblete morala si sufleteasca. Nici pe esenta si continut habar nu aveti ce spune, ca nu pricepeti – iata eu invat si la batrinete. Iar vorbe ca daca spui adevarul esti contra cuiva, iata de asta trebuie sa obositi, nu de munca mea cinstita si curajoasa. Invatati un lucru – eu nu traiesc de frica nimanui. Sint o femeie cinstita, nu fac jocul nimanui si i-am analizat nepregatitului Ghimpu pentru politica si administratie ca si nepotului sau lucrurile, sa nu ne creada chiar pe toti prosti. Eu nu vreau sa fiu prostita si sa trec si cu vederea unele lucruri doar pentru ca voi considerati ca „sa ii iertam ca sint ai nostri”. Iata asa au facut unele lucruri – Filat si altii – dupa 1998 si au venit comunistii pe 10 ani. Asta vreti acum?

 16. De data aciasta ,,sponsorul,,bisericilor din r-ul Orhei este din partea PD-ului,adica din aciasta companie de alegeri local generale au de cistigat doar preotii si ,,sponsorul,,!

 17. vas ca lumea scrie ca are retea de farmacii, dupa cum arat si se imbraca, nu prea cred…dar spuneti-mi e asa? care din ele? Apotheka, astea noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *