Dacă vă place și asta, e vai de capul vostru!

Zilele trecute îi vedeam pe intelectualii noștri, care și-au pierdut verticalitatea – da, da, da! – exact asta am vrut să spun! – gen Ion Ungureanu, Spiridon Vangheli, Eugen Doga și pe alții, umblînd ca o trenă-umbră în urma lui Chirtocel. Unii dintre ei ba au fost cu Snegur, ba cu Lucinschi, cel care ne-a stricat viața cu Voronin, iar acum stă în spatele celor trei partide parlamentare pretins necomuniste, ba cu Filat. În spatele lui Chirtoacă – cel care crede că l-a apucat pe Dumnezeu de picioare fiind un Primar de paie, ba ”dîndu-ne sfaturi” (vezi video) cum trebuia votat Voronin (dacă era pe 4 aprilie 2005 în Parlament, la sigur, o făcea, ca și Filat și Serebrian!), ba acceptînd ca unchiul să trimită militari maldaveni pe 9 Mai la Moscova, ba neadmițînd ca PNL să își plaseze publicitatea despre Unirea cu România în alegerile parlamentare trecute, ba trecînd sub tăcere, ca Primar din partea PL, cum profită Șelin de banii ce ar trebui să poposească în Bugetul municipal, nu al ”șmecherilor”, ba agățîndu-și și rîzînd ca aia în tîrg panglica Sf.Gheorghe în piept, ca să-l voteze ”tăț, dilaolaltî”, că voturile nu miroase, iar funcția publică e bănoasă. Multe am mai spune aici despre falșii liberali anticomuniști, care își mafiotizează în mare viteză partidul, că de celelalte două – nu mai avem ce spune.

Cînd am postat cum Chirtoacă ne învăța să îl votăm pe Voronin, mi-au sărit toți în cap că, ”de, a greșit O DATĂ omul!” Ei, iată, ”tînărul” este slab, vrea voturi fără discernămînt, începînd (sau îi e esența?!) să își arăte arămile – el este anticomunist de conjunctură. Oare Gheorghe Ghimpu, fost lider komsomolist sau komunist, cel cu care fratele Mihai nu vorbea cînd era în viață, iar acum vrea să profite cu nepotul de imaginea lui (și aia falsă), nu se întoarce în mormînt? Și ”intelectualilor” de doi bani, care umblă din urma ”edilului”, pentru că mai zvărle niște pomeni, nu le e rușine acum (Alo, domnule Ungureanu, de ce ați muțit?) Le este totuna ce face idolașul de moment?

Repostez articolul lui Constantin Tănase, recomandîndu-vă să citiți și comentariile la el pe http://www.timpul.md/articol/ca-sa-treaca-puntea-chirtoaca-s-a-facut-frate-cu-dracul-23183.html

Constantin Tănase: ”Ca să treacă puntea, Chirtoacă s-a înfrățit cu dracul?”

”Ştiu cât sunt de sensibili fanii lui Dorin Chirtoacă la orice critică adusă acestuia; e suficient să-l atingi cu o floare că aceştia sar voiniceşte în apărarea lui. Nimic rău în asta atâta timp cât idolul nu-şi trădează admiratorii. Chirtoacă, se pare, profită de credinţa susţinătorilor săi. Acesta a făcut mai multe gesturi politice care fac problematică menţinerea numelui său în lista bărbaţilor inocenţi ai neamului. Ba mai mult. Unele din gesturile acestuia ni-l prezintă pe Chirtoacă întro-o altă culoare, deloc agreabilă. Trec peste faptul că Chirtoacă apare tot mai des în postura unui om un pic brutal, un pic înfumurat şi prea încrezut în sine – admit că aceste manifestări sunt „programate” de staff-ul său electoral. Trec peste acestea şi mă opresc la aspectul strict politic. Prima dezamăgire am avut-o când l-am văzut cu lumânarea în mână „în compania” mitropolitului Vladimir. Justificarea electorală a gestului nu ţine, fiindcă oportunismul este oportunism în orice circumstanţe. A doua dezamăgire am avut-o când l-am văzut pe Chirtoacă, în noaptea Învierii, alergând de la Catedrala lui Vladimir la Biserica lui Ioan Ciuntu, pentru a fi văzut de toţi alegătorii.

Săptămâna trecută, după scoaterea lui Bodiu din cursa electorală, D. Chirtoacă a declarat: „De acum încolo, marea bătălie se va da între democraţie şi comunism”. Această declaraţie m-a făcut optimist, crezând că junele Chirtoacă a mai prins la minte, a devenit mai atent la propria imagine şi mai responsabil faţă de fanii săi. Iată însă că a venit 9 mai şi l-am văzut la memorial cu panglica rusească „Sfântul Gheorghe” prinsă la pieptul său de român. Sunt extrem de curios să văd cum vor reacţiona admiratorii lui Chirtoacă la acest incalificabil gest de oportunism politic. Iată cum califică situaţia colegul nostru P. Bogatu: „Privit din acest unghi, Dorin Chirtoacă arăta luni pur şi simplu jenant cu panglica „Sfântul Gheorghe “ pe piept. Primarul capitalei spune că a acceptat să şi-o agaţe pe sacou „în amintirea celor care au căzut în lupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”. Jalnic. Panglica „Sfântul Gheorghe” astăzi nu-i decât un fetiş propagandistic al Kremlinului, un simbol al unei noi expansiunii imperiale a Rusiei”.

Aşadar, aş vrea să-l întreb cu tot respectul şi bunăvoinţa pe Dorin Chirtoacă: oare panglica „Sfântul Gheorghe, care „nu-i decât un fetiş propagandistic al Kremlinului, un simbol al expansiunii imperiale a Rusiei” nu face parte din moştenirea comunistă rusească, nu tot de comunism ţine? Atunci cât costă declaraţia că „de acum încolo, mare bătălie se va da între democraţie şi comunism”? Dacă dl Chirtoacă, de pe acum, de la o vârstă încă a „maximalismelor etice” se „pliază” cu atâta uşurinţă pe gusturile electoratului, adică devine populist, demagog şi oportunist fără să clipească din ochi, ce se va întâmpla cu el mâine, când poftele politice şi setea de putere vor creşte? Prin ce se deosebeşte el de ceilalţi politicieni de la Chişinău care, în numele puterii, semnează un pact cu diavolul? Dacă alegătorii nu-i vor pune aceste întrebări lui Chirtoacă, în speranţa corectării traiectoriei lui politice, mâine vor fi şi ei vinovaţi de evoluţia politică a acestuia. Sau de ratarea carierei lui politice.

Avem nevoie de caractere în politică, nu de şmecheri făcuţi din plastilină. Teoria scopului care scuză mijloacele este periculoasă, nocivă şi ne-a jucat festa de atâtea ori. Care e motivaţia mea morală să-i dau votul unui om care, de dragul carierei lui politice, îşi prinde panglica rusească la piept? E sincer Chirtoacă făcând acest gest? Eu mă tem de politicienii care, pentru a trece puntea, se fac frate cu Dracu’, experienţa demonstrează că după ce aceştia trec puntea nu se mai pot despărţi de el şi-l slujesc toată viaţa…”

 

Loading Facebook Comments ...

70 Comments

Add a Comment
 1. un roman de la Iasi

  Victore, si eu sunt pentru unire cu Basarabia, dar asta sa se produca dupa anul 3.100. Domnule, soarta ne-a condamnat pe noi romanii sa traim intr-o tara de la Prut, la Tisa, Dunare si Mare. Adica fara regiunea pruto-nistreana care cu amalgamul de populatii polietnice rusificate ne-ar trage in jos tara cu 100 de ani. Eu nu sunt futurolog american, dar stiu cu precizie ca o eventuala unire a Basarabiei la Moldova romaneasca si despartirea de restul Romaniei ar duce la un macel. Si te las pe tine sa te gandesti la cei care vor iesi invingatori din acest macel: romanii moldoveni ori amalgamul polietnic pruto-nistrean? Think about it!!!

 2. un roman de la Iasi

  Deci Victore, ti-o spun deschis si fara sa o dau pe dupa piersic: asa-zisa „unire” a Romaniei cu Basarabia nu este posibila decat peste 1.100 de ani. Asteptati voi pana in anul 3.100 cand Romania va fi cea mai bogata tara europeana, si poate atunci sa acceptam si noi ca Basarabia sa intre in componenta Romaniei. Pe aici la Iasi si in jur nimeni nu doreste si nici nu vorbeste despre unire cu voi, strainii rusofoni dintre Prut si Nistru. Romanul moldovean spune cam asa: Sa stea rusii maldavani in republica lor ca noi stam bine mersi in tara noastra romaneasca!

 3. Nu al ponegriti pe Chirtoaca doamna!!Vedeti putin ,mai la vale ,este Dodon!Acolo si tabarati caci merita!

 4. Pt uniloc

  Dodon nu conduce capitala. O conduce cu populism mare si cu succes Chirtoaca.

 5. Rusia in razboi cu Romania

  Cateva evenimente care au avut loc pe 9 Mai 2011, ar trebui privite mai atent …
  Se poate spune ca Rusia si Romania se afla in stare de razboi nedeclarat.
  Iar terenul de lupta este din nou Basarabia.
  […]

  Restul poate fi citit la „Diaspora si Reintregirea” (http://mipopescu.wordpress.com)

 6. un roman de la Iasi spune:
  11 mai 2011, la 22:10

  Romanul moldovean spune cam asa: Sa stea rusii maldavani in republica lor ca noi stam bine mersi in tara noastra romaneasca!

  Aceasta încă odată demonstrează, că sîntem fraţi, iar sîngele apă nu se face tot aşa , cum şi mintea, cu care Dumnezeu a înzestrat poporul român de pe ambele maluri ale Prutului.

  Însă fiţi deacord Dle român de la Iaşi, că mai sînt români şi în alte părţi inclusiv şi în Basarabia, care gîndesc altfel ca Dstră.

  Poziţia pisimistă a Dstră este clară, însă ia nu poate fi apreciată ca poziţia întregului popor român din acele două ţări româneşti.

  Şi Dstră nu puteţi nega faptul, că Basarabia este pămînt românesc.

  De la aceasta trebue de pornit, da nu de la aceia, cum gîndeşte azi un Vanea , care în 20 de ani încă nu a fost debărăsat de la conducerea ambelor state româneşti.

  Staţi liniştit. Tineretul nostru de pe ambele maluri ale Prutului va fi mai deştept ca noi.

  Păcat numai că în 20 de ani românii cu aceiaşi minte s-au împroşcat cu pietre peste Prut, în loc să facă aceia ce-i dat de la Dumnezeu şi anume, că fiecare popor trebue să fie împreună.

  Aduceţi-vă aminte de Podul de Flori. Frumos început a fost, şi păcat că tot noi l-am distrus. Asta e unicul lucru pe care generaţia noastră i-a ajuns minte să o facă în 20 de ani.

 7. De pe forum “Unimedia” la articolul “Lupu către Godea: Dacă sunt trei, nu e monopol. Filat: Mi-e milă de Mihai!”

  Grig, 11 mai 2011, ora: 18:05; 0 (0)
  răspunde
  Godea intradevar a gresit.
  Nu-s trei grupari mari, dar is doua.
  1. Voronin-Plahotniuc-Lupu.
  Asta-i gruparea fostilor nomenclaturisti sovietici venetici, care s-a cuplat in extaz mafiotic cu capitalurile evreesti.
  2. Lucinschi-Diacov-Filat.
  Acestea-s tot nomenclaturisti sovietici, dar bastinasi, asa numitii colaborationisti sau mandarini.
  Intre ei este un pact de neagresiune si de impartire a afacerilor. Concureaza, se lupta intre ei, dar pina la anumite limite – po poniatiam.
  Mai este un capitalist mare Stati. El e de formatiune noua nationala. Pe acesta i-l dusmanesc si i-l strimtoreaza ambele grupari criminale. A se observa furia lui Voronin contra lui Stati in 2009 dupa 7 aprilie, cu toate ca Stati n-a fost deloc implicat. Voronin astepta doar un motiv pentru al sugruma pe Stati. De observat sustinere tacita a gruparii lui Lucinschi.
  Mai apr mici figuri alde Sturza, da acesta-i a lui Dinu Patriciu, adica tot a lui Voronin si Rusiei. Raportează abuz.

  Catalina, 11 mai 2011, ora: 18:23;↑ 0 (0)
  răspunde
  Adevar 100%
  Gruparile Voronin si Lucinski nu doresc nici un fel de integrare in UE. Lor nu le convin regulile de joc pe care le impune UE, motiv din care vor mima integrare si vor minti bastinasii mult si bine ca iaca-iaca vine UE.
  Pacat de Stati ca atat de modest se implica. Tot au sa-l termine cei 2 si nimeni nu o sa-l apere pentru ca poporul nu-l prea cunoaste, chiar daca e un tip corect.
  Concluzia: suntem condusi de clanuri mafiotizate, pro kremlin cu puternice legaturi cu FSB/KGBul rusesc.
  Trist.

  PS: PL si Ghimpu e o mare exceptie de aia si toti lovesc in PL pentru ca stiu ca adevarul poate fi scos la lumina doar de acest partid. Raportează abuz.
  Răspunde

 8. Victore,fără supărare,eşti tu român dar se vede că trăieşti în mediul basarabean.Să nu o iei ca o acuză,vai de mine să înţelegi aşa ceva;de când sunt pe forumul ăsta am înţeles că basarabenii sunt foarte sensibili şi încerc din răsputeri să nu vă rănesc orgoliul naţional.

 9. Stimata doamna,

  Prin atacurile Dvs asuprea lui Chirtoaca il ajutati indirect pe dodonel sa castige primaria. Inteleg ca mai greseste tanarul nostru primar, dar in momentul asta trebuie unificate fortele pentru a alege raul cel mai mic.

  Numai bine,

 10. mircea> orgoliu NATIONAL?…..care national?

 11. d-na Pavlicenco > dv acuzati de populism?!!! ha ha ha ha ha ha ha ……..vedeti ca in curand acel 0,1% al dv va deveni 0,001% la mai mare!

 12. un roman de la Iasi

  Domnule Mihai Morteanu! Va urez toate cele bune, tot ce va doriti dumneavoastra, precum si multa, multa sanatate! Dar daca sunteti roman (cel putin asa inteleg eu), de ce doriti cu tot dinadinsul sa ne bagati noua pe gat o populatie polietnica si rusificata pana in maduva oaselor? Eu nu neg ca teritoriul de la limanul Nistrului pana la Hotin a fost odinioara romanesc, dar atunci era locuit majoritar de romani moldoveni. Astazi insa, cu regret, dar cel putin 95% din populatia basarabeana este altceva decat moldoveneasca. Acuma si rusii si ucrainenii isi spun maldavani. Mie si anturajului meu nu ne plac basarabenii polietnici si rusofoni si antiromani si de toate culorile si mentalitatile care difera atat de mult de moldovenii adevarati care sunt romani si vorbesc romaneste. Noi putem trai in continuare si fara prezenta strainilor din Basarabia, Tunisia, Sri Lanka si toate tarile Asiei si Africii. De ce sa ne legam noi la cap cu rusofonii basarabeni? Ca a fost odata pamant romanesc? Da, dar acum acest fost pamant romanesc nu mai este locuit de moldoveni veritabili / adevarati, care sunt romani. Nu mai este sub controlul Chisinaului stravechea Basarabie de la Mare la Hotin, iar restul pe care vi l-au mai lasat rusii si ucrainenii, locuit de peste 95% alogeni antiromani, ar fi o piatra prea mare de gatul Romaniei. Iar viata asta-i bun pierdut, de n-o traiesti cum ai fi vrut! Iar cu basarabenii in Romania, noi nu am putea sa ne traim viata asa cum am vrea! Asta e parerea mea, si ca mine gandesc extrem de multi romani. Multa sanatate dv si familiei dv!

 13. Pt romîn din iaşi de la romîn din Făleşti.

  Puţină precizare Dle ron din Iaşi.

  Ruşii şi ucrainenii din basarabia nici odată nu s-au declarat moldoveni.

  Moldovenii din Basarabia sînt eceiaşi români, care fără voinţa proprie au rămas fără cetăţenie, pe care în prezent o redobîndesc.

  Recenssămîntul viitor va stabili mai cu exactitate procentul etniilor din RM.

  Pînă ce faceţi cunoştinţă cu cel de pe timpurile comuniştilor.

  http://ro.altermedia.info/cealalta-romanie/recensmintul-din-republica-moldova_2419.html.

 14. Dezmatul antiromanesc al maldavanilor constient sau nu a produs is produce daune IREPARABILE in Romania ,basarabenii nu realizeaza acest lucru si nu au facut NIMIC si continua sa fac NIMIC in aceasta privinta insa sunt 100% convinsi ca atiunci cand or sa le vina chef romanii vor trebui sa accepte fara sa cracneasca sa-si coboare cu 30-40 % nivelul de trai ca urmare al efortului financiar necesar aburcarii republico-moldovenilor la nivelul romanilor.

  Aceasta mentalitate este una gresita si va avea consecinte extrem de serioase. cine se joaca de ani de zile cu focul nu trebuie sa se minuneze ca intr-o buna zi se va alege …SCRUMUL …

 15. dacă vă mai mâncaţi între voi,nu-i nimic,din toamnă aşteptările voastre se vor confirma,veţi scăpa de stres,cântând la unison internaţionala!!!Ce,democraţia ţine de foame!

 16. Un lucru e cert. Dorin s+a AUTO-developat. Chiar daca e candidatul AIE – nu cred ca nu era unul mai bun – nu pot sa-l votez macar din cauza arogantei sale, a incapacitatii de a lua atitudine ferma vizavi de problemele majore ale capitalei: demolarea orasului vechi cu asentimentul sau atcit si cu Grozavu in preajma, limba rusa de al serviile taxi, coruptia din Primarie si echipa de baitasi si fatuci incompetenti, dar cu nasul susu ca sunt promovati pentru adulatii etc. Voi vota PNL, dar in turul doi, daca e de ales intre cei doi – Dorin si Dodon?

 17. Pt olina

  Nu iesi la vot in turul doi sa se aleaga cei fara verticalitate, ca sa nu regreti apoi. Pt ca, oricui, ales dintre ei, ii va crapa pielea de infumurare.

 18. Multumesc, dna Vitalia! Cred ca asa si voi face. Nu mia vreau sa votez simboluri, vorba lui Constantin Tanase. Fie si impuse de Bruxeles Imi doresc personalitati Dar, mintea mlodveanului de pe urma… Si nu a romanului…

 19. ce gandire ingusta aveti d-na Pavlicenco…. cum poti sa spui ca daca alegi dintre dodon si chirtoaca in turul 2 nu ai verticalitate. daca nu ies la vot tinerii si cei care mai au ceva minte atunci comunistii vor castiga capitala pentru ca electoratul lor iese la vot. cum putem sa dam cu picorul eforturilor tinerilor nostri din 7 aprilie atat de usor ca Dvs? m-ati dezamagit profund… intotdeauna trebuie de mers la vot. trebuie ales raul cel mai mic…sunt de acord cu Dvs ca dorin chirtoaca are multe defecte, dar e clar ca a acumulat experieta in acesti 4 ani si probabil ca in orice situatie va fi un primar mai bun decat cretinul ala de dodon…va salut si va doresc mai multa ratiune

 20. 1. BRAVO Dnă Pavlicenco , pentru că nu ştergeţi părerile care nu Vă convine, precum fac C.Tanase, Ig. Dodon A.Spînu ş.a.
  2. Şi totuş aşa NEgîndiţi. sau sunteţi angajata la un KGB(precum unii afirmă)?
  3. De ce acum sunteţi din aceiaş parte a baricadei lupte politice cu propaganda Moscovei şi a comuniştilor?
  4. Ponegrindu-l pe Chirtoacă, în caz de v-a deveni Primar Dodon (nu dee Dumnezeu) cu ce soveste v-aţi mai spune că sunteţi anticomunistă şi împotriva ocupaţiei de către Rusia!?
  5. Recunoaştiţi că Chirtoacă conduce cu succes Primăria, dar totuşi a-l atacaţi. De ce!? – Preluat de pe acest forum:
  „uniloc spune:
  11 mai 2011, la 23:11
  Nu al ponegriti pe Chirtoaca doamna!!Vedeti putin ,mai la vale ,este Dodon!Acolo si tabarati caci merita!
  Vitalia Pavlicenco spune:
  12 mai 2011, la 00:12
  Pt uniloc
  Dodon nu conduce capitala. O conduce cu populism mare si cu succes Chirtoaca.”
  6. În politică la fel trebuie de GÎNDIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *