I-am propus lui Godea o întîlnire. Nu vă bucurați de Filat

Si am avut-o. Am facut un schimb de opinii. Poate ca, in functie de evolutiile politice, ne vom mai intilni…

Colegii mei din PNL si cu mine sintem adeptii transparentei. De aceea am scris acest articol…

Pe mine nu ma uimeste deloc gestul lui Filat de a-l fi retras pe Bodiu din cursa pentru Primarie. Filat are cite o “eminenta cenusie” pe care o asculta, din cind in cind, si iata ca a facut un atare pas. Dar poate fi si un scenariu, gindit inca inainte de plecarea lui Godea. Nu sint, insa, sigura.

Filat s-a pomenit strins cu usa. O fi fost si vreo sugestie din partea Bucurestiului, dar si a factorilor europeni, care varsa bani in R.Moldova, dar nu vor sa revina comunistii, prin mincarimea dintre democrati.

Perceptia PLDM era proasta dupa plecarea lui Mihai Godea. El, totusi, nu tace, spre deosebire de Sandu Tanase, cel care ne vorbeste mai in childuri si mai pe de departe despre ce se intimpla – si despre ce banuiam noi – in PLDM. Plecarea a fost inteleasa prin refuzul de a mai ramine intr-un partid condus de un dictator cu bani, gata sa colaboreze si cu satrapii comunisti. Vorbeau mai multi ca Filat parea inteles cu Voronin sa favorizeze victoria lui Dodon, devenind, in schimb, “prezident” cu votul comunistilor. Plecarea lui Godea a scos pericolul in atentia opiniei publice si Filat s-a speriat ca i se duce partidul la vale. Cunoastem perceptiile din teritoriu.

Filat a capitulat pentru moment – ca Bodiu totuna cu cistiga -, dar combinatiile urmeaza, pentru ca – sint sigura – el nu a renuntat la scopul de a fi “nasul/el padrino” al R.Moldova. Suprizele urmeaza, ba chiar Filat mizeaza, cred, in continuare, pe victoria lui Dodon, doar ca, “fara contributia PLDM”.

Eu nu as fi crezut vreodata ca Godea va parasi PLDM. Din doua motive: 1. Consideram ca, prin plecarea lui Tanase, in sfirsit, Godea “va rasufla usurat”, mai multa lume banuind o concurenta intre doi “primi-vici” chiar de la congresul de constituire a PLDM. 2.Godea l-a servit pe Filat si PLDM cu prea mult zel, incit devenise dezgustator.

De aceea, plecarea lui Godea a fost o surpriza. Retragerea lui Bodiu, insa, l-a pus acum pe Godea intr-o situatie mai putin placuta – sa ramina, alaturi de PD (daca va fi inregistrat), contracandidatul la Primarie al celui care se vroia si putea fi candidatul unic al AIE-2 la Municipiul Chisinau. Precum vedem, pentru AIE-2 nu conteaza cine dezradacineaza mai mult, mai putin sau deloc protectionismul si coruptia. Important e componentele AIE-2 sa-si imparta sferele, ca sa profite din plin fiecare…

Daca nu pleca acum, Godea o facea, poate, pe urma. Pentru ca atmosfera din PLDM a devenit sufocanta pentru oamenii cit de cit normali. Filat ii umileste pe toti prin aroganta-i paranoidala. Omul, insa, poate suporta lipsuri, nu si umilinta.

Godea s-a gindit, probabil, ca (pentru mine e dubioasa si chiar imposibila obtinerea, in timp real, a 13 mii de adeziuni), ajutat de cineva sa adune semnaturile pentru a candida la Primarie, se va lansa si il va adumbri pe Bodiu. Iata ca Bodiu se retrage si PLDM il sprijina pe Chirtoaca (fara ditamai congres, fara nimic – si asta e o chestie, caci rezulta ca cineva e de asupra forului suprem al partidului!). Chirtoaca jubileaza, iar PL-ul e pus deja in situatia de a se balabani, si pe viitor, intre Filat, pe de o parte, si PD cu echipa Godea, daca va fi urmat de plecarea altor deputati din PLDM, pe de alta parte… Va fi atit de naiv PL?

Sa fim sinceri! Nimeni din PLDM nu va munci pentru Chirtoaca. Pentru victoria lui Chirtoaca va munci doar PL-ul.  De aceea imi vine sa rid de seriozitatea afisata de Chirtoaca cind a primit vestea sprijinului „stejareilor”, deja invechiti in rele – vorba liderului Fractiunii liberal-democrate…  PLDM nu va transpira pentru PL in capitala. Filat si Bodiu s-au spalat pe miini in aceasta cursa pentru functia de Primar General, ca totuna, am spus, nu o cistigau. Iar acum il trimit din nou pe papagalul neortodox Veaceslav Ionita sa faca poliloghie si sa ne spuna povesti de adormit copii pe la televiziunile ce nu respecta pct.18 din Regulamentul privind conceptia de reflectare a campaniei electorale, adica cele care nu invita la talk-show-uri electorale si partidele extraparlamentare.

PD-ul, pus si el intr-o situatie neplacuta, prin disparitia lui Bodiu – a inceput sa se bilbiie, intrebat de ce nu-si retrage candidatul din cursa.

Noi, national-liberalii, ne bucuram ca se mai imputineaza concurentii din partea AIE – desi unul dispare si altul apare. Noi consideram ca la Primarie trebuie sa mai vina si vreo femeie, ca barbatii au aratat ce pot, mai exact – ce nu pot – ori, si mai exact – ca pot doar fura.

De asemenea, PNL nu are acces la televiziunile controlate de Putere si va merge in campania actuala inainte, ca sa isi promoveze ideile. Noi nu avem obligatii nici fata de AIE-2, nici fata de PL. Noi avem datoria sa aratam cum AIE-2 procedeaza la fel ca si comunistii, neeradicind flagelurile din administrarea publica locala, furturile din averea publica si inavutirea frauduloasa. Noua, PNL, ne este rusine de ce se intimpla in Primarie si in Consiliul Municipal Chisinau.

Nu stiu cite voturi va cistiga Godea in cursa pentru Primarie, insa boala asta cu partidele e deja cronica la el. Tot viseaza partide si trece din unul in altul. A fost in PFD, a trecut la PD, apoi la PLDM, acum vrea sa faca un partid, o fi avind bani. Nu stim al cui proiect poate fi la mijloc, dar ni se pare ca oamenii stau bine cu partidele – cu reformele ei stau mai prost…

Din acest punct de vedere, i-am trimis un SMS lui Mihai Godea, propunindu-i o discutie. Nu am agreat manifestarile lui arogante, prin care, parca, il copia pe Filat si doar asta ma sperie la el. Ca poate fi si asa…

Insa, din cite stiu, este de formatie istorician, l-a avut ca profesor pe academicianul Alexandru Mosanu, primul presedinte al unui Parlament democrat in al doilea stat romanesc.  Are, precum vedem, si niscaiva curaj, care poate creste.  De aceea, daca nu se teme si el, ca altii, de optiunea noastra unionista, pe care, sint sigura, o impartaseste in forul sau interior, noi il asteptam sa discutam – poate ar accepta sa devina membru al formatiunii, desi nu mai poate sa candideze decit ca independent. As avea si eu ocazia sa ma retrag, PNL l-ar sprijini pe el, iar el ii va indemna pe chisinaueni sa voteze lista de consilieri municipali din partea PNL. Ar fi cu un candidat mai putin la Primarie, prin retragerea mea, iar Godea nu s-ar mai chinui, impreuna cu finantatorii, sa formeze inca un partid pe capul tuturor. Mai mult – eu cred ca un partid – oricit de bun si curat ni-l promite Godea, va fi unul tot cu bani proveniti din coruptie, va fi un PLDM-2, un PD-2 – ca doctrina, orientare si esenta, in timp ce PNL se poate consolida. Si, ca partener de viitor al PNL din Romania, sa contribuie la relatii benefice pentru cele doua state romanesti.

Si ar mai fi aici o ratiune: daca Mihai Godea nu se retrage din cursa, va fi oponentul lui Chirtoaca. In ce scop? Godea e parca suparat pe Filat, dar va lupta contra lui Chirtoaca. Ceva nu se leaga. Daca devine, insa, membru al PNL, totul incepe sa se lege si sa fie logic.

Recent, Ghimpu spunea ca nu colaboreaza cu PNL din cauza “doctrinei si a oamenilor”. Noi intelegem bine dedesubtul spuselor omului fara argumente. Dar aici mai e ceva:  el a adaugat ca e posibil ca PL sa isi schimbe denumirea in ceva gen ”partid liberal crestin”. Desi e o aberatie, trebuie sa clarificam pentru cei ce nu pricep, ca PL si Ghimpu nu renunta si chiar se bat cu PLDM pentru colaborarea cu PD-L din Romania si cu Basescu, cei afiliati Partidului Popular European. PL e in deruta – ar fi si cu PNL din Romania, dar nici de Boc si Basescu nu se poate desparti.

Noi, PNL din R.Moldova, raminem cu obiectivul de Internationala Liberala si cu scopul de a obtine procente mai multe in alegeri, ca sai fim eligibili pentru relatii cu PNL din Romania. Venirea lui Godea si a echipei sale ar consolida si apropia acest obiectiv, ar aduce ca imagine si simbol PNL in Parlament si ar pregati terenul pentru o eventuala campanie electorala in cazul unor alegeri parlamentare anticipate. Stim, insa, – in PNL vin numai oameni curajosi!

Apropo, datele participarii PNL in alegerile locale acum sint: avem 21 de candidati la primari de orase, 87 de candidati la primari de sate, 369 candidati la consilieri de orase, 504 candidati la consilieri raionali si 1225 candidati pentru consilieri locali. Asta in conditiile persecutarilor si intimidarilor constante din partea formatiunilor din AIE-2…

Se stie, noi i-am propus PL-ului o unificare din care sa rezulte un PNL cu sigla Sageata, condus de un presedinte tinar/o presedinta tinara din partea PL. Sigur, asta Ghimpu nu a spus-o – el e prea mic pentru a fi obiectiv. Daca propunerea noastra cu Mihai Godea s-ar accepta, PL ar ramine sa lupte cu PLDM pentru relatii cu PD-L si pentru Partidul Popular European, iar PNL ar merge mai simplu si mai repede spre PNL din Romania, Internationala Liberala, unde acesta are un vicepresedinte, spre alte structuri internationale cu adevarat liberale. Daca nu – nu. Ne vom urma cursul nostru cu perseverenta.

Precizez – ce am scris aici nu e coordonat in partid, este o sugestie de a mea. Insa o discutie nu strica niciodata.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

41 Comments

Add a Comment
 1. vă bazaţi, domnă Pavlicenco, pe domnul Godea ce a părăsit Pldm într-un moment cât se poate de inoportun!De ce nu a făcut-o mai înainte,problemele ridicate de domnia sa sunt vechi,nu de ieri de azi.Puteţi avea încredere într-un astfel de personaj?Într-adevăr,cu PL nu pot iniţia deocamdată discuţii de unificare liberală din diverse motive,pornind de la personalitatea liderilor până la faptul că acest partid nu are încă cristalizată o doctrină clară.Dar doamnă,nu uitaţi că la Chişinău lupta nu se dă între doctrine,are în primul rând o tentă etnică,iar partea rusofonă şi românofobă s-a organizat ca un monolit în jurul PCRM.Părerea mea că de aici trebuie pornit.

 2. Pt mircea.ro

  Ce am scris este un punct de vedere si e totul discutabil. Pina la decizii e mult pina departe.

 3. Godea n-a spus nimic nou in declaratia sa. A tulburat doar apele, asa cum le tulbura Pavlicenco, care nu va pupa niciodata fotoliul de primar al capitalei. Ca il ajuta pe Dodon este foarte evident si nu se mai discuta acest fapt. Ce a scris este, chipurile, un punct de vedere, dar orice spus de DVS, dna Pavlicenco, acum e in sprijinul comunistului Dodon si nu va mai ascundeti dupa deget.

 4. E si rau, si e si bine … orice actiune are si parti bune, si parti mai putin bune. Este evident faptul ca o buna parte din segmentul PLDM este de dreapta, si nu are nimic comun cu Agrarienii si Baptistii din PLDM. Asta e problema de baza Intelectualii sunt dispersati azi in toate partidele. Si iarasi apare necesitatea sa fie un partid al intelectualilor. Asi vrea sa vad daca Sandu Tanase, Vieru, Godea si altii sa apara in PNL. Numai ca segmentul PNL merge in principiu pe cel al PL – ului , si pe cel al PPCD – ului care probabil ca nu va mai iesi la suprafata inca multi ani. Sunt convins ca Godea are dreptate in eul sau , si in adincul sufletului sau. Eu inca de la constituirea PLDM am avut aceiasi intuitie, ca nu poate un fost traficant, un mare Privatizant, si un Om format in Partidul Rindunica sa mearga prea mult pe segmentul lui Snegur, si al lui Valeriu Matei.

  E un lucru prost ca nu stim sa ne pastram Valorile, din pacate Valeriu Matei a fost uitat cu totul, si sarmanul acum este si grav bolnav …

 5. Pentru Stimata si Distinsa Sofia!!!! Ceia ce face Doamna Pavlicenco este foarte bine, si tare de tot !!! Asta ca formele si metodele uneori nu sunt cele care Dvs. vi le inchipuiti e alta problema.
  Ca sa intelegeti si Dvs. o doare ce se intampla … de ceia ce a facut Nomenclatura – Snegur-Lucinschi. De erorile Democratilor din anii 90. Si de actualele erori a unor Tineri pseudodemocrati si pseudoromani.
  Hai sa va intreb , Stimata si Distinsa Doamna unde sunt astazi Republicile Baltice ? Si de ce ? Unde este astazi Republica Moldova si de ce ??? Nu vedeti ca ne joaca ca pe niste prosti de 20 de ani, si din cauza ca suntem cu rinza cit capul, nu vrem sa cedam in favoarea valorilor nationale, in favoarea poporului Basarabiei Europene, al Basarabiei Romane !!!

 6. Pt vaseaivanov

  Nu a fost uitat Valeriu Matei. Cind a sunat inainte de alegerile parlamentare anticipate, l-am invitat, colegii nostri l-au primit cu aplauze in picioare, am discutat, dar, peste doua-trei zile a … disparut. Pacat. Am auzit apoi ca l-a „convins” sau l-a „co-interesat” PL-ul sa nu mearga alaturi sau cu noi…

 7. Sa inteleg ca daca godea devine membru pnl ii veti ceda fotoliu de presedinte a partidului??? Si daca pe urma devine antiromin prorus???

 8. MULTI CARE VOR CITI ACEST ARTICOL A
  DOAMNEI PAVLICENCO,VOR AVEA O OARECARE
  REACTIE, SI IA-SI RUGA PE PRIETENI COMENTATORI CA /sofia/, SA AIBA PUTINA RABDARE CU CONCLUZII SI DESPRE CEIA CE SPUNE…
  VREAU SA MA REFER MAI BINE LA INSA-SI ESENTA ARTICOLULUI D-NEI PAVLICENCO. VA SPUN, CA O
  ATARE DESCRIERE AMANUNTITA SI TRANSPARENTA
  MANEVRARE INTR-O OPERATIUNE A UNEI BATALII
  CONCRETE DINTR-UN RAZBOI POLITIC -ELECTORAL
  N-AM INTILNIT NICI CHIAR LA ASA ZISII EXPERTI…
  BRAVO,STIMATE PAVLICENCO, VA APRECIEZ.
  ACUM,VA SPUN SINCER,ATI DESCRIS TOTUL INTR-O FORMA ATIT DE SIMPLA,CA SE VEDE CIAR SINCERITATEA DUMNEAVOASTRA ,VA ARATATI
  INSPIRATA DE VIZIUNEA DUMNEAVOASTRA SI ASTA E
  NORMAL,PENTRU CA NE INSPIRAM MAI MULTI !!!
  PE SCURT, CUM ASI VEDEA EU CA MEMBRU PNL,
  ACEASTA IDEE -SURPRIZA CARE ATI PROPUS-O;
  1 DE STARUIT CA DOMNUL GODEA,DACA DISPUNE DE
  TIMP, SA PRIMEASCA INVITATIA LA O DISCUTIE
  PRIETENEASCA CU CEI MAI INFLUENTI OAMENI
  DIN PNL SI NU NUMAI…
  2 IN CEL MAI SCURT TERMEN DE ELABORAT O
  STRATEGIE IN FRUNTE CU DOMNUL GODEA.
  (CARE DE EX.. ATI DESCRIS-O IN ARTICOL)

  SE POATE DE VORBIT DESPRE MULTE PUNCTE INTERESANTE SI ATRAGATOARE DAR,PARTIDUL
  NATIONAL LIBERAL ARE NEVOIE MAI INTII DE UN ASA POLITICIAN CA DOM-L GODEA,PAVLICENCO,A.TANASE,
  CU APORTUL TUTUROR MEMBRELOR CARE SINTEM
  SI CU AJUTORUL TUTUROR CELOR CARE-I INVITAM SA
  SE ALATURE IN LUPTA CONTRA COMUNIZMULUI
  BANDITESC DIN MOLDOVA,INPOTRIVA DEZASTRULUI
  SI UMILINTEI LA CARE SINTEM SUPUSI…
  PENTRU O MOLDOVA INDREPTATA CU ADEVARAT PE DRUMUL FAMILIEI EUROPENE!!!

 9. Nu cred ca cineva ar trebui sa incerce sa-l coopteze acum pe Godea. El este deja „angajat”. Nu ar fi riscat el sa ramana singur in fata politicii corupte de la noi. Se lauda ca are multi sustinatori, dar cine or fi acestia, niste incognito ca si el? O fi facut multe pentru partidul sau, dar pentru noi, deocamdata n-a facut nimic. Si nu cred nici ca reuseste ceva, daca nu are bani sa cumpere sau sa se vanda el.

 10. Ptru dna Pavlicenco. Trebuie sa cuneasteti ca inaintarea lui Bodiu la Congersul PLDM a fost pentru publicitate. Decizia politica a fost luata de catre Biroul Politic al organizatiei municipale. . Asa prevede statutul PLDM. P.S. Godea nu o sa vina. Nu aveti bani.

 11. Guvernul RM va serba cu fast 9 mai Ziua Victoriei asupra fascismului.

  04 May 2011.

  Dacă de Ziua Drapelului, autoritățile nu s-au prea îngrijit să organizeze acțiuni festive, Ziua Victoriei asupra fascismului va fi marcată cu mare fast la Chișinău.

  Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, acțiunile prilejuite celei de-a 66 –a aniversare a victoriei asupra fascismului şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei, vor începe încă de pe 6 mai, când elevii din toate instituţiile de învăţământ din republică vor participa la „Lecţia Păcii”.

  În aceeași zi, la ora 15:00, la Filarmonica Naţională va avea loc concertul final al Festivalului „Vera, Nadejda, Liubovi”.

  La 7 mai, începînd cu ora 12:30, prim-ministrul Vlad Filat va avea o întâlnire, la Palatul Republicii, cu veteranii celui de al doilea război mondial. La eveniment vor participa militarii care au luptat în Armatele Sovietică şi cea Română.

  De Ziua Victoriei, pe 9 mai, la ora 09:00, vor fi depuse flori la Complexul Memorial „Cap de pod Şerpeni”, iar la ora 10:00 va începe mitingul de comemorare şi depunerea de flori la Complexul Memorial „Eternitate”.

  Tot în această zi, începând cu ora 11:00, Capela academică corală „Doina” va susţine un recital la Complexul Memorial „Eternitate”, iar începînd cu ora 13:00 în scuarul Teatrului de Operă şi Balet va avea loc acţiunea „Tineretul felicită veteranii”, în cadrul căreia Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova vor susţine un concert, dar şi vor organiza o masă în stil militar.

  Deși țările europene sărbătoresc pe 9 mai Ziua Europei, la Chișinău evenimentele prilejuite acestei sărbători vor fi organizate pe 7 mai.

  Precizăm că înainte de ajunge la Guvernare PLDM și PL au criticat fastul cu care comuniștii sărbătoreau ziua de 9 mai. Cu toate acestea, anul trecut, Ziua Victoriei a provocat un mare scandal în AIE. După ce premierul a insistat ca ostașii moldoveni să participe la parada militară de la Moscova. Ghimpu s-a împotrivit acestei decizii.

  http://www.jurnal.md/ro/news/guvernul-va-serba-cu-fast-9-mai-204758/

 12. Pt toti

  Mihai Godea a acceptat intilnirea, am discutat, am facut un bun schimb de opinii, am decis sa revenim, eventual, la o intilnire, in functie de evolutiile politice.

 13. Servitorii se intilnesc cu servitutele?

 14. Venirea lui Godea in fruntea PNL ar fi un lucru bun! Salut aceasta idee!

 15. Nu cred in politicienii reciclati. In treucari si gratagii.
  Ideea Unirii, politicienii de astazi o masoara in procentele sondajelor si voturile luate de PNL.
  Va asigur daca maine vom avea procentul unionist care ar permite sa treaca pragul electoral, vom avea „unionisti” Godaci, Tanasi, Kirtoci, Ghimpi etc.
  Si a doua observatie.
  Sindromul Rosca este actual . Sa nu ne facem iluzii ca michidutii din kremlin dormiteaza si vor lasa miscarea unionista sa ia amploare fara ca oamenii lor sa fie infiltrati in conducerea acestei miscari.
  Doamna Vitalia, daca la conducerea PNL va veni un alt „salvator al neamului”, riscati sa distrugeti nu doar imaginea D-voastre dar tot ce ati facut pana acum pentru aceasta cauza nobila.

 16. AM fost la ziua europei astazi si intru cort iam vazut discutind,foarte calm V.Filat,Igor Dodon, si domnul Iurie leanka interesant ce discutie au avut oficialii.Cortul era inconjurat de bodigarzii dar se vedea foarte bine ca domnul Filat discuta foarte amabil,si ma ghindesc ca poate si din motivul acesta a plecat domnul Godea ca vedea ca PLdm incet cu incetu poarta discutie cu Pcrm, si nu mas mira delok, daca domnu Igor Dodon gistiga alegerile !!!!!eu cred a surprizele continua in acesta campanie. Domnul Godea nu trebuie sa fie naiv daca are ceva principi si valorii realizindule le poate face doar la PNL,cel mai curat si cinstit partid din RM.

 17. Pt luca

  Stiu ce imi scrieti. Dar incerc si eu sa testez, sa vad poate se mai gasesc oameni ca mine nu doar curajosi, dar si romani unionisti. In fond toti parca inteleg asta, dar cind o dai la decizii, e foarte corect ce spuneti – toti asa cred, ca „ideea Unirii, politicienii de astazi o masoara in procentele sondajelor si voturile luate de PNL.”

 18. Pt Vlad

  Pai a si declarat ca face un nou partid, am vazut azi pe unimedia. Dar ramin convinsa ca de partide oamenii sint satui, e nevoie de vointa politica si reforme.

 19. Dau dreptate lui Luca ca luptati si ca este o cauza nobila si ca trebuie sa fiti atenti pe cine luati in partid,
  dar eu cred ca trebuie sa gasiti oameni care sa poata promova partidul si ideile, oameni cu priza la public, in special tineri (nu inseamna neciopliti)
  ati mai spus ca-i primiti si-i promovati, eu inca nu stiu nici unul afara de Donica care de abia a venit,
  daca produsul e bun si este ceea ce au nevoie oamenii inseamna ca singura ce trebuie un marketing bun

  despre Filat vreau sa va spun ca a facut o decizie inteleapta, si cred ca isi da seama ca nu are viitor cu comunistii( chiar daca a avut ginduri din astea), si e timpul sa recupereze macar ceva din increderea pierduta dintre partenerii de alianta

 20. Pai de ce nu fuzionaseti cu PSL? Era deja si-n internationala liberala si avea si contracte du PNL din Romania?

 21. Лидер движения против мафии Серджиу Мокану считает, что бывший первый вице-председатель ЛДПМ Михай Годя покинул партию, потому что „подкуплен вице-председателем парламента Владимиром Плахотнюком”.
  „Плахотнюк разрывает на части ЛДПМ, да и ПКРМ, чтобы создать собственный политический проект на парламентских выборах. В него войдут Годя, Додон, Нагачевски и другие деятели”, – сказал Мокану.
  Мокану не исключает, что Годя поддался на шантаж Плахотнюка и сказал, что у того „есть досье на всех, кого он хочет завербовать”.
  В то же время Мокану отметил, что 13 тыс. подписей были подделаны предприятием Registru вместе с антикоррупционным центром за две недели, используя личные данные тысяч граждан РМ.

 22. Pt berenice

  Nu era PSL in Internationala Liberala.
  Nu avea acorduri cu PNL din Romania.
  PSL, prin Serebrian, a fost mereu in relatii cu PSD din Romania si cu PD-ul din R.Moldova, cu care a si fuzionat.
  Numai ca noi nu avem nevoie de cineva ca sa fim in Internationala Liberala. Noi avem nevoie de sprijinul alegatorilor. In R.Moldova nici un partid nu e in Internationala Liberala, pentru ca sint prorusesti. Noi dorim, dar nu sintem, ca entitate, partid parlamentar.

 23. Ba da, doamna. Aici spuneti minciuni. E un lucru stiut de toata lumea. Am cautat special pentru Dvs si stirea Infotag de atunci, din 2006. Uitati-va pe azi.md din 13 noiembrie 2006.

 24. PSL a fost acceptat ca membru cu drepturi depline in Internationala Liberala. Titlul stirii Infotag din 13 noiembrie 2006. Stirea Info-Prim din 26 septembrie 2007 intitulata „PNL din Romania a semnat acorduri de colaborare cu 2 formatiuni de orientare social-liberala din RM” confirma faptul ca PSL avea acord de cooperare cu PNL din Romania. Stiu ca va simtiti foarte incomodata de fostul lider PSL din multe puncte de vedere, dar nu trebuie sa spuneti minciuni. Anatol Taranu, un om politic valoros, va implora sa faceti fuziunea cu PSL, dar v-ati opus de frica ca nu veti fi presedintele partidului nou-format. Acum il culegeti ca presedinte pe acest Godea.

 25. Ca sa nu fie nici o problema va spun ca am fost vicepresedinte la organizatia tineretului social liberal, am facut un masterat la Nisa si acum lucrez in Ile de France. Cunosc bine ce se intampla atunci, in campanie si imediat dupa. Noi tare am sperat atunci ca cele doua partide vor fuziona. Stiu ca ati avut si discutii, si din cate spuneau colegii la partid atunci dvs ati fost cea care ati distrus acest frumos proiect.

 26. d-na Pvlicenco stati bine cu sugestiile si cu nascocirile nici nu stiu de unde le luati.Mai bine nu ati incurca itele Vorbiti si d-voastra ca si toti politicienii nu va deosebiti cu nimic.Si unde va porniti vreti sa fiti primarita? nu cred ca sunteti atit de naiva ca sa credeti in asta.Cu cine o sa luptati cu D. Chirtoaca ori cu Dodon? Vad ca de comunisti ati uitat parca ei nici nu exista

 27. Pt elonora

  Va place numele schilodit? Fiti mai atenta cind scrieti.

  Din pacate, femeile care apar pe blogul meu sint, cu mici exceptii, primitive, invidioase si rautacioase. sau servesc niste barbati tot atit de primitivi ca si ele.

  1. Nu voi cistiga, probabil, Primaria, dar imi voi promova echipa spre Consiliul municipal Chisinau.

  2. Sint desteapta si am propuneri, de aceea va si surprind. Ma cultiv, citesc, invat si ma informez continuu, nu e nici un secret – oricine poate face asta.

  3. Ba ma deosebesc radical de toti politicienii. Inseamna ca cititi greu si nu reusiti sa analizati.

  4. O s alupt cu fenomenele de furturi. Si Dodon are pacatele mari ale sale din timpul guvernarii, cu tot partidul, pe care i-am criticat, dar si Chirtoaca serveste drept fatada pentru deturnari mari de fonduri de la Bugetul public, pentru protectionism. Pentru PNL hotii nu au culoare. Sint toti la fel. Iar PL e vinovat ca face cirdasie cu comunistii, mai ales Salaru care incheie contract cu Moldasigul lui Oleg Voronin, pentru Caile ferate. Altele – le vom pune pe blog.

 28. Nu va inteleg, d-na pavlicenco… Ba il poftiti pe Sandu tanase in PNL, ba doriti sa fuzioneze PL cu PNL, acum iata il poftiti pe Godea…. Cine va fi urmatorul?

 29. Pt natalia

  Pai, nu e dat tuturor sa ma inteleaga. Situatia va arata. Eu nu sint Vanga.

 30. Pt berenice

  Pai, ce vroiai sa sa iti spuna Serebrian, care l-a votat pe 4 aprilie pe Voronin? Doar minciuni, prin care manipuleaza pe oameni ca dumneata. PSL nu e denumire de partid, nu avea viitor, dar vroia sa inghita un PNL. Mutatiile de mai tirziu au aratat ce a insemnat PSL. nimic – doar pt a se promova citiva oameni. Noi nu pentru asta am facut PNL.

 31. Eu cred, ca nu e bine, cand cineva pleaca din partid si mai mult ca atat, cand cineva isi huleste fostii colegi. Diferenta este doar ca Turcan si Stepaniuc au plecat frumos, dar au fost etichetati urat de fostii colegi. Pe cand in PLDM s-a intamplat invers…..Godea a plecat urat, insa colegii nu-si permit
  sa-l condamne, ce vorbeste de bunul simt din partea lor.
  Si mi-am facut parerea, ca Godea are prea multe ambitii. Cel, care a tradat, va trada si pe viitor – nu credeti asa?

 32. Pt natalia

  Pot crede, de ce nu? Bun-simt se scrie cu linioara.

 33. Pentru PSL a fost singurul partid, ca si pentru multi fosti membri ai TSL ca mine. Dar asta nu conteaza. Ma uit pe sit-ul Adept si vad ca PSL spre deosebire de PNL a luat exact de trei ori mai mult. Si faptul ca Serebrian l-a votat pe Voronin, foarte regretat de noi atunci, multi au si plecat, a fost ispasit pe deplin in 2009. Ce nu s-ar spune, numai pozitia dlui Serebrian la CN al PD din august 2009 a determinat alianta cu partidele liberale. Tocmai el era cel de-al 61-lea vot ce putea permite alianta de centru-stanga ravnita de comunisti si unii democrati. Eu ma mandresc ca am fost in acest partid, ca am cunoscut oameni de mare valoare – Oleg Serebrian, Valeriu Matei, Alexandru Mosanu, Ala Mandacanu, Sandu Tanase, Vitalie Nagacevschi, Olga Nicolenco, Cornel Ciurea, Igor Klipii, Mihai Cernenco, Gheorghe Postica, Valentina Holban, Vasile Anestiade, Valeriu Strelet, Maria Ciobanu, Elena Frumosu, Mihai Sleahtitchi, Mihai Coscodan, Radu Pantaru, Ion Jigau, Veaceslav Berbeca, Valeriu Prohnitchi, Sergiu Musteata, Virgil Margineanu, NIcolae Misail, Viorel Topa si atatea altii. Era un partid cu oameni valorosi. Ce poti dumneata pune in fata acestor oameni in afara de propria dumitale ambitie? Era demult timpul sa aderati la un partid liberal, sa uitati ambitiile nemasurate, sa va dati seama ca numai impreuna pot fi facute anumite lucruri.

 34. Vitalia! Vorba aia – Vrabia Malai viseaza! Godea, intotdeauna sa legat/lipit de cei cu bani. Dupa el se lipeau si ceilalti (gashka lui – urmaritii cum se vor muta dupa el, cind va fi totul gata. Ei asa au umblat cu turma la PD, PDLM s.a.). Mata nu ai bani – nu ai Godii. Simplu. Pe Godea nu=l prea duce capul sa faca bani singur – e un biet istoric, ce mai vrei. Insa el poate linge si sluji bine pe cei cu bani. Nu ca are capacitati paranormal de ilustre, dar unicul fapt il mai face de pret – poate lega 2 cuvinte in Romana. Mocirla noastra politica, 98% nu pot lega 2 yote ca sa-si exprime un gind/parere. Uite ca el a mai citit cite ceva si a prins a vorbi, cit de cti, mai bine decit multi alti imputiti de politicieni. Si pe mine iar ma mira ca in tara la noi se considera o valoare acel ce poate vorbi, numai din faptul ca restul nu pot. Atribui asa o calitate natiunii noastre cu un echivalent al Evului Mediu. Pacat de napirci si jiGodii.

 35. Cu linioara sau fara… ceva se schimba? De fapt eu cred, ca imbinarea de cuvinte – bunul simt (nu bun-simt) se scrie fara linioara.

 36. PNL nu este un partid cu oameni disperati. Eu nu voi vota pentru alegerea unei persoane in calitate de presedinte sau vice-presedinte al partidului, inainte ca acesta sa demonstreze in calitate de simplu membru al partidului ca se poate integra si respecta principiile democratice, care predomina in interiorul PNL.
  Fie aceasta persoana dl. Godea sau o alta persoana transfuga din alt partid.

 37. Mihai Godea a fost şantajat să trădeze PLDM?
  Prin culoarele politice de la Chişinău circulă nişte vorbe potrivit cărora Godea a trădat partidul nu de viaţă bună. Zice-se că el este şantajat cu un filmuleţ care, în cazul în care va fi dat publicităţii, ar putea să-i dărâme nu numai cariera, ci şi bunul nume.

  Se pare că Sergiu Mocanu are dreptate. Plahatniuc încearcă să rupă PLDM-ul, împrăştiind bucăţelele prin oală. Godea nu-i exclus să fie doar una dintre secţiunile tăiate în carne vie. Tocmai pentru a le lua înainte adversarilor săi şi a le dejuca planurile, Vlad Filat a decis retragerea lui Victor Bodiu din campania electorală.

  De altfel, povestea evadării fostului vicepereşedinte al PLDM începe să îmbrace forma unei farse amestecate cu secvenţe detectiviste ieftine. Înainte de a părăsi partidul, Godea a fost în Austria. El a plecat la Viena pe 26 aprilie, cu AIR Moldova, cursa de la ora 10, si a revenit la Chisinau pe 28 aprilie, la ora 16 şi 20 de minute. Coincidenţă sau nu, Plahotniuk, a doua zi, la 27 aprilie, a plecat pe calea aerului la Bucureşti, dar a revenit acasă deja de la Viena, pe 28 aprilie, la 15.10, cu avionul personal NOBILAIR
  Petru Bogatu

 38. Pentru Vlad

  Nu cred ca dl. Godea poate veni in PNL direct „in frunte”.
  Ca sa vina „in frunte” trebuie sa fie votat de membrii partidului la congres.
  Nu cred ca se poate propune sa fie aleasa in calitate de presedinte o persoana, care nu a facut nimic pentru partid, mai ales daca persoana a parasit „peste noapte”un alt partid ?
  Mai intii cred ca trebuia sa incerce sa schimbe situatia in interiorul partidului din care facea parte.
  Daca dl. Godea a cedat „usor”, nu cred ca este bun de lider al unui partid politic.

 39. Pt berenice

  Spre deosebire de toti cei enumerati de dumneata din PSL, care nu stiu in ce tara traiesc si spre ce sa tinda, noi, in PNL, stim foarte bine incotro mergem. Toti cei enumerati si altii au fost manipulati de interesul lui Serebrian, Klipii si al celor din spatele lor, care au impus un simbol strain noua, de exemplu, si care spunea totul. Toti cei veniti din PFD au plecat dezamagiti, putini doar au ramas, pentru ca Serebrian i-a marginalizat.

  PSL nu a luat un consilier municipal in 2007, spre deosebire de PNL, care a luat, dar exista de vreo patru ani si ceva, spre deosebire de PNL, infiintat la 3 februarie 2007, cu doar citeva luni inainte de alegerile locale.

  Faptul ca oamenii enumerati, mai ales ma refer la PFD, au fost marginalizati, apoi dusi spre un PD prorusesc, arata ca Serebrian v-a manipulat atit de bine avind bani, presupunem, de peste hotare, iar apoi terminindu-se finantarea, pentru ca din 2001 PSL nu mai crestea, incit nici nu v-ati sesizat incotro mergeti.

  PNL nu va repeta soarta prostitilor din PFD, AMN si MAE. Sa fie clar.

  In PNL sint si ramin oameni. Nu vin si se retrag, asa cum a facut Mosanu! De Mindicanu Ala, pe care nu o respect si care merita si mai mult sa pateasca de la Serebrian, cel care a marginalizat-o si mi s-a plins chiar ea, dupa ce i-a pus Liga femeilor lui Serebrian la dispozitie – nu mai spun. Si inca ceva – PNL s-a format ca structuri, de jos, din raioane, iar PSL a luat stampila de la Ala Mindicanu, pe care apoi a debarcat-o. Insa in conflictul lor nu ma intereseaza cine are dreptate.
  Vitalia Pavlicenco, Alexandra Can, Anatol Vidrascu – toti trei cu Ordine de stat ale Romaniei obtinute pe merit, nu ca Ordinul lui Serebrian, Mircea Rusu, Andrei-Iuri Apostol, Anatol Revenco, Mihai Severovan, Iulia Deleu, avocat, Gheorghe Vita, multi altii care nu sint treucari, nici manipulati. PSL a fost un proiect pentru Serebrian si neamurile lui si doar ei au beneficiat din finantarea PSL. Restul sint vorbe de claca.

  Daca astea le stii si nu le spui, inseamna ca Serebrian v-a invatat bine manipularea, tocmai de aceea partidul nu a avut viitor.

 40. Pt natalia

  Ce crezi – e una. Cum e corect – e alta. Fa un dictionar din ce crezi, poate va fi un betseller…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *