„Fuziune istorica” sau Farsa pentru prosti?

Am spus la o emisiune la Publika TV despre faptul ca Urechean(u) nu va fi votat de Parlament la functia de presedinte al Curtii de Conturi si, dupa aceasta, Filat va fi fericit si se va spala pe miini. Vreau sa argumentez acest lucru.

Primavara anului 2011 a fost primavara fuziunilor politice. Primii au fost Mihai Ghimpu (PL) si Veaceslav Untila (MAE), care si-au anuntat fuziunea, dupa care si-au organizat congresele partidelor. Urmatorii au fost Nicolae Andronic (PPR), Valeriu Plesca (FN), Vladimir Turcan (MU). Au incheiat festivalul V.Filat (PLDM), care a batut palma cu Serafim Urechean(u) (AMN).

Daca primele doua fuziuni au fost firesti si previzibile, tranzactia Filat- Urechean(u)u a fost o surpriza pentru mai multa lume. Nimeni nu s-a asteptat ca AMN sa fuzioneze cu PLDM care, de fapt, a devorat o formatiune.

Actiunea „FUZIUNEA” a fost declansata imediat dupa 25 septembrie 2009, cind Filat a ajuns premier. Dupa care a inceput compromiterea metodica a lui Urechean(u) pe toate dimensiunile. La nivel politic, reprezentantii corpului diplomatic strain erau „informati” ca Urechean(u) este corupt si vinde functii la stinga si la dreapta. La nivel raional, liderii locali ai PLDM erau instruiti sa-l discrediteze pe Urechean(u) ca acesta „face bani, in timp ce acei care au calcat glodul mor de foame”. Sistematic, in teritoriu, se acredita ideea ca, „in alte raioane”, oamenii fug de la AMN spre PLDM. La nivel mediatic, institutii de presa, analisti politici, blogeri, pe forumuri controlate de Filat se difuzau mesaje prin care Urechean(u) era acuzat ca a vindut functia de Procuror General.

In cadrul AIE-1 Filat si-a batut joc, la fel de metodic, de ministrii AMN. Pe toate caile se acredita ideea ca sint corupti si incompetenti. Spre exemplu, cunoastem ca Filat nu-l numea pe Leonid Bujor altfel decit „prostalan, care habar nu are de invatamint”. Pe 8 aprilie, „prostalanul, care habar nu are de invatamint”, a devenit consilierul „distinsului” premier.

La rindul-i, Urechean(u) l-a acuzat deschis si repetat pe Filat ori ca acesta a supus AMN-ul uni atac-reider, ca-i contrabandist, ca nu-i raspundea la telefoane etc. – faza cu Papa de la Roma.

Pina la urma, ce l-a facut pe Urechean(u) sa inchine partidul lui Filat? Analizind atent, vom constata ca nu e la mijloc un interes politic, ci un interes meschin al ambelor parti. Initial, s-a vorbit ca Urechean(u) se vrea Ambasador. Aceasta versiune nu era, din start, credibila. In privinta culturii generale, „vista” pe care o are Serafica si multitudinea de limbi straine vorbite (”moldov’neasca”, si ”rusa”), functia de Ambasador nu era cea care sa-i asigure un confort necesar. Din alt punct de vedere, Urechean(u) putea sa obtina acelasi lucru, in conditii mult mai sigure, daca vindea „sufletele moartre” si stampila AMN catre PD. Se vorbeste ca, in asemenea tranzactii, Urechean(u) are suficienta experienta.

Carierist cu experienta, Urechean(u) a inteles ca anume Filat este omul potrivit pentru o tranzactie care sa-i asigure o incheiere ”destoinica” a unei cariere de nomenclaturist – secretar de partid, presedinte de profsoiuz, presedinte de ispolkom, primar, deputat, prim-vicespeaker. Si Filat a inteles acest lucru. In consecinta, cei doi camarazi politici – Filat si Urechean(u) – au batut palma inca din decembrie. Esenta tranzactiei era: in schimbul stampilei si „sufletelor moarte” din AMN, Urechean(u) primea functia de presedinte al Curtii de Conturi. Vorba poetului: Cum n-o drege Serafica, tot se trage la kapika.

„Sufletele moarte” au fost transmise, stampila AMN este in buzunarul lui Filat, doar sediul AMN a ramas in proprietatea personala a lui Urechean(u), deoarece acesta, ca ”om onest si politician european”, ce este, l-a privatizat pe numele sau. Acum raminea doar ca Serafica fara frica sa primeasca si contravaloarea tranzactiei – sefia Curtii de Conturi.

Aici povestea s-ar fi putut incheia, cu un happy end, daca nu erau unele detalii…, din care putem deduce adevaratele intentii urmarite de Filat in mariajul cu Urechean(u).

Filat niciodata nu a avut avut nevoie de Urechean(u), la fel cum nu a intentionat includerea liderilor locali AMN in echipele PLDM. El era sigur ca, odata cu decesul AMN, voturile lor, oricum, se vor scurge spre PLDM. Asa ca, inca inainte de „marea fuziune din 10 aprilie”, liderii locali PLDM deja primise instructiunile de rigoare, sa-i izoleze si sa-i marginalizeze pe membrii din AMN. Unii dintre amn-isitii ametiti de iluzia infratirii dintre PLDM si AMN au ramas nedumeriti cind, dupa congres, au fost intilniti foarte rece de noii lor colegi ”liberali-democrati”, iar telefoanele unora nu mai raspundeau ca inainte de „marea fuziune”.

Filat niciodata nu a avut intentia de a-i da lui Serafica dulcea functie de Presedinte al Curtii de Conturi. Potrivit planurilor lui Filat, Curtea de Conturi urma sa fie transformata intr-un instrument serios de santaj si presiune impotriva colegilor de guvern, care sa compenseze lipsa controlului asupra CCCEC. Curtea de Conturi, potrivit planurilor lui Filat, urma sa-i asigure controlul asupra multor autoritati locale care, dupa alegeri, nu vor fi colorate in verde. In decembrie se zvonea ca Filat ar fi cedat PD-ului un minister in schimbul Curtii de Conturi. Este absolut improbabil ca Filat sa fi facut acest efort pentru a-l inscauna in ”„inalta” functie pentru santajarea oponentilor pe camaradul Urechean(u).

Care a fost adevartul plan al lui Filat? Foarte simplu – de a se prevala de prevederile legale, pentru a-i trage teapa lui Urechean(u). Spre deosebire de Urechean(u), inainte de a accepta propunerea camaradului Urechean(u), Filat a consultat legea si a vazut ca Serafiica nu este eligibil pentru aceasta functie. Anume de aceea i-a si oferit-o. Daca Serafica ar fi citit, la viata sa, ceva mai mult decit cifrele de pe bancnote, ar fi vazut ca Legea Curtii de Conturi, nr.261-XVI din 05.12.2008 impune o serie de restrictii pentru ocuparea functiei, ce fac imposibila asezarea domniei sale in ea (http://anasarivan.blogspot.com/). De exemplu, Referitor la faptul ca functia nu poate fi ocupata de un pensionar, din cite stiu, Urecheanu primeste de doi ani pensie ca functionar public.

Acesta este adevaratul motiv pentru care a acceptat Filat atit de usor sa-i dea lui Urechean(u) Curtea de Conturi. Pornind de la aceasta situatie, de fapt, Filat a elaborat o adevarata strategie, pentru a-l trage in teapa pe Urechean(u) dar de a-i scoate vinovati pe altii. Primul pas in aceasta strategie, consta in „incercarea” deputatilor PLDM de a include acest subiect in ordinea de zi a parlamentului fara avizul Comisiei Juridice a Parlamentului. A fost un mesaj subtil, pe care liberal-democratii l-au transmis celorlati deputati, inclusiv comunistilor – ca proiectul este ilegal. Al doilea pas a constatat in „supararea” deputatilor liberal-democrati pe colegii lor de alianta si parasirea salii de sedinta cu acuzatii de „violare a acordului de constituire a AIE”. La finele sedintei Godea deja era gata „suparat”.

Finalul acestei farse, ar putea fi urmatorul: Parlamentul nu-l voteaza pe Urechean(u), prevalindu-se de interdictiile legale. In acest caz, Filat cistiga dublu: obtine un pretext convingator, pentru a incalca si el acordul de constituire a Aliantei fata de partenerii sai, in final, scapind de Urechean(u) cu miinile PD si PL. In cazul in care Parlamentul, totusi, il va vota pe Urechean(u), comunistii vor sesiza imediat  Curtea Constitutionala pentru a verifica respectarea procedurii de numire in functie. Dupa precedentul cu Muruianu, Curtea Constitutionala are dreptul de a verifica constitutionalitatea actelor normative de caracter individual. Numirea ilegala un unei persoane in functie de stat s-ar putea sa nu lase prea multe optiuni Curtii Constitutionale.

In ambele cazuri, Filat este in castig: a obtinut „pe gratis” AMN, scapa de Urechean(u) si isi numeste omul sau (din brigada de la IPTEH) in functia de presedinte la Curtea de Conturi.

Dupa toate acestea decideti Dvs., ce s-a intimplat totusi la 10 aprilie 2011, o fuziune istorica sau o farsa pentru prosti?

Loading Facebook Comments ...

29 Comments

 1. http://actiunea2012.ro/unirea-in-zece-motive.html

  FOI VOLANTE IN TOATA BASARABIA !
  Textul campaniei pro-România Mare

  TU vrei…

  Să trăieşti ca şi până acum? Să-ţi vezi rudele şi prietenii cum se duc în străinătăţi ca să te poată întreţine? Să nu poţi urma facultatea pe care ţi-o doreşti? Să fii nevoit să-ţi numeri fiecare leu din pensie/salariu? Să stai la cozi interminabile ca să-ţi poţi vedea fiul/fiica din Italia?

  Sau…

  Să fii parte a ceea ce ţi s-a luat cândva cu forţa, a ceea ce ţi s-a furat fără să fii întrebat, fără să ştii sau fără să te fi născut încă? Să te bucuri deschis de şansele infinit mai mari pe care ţi le-ar putea asigura cetăţenia ţării tale şi aducerea ei la tine acasă, fără să te temi că aceste şanse vor fi anulate iar, şi iar şi, iar?

  1. Eşti moldovean, deci eşti român. Ţara ta este România. Majoritatea moldovenilor din lumea asta sunt cetăţeni ai României, cea mai mare parte a pământului Moldovei este parte a României. Simte-te mândru că eşti moldovean şi în acelaşi timp român.

  2. Cu douăzeci de ani în urmă, mulţi dintre cei care au pus umărul la ieşirea din Uniunea Sovietică şi dobândirea libertăţii, au dorit ca tu să-ţi regăseşti propria ta ţară, România, şi să o poţi readuce la tine.

  3. Foştii nomenclaturişti, care erau mai mulţi în Parlament, şi-au dorit păstrarea statului Republica Moldova în scop de îmbogăţire personală. Lor nu le-a păsat de tine.

  4. Faptele lor cât s-au aflat la guvernare au arătat foarte clar că nu erau în stare să conducă un stat independent: au ruinat economia, au dispărut sume foarte mari de bani din creditele externe şi din bugetul alcătuit din impozitele pe care tu le plăteai la timp.

  5. Unii dintre tovarăşi s-au strecurat în structurile de putere şi te-au condus fără ca tu să poţi schimba asta. Astăzi, ei sunt noii pragmatici statalişti.

  6. Ca să poţi fi condus mai uşor, ca ei să te poată fura, te-au minţit spunându-ţi poveşti despre jandarmul român şi au făcut de ocară România. Principiul e clar: “Hoţul strigă: “Prindeţi hoţul!” După care ţi-au spus alte poveşti despre moldoveni, cum că noi, moldovenii, nu am fi români. Ei ţi-au spus asta ca să fie siguri că nu vei vrea să ieşi de sub puterea lor.

  7. Un milion de oameni ca tine se află peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune. Ei n-au plecat de aici pentru că aşa au vrut, ci pentru că fostele cadre şi tovarăşii lor au pus, în urmă cu douăzeci de ani, interesul lor propriu mai sus de ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a-ţi oferi şansa unei vieţi mai bune.

  8. Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova, actul fondator al statului, îţi dă dreptul să-ţi hotărăşti viitorul aşa cum vrei tu, în mod democratic. Ea îţi dă dreptul să-ţi doreşti unirea cu România fără să-ţi fie frică de nimeni.

  9. Unirea Republicii Moldova cu România, făcută în mod onest şi democratic, înseamnă că-ţi vei căpăta înapoi propria ţară. Şi o dată cu ea, posibilitatea de a-ţi relua drumul de pe care ai fost scos în 1940. Drumul tău European, spre bunăstare şi progres. Să ai parte de salarii şi pensii mai mari, să poţi călători liber, fără vize, în spaţiul UE, să beneficiezi de servicii de sănătate de calitate, să poţi studia la şcolile la care îţi doreşti, să poţi lucra legal şi în siguranţă în orice stat al Uniunii Europene, să îţi poţi petrece concediile într-o cabană din Munţii Carpaţi sau admirând bio-diversitatea Deltei Dunării fără a trece înainte pe la zeci de ghişee, să îţi poţi dezvolta o afacere şi parteneriate cu investitorii străini.

  10. Dacă ai citit până aici, atunci eşti un învingător. Îţi vei depăşi frica, nesiguranţa şi vei începe să vorbeşti şi cu alţii, prieteni, rude, cunoscuţi, despre unirea cu România. Cu cât mai mult vei vorbi cu ei, cu atât mai aproape va fi unirea. Iar apoi, veţi putea cere împreună autorităţilor de la Chişinău să vă asculte glasul.

  Publicat in: Campanii, decalog, foi volante, Republica Moldova, unire, Unirea, unirea Republicii Moldova cu România, zece motive

 2. Dna Pavlicenco, chiar credeti ca Filat este atit de inuman? Imi este frica sa ma gindesc ca aveti dreptate …

 3. Pare logic tot ce este spus. Vai şi amar de ţara asta şi de cetăţenii ei. Cel mai straşnic este că nu se vede ieşirea din impas. Cred că avem sînge „infectat” de ceva sute de ani. Păcat… Avem o bucată de pămînt pe care am putea să trăim creştineşte şi fericiţi ca naţiune noi, copii şi nepoţii noştri. Prea mare lăcomie, invidie, lipsă de demnitate şi valori. Mă rog ca mizeria la care sîntem complici toţi, direct sau indirect, să nu distrugă absolut sufletele şi viitorul copiilor noştri. A face copii – putem, mai mult nu sîntem în stare să le oferim.
  Sînt un om care priveşte la lucruri real. Nu exagerez în cele spuse mai sus. Deseori aşi vrea să-l rog pe Dumnezue să facă o minune: să ne dea oleacă de minte şi obraz

 4. Nu credeam ca Urechean e atat de prost. Desi mai are sanse, caci mai sunt posturi care i se pot oferi. Nu mai ramane el pe margine cu una, cu doua.

 5. Cred ca din pacate aveti perfecta dreptate. Nu cred ca il asteapta un viitor slavit insa stiind ca moldovenii adera la partide din motive meschine presupun o majorare a membrilor PLDM

 6. O analiza politica excelenta!! O ofensiva impotriva nisipurilor miscatoare ale „statalitatii moldovenesti” zdrobitoare !! Iata ce face competenta, staruinta si curajul in politica autentica!! Bravo PNL!!

 7. Iuliana,
  A fi inuman in politica inseamna a urma jocul intereselor oculte, murdare, imorale. Ele duc la cele mai inumane rezulatate in politica!! Si iadul este pavat cu cele mai bune intentii!! Dar tot Iad ramane. Daca ADEVARUL demoleaza ceva,atunci e absolut SIGUR ca acel ceva era putred pe dinlauntru !!!
  Tine bine inte aceasta axioma!! Subliniez: AXIOMA!!!

 8. http://www.actiunea2012.ro
  Si totusi.. nici o reactie?
  Se afiliaza PNL la actiune ?

 9. p/u patriot:

  In R.Moldova doar PNL promoveaza deskis si klar acele lucruri care sunt prevazute in Actiunea 2012. Ar fi bine daca toate organizatiile care s-au alaturat aceste actiuni sa aiba un suport politic din partea PNL.

 10. Din pacate kind vine timpul ca si PNL sa fie sustinut pentru ca promoveaza romanismul pe plan politic nu este sustinut de organizatiile sus mentionate. Poate acum e timpul ca sa se uneasca toti care au acelasi scop fiind reprezentate pe plan politic de PNL.

 11. O analiza excelenta. Demna de un Editorial a unui ziar National.
  In acest articol se aduce la cunostinta cum se urzeste puterea in RM.
  La aceasta urzeala contribuie o armata intreaga de oameni care treptat ocupa posturi cheie in structurile de stat, in mass media publica si privata.
  Proaspatul caz este cel de ieri la emisiunea speciala PublikaTV cu trei candidati la Primarie. Eu as spune ca a fost 3+1.
  + 1 a fost acest Igor Botsan. Ieri nu a facut altceva decat un PR PLDM-ului si mascotei Bodiu.
  A promovat „manager-ul” de buzunar.
  In capul lui de anal-ist, el crede ca a facut-o f. subtil.
  Or, dupa mine a fost evident cui se lustruiesc pantofii.
  Sa afirmi ca in caz daca eventualul managerul-cumatru’ Primar va avea probleme el va da un telefon pahanului si va rezolva problemele in oras.
  Nici mai mult nici mai putin.
  Acest lucru au declarat deschis si cei Negri si Bogati la emisiunea pldmista cu acelas nume de la Jurnal TV.
  Asa ca pana la 5 iunie vom vedea pe toti urzitorii noii puteri.
  P.S. Sunt departe de a fi fanul lui Dorin dar in toata pleava ceea mi-a parut cel mai matur. Va imaginati in ce hal am ajuns?

 12. Pt patriot

  La care actiune? Imi puteti spune un lucru: este sau nu este in spatele acestui lucru Eugen Tomac?

 13. Bravo ….TRAIASCA ROMANIA MARE

 14. Eugen Tomac
  (n. 27 iunie 1981, satul Babele, raionul Ismail, regiunea Odesa, Ucraina) este un politician, istoric și jurnalist român.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Eugen_Tomac

  Actualmente membru al Consiliului Mondial Român, Eugen Tomac este născut în localitatea Babele (fostă General Al. Averescu) din sudul Basarabiei în fostul județ Ismail. A venit în România la vârsta de 17 ani prin programul de burse oferit de Guvernul României etnicilor români din jurul granițelor. Este redactor al revistei de cultură istorică Magazin istoric, unde a publicat studii despre Basarabia și românii de peste hotare, dar și studii privind istoria Statelor Unite ale Americii. Eugen Tomac este profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție ce aparține de Ministerul Afacerilor Externe, unde studiază tineri din Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Turkmenistan, Ucraina.

  Odată cu investirea guvernului Emil Boc a fost numit în funcția de secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Ministerul Afacerilor

  A studiat la Facultatea de Istorie, Universitatea din București (1999-2003), și a susținut licența pe tema „Basarabia, provincie românească la periferia URSS”. De asemenea are un master susținut în cadrul aceleași facultăți pe tema „Mecanisme de deznaționalizare în URSS” (2003-2004), în prezent fiind doctorand la Universitatea din București.
  [modificare] Activitatea politică

  În perioada 2000–2004 a fost președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni urmând apoi să coordoneze proiecte naționale de tineret prin Centrul pentru Educație Democratică.[1] În perioada 2004-2006 a coordonat programul „News to Know”, proiect implementat cu suportul Departamentului de Stat al SUA în zonele rurale defavorizate din România.[2] A lucrat și în presă ca și redactor la Ziua, Confluențe, Radio România Cultural și Televiziunea Română. În octombrie 2008, Partidul Democrat Liberal l-a propus pe Eugen Tomac pentru alegerile parlamentare în Colegiul uninominal 2 pentru diaspora, unde a candidat pentru un fotoliu de deputat reprezentând românii din Europa de Est și Asia,[3] dar nu a primit calitatea de deputat, deși a obținut cele mai multe voturi.[4] De asemenea, a fost consilier personal al Președintelui Băsescu pentru relația cu românii de pretutindeni.[3] Deși numeroase mass media din România și Republica Moldova se refereau la Eugen Tomac cu titlul de consilier prezidențial,[5][6] funcția sa nu a fost una oficială în cadrul instituției prezidențiale, acesta fiind consilier personal al președintelui.[7]
  [modificare] Lucrări publicate

  A coordonat studiul “Focus on Romanians”, raport privind situația românilor de pretutindeni, aspecte privind discriminarea românilor din vecinatatea României și din diaspora. Situația învățământului și mass-media de limba română, din comunitățile românești, sunt principalele capitole abordate în acest prim raport public editat in România după 1989, februarie 2005.

  Coordonator al Colecției LEX Românii de lângă noi „Comunități românești -drepturi și norme universale”, ghid juridic ce cuprinde legi universale și europene privind protecția minorităților și combaterea discriminării pe criteriu etnic, decembrie 2004.

 15. # Vitalia Pavlicenco spune:
  18 aprilie 2011, la 18:06

  Pt patriot:

  La care actiune? Imi puteti spune un lucru:
  este sau nu este in spatele acestui lucru Eugen Tomac?
  –––––––––––––––––––––

  RASPUNS:

  LA ACTIUNEA INFAPTUIRII ROMANIEI MARI !

  –––––––––––––––––––––––
  RASPUNSUL DVS. DOAMNA VITALIA ?

 16. Un articol extraordinar

 17. Pt TROMPETISTUL

  Noi, PNL, sintem pt Unirea cu Romania. Dar nu am dori ca in spatele acestui lucru sa se ascunda iarasi vreun Eugen Tomac, cel care a venit cu promisiuni diferite cind a candidat cu sprijinul lui Chirtoaca, Ghimpu, Roncea, Rosca, Contiu si acum sa ne spuna, electoral, de unire, ca nu-l cred.

  In al doilea rind, nu inteleg unde trebuie de aderat. Ca am, intrat pe link si nu am priceput. Dati-mi linkul unde noi sa semnam.

 18. Pt Clarificare

  Tomac nu a fost niciodata consilierul lui Basescu. Sa ii fie rusine ca a raspindit aceasta minciuna.

 19. ACTIUNEA 2012:

  „Lista este deschisă tuturor organizațiilor apolitice care doresc să susțină unirea Republicii Moldova cu România. Dacă organizația din care faci parte dorește să se implice activ în activitățile din cadrul ACȚIUNEA 2012, contactează-n:”

  http://actiunea2012.ro/contact

 20. DA,
  AVEM MULTI POLITICIENI LICHELE !
  DA,
  MAJORITATEA DEPUTATILOR SE GANDESC NUMAI LA INTERESELE PERSONALE !
  DA,
  MESAJUL RE-UNIRII CU ROMANIA ESTE FOLOSIT UNEORI IN SCOPURI ELECTORALE
  DA,
  ACEST MESAJ MAI ESTE INTORS PE DOS, MANIPULAT SI PERVERTIT DIN TOATE PARTILE DE CATRE FOSTA, PREZENTA SI OMNIPREZENTA KGB.

  DAR, DOAMNA VITALIA,
  NU POATE NUMAI O MANA DE OAMENI, CA DVS, SA INFAPTUIASCA ACEST MOMENT ISTORIC.

  BUNI, RAI, PATRIOTI, MAI PUTIN PATRIOTI, AVEM NEVOIE DE MAJORITATEA VOTURILOR POPULATIEI.

  – SI AICI, NU CREDETI CA SUNTETI PREA INTRANSIGENTA CU TOATA LUMEA DIN JUR ?
  – NU DORITI S-O LUATI MAI MOALE CU TOATA LUMEA,
  BUNA SI NE-BUNA ?
  – CREDETI CA PUTETI REALIZA RE-UNIREA
  NUMAI CRITICAND TOATA LUMEA ?
  – DATI-NE NISTE NUME DE PERSONALITATI DIN BASARABIA, PE CARE LE STIMATI SI RESPECTATI, CA SA CREDEM CA AVETI SI ATITUDINI POZITIVE FATA DE CEILALTI.

  VA MULTUMIM !

  SI NU VA SUPARATI MEREU ! CU RABDAREA TRECI SI MAREA !
  MACAR PRUTUL, DINCOLO, SI LA INTORS ACASA IN BASARABIA,
  IN ROMANIA NOASTRA MARE !

 21. Eugen Tomac

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Eugen_Tomac

  De asemenea, a fost consilier personal al Președintelui Băsescu pentru relația cu românii de pretutindeni.[3] Deși numeroase mass media din România și Republica Moldova se refereau la Eugen Tomac cu titlul de consilier prezidențial,[5][6]

  funcția sa nu a fost una oficială în cadrul instituției prezidențiale,

  acesta fiind consilier personal al președintelui.[7]

 22. Stie cineva cine este asta Victor Roncea ?

 23. ACTIUNEA 2012

  http://lsbploiesti.com/index.php?lang=ro

  Persoane de contact:

  Purtător de cuvânt – George Simion, +40743 355150, email: george@actiunea2012.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

  Eugen POPESCU (FNRP) – +40 721 370333

  Igor ROTARU (ATRAG Iași) – +40 754 557444

  Anatol URSU (Deșteptarea) – +373 79 827704

  Pavel MUNTEANU (Spirit Românesc) – +373 69 647699

  Ștefan PLEȘCA (Asociația Onoare și Patrie)- +40 741 122422

  Dan NICU (LSB București) – +40 747733256

  Dumitru BELEGURSCHI (ASB Craiova) -+40 745 190348

  Vitalie PRISACARU (GIRB Suceava) – +40 757 567787

  Iacob CERLAT (LSB Ploiești) – +40 736 054368

  Radu POPESCU (Institutul Frații Golescu) – +40 722 585679

 24. Interviu cu Alexandra Can,
  directoarea fabricii de marochinărie «Artima» din Chişinău.

  http://www.zdg.md/exclusiv/este-puternic-cel-pe-care-nu-l-santajeaza-nimeni

  Anchetă

  S-a născută la Sireţi, Străşeni. A studiat economia la Universitatea de Stat din Moldova şi managementul în Franţa. A deţinut funcţia de ministră a Industriei şi Comerţului în 1999 şi a fost consilieră prezidenţială pe probleme de reformare economică .
  Vorbeşte franceza, engleza, italiana. A fost decorată cu Ordinul României «Serviciu Credincios» în grad de comandor,
  ordinul «Gloria Muncii» din R. Moldova.

  Vicepreşedintă a Partidului Naţional Liberal.

 25. Pt PIANISTUL

  Ma bucura faptul ca se trezesc si altii dupa Partidul National Liberal din Republica Moldova, care a promovat deschis, de la 17 aprilie 2010, imperativul unificarii celor doua state romanesti. Oricum, asa avea sa fie. A fost important cine a pornit – noi nu ne-am temut si nu ne temem, incurajondu-i si pe altii sa nu se teama. Desigur, asta a trezit si minia, si invidia multora, dar am facut-o si o facem sincer.

  Nici nu ne-a trecut prin cap ca vom monopoliza sau vom face noi, PNl, Unirea. Aceasta va fi un efort comun al unui numar mare de oameni.

  Nu avem, de gind sa „o luam moale” cu nimeni. Se impotrivesc Unirii hotii si fariseii, detractorii si slugoii cercurilor imperiale de la Kremlin, care au pus stapinire si pe partidele din dreapta din Moldova. De aceea, nu am respect pentru intelectualitatea din R.Moldova, care serveste aceste partide nesincere si mafiotizate. va place – bine. Nu va place – sa fiti sanatosi.

  Noi sprijinim Actiunea 2012 de informare a populatiei despre constientizarea imperativului Unirii si am scris pe adresa preluata de pe blog, cine mi-a pus-o, urmatorul mesaj:

  „Partidul National Liberal din Republica Moldova promoveaza deschis imperativul unificarii celor doua state romanesti atit pentru a se restabili un adevar istoric, pentru a se lichida consecintele Pactului criminal Hitler-Stalin, cit si pentru a salva aceasta parte de popor roman din teritoriul istoric romanesc, pe care a fost creata Republica Moldova, unde marea majoritate isi doreste redobindirea cetateniei romane si a identitatii romanesti, precum si reintregirea neamului romanesc.”

  Mi-as dori foarte mult sa vad ca si alte partide pot spune asta, mai ales ca noi am si discutat ieri, in sedinta BPC a PNL, aceasta initiativa lansata de Actiunea 2012. In 2012 se va vedea clar cine si ce crede din partidele false romanesti, adorate si de intelectualii nostri oportunisti. Bafta!

 26. E clar ca Urechean va deveni presedinte sl CC, promovat tare de Filat! Dna Pavlicenco, chiar daca scrieti articole interesante, nu exagerati atat de mult! Pe spatele lui urechean in 2005 ati ajuns totusi deputata!

 27. Pt alex

  Nu noi am ajuns in Parlament pe statele lui Urechean, ci el a devenit politician cu munca noastra, ca partid nu avea. A fost un proces mare-mare de fuzionare, cu vreo 17 partide, la care am contribuit cu totii. Nu era Urechean, era altul, dar cind i-a adus pe Diacov si Serebrian, care au votat pe 4 aprilie 2005 pt Voronin si au plecat – cum a fost? Astia au fost adusi la insistenta Moscovei si Urecheanu stia. Asa ca voi nu exagerati.

 28. „Urechean(u) nu va fi votat de Parlament la functia de presedinte al Curtii de Conturi si, dupa aceasta”

  „Serafim Urechean a fost învestit astăzi prin vot unanim de către deputații AIE în funcția de președinte al Curții de Conturi”

  De data aceasta ati cam dat-o in bara si inca asa de tare ca era sa se rupa :). Sa nu va suparati fiindca e o ironie nu o rautate ;). Uneori e bine sa ne ajustam doza de „wish thinking” ca altfel riscam sa ne alegem doar cu parfumul dorintei. Si acum chiar m-am referint la visata unire.

Comments are closed.