PNL-istii din Chisinau si-au reales structurile

Joi, 14 aprilie, a avut loc adunarea de dare de seama si alegeri a membrilor PNL din Municipiul  Chisinau. Conform Statutului formatiunii, membrii PNL isi aleg/realeg Birourile Permanente Teritoriale ale sectoarelor din capitala, care inainteaza candidati pentru functia de consilier municipal, pentru functia de primari in suburbii si de Primar general al Capitalei. BPT-urile sint reprezentate in structura statutara numita Consiliul de Coordonare al Municipiului Chisinau, care este formata din 9 persoane – presedinte, doi vicepresedinti, un secretar si cinci membri din oficiu, care sint presedintii organizatiilor de sector din Chisinau.

Toate aceste structuri au fost realese. Consiliul de Coordonare a aprobat lista de candidati, care va fi propusa spre aprobare Biroului Permanent Central al PNL. Pentru functia de PrimarGeneral au fost inaintate, statutar, trei persoane.

In cadrul adunarii au fost abordate aspecte legate de activitatea PNL, de sarcinile Organizatiei Municipale Chisinau, de strategia formatiunii in alegerile locale si de tactica ce urmeaza a fi adoptata in campania electorala. O parte din vorbitori au propus ca PNL sa vina, in cadrul dezbaterilor televizate, cu un mesaj pozitiv, mai putine critici la adresa candidatilor AIE-2, cu prezentarea programului de administrare a

Municipiului Chisinau. Alti membri au formulat ideea ca PNL trebuie sa fie pertinent in dezabateri, sa ofere alternative ce deosebesc viziunile fomatiunii de cele ale partidelor aflate la guvernare odinioara si in prezent, pentru a arata ca, desi lucrurile se pot schimba mai rapid, aceasta nu se intimpla.

S-a discutat si despre eventuala retragere a candidatului PNL la functia de Primar General, in cazuzl in care formatiunile membre ale coalitiei de guvernamint identifica, pe ultima suta de metri, un singur candidat pentru functia de edil al capitalei. Parerile aici s-au impartit, decizia urmind sa fie luata pe parcurs de catre Consiliul de Coordonare al Organizatiei Municipale Chisinau si de Biroul Permanent Central, impreuna cu staful electoral.

Adeptii retragerii au afirmat ca retragerea – daca se retrag si alti concurenti – ar evita victoria candidatului comunist din primul tur si neintrarea candidatului AIE-2 in turul II. Ceilalti au sustinut necesitatea ca si candidatul PNL sa mearga, in toate conditiile, pina la capat, pentru a prezenta mesajul partidului, pentru a nu descuraja electoratul PNL-ului si pentru a-l fideliza. Alte argumente au fost ca retragerea poate fi in urma unei intelegeri cu alte partide, dorinta din partea acestora ce nu s-a constatat pina in prezent, ca retragerea i-ar descuraja pe candidatii si pe votantii PNL din teritoriu, care privesc spre prestatia si deciziile PNL in capitala. Mai ales ca PNL a cedat anterior, gest neapreciat, aceasta venind  in detrimentul formatiunii, pentru ca alte partide nu au farima de comportament fair-play. In plus, un argument in defavoarea retragerii este ca la dezbateri, dupa retragerea candidatului pentru Primar General, nu ar mai putea sa fie prezent si PNL, iar dezbateri pentru candidatii la Consiliul municipal Chisinau nu se organizeaza in aceeasi masura ca pentru candidatii la functia de edil al Chisinaului.

Mai ales, ca prin “mila”, in special, a PL si PLDM, sustinuti de PD, a fost lichidat unicul minut gratuit de publicitate in spatiul media public, de stat, desi platim cu totii ca si contribuabili la Buget. Aceasta decizie este indreptata impotriva PNL, in special,care nu are motive sa ii mai sprijine pe reprezentantii acestor formatiuni ce procedeaza la fel sau si mai rau decit comunistii.

Nota: Nici in acest material, nu mai dam nume ale persoanelor. Am constatat, in ultima vreme, ca transparenta PNL se intoarce impotriva-i. Imediat ce sint facute cunoscute nume, incep presiunile. In teritoriu, reprezentanti ai structurilor de ordine si control „lucreaza” intens la anihilarea eventualilor lor concurenti electorali. Agentii politici, inarmati cu sume enorme care ii motiveaza sa fie impertinenti, isi fac misiunea in a-i atrage, in special pe oamenii de afaceri, de partea „partidului de guvernamint” sau trimit controale demoralizatoare. Doamnelor si domnilor, nimic nu s-a schimbat in RM. Doar culoare de la guvernare – din rosu in verde. Impreuna vor face noul bicolor, al celui de-al doilea stat romanesc transnistrizat.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
  1. Succes PNL .

  2. Socot,ca membrii PNL procedeaza corect-numai o candidatura unica la functia de edil al capitalei din partea fortelor democratice ar stopa victoria comunistilor chiar din primul tur.Dar orgoliul poate prelungi agonia comunistilor,cu toate,ca in cele din urma ei sunt sortiti esecului.Imi place maturitatea politica a membrilor PNL,care pot erta multe celorlalte partide de dreapta,care in anumite perioade iau adus ofense.Si aciasta o fac de dragul interesului national.Corectar fi sa se intruneasca toti cei de dreapta,sa se bata intre ei zile in sir,dar pana la urma sa mearga in alegeri cu un singur candidat.Sa vedem,daca de maturitate politica vor da dovada si celelalte partide politice.Felicitari PNL.

  3. Este o chestie buna avceasta venire la PNL a dlui Alexandru Tanase. In acest caz sansele PNL la alegerile locale ar spori considerabil. Succese!

  4. Localele de aceea si sunt locale,ca se voteaza persoane concrete. Nu totdeauna il intereseaza pe om partidul, ci OMUL- GOSPODARUL, PROFESIONISTUL, INTREPRINZATORUL etc., care poate face ceva real. Chiar daca nu sunt membru al PNL, as vota-o pe A.Can, de exemplu, care ar fi cea mai potrivita candidatura dintre cele care sunt propuse.

  5. A. Tanase in fruntea PNL este o gluma.
    Unionistul Sandu Tanase este o poveste frumoasa care tine deja de istoria anilor 80-90.
    Azi A.Tanase este un om de cariera in mocirla raului Bac.

    O alta gluma, consider fuzionarea PNL cu familia Adams din Colonita.

  6. Pt luca

    De ce „Adams”? Ce ar insemna asta?

  7. Addams Family, este un film si un serial televizat american despre o familie excentrica.
    Mi-a venit aceasta comparatie dupa cadoul lui Dorin facut unchiului. Un topor.

    Dupa mine, ideea de a fuziona cu Familia Ghimpu este neinspirata.
    Ghimpu este un personaj depasit de timp, ridicol. Un clown. Probabil cu toporul sub perna.

  8. Pt luca

    Mersi, am inteles. Sigur, cind vorbim de fuzionarea PNL cu PL, nu ne gindim sa fuzioneze PNL cu purtatorii de topoare si la propriu, si la figurat. Vorbim de oamenii de treaba din PL, poate foarte naivi, desi acest partid se mafiotizeaza rapid ca si celelalte doua pretinse democratice si liberale…

  9. Un partid mai puternic cum este PL are si el
    problemele sale, deaceia are nevoie de o critica
    sanatoasa, deaceia PNL si reactioneaza cind la
    PL-isti se evidentiaza unele abateri…
    Insa cind merge vorba de jignire a persoanelor
    concrete din PL, socot ca ar trebui sa ne
    abtinem, sa ne cautam sa intarim rindurile PNL
    nu in baza atacurilor… Iar privitor la persoana
    A Tanase, ( nu zi hop pina…) nu e aici nici o
    poveste,totul-i real din mai multe considerente
    care sunt ele o sa le vedem singuri in timpul
    apropiat, caci la sincer vorbind,Dinsul este la fel
    asteptat si la PL. Daca va continua o perioada
    la CC, si asa e normal. Intre timp Dunnealui mai
    vede ce se mai intimpla cu fortele de dreapta
    (evident, ne-luind in consideratie pldm).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *