Gura de canal, ciinele salvat si o sugestie

Astazi, venind la sediul partidului dimineata, paza institutiei unde arendam spatiu pentru staful PNL, m-a sesizat legat de cazul unui ciine cazut intr-o gura de canal. L-am sunat pe seful de la Autosalubritate Tudor Manev, care a trimis un angajat, chemind, ulterior, si echipajul ce nu are aceasta atributie, care revine, mai curind, pompierilor. Echipajul a salvat, scotindu-l cu lesa,  ciinele, putin intepenit, i-am dat si mincare. Am incercat, in asteptarea echipajului, sa sun la Apa-Canal sa vedem al cui este elementul de infrastructura – retelele termice, apa-canal sau retelele de comunicatie. Insa nu am reusit, nimeni nu a raspuns, erau si pareri diferite, iar, in lipsa chepengului, e greu sa te edifici. L-am sunat pe consilierul municipal PNL Mihai Severovan, care a incercat sa trimita pe cineva sa puna un capac, deoarece azi cade un ciine, iar mine – un copil, nu da Doamne!

Legat de aceasta, m-am gindit – ca e si in preajma alegerilor locale daca nu ar fi bine ca Primaria sa se gindeasca la un serviciu cunoscut tuturor, prin care oamenii sa sesizeze asupra cazurilor de acest fel, ca si de alt gen? In general, cred ca lumea nu e prea informata unde sa sune in diferite situatii si sa transmita informatia, dupa care, de acolo, sa fie redistribuita institutiilor, in functie de atributii si competente.

In Germania, de exemplu, unde am stat linga fiica-mea cu ocazia nasterii nepoticai, ginerele plecase urgent intr-o delegatie de serviciu si am fost instruita ce sa fac in cazuri de forta majora. Mare mi-a fost minunea cind am aflat ca nu sun, in caz de apropierea nasterii, de exemplu, la spital sau la Urgenta (“Salvare”), ci la un centru unde se acumuleaza toate apelurile de orice gen pe situatiile de solicitare a ajutorului institutiilor publice, de unde se readreseaza imediat structurilor competente. Pe cind la noi asa ceva?

Pentru ca, de cele mai multe ori, se intimpla ca un cetatean vrea sa ajute, dar “este trimis mai departe” de angajatii institutiilor de stat, este bruscat, si nu edificat ce sa faca si cui sa se mai adreseze, sa resolve cazul. Iar cetateanul, vazind ca nu poate rezolva o problema care e doar de interes public, fiind tratat asa, isi abandoneaza buna intentie.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
  1. TRAIASCA PATRUPEZII- prietenii nostri !
    Vor avea si ei locul lor in România Mare !

  2. Corect! Trebuie instituit 112 ca la toti oamenii normali!

  3. La 7 aprilie 2011, in fata Ambasadei RM la Paris va fi organizat un miting pentru a se cere tragerea la raspundere a lui Voronin, regim care s-a ocupat cu omucidere si torturare a copiilor nostrii. Voronin este direct vinovat pentru ca a provocat masele la revoltele populare din 1989 si 2009.

  4. pentru Europa: Da ce nu în faţa Preşedinţiei r.m., unde preşedinte ad interim este tocmai cel care privea (după o sticlă de votkă) de la etajul trei al parlamentului cum teroriştii lui Tkaciuc pregăteau chibriturile pentru a da foc clădirii? Apoi – aţi uitat? – cine dacă nu tot aceeaşi persoană tuna şi fulgera a doua zi contra „tentativei de lovitură de stat”? Mă refer, fireşte la M. Lupu.
    şi de ce nu în faţa Guvernului r.m., care ar fi trebuit demult să încheie o anchetă profesionistă asupra evenimentelor cu pricina? De ce? De ce?… de fapt, răspunsul se ştie. o mână spală pe alta … de sângele nevinovat.

  5. Pt Lup Batran, tu daca esti in RM, atunci este binevenita si revolta ta contra celor care frîneaza dosarul. Eu sunt aici si ma revolt contra pionilor comunisti in fata Ambasadei.

  6. europa

    este o vorbă înţeleaptă la noi, care spune că „nu scoate în drum gunoiul din ogradă”

    e greu de spus în ce masură va ajuta mitingul de la Paris la progresarea lucrurilor despre elucidarea evenimentelor de la 07.04, dar că cei din jur îşi vor face o părere nu prea bună despre Moldova, şi aşa puţin ştiută, este sigur.

  7. Daca nu va fi condamnat tiranul Voronin, regimul care a fondat „beciul mortii”, care a adus poporul la revoltele populare, sunt convins ca o noua revolta este inevitabila. In Paris zilnic au locuri mitinguri care sunt binevenite de-a sensibiliza publicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *