PNL din Drochia intelege jocurile partidelor parlamentare

Delegatii la conferinta Filialei teritoriale Drochia a PNL au dat dovada ca se edifica perfect asupra comportamentului fariseic al componentelor AIE-2, care au generat pina acum doar dezamagiri si incertitudini.

Prima formula AIE-1 a fost inteleasa si tolerata, prin infinitele tensiuni interne, pentru incercarile de a readuce libertatea si a pune societatea pe drumul reformelor. Totodata, taraganarea care se constata in AIE-2 in privinta rezolvarii unor probleme maojore, cearta continua, care nu se reduce la cadrul intern al AIE-2, ci iese tot mai urit in public, lipsa unei pozitii monolite in fata comunistilor – toate acestea arata ca scopurile partidelor nu servesc interesul national, ci unul egoist, al raminerii la putere prin tocarea si deturnarea banului public, prin coruptie si contraband de tigari, prin impratirea sferelor de influenta in economie si in administratia centrala.

PNL Drochia a participat la alegerile locale din anul 2007. Mai multi alesi locali au cunoscut fenomenul traseismului, promovat intens, dupa comunisti, in politica moldoveneasca, de peledemistii verzi pe dinafara si rosii pe dinauntru, care se aseamana tot mai mult cu dodoneii rosii. Fenomenul traseismului este promovat urit si de pelistii lui Ghimpu (cel putin, pentru PNL – cazurile Cimislia, Soldanesti s.a.), care azi nu pot gestiona fuziunea cu MAE. De altfel, asemenea incapacitatii de gestionare a fuziunii – citeste capitularii – AMN in fata PLDM.

Reprezentantii conducerii PNL, presedintele si Secretarul General, le-au vorbit celor prezenti la conferinta despre necesitatea de a promova oameni curati si onesti pe listele partidului, despre paradoxurile care se intimpla cu partidele parlamentare, cele zise democratice burdusindu-se de comunistii care il vind pe lenin si pe Voronin pentru treuca din administratia raionala.

PNL isi propune in aceasta campanile electorala, care incepe cu stingul si printr-un inceput de dictatura, urmare a restringerii accesului la spatiul public de emisie, sa le explice oamenilor ca numai votarea constienta, nu contra unui pachet cu orez si sapun, numai depolitizarea functiilor publice, angajarea in posturi de stat a celor mai buni si pregatiti profesionisti vor oferi sansa schimbarii cu adevarat in societatea noastra. Conferinta a ales conducerea PNL-Drochia, care pregateste listele de candidate pentru alesi locali.

PNL readreseaza membrilor MAE si AMN invitatia de a veni in PNL, daca nu este gestionat adecvat procesul de fuzionare cu PL si PLDM.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. 1. România Mare ! Soarele Rasare !
  România Mare ! Zborul inspre Soare !

  2. România Mare ! Sfintele Hotare !
  România Mare ! Se aprinde’n Zare !

  3. România Mare ! Vesnica Cântare !
  România Mare ! UNICA SALVARE !

  4. România Mare ! Inima ne Doare !
  România Mare ! Vis ce nu mai moare !

  5. România Mare ! De la mic la Mare !
  România Mare ! Inima ni-i tare !

  6. România Mare ! De la munte la Mare !
  România Mare ! A Daciei Chemare !

  7. România Mare ! Ultima Suflare !
  România Mare ! Adie o Boare !

 2. Un banc foarte bun valabil si la Chisinau

  Cu o ocazie oarecare, vizitind Anglia, George W. Bush a fost invitat la un ceai cu regina .
  Zambitor, dar cu o netrucata curiozitate, Bush jr o intreaba:
  – La capatul unei asa frumoase cariere, stimata doamna, mi-ati putea raspunde la o intrebare ?
  – Desigur, – spuse regina .
  – Ei bine – cuteza Bush -, care credeti ca este esenta leadership -ului? Care este secretul unei bune conduceri?
  Cu un zimbet suav, regina raspunse:
  – In opinia mea, filozofia minimala a conducerii cere sa fii inconjurat de oameni inteligenti.
  – Si cum iti dai seama cine este inteligent si cine nu? insista presedintele.
  – Foarte simplu, spuse regina ridicindu-se, permiteti-mi sa va arat.
  Imediat ea il suna pe Tony Blair, pune telefonul pe speakerphone si spune:
  -Domnule prim-ministru, va rog raspundeti-mi la o intrebare: Mama dvs. are un copil, tatal dvs. are un copil, iar acest copil nu este nici fratele si nici sora dvs. Cine este el?
  Blair raspunde imediat:
  – Sunt exact eu, ma’am.
  -Corect – spune regina . Multumesc si la revedere, sir Blair.
  Iar apoi, privindu-l pe Bush:
  – Ati inteles, domnule presedinte?.
  – Da, doamna! Foarte interesant! Fiti sigura ca o sa folosesc aceasta lectie! spuse presedintele SUA.
  Odata intors la Washington, Bush jr. se hotari sa-l puna la test pe Jesse Helms, presedintele Comitetului pentru Relatii Externe din Senat. Convocat, senatorul vine.
  – Draga Helms, ma intreb daca ai fi capabil sa-mi raspunzi la o intrebare.
  – Desigur, dle presedinte.
  – Ei bine – incepu Bush – mama ta are un copil, tatal tau are un copil, copilul asta nu este nici fratele si nici sora ta. Cine este el?
  Helms roti cateva clipe ochii intre tavan si podea si finalmente intreba pe sef daca i-ar putea da raspunsul dupa o usoara meditatie. Intors la Senat, el convoaca pe data cativa republicani, alaturi de care zaboveste cateva ore asupra problemei, fara sa ajunga la o solutie.
  Prada disperarii, Helms il suna pe Colin Powell, la Departamentul de Stat:
  – Asculta, fiule, maica-ta are un copil, taica-tau are un copil, si acest copil nu este nici frate-tau si nici sora-ta. Cine este el?
  Powell raspunse pe data:
  – E simplu, sint eu.”
  Mult mai usurat, Helms fuge sageata inapoi la Casa Alba, trece in zbor pe langa secretariat si intra gafaind in Biroul Oval.
  – Stiu raspunsul, domnule! Stiu cine este blestematul asta de tip! E Colin Powell!
  De peste birou, mangaind usor spatarul fotoliului, gandind probabil la ce noroc are regina cu asa oameni inteligenti pe langa ea – englezii astia! -, cu o nemascata grimasa de dezgust pe fata, Bush ii raspunde:
  – Oh, God! Gresit, cretinule! E Tony Blair!

 3. Eu am mai spus-o… Surpriza cea mare la Chisinau va fi prestatia PNL… Este evident ca pt functia de edil al capitalei in turul doi se vor lupta Dodon si reprezntentul PNL Dupa o sustinere masiva pe care Pl cu Chistoaca, PS cu dna ministru si PLDM cu minsitru lor o vor acorda-o candidatului partidului condus de dna Pavlicenco acesta va invinge… Dodon va plinge de umilinta, Filat, Lupu, Vlad Plohotniuc si Mihai Ghimpu, bucurosi de victoria candidatului de la PNL vor fi fericiti la nebunie. Acet lucru se va finaliza cu o agapie frateasca PNL/PL/PLDM/PD… Şampane, tosturi, strigate de bucurie, focuri de artificii… Lacrimi de bucurie in ochii dnei Pavlicenco…. Lacrimi de necaz in ochii lui Dodon si Voronin…mare bucurie in inimile moldovenilor …

 4. Pt Victor

  Mersi pentru gluma. M-am amuzat copios.

 5. Am publicat un comentariu la acest post si vad ca nu apare. Deci sa inteleg ca ati inceput sa si cenzurati: imi pare rau de asa „progrese”. Oricum Succes!

 6. Pt ion

  Nici nu tin minte de cind nu am cenzurat nici o postare. Sa va fie rusine!

 7. „Prima formula AIE-1 a fost inteleasa si tolerata…”

  As spune ca daca AIE-2 la aceste alegeri locale va ajunge sa detina 2/3 din primari si consilieri locali, inseamna ca este timpul sa avem toleranta ZERO fata ce aceasta alianta care se transforma tot mai mult intr-o struto-camila.

  Si o intrebare ca sa va provoc: pe cind o uniune social-liberala in Republica Moldova ca sa omogenizam spatiul romanesc la nivel de clasa politica??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *